DONERA - bli månadsgivare (Paypal) - SWISH: 072 203 63 74

Apg29.Nu

Language Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
Butik | Christer Åberg | TV | Bönesidan | Frågan | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
Gästblogg

De frälstas evakuering

Han som skapade oss skall också förvandla oss så vi räddas undan den kommande vredesdomen.

Av: Hans Jansson
lördag 2 januari 2021 11:00
Detta är en Gästblogg vilket innebär att det är skribentens egna åsikter.

Den som är frälst och bekänner Jesus vara Herre i sitt liv, går en underbar framtid tillmötes. Guds ord lovar den frälsta skara en ”evakuering” från en alltmer andligt och materiellt fördärvade värld.

Guds ord har förutsagt att denna värld: ”blivit sparad åt eld och förvaras till den dag då de ogudaktiga skall dömas och bli fördömda.” 2 Pet.3:7. Men: ”Gud har inte bestämt oss till att drabbas av vredesdomen utan till att vinna frälsning genom vår Herre Jesus Kristus.” 1 Tess.5:9.

Detta fenomen kallas för ”uppryckandet.” Alltså, en ”evakuering” från en fördärvad jord och mänsklighet. Paulus skriver om detta till den unga församlingen i Tessalonike:

”Vi säger er detta enligt ett ord från Herren; vi som lever och är kvar till Herrens ankomst skall alls inte komma före de insomnade. Ty när en befallning ljuder, en ärkeängels röst och en Guds basun, då skall Herren själv stiga ner från himlen. Och först skall de som dött i Kristus Jesus uppstå. Därefter skall vi som lever och är kvar ryckas upp bland moln tillsammans med dem för att möta Herren i rymden. Och så skall vi alltid vara hos Herren. Trösta nu varandra med dessa ord.” 1 Tess. 4:15-18.

Ur mänskligt perspektiv kan man undra: Hur kan detta vara möjligt? Svaret har vi i brevet till den första kristna församlingen i nuvarande Europa, Filippi:

”Vi har vårt medborgarskap i himlen, och därifrån väntar vi Herren Jesus Kristus som Frälsare. Hans kall förvandla vår bräckliga kropp, så den blir lik den kropp han har i sin härlighet. Ty han har makt att lägga allt under sig.” Fil. 3:21.

Den kropp Jesus har i sin härlighet, är densamma han hade efter sin uppståndelse och himmelsfärd.

På samma sätt skall vi förvandlas och bli lik hans härlighetskropp och i ett ögonblick hämtas ”för att alltid vara hos Herren.” Det är alltså denna förvandling våra kroppar skall få. Detsamma gäller de som dött i tron på Kristus.

Detta skall ske: ”i ett nu, på ett ögonblick, vid den sista basunens ljud. Ty basunen skall ljuda och de döda skall uppstå odödliga, och vi skall förvandlas.” 1 Kor. 15:52-53.

Han som skapade oss skall också förvandla oss så vi räddas undan den kommande vredesdomen. Guds rättfärdighet kräver en vredesdom över den mänsklighet som förkastat honom. Gud som är rättfärdig, har länge haft tålamod mot människorna. Och föraningarna till denna vredesdom kan vi bland annat läsa om i denna tidskrift. Gud som är rättfärdig, har länge haft tålamod mot människorna Men Jesus säger: ”Allt detta är bara början på födslovåndorna”. Matt. 24:8.

Och Jesus riktar bland annat sina ord rätt in i vår tid då han säger: ”Människor skall ge upp andan av skräck, i väntan på det som skall komma över världen.” Luk. 21:26.

Endast Jesus vet vad vi kan få gå igenom innan han hämtar oss till sig. Därför säger han till oss: ”Vaka alltid och be om kraft att kunna undfly allt det som skall komma och kunna bestå inför Människosonen.” Luk. 21:3

www.jesutillkommelse.se

Hans Jansson


, #Uppryckandet #Hans Jansson #Jesu tillkommelse


80 kommentarer

7 8

x
SAS
fredag, 15 januari 2021 17:08

Kan en uppriktig troende vara helt säker på sin eviga och slutliga frälsning?
Eller har han hela tiden faran av ett avfall hängande över sitt huvud? Som svar vill jag använda en bild som jag fick från en känd bibellärare för många år sedan. Frälsningen kan ses i tre etapper. Vi kan tala om begynnelsefrälsning, fortsättningsfrälsning och slutfrälsning. Vi kan jämföra det hela med en sjöresa.
Begynnelsefrälsning är att gå ombord på skeppet. Det gör du genom omvändelse och tro på Jesus och hans frälsningsverk.
Fortsättningsfrälsning eller helgelse innebär att du underordnar dig de lagar och regler som gäller ombord på skeppet och blir bättre bekant med kaptenen. Du växer i kunskap och lydnad.
Slutfrälsningen blir en verklighet när skeppet en dag når målet och för dig till den himmelska hamnen.

Nu hör jag någon säga: Ja, men hur kan du vara så säker på att du skall nå fram till målet? Båten kan ju lida skeppsbrott! Nej, svarar jag frimodigt, den båt jag seglar med kan aldrig lida skeppsbrott. Jesu fullbordade försoningsverk och evangeliets många löften om nåd, kraft och beskydd är ett skepp som jag tryggt kan resa med. Ja men, säger en annan: Det må väl bli en besvärlig resa. Det blir säkert förfärliga stormar och oväder. Dessutom måste det väl bli en besvärlig träldomstillvaro att vara underordnad alla lagar och regler ombord på skeppet. Till det svarar jag: Ja, stormar får vi räkna med. Vi reser genom farofyllda farvatten. Men livet ombord är gott. Lagarna är beskyddande lagar. Guds bud är inte tunga. Jesus själv sa: ”Mitt ok är milt och min börda är lätt” (Matt 11:30).
Ja väl, säger den tvivlande: Men tänk om någon av de resande faller överbord! Då når han ju inte fram till målet. Jag svarar: Kom ihåg att kaptenen har faderlig omsorg för alla som är på båten och att en stabil reling runt fartyget hindrar att någon kan falla i vattnet. Till slut kommer ännu en fråga från den osäkre: Allt detta hörs ju bra ut. Men resan är väl inte en non-stop-resa. Båten gör väl strandhugg på många lockande platser. Några passagerare kan väl då lockas att gå iland på något speciellt inbjudande ställe och stanna där. Framtida stormar och oväder kanske avskräcker dem från att fortsätta den farofyllda färden mot slutstationen. På detta kan jag bara svara, att detta måste ju vara både teoretiskt och praktiskt möjligt. Paulus skrev ju: ”Av kärlek till denna tidsålders väsende har Demas övergivit mig.” Men det skulle ju vara ett väldigt dåligt val. När jag seglar med ett tryggt och säkert skepp, har allt jag behöver ombord och vet att jag snart, trots stormar och oväder, skall nå fram till ett underbart mål – varför skulle jag avbryta resan för en tillfällig njutning som denna världen lockar mig med?
Därför vågar vi säga följande:

Den troendes slutliga frälsning är säker, men dock inte helautomatisk.
En övertygad kalvinist sa en gång: ”Det sägs att vi förkunnar de heligas ståndaktighet.” Jag skulle nog hellre säga att vi förkunnar Frälsarens ståndaktighet. Detta uttalande visar, att debatten mellan kalvinister och icke kalvinister på detta område ibland kan bero på ömsesidiga missförstånd. Trots våra olika samfundsetiketter tror vi alla att vi till slut skall nå målet därför att Han som frälste oss också är mäktig att bevara oss hela vägen. Men om detta skulle ske helt automatiskt därför att vi en gång började på frälsningens väg, då förstår jag inte varför vi finner så många förmaningar i Guds ord, som exempelvis: ”Be oavbrutet! Låt Kristi Ord rikligt bo hos er! Låt ingen bedra er på något sätt! Lägg av allt som är till hinder!” Det är genom att ta dessa varningar och uppmaningar på allvar som vi får kraft att vandra vidare på Guds väg.
Väckelsepredikanten Frank Mangs menade absolut inte att ett avfall från kristen tro och kristet liv var en omöjlighet. För många år sedan hörde jag honom hålla en varmhjärtad och gripande predikan på Torpkonferensen, en predikan som riktade sig speciellt till avfällingar. En stor skara olyckliga människor, som kommit på villospår, sökte förbön och hjälp att förnya förbundet med Frälsaren den kvällen. Men i en av sina mest omtalade böcker, som hade titeln Han begynte om igen, skrev Mangs om den gudomlige krukmakaren som börjar om igen med det misslyckade lerkärlet, till dess att det blir så som han ville ha det gjort. Så konkluderar författaren: ”Att Gud till slut kommer att genomföra sitt program med dem som låter sig gripas av honom är uppenbart. Det säger Guds Ord: ”Han som har börjat ett gott verk i er skall ock fullborda det intill Jesu Kristi dag.”
Mangs trodde alltså att då Gud frälser en person så är det hans mening att frälsa honom för tid och evighet. Men han poängterade också att denna visshet gäller ”dem som låter sig gripas av Gud”. Så är det ju faktiskt hela vägen. För att hjälpa människor in på frälsningens väg ropade Petrus på Pingstdagen: ”Låt er frälsas från detta bortvända släkte!” Låt er frälsas! Det betyder att vi absolut inte kan frälsa oss själva. Det betyder också att frälsningen inte kan betraktas som följden av ett samarbete mellan oss och Gud. Det är Gud allena som frälser. Han utför verket. Men vi är inte robotar. Vi måste säga ”ja” till Hans vilja. Och det måste vi fortsätta med under hela vår fortsatta vandring. Gör du detta av ett uppriktigt hjärta har du ingenting att frukta. Din Frälsare skall då bevara dig tills du en dag jublande går in genom himlaporten. Med en viss risk att bli missförstådd kanske du till och med kan våga byta ut frågetecknet mot ett utropstecken i artikelrubriken. Vi kan inte som extrema kalvinister påstå att det är fullständigt omöjligt att en pånyttfödd person aldrig någonsin kan avfalla från tron och förlora livet i Gud. Men å andra sidan måste vi understryka att ett normalt kristusliv absolut inte innebär en ständig oro för att bli avfälling och därmed aldrig nå målet. Bibeln säger ju: ”Var glada i hoppet!” Och den talar om en ”obeskrivlig, himmelsk glädje, då ni nu är på väg att vinna målet för er tro, era själars frälsning”. Här är det utan tvivel ”slutfrälsningen” som avses. Trots att vandringen mot målet inte är utan faror kan du sjunga med Lina Sandell:
Aldrig är jag utom fara,
Kan dock alltid säker vara;
Alltid någon nöd, men se:
Alltid ock en Frälsare!

Svara

x
SAS
fredag, 15 januari 2021 17:48

Här blev det mycket läsning för er 😀

Men det var intressant tyckte jag. Det är Stig Andreasson som var missionär i Katolska Frankrike i 50 år som skrivit det jag delade med er.

Svara

x
Tomas N svarar SAS
fredag, 15 januari 2021 18:14
SAS skrev:
Här blev det mycket läsning för er 😀

Men det var intressant tyckte jag. Det är Stig Andreasson som var missionär i Katolska Frankrike i 50 år som skrivit det jag delade med er.

Tack! Det var bra och matnyttigt i en lite klurigt ämne. Inte många i Sverige är Kalvinister ,men några av hans ideer är utbredda.
Helt klart är att dessa grunder påverkar mycket hur man ser på saken.

Jag delar helt det du nämner att det finns många uppmaningar ,som antyder att det finns faror och risker att falla ifrån.
Annars skulle man behöva kalla Paulus och andra författare för ängsliga och överbeskyddande eller missledda. Det tror jag vi bör utesluta helt.

Gudsfruktan är början på vishet.

Vi är inte Gud utan människor. Det är några procent osäkerhet de mänskliga livet och det är helt enkelt för att vi är kött och blod,en skapelse som Gud har gjort och som får leva här som en prövning och som en gåva.
Många försöker vara sin egen Gud,men när vi prövas kommer möjligheten att släppa taget och låta Gud vara Gud och lita på att Han kan och vill leda oss på ett bra sätt

Svara

x
Stefan Jonasson svarar SAS
fredag, 15 januari 2021 19:44
SAS skrev:
Här blev det mycket läsning för er 😀

Men det var intressant tyckte jag. Det är Stig Andreasson som var missionär i Katolska Frankrike i 50 år som skrivit det jag delade med er.

Det är viktigt att prata ut om detta ämne.. Och läsa bibeln... Once saved always saved är inte en villolära det finns i skriften det finns kristna som tror på det.. Men det måste undervisas på ett rätt sätt innefattata helgelse förkunnelse och GUDS fostran och tuktan, det finns två diken liderlighetens dike .. Och lagiskhetens dike, båda är lika illa, de som tror att man kan bli frälst många gånger varje gång man har syndat måste bli frälst igen, det stämmer inte GUD frälser oss en gång när vi blir född på nytt dvs vi tillhör honom, sedan börjar det nya livet tillväxt helgelse och efter följelse, som pågår hela livet till den dag när vår lekamen går ner i mullen då vår ande själ går till GUD och synden och striden för alltid är över, den som blir född på nytt HAR FÅTT DEN HELIGE ANDEN SOM ETT SIGILL TILL FÖRLOSSNINGENS DAG, dvs slut frälsningen är förseglad intill den dag vår kropp förlossas från förgängelsen, ungefär så tror jag, bevara tron och aldrig ge upp hoppet

Svara

x
Tomas N
fredag, 15 januari 2021 20:51

Som Per Oddvar skriver Summan av Guds är är sanning. Man skall studera och be över alla relevanta bibelpassager i varje ämne och jämföra lte med praktiska erfarenheter.

Det finns ofta minst 5 bra passager och ofta ännu fler på varje ämne. Sedan hjälper set mycket om man kan applicera GT texter i nya förbundets tid

Vidare skall man vara försiktig att vara reaktionär ,dvs att vara emot en viss lära snarare än öppen och lärbar, Man skall vara försiktig för "nya uppenbarelser" eller nya tolkningar där man t ex grottat in sig i grekiska och hebresika grundtexter

Och vissa saker förblir lite av ett mysterium. Visste vi allt till 100% skulle vi inte längre leva i tro.

Jag såg en kul T-shirt från ett Youtubeministry som jag tittar på ibland(som även är en församling) texten var en variant från en känd bibeltext i Filipperbrevet
"I can do all things with scripture out of context"

Allt är möjligt när man tolkar ett eller några enstaka bibelord som man vill.
Man kan komma till väldigt många olika slutsatser och doktriner.

Först måste man respektfullt försöka förstå shela bibelkontexten,sedan skall man jämföra lite olika texter emot varandra. Det är så man kommer fram till en sund lära.

Svara

x
Per Oddvar Finsdahl svarar SAS
lördag, 16 januari 2021 08:17
SAS skrev:
Ingenstans i Paulus skrifter nämner han det datum då kyrkans uppryckande kommer att äga rum. Han ger oss ledtrådar i 2 Tessaloniki, men ingen egentlig dag. Johannes berättar däremot i Uppenbarelseboken exakt när Herrens dag kommer att inträffa. Han säger att det andra tillfället inträffar 1260 dagar (tre och ett halvt år) efter att judarna flydde till den röda klippstaden Selah Petra för att gömma sig för Antikrist.

 Låt ingen bedra er på något sätt. Först måste avfallet komma och laglöshetens människa✱ träda fram, fördärvets son, 2 Thessalonikerbrevet 2:2,3 2 "Uppryckandet"

 Kvinnan flydde då ut i öknen, där hon har en plats som Gud berett för henne så att hon får sitt uppehälle där i ettusen tvåhundrasextio dagar. Uppenbarelseboken 12:6 " Jesu tillkommelse"

Som det var på Noas tider ska det vara på slutet Jesus i evangelierna säger att denna tidsperiod kommer att vara som Noas dagar och som Lots dagar. Wow, prata om motstridiga händelser! Under Noas dagar uppmanas en mycket liten grupp människor att "komma in i arken" och räddas när dörren stängs för att stänga in dem. Jesus i Johannes 10 säger att han är dörren, så vi ser att det att vara i arken är en typbild av de återfödda troende som är "i Kristus Jesus". Inte bara det, innan domen faller, tas folket i arken "upp och ut" när de stiger över det som rasar nedanför. Så vi ser att detta är en typ bild av kyrkan, återlöst i dörren Jesus, som tas bort före dom.På Lots tid händer det motsatta. Lot tas inte ut, han får höra att springa iväg! Och vart flyr han till? Varför får han veta att "fly till berget". Vart flyr judarna i tidens svårigheter Jakob? De springer och gömmer sig för Selah Petra , där de väntar 3,5 år, 1 260 dagar, för att Herren ska hämta dem vid Uppenbarelseboken 19:14. Vem kommer Herren med? Vi, kyrkan. SÅ som det var under Noas dagar, så ska det vara när Människosonen kommer. Matt 24:37På samma sätt var det på Lots tid: de åt och drack, köpte och sålde, planterade och byggde, men den dag då Lot lämnade Sodom regnade eld och svavel från himlen och gjorde slut på dem alla. Lukas 17:28,29  Noah och Lot representerar två mycket olika händelser som har två mycket olika slutsatser. Så är det med församlingens Uppryckande och återkomst. De är två anmärkningsvärt distinkta och olika händelser med två polära motsatta slutsatser.

Jag tror att jag har svarat dig tidigare, men ditt inlägg finns flera platser?
2TESS2 "2-3: 1)Avfallet 2)Antikrist träder öppet fram.

Svara

x
Per Oddvar Finsdahl svarar Peter
lördag, 16 januari 2021 08:21
Peter skrev:
När det går så här långt så att nån vill kontakta en privat då är det INTE riktigt sunt och friskt längre i mina ögon. Går inte att föra polemik med sådana tyvärr, det spårar ur fullständigt.

Jag önskade att förklara till Stefan det klara evangeliet, och han kunne fråga mig. Inte all "samtal" ägnar sig för att göras offentlig.

Svara

x
Per Oddvar Finsdahl svarar Stefan Jonasson
lördag, 16 januari 2021 08:29
Stefan Jonasson skrev:
Det är viktigt att prata ut om detta ämne.. Och läsa bibeln... Once saved always saved är inte en villolära det finns i skriften det finns kristna som tror på det.. Men det måste undervisas på ett rätt sätt innefattata helgelse förkunnelse och GUDS fostran och tuktan, det finns två diken liderlighetens dike .. Och lagiskhetens dike, båda är lika illa, de som tror att man kan bli frälst många gånger varje gång man har syndat måste bli frälst igen, det stämmer inte GUD frälser oss en gång när vi blir född på nytt dvs vi tillhör honom, sedan börjar det nya livet tillväxt helgelse och efter följelse, som pågår hela livet till den dag när vår lekamen går ner i mullen då vår ande själ går till GUD och synden och striden för alltid är över, den som blir född på nytt HAR FÅTT DEN HELIGE ANDEN SOM ETT SIGILL TILL FÖRLOSSNINGENS DAG, dvs slut frälsningen är förseglad intill den dag vår kropp förlossas från förgängelsen, ungefär så tror jag, bevara tron och aldrig ge upp hoppet

Om man alltid följer Guds Ord är man alltid frälst. Det innebär bl.a. Matt25:4:"Se till att ingen bedrar er." Och v1-13, men hela 25 gäller oss?

Svara

x
Per Oddvar Finsdahl svarar Peter
lördag, 16 januari 2021 08:36
Peter skrev:
När det går så här långt så att nån vill kontakta en privat då är det INTE riktigt sunt och friskt längre i mina ögon. Går inte att föra polemik med sådana tyvärr, det spårar ur fullständigt.

Jag trodde att jag svarade på detta. Inte allt egner sig att framföras öffentligt. En föreståndare har private samtaler med medlemmar. Jag önskat att förkynna evangeliet för Stefan, och så kunne han fråga mig. Jag ser inte nogot fel vid det. Så var det up till Stefan att säga ja eller nej, han fick iallafall erbjudandet.

Svara

x
Per Oddvar Finsdahl svarar Tomas N
lördag, 16 januari 2021 08:48
Tomas N skrev:
Om Jesus har undervisat och varnat oss om t ex liknelser om att ha olja i lampan ,så skall man inte gå emot detta.
Om man har tagit på sig "kallelsen" eller uppgiften att predika ett evangelium att man inte kan förlora sin frälsning,så är det inte från Gud.
Bebeln talar på fler ställen om uppmaning till disciplin och uthållighet än vad den gör om Guds löfte till de som tror.
Löftena från Gud står ju kvar,men om vi inte hör Guds röst inom oss har vi problem.
Och Helige Ande vill uppenbara för oss allt vi behöver för attt bli kvar i Jesus
Lever vi i vanemässig synd och har gjort ett"fredsavtal" med dessa syndr har vi bedrövat den Helige Ande och får inte rätt information.
Här behöver vi varadra.
Men syndens kraft är stark,så det är ingen lek.

Om man som Stefan J har ett hjärta för missbrukare och psykist sargade människor ,så är det väl bra,men evangeliet måste ju vrara samma även till de som är fysikst starka och tål höra sanningen.
Evangeliet måsta vara rent,Gud kan själv tala till var och en efter behov,även de svaga och sargade.

Synden är människans stora problem,vi måste som Jesu efterföljare vara i total strid mot synden i både tanke och handling

Och detta står hur tydligt som helst i Bibeln.

Men det har kommit ett förskönat evangelium ,vilket också var förutsagt
2 Tim 4:3
Det ska komma en tid då människor inte längre står ut med den sunda läran utan samlar åt sig mängder av lärare efter sina egna begär, så som det kliar i deras öron att få höra. 4 De vägrar att lyssna till sanningen och vänder sig till myter.
Judas 1:3
3 Mina älskade, trots✱ min stora iver att skriva till er om vår gemensamma frälsning fann jag det nödvändigt att skriva och mana er fortsätta kämpa för den tro som en gång för alla har överlämnats åt de heliga. 4 Hos er har det nämligen nästlat sig in vissa personer vars dom för länge sedan är förutsagd i Skriften. De är gudlösa, de förvränger vår Guds nåd till försvar för omoral och förnekar vår ende Härskare och Herre, Jesus Kristus.

2 Petr:2
Falska lärare träder fram
1 Men det fanns också falska profeter bland folket, liksom det även bland er kommer att finnas falska lärare som smyger in förödande irrläror. De ska förneka den Herre✱ som har friköpt dem och dra plötsligt fördärv över sig. 2 Många ska följa dem i deras lössläppthet, och för deras skull kommer sanningens väg att bli hånad. 3 I sin girighet kommer de att utnyttja er med hjälp av falska argument. Men domen över dem är verksam sedan länge, och deras undergång sover inte.

Det som sker idag är inte en öppen förnekan av Jesus,det är en förminskan och liten förvrängning att det fulla evangeliet.
Men icke desto mindre. Man kan inte ta det bästa av Paulus predikningar och utläggningar och göra sig ett evangelium som de facto går emot eller talar ett annat språk än vad Jesus själv predikat

Lägg också märke till att motståndarna till Jesu evangelium aldrig ber om ursäkt eller backar,det läser vi om i apostlagärningarna och i Paulus brev

Jättebra. Tack. Om jag förstår dig rett går ochså du mot Stefans villolära. Jag fortsätter med det, själv om det inte verkar som om så många är eniga med mig, jag får få likes. Men jag försöker endog att göra Guds vilja för mitt liv, och det innebär också att varna mot villolärare.

Svara

7 8

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


NYTT! Förkorta lång länk här så att den fungerar i din kommentar!

Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

ANNONS:Salvation

Rekommenderas

Stor intervju med Christer Åberg i tidningen Världen idag. "Gud bar Christer efter höggravida fruns död." Både text och video!


Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Varför skedde terrordådet i Vetlanda?


DAGENS

Dagens datum

Vecka 9, söndag 7 mars 2021 kl. 03:41

Dagens bibelord

“[Lovsång till Herren för hans seger] HERRE, du är min Gud! Jag vill upphöja dig, jag vill prisa ditt namn, för du gör underbara ting, dina beslut från forna tider med trofasthet och sanning.” (Isaiah 25:1)

Dagens namn

Camilla

Dagens bön

Fader möt var och en idag och omslut dem på alla sidor. Möt också Camilla. Har de inte tagit emot Jesus och blivit frälsta så ber jag dig att de ska göra det. Tack för din stora kärlek och nåd som du har visat oss genom din Son Jesus kristus. Amen.


Jesus var jämlik Gud, blev människa, dog på korset och Gud upphöjde honom

Var så till sinnes som också Kristus Jesus var, vilken, då han var i Guds gestalt, inte ansåg det som en rövad skatt att vara jämlik Gud, utan utgav sig själv, och tog på sig en tjänares gestalt, och blev lik oss människor. Och sedan han hade trätt fram som en människa ödmjukade han sig själv och blev lydig intill döden, ja, intill döden på korset. Därför har också Gud upphöjt honom och gett honom ett namn som är över alla namn, för att i Jesu namn alla knän ska böja sig, deras som är i himlen och på jorden och under jorden, och för att alla tungor ska bekänna att Jesus Kristus är Herren, Gud, Fadern, till ära. (Fil 2:5-11)


Så här blir du frälst - räddad

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

Ja!


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00

"Det enda som bär är Jesus. Det har Christer Åberg fått uppleva genom livets tuffa utmaningar. Christer är bloggare och författare och driver bland annat apg29.nu". - himlen.tv7


Christer Åbergs böcker

Den längsta natten och Den oönskade


Senaste bönämnet på Bönesidan

fredag 5 mars 2021 18:21
Bed för min son på 10 år som inte vill äta riktig mat,säger att han inte tycker om fast han ej smakat.Mycket svårt o laga mat när han ej äter mycket av den mat vi lagar.Bed att han börjar äta bättre.

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
BYTARE: 072 203 63 74
DONERA till Apg29 - bli en månadsgivare
Den bank konto : 8150-5 934 343 720-9
IBAN / BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer information om hur man stöder finns här!

Kontakt
christer@apg29.nu
072-203 63 74

Wikipedia om Christer Åberg

Mer
apg29.se  apg29.com apg29.nu  christeraberg.se

↑ Upp