929 online! | Sidvisningar idag: 89 328 | Igår: 181 669 |

www.apg29.nu

Annons

Menyn är högst upp till vänster!
Prenumerera gratis på Apg29:s nyhetsmejl:

Därför försvarar sig Israel mot de våldsamma demonstrationerna

Från insidan av Gaza, verkligheten av de så kallade "fredliga demonstrationerna". 

Se Hamas hatuppvisningar. Se hur de bygger sin propaganda på bekostnad av hjärntvättade, lurade och manipulerade olyckliga människor. 

Det är detta som Israel inte ser något annat val än att skydda sig med hjälp av dödlig kraft.


submit to reddit

Skriv ut Bädda in Mejla


Publicerat av Christer Åberg tisdag 15 maj 2018 18:52 | #hamas #israel #hat #våld #islam | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

STÖD APG29!
Swisha: 070 935 66 96


28 kommentarer

Christer Åberg

http://israelnyheter.blogspot.se skriver:

Som väntat blev dagen orolig vid Gazagränsen. Hamas fick inte ihop de 100.000 som de lovat skulle storma gränsen till Israel, men omkring 50.000 deltog i upploppen och protesterna vid gränsen.

Vid några tillfällen besköts de israeliska soldaterna från Gaza och försök att placera ut bomber vid gränsstängslet gjordes förutom att palestinierna som vanligt kastade brandbomber och stenar och gjorde försök att bryta genom gränsstängslet.

Omkring 50 personer uppges ha dödats i upploppen.

Jag såg MTV:s nyhetssändning klockan 22 och kunde konstatera att man utelämnade uppgifterna om palestiniernas beskjutning mot de israeliska soldaterna och inte heller informerade man om Hamas målsättning att bryta ner gränsstängslet för att invadera Israel. Tittarna fick närmast uppfattningen att Israel skjutit fredliga demonstranter trots att nog bilderna visade stenkastande palestinier.

Omvärlden verkar inte heller ha förståelse för att Israel måste försvara sin gräns. Men det är inte så förvånande, judarna har för dem alltid varit en folkgrupp som skall offras och dödas. Där har ingenting ändrats även om det tar sig olika uttryck i olika tider.

Det är säkert skäl att ännu en gång påpeka att judiska samhällen finns på bara några minuters gångavstånd från Gaza. Under inga omständigheter kan den israeliska armén tillåta att folkmassorna bryter sig genom gränsen. Hamas terrorister som blandat sig i folkmassan kunde då utföra terrorattacker med betydligt fler dödsoffer som följd än vad vi sett idag.

Källa: https://www.apg29.nu/a/4w6

Svara -   - 15/5-18 22:08 -


Tomas N

Eftersom bägge sidorna i den här konflikten presenterar media och rapportering som både kan verka trovärdiga och innehålla propaganda så är det nästan omöjligt att bedöma rätt här. Dessutom ser man bara produkten av 70 år och mera av vad som skett militärt och politiskt och där är det samma problem för den som vill fördjupa sig,

Alltså att det finns bias och ställningstagande i historiebeskrivningen.

Som troende kristen tror jag ändå det är viktigt att försöka ta en rätt position i den här frågan, Har man en ändestidsteologi som fokuserar på staten Israel så kan det nog vara bra att fokusera på människor och världen lite bredare. Framförallt så gäller det för alla att söka eller respektera vad som är sant i tider av förförelse.

Det kommer ju att lugna ned sig lite ,men efter flytten av ambassader och huvudstaden till Jerusalem så är allting mera uppskruvat och det är inte så mycket att göra åt.

Att det finns en etnisk/kulturell konflikt i vem som skall ha landet har ju varit ett faktum och en utmaning alltsedan statsbildningen för 70 år sedan. Världen kan inte förvänta sig att Israel själv skall hantera sina relationer med grannländerna,men det har ju varit lite fördolt på många sätt. Vissa grannar funker det ju bättre med och andra inte

Det är lätt att bli uppslukad i detta liksom problemen med islamisering och även andra problem i världen. Lagom engagemang och studier är nog bra.men fokusera på Jesus och människor till större delen.

Icke desto mindre blir ändå magkänslan över det som skedde Israeliskt övervåld ,som delvis är ett resultat av oförmögenhet av världen att bena ut hela konflikten på ett bra sätt.

Att Israel och Netanyahu skyller allt på Hamas är inte förvånande,men varför Trump inte tar en neutralare position är både märkligt och inte särskilt uppbyggeligt. Turkiets reaktion kan delvis bero på detta. Marginalerna är små nu i världpolitiken

Svara -   - 15/5-18 22:46 -


Sarah

Svar till Tomas N.

Vad hade du gjort om du var utsatt för samma hot och attacker och visste att oskyldiga barn, kvinnor och män skulle dödas om du släppte in dessa barbarer?

Svara -   - 15/5-18 23:52 -


Marita

Varför skulle Trumph ta en neutral position ? Har bott i Israel när jag var ung och tyvärr kunde man aldrig lita på araberna !! Araberna vill förinta Israel dom indoktrineras till hat mot judar. Judendomen fanns före Islamisterna !! Se hur många länder som araberna har men ingen vill ta emot palestinska araber. Dessa stackars människor är brickor i ett spel för grymma ledare i Gaza. Och vad är det för föräldrar som tar sina barn till så farligt område !??? Är det kärlek ?? Jag välsignar Israel och jag välsignar Trumph.

Svara -   - 16/5-18 00:55 -


Marita

Islam är antikrist och från denna hatiska religion kommer Antikrist !! Kommer aldrig att försvara något som har med Antikrist att göra !!

Svara -   - 16/5-18 01:02 -


Robert

Svar till Sarah .

Exakt detta är vi ju utsatta för redan. Inte fullt ut ännu men både barn och kvinnor blir misshandlade och våldtagna! Regeringen borde ta ett större ansvar för beskydd av sin egen befolkning.... de vill ju ha våra öster. Så frågan tillbaka till dig. Vad göra?

Svara -   - 16/5-18 07:56 -


Tomas N

Svar till Marita.

Man förväntar sig lite mera diplomati av världens mest inflytelserika makthavare.

Det ger mera stabilitet. Sedan är ju inte Bibi något föredöme heller.

Att repetera detta om dem påstådda agendan om en ny förintelse är nog inte heller till någon nytta. Oddsen är att om ledare i Iran eller Hamas sagt så så är det för att några vill underblåsa konflikten av vissa anledningar.

Palestinierna blev rånade på sitt landområde helt enkelt. Världens ledare har skött detta uselt .

Att hänvisa till religiösa och känslomässiga argument skadar bara när det handlar om en militär och nationell/etnisk konflikt som berör folk och landområden.

Bägge parterna gör fel ,men Israel borde ta den "äldres"position och ansvar i konflikten.

Svara -   - 16/5-18 08:50 -


Mikael W

Svar till Tomas N.

Palestinierna blev rånade på sitt landområde helt enkelt.

Du vet Tomas N.....Palestinierna är ju inte längre några ättlingar till Filistéerna, ett folk som levde på fiske i medelhavet för länge sedan och enligt bibeln var en motståndare till Judarna, eftersom dem inte hade på Israels mark att göra

Palestinierna är numera Araber. Om du tar en snabbtitt på kartan så ser du vilka landområden erövrarfolket Araberna lagt under sina fötter (det Arabiska riket). Det är områden som Marocko, Syrien, Irak o.s.v. Sverige och lilla Israel står på tur.

Erövringarna görs i Islams namn, och går inte till på det sätt som du tror, genom samtal och skriftliga avtal, utan det görs genom våld och skapande av instabilitet. Det ligger helt enkelt i erövrarens intresse att ska konflikt och på så sätt få till ytterliga landvinningar i Islams namn.

Slutsats: Det bästa för landet Israel vore om Araberna, som ju egentligen inte har i Israel att göra, flyttade till ett redan Arabiskt erövrat land, som t.ex Egypten eller Irak. En 2-statslösning leder ju exempelvis i motsatt riktning, vilket du Tomas N gärna får framföra till Margot W m.fl

Svara -   - 16/5-18 09:24 -


Martin

Det bästa för landet Israel vore om Araberna, som ju egentligen inte har i Israel att göra, flyttade till ett redan Arabiskt erövrat land, som t.ex Egypten eller Irak

Mikael, det går inte att uttala sig så kategoriskt. Vem är du att förstå Guds rådslut? Gud handlar ofta på sätt som för oss människor är svårt att begripa. Efter att israeliterna gick över Jordan för att ta det förlovade landet i besittning misslyckades de med att driva bort alla folken som bodde i Kaanan.
"Då blev Herren vred på Israel, och han sade: ”Detta folk har brutit mot det förbund som jag befallde deras fäder att hålla, och de lyssnar inte på mig. 21Därför skall jag inte längre driva bort något enda av de folk som fanns kvar då Josua dog. 22Genom dem skall jag sätta Israel på prov: Vill de följa Herrens väg lika lydigt som sina fäder eller vill de det inte?” 23Herren lät alltså dessa folk vara, han drev inte bort dem med en gång och gav dem inte i Josuas våld.Då blev Herren vred på Israel, och han sade: ”Detta folk har brutit mot det förbund som jag befallde deras fäder att hålla, och de lyssnar inte på mig. 21Därför skall jag inte längre driva bort något enda av de folk som fanns kvar då Josua dog. 22Genom dem skall jag sätta Israel på prov: Vill de följa Herrens väg lika lydigt som sina fäder eller vill de det inte?” 23Herren lät alltså dessa folk vara, han drev inte bort dem med en gång och gav dem inte i Josuas våld." (Dom 2:20-23)

Svara -   - 16/5-18 10:22 -


Karl Håkan Sandell

Det är intressant att notera att i Israel finns både Judar och Araber, båda grupper med medborgerliga rättigheter.

Men i de oråden som styrs av de Palestinska myndigheterna är det rensat på Judar. Där får inga Judar finnas. Där är det ”Jude frei”. Som Hitler sa.

Med andra ord om man låter den Palestinska myndigheten ta över hela området så kommer där inte att få bo några judar i framtiden. Och det är ju det Islam vill. Det är en fortsättning på Hitlers Ideologi. Judarnas utrotning.

Därför är det viktigt att Israel får behålla sitt område och skyddar det mot alla angrepp och att sanningen kommer fram om vad som egentligen pågår i området.

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara -   - 16/5-18 10:23 -


Tomas N

Svar till Mikael W.

Det folk som jag för enkelhetens skull kallar palestinier är de som bodde på det landområde och som var en del av det f d ottomanska och senare under brittiskt/franskt styre.

Det är inte klockrent att göra en direkt parallell med den islamisering och migration som vi drabbas av i Europa.

Att lägga judestaten där den nu ligger var en stor utmaning,vilket skötts dåligt.

Det finns väldigt mycket propaganda i omlopp även från statligt håll i olika länder.

Värt att tänka på är att kristen sionism,vilket inte är ett skällsord utan neutral ligger långt ut i åsiktsregistret och praktiseras av Svenskar och amerikaner mfl som annars är ganska mycket i mitten

Jag stödjer inte Palmes linje och palestinakärlek,men försöker hitta en neutral linje. Ryssland är ett bra exempel att följa tycker jag i internationellt svåra frågor

Svara -   - 16/5-18 11:27 -


Karl Håkan Sandell

Svar till Tomas N.

Det är inte så att området tidigare befolkats av enbart Araber och att Judarna har flyttat dit nu på senare tid. Utan området har hela tiden befolkats av både Judar och Araber och faktiskt har Judarna under större delen av historien varit i majoritet i området.

Och med tanke på det Jude hat som råder i de Arabiska områdena, och som inte tillåter några Judar över huvud taget, så finns det ingen annan lösning än att Judarna styr hela området. Och det är det som är Guds lösning och som kommer att bli framtiden.

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara -   - 16/5-18 11:41 -


Sarah

Thomas N, jag väntar fortfarande på ditt svar.

Vad skulle DU göra om tusentals galna våldsamma människor försökte storma in i ditt land och du vet att de skulle mörda oskyldiga barn, kvinnor och män?

Svara -   - 16/5-18 11:52 -


Anna Ivar

Svar till Sarah .

Svenska journalister som rapporterat från Israel vad de sett och hört har stoppats för att deras rapport stämde inte med med anställdas ide om vad som var sanningen. Fast det var en, sedan många år fast anställd, journalist som rapporterade.

I nuläget får man söka sig till sidor på nätet som sett och och filmat det som händer.

De som bor i Israel och kan rapportera. som exvis Israel Nyheter..

Svara -   - 16/5-18 11:53 -


Tomas N

Svar till Sarah .

Självklart är liv och självbevarelsedrift naturligt. Det låter som du uppfattat det som att palestinierna hotat med döda .

IDF hade snipers och sköt bl a barn.

Utan känslor blir man kall,men tyvärr så används barns lidande av psykopatisk krigspropaganda. T ex kuvösbarnen i Kuwait vid invasion av Irak.

Det gäller att hålla huvudet kallt.

Även om du inte förstår eller gillar mitt svar,så är det självklart att beskydd av oskyldiga lidande är grundläggande.

Som jag skrivit förut så är denna konflikt svår att bedöma utom för den som är partisk. Men även de partiska borde sträva efter en human syn på sina motståndare

Svara -   - 16/5-18 13:35 -


Sarah

Svar till Tomas N.

Snälla någon vad indoktrinerad du är! Det är klart att de hotar Israelers liv! :o Det är ju Hamas som organiserat alltihop! Jag vet betydligt mer än dig om detta.

Du skulle göra EXAKT likadant, om inte mer, om du var i de israeliska soldaternas situation!

Inte konstigt att judarna hatar dessa hycklande kristna!

Svara -   - 16/5-18 13:52 -


AnnMarie

Man kan ju undra vad Gud tycker om judar som hatar hycklande kristna ? Vad tror ni?

Svara -   - 16/5-18 14:18 -


Martin

Svar till Sarah .

Sarah, frågan du kanske bör ställa dig är vad Jesus skulle göra.

Pilatus gick tillbaka in i residenset och lät kalla till sig Jesus och frågade: ”Så du är judarnas konung?” Jesus svarade: ”Säger du detta av dig själv, eller har andra sagt det om mig?” Pilatus sade: ”Jag är väl ingen jude. Dina landsmän och översteprästerna har överlämnat dig åt mig. Vad har du gjort?” Jesus svarade: ”Mitt rike hör inte till denna världen. Om mitt rike hörde till denna världen hade mina följeslagare kämpat för att jag inte skulle bli utlämnad åt judarna. Men nu är mitt rike av annat slag.” Joh 18:33-36

Svara -   - 16/5-18 14:20 -


Tomas N

Svar till Sarah .

Snälla Sarah! Det här är inte värt att slå på krigstrummorna om.Som jag skrivit i nästan alla inlägg så förekommer partiskhet och propaganda på alla håll och kanter här och förmodligen också från där man inte förväntar sig detta.

Alla är 'indoktrinerade"på sitt sätt här.

Kan ukraina/ryssar turkar/kurder etc hålla konflikterna på en rimlig nivå så borde vi kunna göra det.

Ett av problemen i denna konflikt är judars syn på sig själva och vissa kristnas syn på judar. Ett annat problem är islamisering och där har farbror USA krattat manegen genom krigsföring i muslimska länder i decennier.

Det behövs mera kunskap och civilkurage,men det som kommer är känsloladdat propaganda och förbud .

Den som inte särbehandlar Israel och judar ser hur deras mentalitet är bidragande i konflikten.

Hamas stol känner vi igen från mångkulturella Sverige och det finns likheter med militant vänster. Allt handlar om man har rätt i sak eller inte.

En möbel kan avvisas bäst med moralisk rätt i grunden. Om Israel har den rätten borde FN och alla länder ställa upp och skicka ned stöd för Israel

Men det har inte gjorts.

Israel är i slutändan ett land som alla andra.

En troende kristen gör bättre i att fokusera på Jesus och det uppdrag vi har gått av honom. Evangeliet ,efterföljelse och frälsningen skickas inte till Knesset eller Netanyahu utan det är Gud man får gå till

Svara -   - 16/5-18 14:37 -


Tomas N

Svar till Tomas N.

Ursäkta autostavfel

Stol skall vara stil

Möbel skall vara pöbel

Svara -   - 16/5-18 14:45 -


Sarah

FN är inte direkt opartiska!

Nej usch för alltihop, alla lögner och all falskhet! En gång ska ni se klart.

Hejdå

Svara -   - 16/5-18 15:06 -


Karl Håkan Sandell

Svar till Tomas N.

Om inte Israel får behålla sitt land nu så stämmer inte Bibeln för den säger att Israel ska få sitt land för Evigt.

Och stämmer inte det som står i Bibeln då finns inte heller Israels Gud.

Och finns inte Israels Gud då finns inte heller Jesus. Israels Guds son.

Och Det är just för det här som striden står som den gör idag. För Satan vet att snart är hans tid slut. Och han göra allt för att se till att Judarna inte får behålla sitt land, och får behålla hela Jerusalem, som Bibeln säger.

Det här är fakta som vi kristna kan läsa oss till i Bibeln men som tyvärr är fördolt för dagens Journalister. Eller de vill inte veta. De säger att Israel är en stat som alla andra men så är det alltså inte.

Men Gud kommer att upprätta Israel inom hela det område han har lovat och ge det en Evig framtid. Det säger profetiorna och hittills har profetiorna haft rätt.

Tack och lov Jesus finns och Guds profetior håller och Israel ska få fred och hela Jerusalem.

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara -   - 16/5-18 15:45 -


Tomas N

Svar till Karl Håkan Sandell.

Gud vill nog att vi skall hålla oss till terminologi som upphöjer och ärar sonen.

Guds rike är här ,men det är andligt och himmelriket har vi blivit lovade.

Allt som hör till Guds rike är underställt sonen och det nya förbundet.

Judarna finns det flera tolkningar om så det är värt att respektera. Gud har ett folk och är inte delad.

Att använda termen Israels Gud var tillämpligt på gamla förbundets tid,idag ställer det till besvär. Särskilt som inte alla vet vilket Israel som gäller.

Vi skall inte hindra människor från frälsning och himmelriket.Erbjudandet går ut till alla tills Jesus kommer tillbaka

Svara -   - 16/5-18 16:06 -


Karl Håkan Sandell

Svar till Tomas N.

Du tycks inte ha förstått var jag skrev.

Om Israel inte får behålla hela det land Gud har lovat dem. Alltså från Jordan till Havet, och hela Jerusalem. Då stämmer inte det som står i Bibeln och då har vi heller ingen Jesus som kan frälsa.

Och då finns ingen Frälsning.

Det är just därför som Satan idag vrider synen på nästan alla nationer i världen idag inklusive Sverige och Margot Wahlström, för att om möjligt krossa Israel.

Men Jesus finns och Bibelns Profetior kommer att gå i uppfyllelse och Israel kommer att få hela det land Gud har lovat och Hela Jerusalem. Och det är nu snart det ska ske.

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara -   - 16/5-18 16:42 -


Tomas N

Svar till Karl Håkan Sandell.

Du hänger upp hela evangeliet på tolkningen att Abrahams löfte var ett fysiskt rike till ett fysiskt folk.

Det blir fel.

Oavsett hur det ligger till med det går vägen till frälsning genom tro och omvändelse till Jesus.

Utan tillägg.

Ändestiden scenario kan diskuteras och tolkas olika. Men förutsättningarna är enkla.

Man behöver inte gå till Jerusalem för att tillbe eller söka upp en jude för att bli frälst. Ej heller skall kärleken vara kall till judar. Men Gud gör inte skillnad på folk.

Jo en skillnad och det är om man ingår ett förbund med Gud. Då blir man adopterad.

Det kommer att bli en ohälsosam fokusering på det gamla förbundet i tiden som kommer.

Håll blicken fäst på Jesus annars kan man bli lurad

Svara -   - 16/5-18 17:11 -


Karl Håkan Sandell

Svar till Tomas N.

Jag pratar om alla de profetior som står i Bibeln (Vi hittar Profetiorna i Jesaja, Jeremia, Hesekiel, Sakarja, Joel etc) och som klart och tydligt talar om att det ska komma en tid när Gud ska upprätta Israel. När Judarna ska få återvända till sitt land och bo där i fred för Evigt.

Är Bibeln sann vilket den är ska det alltså hända och det har hänt och händer inför våra ögon.

Att man hade svårt att tro det här för 200 år sedan det förstår jag men idag ser vi hur det går i uppfyllelse och då behöver vi inte tala om Israel i allmänna termer som om vi Kristna var Israel och vi behöver inte tala om Jerusalem i allmänna termer som om det var det himmelska Jerusalem. Nej Gud har uppfyllt sina löften till Israels folk, till Judarna, i Profetiorna, inför våra ögon.

Det är en fantastisk tid vi lever i och snar kommer Jesus!!

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara -   - 16/5-18 17:26 -


Martin

Svar till Karl Håkan Sandell.

Om Israel inte får behålla hela det land Gud har lovat dem. Alltså från Jordan till Havet, och hela Jerusalem. Då stämmer inte det som står i Bibeln och då har vi heller ingen Jesus som kan frälsa.

Paulus har en annan vinkel i den här frågan. Hans fokus är inte att judarna ska fördrivas från Judéen år 67-70 och därefter återsamlas med de förlorade nordstammarna enligt Hesekiel 37. Löftets äkthet kommer istället av det faktum att rättfärdigheten från Gud kommer från tron, och inte från lagen. Han skriver: ”Om arvingarna är de som håller sig till lagen, då är tron tom och löftet upphävt” (Rom 4:14).

Det är detta som är Paulus budskap, rättfärdighet genom tron. Han skriver att löftet gavs till Abraham och hans avkomma, som är Jesus. Detta löfte gavs 430 år innan lagen (Gal 3). Paulus poäng är att lagen inte kan upphäva detta löfte. Budskapet till oss är att vi står på ett urberg när vi litar på att Jesus dog för våra synder (1 Kor 15:1-4).

Svara -   - 16/5-18 18:42 -


Anders Palmqvist

https://www.facebook.com/malin.junestav/posts/10156349248160419

Svara -   - 21/5-18 16:27 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Du behöver ta emot Jesus

Därför talar jag så mycket om varför du behöver ta emot Jesus!

0

Läs allt!


Den Gud som då svarar med eld, han vare Gud!

Läsarmejl av nils

Det som alltid kännetecknat Herrens närvaro är Eld. Vi känner till när Mose fick möta Gud i den brinnande busken, och när Mose var på Sinai berg, hur Herrens härlighet var som en förtärande Eld på toppen av berget. När Israel därefter skulle offra brännoffer åt Herren sade Han: 

9

Läs allt!


Katastrofal kursändring - Del 2

Av Holger Nilsson 

Uppryckandet

Denna kursändring när det gäller predikan om Jesu tillkommelse har nu kommit fram i ljuset alltmer.

4

Läs allt!


Den kontantlösa konspirationen - Ladda ner gratis pdf-bok!

Den här mycket intressanta boken på 593 sidor om det kontantlösa samhället kan du återigen ladda ner gratis direkt på Apg29!

5

Läs allt!


Våra skattepengar finansierar imamutbildning

Läsarmejl av Bertil Rosenius

En rubrik på Facebook väckte nyfikenhet: ”I Höst får Sverige sin första statligt finansierade imam utbildning.” Sant eller falskt? Sant! Men det hela blir än värre, när man dyker ner i historiken!

30

Läs allt!


Katastrofal kursändring - Del 1

Av Holger Nilsson 

Uppryckandet

En kursändring har nu skett när det gäller förkunnelsen om Jesu tillkommelse detta kan komma att få förödande konsekvenser.

16

Läs allt!


Almedalen - Dans & Trams och intervju med Christer Åberg

Filmgruppen Flipp Flopp intervjuade mig i Almedalen 2018. 

3

Läs allt!


Har vi kanske glömt något?

Läsarmejl av David B

“Lova HERREN, min själ, och glöm inte alla hans välgärningar” Ps. 103:2

4

Läs allt!


Kommer nationalism från Gud?

Valet i höst kommer framför allt att stå mellan nationalism och globalism, dvs antikrists plan för världsherravälde. Vad säger Bibeln om nationalism?

60

Läs allt!


Förbjud Pride

OBS: Artikeln innehåller obehagliga bilder från olika pridefestivaler. 

Förbjud Pride

Lägg märke till barnen som ser detta spektakel...

Man varken kan eller ska förbjuda folks olika läggningar men det man kan förbjuda är att de ska skylta med det på gatorna. 

73

Läs allt!


Profetian i Joel och nödslakten i den svenska torkan

Läsarmejl av Kattis 

Kor

Satt och läste min bibel. Då kom jag till detta bibelställe från Joel 1:17-19: 

25

Läs allt!


Be för Jimmie Åkesson

Av Bertil Rosenius 

Be för Jimmie Åkesson

Bild: sd.se. 

Jag upplever nu starkt att vi skall be att Jimmie Åkesson… 

188

Läs allt!


Den siste påven är Antikrist - Profetia av före detta jesuitprästen Alberto Rivera

Den före detta katolske jesuitprästen Alberto Rivera profeterar 1990 att den siste romerske katolske påven kommer att vara den bibliske Antikrist.

77

Läs allt!


Räddningen av pojkarna i Tham Luang-grottan

Alla barnen och tränaren är nu räddade från grottan! 

Räddningen av pojkarna i Tham Luang-grottan

Bild: Aftonbladet. 

De tolv pojkarna och den 25-åriga tränaren som varit fast i Tham Luang-grottan i Thailand har räddats! Jag tänker osökt på bibelordet "Han drog mig upp ur fördärvets grop".

10

Läs allt!


Jimmie Åkesson drog storpublik i Almedalen

Jimmie Åkesson drog storpublik i Almedalen 2028

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson drog storpublik i Almedalen när han talade på lördagskvällen. 

79

Läs allt!


Så här lever du länge

Religiösa leve längre

En studie från USA att religiösa människor lever i genomsnitt fyra år längrr än icke religiösa.

4

Läs allt!


Annons


Almedalsveckan, Sverigedemokraterna och Guds vila

Christer Åberg sista live video från Almedalen. Sverigedemokraterna  Jimmie Åkesson och Guds vila. 

1

Läs allt!


Allt är inte bluff men bluffevangelisten Marjoe Gortner var det

Det är ett dokumenterat faktum att den amerikanske evangelisten Marjoe Gortner var en bluffmakare. Han reste runt i USA, hade möten och kampanjer, talade om Jesus, bad för sjuka, ledde folk fram till Andens dop, men han trodde varken på Gud eller Jesus.

13

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 29, måndag 16 juli 2018 kl. 12:11

Jesus söker: Reinhold, Reine!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Ramadan 2018

Så här många muslimska attentat och mord har det skett hittills under Ramadan 2018.


Nordiska motståndsrörelsen och Jesus

Christer Åbergs reflektion från torsdagen i Almedalen. 

0

Läs allt!


Senaste kommentarer


Hot mot Vänskapsförbundet Sverige-Israel i Almedalen

Hot mot Vänskapsförbundet Sverige-Israel i Almedalen

Christer Åbergs reflektion från torsdagen i Almedalsveckan. Hot mot Vänskapsförbundet Sverige-Israel, Nordiska motståndsrörelsen och Kristna värdepartiet. 

20

Läs allt!


Almedalen och frälsningen

Christer Åberg berättar om sin upplevelse från onsdagen 4 juli 2018 i Almedalen. 

0

Läs allt!


Stefan Hallmans vittnesbörd i Gamla Hjälmseryd

Den här videon måste du bara se! Nenne Lindberg intervjuar Stefan Hallman i Gamla Hjälmseryd. Det blev ett mycket starkt vittnesbörd av Stefan och hur han blev frälst och förvandlad av Jesus Kristus från ett liv i droger. 

1

Läs allt!


Mot en blå himmel i Almedalen

Elida

Under en debatt på båten Elida var det någon som klättrade upp i masten mot den blå himlen i denna solstarka dag i Almedalen. 

1

Läs allt!


Så predikar du ordet

Predikant

Vad var det församlingen bad om när de var församlade? 

33

Läs allt!


Israel 70 år firades i Almerdalen

På båten Elida lyftes Mellanösterns enda demokrati Israel fram som i år firar 70 år som stat. Dessutom träffade jag en man som rökte pipa. 

0

Läs allt!


Fotbollen viktigare än politiken i Almedalsveckan?

Christer Åbergs dagliga reflektion från Almedalsveckan 2018. 

1

Läs allt!


Segervrål i Almedalen när Sverige gör mål

När Sverige gör 1 - 0 mot Schweiz så dånar det ett segervrål över Almedalen. 

59

Läs allt!


Bilder från Almedalen och Elida 3 juli 2018

Och så lite bilder från båten Elida på Almedalsveckan i Visby tisdagen 3 juli.

Daniela Persin Himlen TV7

Daniela Persin, kanalchef på Himlen TV7.  

0

Läs allt!


Socialdemokraternas islamistiska draksådd

Läsarmejl av LeifA 

13

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 429 218 615 sidvisningar på Apg29!

Apg29 har just nu 16 680 bloggartiklar, 84 935 kommentarer och 56 929 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab

TA EMOT JESUS!

↑ Upp