Surfar nu: 510 www.apg29.nu

De vill kolonisera Mars men reser inte till månen

Musk och Mars

Bild: di.se. 

Elbilsbolaget Teslas grundare och vd Elon Musk planerar att annat skicka människor till Mars och drömmer om att kolonisera planeten. 

Inom sju till tio år koloniserar vi Mars – det twittrade Teslagrundaren Elon Musk i november. Han menar även att det är en 70 procent chans att han själv kommer att resa till planeten och att hans rymdbolag SpaceX nyligen har gjort en rad genombrott.

Detta är märkligt: De planerar att kolonisera Mars men verka som att man inte kan åka till månen. Det är någonting som inte stämmer.

Mellan 1969 och 1972 åkte människor till månen. Efter tre år slutade de att resa dit. Det har gått 47 år sedan sista färden med människor till månen. 

Månen eller Mars?

Tänk dig: Den första månresan med människor skedde för 50 år sedan. På den tiden hade man alltså teknik till att kunna skicka folk till månen, men idag verka man inte ha den tekniken. 

I varje fall skickar man inte upp folk till månen och så pratar man om att skicka folk till Mars, och inte bara det: man ska också kolonisera den! Det är någonting som inte stämmer.

Det har nu gått 50 år sedan den första människan gick på månen. På dessa 50 år har de tekniska landvinningarna varit helt enorma, men det har inte gått någon människa på månen på 47 år. 

Billigare idag

Ingen ska få mig att tro att det beror på att det är för dyrt! Min första dator kostade 15000 kronor för ett antal år sedan. Hårddisken var på 1,5 gigabyte och ramminnet ska vi inte bara tala om. 

Idag får man en mycket, mycket bättre dator för 2500 kronor! Ingen ska få mig att tro att det är dyrare att åka till månen idag än 1969!

Varför slutade man resa till månen? Jag vet inte, men något lurt är det. Visst har folk skickats upp till rymden. Vår egen astronaut Christer Fuglesang har rest till rymdstationen ISS två gånger. Den ligger i rymden. Men ett observandum är att den ligger från jorden endast 36 mil! Han har endast rest 36 mil från jorden två gånger. 36 mil är ingenting. Det reser man lätt med bil på jorden. 

Just nu är det cirka 38500 mil till månen. Men avståndet mellan jorden och månen ökar med cirka tre centimeter per år vilket gör att det exakta svaret förändras över tid. Men vilket fall som helst är det en viss skillnad på Christer Fuglesangs resa till rymdstationen ISS på 36 mil och astronauterna som reste till månen under åren 1969-1972 som var på 38500 mil.

Sant men skeptisk

Nu utgår jag ifrån att det är sant att man varit på månen men jag får inte ihop matematiken varför man inte skickar folk dit idag.

I skrivandes stund är jag skeptisk till att man över huvud taget nån gång kommer skicka folk till mars, ännu mindre till att kolonisera den. Det var här på jorden Gud skapade människan - inte på mars. 

Det betyder att människan är menat att vara på jorden för det är människans hem. Hon kommer aldrig någonsin kunna kolonisera någon annan planet. Jag kan aldrig tänka mig att Gud skulle tillåta det.

Tecken

Månen är enligt Wikipedia jordens enda naturliga satellit. Näst efter solen är månen, på grund av sin närhet, det klart ljusaste objektet på stjärnhimlen. Månen gör sig också påmind genom tidvattnet på jorden i form av ebb och flod. 

Månen har alltid fascinerat människan. Månen har hela tiden samma sida vänd mot jorden. Det beror på att den har en bunden rotation. Månen roterar en gång runt sin egen axel för varje varv den rör sig runt jorden. 

”Gud sade: "Varde på himlavalvet ljus som skiljer dagen från natten!" De skall vara tecken som utmärker särskilda tider, dagar och år, och de skall vara ljus på himlavalvet som lyser över jorden." Och det skedde så. Gud gjorde de två stora ljusen, det större att härska över dagen och det mindre att härska över natten, likaså stjärnorna. Han satte dem på himlavalvet till att lysa över jorden, till att härska över dagen och natten och till att skilja ljuset från mörkret. Och Gud såg att det var gott.” ‭‭Första Moseboken‬ ‭1:14-18‬ ‭

Gud satte bland annat månen på himlavalvet för att det skull vara tecken som utmärker särskilda tider, dagar och år, och vara ett ljus på himlavalvet som lyser över jorden". 

Självfrälsning

Gud satte inte månen på himlavalvet för att människor skulle bo där eller på Mars. Platser som Gud vill att människor ska bo på är på jorden eller i himlen. Och i himlen har vi vårt medborgarskap om vi har tagit emot Jesus och är frälsta.

Läser man på Elon Musks resonemang om att kolonisera Mars så märker man att det rör sig om ett sätt eller försök till att frälsa människan. 

Men ingen människa blir frälst på att resa till Mars. Man blir endast frälst genom att man tar emot Jesus som Herren. Planer på att koloniserar rymden för att inte människan ska dö ut är bedrägliga försök till självfräsning. Man vill frälsa sig själv utan Guds hjälp. 

I alla tider har människan försökt frälsa sig själv, men det har alltid misslyckats. Den ende som kan frälsa och gör det ordentligt är Jesus Kristus.

Tack för att du läser Apg29. DELA gärna till dina vänner. Du kan också stödja Apg29 genom att sätta in en valfri GÅVA på BANKKONTO 8169-5,303 725 382-4. På internetbanken går det att ställa in så att du automatiskt ger en summa varje månad. Men om du hellre vill kan du SWISHA in en frivillig summa på 070 935 66 96. Tack.


Vill du bli frälst?

Ja

Nej


Publicerades onsdag 2 januari 2019 14:10 | #månen #tesla #elon musk #månfärd #christer fuglesang | Permalänk | Kopiera länk | Mejla

26 kommentarer

Kalle 2/1-2019, 15:30

Det är nog inte omöjligt att man försöker sig på sådant. Däremot blir det nog inte så bra. Forskare som tillbringar en kortare tid på en rymdstation behöver ju genomgå rejäla rehabprogram när dom kommer tillbaka till jorden för att återuppbygga sina kroppar. Färden till Mars är ju tänkt att vara livslång för dom första som åker dit, vad jag har förstått. Hur ska det gå, när gravitationen inte ens är hälften av vad den är här på jorden? Nä, våra kroppar är skapta för att leva på den här planeten.

Svara


Calle 2/1-2019, 15:52

Kom att tänka på Carl Öst sång, vi skall fara bortom månen vi skall fara bortom mars. Carl Öst hade mer ambition än Elon Musk.

https://www.youtube.com/watch?v=xVM0WRFypzo&;index=2&list=OLAK5uy_m2EsOEXWeKGdeTpb-nEU7-1kNMMSe8MTM

Svara


Niklas jönsson 2/1-2019, 18:28

Folk håller på med allt möjligt och tror på allt möjligt sjukt nu för tiden ett säkert tecken på att vi är i avslutningen av denna tidsålder.

Svara


Karl Håkan Sandell 2/1-2019, 18:50

Att skicka människor till månen igen är helt meningslöst. Vi har ju lyckats en gång med det och då behöver vi inte göra om det. Det är ju bevisat att människan klarar av att resa till månen, och det finns ingen fördel att vara på månen eller något man behöver åka dit för att göra.

Vad gäller Mars så är det så att om några år har vi robotar som är lika intelligenta som människor och då är det bättre att vänta till dess och sända dit intelligenta robotar. De kan anpassas till förhållandena på mars och behöver dessutom inte transporteras tillbaka.

Och om vi vill så kan vi också sända sådana robotar till månen och göra det vi skulle vilja göra på månen.

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara


Mikael 2/1-2019, 19:48

Människan är verkligen helt patetisk .Resa till Mars pluto o hit o dit.Till vilken mening?Det verkar som folk tror på allt humbug nuförtiden och människan upphöjs till Gud och allvetaren .
Men vad som händer med själen efter döden ,det är man inte det minsta intresserad av.

Svara


Anders Palmqvist 2/1-2019, 22:07

Det kan bero på att det inte finns någon särskild anledning att åka till månen. Det är klart att man kan, men det är en helt steril himlakropp.
Mars hyser av allt att döma åtminstone vatten. Säkert också andra naturresurser.
Inte särskilt konstigt alltså. Eller är du rädd för att det finns liv där? Det gör det måhända, jag har ingen aning.

Svara


Steven 3/1-2019, 00:40

Tänk dig att de skickar en farkost till månen med en filmkamera som se sedan riktar mot jorden!
Tänk dig att surfa in på NASAs hemsida och se live hur Jorden snurrar runt, hur dag och natt passerar.
Men nej då, det är inte intressant, finns inget att se, gå vidare, konspirationsidéer eller inte ...

Svara


Leif 3/1-2019, 06:08

Svar till Steven.

Det finns film från rymden på jorden, det kanske räcker så!

https://www.nyteknik.se/popularteknik/kolla-in-rekordlanga-filmen-pa-jorden-sedd-fran-rymden-6940567

Svara


Roger T. W. 3/1-2019, 07:57

Svar till Thomas.

Vetenskapen handlar inte om sanningar i vår mening, den handlar om att hitta den enklaste förklaringsmodellen och då är solen i centrum. Utan den modellen hade vi inte kunnat besöka andra planeter med stor precision. Från datorn kan jag någorlunda beräkna avståndet till solen och det gör sedan det möjligt att beräkna avståndet till planeterna, men det har jag inte gjort. Vanlig trigonometri.

Det som görs i rymden omges av hemlighetsmakeri. Jag litar inte på vad jag får höra. Det pågår ett stormaktsspel. Hur många rovers finns egentligen på Mars i hemlighet? Vad har de hittat?

Sovjet avlyssnade astronauternas kommunikation med jorden. Fusk skulle omedelbart ha avslöjats. Där har du en sorts utomstående part.

Bibeln är inte en historiebok, den är helt igenom andlig. Den kallar oss till tro och bättring, inte till vetenskap. Vi kan bli frälsta utan att ens kunna läsa och skriva.

Jag gillar vetenskap, men den är egentligen bara en verktygslåda, en sådan som en duktig megalitbyggare hade under stenåldern. Jag har ägnat tid åt att visa på vetenskapens svagheter, mitt andliga genombrott och vägen till min frälsning, men vet också vad som är bra i den. Jag är i kontakt med kristna akademiker. Ja, det finns flera sådana i Sverige, men inte platsar de i missionshusen. Vad är det där för konstiga typer? Utbildning? Det är misstänkt.

Jag ska vara ärlig och berätta att en fysiker tror att jorden är i centrum. Jag tycker inte att hans observationer lätt kan överbevisas, men så är det alltid när det gäller vetenskap. Einstein fick också mothugg och det bekymrade honom tills han dog, men han hade rätt i stort.

Vetenskap är en resa, inte ett slutmål. Vi har nu dogmer och vetenskapliga helgon och det förebådar vårt förfall som i gamla Egypten. Tillbaka till tron och bättringen, men se inte ned på det som ännu är bra i vetenskapen.

Svara


Steven 3/1-2019, 08:26

Svar till Leif. Nej knappast. En animerad bild på något som ska föreställa Jorden - och bara en bråkdel av jordytan.
Kanske du inte läste ordentligt vad jag skrev?

Svara


Steven 3/1-2019, 08:27

En bild i svartvitt från ”månens baksida” har nu blivit presenterad
https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/7lalk3/statlig-tv-kinesisk-sonde-landet-paa-maanens-bakside

Svara


Leif 3/1-2019, 10:27

Svar till Steven.

Jo då, jag läste men förstår kanske i så fall inte vad du menar?

Man ser jordens rund och landskap väldigt tydligt, satellitens kamera följer ju bara dess bana så därför blir ju inte exakt varje detalj med. Att de sedan kanske får fixa till lite med modern teknik för att det skall bli lite klarare m.m vet jag inte men det bekymrar mig inte, och de här 15 min är ju inte hela filmen...

Svara


Tom 3/1-2019, 11:41

Människan har och kommer alltid att sträva efter nya upptäckter.

Som Gud själv säger, inget kommer vara omöjligt

Vi kommer att besegra många sjukdomar och förlänga livet till hundratals år

När jesus kommit kommer den som dör ung dö först vid 100 så man kan anta att de som lever i 1000årsriket kommer leva lika länge som de första människorna gjorde

Ser inget konstigt med att människan skaffar hus på månen och mars ser heller ingen motsättning i att tro på Jesus samtidigt

Vi ska dessutom träffa Gud i rymden

Mvh teknikern

Svara


Leif 3/1-2019, 13:13

Svar till Tom.

Vi kommer att besegra många sjukdomar och förlänga livet till hundratals år

Det är ju inte pga människans duktighet som livet kommer att bli längre igen du tekniker!

Det är för att djävulen är bunden och för att avgudadyrkan till största delen är borta, nej du, inte alls pga av teknik.

Det är heller inte med teknikens hjälp vi skall åka upp och möta Jesus på skyn. Nej, tekniken är inte någon utveckling utan tvärtom något som bidrar till mänsklighetens fall.

Svara


Sofia 3/1-2019, 22:41

Jag har väl levt på min egen lilla planet men efter att ha läst denna artikel blev jag nyfiken och började googla på månlandningen och fick då upp en hel del länkar om att den skulle vara fejkad. Något jag inte haft en tanke på innan.. Efter dessa youtubeklipp som jag nu sett vet jag inte vad jag ska tro men vad tror ni? 🌝

Svara


Kalle 3/1-2019, 22:48

Svar till Thomas. Allt finns inte nedskrivet i Guds ord. Det som går emot Guds ord är osanning, men det som inte finns nedtecknat behöver inte vara det.

Svara


Tomas N 4/1-2019, 00:08

Svar till Sofia.

Jag har ett bra tips som kanske låter lite tråkigt.

Om alternativ fakta och historiebeskrivning krockar och hindrar en från att vara en rkristen representant och ett vittne dr man finns så spelar det ingen roll om det är sant eller inte. Men Helige ande skall leda oss till urskiljning om vad som är sant och falskt.Fast inte som ersättning till logiskt tänkande utan som komplement.

Det finns ju områden där man inte är ecpert och aldrig kommer att bli,då är det bättre att lyssna till andra.

Jag tror det finns fakta som är dold av media,t e x vinkling av de större krigen och vissa politiska lönnmord.

Man skall se upp för de mest spektakulära sakerna är min erfarenhet. Lögner är i mina ögon förknippade med en viss sorg och vrede. Lögnens fader brukar alltid lämna en vittring av fräckhet efter sig.

Jag tror på månlandningen,men min värlsbild påverkas inte av ifall den sulle vara fake. Jag undviker ämnet då det känns som ett sidospår.

Svara


Katrina 4/1-2019, 00:38

Svar till Sofia.

Snälla tro inte allt du läser

kolla här påstår det att Finland finns inte ...mm

https://www.theguardian.com/technology/2017/oct/27/jk-rowling-doesnt-exist-conspiracy-theories-internet-cant-resist?CMP=fb_gu

Svara


Thomas 4/1-2019, 02:58

Svar till Kalle.

Självklart inte, men allt som är nedtecknat är till vår undervisning.

Svara


Thomas 4/1-2019, 03:19

Svar till Tomas N.

Självklart är det av vikt att veta vad som är sant och vad som är lögn, Tomas!

Gud detaljstyr inte våra liv (vilket var och en kan konstatera med tanke på all ondska i världen). Analogt med det så är det upp till oss att tro på lögner, typ månlandningar, men vi är också fria att använda vårt intellekt för att skilja sanningen från lögnen. Här är Bibeln till stor hjälp.

Det är alltså inte bättre att bli styrda av andras uppfattningar i obekanta områden än att avstå från en uppfattning. Att lyssna på andra istället för sitt eget samvete är ju tvärt emot vad Skriften lär ut!

De flesta har också ansvar för andra, vilket innebär att de även har andra uppgifter än att vittna om vår Herre, Jesus Kristus. Läs gärna hur Paulus arbetade hårt för att försörja sina nära bröder.

Svara


Kalle 4/1-2019, 16:32

Svar till Thomas.

Precis, men det ger inte för att hålla saker som inte finns i bibeln för lögner.

Svara


Roger T. W. 4/1-2019, 20:47

Svar till Thomas.

Ja, Thomas, vi har vetenskapliga dogmer och helgon i denna stelnande vetenskap. Darwin själv hade motsägande teser, men det rapporteras inte. Några unga forskare ifrågasätter utvecklingsläran på ett bra sätt, men hur går det med deras karriärer?

Big Bang är en dogm, men den ifrågasätts idag med en gammal teori av Fred Hoyle. Det görs lite i skymundan, men det görs.

Man måste förstå vad vetenskap är för att kunna se dess begränsningar. Medierna blåser upp den och lurar folket, men den har fortfarande mycket att ge för den som har studerat den. En säljare som kan sin produkt och dess goda och dåliga egenskaper har framgång. Den som ljuger har det inte. Kunniga bilmekaniker vill inte köpa etanolbil, de vet. Vi har olika uppgifter och får hjälpa varandra.

Vi har olika åsikter om Bibeln som historiebok, men så får det vara. Det finns inte två kristna som har exakt samma förståelse av Bibeln. Det räcker med tillräckligt nära.

Sven Stolpe blev katolik pga den svenska kristna fientligheten mot intellektuella. Jag var en katt bland hermelinerna när jag lät döpa mig och förstår honom precis. Vi är kallade att vandra tillsammans i broderlig kärlek och behöver också göra upp med vissa "dogmer". Vi är inte samarier.

Om de ortodoxa kristna i Mellanöstern hade förblivit arbetare och bönder, så skulle de ha utplånats idag. De satsade på utbildning och forskning. Forskare på hög nivå söker sig till klostren. Det behöver våra kyrkor tänka på nu när kyrkor och missionshus stängs.

Svara


Torsten Edelstam 5/1-2019, 19:07

Svar till Niklas jönsson.

Det är ju fullständigt utopiskt att sända en människa till Mars.

Helt omöjligt! Det är 100% säkert på att det blir inte av.

Svara


Martin 5/1-2019, 19:18

Torsten: Och det vet du? På vilka grunder?

Svara


Katrina 5/1-2019, 21:14

Mars passar bra för de som gillar kylig klimat, det är torrt och bitande kallt väder där, snitt temperaturen på Mars är minus 60 grader Celsius . Ingen växtlighet eller hav.

Perfekt planet för MP, mycket koldioxid skatt att hämta, för atmosfären består i huvudsakligen av koldioxid 95%.

Svårt att andas och litet problem att dricka vatten som kan inte behålla sitt flytande form pga det låga trycket och den låga temperaturen.

Så det gäller att hitta smarta lösningar.

Ta på dig din rymddräkt och Lycka till !

Svara


Thomas 6/1-2019, 12:47

Svar till Kalle.

Precis, men det ger inte för att hålla saker som inte finns i bibeln för lögner.

Vilket torde stå klart för de flesta, även om det alltid funnits strömningar som hävdar det motsatta.
Däremot om vad som presenteras av världen som sant går tvärtemot Skriften, så är det dags att stanna upp och begrunda alla fakta och ställa dem mot vad som står skrivit. Exempelvis evolutionsteorier, skrämselpornografin som klimatförändringar, kärnvapen, osv. Men, även den kosmologiska världsuppfattningen hör till de ”sanningar” som bör tas med stor skeptism.

Svara


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 34, torsdag 22 augusti 2019 kl. 11:15

Jesus söker: Henrietta, Henrika!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
onsdag 21 augusti 2019 23:06

Be att Jesu ska hela allt som gått sönder, Herren vet och kan göra allting nytt.


Morsan reklam


Aktuella artiklar


Senaste kommentarer


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp