Surfar nu: 684 www.apg29.nu


Tack för att du läser Apg29. DELA gärna till dina vänner. Du kan också stödja Apg29 genom att sätta in en valfri GÅVA på BANKKONTO 8169-5,303 725 382-4. På internetbanken går det att ställa in så att du automatiskt ger en summa varje månad. Men om du hellre vill kan du SWISHA in en frivillig summa på 070 935 66 96. Tack.


Vill du bli frälst?

Ja

Nej


Publicerades torsdag 1 januari 1970 01:00 | | Permalänk | Kopiera länk | Mejla

3 kommentarer

Steven 13/3-2019, 09:46

Jag läser Bibeln som att vi ska gå igenom vedermödan.

Gud kommer förse sitt folk med mat i rätt tid. Det handlar om att lita på Gud mer än någonsin i sista tiden. Vårt blod ska likt Abel, ropa ut. Nej, det är inte dystert eller släcker nåt hopp, för det är inte vad som dödar våra kroppar utan vad som kan döda vår själ, som vi ska frukta. Och vi vet att då, att Jesus kommer snart. Hör gäller det att ha tålamod och vara nära Gud. Förföljelse och lidande har alltid varit en kristens ledsagare, men sitta hemma i soffan och gå i världens ledband i ett kompromissande tillstånd har väl aldrig gett nåt vidare motstånd från denna världen? Gud kommer skilja agnarna från vetet; till höger eller vänster. Vem kommer förneka, vem kommer stå fast när satan kommer inför den sista sammandrabbningen?

Problemet är väl ändå Holger, att många vill inte lida för Kristi skull, de vill därför inte höra om vedermödan?

Svara


AnnMarie 13/3-2019, 10:15

Svar till Steven.

Ja agnarna ska skiljas från vetet. Jag är inte så säker på att vi själva förstår vad som är vad !

Svara


Stefan Jonasson 13/3-2019, 11:07

Agnarna från vetet..??? Är vedermödan verkligen till för att se vilka kristna som är värdiga.. Om man tolkar agnarna dom dåliga kristna... Och vetet som duktiga kristna... Jag trodde vedermödan kommer för att GUD en gång för alla ska underkuva ondskan...

Svara


AnnMarie 13/3-2019, 12:43

Svar till Stefan Jonasson .

Vet inte om du syftade på mitt inlägg men jag tror inte att vedermödan är till för något speciellt.Vedermödor har människor fått utstå i alla tider och Gud vet ju naturligtvis vilka som är vad.Det är vi själva som ofta har så höga tankar om oss själva och tror vi dessutom att vi ska komma undan innan detta inträffar så tror vi naturligtvis att vi tillhör vetet!

Svara


Holger 13/3-2019, 13:15

Svar till Steven.

Steven du frågar: "Problemet är väl ändå Holger, att många inte vill lida för Kristi skull, de vill därför inte höra om vedermödan?"

Ja, så är det nog, att vi inte vill lida för Kristus, det är för oss främmande i det välstånd som vi lever i.

När vi därför läser om den fasanfulla tiden i Upp. om vedermödan har en del teologer försökt att trixa bort detta genom att mena att det som står i Upp. det ägde rum vi år 70 då Jerusalem föll och det var stort lidande.

Detta faller på sin orimlighet då Upp. skrev på 90-talet, alltså efter dessa händelser i Jerusalem. Att sedan svenska pastorer följer i spåren av dessa teologer som många gånger vill göras sig märkvärdiga med nya påståenden är bara beklagligt och det är bedrövligt om allt fler tar till sig dessa orimliga påståenden, låt oss avslöja dessa teologiska felaktiga påståenden!

Det om det, sedan om Kristuslidande under vedermödan, så tycker jag att det är svårt att se att det är en relevant koppling, då det handlar om Guds domar som drabbar jorden, inte Kristuslidande.

Gud avser inte att Hans älskade brud skall drabbas av Hans domar, det är orimligt att göra den kopplingen. Därför tror jag att Han kommer att rädda oss undan dessa domar.

Som stöd för det kan man bl. a. se Jes. 26:20: ”Kom, mitt folk, och gå in i dina kamrar, stäng igen dörrarna efter dig. Göm dig ett litet ögonblick tills vreden har gått förbi.”

Här ser vi precis det som beskrivs i Upp. Guds vrede över världen, men också att det är en skillnad mellan de som drabbas av den och ”mitt folk”, de skall vara i kamrarna, som man kan se som de himmelska boningarna.

Svara


Leif 13/3-2019, 13:57

Bra Holger, att du lyfte fram den skillnaden på Kristuslidanden och dom. Många har förmodligen inte tänkt så. Det är en mycket stor skillnad mellan lidande för Kristus och lidande för straff.

Svara


Stefan Jonasson 13/3-2019, 14:05

Jag syftade på det första inlägget.. Jag tror inte att GUD Har provfrälst oss...att han låter oss gå igenom sju år när han ska underkuva ondskan på jorden...Han har frälst oss från vredes domen..

Svara


Steven 13/3-2019, 14:06

Svar till Stefan Jonasson .

Se liknelsen när hebréerna var ute på ökenvandring i 40 år.

Det är först när vi prövas som vi vet vad som kommer ut ur hjärtat.

En krukmakare testar sin kruka genom eld. Består vi provet när det verkligen gäller, eller kommer vi förneka Jesus likt Petrus, eller lockar det att vända om till fångenskapen i Egypten, håller vi vårt komfortabla liv och kära ägodelar för något bättre likt Lot’s hustru?

Sista budordet är att vända sig bort från sina egna begär. Själv brottas jag med det, hoppas innerligt att Gud hjälper mig med det innan det är försent, så jag är redo.

Svara


Steven 13/3-2019, 14:13

Svar till Holger.

Tack för svaret och engagemanget ;-)

När plågorna kommer, likt Egyptens farsoter, då gäller det att ha Jesu Blod på sin dörrpost. Det får var och en tolka om det även gäller sista tiden, bl a enligt den kunskap man har om skrifterna.

Vi är väl ändå eniga att det mer än någonsin gäller att vara redo? Frågan är väl på vilket sätt Gud gör oss redo - genom en vedermöda där vi testas i tro och uthållighet, eller genom nåd utan prövning?

Svara


Joel 13/3-2019, 14:42

Svar till Stefan Jonasson .

Jesus använder vetekornet som liknelse, vad består då ett vetekorn av? Jo det består av bland annat av frövita som blir mjöl och agn och det är det som bonden vill få bort när man förädlar ett vetekorn för att få fram det som man gör mjöl av. Agnet finns på varenda vetekorn som växer på denna jord. Så en rätt tolkning av det bibelordet borde vara att Gud vill rensa bort agnet(smuts och synd) ur den enskilda människan. Den traditionella tolkningen av det ordet tycker jag inte håller, då borde det stå dåliga och bra vetekorn åt. Det är nog den reningen som det står om i 1Kor 3 hur vi ska prövas i eld.

Svara


AnnMarie 13/3-2019, 16:58

Svar till Steven.

Det är först när vi prövas som vi vet vad som kommer ut ur hjärtat

Just det så är det Vi tror att vi fixar allt och är så starka men Gud som vet hur det ligger till behöver ibland visa oss hur det verkligen ligger till!

Svara


CONRAD 13/3-2019, 18:17

Up. 7,13 o. 14.

Då tog en av dom Älsta till ordet och säger: "Vem är dessa som är klädda i Vita Kjortlar, och var kommer dom från...?" Jag sade: "Herre du vet det...," Då sade han til mig :"Dessa är de som kommer ut av Den Strora Vedermöda, och dom har tvättat sina Kjortlar och gjord dom Vita i Lmmats Blod - Därföre är dom inför GUds Tron och tjänar Honnom dag och natt i Hans Tempel."

Svara


Steven 13/3-2019, 18:53

”En tredje ängel följde dem och sade med stark röst: ”Om någon tillber vilddjuret och dess bild och tar emot märket på sin panna eller hand, då ska han själv få dricka av Guds vredes (lusts) vin som oblandat hälls i Guds vredes bägare. Han ska plågas i eld och svavel inför de heliga änglarna och inför Lammet. [Straff med ”svavel och eld” för tankarna till Sodom och Gomorras straff, se 1 Mos 19:24.] Röken från deras plåga stiger i evigheters evighet. De har ingen ro vare sig dag eller natt, de som tillber vilddjuret och dess bild och som tar emot märket med dess namn. Här visar sig de heligas uthållighet: de håller fast vid Guds bud och tron på Jesus.” Sedan hörde jag en röst från himlen: ”Skriv: Lyckliga (saliga, välsignade) är de döda som härefter dör i Herren. Ja, säger Anden, de får vila sig från sina mödor, för deras gärningar följer dem.” Och jag såg, och se (en uppmaning att vara uppmärksam på vad som följer) ett vitt moln, och på molnet satt en som liknade en människoson. På sitt huvud hade han en krona (segerkrans, grekiska ”stephanon”) av guld, och i sin hand en skarp skära [för att skörda säden]. [Nu kommer Jesus tillbaka. Molnet, människosonen och kronan är tydliga bilder som pekar på Jesus, se Matt 24:30; Apg 1:9; Joh 5:27; Dan 7:13; Upp 1:7-13. Jesus har själv använt bilden av skäran och skörden, se Mark 4:26-29. Ytterligare tre änglar involveras och blir delaktiga i skörden. Dessa kommer ut från templet och är utsända av Gud.] [Två skördar beskrivs, först en torr och sedan en blöt. På samma sätt som man först skördar säden på våren och druvor på hösten i Israel. Båda dessa två skördar nämns också i samband med domen i Joel 3:12-14. En annan ängel [den fjärde i detta kapitel] kom ut från templet och ropade med stark röst till honom som satt på molnet: ”Räck ut din skära och skörda, för skördetiden har kommit och jordens skörd är mogen.” Han som satt på molnet lät då sin skära gå över jorden, och jorden skördades.”

‭‭Uppenbarelseboken‬ ‭14:9-16‬ ‭SKB‬‬

https://www.bible.com/bible/1111/rev.14.9-16.skb

Svara


Stefan Jonasson 13/3-2019, 20:04

Lukas 13:1-5... Menar ni att dessa var större syndare än alla andra... Nej säger jag er om ni inte omvänder er,(blir frälsta) kommer ni alla att gå under.... Sök honom medan han låter sig finnas den ogudaktiga må överge sin väg,, den orättfärdige sina tankar och vända om TILL HERREN, så skall han förbarma sig över honom,, och till VÅR GUD ty han ska ge mycket förlåtelse,, jesaja 55:7.

Svara


Stefan Jonasson 13/3-2019, 20:36

Vad jag funderar på är ordet omvändelse om det menas vända sig till GUD hålla med honom, ge honom rätt, och ta emot frälsningen.. Därav förmår vi ändra våra liv och leva efter hans vilja.. Och göra bot och bättring.. Vända oss bort från våra förvändheter... Men ibland befinner man sig i romar brevet 7:18-19 viljan finns hos mig men att göra det goda förmår jag inte.. Ja det goda som jag vill gör jag inte men det onda som jag inte vill det gör jag JAG ARMA MÄNNISKA VEM SKALL FRÄLSTA MIG FRÅN DENNA SYNDENS KROPP.... Är det perioder i våra liv när vi inte är synkroniserade med GUD och livet blir en enda stor kamp att vända om och göra bättring... Är det inte många kristna som har upplevt det.. Det är väl en tröst i att veta att man är frälst av nåd... Som det står i PS 103 han går inte ständigt til rätta med oss och vredgas inte för evigt... Ty han vet hur vi är skapade han tänker på att vi är stoft...

Svara


Lena Henricson 13/3-2019, 22:30

Min tro är att JESUS kommer snart ☝️ och hämtar oss troende hem,antingen det blir före eller mitt i vedermödan. Kan vara bra att vara beredd på båda delarna. 🙂

Svara


Roine Öberg 14/3-2019, 00:15

När draken såg att han var nerkastad på jorden, förföljde han kvinnan som hade fött Sonen. Men kvinnan fick den stora örnens båda vingar för att flyga ut till sin plats i öknen, där hon skyddad från ormen får sitt uppehälle under en tid, tider och en halv tid. Ormen sprutade då vatten ur sin mun som en flod efter kvinnan, för att svepa bort henne med floden. Men jorden hjälpte kvinnan, den öppnade sin mun och svalde floden som draken sprutade ur sin mun. I sitt raseri mot kvinnan gick draken bort för att strida mot hennes övriga barn, dem som lyder Guds bud och håller fast vid Jesu vittnesbörd.

Kvinnan flydde då ut i öknen, där hon har en plats som Gud berett för henne så att hon får sitt uppehälle där i ettusen tvåhundrasextio dagar.

Uppenbarelseboken 12:6 SFB15

https://bible.com/bible/1223/rev.12.6.SFB15

Bibeln talar sitt tydliga språk
Det glada budskapet är att Herren beskyddar och bevarar sin brud genom vedermödan och undan vreden och han märker med sigill på sina tjänares pannor för att de inte ska drabbas av vedermödans plågor.
De blev tillsagda att inte skada markens gräs eller någon grönska eller något träd, utan bara de människor som inte hade Guds sigill på pannan. De fick inte rätt att döda dem, men de fick plåga dem i fem månader, och smärtan från dem var som smärtan när en skorpion sticker en människa. I de dagarna ska människorna söka döden men inte finna den, de ska längta efter att dö men döden ska fly ifrån dem.
Uppenbarelseboken 9:4‭-‬6 SFB15
Får Bibeln tala för sig själv?
Här ovan har vi tre verser som vittnar om sanningen och det finns många fler som vittnar om den.
Varför lär ni då med stor säkerhet ut att de troende skall vara upptyckta före Antikrist framträdande?
Guds frid

Svara


Stefan Jonasson 14/3-2019, 00:32

Kvinnan är inte bruden.. Kvinnan som födde barnet är Israel.. Dotter sion... Så kan man också tolka det... Dom judar som blev kvar efter att dom judar som var frälsta tillhörde brudeskaran... Under vedermödan kommer dom som överlever att komma till insikt om MESSIAS och bli frälsta.. Och bli förda till en skyddad plats... Så kamske det är...

Svara


”Filosofen” 14/3-2019, 00:44

En sak som vi ofta glömmer när vi talar om vedermödan, är att vi utgår från västerländsk syn och då vi ser med svenska ögon! När Gud talar genom profeterna är det utifrån Mellan Östern och inte från Sverige! Det är så många redan som har upplevt vedermöda och fått ge sina liv för sin tro på Jesus i Mellan Östern. De skulle nog intealltid hålla med oss om att det inte är någon vedermöda nu! Vill bara skriva det så att vi inte ser utifrån våra egna ögon och geografiska plats. Utan utifrån Guds ögon som har Israel och Mellan Östern i centrum! Det missar vi ofta! Men jag tror också att vedermödan kommer över hela världen mycket snart! Men vill också sätta fokus på Joel kap 2 och Jesaja kap 60 att mörker kommer över jorden! Men! över Guds församling uppgår Herrens härlighet, ljus! Och Gud skall utgjuta sin Ande över allt kött! Så det är också viktigt att vi inte bara fokuserar på vedermöda och mörker. Utan på det underbara som Herren skall göra! Det är ännu viktigare, så att vi är mottagliga och vakna att ta emot den smörjelsen från Anden som kommer att bärga in den sista stora skörden innan hedningarnas antal har kommit in i fullt antal som skriften säger! Det är det viktigaste att vi är förberedda på! Och det står inte i motsats till vedermödans tider. Det gäller bara att vi har rätt fokus på saker och ting! Allt gott över er alla!!

Svara


Roine Öberg 14/3-2019, 10:55

Svar till Stefan Jonasson

Kvinnan här kan även vara en bild på Bruden.

Det ena behöver ju inte utesluta det andra.

Kvinnan som födde barnet är ju även Maria.

Församlingen/Bruden föder genom lidande/värkar nya församlings medlemmar/Barn

GVD

Svara


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 38, måndag 16 september 2019 kl. 16:45

Jesus söker: Dag, Daga!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
måndag 16 september 2019 13:06

Jesus nu är det oroligt på jobbet igen. Nu kanske arbetskollegor måste rotera igen. Jesus låt oss få behålla våra arbetslag snälla Jesus! I jesu namn låt det råda frid på jobbet. Tack Jesus& bedjare!


Morsan reklam


Aktuella artiklar


Senaste kommentarer


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp