549 online! | Sidvisningar idag: 78 984 | Igår: 167 044 |

www.apg29.nu

gospel-apg29


Live Apg29 | Biblar | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Christer Åberg | Sök | Kontakt

Dante, 12 år, med Downs syndrom har ett människovärde

Dante, 12 år, med Downs syndrom har ett människovärde

Bild: Expressen. 

Tusentals människor letar efter den 12-årige pojken Dante som har Downs syndrom och som är förvunnen. Detta visar att han har ett stort människovärde!

En 12 årig pojke är försvunnen i Falkenberg. Han har nu varit försvunnen i över två dygn. Tusentals människor letar efter honom. Pojken heter Dante, är 1,40 lång och har Downs syndrom. 

Jag tycker det är helt fantastiskt att så många människor letar efter ett försvunnit barn som har Downs syndrom. Det här handlar om människovärde. Människor reser miltals för att hjälpa till att leta efter pojken. 

Polisen är inblandade. De hanterar nu ärendet som en särskild händelse. Vilket betyder att de sätter in extra resurser. I den olyckliga terrängen som de letar efter pojken har de hästar till hjälp. 

2000 Missing People 

Militären är inkopplad, frivilligorganisationer är inkopplade, kyrkor är egagerade, Missing People är inkopplad. Missing People har har till och med haft över 2000 människor på plats som har sökt efter pojken. 

Så många har organisationen tidigare inte varit när de har sökt  efter någon. Det var inte så många när de letade efter den försvunna Lisa Holm som senare skulle visa sig vara mördad. 

Många människor är berörda av den 12 årige pojken som är försvunnen. Måtte det sker ett under så att han hittas vid liv.

Människan Eric

Många berördes också av den 20-årige unge mannen Eric som av en olyckshändelse råkade skjutas till döds av tre poliser. Han hade också Downs syndrom och var helt oskyldig. 

Många berördes av den olyckliga händelsen. Och många engagerade sig i begravningen och minneshögtiden efter honom. 

Varför? Jo han var en människa och härligt människovärde. På samma sätt har en tolvårig pojke en Dante ett människovärde. Han är värdefull och viktig. Han är älskad av gud.

Barn som ännu inte är födda

Men det finns andra som också har Downs syndrom som är värdefulla har människovärde och är älskade av Gud. Dessa barn som ännu inte födda men som finns i deras mammor magar. 

Kommer de att få födas eller kommer de aborteras bort på grund av att de har Downs syndrom och inte anses vara människor och har människovärde?

Lika mycket värdefulla

Dessa barn är ju lika mycket värdefulla som är Eric som blev skjuten till döds av tre poliser eller som den 12-årige pojken Dante. 

Måtte det ske ett under att de hittar honom vid liv, och måtte det också ske under att barn med Downs syndrom få födas och leva.

Be

Be för Dante att han hittas vid liv, be för hans föräldrar, släkt och vänner. Be för de olika som hjälper till i sökandet. 


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg torsdag 8 november 2018 20:56 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


15 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Troende

Gud hör alla våra böner ! Gud älskar Dante.

Vi får bedja om att de får exakt ledning var han finns ! Tack alla som beder !

Svara -   - 8/11-18 21:29 -


Troende

Gud hör alla våra böner ! Gud älskar Dante.

Vi får bedja om att de får exakt ledning var han finns ! Tack alla som beder !

Svara -   - 8/11-18 21:29 -


Kattis

Jag tycker polisen ska gå ut med sökande till Grann länderna som Danmark! Han kan ha tagit sig till Göteborg och gått på Stena färjan mot Fredrikshamn. Det verkar väldigt skumt detta! Att inte ha hittat honom med så mycket människor!

Svara -   - 8/11-18 22:17 -


Niklas Jönsson

Jesus hjälp Dante så han hittar hem igen till sina föräldrar och stöd hans föräldrar släkt och vänner i sorge arbetet, ingen mer än du Jesus vet vad som har hänt med Dante var han befinner sig vem eller vilka som har kidnappat honom och var den/dom har dumpat honom.Älskar dig Jesus du kommer att lösa detta på något vis.

Svara -   - 8/11-18 22:34 -


Lena Henricson

Ja Christer,just som du skriver om Dante har jag också tänkt,när jag lyssnat på nyheterna om hur alla dessa människor söker efter honom.

Låt oss be att man hittar den söte pojken välbehållen och att detta blir till väckelse,när det gäller det oändliga värdet av alla människor,också de ofödda.

Svara -   - 8/11-18 22:39 -


Niklas Jönsson

Det behövs en stor väckelse över vårt land från norr till söder från väster till öster så all form av ondska tvingas ge vika det finns hur mycket som helst av ondska som visar sig på olika sätt i vårt land Sverige nu för tiden,Jesus jag ber dig utrota denna ondska som det bara blir mer och mer av i vårt land och hjälp vårt land så vi får en Israel vänlig regering som vi inte har haft på hur många år som helst nu det skulle hjälpa oss här uppe som folket i Mellanöstern och framför allt Israelerna det är bara du Jesus som kan göra detta möjligt du vet vilken regeringskonstellation det ska vara för att din och min vilja ska kunna ske i verkligheten också. Jag älskar dig Jesus jätte mycket din vilja kommer att ske på jorden så som i himlen för alla människors bästa,tack Jesus för att du hör och bryr dig om min bön.

Svara -   - 8/11-18 23:03 -


Johanna

Har själv ett barn med downs syndrom. Och har följt detta på avstånd. Vet när hon ngr ggr har försvunnit tidigare hur hemskt dåligt man mått innan man fått tag på henne. Usch😒. Tror också det som engagerar så mkt människor i detta är, att de flesta känner till att de här människorna blir så mkt mer hjälplösa när de hamnar i sånt här läge. Det är ju en utvecklingsstörning. Men aldrig att jag skulle vilja vakna en morgon och hon inte hade det längre😊. För det allra mesta så är de här personerna mycket kärleksfulla och fyllda av glädje. Hennes bror har sagt ibland att han tror dom är lyckligare än vi andra. Utvecklingen med fosterdiagnostik är djupt skrämmande, och TYVÄRR så tar de flesta mammorna abort om de får reda på det innan. Hamnade själv i det läget en gång då jag väntade henne, men valde livet😊. Förstår egentligen inte varför det ska finnas fosterdiagnostik alls. Det är verkligen ingen frihet för mamman att hamna i det läget. För på ngt sätt, så kändes det som samhället och även ens omgivning anser att man ska ta abort. Det som behövs istället är att mödravård etc istället skulle vara mkt mer behjälpliga till föräldrarna i den här situationen. Och hjälpa dom i att vara lite mer förberedda på vad som komma skall. Trodde det hade blivet bättre med den saken idag. Men läst igår om en mamma som hade en baby med downs, och hon påpekade just samma sak. Som det är idag och framåt så kmr de med downs vara helt utrotade inom en snar framtid. Det är bara för sorgligt när man tänker på det. De här människorna har så enormt mkt att tillföra❤️❤️❤️

Svara -   - 9/11-18 07:42 -


Johanna

Svar till Kattis.

Kattis! Gå in på polisen i Falkenbergs hemsida. Där kan du maila det tipset. Tycker du ska göra det.

Svara -   - 9/11-18 10:50 -


Jessica

Har även bett för Dante att dem ska hitta honom.

Svara -   - 9/11-18 15:54 -


JL

Är det någon som hört talas om att någon med downs syndrom gjort någon illa? Otroligt vänliga människor.

Trots böner och letande så verkar tyvärr det vara negativa besked. Gud med föräldrar i denna svåra stund.

Svara -   - 9/11-18 18:23 -


Jessica

Svar till Jessica .

Jag också. Heter också Jessica.

Lägg gärna till något till ditt förnamn Jessica. Det räcker med en bokstav till. Jag har skrivit i flera år på bloggen och har samma signatur.

Svara -   - 9/11-18 18:43 -


Kattis

Svar till Johanna.

Men de har hittat en kropp nu! De tror det är Dante!

Svara -   - 9/11-18 20:59 -


Kattis

Svar till JL.

Jag jobbar med sådana. Men nu studerar jag. Men det jag med Downsyndrowarna är att de är kärleksfulla, men de kan också bara får för sig och sticka iväg. Att rymma och sedan får personal leta i timmar innan man hittar dem. Vårt grann boende vad med om det när de var på utflykt till Marstrand. Då hade en med Downsyndrow bara stuckit och de fick leta i flera timmar innan de hittade henne i klädaffär och provade kläder.

Svara -   - 9/11-18 21:05 -


Lena Henricson

Vill tro att söte lille Dante inte dött förgäves. Tror att sorgen efter honom leder till att några fler bestämmer sig för att låta foster med downs syndrom leva. 🙏

Svara -   - 9/11-18 22:34 -


Troende

Är det ingen som märkt att alla som sade sig söka efter Dante inte var seriösa utan ville ha uppmärksamhet som t.ex. " jag har varit med och letat efter Dante".....?

Om han hade utsatts för ett brott, så har terrängen blivit nertrampad av människorna, så det knappast går att få bevisen på brott. Vad säger Polisen om detta ?

Är inlägget fel så ta bort det . Tack.

Svara -   - 12/11-18 04:46 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?New Age banar väg för Antikrist

New Age banar väg för Antikrist

Av Holger Nilsson  Under 1980-talet har vi mer och mer stött på uttrycket ”New Age”. Fortfarande så står dock många frågande inför vad New Age är för något, detta trots att miljontals världen över har blivit berörda, påverkade och indragna i denna strömning som nu sveper fram. Vid t ex årsskiftet 1986-87, på nyårsafton, så var det miljontals av människor som gick in i meditation, trancetillstånd och rituella handlingar. Det var ingen tillfällighet att så skedde utan det var en samordnad satsning av New Age-människor över hela världen.

3

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 2

Christer Åberg berättar om sin tro. Del 2.

1

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 3

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. Del 3 av 10.

6

Läs allt!


Kommer den som bytt kön till himlen?

Transsexuell

Kommer de människor till himlen som har bytt kön genom operation?

8

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

21

Läs allt!


Jesu trovärdighet bevisad genom hans uppfyllda förutsägelser!

Läsarmejl av nils Avgörande för den sanningshalt ett budskap innehåller, är dess talesmans Trovärdighet. Då Bibeln talar om Gud och människans eviga tillvaro, om Himlen och Helvetet måste dess upphovsman tålas att granskas.

4

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 1

I den här videon berättar jag vad jag tror på. Detta är den första videon av flera delar.

1

Läs allt!


Kristna förföljs mer än någonsin

Open Doors World Watch List 2019

Bild: Open Doors. 

Open Doors årliga World Watch List om förföljda kristna visar att 2019 är värsta året hittills. Det är i särklass svåraste året sedan mätningarna startade.

20

Läs allt!


Syndares vän?

Vänner

Läsarmejl av David Billström Jesu är vår främsta förebild på att nå ut till människor som inte är troende. När Jesus vandrade på jorden så visste han vad som rörde sig inom människor som kom till honom. Han är densamme idag.

2

Läs allt!


En korsfäst McJesus på museum i Israel

Korsfäst McJesus

Bild: SVT. 

Protester i Israel mot Jani Leinonens "konstverk" McJesus som föreställer en korsfäst Ronald McDonald.

6

Läs allt!


Bered dig att möta Gud - Mannen som dödade Guds röst - Del 7

Romare

Av Hans Jansson, Uppsala 

”Vi vill leva, vi vill leva!” Jag minns ännu hur jag greps av en gränslös panikångest då jag hörde den obevekliga dödsdomen upprepas gång på gång.

0

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 2

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 2 av 10.

3

Läs allt!


Den oönskade - Del 17

Christer Åberg hälsar

Nu fortsätter jag med min omskakande och uppskattade följetong från min barndom. Berättelsen kommer öka sin intensitet och bli ännu mer dramatisk. Några mycket spännande och gripande avsnitt ligger nu framför.

0

Läs allt!


En tigande Jesus - Mannen som dödade Guds röst - Del 6

Romersk soldat

HANS JANSSON, Uppsala Herodes Antipas möter oss igen i den bibliska historien. Denna gång står han inför Jesus. Det hade då gått tre år sedan Johannes döparens halshuggning.

2

Läs allt!


Lögnen, falskheten och sveket

Lögnen av Annie Lööf

75

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Ondskans list - Mannen som dödade Guds röst - Del 5

Soldat

Av Hans Jansson, Uppsala Det vilar något ”listigt” och ondskefullt över Herodias agerande i det sammanhang vi beskriver. Det för mina tankar till vad som står i första Moseboken.

5

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


Skapade till man och kvinna

Vad Gud har sammanfogat av Egon Mellin

Av Egon Melin Redan i skapelsen hade Gud bestämt, att det skulle råda könsskillnad i människosläktet. Därför heter det: ”Till man och till kvinna skapade han dem."

8

Läs allt!


Demoraliseringens gift

Läsarmejl av David Billström När man gör allt detta blir ett samhälle demoraliserat. Och ett demoraliserat samhälle är svagt. För människor har fullt upp med sina egna problem.

4

Läs allt!


Mannen som dödade Guds röst - Del 4: Guds röst

Av Hans Jansson, Uppsala Johannes döparen var Guds röst till i första hand judafolket, men också till den enskilde Herodes Antipas. Han sade ju också om sig själv: ”Jag är rösten som ropar i öknen”.

0

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 03, söndag 20 januari 2019 kl. 10:58

Jesus söker: Fabian, Sebastian!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Av Mikael Walfridsson Det här är en chockerande lista, som delades på organisationen ”United with Israel” hemsida. Den beskriver några av dom värsta antisemitiska och antiisraeliska handlingar, som det judiska folket upplevde i 2018. Det var ett år, där antisemitismen visade sitt värsta ansikte.

39

Läs allt!


Christer Åberg sjunger: Vem är Kungen i djungeln?

Måste bara ses! Christer Åberg sjunger och spelar ukulele sången: Vem är Kungen i djungeln? 

3

Läs allt!


Tio år sedan min fru Marie och vår son Joel dog

För tio år sedan den 21 december dog min fru strax innan klockan 12 på natten och vår nyförlöste son Joel dog sedan halvfemtiden på morgonen den 22 december.

1

Läs allt!


Senaste kommentarer


Kristinebergs-profetian stämmer med vår tid

- En profetia om den sista tiden!

Den gamla profetian från 1800-talet talar om att Jesus skall visa sig i ett berg i Sverige i den sista tiden och sedan på berget så att alla kan se!

13

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 1

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 1 av 10.

3

Läs allt!


”Gud välsigne abort och Förenta staterna i Amerika”

Läsarmejl av nils 

Abort - Mamma

En kvinna hade nu ett program Netflix Airs där hon hyllar abort, och avslutar med orden: "Gud välsigne Abort och Förenta staterna i Amerika", och sjunger och dansar till det.

38

Läs allt!


I helvetet plågas syndarna

Om du går till helvetet, kommer du plågas. Det är vad helvetet är till för. Precis som den rike mannen i Lukas 16, kommer du att plågas i lågor.  Alla syndare går till helvetet, och de går dit för att plågas.

102

Läs allt!


Nyfödda är redan ett ”ex”

Nyfödda är redan ett ex

Bild: Skärmdump från Facebook. 

Invånarna staden New York kan nu ändra sin könstillhörighet utan läkarintyg. Dessutom kan de till och med ändra på sina nyfödda barns könstillhörighet.

5

Läs allt!


Om du är född i fel kropp kan du bli född på nytt

Loui Sand

Bild: SVT. 

Louise Nelum Sandamali "Loui" Sand, 26 år, är en svensk handbollsstjärna som nu slutar att spela handboll för att utredas för könsdysfori. 

2

Läs allt!


Christian Bale: Tack Satan för inspirationen

Läsarmejl: Pelle Lind 

Christian Bale: Tack Satan för inspirationen

Bild: Från TV4. 

Pris för bästa manliga huvudroll gick till skådespelaren Christian Bale i filmen Vice, som tackade sin inspirationskälla: Satan.

43

Läs allt!


Amerika nyheter: Mikrochips inplanteras för valutahantering i Sverige

Läsarmejl av nils 

Microchip

I Stockholm, Sverige väljer 1000-tals att välja Handla med ett litet Micro. Chips, inplanterat under deras skinn.

55

Läs allt!


Den andliga världen i full aktivitet för en enda persons frälsning

Christer Åbergs mycket viktiga budskap om hur värdefullt en enda persons frälsning är.

1

Läs allt!


Det har med islam att göra

Det har med islam att göra

Läsarmejl av Stefan Eliasson På detta sätt rättfärdigar man sina handlingar. Louisa och Maren är inte unika, nyligen hittade man en massgrav med 34 halshuggna kristna i Libyen.

0

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 464 500 291 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 126 bloggartiklar, 93 238 kommentarer och 61 289 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp