Language

Apg29.Nu

Start | TV | Bönesidan | Bibeln | Läsarmejl | Media | Info | Sök
REKLAM:
Himlen TV7

Den tidligere Pinsebevægelsen præst Michael Karlendal forlader den katolske kirke

Han konverterede ikke på grund af bibelske overbevisning, men af ​​historiske årsager. Allerede dette bør være de advarselslamper bliver røde.

Pinsebevægelsen præst konverteret - nu forlader selv den katolske kirke.

Billede: Day.

Du bør ikke tro på katolicismen for det ikke redde dig. Heller sparer protestantismen, men tro på Herren Jesus Kristus frelser. 


Christer ÅbergAv Christer Åberg
torsdag, 31 oktober 2019 14:07

Forlader den katolske kirke

Den tidligere Pinsebevægelsen præst Michael Karlendal, som konverterede til den katolske kirke i 2016, nu forlader kirken. I et langt indlæg på sin blog , forklarer han, hvorfor - den samme blog, at han tidligere har forsvaret og opformeret den katolske tro. 

I det lange indlæg, skriver han blandt andet, hvorfor han blev en katolsk. Han mente, at den frikirke var historie-, og derfor undersøgte de "historiske rødder" i den katolske kirke. Og her er en mærkelig ting. Han skriver på sin blog:

"Det var ikke bibelske grunde, der gjorde, at jeg blev en katolik, selvom du kan læse Bibelen på en måde, harmonerer med katolicismen, men det var rent historiske årsager."

Han konverterade inte på grund av biblisk övertygelse utan av historiska skäl. Redan här borde varningslamporna lysa rött. 

Vilken tro frälser?

Efter att åter igen studerat historien ändrade han uppfattning och kom fram till att katolska kyrkan inte håller. 

"Och jag har nu lämnat det katolska paradigmet och tänker åter som en protestant."

För mig låter det konstigt att bara tänka protestantiskt igen efter att ha tänkt som katolik under flera år. (Om du inte förstår ordet paradigmet förklaras det här och här.)

Det handlar inte om man ska välja katolicismen eller protestantismen. Allt handlar om man har Jesus eller ej. 

Du bør ikke tro på katolicismen for det ikke redde dig. Heller sparer protestantismen, men tro på Herren Jesus Kristus frelser. 

Hvorfor han ændrede kirken

Jeg skrev en e-mail, og spekulerede på, om det var i orden at offentliggøre en artikel om ham på Apg29. Han svarede, at det gik godt, og efter at have læst mit udkast artiklen, kom han med nogle ekstra forklaringer, hvorfor han ændrede kirken. 

"For mig, har alt dette altid været et spørgsmål om at følge Jesus og søge at gøre hans vilje. Da jeg blev katolik, var det fordi jeg så var kommet til den overbevisning, at den katolske kirke var faktisk den kirke, som netop Jesus etablerede hans krop simpelthen, og så ville det være en temmelig rimeligt, som følger Jesus ønsker at være en del af, hvad Jesus har grundlagt.

Nu indså jeg, at jeg skulle forkert før. Jesus har etableret en menighed, og menigheden har efterhånden knust rent organisatorisk og doktrinære. Men ingen af ​​de grene af den nu opdelt kirke kan hævde at være den oprindelige rod eller stængel. Efter Jesus kan ikke betyde, at du er nødt til at overholde en række specifikke trosretninger. "

Hvad jeg forstår er Michael Karlendal meget lærd, belæst og intellektuelle, men det vigtigste er at tro på Jesus og gemmes. Hvis du har en simpel bibelsk tro på Herren Jesus, behøver du ikke søge den "historiske kirker" for at få ret, fordi så er det rigtigt.

at konvertere

Jeg reagerer på det som en kristen at konvertere til den katolske kirke. Gør det ikke godt en kristen (en person, der er gemt) konvertere (omvende) til en kirke? Du omvende til Jesus og ikke til en kirke. 

I sit svar til mig var Michael Karlendal med mig i min opfattelse af ordet "konvertere". 

"Med hensyn til ordet" konvertere "Jeg er enig med dig, at det bliver brugt på en mærkelig måde. Faktisk betyder det turn, og det gør det kun til Jesus. Men vi må konstatere, at ordet bliver brugt i dag på en mærkelig måde i visse sammenhænge og når der har en anden betydning end den bibelske forstand. "

svar

Det er positivt, at Michael Karlendal forstå, at han ikke kan finde svaret, han har været på udkig efter den katolske kirke. Kan de andre også forstå dette, der har fulgt ham i hans søgen. Svaret finder du kun på Herren Jesus Kristus.

Og når du modtager den levende person Jesus Kristus som Herre i deres liv, de har fundet den rigtige og fik svar!

Være en hjælp

Denne artikel er ikke ment til at hænge ud Mikael Karlendal en eller anden måde (han er en offentlig person), men det kan være nyttigt for folk, der kæmper med sådanne problemer, så de ikke vil være forkert.

Vær glad for Michael Karlendal. Det er en modig og ærlig gjort af ham at turde indrømme, at han var forkert.


Publicerades torsdag, 31 oktober 2019 14:07:48 +0100 i kategorin och i ämnena:


11 kommentarer


x
Lena Henricson
torsdag, 31 oktober 2019 14:31

Bra Mikael!👍 Gud välsigne dig i fortsättningen! 👆Vi kan väl be att Ulf Ekman m.fl. katoliker följer ditt exempel! 🙏🙏🙏

Svara

x
Sigvard Svärd
torsdag, 31 oktober 2019 14:41

Jag önskar också Mikael att få vara i Herrens fulla tjänst, så långt det nu går att vara som människa utifrån Guds Andes verkan och personlig utrustning. Vi har alla "tilldelats" och anförtrotts ett mått av det himmelska, vilket vi var och en har att ta ansvar för. Särskilt gäller det oss som har drabbats/välsignats med en gudomlig kallelse. Uttrycker härmed både respekt och förväntan.

Svara

x
Leif
torsdag, 31 oktober 2019 16:14

Jag är också glad över att Mikael har ändrat sig. Det visar på att det ändå har funnits en ärlighet innerst inne att verkligen söka sanningen och inget annat. Hoppas som någon annan också sa, att andra som också har följt i dessa felaktiga spår nu vänder sig åt rätt håll.

Den första församlingen var inte katolsk utan det började omedelbart med Jesu första lärjungar, och den var äkta utan en massa konstiga barndop, rökelseritualer och nattvardsritualer av alla de slag som senare växte fram och förvirrade Guds folk..

Svara

x
Johan Löfgren
torsdag, 31 oktober 2019 17:51

Påven eller Jesus, det är frågan. Svaret är förstås enkelt och kräver inte någon särskild intelligens eller teologistudier ...

Svara

x
Sandra
torsdag, 31 oktober 2019 19:33

Ja Gud är god även när vi går fel! Det vet väl jag. Har fått oändlig nåd!

Svara

x
Thomas
fredag 1 november 2019 09:07

Hur tolkar man ur (Matt 12:31-32) på tanken om att hålla på pröva andra religioner byer, mixtrar, tvekar när man redan har tagit emot Herren Jesus som sin frälsare och endast anden kan överbevisa att det är Gud som har uppenbarat allt.

Därför säger jag er: all synd och hädelse skall människorna få förlåtelse för, men hädelse mot Anden skall inte förlåtas. Den som säger något mot Människosonen skall få förlåtelse, men den som säger något mot den heliga anden får inte förlåtelse, varken i denna världen eller i den kommande.

(Mark 3:29)

Men den som hädar den heliga anden får aldrig någonsin förlåtelse utan är skyldig till evig synd.”

Svara

x
Ellen S svarar Thomas
fredag 1 november 2019 11:11

Jag tror att det bibelstället ska tolkas precis i sitt sammanhang och inte sträckas ut till allehanda misstag och felsteg. Inte heller om att ifrågasätta helanden, visioner eller profetior, så länge det sker med ärliga avsikter. Jesus hade visat på Guds godhet genom att bota en sjuk man, med Den Helige Andes hjälp. Då kom den religiösa eliten och sa att han gjorde det med hjälp av en ond ande. De menade att trots att undret helt uppenbart var något gott låg ondskans andemakter bakom. Jag tror att den synden handlar om att mot bättre vetande offentligt förtala Guda verk och tillskriva dem till det onda. Det är en tolkning dom även stöds av fortsättningen ”av frukten känner man trädet”. Jag kan inte se på vilket sätt det har med Karendal att göra, han har såvitt jag kan förstå inte tagit avstånd från Den Helige Andes verk eller förtalat dem. Han hade gått vilse, men har nu vänt hem igen.

Svara

x
Conrad Olsen-Utvåg
fredag 1 november 2019 15:01

Ja, vem har inte gått fel...? Det är Nåd över Nåd att man får Tro sig vara Frälst Guds Barn - Med hopp om Frälsning, för evigt...

Svara

x
Troende
lördag 2 november 2019 08:13

En del troende har en svartvit uppfattning om andra. Det är inte rätt.
Karlendal var inte katolik i hjärtat som jag uppfattade det. Därför högaktar jag Dig Mikael K.att Du söker sanningen, var den än är !

Hade en släkting som brukade vara med i församling som tillhörde Livets ord, men personen ägde hela tiden rätt tro på Jesus Kristus. Var bara med för vänskap m.m.

Så fixera inte en människa efter samfundstillhörighet.

Svara

x
Troende svarar Leif
lördag 2 november 2019 08:18

Tack Leifr för Ditt svar om Nattvarden.
På senare år känner jag visst motstånd mot Nattvard i Kyrkor. Det förekommer sådant som jag inte känner igen som barn.

Svara

x
Leif svarar Troende
lördag 2 november 2019 11:07

Visst skall ett nattvardsfirande innehålla respekt och helighet inför Jesus som verkligen utstod ett ofattbart lidande för allas vår skull, och nonchalans vare fjärran ifrån, men!

Som katolicismen t.ex har utvecklats så kan de inte fira detta nattvardsfirande tillsammans med andra kristna på deras sätt, hmm? 🙄

Jesus sa aldrig att någon inte skulle få vara med och fira nattvard och inte heller att några speciellt utvalda höjdare måste utföra det med en massa ritualer.

Det enda Han sa var!

Gör detta i hela världen till påminnelse om vad Gud Fader genom Sonen Jesus Kristus gjorde på Golgata kors. Där utgjöts Jesu kropp och Guds eget blod för alla människors synder.

Alla troende bör på ett enkelt men värdigt sätt ha denna s.k. ceremoni lite då och då i våra samlingar.

Alla bör minnas att Jesus var syndfri och därför tycker jag personligen också att man mycket väl kan ha, men absolut, "utan krav" som judar har, både osyrat (ojäst) bröd och vin, alltså just bara som en extra påminnelse om att endast Gud Själv var syndfri och kunde ge oss detta himmelska offer för att vi skall kunna bli syndfri och få eviga liv...

Kanske min utläggning låter lite krånglig men det är mest för att förklara att vi alla kan göra och vara med på ett nattvardsfirande, både hemma och på samlingar utan att det behövs en massa ritualer. Däremot eftersträvas ett allvar pga vad Paulus berättar i


1 Kor 11:27-34.

Den som äter brödet eller dricker Herrens bägare på ett ovärdigt sätt syndar därför mot Herrens kropp och blod. Var och en ska pröva sig själv och så äta av brödet och dricka av bägaren. Den som äter och dricker utan att urskilja Herrens kropp, han äter och dricker en dom över sig. Därför finns det många svaga och sjuka bland er, och ganska många är insomnade. Om vi gick till rätta med oss själva skulle vi slippa att bli dömda. Men när vi döms fostras vi av Herren, för att inte bli fördömda tillsammans med världen. Alltså, mina bröder: när ni samlas för att äta, så vänta på varandra.Om någon är hungrig ska han äta hemma, så att er sammankomst inte blir till en dom för er. Allt det andra ska jag ge föreskrifter om när jag kommer.


Svara

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste bönämnet på Bönesidan

torsdag 14 november 2019 02:18
Hjälp mig Herre ! hjälp mig Gud ! ordna situationen med mina barn var med mig lyft mig ekonomiskt i nov/dec.kanske kan jag få fira Jul med nån av mina söner välsigna min fru och evig frid till er alla

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarStöd Apg29:

Kontakt:

MediaCreeper Creeper

↑ Upp