523 online! | Sidvisningar idag: 184 985 | Igår: 244 364 |

www.apg29.nu


Därför försvarar sig Israel mot de våldsamma demonstrationerna

Från insidan av Gaza, verkligheten av de så kallade "fredliga demonstrationerna". 

Se Hamas hatuppvisningar. Se hur de bygger sin propaganda på bekostnad av hjärntvättade, lurade och manipulerade olyckliga människor. 

Det är detta som Israel inte ser något annat val än att skydda sig med hjälp av dödlig kraft.


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg tisdag 15 maj 2018 18:52 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


28 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Christer Åberg

http://israelnyheter.blogspot.se skriver:

Som väntat blev dagen orolig vid Gazagränsen. Hamas fick inte ihop de 100.000 som de lovat skulle storma gränsen till Israel, men omkring 50.000 deltog i upploppen och protesterna vid gränsen.

Vid några tillfällen besköts de israeliska soldaterna från Gaza och försök att placera ut bomber vid gränsstängslet gjordes förutom att palestinierna som vanligt kastade brandbomber och stenar och gjorde försök att bryta genom gränsstängslet.

Omkring 50 personer uppges ha dödats i upploppen.

Jag såg MTV:s nyhetssändning klockan 22 och kunde konstatera att man utelämnade uppgifterna om palestiniernas beskjutning mot de israeliska soldaterna och inte heller informerade man om Hamas målsättning att bryta ner gränsstängslet för att invadera Israel. Tittarna fick närmast uppfattningen att Israel skjutit fredliga demonstranter trots att nog bilderna visade stenkastande palestinier.

Omvärlden verkar inte heller ha förståelse för att Israel måste försvara sin gräns. Men det är inte så förvånande, judarna har för dem alltid varit en folkgrupp som skall offras och dödas. Där har ingenting ändrats även om det tar sig olika uttryck i olika tider.

Det är säkert skäl att ännu en gång påpeka att judiska samhällen finns på bara några minuters gångavstånd från Gaza. Under inga omständigheter kan den israeliska armén tillåta att folkmassorna bryter sig genom gränsen. Hamas terrorister som blandat sig i folkmassan kunde då utföra terrorattacker med betydligt fler dödsoffer som följd än vad vi sett idag.

Källa: https://www.apg29.nu/a/4w6

Svara -   - 15/5-18 22:08 -


Tomas N

Eftersom bägge sidorna i den här konflikten presenterar media och rapportering som både kan verka trovärdiga och innehålla propaganda så är det nästan omöjligt att bedöma rätt här. Dessutom ser man bara produkten av 70 år och mera av vad som skett militärt och politiskt och där är det samma problem för den som vill fördjupa sig,

Alltså att det finns bias och ställningstagande i historiebeskrivningen.

Som troende kristen tror jag ändå det är viktigt att försöka ta en rätt position i den här frågan, Har man en ändestidsteologi som fokuserar på staten Israel så kan det nog vara bra att fokusera på människor och världen lite bredare. Framförallt så gäller det för alla att söka eller respektera vad som är sant i tider av förförelse.

Det kommer ju att lugna ned sig lite ,men efter flytten av ambassader och huvudstaden till Jerusalem så är allting mera uppskruvat och det är inte så mycket att göra åt.

Att det finns en etnisk/kulturell konflikt i vem som skall ha landet har ju varit ett faktum och en utmaning alltsedan statsbildningen för 70 år sedan. Världen kan inte förvänta sig att Israel själv skall hantera sina relationer med grannländerna,men det har ju varit lite fördolt på många sätt. Vissa grannar funker det ju bättre med och andra inte

Det är lätt att bli uppslukad i detta liksom problemen med islamisering och även andra problem i världen. Lagom engagemang och studier är nog bra.men fokusera på Jesus och människor till större delen.

Icke desto mindre blir ändå magkänslan över det som skedde Israeliskt övervåld ,som delvis är ett resultat av oförmögenhet av världen att bena ut hela konflikten på ett bra sätt.

Att Israel och Netanyahu skyller allt på Hamas är inte förvånande,men varför Trump inte tar en neutralare position är både märkligt och inte särskilt uppbyggeligt. Turkiets reaktion kan delvis bero på detta. Marginalerna är små nu i världpolitiken

Svara -   - 15/5-18 22:46 -


Sarah

Svar till Tomas N.

Vad hade du gjort om du var utsatt för samma hot och attacker och visste att oskyldiga barn, kvinnor och män skulle dödas om du släppte in dessa barbarer?

Svara -   - 15/5-18 23:52 -


Marita

Varför skulle Trumph ta en neutral position ? Har bott i Israel när jag var ung och tyvärr kunde man aldrig lita på araberna !! Araberna vill förinta Israel dom indoktrineras till hat mot judar. Judendomen fanns före Islamisterna !! Se hur många länder som araberna har men ingen vill ta emot palestinska araber. Dessa stackars människor är brickor i ett spel för grymma ledare i Gaza. Och vad är det för föräldrar som tar sina barn till så farligt område !??? Är det kärlek ?? Jag välsignar Israel och jag välsignar Trumph.

Svara -   - 16/5-18 00:55 -


Marita

Islam är antikrist och från denna hatiska religion kommer Antikrist !! Kommer aldrig att försvara något som har med Antikrist att göra !!

Svara -   - 16/5-18 01:02 -


Robert

Svar till Sarah .

Exakt detta är vi ju utsatta för redan. Inte fullt ut ännu men både barn och kvinnor blir misshandlade och våldtagna! Regeringen borde ta ett större ansvar för beskydd av sin egen befolkning.... de vill ju ha våra öster. Så frågan tillbaka till dig. Vad göra?

Svara -   - 16/5-18 07:56 -


Tomas N

Svar till Marita.

Man förväntar sig lite mera diplomati av världens mest inflytelserika makthavare.

Det ger mera stabilitet. Sedan är ju inte Bibi något föredöme heller.

Att repetera detta om dem påstådda agendan om en ny förintelse är nog inte heller till någon nytta. Oddsen är att om ledare i Iran eller Hamas sagt så så är det för att några vill underblåsa konflikten av vissa anledningar.

Palestinierna blev rånade på sitt landområde helt enkelt. Världens ledare har skött detta uselt .

Att hänvisa till religiösa och känslomässiga argument skadar bara när det handlar om en militär och nationell/etnisk konflikt som berör folk och landområden.

Bägge parterna gör fel ,men Israel borde ta den "äldres"position och ansvar i konflikten.

Svara -   - 16/5-18 08:50 -


Mikael W

Svar till Tomas N.

Palestinierna blev rånade på sitt landområde helt enkelt.

Du vet Tomas N.....Palestinierna är ju inte längre några ättlingar till Filistéerna, ett folk som levde på fiske i medelhavet för länge sedan och enligt bibeln var en motståndare till Judarna, eftersom dem inte hade på Israels mark att göra

Palestinierna är numera Araber. Om du tar en snabbtitt på kartan så ser du vilka landområden erövrarfolket Araberna lagt under sina fötter (det Arabiska riket). Det är områden som Marocko, Syrien, Irak o.s.v. Sverige och lilla Israel står på tur.

Erövringarna görs i Islams namn, och går inte till på det sätt som du tror, genom samtal och skriftliga avtal, utan det görs genom våld och skapande av instabilitet. Det ligger helt enkelt i erövrarens intresse att ska konflikt och på så sätt få till ytterliga landvinningar i Islams namn.

Slutsats: Det bästa för landet Israel vore om Araberna, som ju egentligen inte har i Israel att göra, flyttade till ett redan Arabiskt erövrat land, som t.ex Egypten eller Irak. En 2-statslösning leder ju exempelvis i motsatt riktning, vilket du Tomas N gärna får framföra till Margot W m.fl

Svara -   - 16/5-18 09:24 -


Martin

Det bästa för landet Israel vore om Araberna, som ju egentligen inte har i Israel att göra, flyttade till ett redan Arabiskt erövrat land, som t.ex Egypten eller Irak

Mikael, det går inte att uttala sig så kategoriskt. Vem är du att förstå Guds rådslut? Gud handlar ofta på sätt som för oss människor är svårt att begripa. Efter att israeliterna gick över Jordan för att ta det förlovade landet i besittning misslyckades de med att driva bort alla folken som bodde i Kaanan.
"Då blev Herren vred på Israel, och han sade: ”Detta folk har brutit mot det förbund som jag befallde deras fäder att hålla, och de lyssnar inte på mig. 21Därför skall jag inte längre driva bort något enda av de folk som fanns kvar då Josua dog. 22Genom dem skall jag sätta Israel på prov: Vill de följa Herrens väg lika lydigt som sina fäder eller vill de det inte?” 23Herren lät alltså dessa folk vara, han drev inte bort dem med en gång och gav dem inte i Josuas våld.Då blev Herren vred på Israel, och han sade: ”Detta folk har brutit mot det förbund som jag befallde deras fäder att hålla, och de lyssnar inte på mig. 21Därför skall jag inte längre driva bort något enda av de folk som fanns kvar då Josua dog. 22Genom dem skall jag sätta Israel på prov: Vill de följa Herrens väg lika lydigt som sina fäder eller vill de det inte?” 23Herren lät alltså dessa folk vara, han drev inte bort dem med en gång och gav dem inte i Josuas våld." (Dom 2:20-23)

Svara -   - 16/5-18 10:22 -


Karl Håkan Sandell

Det är intressant att notera att i Israel finns både Judar och Araber, båda grupper med medborgerliga rättigheter.

Men i de oråden som styrs av de Palestinska myndigheterna är det rensat på Judar. Där får inga Judar finnas. Där är det ”Jude frei”. Som Hitler sa.

Med andra ord om man låter den Palestinska myndigheten ta över hela området så kommer där inte att få bo några judar i framtiden. Och det är ju det Islam vill. Det är en fortsättning på Hitlers Ideologi. Judarnas utrotning.

Därför är det viktigt att Israel får behålla sitt område och skyddar det mot alla angrepp och att sanningen kommer fram om vad som egentligen pågår i området.

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara -   - 16/5-18 10:23 -


Tomas N

Svar till Mikael W.

Det folk som jag för enkelhetens skull kallar palestinier är de som bodde på det landområde och som var en del av det f d ottomanska och senare under brittiskt/franskt styre.

Det är inte klockrent att göra en direkt parallell med den islamisering och migration som vi drabbas av i Europa.

Att lägga judestaten där den nu ligger var en stor utmaning,vilket skötts dåligt.

Det finns väldigt mycket propaganda i omlopp även från statligt håll i olika länder.

Värt att tänka på är att kristen sionism,vilket inte är ett skällsord utan neutral ligger långt ut i åsiktsregistret och praktiseras av Svenskar och amerikaner mfl som annars är ganska mycket i mitten

Jag stödjer inte Palmes linje och palestinakärlek,men försöker hitta en neutral linje. Ryssland är ett bra exempel att följa tycker jag i internationellt svåra frågor

Svara -   - 16/5-18 11:27 -


Karl Håkan Sandell

Svar till Tomas N.

Det är inte så att området tidigare befolkats av enbart Araber och att Judarna har flyttat dit nu på senare tid. Utan området har hela tiden befolkats av både Judar och Araber och faktiskt har Judarna under större delen av historien varit i majoritet i området.

Och med tanke på det Jude hat som råder i de Arabiska områdena, och som inte tillåter några Judar över huvud taget, så finns det ingen annan lösning än att Judarna styr hela området. Och det är det som är Guds lösning och som kommer att bli framtiden.

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara -   - 16/5-18 11:41 -


Sarah

Thomas N, jag väntar fortfarande på ditt svar.

Vad skulle DU göra om tusentals galna våldsamma människor försökte storma in i ditt land och du vet att de skulle mörda oskyldiga barn, kvinnor och män?

Svara -   - 16/5-18 11:52 -


Anna Ivar

Svar till Sarah .

Svenska journalister som rapporterat från Israel vad de sett och hört har stoppats för att deras rapport stämde inte med med anställdas ide om vad som var sanningen. Fast det var en, sedan många år fast anställd, journalist som rapporterade.

I nuläget får man söka sig till sidor på nätet som sett och och filmat det som händer.

De som bor i Israel och kan rapportera. som exvis Israel Nyheter..

Svara -   - 16/5-18 11:53 -


Tomas N

Svar till Sarah .

Självklart är liv och självbevarelsedrift naturligt. Det låter som du uppfattat det som att palestinierna hotat med döda .

IDF hade snipers och sköt bl a barn.

Utan känslor blir man kall,men tyvärr så används barns lidande av psykopatisk krigspropaganda. T ex kuvösbarnen i Kuwait vid invasion av Irak.

Det gäller att hålla huvudet kallt.

Även om du inte förstår eller gillar mitt svar,så är det självklart att beskydd av oskyldiga lidande är grundläggande.

Som jag skrivit förut så är denna konflikt svår att bedöma utom för den som är partisk. Men även de partiska borde sträva efter en human syn på sina motståndare

Svara -   - 16/5-18 13:35 -


Sarah

Svar till Tomas N.

Snälla någon vad indoktrinerad du är! Det är klart att de hotar Israelers liv! :o Det är ju Hamas som organiserat alltihop! Jag vet betydligt mer än dig om detta.

Du skulle göra EXAKT likadant, om inte mer, om du var i de israeliska soldaternas situation!

Inte konstigt att judarna hatar dessa hycklande kristna!

Svara -   - 16/5-18 13:52 -


AnnMarie

Man kan ju undra vad Gud tycker om judar som hatar hycklande kristna ? Vad tror ni?

Svara -   - 16/5-18 14:18 -


Martin

Svar till Sarah .

Sarah, frågan du kanske bör ställa dig är vad Jesus skulle göra.

Pilatus gick tillbaka in i residenset och lät kalla till sig Jesus och frågade: ”Så du är judarnas konung?” Jesus svarade: ”Säger du detta av dig själv, eller har andra sagt det om mig?” Pilatus sade: ”Jag är väl ingen jude. Dina landsmän och översteprästerna har överlämnat dig åt mig. Vad har du gjort?” Jesus svarade: ”Mitt rike hör inte till denna världen. Om mitt rike hörde till denna världen hade mina följeslagare kämpat för att jag inte skulle bli utlämnad åt judarna. Men nu är mitt rike av annat slag.” Joh 18:33-36

Svara -   - 16/5-18 14:20 -


Tomas N

Svar till Sarah .

Snälla Sarah! Det här är inte värt att slå på krigstrummorna om.Som jag skrivit i nästan alla inlägg så förekommer partiskhet och propaganda på alla håll och kanter här och förmodligen också från där man inte förväntar sig detta.

Alla är 'indoktrinerade"på sitt sätt här.

Kan ukraina/ryssar turkar/kurder etc hålla konflikterna på en rimlig nivå så borde vi kunna göra det.

Ett av problemen i denna konflikt är judars syn på sig själva och vissa kristnas syn på judar. Ett annat problem är islamisering och där har farbror USA krattat manegen genom krigsföring i muslimska länder i decennier.

Det behövs mera kunskap och civilkurage,men det som kommer är känsloladdat propaganda och förbud .

Den som inte särbehandlar Israel och judar ser hur deras mentalitet är bidragande i konflikten.

Hamas stol känner vi igen från mångkulturella Sverige och det finns likheter med militant vänster. Allt handlar om man har rätt i sak eller inte.

En möbel kan avvisas bäst med moralisk rätt i grunden. Om Israel har den rätten borde FN och alla länder ställa upp och skicka ned stöd för Israel

Men det har inte gjorts.

Israel är i slutändan ett land som alla andra.

En troende kristen gör bättre i att fokusera på Jesus och det uppdrag vi har gått av honom. Evangeliet ,efterföljelse och frälsningen skickas inte till Knesset eller Netanyahu utan det är Gud man får gå till

Svara -   - 16/5-18 14:37 -


Tomas N

Svar till Tomas N.

Ursäkta autostavfel

Stol skall vara stil

Möbel skall vara pöbel

Svara -   - 16/5-18 14:45 -


Sarah

FN är inte direkt opartiska!

Nej usch för alltihop, alla lögner och all falskhet! En gång ska ni se klart.

Hejdå

Svara -   - 16/5-18 15:06 -


Karl Håkan Sandell

Svar till Tomas N.

Om inte Israel får behålla sitt land nu så stämmer inte Bibeln för den säger att Israel ska få sitt land för Evigt.

Och stämmer inte det som står i Bibeln då finns inte heller Israels Gud.

Och finns inte Israels Gud då finns inte heller Jesus. Israels Guds son.

Och Det är just för det här som striden står som den gör idag. För Satan vet att snart är hans tid slut. Och han göra allt för att se till att Judarna inte får behålla sitt land, och får behålla hela Jerusalem, som Bibeln säger.

Det här är fakta som vi kristna kan läsa oss till i Bibeln men som tyvärr är fördolt för dagens Journalister. Eller de vill inte veta. De säger att Israel är en stat som alla andra men så är det alltså inte.

Men Gud kommer att upprätta Israel inom hela det område han har lovat och ge det en Evig framtid. Det säger profetiorna och hittills har profetiorna haft rätt.

Tack och lov Jesus finns och Guds profetior håller och Israel ska få fred och hela Jerusalem.

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara -   - 16/5-18 15:45 -


Tomas N

Svar till Karl Håkan Sandell.

Gud vill nog att vi skall hålla oss till terminologi som upphöjer och ärar sonen.

Guds rike är här ,men det är andligt och himmelriket har vi blivit lovade.

Allt som hör till Guds rike är underställt sonen och det nya förbundet.

Judarna finns det flera tolkningar om så det är värt att respektera. Gud har ett folk och är inte delad.

Att använda termen Israels Gud var tillämpligt på gamla förbundets tid,idag ställer det till besvär. Särskilt som inte alla vet vilket Israel som gäller.

Vi skall inte hindra människor från frälsning och himmelriket.Erbjudandet går ut till alla tills Jesus kommer tillbaka

Svara -   - 16/5-18 16:06 -


Karl Håkan Sandell

Svar till Tomas N.

Du tycks inte ha förstått var jag skrev.

Om Israel inte får behålla hela det land Gud har lovat dem. Alltså från Jordan till Havet, och hela Jerusalem. Då stämmer inte det som står i Bibeln och då har vi heller ingen Jesus som kan frälsa.

Och då finns ingen Frälsning.

Det är just därför som Satan idag vrider synen på nästan alla nationer i världen idag inklusive Sverige och Margot Wahlström, för att om möjligt krossa Israel.

Men Jesus finns och Bibelns Profetior kommer att gå i uppfyllelse och Israel kommer att få hela det land Gud har lovat och Hela Jerusalem. Och det är nu snart det ska ske.

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara -   - 16/5-18 16:42 -


Tomas N

Svar till Karl Håkan Sandell.

Du hänger upp hela evangeliet på tolkningen att Abrahams löfte var ett fysiskt rike till ett fysiskt folk.

Det blir fel.

Oavsett hur det ligger till med det går vägen till frälsning genom tro och omvändelse till Jesus.

Utan tillägg.

Ändestiden scenario kan diskuteras och tolkas olika. Men förutsättningarna är enkla.

Man behöver inte gå till Jerusalem för att tillbe eller söka upp en jude för att bli frälst. Ej heller skall kärleken vara kall till judar. Men Gud gör inte skillnad på folk.

Jo en skillnad och det är om man ingår ett förbund med Gud. Då blir man adopterad.

Det kommer att bli en ohälsosam fokusering på det gamla förbundet i tiden som kommer.

Håll blicken fäst på Jesus annars kan man bli lurad

Svara -   - 16/5-18 17:11 -


Karl Håkan Sandell

Svar till Tomas N.

Jag pratar om alla de profetior som står i Bibeln (Vi hittar Profetiorna i Jesaja, Jeremia, Hesekiel, Sakarja, Joel etc) och som klart och tydligt talar om att det ska komma en tid när Gud ska upprätta Israel. När Judarna ska få återvända till sitt land och bo där i fred för Evigt.

Är Bibeln sann vilket den är ska det alltså hända och det har hänt och händer inför våra ögon.

Att man hade svårt att tro det här för 200 år sedan det förstår jag men idag ser vi hur det går i uppfyllelse och då behöver vi inte tala om Israel i allmänna termer som om vi Kristna var Israel och vi behöver inte tala om Jerusalem i allmänna termer som om det var det himmelska Jerusalem. Nej Gud har uppfyllt sina löften till Israels folk, till Judarna, i Profetiorna, inför våra ögon.

Det är en fantastisk tid vi lever i och snar kommer Jesus!!

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara -   - 16/5-18 17:26 -


Martin

Svar till Karl Håkan Sandell.

Om Israel inte får behålla hela det land Gud har lovat dem. Alltså från Jordan till Havet, och hela Jerusalem. Då stämmer inte det som står i Bibeln och då har vi heller ingen Jesus som kan frälsa.

Paulus har en annan vinkel i den här frågan. Hans fokus är inte att judarna ska fördrivas från Judéen år 67-70 och därefter återsamlas med de förlorade nordstammarna enligt Hesekiel 37. Löftets äkthet kommer istället av det faktum att rättfärdigheten från Gud kommer från tron, och inte från lagen. Han skriver: ”Om arvingarna är de som håller sig till lagen, då är tron tom och löftet upphävt” (Rom 4:14).

Det är detta som är Paulus budskap, rättfärdighet genom tron. Han skriver att löftet gavs till Abraham och hans avkomma, som är Jesus. Detta löfte gavs 430 år innan lagen (Gal 3). Paulus poäng är att lagen inte kan upphäva detta löfte. Budskapet till oss är att vi står på ett urberg när vi litar på att Jesus dog för våra synder (1 Kor 15:1-4).

Svara -   - 16/5-18 18:42 -


Anders Palmqvist

https://www.facebook.com/malin.junestav/posts/10156349248160419

Svara -   - 21/5-18 16:27 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Tungotalet och uttydning

Christer Åberg talar och sjunger om Jesus. I det här programmet tar han bland annat upp vad tungotalet och uttydning är för någonting.

0

Läs allt!


69-åring vill byta åldern till 49

69-åring vill byta åldern till 49

Bild: Dagen. 

Den 69-årige Emile Ratelband i Nederländerna vill få sin juridiska ålder nersatt till 49 år.

6

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


”Jesus Kristus frälste mig från 27 års homosexualitet”

Davids starka vittnesbörd om hur han blev frälst och räddad av Jesus från 27 års homosexualitet. Svensk text. 

- Mitt namn är David, jag är 44 år gammal, och det här är ett vittnesbörd om hur Jesus Kristus räddade mig från tjugosju år av homosexualitet. Jag talar i kärlek.

2

Läs allt!


Tommy Dahlman intervjuar Christer Åberg i Kanal 10

Tommy Dahlman intervjuar Christer Åberg i Kanal 10 om hans frus och lille sons död två dagar innan julafton för snart tio år sedan.

2

Läs allt!


Det skall bli ett härligt möte uti skyn

Christer Åberg spelar på sin ukulele och sjunger "Det skall bli ett härligt möte uti skyn! O, hur underbart och stort."

0

Läs allt!


Troendedöparna brändes, dränktes och halshöggs

Många är de som har lidit förföljelse, satts i fängelse och dödats som har praktiserat det bibliska troende-dopet genom nersänkning.

9

Läs allt!


Denne man är farlig, ofrälst och falsk profet


Påve Franciskus.

107

Läs allt!


Dopet: Var, när och hur

Dop i havet

Här ger jag dig några tydliga bibelord på var dopet sker, när det sker och hur.

4

Läs allt!


Främlingen som följde kyrkoherden på vårpromenad

Läsarmejl av nils 

Främlingen som följde kyrkoherden på vårpromenad, sade till slut: Räck Hit Ditt Finger, Här är Mina Händer!

3

Läs allt!


Bedräglig rikedom

Läsarmejl av David B 

11

Läs allt!


Är Bibelns Gud samma som koranens gud?

”De som påstår sig älska, ära och tillbe Gud, gör i själva verket inte det om de inte älskar, ärar och tillber Jesus.”

5

Läs allt!


Europa tillbaka till Gud

Läsarmejl av David B

Europa tillbaka till Gud. David B talar.

2

Läs allt!


Han gifte sig med hologrammet Hatsune Miku

Gifte sig med sitt hologram

Akihiko Kondo håller i en dockversion av hologrammet Hatsune Miku som han gifte sig med. Bildkälla: Facebook.

En 35-årig man i Japan har gift sig med ett hologrom. Bröllopet kostade 160 000 kronor. En docka representerade det kvinnliga dataprogrammet.

19

Läs allt!


Himlen TV7 invigd i Uppsala

Ruben Agnarsson, Martti Ojares, Daniela Persin och Christer Åberg

TV-producent Ruben Agnarsson, grundare och vd Martti Ojares, kanalchef Daniela Persin och Christer Åberg.

Jag var inbjuden till den kristna tv-kanalen Himlen TV7:s studioinvigning i Uppsala.

17

Läs allt!


Nu har det hänt!

Över tusen prenumeranter på Youtubekanalen Apg29nu

Nu har det hänt! Youtubekanalen Apg29.Nu har fått över tusen prenumeranter. Närmare bestämt 1001 stycken!

5

Läs allt!


Jesu trefaldiga världshistoriska seger

Läsarmejl av nils 

Jesu trefaldiga världshistoriska seger, Guds gåva till all världens folk. Det Jesus Kristus utförde genom sin försoning var en oöverträffad Trefaldig Seger! Utmaningen gällde 3 olika områden som Han inför Gud den högste Domaren och inför: Andevärlden måste segra.

5

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Fortfarande i lager: Christer Åbergs starka bok Den längsta natten

Den längsta natten - 150 kronor

Natten till den 22 december, den natt med flest mörkertimmar 2008, genomlider Christer Åberg Den längsta natten i sitt liv, då han på ett mycket traumatiskt och oväntat sätt mister halva sin familj.

1

Läs allt!


Extra: Christer Åbergs bok fortfarande i lager

Upprop för Christer Åbergs bok Den längsta natten. Och du kan även ge ditt stöd till bloggsajten Apg29.nu.

0

Läs allt!


Platt jord är obibliskt

Platt jord är obibliskt

Läser man Bibeln så ser man tydligt att jorden är rund. Om jorden inte är rund då skulle Jesus ha tagit grundligt miste då han säger att att det både är dag och natt på jorden när han hämtar hem alla de frälsta till himlen.

20

Läs allt!


Ny DVD! Frågor och svar om den yttersta tiden och dess händelser

Av Holger Nilsson 

Ny DVD! Frågor och svar om den yttersta tiden

Du har nu möjlighet att ta del av denna nya DVD om den yttersta tidens händelser.

7

Läs allt!


Christer Åberg friar till Siri

Här friar jag till Siri i direktsändning. Lyssna på svaret!

3

Läs allt!


FN önskar en global regering inom 12 år

Av Mikael Walfridsson 

Agenda 2030 - FN önskar en global regering inom 12 år

Wolfgang Ishinger: ”Vi lever i en tid där den internationella världsordningen kollapsar just nu. I detta vakuum prövar alla för att se hur långt de kan gå. Det finns ett behov av en global regering.”

36

Läs allt!


Be den här bönen om du vill ta emot Jesus och bli frälst

Be den här bönen om du vill ta emot Jesus och bli frälst.

1

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 47, onsdag 21 november 2018 kl. 20:46

Jesus söker: Helga, Olga!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Dagen intervjuade Christer Åberg om konspirationsteorier

Dagen intervjuade Christer Åberg om konspirationsteorier

Tidningen Dagen. 

Tidningen Dagen har genom Jonatan Sverker intervjuat mig och flera andra om konspirationsteorier och gjort en gedigen sex sidor lång genomarbetad artikel.

19

Läs allt!


Senaste kommentarer


Den första uppståndelsen

Christer Åberg och Reine Jonsson talar talar om den första uppståndelsen i Nässjö närradio.

1

Läs allt!


Den 9 november är årsdagen av Kristallnatten

Den 9 november är årsdagen av Kristallnatten

Den 9 november är det årsdagen av Kristallnatten då Förintelsen av judarna började i Nazityskland 1938.

7

Läs allt!


Dante, 12 år, med Downs syndrom har ett människovärde

Dante, 12 år, med Downs syndrom har ett människovärde

Bild: Expressen. 

Tusentals människor letar efter den 12-årige pojken Dante som har Downs syndrom och som är förvunnen. Detta visar att han har ett stort människovärde!

15

Läs allt!


Är det Bildas uppgift att stå bakom danskurser och yoga?

Av Holger Nilsson 

Är det Bildas uppgift att stå bakom danskurser och kurser i yoga?

Angående Bilda så är deras egen presentation så här: ”Studieförbundet Bilda för kyrka och samhälle, med kortformen Bilda, tidigare med namnet Frikyrkliga studieförbundet, är ett av Sveriges tio studieförbund.”

47

Läs allt!


Dopet i Apostlagärningarna - Del 2

Christer Åberg undervisar om alla bibelställen om dopet i Apostlagärningarna. Del 2.

0

Läs allt!


Dopet i Apostlagärningarna

Christer Åberg undervisar om alla bibelställen om dopet i Apostlagärningarna. Del 1.

0

Läs allt!


16 bibelord om att ta emot Jesus för att bli frälst

Ta emot Jesus

Här listar jag flera bibelord som alla handlar om att ta emot Jesus. Det finns fler bibelord om detta som jag inte har med här. Och alla dessa bibelverser visar att man ska ta emot Jesus!

0

Läs allt!


Bilder från min barndom - Christer Åberg

Fantastiska bilder på Christer Åberg som barn! 

Christer Åberg fotar en ko

Här fotograferar jag en ko med en lådkamera på bondgården jag växte upp. Jag är klädd i trätofflor och i andra konstiga kläder.

7

Läs allt!


Unika dopfilmer

Unika dopfilmer - Studio Apg29 med Christer Åberg. Christer Åberg talar om dopet och visar fantastiska dopfilmer.

2

Läs allt!


7 skillnader mellan Jesus och Muhammed

Islams profet Mohammed, påstod sig predika samma budskap som Jesus. Men här har vi sju skillnader som visar att det inte stämmer! 

7

Läs allt!


Koranen räcker ej för översättare måste använda Bibeln för att stödja Profeten Muhammed

Läsarmejl av nils

Blir upprörd när jag ser hur Islam inte kan klara sig med sin egen Koranen, utan måste blanda in Bibeln, vår Heliga skrift för att försvara sin falska lära! Här följer några exempel.

3

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 453 322 778 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 021 bloggartiklar, 91 681 kommentarer och 59 969 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp