507 online! | Sidvisningar idag: 17 153 | Igår: 162 847 |

www.apg29.nu


Live Apg29 | Biblar | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Christer Åberg | Sök | Kontakt

Därför försvarar sig Israel mot de våldsamma demonstrationerna

Från insidan av Gaza, verkligheten av de så kallade "fredliga demonstrationerna". 

Se Hamas hatuppvisningar. Se hur de bygger sin propaganda på bekostnad av hjärntvättade, lurade och manipulerade olyckliga människor. 

Det är detta som Israel inte ser något annat val än att skydda sig med hjälp av dödlig kraft.


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg tisdag 15 maj 2018 18:52 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

STÖD APG29: Swisha: 070 935 66 96 • Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 • Paypal: https://www.paypal.me/apg29/


28 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Christer Åberg

http://israelnyheter.blogspot.se skriver:

Som väntat blev dagen orolig vid Gazagränsen. Hamas fick inte ihop de 100.000 som de lovat skulle storma gränsen till Israel, men omkring 50.000 deltog i upploppen och protesterna vid gränsen.

Vid några tillfällen besköts de israeliska soldaterna från Gaza och försök att placera ut bomber vid gränsstängslet gjordes förutom att palestinierna som vanligt kastade brandbomber och stenar och gjorde försök att bryta genom gränsstängslet.

Omkring 50 personer uppges ha dödats i upploppen.

Jag såg MTV:s nyhetssändning klockan 22 och kunde konstatera att man utelämnade uppgifterna om palestiniernas beskjutning mot de israeliska soldaterna och inte heller informerade man om Hamas målsättning att bryta ner gränsstängslet för att invadera Israel. Tittarna fick närmast uppfattningen att Israel skjutit fredliga demonstranter trots att nog bilderna visade stenkastande palestinier.

Omvärlden verkar inte heller ha förståelse för att Israel måste försvara sin gräns. Men det är inte så förvånande, judarna har för dem alltid varit en folkgrupp som skall offras och dödas. Där har ingenting ändrats även om det tar sig olika uttryck i olika tider.

Det är säkert skäl att ännu en gång påpeka att judiska samhällen finns på bara några minuters gångavstånd från Gaza. Under inga omständigheter kan den israeliska armén tillåta att folkmassorna bryter sig genom gränsen. Hamas terrorister som blandat sig i folkmassan kunde då utföra terrorattacker med betydligt fler dödsoffer som följd än vad vi sett idag.

Källa: https://www.apg29.nu/a/4w6

Svara -   - 15/5-18 22:08 -


Tomas N

Eftersom bägge sidorna i den här konflikten presenterar media och rapportering som både kan verka trovärdiga och innehålla propaganda så är det nästan omöjligt att bedöma rätt här. Dessutom ser man bara produkten av 70 år och mera av vad som skett militärt och politiskt och där är det samma problem för den som vill fördjupa sig,

Alltså att det finns bias och ställningstagande i historiebeskrivningen.

Som troende kristen tror jag ändå det är viktigt att försöka ta en rätt position i den här frågan, Har man en ändestidsteologi som fokuserar på staten Israel så kan det nog vara bra att fokusera på människor och världen lite bredare. Framförallt så gäller det för alla att söka eller respektera vad som är sant i tider av förförelse.

Det kommer ju att lugna ned sig lite ,men efter flytten av ambassader och huvudstaden till Jerusalem så är allting mera uppskruvat och det är inte så mycket att göra åt.

Att det finns en etnisk/kulturell konflikt i vem som skall ha landet har ju varit ett faktum och en utmaning alltsedan statsbildningen för 70 år sedan. Världen kan inte förvänta sig att Israel själv skall hantera sina relationer med grannländerna,men det har ju varit lite fördolt på många sätt. Vissa grannar funker det ju bättre med och andra inte

Det är lätt att bli uppslukad i detta liksom problemen med islamisering och även andra problem i världen. Lagom engagemang och studier är nog bra.men fokusera på Jesus och människor till större delen.

Icke desto mindre blir ändå magkänslan över det som skedde Israeliskt övervåld ,som delvis är ett resultat av oförmögenhet av världen att bena ut hela konflikten på ett bra sätt.

Att Israel och Netanyahu skyller allt på Hamas är inte förvånande,men varför Trump inte tar en neutralare position är både märkligt och inte särskilt uppbyggeligt. Turkiets reaktion kan delvis bero på detta. Marginalerna är små nu i världpolitiken

Svara -   - 15/5-18 22:46 -


Sarah

Svar till Tomas N.

Vad hade du gjort om du var utsatt för samma hot och attacker och visste att oskyldiga barn, kvinnor och män skulle dödas om du släppte in dessa barbarer?

Svara -   - 15/5-18 23:52 -


Marita

Varför skulle Trumph ta en neutral position ? Har bott i Israel när jag var ung och tyvärr kunde man aldrig lita på araberna !! Araberna vill förinta Israel dom indoktrineras till hat mot judar. Judendomen fanns före Islamisterna !! Se hur många länder som araberna har men ingen vill ta emot palestinska araber. Dessa stackars människor är brickor i ett spel för grymma ledare i Gaza. Och vad är det för föräldrar som tar sina barn till så farligt område !??? Är det kärlek ?? Jag välsignar Israel och jag välsignar Trumph.

Svara -   - 16/5-18 00:55 -


Marita

Islam är antikrist och från denna hatiska religion kommer Antikrist !! Kommer aldrig att försvara något som har med Antikrist att göra !!

Svara -   - 16/5-18 01:02 -


Robert

Svar till Sarah .

Exakt detta är vi ju utsatta för redan. Inte fullt ut ännu men både barn och kvinnor blir misshandlade och våldtagna! Regeringen borde ta ett större ansvar för beskydd av sin egen befolkning.... de vill ju ha våra öster. Så frågan tillbaka till dig. Vad göra?

Svara -   - 16/5-18 07:56 -


Tomas N

Svar till Marita.

Man förväntar sig lite mera diplomati av världens mest inflytelserika makthavare.

Det ger mera stabilitet. Sedan är ju inte Bibi något föredöme heller.

Att repetera detta om dem påstådda agendan om en ny förintelse är nog inte heller till någon nytta. Oddsen är att om ledare i Iran eller Hamas sagt så så är det för att några vill underblåsa konflikten av vissa anledningar.

Palestinierna blev rånade på sitt landområde helt enkelt. Världens ledare har skött detta uselt .

Att hänvisa till religiösa och känslomässiga argument skadar bara när det handlar om en militär och nationell/etnisk konflikt som berör folk och landområden.

Bägge parterna gör fel ,men Israel borde ta den "äldres"position och ansvar i konflikten.

Svara -   - 16/5-18 08:50 -


Mikael W

Svar till Tomas N.

Palestinierna blev rånade på sitt landområde helt enkelt.

Du vet Tomas N.....Palestinierna är ju inte längre några ättlingar till Filistéerna, ett folk som levde på fiske i medelhavet för länge sedan och enligt bibeln var en motståndare till Judarna, eftersom dem inte hade på Israels mark att göra

Palestinierna är numera Araber. Om du tar en snabbtitt på kartan så ser du vilka landområden erövrarfolket Araberna lagt under sina fötter (det Arabiska riket). Det är områden som Marocko, Syrien, Irak o.s.v. Sverige och lilla Israel står på tur.

Erövringarna görs i Islams namn, och går inte till på det sätt som du tror, genom samtal och skriftliga avtal, utan det görs genom våld och skapande av instabilitet. Det ligger helt enkelt i erövrarens intresse att ska konflikt och på så sätt få till ytterliga landvinningar i Islams namn.

Slutsats: Det bästa för landet Israel vore om Araberna, som ju egentligen inte har i Israel att göra, flyttade till ett redan Arabiskt erövrat land, som t.ex Egypten eller Irak. En 2-statslösning leder ju exempelvis i motsatt riktning, vilket du Tomas N gärna får framföra till Margot W m.fl

Svara -   - 16/5-18 09:24 -


Martin

Det bästa för landet Israel vore om Araberna, som ju egentligen inte har i Israel att göra, flyttade till ett redan Arabiskt erövrat land, som t.ex Egypten eller Irak

Mikael, det går inte att uttala sig så kategoriskt. Vem är du att förstå Guds rådslut? Gud handlar ofta på sätt som för oss människor är svårt att begripa. Efter att israeliterna gick över Jordan för att ta det förlovade landet i besittning misslyckades de med att driva bort alla folken som bodde i Kaanan.
"Då blev Herren vred på Israel, och han sade: ”Detta folk har brutit mot det förbund som jag befallde deras fäder att hålla, och de lyssnar inte på mig. 21Därför skall jag inte längre driva bort något enda av de folk som fanns kvar då Josua dog. 22Genom dem skall jag sätta Israel på prov: Vill de följa Herrens väg lika lydigt som sina fäder eller vill de det inte?” 23Herren lät alltså dessa folk vara, han drev inte bort dem med en gång och gav dem inte i Josuas våld.Då blev Herren vred på Israel, och han sade: ”Detta folk har brutit mot det förbund som jag befallde deras fäder att hålla, och de lyssnar inte på mig. 21Därför skall jag inte längre driva bort något enda av de folk som fanns kvar då Josua dog. 22Genom dem skall jag sätta Israel på prov: Vill de följa Herrens väg lika lydigt som sina fäder eller vill de det inte?” 23Herren lät alltså dessa folk vara, han drev inte bort dem med en gång och gav dem inte i Josuas våld." (Dom 2:20-23)

Svara -   - 16/5-18 10:22 -


Karl Håkan Sandell

Det är intressant att notera att i Israel finns både Judar och Araber, båda grupper med medborgerliga rättigheter.

Men i de oråden som styrs av de Palestinska myndigheterna är det rensat på Judar. Där får inga Judar finnas. Där är det ”Jude frei”. Som Hitler sa.

Med andra ord om man låter den Palestinska myndigheten ta över hela området så kommer där inte att få bo några judar i framtiden. Och det är ju det Islam vill. Det är en fortsättning på Hitlers Ideologi. Judarnas utrotning.

Därför är det viktigt att Israel får behålla sitt område och skyddar det mot alla angrepp och att sanningen kommer fram om vad som egentligen pågår i området.

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara -   - 16/5-18 10:23 -


Tomas N

Svar till Mikael W.

Det folk som jag för enkelhetens skull kallar palestinier är de som bodde på det landområde och som var en del av det f d ottomanska och senare under brittiskt/franskt styre.

Det är inte klockrent att göra en direkt parallell med den islamisering och migration som vi drabbas av i Europa.

Att lägga judestaten där den nu ligger var en stor utmaning,vilket skötts dåligt.

Det finns väldigt mycket propaganda i omlopp även från statligt håll i olika länder.

Värt att tänka på är att kristen sionism,vilket inte är ett skällsord utan neutral ligger långt ut i åsiktsregistret och praktiseras av Svenskar och amerikaner mfl som annars är ganska mycket i mitten

Jag stödjer inte Palmes linje och palestinakärlek,men försöker hitta en neutral linje. Ryssland är ett bra exempel att följa tycker jag i internationellt svåra frågor

Svara -   - 16/5-18 11:27 -


Karl Håkan Sandell

Svar till Tomas N.

Det är inte så att området tidigare befolkats av enbart Araber och att Judarna har flyttat dit nu på senare tid. Utan området har hela tiden befolkats av både Judar och Araber och faktiskt har Judarna under större delen av historien varit i majoritet i området.

Och med tanke på det Jude hat som råder i de Arabiska områdena, och som inte tillåter några Judar över huvud taget, så finns det ingen annan lösning än att Judarna styr hela området. Och det är det som är Guds lösning och som kommer att bli framtiden.

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara -   - 16/5-18 11:41 -


Sarah

Thomas N, jag väntar fortfarande på ditt svar.

Vad skulle DU göra om tusentals galna våldsamma människor försökte storma in i ditt land och du vet att de skulle mörda oskyldiga barn, kvinnor och män?

Svara -   - 16/5-18 11:52 -


Anna Ivar

Svar till Sarah .

Svenska journalister som rapporterat från Israel vad de sett och hört har stoppats för att deras rapport stämde inte med med anställdas ide om vad som var sanningen. Fast det var en, sedan många år fast anställd, journalist som rapporterade.

I nuläget får man söka sig till sidor på nätet som sett och och filmat det som händer.

De som bor i Israel och kan rapportera. som exvis Israel Nyheter..

Svara -   - 16/5-18 11:53 -


Tomas N

Svar till Sarah .

Självklart är liv och självbevarelsedrift naturligt. Det låter som du uppfattat det som att palestinierna hotat med döda .

IDF hade snipers och sköt bl a barn.

Utan känslor blir man kall,men tyvärr så används barns lidande av psykopatisk krigspropaganda. T ex kuvösbarnen i Kuwait vid invasion av Irak.

Det gäller att hålla huvudet kallt.

Även om du inte förstår eller gillar mitt svar,så är det självklart att beskydd av oskyldiga lidande är grundläggande.

Som jag skrivit förut så är denna konflikt svår att bedöma utom för den som är partisk. Men även de partiska borde sträva efter en human syn på sina motståndare

Svara -   - 16/5-18 13:35 -


Sarah

Svar till Tomas N.

Snälla någon vad indoktrinerad du är! Det är klart att de hotar Israelers liv! :o Det är ju Hamas som organiserat alltihop! Jag vet betydligt mer än dig om detta.

Du skulle göra EXAKT likadant, om inte mer, om du var i de israeliska soldaternas situation!

Inte konstigt att judarna hatar dessa hycklande kristna!

Svara -   - 16/5-18 13:52 -


AnnMarie

Man kan ju undra vad Gud tycker om judar som hatar hycklande kristna ? Vad tror ni?

Svara -   - 16/5-18 14:18 -


Martin

Svar till Sarah .

Sarah, frågan du kanske bör ställa dig är vad Jesus skulle göra.

Pilatus gick tillbaka in i residenset och lät kalla till sig Jesus och frågade: ”Så du är judarnas konung?” Jesus svarade: ”Säger du detta av dig själv, eller har andra sagt det om mig?” Pilatus sade: ”Jag är väl ingen jude. Dina landsmän och översteprästerna har överlämnat dig åt mig. Vad har du gjort?” Jesus svarade: ”Mitt rike hör inte till denna världen. Om mitt rike hörde till denna världen hade mina följeslagare kämpat för att jag inte skulle bli utlämnad åt judarna. Men nu är mitt rike av annat slag.” Joh 18:33-36

Svara -   - 16/5-18 14:20 -


Tomas N

Svar till Sarah .

Snälla Sarah! Det här är inte värt att slå på krigstrummorna om.Som jag skrivit i nästan alla inlägg så förekommer partiskhet och propaganda på alla håll och kanter här och förmodligen också från där man inte förväntar sig detta.

Alla är 'indoktrinerade"på sitt sätt här.

Kan ukraina/ryssar turkar/kurder etc hålla konflikterna på en rimlig nivå så borde vi kunna göra det.

Ett av problemen i denna konflikt är judars syn på sig själva och vissa kristnas syn på judar. Ett annat problem är islamisering och där har farbror USA krattat manegen genom krigsföring i muslimska länder i decennier.

Det behövs mera kunskap och civilkurage,men det som kommer är känsloladdat propaganda och förbud .

Den som inte särbehandlar Israel och judar ser hur deras mentalitet är bidragande i konflikten.

Hamas stol känner vi igen från mångkulturella Sverige och det finns likheter med militant vänster. Allt handlar om man har rätt i sak eller inte.

En möbel kan avvisas bäst med moralisk rätt i grunden. Om Israel har den rätten borde FN och alla länder ställa upp och skicka ned stöd för Israel

Men det har inte gjorts.

Israel är i slutändan ett land som alla andra.

En troende kristen gör bättre i att fokusera på Jesus och det uppdrag vi har gått av honom. Evangeliet ,efterföljelse och frälsningen skickas inte till Knesset eller Netanyahu utan det är Gud man får gå till

Svara -   - 16/5-18 14:37 -


Tomas N

Svar till Tomas N.

Ursäkta autostavfel

Stol skall vara stil

Möbel skall vara pöbel

Svara -   - 16/5-18 14:45 -


Sarah

FN är inte direkt opartiska!

Nej usch för alltihop, alla lögner och all falskhet! En gång ska ni se klart.

Hejdå

Svara -   - 16/5-18 15:06 -


Karl Håkan Sandell

Svar till Tomas N.

Om inte Israel får behålla sitt land nu så stämmer inte Bibeln för den säger att Israel ska få sitt land för Evigt.

Och stämmer inte det som står i Bibeln då finns inte heller Israels Gud.

Och finns inte Israels Gud då finns inte heller Jesus. Israels Guds son.

Och Det är just för det här som striden står som den gör idag. För Satan vet att snart är hans tid slut. Och han göra allt för att se till att Judarna inte får behålla sitt land, och får behålla hela Jerusalem, som Bibeln säger.

Det här är fakta som vi kristna kan läsa oss till i Bibeln men som tyvärr är fördolt för dagens Journalister. Eller de vill inte veta. De säger att Israel är en stat som alla andra men så är det alltså inte.

Men Gud kommer att upprätta Israel inom hela det område han har lovat och ge det en Evig framtid. Det säger profetiorna och hittills har profetiorna haft rätt.

Tack och lov Jesus finns och Guds profetior håller och Israel ska få fred och hela Jerusalem.

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara -   - 16/5-18 15:45 -


Tomas N

Svar till Karl Håkan Sandell.

Gud vill nog att vi skall hålla oss till terminologi som upphöjer och ärar sonen.

Guds rike är här ,men det är andligt och himmelriket har vi blivit lovade.

Allt som hör till Guds rike är underställt sonen och det nya förbundet.

Judarna finns det flera tolkningar om så det är värt att respektera. Gud har ett folk och är inte delad.

Att använda termen Israels Gud var tillämpligt på gamla förbundets tid,idag ställer det till besvär. Särskilt som inte alla vet vilket Israel som gäller.

Vi skall inte hindra människor från frälsning och himmelriket.Erbjudandet går ut till alla tills Jesus kommer tillbaka

Svara -   - 16/5-18 16:06 -


Karl Håkan Sandell

Svar till Tomas N.

Du tycks inte ha förstått var jag skrev.

Om Israel inte får behålla hela det land Gud har lovat dem. Alltså från Jordan till Havet, och hela Jerusalem. Då stämmer inte det som står i Bibeln och då har vi heller ingen Jesus som kan frälsa.

Och då finns ingen Frälsning.

Det är just därför som Satan idag vrider synen på nästan alla nationer i världen idag inklusive Sverige och Margot Wahlström, för att om möjligt krossa Israel.

Men Jesus finns och Bibelns Profetior kommer att gå i uppfyllelse och Israel kommer att få hela det land Gud har lovat och Hela Jerusalem. Och det är nu snart det ska ske.

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara -   - 16/5-18 16:42 -


Tomas N

Svar till Karl Håkan Sandell.

Du hänger upp hela evangeliet på tolkningen att Abrahams löfte var ett fysiskt rike till ett fysiskt folk.

Det blir fel.

Oavsett hur det ligger till med det går vägen till frälsning genom tro och omvändelse till Jesus.

Utan tillägg.

Ändestiden scenario kan diskuteras och tolkas olika. Men förutsättningarna är enkla.

Man behöver inte gå till Jerusalem för att tillbe eller söka upp en jude för att bli frälst. Ej heller skall kärleken vara kall till judar. Men Gud gör inte skillnad på folk.

Jo en skillnad och det är om man ingår ett förbund med Gud. Då blir man adopterad.

Det kommer att bli en ohälsosam fokusering på det gamla förbundet i tiden som kommer.

Håll blicken fäst på Jesus annars kan man bli lurad

Svara -   - 16/5-18 17:11 -


Karl Håkan Sandell

Svar till Tomas N.

Jag pratar om alla de profetior som står i Bibeln (Vi hittar Profetiorna i Jesaja, Jeremia, Hesekiel, Sakarja, Joel etc) och som klart och tydligt talar om att det ska komma en tid när Gud ska upprätta Israel. När Judarna ska få återvända till sitt land och bo där i fred för Evigt.

Är Bibeln sann vilket den är ska det alltså hända och det har hänt och händer inför våra ögon.

Att man hade svårt att tro det här för 200 år sedan det förstår jag men idag ser vi hur det går i uppfyllelse och då behöver vi inte tala om Israel i allmänna termer som om vi Kristna var Israel och vi behöver inte tala om Jerusalem i allmänna termer som om det var det himmelska Jerusalem. Nej Gud har uppfyllt sina löften till Israels folk, till Judarna, i Profetiorna, inför våra ögon.

Det är en fantastisk tid vi lever i och snar kommer Jesus!!

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara -   - 16/5-18 17:26 -


Martin

Svar till Karl Håkan Sandell.

Om Israel inte får behålla hela det land Gud har lovat dem. Alltså från Jordan till Havet, och hela Jerusalem. Då stämmer inte det som står i Bibeln och då har vi heller ingen Jesus som kan frälsa.

Paulus har en annan vinkel i den här frågan. Hans fokus är inte att judarna ska fördrivas från Judéen år 67-70 och därefter återsamlas med de förlorade nordstammarna enligt Hesekiel 37. Löftets äkthet kommer istället av det faktum att rättfärdigheten från Gud kommer från tron, och inte från lagen. Han skriver: ”Om arvingarna är de som håller sig till lagen, då är tron tom och löftet upphävt” (Rom 4:14).

Det är detta som är Paulus budskap, rättfärdighet genom tron. Han skriver att löftet gavs till Abraham och hans avkomma, som är Jesus. Detta löfte gavs 430 år innan lagen (Gal 3). Paulus poäng är att lagen inte kan upphäva detta löfte. Budskapet till oss är att vi står på ett urberg när vi litar på att Jesus dog för våra synder (1 Kor 15:1-4).

Svara -   - 16/5-18 18:42 -


Anders Palmqvist

https://www.facebook.com/malin.junestav/posts/10156349248160419

Svara -   - 21/5-18 16:27 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Påven sluter avtal om världsreligion

Påven sluter avtal om en världsreligion

Av MIKAEL WALFRIDSSON 

På samma sätt som Guds församling håller på att göra sig klar till Jesu återkomst, gör slökokyrkan det också. 

7

Läs allt!


IS-brud vill återvända till England och få sympati

IS brud

Shamima Begum var 15 år då hon anslöt sig till kalifatet Islamiska staten för att få föda barn åt en IS-terrorist. Hon födde två barn som vanvårdades och dog. Nu har hon fött sitt tredje barn som 19-åring och vill återvända till England.

14

Läs allt!


Den oönskade - Del 22

Christer Åbergs barndom - Den oönskade

Nu i några delar kommer jag att berätta om smärtsamma händelser som jag har haft funderingar på hur jag ska berätta dem, eller om jag över huvud taget ska berätta om dem. Men eftersom det är en viktig del av fortsättningen framåt av min berättelse så har jag valt att ta fram en del smärtsamma händelser som senare skulle visa bli livsavgörande händelser i mitt unga liv.

7

Läs allt!


Badhus börjar med chip

Chip under huden

Bild: Nya Dagbladet. 

Badhuset Kokpunkten i Västerås börjar med chip-implantat under huden mellan tummen och pekfingret.

58

Läs allt!


Nåd mitt i en Guds straffdom – Del 2

Läsarmejl av SIGVARD SVÄRD 

I den stund Adam och Eva tvingades lämna Edens lustgård på grund av sitt syndafall, då satte Herren Gud särskilt utsedda keruber ”med flammande svärd” att vakta ingången tillbaka.

0

Läs allt!


Svag men stark

Läsarmejl av DAVID BILLSTRÖM 

Gud har den styrka och hjälp som vi behöver och vår svaghet är inte ett hinder. 

0

Läs allt!


Flera barn tog emot Jesus

Läsarmejl av JÖRGEN MILTON 

Efter att jag berättat om mitt liv för barnen och sagt att Jesus ville bli deras vän, kom sju barn idag fram för förbön och ville ge sina liv till Jesus.

0

Läs allt!


Föräldrar 1 och 2 breder väg för Antikrist framträdande

Mamma pappa barn

Enligt en lagändring ska i Frankrike ska föräldrar inte längre kallas. För "mamma" och "pappa" utan "förälder 1" och "förälder 2".

110

Läs allt!


Då du tar emot Jesus föds du av Gud - Christer Åberg

Christer Åberg predikar kort i Åsljunga att man blir född av Gud då man tar emot Jesus.

2

Läs allt!


Domen över Jehovas Vittnens grundare

Läsarmejl av NILS 

Jesus Kristus visar en man domen över Jehovas Vittnens Grundare.

42

Läs allt!


ICA är klokare än församlingen

Läsarmejl av DAVID BILLSTRÖM 

28

Läs allt!


Inga andra gudar, del 2: Påven, Islam, Brödraskapets ark - Per-Arne Imsen

Per-Arne Imsen talar om nya boken "Inga andra gudar". I denna del tar Imsen upp senaste nytt där påven träffade ledare för islam och andra religioner och arbetar för att samla alla religioner i en ark likt den på Noas tid. 

5

Läs allt!


Brändes hon ihjäl efter kristet bönemöte?

Flicka mördad men inte i Indien

Jag har från flera personer fått en chockerande video sänt till mig på Messenger som visar en 16-årig flicka bli misshandlad och bränd levande till döds av en lynchmobb. 

9

Läs allt!


Avfällingen - Frank Mangs

Lyssna på den här starka predikan av evangelisten Frank Mangs. Den kan förändra ditt liv.

3

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Likt Adventisterna var det fel datum för Jesu återkomst som födde Jehovas Vittnen

Läsarmejl av NILS

Hur en rörelse föds avgör om dess Framtida lära blir Sanning eller Lögn! Samma stötesten som Adventisterna om Jesu återkomst datum, födde Vakttornet och Jehovas Vittnen!

16

Läs allt!


Inga andra gudar, del 1: Katolsk mysticism - Per-Arne Imsen

Per-Arne Imsen talar om sin bok "Inga andra gudar" i Vetlanda friförsamling. Han tar upp händelser i världen - katolska kyrkan med påven i spetsen går med snabba steg mot att göra Agenda 2030 till verklighet. En världsreligion under påven.  

95

Läs allt!


Underbar frid

Läsarmejl av David Billström 

3

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

34

Läs allt!


Den oönskade - Del 21

Den oönskade

Min fortsatta och gripande berättelse om mig som en liten oönskad pojke. 

3

Läs allt!


Vecka 08, fredag 22 februari 2019 kl. 02:44

Jesus söker: Pia!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn. De som blev födda, inte av blod, inte heller av köttets vilja, inte heller av någon mans vilja, utan av Gud. - Joh 1:12-13"

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Christer Åberg: Det största miraklet jag varit med om

Christer Åberg berättar om det största mirakel som han har varit med om.

0

Läs allt!


Christer Åberg sjunger: Vem är Kungen i djungeln?

Måste bara ses! Christer Åberg sjunger och spelar ukulele sången: Vem är Kungen i djungeln? 

3

Läs allt!


Senaste kommentarer


Månens baksida och jorden på samma bild

Månen och jorden

Den kinesiska satelliten Longjiang-2 har fotograferat månens baksida och jorden på en och samma bild.

83

Läs allt!


Den oönskade - Del 20

Den oönskade

Fortsättningen av den skakande berättelsen om min barndom som ett oönskat barn.

5

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 5

Christer Åberg intervjuar hemma hos Holger Nilsson om de troendes uppryckande. Del 5 av 10.

3

Läs allt!


Ellen Whites svar visar adventisternas villolära

Läsarmejl av NILS 

Nils listar sakligt och tydligt vad sjunde adventisternas falska profet Ellen White lärde.

43

Läs allt!


En frälsningsarmé

Läsarmejl av DAVID BILLSTRÖM 

Varje troende är kallad att ge evangelium till människor. Kön, ålder, utbildning spelar ingen roll. Du kan be, predika och tro på Gud och se underbara saker ske. Det behövs en frälsningsarmé idag och du kan utgöra en del av den.

18

Läs allt!


Internet förenar världen under Antikrists system

Internet

Av HOLGER NILSSON 

Ett elektroniskt nät kommer att omsluta jorden. Det kommer att förena hela världen under antikrists system av sluttidens Babylon. 

27

Läs allt!


Jesus avslöjar sjundedagsadventismens villfarelse

Läsarmejl av nils

Adventismen började med att en man från Baptistsamfundet, W. Miller räknade ut Jesu återkomst till oktober 1844 från Daniels profetior.

23

Läs allt!


SD-politiker skrev hatiska inlägg om muslimer och homosexuella

SD-politiker: Muslimer ska brinna i helvetet

Bild: Expressen.

Tidningen NSD skriver att SD-politikern Patrik Svanberg i Kalix kommun, har skrivit hatiska och nedsättande inlägg om muslimer, homosexuella och kvinnor på Facebook.

57

Läs allt!


Till minne av Ulla Gabay

Ulla Gabay

Bildkälla: ullagabay.com. 

Av Sigvard Svärd Tron på Gud är en betydande hjälp i livet, till ande, kropp och själ – och den tron hade Ulla Gabay.

10

Läs allt!


Nationella SD blir globalistiskt?

Nationella SD blir globalistiskt?

Bild: SVT.se. 

Sverigedemokraterna kommer inte längre att driva frågan att Sverige ska folkomrösta om att lämna EU. Är detta det första steget på att sverigedemokraterna kommer att bli globalistiskt?

77

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp