507 online! | Sidvisningar idag: 86 931 | Igår: 141 053 |

www.apg29.nu


Live Apg29 | Biblar | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Christer Åberg | Sök | Kontakt

Dagen då Jesus visar fram sin brud

Av Mikael Walfridsson 

Dagen då Jesus visar fram sin brud

Vid avslutningen av de 7 dagarna, så kommer brudgummen att ta ut sin brud från brudkammaren och visa fram henne, nu utan slöja så alla kan se vem hans brud är. Kristus kommer på samma sätt vid slutet av vedermödan att visa fram sin brud vid hans synliga återkomst, så att alla kan se vem hans brud är.

Joh 14:1 – Låt inte era hjärtan oroas. Tro på Gud och tro på mig. I min Faders hus finns många rum. Om det inte vore så, skulle jag så ha sagt er att jag går bort för att bereda plats åt er? Och om jag än går och bereder plats åt er, skall jag komma tillbaka och ta er till mig, för att ni ska vara där jag är.

Den äldre judiska bröllopstraditionen, är en fantastisk bild och symbolik på Herrens församling och själva uppryckandet. Det är den som Jesus refererat till, när han ger löftet och tröstar och uppmuntrar sina lärjungar, att han en dag ska komma tillbaka för att hämta oss till sitt himmelska hem.

Trolovningen

Efe 1: 13-14 – Ja, i honom har också ni, sedan ni kommit till tro, tagit emot den utlovade helige Ande som ett sigill. Anden är en handpenning på vårt arv, att hans eget folk snart skall förlossas.

Det första stora steget i ett judiskt äktenskap var själva trolovningen. Trolovningen var ett slags äktenskapslöfte, som gavs före bröllopet där man etablerade ett äktenskaps förbund med varandra. Jesus etablerade ett evigt förbund med församlingen genom hans blod (Luk 22:20) och den helige Ande är garantin för att han kommer att vända tillbaka till henne. (Heb 13:20, Efe 1:13)

Till sin Faders hus

Den judiska brudgummen tog initiativet till själva bröllopet genom att lämna sin Faders hus, och reste hem till den kommande bruden. På samma sätt lämnade Jesus sin Faders hus i himlen, reste till jorden, som var hans potentiella brudhem. (Joh 6:32-33,51).

Priset är betalt

Väl hemma hos brudens föräldrar, så förhandlar den judiska brudgummen med hennes Far, och bestämmer prisen han ska betala för att köpa sin brud. Jesus betalde en pris för församlingen. Den pris han betalade var hans liv, och hans eget dyrbara blod. (Apg 20:28, 1 Kor 6:19-20)

När brudgummen hade betalat den bestämda köps prisen, så blev det etablerat ett äktenskaps förbund, och den unge mannen och kvinnan blev trolovade och blev betraktad som man och kvinna. Från den stunden sågs bruden som invigd, avskild och helgad sin kommande man, och hon tillhörde nu enbart honom.

För att bryta detta förbund skulle man alltså skilja sig från sin kommande brud. Församlingen är på samma sätt helgad och avskild enbart för Kristus. (Efe 5:25-27, 1 Kor 6:11, Heb 10:10,13:12)

Förbundet

Som en symbol på förbundet som hade etablerats mellan det kommande brudparet, så skulle brudgummen och bruden dricka en kopp vin. Nattvarden är en symbol på det förbund som Kristus har gjort med församlingen, hans brud. (1 Kor 11:25)

Jesus kom till jorden för att få församlingen, genom att etablera ett förbund. Samma kväll som Jesus gav sitt löfte i Joh14, så införde han nattvarden. Där gav han en bägare vin till sina lärjungar och proklamerar att ”denna bägare är det nya förbundet i mitt blod, som utgjuts för er” (1 Kor 1:25)

Separationstiden

När äktenskapsförbundet var på plats så reste brudgummen igen för att åter vände hem till sin Faders hus. Han var då avskild och separerad från sin brud i en period på cirka 12 månader. Precis som den judiska brudgummen lämnade brudens hem, så lämnade Jesus jorden och vände tillbaka till sin Faders hus i himlen efter att han har upprättat ett förbund med sin brud. Församlingen är avskild och separerad i dag från sin kommande brudgum, intill den dag vi blir förenade på himlens sky. (Joh 6:62, 20:17)

Under den här tiden, där bruden och brudgummen var åtskilda, använde bruden tiden på att förbereda sig för det gifta livet, och samla ihop de saker hon skulle behöva i deras kommande hem. Brudgummen var upptagen med att göra i ordning och ordna det hus brudparet skulle bo i. Jesus är just nu i ordning med att göra plats till oss i sin Faders hus.

Brudgummen vänder tillbaka

När brudgummen var klar med att göra i ordning den plats eller hus han hade tänkt för deras kommande liv, så vände han tillbaka till bruden för att hämta henne till sig. Den här händelsen utspelade sig ofta om natten. Jesus lovade att han när han vill komma tillbaka efter sin brud, när han var färdig med att göra plats för sin brud. (Joh 14:3)

Brudgummen och hans marskalkar lämnar Faders hus, och går i ett fackeltåg mot hennes förälders hem. På samma sätt kommer Jesus och hans följe av änglar att lämna himlen och gå mot jorden som är församlingens nuvarande hem. (1 Tess 4:16)

Även om den judiska bruden förväntade brudgummen så visste hon inte den exakta tiden då brudgummen skulle komma och hämta henne. När de närmade sig brudens hem så blev hon uppmärksammad på hans ankomst genom att ropa högt.

Vi lever i den tid av förväntan på att Jesus snart kommer och hämtar oss hem, men vi vet inte den exakta tidspunkten när han kommer. Innan Herren nedstiger från himlen så kommer vi att höra en ärkeängels röst och en Guds basun. (Upp 3:2-3,1, 1 Tess 4:16).

7 dagars avskildhet

När brudparet lämnat brudens hem så vänder de tillsammans med brudens och hennes följe tillbaka till brudgummens hem. Jesus kommer på samma sätt att hämta församlingen och följa henne tillbaka sin Faders hus i himlen. (Joh 14:2)

Strax efter brudparets ankomst, blir de eskorterade till brudparats brudkammare (huppah). Medan brudtärnor och marskalkar väntar utanför så går bruden och brudgummen ensamma in i brudkammaren. Där kommer de för första gången förenas fysiskt för att fullborda och bekräfta det förbund som ingåtts tidigare.

När äktenskapet har blivit fullbordat kommer brudgummen fram och ger besked om detta. När gästerna hör de goda nyheterna så börjar bröllopsgästerna att fira denna begivenhet, en fest som varar i 7 dagar. På samma sätt kommer bruden att vara dold för den här världen under en period på 7 år efter hennes ankomst till himlen. Samtidigt med att vedermödan utspelar sig på jorden kommer församlingen att vara dold för dem som lever på jorden.

Brudgummen visas fram

Vid avslutningen av de 7 dagarna, så kommer brudgummen att ta ut sin brud från brudkammaren och visa fram henne, nu utan slöja så alla kan se vem hans brud är. Kristus kommer på samma sätt vid slutet av vedermödan att visa fram sin brud vid hans synliga återkomst, så att alla kan se vem hans brud är. (Kol 3:4, Judas 14)

Avslutning

Den judiska bröllops tradition är en fantastisk förebild på de förestående bröllop och föreningen mellan Jesus och hans brud, församlingen. Vi är trolovade med Jesus, och vi har fått den helige Ande som en pant på arvet. Vi har blivit ett med honom och en vi är en del av hans kropp.

En villkorslös kärlek

Med villkorslös kärlek älskar han församlingen, och har visat det genom att ge sitt liv för henne. Han har lovat att han ska komma tillbaka en dag för att hämta oss hem till himlen, för att vi ska bli förenade med honom.

Vi lever vi i en tid av förberedelse och i väntan på det som ska komma. Vi förbereder våra hjärtan och gör oss redo för den dagen. Och i väntans tid ropar vi och ber att den dagen snart ska komma. – ”Kom snart, så vi kan se dig sådan som du är, och få lov att vara tillsammans med dig för evigt”! Brud och brudgum – förenade och tillsammans för alltid.

Jesus kommer snart!


MIKAEL WALFRIDSSON
http://pretribcenter.blogspot.com/

Artiklar och video som är gjorda av andra än Apg29.nu kan ha åsikter som bloggsajten inte delar.


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg sändag 2 december 2018 17:28 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

STÖD APG29: Swisha: 070 935 66 96 • Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 • Paypal: https://www.paypal.me/apg29/


2 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Lukas

Väldigt bra förklarat, tack!

Svara -   - 4/12-18 11:12 -


Lena Henricson

Så fint! Så vackert! 💐

Svara -   - 5/12-18 04:43 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Föräldrar 1 och 2 breder väg för Antikrist framträdande

Mamma pappa barn

Enligt en lagändring ska i Frankrike ska föräldrar inte längre kallas. För "mamma" och "pappa" utan "förälder 1" och "förälder 2".

19

Läs allt!


Då du tar emot Jesus föds du av Gud - Christer Åberg

Christer Åberg predikar kort i Åsljunga att man blir född av Gud då man tar emot Jesus.

2

Läs allt!


Domen över Jehovas Vittnens grundare

Läsarmejl av NILS 

Jesus Kristus visar en man domen över Jehovas Vittnens Grundare.

38

Läs allt!


ICA är klokare än församlingen

Läsarmejl av DAVID BILLSTRÖM 

25

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

34

Läs allt!


Inga andra gudar, del 2: Påven, Islam, Brödraskapets ark - Per-Arne Imsen

Per-Arne Imsen talar om nya boken "Inga andra gudar". I denna del tar Imsen upp senaste nytt där påven träffade ledare för islam och andra religioner och arbetar för att samla alla religioner i en ark likt den på Noas tid. 

4

Läs allt!


Brändes hon ihjäl efter kristet bönemöte?

Flicka mördad men inte i Indien

Jag har från flera personer fått en chockerande video sänt till mig på Messenger som visar en 16-årig flicka bli misshandlad och bränd levande till döds av en lynchmobb. 

8

Läs allt!


Avfällingen - Frank Mangs

Lyssna på den här starka predikan av evangelisten Frank Mangs. Den kan förändra ditt liv.

3

Läs allt!


Likt Adventisterna var det fel datum för Jesu återkomst som födde Jehovas Vittnen

Läsarmejl av NILS

Hur en rörelse föds avgör om dess Framtida lära blir Sanning eller Lögn! Samma stötesten som Adventisterna om Jesu återkomst datum, födde Vakttornet och Jehovas Vittnen!

16

Läs allt!


Inga andra gudar, del 1: Katolsk mysticism - Per-Arne Imsen

Per-Arne Imsen talar om sin bok "Inga andra gudar" i Vetlanda friförsamling. Han tar upp händelser i världen - katolska kyrkan med påven i spetsen går med snabba steg mot att göra Agenda 2030 till verklighet. En världsreligion under påven.  

95

Läs allt!


Underbar frid

Läsarmejl av David Billström 

2

Läs allt!


Den oönskade - Del 21

Den oönskade

Min fortsatta och gripande berättelse om mig som en liten oönskad pojke. 

3

Läs allt!


Christer Åberg: Det största miraklet jag varit med om

Christer Åberg berättar om det största mirakel som han har varit med om.

0

Läs allt!


Månens baksida och jorden på samma bild

Månen och jorden

Den kinesiska satelliten Longjiang-2 har fotograferat månens baksida och jorden på en och samma bild.

83

Läs allt!


Den oönskade - Del 20

Den oönskade

Fortsättningen av den skakande berättelsen om min barndom som ett oönskat barn.

5

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

De troendes uppryckande - Del 5

Christer Åberg intervjuar hemma hos Holger Nilsson om de troendes uppryckande. Del 5 av 10.

3

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


Ellen Whites svar visar adventisternas villolära

Läsarmejl av NILS 

Nils listar sakligt och tydligt vad sjunde adventisternas falska profet Ellen White lärde.

43

Läs allt!


En frälsningsarmé

Läsarmejl av DAVID BILLSTRÖM 

Varje troende är kallad att ge evangelium till människor. Kön, ålder, utbildning spelar ingen roll. Du kan be, predika och tro på Gud och se underbara saker ske. Det behövs en frälsningsarmé idag och du kan utgöra en del av den.

18

Läs allt!


Internet förenar världen under Antikrists system

Internet

Av HOLGER NILSSON 

Ett elektroniskt nät kommer att omsluta jorden. Det kommer att förena hela världen under antikrists system av sluttidens Babylon. 

27

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 07, söndag 17 februari 2019 kl. 13:43

Jesus söker: Alexandra, Sandra!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Jesus avslöjar sjundedagsadventismens villfarelse

Läsarmejl av nils

Adventismen började med att en man från Baptistsamfundet, W. Miller räknade ut Jesu återkomst till oktober 1844 från Daniels profetior.

23

Läs allt!


Christer Åberg sjunger: Vem är Kungen i djungeln?

Måste bara ses! Christer Åberg sjunger och spelar ukulele sången: Vem är Kungen i djungeln? 

3

Läs allt!


Tio år sedan min fru Marie och vår son Joel dog

För tio år sedan den 21 december dog min fru strax innan klockan 12 på natten och vår nyförlöste son Joel dog sedan halvfemtiden på morgonen den 22 december.

2

Läs allt!


Senaste kommentarer


SD-politiker skrev hatiska inlägg om muslimer och homosexuella

SD-politiker: Muslimer ska brinna i helvetet

Bild: Expressen.

Tidningen NSD skriver att SD-politikern Patrik Svanberg i Kalix kommun, har skrivit hatiska och nedsättande inlägg om muslimer, homosexuella och kvinnor på Facebook.

57

Läs allt!


Till minne av Ulla Gabay

Ulla Gabay

Bildkälla: ullagabay.com. 

Av Sigvard Svärd Tron på Gud är en betydande hjälp i livet, till ande, kropp och själ – och den tron hade Ulla Gabay.

10

Läs allt!


Nationella SD blir globalistiskt?

Nationella SD blir globalistiskt?

Bild: SVT.se. 

Sverigedemokraterna kommer inte längre att driva frågan att Sverige ska folkomrösta om att lämna EU. Är detta det första steget på att sverigedemokraterna kommer att bli globalistiskt?

77

Läs allt!


Kvinna kastade ut sitt barn

Vad är det som gör att en del kastar ut sina barn? För inte vill man väl kasta ut sitt eget barn? Eller...?

11

Läs allt!


HBTQ-skola lär ut att vara den man inte är

HBTQ-skola lär ut att vara den man inte är

Nya Dagbladet. 

Sveriges första HBTQ-folkhögskola ger ettårig utbildning för HBTQ-personer och feminister i att bryta normer. 

22

Läs allt!


Ett krig mot Israel närmar sig

Ett krig mot Israel närmar sig

Bild: Twitter. 

Läsarmejl av nils  Nyligen firades minnesdagen av Förintelsen utöver världen den 27 januari, då fångarna i Auschwitz befriades 1945.

30

Läs allt!


Gräv upp brunnarna

Brunn

LÄSARMEJL av Marit Bergfors Vi läser i 1 Mosebok 26:1-25 om hur Isak är på flykt undan hungersnöden och hur Herren uppenbarar sig för honom. Denna text ger flera tankar och funderingar.

4

Läs allt!


Kvinnor kan nu göra abort under hela sin graviditet i New York

Som det var i Noas dagar...

AV MIKAEL WALFRIDSSON  Samma dag, som blodmånen lyste på himlen över New York, vidtog staden, att man nu kan genomföra en abort som gäller i kvinnans hela graviditet.

45

Läs allt!


Nåd mitt i en Guds straffdom – Del 1

Nåd

Läsarmejl av Sigvard Svärd Man kan mänskligt sett tycka att Gud borde ha skickat iväg Kain utan något skydd. För Kain var ju en ond brodermördare, och att skydda honom verkar både ofattbart och orättvist. 

20

Läs allt!


Rädda en ödla genom att dela denna video

Frågan blir denna: Felöversatte även den Islamiske guden Allah när han uppenbarade denna historia?

1

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 469 043 844 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 168 bloggartiklar, 94 190 kommentarer och 61 952 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp