DONERA - bli månadsgivare (Paypal) - SWISH: 072 203 63 74

Apg29.Nu

Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
Bönesidan Chatt Kristen media Om Info

TV

Den eviga elden

Vad Bibeln säger.


Av: Christer Åberg
lördag 26 september 2020 21:40📧

Matt 3:10. Och redan nu är yxan satt till roten på träden. Därför blir vart och ett träd som inte bär god frukt avhugget och kastat i elden.

Matt 3:12. Han har sin kastskovel i handen, och han ska noga rensa sin tröskplats och samla sitt vete i ladan, men agnarna ska han bränna upp i en outsläcklig eld.

Matt 5:22. Men jag säger er, att var och en som blir vred på sin broder utan giltigt skäl, han blir skyldig under domen, och den som säger: Ditt dumhuvud till sin broder, han är skyldig inför Stora rådet. Men den som säger: Din dåre, han är skyldig till helvetets eld.

Matt 7:19. Vart och ett träd som inte bär god frukt huggs ner och kastas i elden.

Matt 13:40. Så som när ogräset samlas ihop och bränns upp i eld, så ska det vara vid denna tidsålderns slut.

Matt 18:8. Om nu din hand eller din fot förleder dig till synd, så hugg av den och kasta den ifrån dig. Det är bättre för dig att gå in i livet halt eller stympad, än att ha två händer eller två fötter och kastas i den eviga elden.

Matt 18:9. Och om ditt öga förleder dig till synd, så riv ut det och kasta det ifrån dig. Det är bättre för dig att gå in i livet enögd, än att du skulle ha två ögon och kastas i helvetets eld.

Matt 25:41. Sedan ska han också säga till dem som står på vänstra sidan: Gå bort från mig, ni förbannade, till den eviga elden, som har ställts i ordning åt djävulen och hans änglar.

Mark 9:43. Och om din hand förleder dig så hugg av den. Det är bättre för dig att gå in i livet stympad, än att ha båda händerna kvar och komma till helvetet, till elden som aldrig slocknar,

Mark 9:44. där deras mask inte dör och elden inte släcks.

Mark 9:45. Och om din fot förleder dig så hugg av den. Det är bättre för dig att gå in i livet halt än att ha båda fötterna kvar och bli kastad till helvetet, till elden som aldrig slocknar,

Mark 9:46. där deras mask inte dör och elden inte släcks.

Mark 9:47. Och om ditt öga förleder dig, så riv ut det. Det är bättre för dig att gå in i Guds rike med ett öga, än att ha båda ögonen kvar och kastas i helvetets eld,

Mark 9:48. där deras mask inte dör och elden inte släcks.

Luk 3:9. Och redan är också yxan satt till roten på träden. Därför blir vart och ett träd som inte bär god frukt avhugget och kastat i elden.

Luk 3:17. Han har sin kastskovel i handen, och han ska noga rensa sin tröskplats och samla vetet i sin lada, men agnarna ska han bränna upp i en outsläcklig eld.

Joh 15:6. Om någon inte förblir i mig, kastas han ut som en gren och torkar bort, och man samlar ihop dem och kastar dem i elden för att brännas.

Upp 20:10. Och Djävulen som hade bedragit dem blev kastad i sjön av eld och svavel, där vilddjuret och den falske profeten är. Och de ska plågas dag och natt i evigheternas evigheter.

Upp 21:8. Men de fega och de otroende och de avskyvärda samt mördare och otuktiga och trollkarlar och avgudadyrkare och alla lögnare ska få sin del i den sjö som brinner med eld och svavel, som är den andra döden.

Upp 20:15. Och var och en som inte fanns skriven i livets bok, kastades i den brinnande sjön.

Christer Åberg

#Helvetet #Eldsjön


Ditt stöd behövs

Stöd Apg29 genom att swisha in 29 kronor till 072 203 63 74.

Tack!


34 kommentarer

1 2 »4

x
Tomas N
lördag, 26 september 2020 23:32

Bra sammanfattning av dessa skrifter Christer.
Vi predikar evangeliet om frälsning,men också omvändelse och syndens allvar.
Helvetets realitet är kanske mera viktigt för de som har haft eller har en ljummen bekännelse.
Vi behöver ju varnas ,så att vi kan söka nåd i rätt tid.
Bara kärlek räddar oss ju inte.
Omvändelse tro och efterföljelse är det Jesus med all rätta kräver efter allt Han gjorde för oss.
Han bestämmer villkoren,inte vi

Svara

x
Ann
söndag, 27 september 2020 07:43

Ja vi får be om nåd när vi faller.
Guds nåd är ny varje morgon.
Han längtar efter att få älska oss hela.

Svara

x
Susse
söndag, 27 september 2020 10:14

Ja där kommer satan o de fallna änglarna vara samt alla o gärningsmän som inte Herren vill ha in i sitt Himmelrike

Svara

x
Susse
söndag, 27 september 2020 10:19

12 En ond människa, en som gör orätt
går omkring med lögnaktigt tal,
13 blinkar med ögonen
och skrapar med foten.
Han gör gester med fingrarna,
14 han har fyllt sitt inre med svek,
bär alltid något ont i sinnet
och provocerar fram gräl.
15 Därför ska olycka plötsligt träffa en sådan.
Han ska krossas oväntat och utan räddning.

16 Det finns sex ting som Herren hatar,
sju som han avskyr:
17 stolta ögon, en lögnaktig tunga,
händer som utgjuter oskyldigt blod,
18 ett hjärta som smider onda planer,
fötter som har bråttom till ondskan,
19 ett falskt vittne som ljuger,
och en som vållar osämja bland bröder.

Svara

x
David Billström
söndag, 27 september 2020 10:34

Är din själ försäkrad?

"För vad hjälper det en människa, om hon vinner hela världen men förlorar sin själ? Eller vad kan en människa ge till lösen för sin själ?" Matt. 16:26

Det finns ett stort utbud av olika typer av försäkringar. De kan täcka oss och vår egendom. De flesta har tecknat olika typer av försäkringar för att kunna känna sig lite tryggare. Försäkringen är till för att vara till hjälp om något händer och man sätter sin förtröstan till försäkringen.

Men det finns en försäkring som inget försäkringsbolag talar om och som handlar om din själ. Vår tid på jorden är bara som ett ögonblick i evighetens perspektiv. Människans själ är evig och efter livet på jorden så finns det bara två utgångar, himlen eller helvetet. Gud vill inte att någon människa ska gå förlorad och därför har han i sin kärlek ordnat en lösning.

Jesus kom hit till jorden och tog vår synd och dess straff på sig, när han dog på korset. Han uppstod på den tredje dagen och han är nu Frälsaren. Om vi dör i våra synder så går vi förlorade, men om vi tecknar försäkringen för vår själ genom Jesus, så kommer vi till Gud i himlen efter döden. Jesus är försoningen för våra synder och när vi sätter vår tro och förtröstan till honom, då blir vi försonade med Gud.

"Den som tror på honom blir inte dömd, men den som inte tror är redan dömd, eftersom han inte har trott på Guds enfödde Sons namn (Jesus)." Joh. 3:18

Allt är klart genom Jesu död och uppståndelse och själens försäkring är ett erbjudande för alla människor. Se till idag att du är försäkrad inför evigheten, genom att sätta din förtröstan och tro till Jesus. Du kan idag säga till Jesus att han får komma in i ditt liv. Då försonar han dig med Gud och tar hand om dig. Då blir Jesus en lösen för din själ.

"Och detta är vittnesbördet: att Gud har gett oss evigt liv, och det livet är i hans Son. Den som har Sonen har livet. Den som inte har Guds Son har inte livet." 1 Joh. 5:11-12

Om du nu har inbjudit Jesus i ditt liv så är du på väg till himlen. Han vill också ta hand om och hjälpa dig här under din tid på jorden. Lär dig mer i Bibeln, särskilt i Nya Testamentet, och vet att Jesus älskar dig och vill vara din bästa vän. Dela gärna din tro och gemenskap med andra kristna i en lokal kyrka. Välkommen till Guds familj.

Gud välsigne dig.Svara

x
Fredrik Andersson
söndag, 27 september 2020 10:43

Joh 15:6
Om någon inte förblir i mig, kastas han ut som en gren och torkar bort, och man samlar ihop dem och kastar dem i elden för att brännas.

Detta är fortfarande gamla testamentet, Jesus hade inte dött för våra synder när han sade det och Anden var ännu inte utgjuten.

Dispensations läran kommer in och vi måste dela Guds ord

2tim2:15
Gör allt du kan för att bestå provet inför Gud, likt en arbetare som inte behöver skämmas utan rätt delar sanningens ord.

En gång frälst alltid frälst.
Är man inte född på nytt, så blev man inte frälst. Utan bara religiös.

Svara

x
Tommy.
söndag, 27 september 2020 18:15

Tänk att det står något i Bibeln.
Ni skall få se, de ni inte ens kunde tänka er vara Himlen.

"Vilka är de isåfall kan man undra."

"Alla" knän skall Böjas för Herren, så de som aldrig hört ens Jesus och Dött, skall versen gälla dem också, att de också skall böja sina knän för Herren. ?

"Var hamnar ett nyfött barn, som bara Krypit några steg på Jorden, eller börjat hunnit gå lite på Jorden, säkert har barnet inga referenser till Jesus som Gud, som vuxna kan ha. Men en "ALL VETANDE GUD Som är så mycket STÖRRE", än Människor, som egentligen också, är Barnets Skapare också.
Eftersom det i Grunden, är Allas Skapare. Borde förstås veta om detta.

Evangeliets Glada Budskapet skall predikas, i alla länder.
Samtidigt tänker jag på en vers, att Fadern drar, alltså TRO är en gåva, och JESUS talar väl om, att han inte ber för Världen egentligen.Utan dem som Fadern gett Honom , om jag förstått detta rätt. Ni har inte utvalt mig, utan jag er. Denna gåva TRO. och den som kommer till honom skall han ju inte heller visa Bort.

Men om inte Jesus ber för Världen, utan faktiskt till dem som Fadern gett honom. det verkar som Gud Förutbestämt och tilldelat TRO. och i gamla TESTAMENTET, har vi en Vers, jag skall låta mig Finnas av Folk som inte ens Söker efter Mig? "Gåtfull GUD" MÄRKLIG GUD" SAMTIDIGT UNDERBAR"

Så versen åter, ni skall få se de ni inte ens kunde föreställa er i Himlen.Samtidigt skall det glada budskapet
Predikas överallt, tills allt är fulltaligt.


Svara

x
Tommy. svarar Tommy.
söndag, 27 september 2020 19:25
Tommy. skrev:
Tänk att det står något i Bibeln.
Ni skall få se, de ni inte ens kunde tänka er vara Himlen.

"Vilka är de isåfall kan man undra."

"Alla" knän skall Böjas för Herren, så de som aldrig hört ens Jesus och Dött, skall versen gälla dem också, att de också skall böja sina knän för Herren. ?

"Var hamnar ett nyfött barn, som bara Krypit några steg på Jorden, eller börjat hunnit gå lite på Jorden, säkert har barnet inga referenser till Jesus som Gud, som vuxna kan ha. Men en "ALL VETANDE GUD Som är så mycket STÖRRE", än Människor, som egentligen också, är Barnets Skapare också.
Eftersom det i Grunden, är Allas Skapare. Borde förstås veta om detta.

Evangeliets Glada Budskapet skall predikas, i alla länder.
Samtidigt tänker jag på en vers, att Fadern drar, alltså TRO är en gåva, och JESUS talar väl om, att han inte ber för Världen egentligen.Utan dem som Fadern gett Honom , om jag förstått detta rätt. Ni har inte utvalt mig, utan jag er. Denna gåva TRO. och den som kommer till honom skall han ju inte heller visa Bort.

Men om inte Jesus ber för Världen, utan faktiskt till dem som Fadern gett honom. det verkar som Gud Förutbestämt och tilldelat TRO. och i gamla TESTAMENTET, har vi en Vers, jag skall låta mig Finnas av Folk som inte ens Söker efter Mig? "Gåtfull GUD" MÄRKLIG GUD" SAMTIDIGT UNDERBAR"

Så versen åter, ni skall få se de ni inte ens kunde föreställa er i Himlen.Samtidigt skall det glada budskapet
Predikas överallt, tills allt är fulltaligt.


Johannesevengeliet. 17:9-11

Jag ber för dem. Jag ber inte för Världen utan för dem som du gett mig, för de är dina. Allt mitt är ditt och allt ditt är mitt, och jag Förhärligad i dem. jag är inte kvar i världen, men de är ju kvar i världen när jag går till dig.
helige far bevara dem i ditt namn, som du givit mig, så att de är ett liksom vi är ett.

Johannesevangelium. 17:14-18

Jag har gett dem ditt ORD och världen har Hatat dem, för de tillhör inte Världen liksom inte jag tillhör världen, utan att du skall bevara från det Onda.
De tillhör inte världen, liksom jag inte tillhör Världen.
Helga dem i sanning, så som du har sänt mig i världen, så har jag sänd dem till
världen.

johannesevangelium 17:24

Far, jag vill att där jag är, där skall också de som du gett mig vara med mig.
låt dem få se min HÄRLIGHET som du gett mig, för du har älskat mig före världens Skapelse.

Svara

x
Tommy. svarar Tommy.
söndag, 27 september 2020 19:38
Tommy. skrev:
Johannesevengeliet. 17:9-11

Jag ber för dem. Jag ber inte för Världen utan för dem som du gett mig, för de är dina. Allt mitt är ditt och allt ditt är mitt, och jag Förhärligad i dem. jag är inte kvar i världen, men de är ju kvar i världen när jag går till dig.
helige far bevara dem i ditt namn, som du givit mig, så att de är ett liksom vi är ett.

Johannesevangelium. 17:14-18

Jag har gett dem ditt ORD och världen har Hatat dem, för de tillhör inte Världen liksom inte jag tillhör världen, utan att du skall bevara från det Onda.
De tillhör inte världen, liksom jag inte tillhör Världen.
Helga dem i sanning, så som du har sänt mig i världen, så har jag sänd dem till
världen.

johannesevangelium 17:24

Far, jag vill att där jag är, där skall också de som du gett mig vara med mig.
låt dem få se min HÄRLIGHET som du gett mig, för du har älskat mig före världens Skapelse.

Första Petrus brev. 1:2

Ni är Förutbestämda av GUD Fader och Helgade genom Anden till lydnad och rening med Jesus Kristus Blod.
Nåd och Frid vara med er i allt rikare mått.
Svara

x
RH
söndag, 27 september 2020 19:51

Jag tror att de som inte är kapabla att göra ett aktivt val automatiskt tillhör Jesus. Barnen tillhör Jesus och även de som är som ett barn.

Svara

1 2 »4

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


NYTT! Förkorta lång länk här så att den fungerar i din kommentar!

Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.


ANNONS:
Himlen TV7

Rekommenderas

Stor intervju med Christer Åberg i tidningen Världen idag. "Gud bar Christer efter höggravida fruns död." Både text och video!


Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Direkt med Christer Åberg


DAGENS

Dagens datum

Vecka 16, torsdag 22 april 2021 kl. 03:35

Dagens bibelord

“Jag ger dem evigt liv. De ska aldrig någonsin gå förlorade, och ingen ska rycka dem ur min hand. Min Far som gett mig dem är större än allt, och ingen kan rycka dem ur min Fars hand. Jag och Fadern är ett.” (John 10:28-30)

Dagens namn

Allan och Glenn

Dagens bön

Fader möt var och en idag och omslut dem på alla sidor. Möt också Allan och Glenn. Jag ber att människor ska ta emot Jesus och bli frälsta. Tack för din stora kärlek och nåd som du har visat oss genom din Son Jesus kristus. Amen.


Så här blir du frälst - räddad

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

Ja!Fadern, Sonen och den Helige Ande är ett

Dessa tre är ett

Bibeln är mycket tydlig. Fadern, Sonen och den helige Ande är tre - och dessa tre är ett!


Jesus var jämlik Gud, blev människa, dog på korset och Gud upphöjde honom

Var så till sinnes som också Kristus Jesus var, vilken, då han var i Guds gestalt, inte ansåg det som en rövad skatt att vara jämlik Gud, utan utgav sig själv, och tog på sig en tjänares gestalt, och blev lik oss människor. Och sedan han hade trätt fram som en människa ödmjukade han sig själv och blev lydig intill döden, ja, intill döden på korset. Därför har också Gud upphöjt honom och gett honom ett namn som är över alla namn, för att i Jesu namn alla knän ska böja sig, deras som är i himlen och på jorden och under jorden, och för att alla tungor ska bekänna att Jesus Kristus är Herren, Gud, Fadern, till ära. (Fil 2:5-11)


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00

"Det enda som bär är Jesus. Det har Christer Åberg fått uppleva genom livets tuffa utmaningar. Christer är bloggare och författare och driver bland annat apg29.nu". - himlen.tv7


Christer Åbergs böcker

Den längsta natten och Den oönskade

Om Christer Åberg


Senaste bönämnet på Bönesidan

lördag 17 april 2021 12:05
Ber att mitt hjärtflimmer försvinner.

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
BYTARE: 072 203 63 74
DONERA till Apg29 - bli en månadsgivare
Den bank konto : 8150-5 934 343 720-9
IBAN / BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer information om hur man stöder finns här!

Kontakt
christer@apg29.nu
072-203 63 74

Wikipedia om Christer Åberg

Mer
apg29.se  apg29.com apg29.nu  christeraberg.se

Translate

↑ Upp