Language

Apg29.Nu

Start | TV | Bönesidan | Bibeln | Läsarmejl | Media | Info | Sök
REKLAM:
Världen idag

Beth yw sancteiddhad?

Sancteiddhad yw i fod yn fwy fel Iesu!

Sancteiddhad yw i fod yn fwy fel Iesu!

Sancteiddhad yn waith Duw ynom sy'n credu yn Iesu. Mae e eisiau i siapio, meithrin a thrawsnewid ni.


Christer ÅbergAv Christer Åberg
lördag, 21 september 2019 17:41

Sancteiddiad yw'r broses lle y rhai sy'n cael eu cadw trwy ffydd yn Iesu yn troi at gynyddu sancteiddrwydd, ac fel ef. 

Sancteiddhad yn cael ei wneud gan y ras Duw, heb unrhyw gydnabyddiaeth heblaw ei fod yn barod, gweddïo, yn ostyngedig a throadau, a bod ganddynt feddwl agored. 

Sancteiddhad yn waith Duw ynom sy'n credu yn Iesu. Mae e eisiau i siapio, meithrin a thrawsnewid ni.

Flesh "sancteiddiad"

Mae'n bwysig gwahaniaethu rhwng y sancteiddhad yn waith Duw ynom, a gysegru hunan-ddewiswyd yn digwydd yn y cnawd. Mae gysegru hunan a ddewiswyd yn unig grefydd sy'n bodloni y meddwl cnawdol ac yw o unrhyw ddefnydd. Gwir sancteiddhad yn digwydd yn yr Ysbryd Glân.

Yn sancteiddhad gyfuno â'r Ysbryd Glân i roi'r gorau i bechu ac yn hytrach yn gwneud yn dda. Mae sancteiddhad yn golygu nad yw'n arferol i Gristion eni-eto i ymrwymo pechod bwriadol bob dydd. 

Mae Duw eisiau i drawsnewid ni i fyw yn fwy pur, yn fwy ac yn fwy da yn gariadus. Mae am i ni efelychu Iesu yn fwy a mwy. Nid yw y dylem fod yn gadwedig - ond gan ein bod eisoes yn cael eu cadw trwy ffydd yn Iesu. 

Iachawdwriaeth a sancteiddiad

Pan ydych wedi eich achub, a bydd cerdded gyda Iesu fod yn fwy ac yn fwy yn dod i ben yn gwneud yn rhy ddrwg a phethau nad ydynt yn dda.

Iachawdwriaeth yn dechrau trwy dderbyn Iesu. Nid yw'n dechrau gyda sancteiddhad. Ond sancteiddhad yn dechrau ar ôl i chi dderbyn yr Iesu a got cadw.

Ni allwch ei hun eich sancteiddio chwi a byw yn lân ac yn y modd hwn yn gobeithio y byddwch yn cael eu cadw, ond mae sancteiddhad yn waith Duw ynom sydd eisoes wedi eu hachub, trwy ffydd yn Iesu.

Gelwir y rhai sydd yn cael eu cadw trwy ffydd yn Iesu yn y Beibl sanctaidd.

2 Cor 1: 1 . Paul, apostol Crist Iesu trwy ewyllys Duw, a brawd Timotheus, at eglwys Dduw sydd yng Nghorinth, a gyda'r holl saint [arbed] sydd yn y cyfan o Achaia. 

Penillion Beibl am sancteiddiadffynhonnell:


Publicerades lördag, 21 september 2019 17:41:49 +0200 i kategorin Undervisning och i ämnena:


3 kommentarer


x
Sven Thomsson
lördag, 21 september 2019 18:39

Att vara helgad innebär att vara avskild för Herren och att man lever ett rent och obefläckat liv. Det betyder, att man tar avstånd från världen och den livsstil som förekommer bland ofrälsta. Att hålla sig obesmittad av världen hör till sann helgelse.

Guds församling består av enskilda individer som var för sig ska vara avskilda och helgade. Om de själva vill sträva efter att helga sig, vill Herren utföra ett högre och större helgelseverk, som bara han kan utföra. "Sträva efter" betyder inte i det här sammanhanget att man ska tillägna sig en självvald helgelse med mänsklig ansträngning.

Att helga betyder att avskilja och rena från ceremoniell och moralisk orenhet. Det står i 1 Kor.1:30:

"Men hans verk är det, att ni är i Kristus Jesus som för oss har blivit till visdom från Gud, till rättfärdighet, helgelse och förlossning".

Det är Guds verk att vi blivit införlivade i Kristus Jesus, och det är i honom vi lever. Han friköpte oss från synden och lagens förbannelse.


Svara

x
SA
lördag, 21 september 2019 20:44

Tyvärr tror jag det predikas för lite om helgelse, det är ju väldigt vilktig , men tyvärr har det istället kommit in en del värdsligt i stället . Iaf har jag sett och upplevt det så .

Svara

x
Tomas N
lördag, 21 september 2019 23:46

Bra med uppmaning till helgelse. Det är ju en del av lärjungaskapet som inte bör tas bort.
En av de viktiga anledningarna är ju också att vi skall vara goda ambassadörer för Gud. Finns ju många exempel i Bibeln på hur illa det ser ut och vilken dålig frukt det blir när Guds folk struntar i att tjäna Gud ,utan tjänar andra sidan istället genom köttets begär och svagheter.

H3elgelse och växande i lärjungaskap genom att bli mer som sin mästare handlar ju inte om en karikatyrliknande fromhet utan handlar snarare om att vara en jordnära äkta människa med extra av det som Gud hjälper oss till i generositet och annat och kanske mest tydligt avsaknad av det vanliga svärandet och jargong med skryt,mobbing och allehanda begär .

Men alla beslut och val i livet gör vi med vår vilja,förnuft och handlingar. Även om det är Guds nåd och kraft som helgar oss,så behöver vi ställa oss i position och gå i rätt riktning. Det är ett aktivt val som inte sker av sig själv.
Och när det gäller i detalj att övervinna fästen vanor och accepterade syndmönster så är det en andlig och mental kamp i att lägga bort vissa saker. Det kräver en del både från människan och från Gud.

Men uppmaningen är stark ifrån Gud. Vi duer som vi är frälsningsmässigt,men vem vill vara ett hinder för att andra skall tro eller växa i tro? Det är ju det man blir lite om efterföljelsen har brister

Det höär kan tolkas som religiös perfektionism eller avsaknad av att ha fått ta emot det fulla måttet av Guds kärlek och frälsning. Jag är dock övertygad om att det är den Helige aAnde som uppmanar om allvaret i helgelsen. Synden kostar alltid ett högt pris och drabbar inte bara individen,så att det är en privatsak.

Allt hänger på vem man tänar och hur mycket man älskar Honom. Jesus är värd en överlåten efterföljelse och Bibeln är full av sådana uppmaningar

Svara

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste bönämnet på Bönesidan

söndag 17 november 2019 00:04
71 årig kvinna med spridd ca, för Gud är ingenting omöjligt!!🙏🙏

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarStöd Apg29:

Kontakt:

MediaCreeper Creeper

↑ Upp