748 online! | Sidvisningar idag: 217 978 | Igår: 210 098 |

www.apg29.nu


Dante, 12 år, med Downs syndrom har ett människovärde

Dante, 12 år, med Downs syndrom har ett människovärde

Bild: Expressen. 

Tusentals människor letar efter den 12-årige pojken Dante som har Downs syndrom och som är förvunnen. Detta visar att han har ett stort människovärde!

En 12 årig pojke är försvunnen i Falkenberg. Han har nu varit försvunnen i över två dygn. Tusentals människor letar efter honom. Pojken heter Dante, är 1,40 lång och har Downs syndrom. 

Jag tycker det är helt fantastiskt att så många människor letar efter ett försvunnit barn som har Downs syndrom. Det här handlar om människovärde. Människor reser miltals för att hjälpa till att leta efter pojken. 

Polisen är inblandade. De hanterar nu ärendet som en särskild händelse. Vilket betyder att de sätter in extra resurser. I den olyckliga terrängen som de letar efter pojken har de hästar till hjälp. 

2000 Missing People 

Militären är inkopplad, frivilligorganisationer är inkopplade, kyrkor är egagerade, Missing People är inkopplad. Missing People har har till och med haft över 2000 människor på plats som har sökt efter pojken. 

Så många har organisationen tidigare inte varit när de har sökt  efter någon. Det var inte så många när de letade efter den försvunna Lisa Holm som senare skulle visa sig vara mördad. 

Många människor är berörda av den 12 årige pojken som är försvunnen. Måtte det sker ett under så att han hittas vid liv.

Människan Eric

Många berördes också av den 20-årige unge mannen Eric som av en olyckshändelse råkade skjutas till döds av tre poliser. Han hade också Downs syndrom och var helt oskyldig. 

Många berördes av den olyckliga händelsen. Och många engagerade sig i begravningen och minneshögtiden efter honom. 

Varför? Jo han var en människa och härligt människovärde. På samma sätt har en tolvårig pojke en Dante ett människovärde. Han är värdefull och viktig. Han är älskad av gud.

Barn som ännu inte är födda

Men det finns andra som också har Downs syndrom som är värdefulla har människovärde och är älskade av Gud. Dessa barn som ännu inte födda men som finns i deras mammor magar. 

Kommer de att få födas eller kommer de aborteras bort på grund av att de har Downs syndrom och inte anses vara människor och har människovärde?

Lika mycket värdefulla

Dessa barn är ju lika mycket värdefulla som är Eric som blev skjuten till döds av tre poliser eller som den 12-årige pojken Dante. 

Måtte det ske ett under att de hittar honom vid liv, och måtte det också ske under att barn med Downs syndrom få födas och leva.

Be

Be för Dante att han hittas vid liv, be för hans föräldrar, släkt och vänner. Be för de olika som hjälper till i sökandet. 


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg torsdag 8 november 2018 20:56 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


15 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Troende

Gud hör alla våra böner ! Gud älskar Dante.

Vi får bedja om att de får exakt ledning var han finns ! Tack alla som beder !

Svara -   - 8/11-18 21:29 -


Troende

Gud hör alla våra böner ! Gud älskar Dante.

Vi får bedja om att de får exakt ledning var han finns ! Tack alla som beder !

Svara -   - 8/11-18 21:29 -


Kattis

Jag tycker polisen ska gå ut med sökande till Grann länderna som Danmark! Han kan ha tagit sig till Göteborg och gått på Stena färjan mot Fredrikshamn. Det verkar väldigt skumt detta! Att inte ha hittat honom med så mycket människor!

Svara -   - 8/11-18 22:17 -


Niklas Jönsson

Jesus hjälp Dante så han hittar hem igen till sina föräldrar och stöd hans föräldrar släkt och vänner i sorge arbetet, ingen mer än du Jesus vet vad som har hänt med Dante var han befinner sig vem eller vilka som har kidnappat honom och var den/dom har dumpat honom.Älskar dig Jesus du kommer att lösa detta på något vis.

Svara -   - 8/11-18 22:34 -


Lena Henricson

Ja Christer,just som du skriver om Dante har jag också tänkt,när jag lyssnat på nyheterna om hur alla dessa människor söker efter honom.

Låt oss be att man hittar den söte pojken välbehållen och att detta blir till väckelse,när det gäller det oändliga värdet av alla människor,också de ofödda.

Svara -   - 8/11-18 22:39 -


Niklas Jönsson

Det behövs en stor väckelse över vårt land från norr till söder från väster till öster så all form av ondska tvingas ge vika det finns hur mycket som helst av ondska som visar sig på olika sätt i vårt land Sverige nu för tiden,Jesus jag ber dig utrota denna ondska som det bara blir mer och mer av i vårt land och hjälp vårt land så vi får en Israel vänlig regering som vi inte har haft på hur många år som helst nu det skulle hjälpa oss här uppe som folket i Mellanöstern och framför allt Israelerna det är bara du Jesus som kan göra detta möjligt du vet vilken regeringskonstellation det ska vara för att din och min vilja ska kunna ske i verkligheten också. Jag älskar dig Jesus jätte mycket din vilja kommer att ske på jorden så som i himlen för alla människors bästa,tack Jesus för att du hör och bryr dig om min bön.

Svara -   - 8/11-18 23:03 -


Johanna

Har själv ett barn med downs syndrom. Och har följt detta på avstånd. Vet när hon ngr ggr har försvunnit tidigare hur hemskt dåligt man mått innan man fått tag på henne. Usch😒. Tror också det som engagerar så mkt människor i detta är, att de flesta känner till att de här människorna blir så mkt mer hjälplösa när de hamnar i sånt här läge. Det är ju en utvecklingsstörning. Men aldrig att jag skulle vilja vakna en morgon och hon inte hade det längre😊. För det allra mesta så är de här personerna mycket kärleksfulla och fyllda av glädje. Hennes bror har sagt ibland att han tror dom är lyckligare än vi andra. Utvecklingen med fosterdiagnostik är djupt skrämmande, och TYVÄRR så tar de flesta mammorna abort om de får reda på det innan. Hamnade själv i det läget en gång då jag väntade henne, men valde livet😊. Förstår egentligen inte varför det ska finnas fosterdiagnostik alls. Det är verkligen ingen frihet för mamman att hamna i det läget. För på ngt sätt, så kändes det som samhället och även ens omgivning anser att man ska ta abort. Det som behövs istället är att mödravård etc istället skulle vara mkt mer behjälpliga till föräldrarna i den här situationen. Och hjälpa dom i att vara lite mer förberedda på vad som komma skall. Trodde det hade blivet bättre med den saken idag. Men läst igår om en mamma som hade en baby med downs, och hon påpekade just samma sak. Som det är idag och framåt så kmr de med downs vara helt utrotade inom en snar framtid. Det är bara för sorgligt när man tänker på det. De här människorna har så enormt mkt att tillföra❤️❤️❤️

Svara -   - 9/11-18 07:42 -


Johanna

Svar till Kattis.

Kattis! Gå in på polisen i Falkenbergs hemsida. Där kan du maila det tipset. Tycker du ska göra det.

Svara -   - 9/11-18 10:50 -


Jessica

Har även bett för Dante att dem ska hitta honom.

Svara -   - 9/11-18 15:54 -


JL

Är det någon som hört talas om att någon med downs syndrom gjort någon illa? Otroligt vänliga människor.

Trots böner och letande så verkar tyvärr det vara negativa besked. Gud med föräldrar i denna svåra stund.

Svara -   - 9/11-18 18:23 -


Jessica

Svar till Jessica .

Jag också. Heter också Jessica.

Lägg gärna till något till ditt förnamn Jessica. Det räcker med en bokstav till. Jag har skrivit i flera år på bloggen och har samma signatur.

Svara -   - 9/11-18 18:43 -


Kattis

Svar till Johanna.

Men de har hittat en kropp nu! De tror det är Dante!

Svara -   - 9/11-18 20:59 -


Kattis

Svar till JL.

Jag jobbar med sådana. Men nu studerar jag. Men det jag med Downsyndrowarna är att de är kärleksfulla, men de kan också bara får för sig och sticka iväg. Att rymma och sedan får personal leta i timmar innan man hittar dem. Vårt grann boende vad med om det när de var på utflykt till Marstrand. Då hade en med Downsyndrow bara stuckit och de fick leta i flera timmar innan de hittade henne i klädaffär och provade kläder.

Svara -   - 9/11-18 21:05 -


Lena Henricson

Vill tro att söte lille Dante inte dött förgäves. Tror att sorgen efter honom leder till att några fler bestämmer sig för att låta foster med downs syndrom leva. 🙏

Svara -   - 9/11-18 22:34 -


Troende

Är det ingen som märkt att alla som sade sig söka efter Dante inte var seriösa utan ville ha uppmärksamhet som t.ex. " jag har varit med och letat efter Dante".....?

Om han hade utsatts för ett brott, så har terrängen blivit nertrampad av människorna, så det knappast går att få bevisen på brott. Vad säger Polisen om detta ?

Är inlägget fel så ta bort det . Tack.

Svara -   - 12/11-18 04:46 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Platt jord är obibliskt

Platt jord är obibliskt

Läser man Bibeln så ser man tydligt att jorden är rund. Om jorden inte är rund då skulle Jesus ha tagit grundligt miste då han säger att att det både är dag och natt på jorden när han hämtar hem alla de frälsta till himlen.

3

Läs allt!


Ny DVD! Frågor och svar om den yttersta tiden och dess händelser

Av Holger Nilsson 

Ny DVD! Frågor och svar om den yttersta tiden

Du har nu möjlighet att ta del av denna nya DVD om den yttersta tidens händelser.

5

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


FN önskar en global regering inom 12 år

Av Mikael Walfridsson 

Agenda 2030 - FN önskar en global regering inom 12 år

Wolfgang Ishinger: ”Vi lever i en tid där den internationella världsordningen kollapsar just nu. I detta vakuum prövar alla för att se hur långt de kan gå. Det finns ett behov av en global regering.”

25

Läs allt!


Profetisk video: Jag var sjuk och i fängelse men ni besökte mig inte

Då jag sitter och pratar i min livesändning börjar jag plötsligt talar om sånt som jag inte hade en tanke på innan. Jag tror att detta är ett budskap från Gud till oss idag.

0

Läs allt!


Be den här bönen om du vill ta emot Jesus och bli frälst

Be den här bönen om du vill ta emot Jesus och bli frälst.

1

Läs allt!


Dagen intervjuade Christer Åberg om konspirationsteorier

Dagen intervjuade Christer Åberg om konspirationsteorier

Tidningen Dagen. 

Tidningen Dagen har genom Jonatan Sverker intervjuat mig och flera andra om konspirationsteorier och gjort en gedigen sex sidor lång genomarbetad artikel.

16

Läs allt!


Denne man är farlig, ofrälst och falsk profet


Påve Franciskus.

104

Läs allt!


Den första uppståndelsen

Christer Åberg och Reine Jonsson talar talar om den första uppståndelsen i Nässjö närradio.

1

Läs allt!


Den Falske Profeten - Mikael Walfridsson

Varg i fårakläder.

Upp 12:18 – Och draken stod på sanden vid havet.

10

Läs allt!


Den 9 november är årsdagen av Kristallnatten

Den 9 november är årsdagen av Kristallnatten

Den 9 november är det årsdagen av Kristallnatten då Förintelsen av judarna började i Nazityskland 1938.

7

Läs allt!


Dante, 12 år, med Downs syndrom har ett människovärde

Dante, 12 år, med Downs syndrom har ett människovärde

Bild: Expressen. 

Tusentals människor letar efter den 12-årige pojken Dante som har Downs syndrom och som är förvunnen. Detta visar att han har ett stort människovärde!

15

Läs allt!


Är det Bildas uppgift att stå bakom danskurser och yoga?

Av Holger Nilsson 

Är det Bildas uppgift att stå bakom danskurser och kurser i yoga?

Angående Bilda så är deras egen presentation så här: ”Studieförbundet Bilda för kyrka och samhälle, med kortformen Bilda, tidigare med namnet Frikyrkliga studieförbundet, är ett av Sveriges tio studieförbund.”

42

Läs allt!


Dopet i Apostlagärningarna - Del 2

Christer Åberg undervisar om alla bibelställen om dopet i Apostlagärningarna. Del 2.

0

Läs allt!


Dopet i Apostlagärningarna

Christer Åberg undervisar om alla bibelställen om dopet i Apostlagärningarna. Del 1.

0

Läs allt!


16 bibelord om att ta emot Jesus för att bli frälst

Ta emot Jesus

Här listar jag flera bibelord som alla handlar om att ta emot Jesus. Det finns fler bibelord om detta som jag inte har med här. Och alla dessa bibelverser visar att man ska ta emot Jesus!

0

Läs allt!


Bilder från min barndom - Christer Åberg

Fantastiska bilder på Christer Åberg som barn! 

Christer Åberg fotar en ko

Här fotograferar jag en ko med en lådkamera på bondgården jag växte upp. Jag är klädd i trätofflor och i andra konstiga kläder.

7

Läs allt!


7 skillnader mellan Jesus och Muhammed

Islams profet Mohammed, påstod sig predika samma budskap som Jesus. Men här har vi sju skillnader som visar att det inte stämmer! 

7

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Tommy Dahlman intervjuar Christer Åberg i Kanal 10

Tommy Dahlman intervjuar Christer Åberg i Kanal 10 om hans frus och lille sons död två dagar innan julafton för snart tio år sedan.

2

Läs allt!


Fortfarande i lager: Christer Åbergs starka bok Den längsta natten

Den längsta natten - 150 kronor

Natten till den 22 december, den natt med flest mörkertimmar 2008, genomlider Christer Åberg Den längsta natten i sitt liv, då han på ett mycket traumatiskt och oväntat sätt mister halva sin familj.

1

Läs allt!


Extra: Christer Åbergs bok fortfarande i lager

Upprop för Christer Åbergs bok Den längsta natten. Och du kan även ge ditt stöd till bloggsajten Apg29.nu.

0

Läs allt!


Koranen räcker ej för översättare måste använda Bibeln för att stödja Profeten Muhammed

Läsarmejl av nils

Blir upprörd när jag ser hur Islam inte kan klara sig med sin egen Koranen, utan måste blanda in Bibeln, vår Heliga skrift för att försvara sin falska lära! Här följer några exempel.

3

Läs allt!


Rikedom kommer på skam då det verkligen gäller

Läsarmejl av David B 

7

Läs allt!


Christer Åberg friar till Siri

Här friar jag till Siri i direktsändning. Lyssna på svaret!

3

Läs allt!


Koranen inleds med 666

/bild2.php?w=644&h=75&src=img/1446942922-666.jpg

"Bismillah" är Koranens inledningsord och betyder på arabiska "I Allahs namn", men på grekiska betyder det 666.

15

Läs allt!


Församlingar firar Halloween med zombier och dansande skelett

Av Mikael Walfridsson 

Halloween i kyrkan

Halloween är en helt igenom en ockult och mörk tradition, som ingenting har med Herren att göra. Bilden är från en församling i USA, som otroligt nog väljer att dra in Halloween-temat i församlingen.

24

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 46, måndag 12 november 2018 kl. 23:29

Jesus söker: Konrad, Kurt!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Porrsurfare - jag?

Christer Åberg har fått utpressningsmejl över att han skulle ha porrsurfat. 

19

Läs allt!


Senaste kommentarer


Den oönskade - Del sexton

Christer Åberg tio år

Jag har tidigare berättat att jag inte visste speciellt så mycket om min bakgrund. Vilka mina föräldrar är och vilken bakgrund de har känner jag inte till. Då jag en gång fick träffa min mamma berättade hon lite hastigt, som vid förbifarten, att mina morföräldrar skulle ha varit med i Missionskyrkan, men det verkar som att de i ett senare skede skulle ha gått ur. 

5

Läs allt!


En räddare i nöden - Theo och hans vänner

Farorna lurar överallt och Luther och Benny hamnar i verklig knipa, både på land och under vatten. Theo fiskar upp skolådans Bibelteater och berättar om den enda vägen som kan rädda oss.

0

Läs allt!


Två falska påståenden som Koranen och islam bygger sin tro på

Läsarmejl av nils

Islam gör anspråk att de härstammar från Abraham genom Ismael, och att Muhammed likt Abraham erkänner att det finns bara En Gud, Allah!

3

Läs allt!


Homofober är mindre intelligenta påstår forskning

Homofober mindre iq

Bild: Nyheter24. 

Nyheter24 intelligensbefriar folk som är emot homosexualitet då de påstår att de är mindre intelligenta än andra människor. 

12

Läs allt!


En kristen mördas var 5:e minut - Nyheter med Christer Åberg

Christer Åberg läser nyheter från olika tidningar och kommenterar kort. Dessutom visar han en film från Riksdagen om förföljda kristna. 

6

Läs allt!


Har Galaterbrevets magna charta någon tillämpning på oss i dag?

Läsarmejl av nils

Det är lätt att avfärda dess budskap som gällande enbart den Judekristna församlingen, ett Helt Nytt förbund skulle ersätta Lagens och Gärningarnas förbund, ett Andens förbund.

7

Läs allt!


Gulfstaten Oman erkänner Israel

Av Mikael Walfridsson 

Gulfstaten Oman erkänner Israel

Det fortsätter att komma högintressanta nyheter som gäller Israel och det kommande fredsförbundet, och det ska självklart ha plats när det gäller tidstecken som pekar på Jesu återkomst.

11

Läs allt!


Ateisten som kom på skam

Av Holger Nilsson

Resan som fortsatte - Simon Ådahl

Läs den fascinerade händelsen om då ateisten och hans förnekelse kom på skam.

1

Läs allt!


Unika dopfilmer

Unika dopfilmer - Studio Apg29 med Christer Åberg. Christer Åberg talar om dopet och visar fantastiska dopfilmer.

2

Läs allt!


Annie Lööf får vänta

Annie Lööf får vänta

Bild: Aftonbladet. 

Andreas Norlén vill nu ta en mera aktiv roll i regeringsbildningen och ska undersöka fyra regeringsalternativ. Så uppgiften går i nuläget inte till centerpartieldaren Annie Lööf som det har spekulerats om.

8

Läs allt!


Stefan Löfven har misslyckats att bilda regering

Stefan Löfven har misslyckats att bilda regering

Bild: Aftonbladet. 

Stefan Löfven har misslyckats bilda regering. Går uppdraget nu till centerledaren Annie Lööf?

8

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 451 357 971 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 007 bloggartiklar, 91 547 kommentarer och 59 753 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp