530 online! | Sidvisningar idag: 125 553 | Igår: 185 872 |

www.apg29.nu


Den fantastiska kvinnan i Bibeln - Internationella kvinnodagen 8 mars

Kvinnan i Bibeln

Gud satte kvinnan till att vara vid mannens sida, inte till att vara över honom och inte heller till att vara under honom.

Mannen och kvinnan är människan

1 Mos 1:27

Och Gud skapade människan till sin avbild, till Guds avbild skapade han henne, till man och kvinna skapade han dem.

Gud har skapat mannen och kvinnan.

Mannen och kvinnan kallas för ”människan”. Gud skapade inte ”den”, ”det”, eller ”hen” - utan en människa!

Kvinnan och mannen utgör människan som är skapad till Guds avbild!

Gud lyfter fram kvinnan i Bibeln

Ords 31:10-31

En god hustru, var finner man en sådan?
Långt mer än pärlor är hon värd.
På henne litar hennes mans hjärta och han saknar ingenting.
I alla sina livsdagar gör hon honom gott, aldrig ont.
Omsorg har hon om ull och lin, och hennes händer arbetar med lust.
Hon är som en köpmans skepp, fjärran ifrån hämtar hon sin mat.
Medan det ännu är natt stiger hon upp
och sätter fram mat åt sitt husfolk, åt tjänarinnorna deras bestämda del.
Hon har planer på en åker och skaffar sig den,
av sina händers förvärv planterar hon en vingård.
Hon fäster ivrigt upp sin klädnad och går till verket med starka armar.
Hon märker att hennes arbete går bra,
hennes lampa släcks inte om natten.
Hon sträcker händerna mot spinnrocken,
och fingrarna fattar om sländan.
För den betryckte öppnar hon sin hand,
hon räcker ut sina armar mot den fattige.
Hon fruktar ej för sin familj när vintern kommer,
ty alla i huset är klädda i scharlakansfärgad ull.
Täcken gör hon åt sig, hon har kläder av finaste linne och purpur.
Hennes man är känd i stadens portar,
där han sitter bland landets äldste.
Linneskjortor gör hon och säljer, köpmännen förser hon med bälten.
Kraft och värdighet är hennes klädnad,
och hon ler mot den dag som kommer.
Hon öppnar sin mun med vishet och har vänlig förmaning på sin tunga.
Hon vakar över ordningen i sitt hem
och äter ej sitt bröd i lättja.
Hennes barn står upp och välsignar henne
och hennes man berömmer henne:
"Många duktiga kvinnor har funnits,
men du, du överträffar dem alla."
Älskvärdhet kan bedra och skönhet är en vindfläkt,
men prisas skall den hustru som fruktar HERREN.
Låt henne få njuta frukten av sitt arbete
Vid mannens sida
och må hennes gärningar prisa henne i portarna.

Vid mannens sida

1 Mos 2:22-23

Och HERREN Gud formade en kvinna av revbenet som han tagit av mannen och förde henne fram till honom.

Mannen sade: "Denna är nu ben av mina ben och kött av mitt kött. Hon skall heta kvinna, ty av man har hon tagits."

Gud satte kvinnan till att vara vid mannens sida, inte till att vara över honom och inte heller till att vara under honom.

Mannen ska älska sin hustru

Ef 5:25-31

Ni män, älska era hustrur, så som Kristus har älskat församlingen och offrat sig för den, för att helga den, sedan han renat den genom vattnets bad, i kraft av ordet. Ty han ville ställa fram församlingen inför sig i härlighet, utan fläck eller skrynkla eller något annat sådant. Helig och fullkomlig skulle den vara. På samma sätt är mannen skyldig att älska sin hustru som sin egen kropp. Den som älskar sin hustru älskar sig själv. Ingen har någonsin hatat sin egen kropp, utan man ger den näring och vårdar den, så som Kristus gör med församlingen, eftersom vi är lemmar i hans kropp. Därför skall en man lämna sin far och sin mor och hålla sig till sin hustru, och de två skall vara ett kött. Denna hemlighet är stor - jag talar om Kristus och församlingen. Men vad er angår skall var och en älska sin hustru som sig själv, och hustrun skall visa sin man vördnad.

Mannen ska älska sin hustru. Han skall inte förtrycka henne. Hustrun ska visa sin man vördnad. Alltså: de är varandras jämlikar. Ingen är högre än den andre.

Feminismen i dag handlar inte om jämlikhet, utan här handlar det om att någon försöker stå över mannen. Så är det inte i Bibeln. Där är de varandras jämlikar.

En kvinna födde Jesus

Matt 1:16 

och Jakob födde Josef, Marias man. Av henne föddes Jesus, som kallas Kristus.

En kvinna bevisar också att Jesus är den han säger sig att vara. När släkttavlor skrevs på Bibelns tid så refererades det alltid till mannen – pappan – aldrig till kvinnan – mamman.

Så är det också med Jesu släkttavla. Från Abraham till Josef står det att mannen ”födde” den och den. Men när släkttavlan kommer till Jesu födelse så refererar den inte till att ”Josef födde”, utan det var Maria som födde.

Då påstår en del  att här måste Bibeln vara fel eftersom de aldrig skrev så då, men det är just detta som bevisar att det är rätt eftersom de aldrig skulle skriva så annars.

Jesus blev inte till med hjälp av en man utan han föddes av en kvinna som var en jungfru. Detta bevisar att Jesus är den han säger sig vara, nämligen Guds Son.

Vi ser i dessa exempel att Gud litar på kvinnan och lyfter fram henne.

Gud räknar med kvinnan

Människor kanske inte alltid värdesätter kvinnan och behandlar henne väl, men Gud gör det. Han respekterar henne och litar till hennes vittnesmål.

När Jesus hade uppstått så var det inför en kvinna som han först visade sig levande och uppstånden. Hade hans uppståndelse varit påhittad så hade han aldrig visat sig för en kvinna först. Men en kvinna är vittnesbördet som bevisar att Jesus är uppstånden.

Kvinnan anförtroddes att förkunna Guds ord  

Mark 16:9-10

Efter sin uppståndelse på första veckodagens morgon visade sig Jesus först för Maria från Magdala, som han hade drivit ut sju onda andar ur. Hon gick och berättade det för dem som hade varit tillsammans med honom och som nu sörjde och grät.

Det var en kvinna som först fick förkunna världens viktigaste budskap att Jesus var uppstånden! Det var ingen man, och inte heller var han en kung. Utan det var en vanlig enkel kvinna.

Apg 18:26

Han började också frimodigt predika i synagogan. Priskilla och Akvila hörde honom, och de tog sig an honom och förklarade grundligare Guds väg för honom.

Priskilla var Akvilas hustru. Båda två undervisade Guds Ord. Det är intressant att notera att Priskila står nämnd före sin man. Var hon den ledande förkunnaren av de två?

1 Kor 14: 34b-35

Liksom kvinnorna tiger i de heligas alla församlingar skall de tiga i era församlingar. De får inte tala utan skall underordna sig, som också lagen säger. Vill de veta något, skall de fråga sina män där hemma. Ty det är en skam för en kvinna att tala i församlingen.

Detta bibelord är gruvligt missförstått, inte minst av ateister och kritiker. Vi har tidigare sett att en kvinna fick predika om Jesu uppståndelse, en kvinna fick undervisa den berömde Apollos, dessutom talas det om fyra döttrar som profeterade (Apg 21:9), det finns flera vittnesbörd i Bibeln att en kvinna får tala och undervisa i församlingen.

Men detta bibelord som vi nyss citerade handlar inte om undervisning i församlingen, utan någonting helt annat. Här talar Paulus om att det ska vara ordning i församlingen och inte oordning.

Det fanns kvinnor i församlingen som störde i mötena genom att prata i mun på varandra och ställa massa frågor när mötena pågick. Det var detta som Paulus gick emot. Det kunde lika gärna ha varit män som störde i mötena.

När vi läser i Bibeln så måste vi läsa i hela Bibeln. Vi kan inte rycka texter ur sitt sammanhang och skapa egna läror. Detta är en viktig regel. Vi ska läsa hela Bibelns vittnesbörd om vi inte förstår något ämne och alltid i sitt sammanhang.

Läser vi Bibeln i sitt sammanhang och förstår att kvinnan får tala och undervisa i församlingen, ja, då förstår vi också detta missuppfattade bibelord som kritiker och ateister gillar att citera:

1 Tim 2:11-12

En kvinna skall i stillhet ta emot undervisning och helt underordna sig. Jag tillåter inte att en kvinna undervisar eller gör sig till herre över mannen, utan hon skall leva i stillhet,

Detta bibelord handlar om att hon inte ska vara trotsig mot sin man och inte om att hon inte får undervisa eller ha en tjänst i församlingen.

Slutsats

Bibelns vittnesbörd är att Gud värdesätter och anförtror kvinnan med viktiga uppgifter och att hon ska stå vid mannens sida.


Internationella kvinnodagen 8 mars

Den 8 mars är det den internationella kvinnodagen. Be för kvinnan! Är du gift eller har en flickvän? Ge en blomma till henne! Ros.


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg torsdag 8 mars 2018 00:45 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


25 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Alexandra Pates

Tack för denna fantastiska och uppmuntrande undervisning. Den gick rakt in i mitt hjärta!

Alexandra

Svara -   - 8/3-18 07:22 -


vanessa

◄ Efesierbrevet 5:23 ►

Svenska (1917)

ty en man är sin hustrus huvud, såsom Kristus är församlingens huvud, han som ock är denna sin kropps Frälsare

Svara -   - 8/3-18 09:28 -


J.J.

Svar till Torbjörn S Larsson.

Håller med dig. Bibeln är glasklar på den punkten att vi har lika värde. Kvinnan är passande till mannen, inte underlägsen. Vi har samma värde i Guds ögon men har vi sedan syndafallet olika roller. Olika roller åsyftar inte olika värde. Vi talar omämbetsroller f.ö.

De som fokuserar på 1 Tim missar inte sällan vad män inte kan göra i samma stycke. En man kommer aldrig välsignas med stt ha ett nytt liv som växer i magen på honom. Kvinnor är de enda som kan bli gravida. Faktum är att män och kvinnor har olika roller och dessa är Gudagivna. Dessa ska firas och vara till välsignelse.

Bara för att män har andlig auktoritet över kvinnor i kyrkan (så betyder inte det på något vis att män är överlägsna,) eller att de har en särskild ställning till Gud. Det betyder att män bär ett större ansvar för kyrkan och familjen. När det gäller äktenskapsförhållandet säger 1 Kor 11: 3 "Och nu vill jag att ni skall veta att Kristus är varje mans huvud, att mannen är kvinnans huvud och att Gud är Kristi huvud."

Män kommer att få stå till svars inför Gud för hur de leder sina familjer och kyrkan.

Är kvinnor och män lika? På vissa sätt, ja, och på något sätt, nej. Andligen är män och kvinnor helt lika. Fysiskt är vi uppenbarligen inte lika. Gud har skapat olika roller för män och kvinnor så att vi kan komplettera varandra på ett sätt som mest förhärligar Gud.

Män och kvinnor ska arbeta tillsammans, var och en uppfyller sina respektive, olika roller för det gemensamma målet att förhärliga Gud. Det finns många fler argument som stödjer att kvinnan inte ska ha andlig auktoritet över män.

Inte ser väl heller någon ned på Jesus och den Helige Ande för att de har en annan roll än Fadern?

Jag är själv kvinna och även om det kliar i öronen att lyssna på dagens liberalteologiska förkunnare som upphäver det som Bibeln tydligt säger i denna fråga så står jag på Guds Ord. Vi ska inte sträva efter att ha samma åsikter som världens feminism och liberalteologer.

Det är med sådana här omtolkningar av bibelverser (liberalteologi), argument om att de syftar på Paulus tids kulturella seder som nu predikas - allt för att passa människorna i dagens samhälle. Det är inte rätt.

Bibelns sanningar är universella och Skriften är utandat av Gud själv! När man börjar gå ifrån Guds sanning är nästa logiska steg att utlevd homosexualitet också bara var fel just då...

Svara -   - 8/3-18 10:01 -


Bengt

Det sista är mycket viktigt

Att inte se det som står i bibeln ses som

Något som inte gäller längre

Gud är evig och hans ord gäller i alla tider

Svara -   - 8/3-18 11:08 -


Katrina

Svar till AnnMarie.

Kanske samma sak som för din danske polisen....obs humor!!!

se här

https://nyheter24.se/nyheter/politik/904670-taet-pa-sandheden-sverige-peter-springare?yp_part_id=189602&;yp_zone_id=71&yp_format=sp&yp_time=0

Svara -   - 8/3-18 11:50 -


AnnMarie

Katrina

😁😀😅

Svara -   - 8/3-18 13:07 -


Johan

Alltså: de är varandras jämlikar. Ingen är högre än den andre.

Jag håller inte med om att Bibeln lär att män och kvinnor "är varandras jämlikar".

Jag tror att denna uppfattningen, som är vanlig idag, bl a bygger på en felöversättning av 1 Mos 2:18. Där står det i Folkbibeln med flera översättningar:

”HERREN Gud sade: "Det är inte bra för mannen att vara ensam. Jag skall göra en medhjälpare åt honom, en som är hans like."”

I grundtexten står det "medhjälpare...en som passar honom", vilket är en avgörande skillnad.

NT lär att troende män och kvinnor har samma värde, är lika mycket Guds barn och skall få samma arv en gång.

Det som har hänt, eftersom vi påstår att vi är jämlika, är att Guds ordningar för äktenskap och församlingar har upphävts.

D v s äktenskapen blir 'tvåhövdade monster', eftersom man tror att båda är lika mycket huvud, samt att båda ska underordna sig varandra. Detta är ett uppror mot vad Gud lär, och är en av huvudorsakerna till de många skilsmässorna bland kristna!

När det gäller församlingarna, så tror man följaktligen att kvinnor, likaväl som män, kan vara församlingsledare samt undervisa på församlingsnivå. Många kvinnor hävdar att det är Gud som har kallat dem till det, men det faller redan där på att de inte har prövat "sitt tilltal" gentemot Skriften. Det är den första kollen man ska göra, när man tror att man fått ett tilltal från Gud! Hade de gjort det, så hade de direkt kunnat se att deras "tilltal" ej var från Gud! Ty Skriften lär tydligt att församlingsledare och de som undervisar på församlingsnivå skall vara män. Den säger dessutom att inte heller de flesta män kommer på fråga, för dessa tjänster.

Vi behöver hitta tillbaks till Guds ordningar i enlighet med vad Skriften ordagrannt lär! Att detta skulle vara förtryck emot kvinnor är naturligtvis en lögn! Vi kristna i Sverige måste sluta upp med att behandla Guds Ord, såsom om vi vet bättre än Gud själv! Guds ordningar i funktion kommer att innebära välsignelse för både kristna män och kvinnor, och församlingen, samt dessutom för människor som ännu inte har blivit frälsta!

Svara -   - 8/3-18 16:58 -


Bengt

Jag har känt tveksamhet när det gäller

Kvinnliga präster och pastorer

Problemet är ju det att det är kanske fler

Kvinnliga präster än män

Däremot fler män som är pastorer

Svara -   - 8/3-18 17:40 -


Torbjörn S Larsson

Svar till J.J..

Kul att det finns nån som vill lyssna till Ordet. I själva verket tror jag att det beror en hel del på kvinnorna att det är så lite väckelse i Sverige. Det stora felet är att man vill vara något. Ha en position. Att vara ett enkelt Guds barn och samlas till bön duger inte längre. Om en man faller offer för samma sak så blir han bara ytlig och dum, men Guds församling har inte förlorat en som drar samman till bön...

Att tycka sig att vara ett Guds barn och vara glad och tacksam för det gör en människa användbar i Guds rike. Att vilja vara nåt. Att vilja vara NÅT blir tvärtemot, även om människor tycker man är fantastisk.

Svara -   - 8/3-18 21:34 -


Lena Henricson

Christer,det var fint skrivet! 💐

Svara -   - 8/3-18 22:52 -


Bengt

Bra det du skrev torbjörn

Svara -   - 9/3-18 07:04 -


Erik S

Svar till Torbjörn S Larsson.

Ja du, Torbjörn, där har du en av orsakerna! Låt oss först fastslå, att det finns-och har funnits-många fantastiska kvinnor, tack och lov för det! Var skulle man varit, utan sin strålande livskamrat, t.ex? Kvinnor i Bibeln, missionärer, m.m, kvinnor har åstadkommit stora saker för Herren, med en tro som vi kanske aldrig kommer upp till.

I dag dock, får man inte ställa sig frågande till vissa yttringar inom församlingarna, ang. kvinnor. Det förväntas att man accepterar allt! Jag ifrågasätter två saker; kvinnliga föreståndare och kvinnor som lärare. Dessa 2 tjänster är, vad jag kan se, för män. Eftersom dom är så speciella. Inte ens många män, är kallade att inneha lärartjänsten, utan ytterst få. Den som har denna tjänst, skall bli hårdare rannsakad än andra, en gång. Den som undervisar måste vara helt klar över att detta är Guds kallelse. Annars slutar det olyckligt.

Vi har idag, många yngre kvinnor som titulerar sig "pastor". Dom uppträder i prästkrage och man får många gånger den "känslan" att dom är lite märkvärdiga. Dom har som Torbjörn säger, nåt en viss position och anser sig duktiga och kunniga i allt vad Bibeln säger. Dom anser sig mycket mer andliga, än oss andra. Självsäkra och man får inte ifrågasätta deras förkunnelse överhuvud taget. (jo då det finns män i denna kategori också!) Dom älskar att stå där framme och visa sig-se på mig! Dom älskar också att visa sig i massmedia-syns det som. (ursäkta om det låter tufft) Sen ska dom uttyda skrifterna för oss som varit med 50-60 år på vägen och kunde vara vårt barnbarn. Ursäkta, men det gäller nog att vara andligen vis och vara oerhört ödmjuk in för sin uppgift.

Det finns så många uppgifter som kvinnor kan ha. Dom kan vittna, predika, profetera, uttyda, bedja för sjuka m.m Dom passar bra att ta tag i relationsproblem-oftast. Vad är det för fel på dessa uppgifter? Sedan har vi det som smugit sig in nu, feminismen. Denna upprorsande emot Gud och hans ordning. Det har inget i församlingarna att göra. Men många av dom yngre kvinnliga "pastorerna" bejakar feminismen-se på bl.a Deborah-grupperna. Det finns något annat som skymtar bakom dom vackra orden.

Nyligen skrev Dagen och/eller Världen idag om en ung kvinna, blott 27 år tror jag, som ska bli föreståndare för en församling på nästan 1000 medlemmar! Utan att göra ner henne, så kan man undra vilken livserfarenhet hon har? Både på det mänskliga planet och på det andliga. Kära nån, flera äldre män/pastorer, skulle "bäva" inför en sådan uppgift. Även om man visste att Gud står bakom-och det är ju en förutsättning annars går det aldrig.

Jo då, kvinnor kan mycket och Gud använder dom, tack och lov. Och vi ska arbeta sida vid sida för Guds verk. Men man måste få lufta sina tankar även i det andliga arbetet.

MVH-Shalom!

Svara -   - 9/3-18 11:09 -


Bengt

Vi har en kvinnlig föreståndare

Jag var inte så positiv från början

Tyvärr vill hon inte sluta trots att hon blev

65 i januari

Svara -   - 9/3-18 12:53 -


Nils-Erik Bergström

Den här synen på kvinnan är inte fullständig, det finns en Guds ordning, som är bra att komma ihåg, som skiljer på man och kvinna, de är inte jämställda.

Kvinnan skapades för mannens skull

Kvinnan är mannens ära och mannen är Guds ära

Kvinnan skall var en medhjälpare till mannen

Kvinnan skall inte göra sig till herre över mannen

Detta är ju vad Bibeln förkunnar, och om någon inte erkänner detta är denne själv inte erkänd.av Gud också det helt och hållet efter Bibelns ord i 1 Kor. ,br 14:38.

Även då Paulus så utförligt har förklarat Guds mening med mannens roll som ledare i församlingen, och kvinnans roll att helt underordna sig, så är ju det inte den enda situationen att ta hänsyn till när det kommer till mannans och kvinnans partnerskap i församlingen. Man måste förstå att mannen är beroende av kvinnan och kvinnan är beroende av mannen. De behöver varandra.

1 Kor,br.11:12 Ty liksom kvinnan har kommit från mannen, så blir också mannen till genom kvinnan, men allt kommer från Gud.

Då vi nu läst hur Paulus framhållit kvinnans underordnande av mannnen, går han vidare och förklarar hur viktigt partnerskapet mellan dem är, att det finns ett samförstånd, men ändå en klar skiljelinje enligt Guds order.

Ingen kan fungera utan den andre, när det kommer till underordnande, så är det för att partnerskapet skall bli mer fruktbärande och fördelaktigt för båda.

När vi ser hur Paulus lyfter fram skapelsens ordning och relaterar det till principen av mannens ledarskap i församlingen, och summerar han: så blir också mannen till genom kvinnan, så är det en suverän individualism som bör framhållas inom ramen för manligt ledarskap i Kyrkan och i hemmet.

Därför är den man som råder i Kyrkan eller i hemmet utan kärlek, utan att erkänna den vitala och viktiga del som Gud har givit till kvinnan, som en med- hjälpare.

Svara -   - 10/3-18 11:56 -


AnnMarie

Nils-erik Bergström

Hur blir det då med dem både män och kvinnor som av olika anledningar inte finner någon att ingå äktenskap med?Vem ska kvinnan då underordna sig ?Endast Gud eller?Vem kan då bli mannens medhjälpare?

Svara -   - 10/3-18 13:11 -


Bengt

Det måste bli att underordna sig Gud

Svara -   - 10/3-18 14:31 -


Nils-Erik Bergström

Nils-Erik Bergström

AnnMari

Förstår inte din fråga. Är du pånyttfödd troende och tillhör en församling ?

Svara -   - 10/3-18 15:45 -


AnnMarie

Nils - Erik Bergström

Jag är en pånyttfödd troende men tillhör ingen församling.

Jag har tillhört 2 församlingar tidigare den sista för ca 20 år sen.Båda har jag tillhört ca 2 år var.

Svara -   - 10/3-18 16:08 -


AnnMarie

Bengt

Ja det är fullt tillräckligt att underordna sig Gud!

Svara -   - 10/3-18 16:10 -


Johan

Svar till Bengt.

Biblisk ordning är att den ogifta kvinnan står underordnad sin far.

Att underordna sig Gud är också att underordna sig dem som Han har satt som auktoriteter över oss, nämligen föräldrar, myndigheter, församlingsledning, samt den äkta mannen för den kvinna som är gift.

Det många verkar glömma är att mannens uppgift är svårare. Han ska älska sin hustru som Kristus älskade församlingen (Ef 5:25).

Vidare står både mannen och hustrun enskilt ansvariga inför Gud med hur de sköter sin respektive roll. Att vänta på att den andra först uppfyller sin roll innan man själv uppfyller den egna rollen, är alltså fel.

Svara -   - 10/3-18 16:24 -


AnnMarie

Johan

Men om den ogifta kvinnans far är död vem ska hon då underordna sig om hon inte tillhör någon församling?

Att många män tycks ha glömt att deras uppgift i detta fall är svårare har jag förstått.Många män tror nog helt enkelt att det handlar om "jag bestämmer.

Svara -   - 10/3-18 17:18 -


Johan

Svar till AnnMarie.

Men om den ogifta kvinnans far är död vem ska hon då underordna sig om hon inte tillhör någon församling?
Jag väntade mig nästan den frågan. Är man frälst, så är ju tanken att man ska ha ingå i en lokal församlingsgemenskap. Nu vet jag att det knappt finns några bibliskt fungerande församlingar i Sverige. Så därför blir många både män och kvinnor, mer eller mindre, utan det beskydd etc. som finns i fungerande kristna församlingsgemenskaper. Tror dock att Gud kommer att upprätta sin församling i framtiden, även i vårt land.
Att många män tycks ha glömt att deras uppgift i detta fall är svårare har jag förstått.Många män tror nog helt enkelt att det handlar om "jag bestämmer.
Hemligheten och förebilden för Guds ordning i äktenskapet är Kristus och församlingen.
”"Därför skall en man lämna sin far och sin mor och hålla sig till sin hustru, och de två skall vara ett kött." Denna hemlighet är stor - jag talar om Kristus och församlingen" Ef ‭5:31-32‬

Svara -   - 10/3-18 17:57 -


Johan

Svar till AnnMarie.

många män tycks ha glömt att deras uppgift i detta fall är svårare har jag förstått.

Jag menar att de flesta, både män och kvinnor, "tycks ha glömt" att lyda Guds ordning för äktenskapet. Det är ett allvarligt problem, då fungerande äktenskap, är mycket viktigt för dem själva (naturligtvis) och för församlingen.

Frid!

Svara -   - 11/3-18 08:18 -


Bengt

Ja det är mycket viktigt

Svara -   - 11/3-18 11:48 -


Alf

Måste undra över denna explosion av kvinnliga föreståndare och predikanter vi har i denna tid...har man gjort fel i alla tidigare århundraden eller gör vi fel?

Svara -   - 14/3-18 20:23 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Sanningen om antal medlemmar i Gilead

Läsarmejl av Sigvard Svärd Enligt Anders Olsson var medlemsantalet endast ett 100-tal då han tillträdde som pastor för Gilead i Göteborg 2006. Men I Pingströrelsens årsbok för 2005, stod Gilead antecknade för ett medlemsantal på 610 stycken.

3

Läs allt!


”Utan kontanter går vi in i digital diktatur”

Bitcoin

”Utan kontanter går vi in i digital diktatur”, säger Björn Eriksson, tidigare rikspolischef. Enligt en ny studie är det den 24 mars 2023 som kontanter blir irrelevanta i Sverige. 

10

Läs allt!


Australien erkänner Jerusalem som Israels huvudstad

Australien erkänner Jerusalem som Israels huvudstad

Bild: sverigesradio.se. 

Av Holger Nilsson Australien erkänner nu Jerusalem som Israels huvudstad.

27

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


44 döda i skjutningar hittills i år i Sverige

Pidtol

Hittills i år har det skett 44 dödsskjutningar i Sverige. Rekordet från förra året med 43 döda är slaget. 

10

Läs allt!


Kyrkohandboken förvränger biblisk vänskap till homosexuella relationer

gayäktenskap

Den nya kyrkohandboken förvränger bibliska berättelser till att gälla homosexualitet i avsnittet om vigslar. De påstår att vänskapen mellan David och Jonatan och om Rut och Noomi handlar om homosexuella relationer.

18

Läs allt!


Kan vi tyda tidens tecken?

Tidens tecken

Av Mikael Walfridsson Genom att studera tidens tecken, kan vi bli vissa om, att vi lever i tidens avslutning. Vad är det då för tecken som är avgörande för att vi ska veta och känna den tid vi lever i? 

13

Läs allt!


Vågar du tänka?

Läsarmejl av David B 

1

Läs allt!


”Små flickor ger glädje”, säger 60-årige muslimske mannen om sin 12-åriga fru

13-årig fru.

Bild: Expressen. 

60-åriga muslimen Ahmad som är gift med tolvåriga Sohaila, säger att det är en glädje till män när flickorna är väldigt små. Sohaila var tvungen att gifta sig, annars hade hennes föräldrar dödat henne. Hon vill ta sitt eget liv.

28

Läs allt!


Väntar du på Antikrist?

Ett aktuellt livebudskap med Christer Åberg. Han talar och spelar om Jesus och berättar hur man blir frälst!

14

Läs allt!


AI - artificiell intelligens - uppfyllelsen av Bibelns ord för 2000 år sedan

Läsarmejl av nils 

AI - artificiell intelligens

Det som nu sker i rasande fart är AI, artificiell intelligence, (konstgjord intelligens), och man har redan utvecklat talande och tänkande robotar. Skriver ej detta för att skrämma, utan för att vi må Inse hur Långt den för 2000 år sedan i Bibeln förutsagda tekniska utvecklingen har gått, så vi rätt kan tyda tiden!

19

Läs allt!


FN:s förrädiska pakt godkändes igår

FN:s migrationsavtal möjliggör fri invandring

Bild: Fria tider. 

Igår godkändes migrationspakten  i FN som i princip öppnar ländernas gränser för fri invandring. Men eftersom Nobelfesten rådde i går så försvann det historiskt allvarliga FN-avtalet i mediernas brus.

52

Läs allt!


En vision om den sista frukten av kunskapens träd

Kunskapens träd

Läsarmejl av nils

Detta kan låta dystert, men detta är det starkaste Nutida Tidstecknet vi läser om i Visionen här och i Bibeln, och måste få oss att rätt kunna Tyda Tiden!

12

Läs allt!


Korsfäst, korsfäst honom!

Korset försonar människan och Gud

Läsarmejl av David B Utan tvekan kommer folkhopar att ropa: Korsfäst, korsfäst!, mot Jesu efterföljare och det Jesus står för. De kommer så förlora sitt förstånd att de inte inser att de skjuter sig själva i foten.

11

Läs allt!


70 nationer är inbjudna till invigning av altaret till det tredje templet

70 nationer är inbjudna till invigelse av altaret till det tredje templet

Av Mikael Walfridsson Den senaste nyheten som kommer från Israel, handlar om att Sanhedrin, det som i Bibeln beskrivs som ”Stora rådet”, har inbjudit 70 nationer, för att deltaga i invigningen av själva altaret som nu är klart för det tredje templet.

6

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Fortfarande i lager: Christer Åbergs starka bok Den längsta natten

Den längsta natten - 150 kronor

Natten till den 22 december, den natt med flest mörkertimmar 2008, genomlider Christer Åberg Den längsta natten i sitt liv, då han på ett mycket traumatiskt och oväntat sätt mister halva sin familj.

1

Läs allt!


Extra: Christer Åbergs bok fortfarande i lager

Upprop för Christer Åbergs bok Den längsta natten. Och du kan även ge ditt stöd till bloggsajten Apg29.nu.

0

Läs allt!


Islam sprider ut sig med hjälp av Svenska kyrkan

Christer Åberg går igenom en del dagsaktuella nyheter. Det är ingen tvekan att vi lever i den sista tiden då man tar del av dessa nyheter.

52

Läs allt!


Insändare i Hallmedia om firandet av världens Frälsare

Av Holger Nilsson 

Insändare i Hallmedia om firandet av världens Frälsare

Allt grundas på en enda person – Jesus, världens frälsare föddes i Bethlehem.     Denna insändare har varit publicerad i några av Hallmedias tidningar.

5

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

4

Läs allt!


Domedagsmänniskor

Av Holger Nilsson 

Domedagsmänniskor

Med ovanstående uttryck skulle man kunna kalla alla dessa som tror att undergången är nära och att man tar konsekvenserna av det.

32

Läs allt!


De tre himlarna i Bibeln

De tre himlarna i Bibeln

I bibelns första vers står det i grundtexten att Gud skapade himlarna och jorden. Gud skapade alltså flera himlar.

1

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 51, måndag 17 december 2018 kl. 16:19

Jesus söker: Stig!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Bevis: Koranen skrevs före Muhammed blev född

Världens äldsta koran som finns i Birmingham har daterats till 568-645. Detta betyder att Koranen skrevs före Muhammed blev född.

8

Läs allt!


Christer Åberg sjunger: Vem är Kungen i djungeln?

Måste bara ses! Christer Åberg sjunger och spelar ukulele sången: Vem är Kungen i djungeln? 

3

Läs allt!


Tommy Dahlman intervjuar Christer Åberg i Kanal 10

Tommy Dahlman intervjuar Christer Åberg i Kanal 10 om hans frus och lille sons död två dagar innan julafton för snart tio år sedan.

2

Läs allt!


Senaste kommentarer


Bjud in Jesus i ditt hjärta

Ett aktuellt livebudskap med Christer Åberg. Han talar och spelar om Jesus och berättar hur man blir frälst!

3

Läs allt!


Den sista generationens vittnesbörd

Av Mikael Walfridsson

Den sista generationens vittnesbörd

Vi är den utvalda skara, som kommer att få se Gudsriket, millenniet, bli fysiskt upprättat, med Jesus sittandes på sin rättmätiga tron i Jerusalem.

22

Läs allt!


Sverige kontantfritt inom tre till fem år - Bibelns profetia uppfylls

kontantfritt

"Sverige kommer troligen bli 'kontantfritt' inom tre till fem år", sade vice riksbankschefen Cecilia Skingsley vid en bankkonferens i London.

24

Läs allt!


Under vilken lag lever du och jag?

Läsarmejl av nils 

Lagen

Rom.8:1-2, säger: "Så finnes nu ingen fördömelse för dem som är i Kristus Jesus. Ty Livets andes Lag har i Kristus Jesus gjort mig Fri från Syndens och Dödens Lag."

1

Läs allt!


Jesus har kommit och skall komma igen

Advent

Vi väntar på Jesus andra ankomst, inte den första. Och den här ankomsten kommer inte att dröja så länge till. Men då Jesus kommer tillbaka till jorden kommer han ha med sig någonting som han inte hade den första gången som han kom. Vet du vad det kan vara för någonting?

2

Läs allt!


Jesus kommer - är du frälst?

Ett aktuellt livebudskap med Christer Åberg. Han talar och spelar om Jesus och berättar hur man blir frälst!

0

Läs allt!


Dagen då Jesus visar fram sin brud

Av Mikael Walfridsson 

Dagen då Jesus visar fram sin brud

Vid avslutningen av de 7 dagarna, så kommer brudgummen att ta ut sin brud från brudkammaren och visa fram henne, nu utan slöja så alla kan se vem hans brud är. Kristus kommer på samma sätt vid slutet av vedermödan att visa fram sin brud vid hans synliga återkomst, så att alla kan se vem hans brud är.

2

Läs allt!


En gång frälst, alltid frälst?

Läsarmejl av nils

Kalvanistpstorn Pastor John Loopez fick av Herren se hur felaktig denna lära är.

52

Läs allt!


Unika dopfilmer

Unika dopfilmer - Studio Apg29 med Christer Åberg. Christer Åberg talar om dopet och visar fantastiska dopfilmer.

2

Läs allt!


Musikfest i Advent med Lindbergarna - Del 1

Lindbergarna, Nenne Lindberg, Bosse & Anita, Thomas & Anita Granath, Rolle Pettersson, Siwert Lindberg, Martin Lindberg, Benny Jonsson, Stefan Lindberg, Lars-Uno "Bolmsö" Åkesson.

0

Läs allt!


Rysslands spel med krig som insats

Av Holger Nilsson 

Rysslands spel med krig som insats

Ryssland under Putin förnekar sig inte – vi kan räkna med nya provokationer – även i Östersjöområdet.

36

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 458 844 691 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 062 bloggartiklar, 92 380 kommentarer och 60 553 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp