Surfar nu: 653 www.apg29.nu

Den Gud som då svarar med eld, han vare Gud!

Läsarmejl av nils

Det som alltid kännetecknat Herrens närvaro är Eld. Vi känner till när Mose fick möta Gud i den brinnande busken, och när Mose var på Sinai berg, hur Herrens härlighet var som en förtärande Eld på toppen av berget. När Israel därefter skulle offra brännoffer åt Herren sade Han: 

 "Elden skall beständigt hållas Brinnande: Den Får Icke Slockna!" 3Mos. 6: 13

Elden har varit och Är en bild på Herrens närvaro bland sitt folk, förr och Skall så vara även i nutid! Vi känner till när Elia ställde Israels folk inför ett avgörande i deras avfällighet när de haltade på båda sidor, likt Kristenheten av idag alltmer gör. Elia byggde upp ett altare i herrens namn, styckade tjuren lade de på altaret, fyllde fyra krukor med vatten och dränkte offret och altaret 3 gånger

Sedan bad han en bön: 

 "Då föll Herrens eld ned och förtärde brännoffret, veden, stenarna och jorden och uppslickade vattnet som var i graven. När allt folket såg detta, föll de ned på sina ansikten och sade: "Herren är det som är Gud!Herren är det som är Gud!" 1Kon. 18: 38-39

Detta blev till räddning för hela nationen då, och Israel renades då alla de 450 falska avGudaprofeterna dödades och kom bort från Guds folk då.

¤¤¤

I Luk. 12: 49-50 hör vi hur Jesus uttrycker sitt hjärtas innersta önskan, och Hans höga Gudomliga Syfte med sitt kommande: 

 "Jag har kommit för att Tända en ELD på jorden: Och hur gärna ville Jag icke att den redan brann. Men Jag måste genomgå ett Dop, och hur ängslas Jag icke till dess att det är fullbordat!"

Det var ett ohyggligt högt Pris Jesus måste betala för att detta skulle ske, så att du och jag Nu idag kan få mottaga D. H. Andes Eld! 

Det var denna Eld som föll och mottogs av de bedjande, längtande 120-på Pingstdagen, och som sedan skakade om och frälste många i de omgivande : ländernas folk!

¤¤¤

Den anpassning till Världens beteende och värdringar vi har vänt oss till idag, visar sig i just Frånvaron av Andens Eld bland sitt folk. Vi har Sänkt trösklarna in till Guds församlingar i stället för att Höja dem, så att Ingen skall komma in i Guds församling Utan Genom Herrens Nåd och Hjälp!!

Äktenskapets heder är förlorad för många och förkunnas Ej, med följd av acceptans av samboförhållande och skilsmässor med omgiften, vilket är ett Brott mot det 7:e av Guds 10 bud!Han säger i Mal. 2: 15-16: 

 "Tagen er därför Väl tillvara så att ingen bliver trolös mot sin Ungdoms hustru. Ty Jag Hatar äktenskapsskillnad, säger Herren, Israels Gud!"

Likaså tycks fokus för församlingen av idag att ståta med fina Kyrkobyggnader med all bekvämlighet. Om detta skulle behaga Herren, om våra Kyrkobyggnader vare ett Gud behagligt offeraltare, då borde väl Hans Närvaro med D. H. Andes Eld uppenbara sig?

Medan vi däremot tycks sakna Andens Eld, även om vi vill kalla oss Pingstkyrkan! : Jesu vilja var att denna Andens Eld skull spridas Jorden runt, men vi ser hur viljan att nå de onådda Folken med evangelium minskar!

För att Elden skall falla måste det till ett offeraltare, vilket för oss är Jesu Kristi : Kors, där Vi måste vara Villiga att överlämna vårt liv till vår Överstepräst Herren Jesus själv. Det är endast Jesus själv som döper i Helig Ande och eld, en Eld som Renar och bränner bort orenhet och avGudar i Hjärtats innersta och Förenar oss med Herren Jesu Hjärta!

¤¤¤

Risken med denna världs anpassning vi Nu upplever, är att Herren då Lämnar sin församling och oss, om Han ej redan gjort det fast vi Ej märker det eller saknar Honom!


nils

Läsarmejl

---
OBS: Läsarmejl, artiklar och kommentarer som är skrivna av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte alltid delar. Mina artiklar är oftast osignerade.


submit to reddit


Vill du bli frälst?

Ja

Nej


Publicerades måndag 16 juli 2018 04:00 | #läsarmejl #nils | Permalänk | Kopiera länk | Mejla

44 kommentarer

Lena Henricson Mon, 16 Jul 2018 04:28:10 +020

Ja,vi längtar! Kom Du Helige Ande med din eld och bränn bort allt som är Dig emot,tänd oss och grip oss och använd oss i din tjänst!🙏🙏🙏

Svara


David B Mon, 16 Jul 2018 06:39:58 +020

Tack Nils.

Vi troende behöver vända om till Gud och hans ord.

Svara


Leif Boman Mon, 16 Jul 2018 09:21:20 +020

Det är oerhört viktigt det här med Andens eld. Sen har jag märkt att många har svårt att se och känna igen den äkta elden.

Den äkta elden gör att man fortsätter i Jesu fotspår även om prövningar kommer. Man drar sig inte undan, man älskar sina syskon även när köttet inte vill o.s.v.

Den som inte har upplevt Andens dop har svårt att se skillnaden mellan olika eldar. Vi som Guds barn kan ibland tro att vi är brinnande men så är det inte alltid.

(Tredje Moseboken 10:1)

Men Arons söner Nadab och Abihu tog var sitt fyrfat och lade eld i dem, strödde på rökelse och bar fram främmande eld inför Herrens ansikte, något som han inte hade befallt dem.

Sök Andens dop kära syskon, det är viktigt i denna tid! Denna eld behövs för att Jesu kärlek skall kunna verka ibland oss, men också för att du skall orka kämpa vidare fast vänner sviker o.s.v.

Jesu frid...

Svara


Roine Öberg Mon, 16 Jul 2018 10:12:19 +020

Risken med denna världs anpassning vi Nu upplever, är att Herren då Lämnar sin församling och oss, om Han ej redan gjort det fast vi Ej märker det eller saknar Honom!

Världsanpassningen i sig tyder ju på att det är församlingen som lämnat Herren och inte Herren som lämnat församlingen!

Herren lämnar ingen som vill tillhöra honom och som söker hans vilja av hela sitt hjärta,själ och förstånd!

Men som sagt det räcker inte med att vara ljummen, man behöver Andens Eld, och vår välsignade Herre Jesus släcker inte en rykande veke utan han erbjuder oss sin eld på nytt, om vi omvänder oss från världen till att bli lika honom, genom den Helige Andes kompromisslösa förvandling!

Ber om Guds Frid i era hjärtan!

Svara


nils Mon, 16 Jul 2018 10:13:29 +020

Vill giva ett Ord från Herren jag får i samband med detta meil.
¤¤¤
"Herren har hört edra böner och sett edra tårar,ni den lilla men Trofasta skaran.
Han har hört edra böner,er längtan er väntan och vill komma med Nåd till Er som trofast har sökt Honom av hela ert Hjärta.
Herren har sett er desperation,ja trötthet ända till döds,där döden själv har synts som den enda förlossningen i er Andliga Nöd och smärta för de förlorade i vårt
land;Sverige, med flaggan som har det Eldgula korsets symbol! "

Svara


Svenne Mon, 16 Jul 2018 11:16:39 +020

Svar till Roine Öberg.

Du har rätt, Roine Öberg. Herren lämnar ingen som vill tillhöra Honom. Men om församlingen vänder sig bort från Herren, genom att släppa in världens ande och företeelser som misshagar Honom, så lämnar Han församlingen åt sitt öde.

Herren trivs inte i en kyrka där avfällighet, sömnaktighet och världens väsende förekommer.

Jag anför två bibelsammanhang, som jag tror bekräftar det: Jes. 52:5:

"Och vad skall jag nu göra här, säger Herren, nu då man har fört bort mitt folk utan sak, nu då dess tyranner så skräna, säger Herren och mitt namn beständigt, dagen igenom varder smädat".

Man låter rockmusiker skräna i Herrens hus, och allt möjligt förekommer, som gör att Herrens namn blir smädat.

Jag citerar också Hos. 5:15:

"Jag vill gå min väg tillbaka till min boning, till dess att de hava fått lida, vad de hava förskyllt, och begynna söka mitt ansikte:"

Ja, just det! "Söka mitt ansikte": Det måste vi som Guds folk göra i dag, för att Herrens välbehag ska kunna vila över församlingarna.

Svara


nils Mon, 16 Jul 2018 12:02:18 +020

Svar till Roine Öberg. Redan i Hes.11:4,18-9 och 23 beskrivs hur Herrens härlighet då lämnade Guds hus,och lämnade slutligen staden,och stannade öster om staden.
¤¤¤
I Upp.2;5 uttalar Herren Jesus en varning till Efesus församling om Ljusstaken;
"Betänk då varifrån du har fallit och bättra dig och gör åter sådana gärningar som du gjorde under din Första tid.
Varom Icke,så skall Jag komma över dig och skall Flytta din Ljusstake från dess plats,såframt du Icke gör Bättring!"
Herren erbjuder Nu tid till bättring för de ljumna och sovande i sin församling!!

Svara


Bengt Mon, 16 Jul 2018 12:04:38 +020

Men där är frågan igen

Är elgitarren synd i sig

Eller är det musiken i sig

Tror en gräns kan vara vid hårdrock

Vad säger du Leif?

Svara


Roine Öberg Mon, 16 Jul 2018 12:05:31 +020

Svar till Svenne.

Nej, Gud lämnar inte någon församling åt sitt öde, han söker efter de som lyssnar på Honom och är villiga till Omvändelse i ödmjukhet!

Det ser vi bl.a i Upp 2 och 3 när han skriver till församlingarna.

Och det som är det tragiska med många av dagens församlingar är att man inte ens släpper in Herren längre!

Se, jag står vid dörren och knackar. Om någon hör min röst och öppnar dörren, ska jag komma in till honom, och vi ska äta tillsammans.

Uppenbarelseboken 3:20 NUB

De har stängt dörren och släpper inte in Herren, i många fall har man fastnat i sina traditioner och följer dem och inte Herren.

Guds Frid!

Svara


Svenne Mon, 16 Jul 2018 12:30:02 +020

Det är bra, nils, att du tar upp detta med Andens eld, för den heliga elden är en absolut nödvändighet i församlingarna idag. O, om alla som är frälsta vore döpta i den helige Ande och eld! Vilken kraft, vilken glädje och lovprisning det blev i kyrkorna! Vilken frimodighet de troende skulle ha att lysa för Jesus och tala om Honom!

Jag minns vilket bönebrus som nästan dånade i tältet Under Nyhemsveckan på 50-60-talet. Tungotal och profetia förekom också. Pastor Birger Ohlsson profeterade, så att ett lysande eldklot flög fram inne i tältet.

Detta kunde förekomma på grund av att Guds folk levde i helgelse och renhet och tog avstånd från det som hörde till världens sätt att leva.

Nu har bönebruset i Nyhem tystnat. I stället ser man fotbolls-VM på storbilds-TV och jublar och skränar när en boll av läder flyger i mål. Tala om avfällighet bland de "kristna"!

Den helige Ande har blivit så bedrövad. De bekännande kristna har blivit så världsliga, så det är svårt att se någon skillnad mellan dem och de ofrälsta.

Andens eld har definitivt slocknat. Djävulens brandsoldater, de kristna ledarna har tillåtit all smörja att släppas in i kyrkorna, så att elden har slocknat. Det ser ut som att man vill leva i smörja, i stället för smörjelse. Många kristna tycks vilja ha OS-elden hellre än Andens eld.

Det är förfärligt! Jag har gråtit mycket i mitt hjärta på grund av avfallet i kristenheten. Ja, mitt hjärta har vänts ut och in av sorg.

Det predikas nästan aldrig om dopet i den helige Ande idag. På grund av det får inte medlemmar kännedom om nödvändigheten att bli andedöpt. Det är helt i enlighet med djävulens intentioner, för han vill inte att någon ska få uppleva Andens eld och kraft. Jag tror, att pastorer och förkunnare får ta på sig skulden för att elden har slocknat och saltet förlorat din sälta.

Vi måste göra bot och bättring och vända om. Vi måste be Herren förlåta och rena oss, så att Han kan fylla oss med den eld och kraft, som de heliga hade i gångna tider. Gud välsigne oss!

Svara


Tomas N Mon, 16 Jul 2018 12:33:47 +020

Amen till detta! Den helige andes kraft är det enda som tar oss igenom alla världens lockelser och hinder och även alla interna olika diskussioner och skiljaktigheter

Den helige ande leder oss till korset och förhärligar Jesus och på kallelsen som ligger på kristna att vara vittnen och ljus i världen.

Den helige ande leder oss till urskiljning i svåra saker och förmår oss att älska andra kristna och alla människor där det är svårt att göra det i köttet.

Den Helige ande leder och hjälper oss till omvändelse och rening och ger oss frimodighet att tjäna i den kallelse vi har fått

Så vad man än står i så måste man dagligen stanna upp och söka Guds kraft,nåd och ledning och be om mer av den Helige ande.

Svara


Leif Boman Mon, 16 Jul 2018 12:35:52 +020

Svar till Bengt.

Jag tror inte att gränsen behöver vara hårdrock Bengt. Det finns dem som använder sig av hårdrocken för att kunna vinna hårdrocksdiggare för Gud, och det köper jag. Däremot kan jag tala i egen sak om det här eftersom jag själv både har spelat hårdrock och tyckt mycket om den. Jag kan fortfarande på ett mänskligt sätt förstå musiken i sig men har givetvis förstått att dessa aggressiva tongångar egentligen härstammar från avgrunden. Man måste dock respektera att en hel generation idag är uppväxt med den ända ifrån nappens tid och förstår inte riktigt detta.

Jag anser dock själv att gränsen går vid budskapet man framför och inte tonerna i sig. Handlar texterna om annat än Herrens budskap så är det egentligen från mörkrets håll oavsett om det är folkmusik, dansmusik eller hårdrock m.m.

Visst kanske viss musik kan anses som oskyldig när man endast sjunger om natur och kärlek, men jag anser att allt annat än texter som vittnar om Guds storhet är ganska värdelösa!

Själv gillar jag idag mycket instrumental musik såsom jazz och fusionmusik vilken säkert också är bannlyst från en del, men jag ser ändå gränser även här, och då handlar det om musikanterna tillhör Herren eller ej. Jag tycker det viktigaste är att Guds Ande finns hos musikskaparen och musikanterna. På oandliga musikanter lyssnar jag helst inte mer...Det går inte alltid att undvika men får jag välja så väljer jag dem som har Anden och tillhör Jesus.

Svara


Bengt Mon, 16 Jul 2018 13:08:34 +020

Återigen

Idrott är inte synd i.sig

Men den får inte bli viktigare än Gud

Men det gäller ju allt annat också

Tack för ditt svar leif

Svara


SH Mon, 16 Jul 2018 14:31:51 +020

Följer den bibelläsningsplan som Christer lägger ut vid nyår - för ngn dag sedan Matt 13:41 - 43 (från hans rike ). Matt 13:24 - 30.
Lämna församlingen? Dock nödvändigt att vara fylld av Guds Ande och verka där även om vi möter illvilja osv. Detta klarar vi inte om vi inte är fyllda av Anden.
Ni tror väl också att Herren vill kalla tillbaka sina förlorade får?

Svara


nils Mon, 16 Jul 2018 15:17:15 +020

Svar till Svenne. Tack Svenne,en av de som förstår och vet vad det Handlar Om,att vara en Brinnande Kristen!
Den atmosfär och förkunnelse under Andens kraft vi upplevde under 50-60-talet,som satte spår i församlingarna under en lång tid.
Var själv med i Lapplandseckan när D.H.Ande verkade starkt genom bla. Birger Olsson,och församlingen i bävan sökte Herren för en Förnyad Missionskallelse.
¤¤¤
Men Nu vill Herren på Nytt möta dig och mig Svenne,och alla trötta modlösa själar till ett Förnyad kärlek och kraft till tjänst.
Kan Ej Tro annat när vi upplever denna Äkta Hjärtats nöd!! Mvh/nils

Svara


Calle Mon, 16 Jul 2018 16:12:54 +020

Kommer ihåg Birger Olsson, när han från predikstolen tyckte det var lite dåligt med responsen från åhörarna, så sa han "kan vi skramla ihop till ett halleluja"

Svara


Svenne Mon, 16 Jul 2018 16:23:08 +020

Amen, nils!

Dina ord ger mig styrka och nytt mod.

Men jag upplever på samma sätt som Lot i Sodom, när han såg ogärningarna och synden som trängde ända in i hans eget hem. Det står att "han plågades dag efter dag i sin rättfärdiga själ."

Men Jesus är Densamme! Halleluja! Vi ger inte upp kampen, för den som vänder ryggen mot världen, men ansiktet mot Jesus är en segrare i Herrens namn. Vi får be att Herren reser upp profeter i vårt land! Jag vill var en av dem.

Gud välsigne dig, broder nils!

Svara


Katarina Hedström Mon, 16 Jul 2018 16:39:47 +020

Något som jag har märkt ! Man får inte vara för Andlig idag och sticka ut i sin realtion till Jesus ! Jag älskar verkligen Jesus och har relation med honom. Det jag vill säga att om man är för Andlig, och sticker ut så blir man lätt utfrysen. Det har jag fått uppleva! Att jag levde i en bubbla sade de till mig eller någon sade att Jag var mer Kristen. Jag vet inte hur det är ute i landet. Men i Göteborg är det så! Att du ska vara lagom med Jesus. Det var en Evangelist som sade det en gång. Att man ska vara lagom med Gud, för ska kompisarna annars säga? Det var i en predikan. Jag stussade till! Ingen ska ta ifrån min Kärlek till Jesus!

Svara


Lasse Mon, 16 Jul 2018 16:53:43 +020

Svar till Katarina Hedström.

https://youtu.be/m6iDXt2OnmA

Svara


Leif Boman Mon, 16 Jul 2018 17:13:21 +020

Svar till Katarina Hedström.

Det var så för Jesus också när de ryckte att Han började tala lite mer andligt Katarina!

Det är flera ggr i Bibeln som de som först hängde på, följde Honom inledningsvis, ja, de satt så fint och lyssnade till Honom. men, när talet blev något andligt djupare så börjades det knotas och knorras och till sist kom så vreden fram och de reste ragg mot Honom.

Det finns som sagt flera sådana områden och jag har testat dem här inne också, samt prövat Jesu djupare Ord i vissa andra kristna sammanhang och reaktionerna blir oftast desamma bland Guds folk som när Jesus sa Orden Själv för ca 2000 år sedan, och det är faktiskt väldigt intressant, men man förundras ändå över att vissa andliga Bibelord kan vara så oerhört känsligt att tala om så att det kokar över t.o.m bland Guds folk idag....

Försök bara att gå vidare Katarina med att leva så likt Jesus du bara kan, det kommer att löna sig i längden även om det kan kännas jobbigt här nere på jorden.

Jesu rikliga kraft över dig...

Svara


Katarina Hedström Mon, 16 Jul 2018 17:39:16 +020

Svara


Katarina Hedström Mon, 16 Jul 2018 17:58:48 +020

Svar till Katarina Hedström.

Nä jag kan inte leva ett ljumet kristet liv det går inte! Sedan får jag väl ta den smällen att vissa drar sig undan mig, för de tycker att jag är för andlig! Jag har sett ljus strålar ifrån himlen i min lägenhet. När jag inte mådde så bra! Då en av mina närmsta vänner tog sitt liv, och en annan princip dog på oprationsbordet! Då mådde jag inte så bra! Då kom en ljustråle min lägenhet! En smak av himlen!!

Svara


Katarina Hedström Mon, 16 Jul 2018 18:00:46 +020

Leif Boman läs mitt svar. Det blev lite fel!

Svara


Leif Boman Mon, 16 Jul 2018 18:30:18 +020

Svar till Katarina Hedström.

Det är härligt när Gud på olika sätt visar att Han finns vid vår sida. Men vi skall alltid veta, att när vi berättar våra andliga upplevelser så är det inte alltid som människor förstår. Speciellt okristna kan ju för det mesta inte förstå utan tror att det handlar om "hjärnspöken", men väldigt ofta bemöts man faktiskt lite liknande även av kristna syskon.

Jag har många ggr berättat om vissa upplevelser och bemötandet blir väldigt ofta njaaaaaeeeee, det undrar jag?

Idag tar jag det med en klackspark men det har varit väldigt tråkigt med sådana bemötanden från dem man trodde skulle svara med waouw och halleluja!!!!

Men, tyvärr så är verkligheten bara så. Det är oftast lite lättare för dem som har ett lite kändare namn att berätta om sina andliga upplevelser för då kan det accepteras. Du får helt enkelt bara gilla läget och kämpa vidare syster...😘

Svara


Katarina Hedström Mon, 16 Jul 2018 20:47:32 +020

Svar till Leif Boman.

Ja just nu ser jag fram emot och börja skolan. Jag har jobbat två år på ett boende med Extratjänster. Med förvärrade hjärnskador . Vuxna som är som på en ett årings nivå eller två. Jag jobbade på Posten i elva år som brevbärare i Norra Göteborg, jag bor i Angered. Men min tid var färdig med det yrket. Sedan har jag snurrat hit en dit! Jag var totalt slut när jag slutade på Posten, jag mådde inte alls bra. Det var för stressigt för mig då på slutet när jag slutade 2011. Jag en kronisk sjukdom som heter Gravesjukdom, i folkmun säger man Giftstruma. Jag fick gå ifrån Posten 2011 för jag inte orkade springa fortare trapporna. Men i samma ögonblick fick jag en hälsning ifrån Herren i min Gamla församling att jag stod inför ett stort beslut, men min tid var färdig! Sedan visste jag inte vad jag vill göra. Men för ca två år sedan mognade det att jag ville jobba inom omsorgen med funktionshinder jag bad över det. Jag har haft Extratjänster på ett boende i Norra Göteborg i två år. Det har tagit mig sju år att komma tillbaka och jobba heltid efter det här med Posten. Jag var helt slut när jag lämnade det bakom mig. Så nu för ett tag sedan ledde Herren mig till komvux och jag ska läsa en Lärllingstubildning till stödassistent. Jag ska söka den 16 augusti. Jag trivs och jobba inom omsorgen! Herren har lagt det på mitt hjärta. Dessa hjälplösa människor med funktionshinder!

Svara


Marita Mon, 16 Jul 2018 20:50:24 +020

Jag blev kallad för över andlig när jag levde 100 % för Herren. Bara för att jag var känslig i HA och sade bedröva inte HA. Var ju så känslig och såg och hörde från Honom. Fick be ofta till helande o befrielse. HA kan bli så bedrövad över vad vi kristna säger i köttet ! Det var så härligt att leva i kraften från himmelen. Tyvärr blev jag slaktad både andligt kroppsligt och själsligt. Kom helt i fel församling. Det var fruktansvärda år !! Nu ber jag att samma kraft o kärlek skall komma in i mitt liv. Man blir aldrig lycklig om man inte lever med sin kallelse. Har fått mycket mer vishet. Har hittat en underbar församling nu och vi har mycket av Jesu kärlek syskon emellan. Guds ande är över oss och vi har mottagit mer kraft från ovan. Nu skall jag göra mitt livs resa till Afrika och Herren skall göra under och tecken bland folket. Många skall bli frälsta. Jag bävar men min ande säger ja och köttet nej ! Men jag lyder Honom !! Kära syskon Bed för mig i Jesu namn !

Svara


Katarina Hedström Mon, 16 Jul 2018 21:01:42 +020

Marita jag känner inte dig. Men jag tror du bär på en Missons kallelse! Det känns så inom mig. Det viktigaste är att gå dit Herren leder än!

Svara


Leif Boman Mon, 16 Jul 2018 21:40:49 +020

Svar till Marita.

Lycka till Marita och må Jesu ansikte lysa över dig....

Svara


Stefan Jonasson Mon, 16 Jul 2018 22:22:36 +020

Svar till nils.

Uppenbarelse boken är lite komplicerad att tolka ibland jag har tänkt ibland på Jesu förmaning till efesus församlingen när jag läser att församlingen hade övergivit sin första kärlek härleder jag det till 1johannes brev 4:10 KÄRLEKEN BESTÅR INTE I ATT VI HAR ÄLSKAT GUD UTAN I ATT HAN HAR ÄLSKAT OSS OCH SÄNT SIN SON TILL FÖRSONING FÖR VÅRA SYNDER. den första kärleken rom 5:8 MEN GUD BEVISAR SIN KÄRLEK TILL OSS ATT KRISTUS DOG I VÅRT STÄLLE, MEDAN VI ÄNNU VAR SYNDARE. det är nog den första kärleken och konsekvensen av att glömma det och överge den den insikten om GUDS kärlek är att den församlingen förlorar sin plats som ljuset som upplyser världen 🌏 om KRISTI KÄRLEK SOM ÖVERGÅR ALLT FÖRSTÅND och bara blir en torr kristendom som inte har någon HELIGE ANDES KRAFT OCH ELD 🔥 i mitt försöks att tolka ordet tror jag att lampstället är församlingen som är ljuset i det andliga mörkret. häls stefan jag är tacksam för apg 29 att vi troende kan dela med oss av hur GUD talat till oss i våra livs situationer vi är alla KRISTI KROPP på jorden 🌏 och anden verkar i oss som tror för att kunskapen om GUDS HÄRLIGHET SOM STRÅLAR FRAM I KRISTI ANSIKTE SKALL SPRIDA SITT SKEN

Svara


Leif Boman Mon, 16 Jul 2018 22:40:58 +020

Svar till Katarina Hedström.

Må Gud verkligen ge dig all den styrka du behöver framöver, i Jesu namn Katarina....

Svara


Stefan Jonasson Mon, 16 Jul 2018 23:05:01 +020

Jag kom att tänka på att det torra kommer att ta 🔥 eld lätt och brinna bra på ett positivt sätt som det står i högs visan 8:6 - 7 SÄTT MIG SOM ETT SIGILL PÅ DITT HJÄRTA SOM ETT SIGILL PÅ DIN ARM. TY KÄRLEKEN ÄR STARK SOM DÖDEN OCH DESS TRÄNGTAN OBETVINGLIG SOM DÖDSRIKET DESS GLÖD ÄR SOM ELDSGLÖD EN HERRENS LÅGA ÄR DEN DET STÖRSTA VATTEN FÖRMÅR EJ SLÄCKA KÄRLEKEN, STRÖMMAR KAN EJ DRÄNKA DEN OM NÅGON VILLE GE ALLT HAN ÄGDE FÖR ATT KÖPA KÄRLEKEN SKULLE HAN ÄNDÅ BLI FÖRSMÅDD

Svara


nils Tue, 17 Jul 2018 08:23:50 +020

Svar till Stefan Jonasson . Ja Stefan,det viktigaste är ju att det är kärleken som bevaras och får oss att tjäna Herren.
Att Elden icke får slockna i vårt hjärtats altare altare,måste då betyda att den första kärleken till Jesus alltid måste vara levande.
Och det kan bara ske genom D.H.Andes eld och förnyelse.
Paulus skrev;"Ty Kristi Kärlek tvingar oss,"2Kor.5:14. Gud välsigne dig./ nils

Svara


Svenne Tue, 17 Jul 2018 09:14:20 +020

Den Gud som svarade med eld på Elias tid är Densamme idag. Men Han svarar inte med eld över ett Guds folk som bedrövar den Helige Ande med slöhet, försoffning och kärlekslöshet.

De flesta kristna idag gör som folket gjorde på Elias tid. De haltar på båda sidor. Man vill ha en behaglig, bekväm och lagom kristendom. En fot i världen och en fot i församlingen. Det vill säga, en kristendom utan Kristus.

Den Helige Ande är kärlekens Ande. Den som upplevt ett mäktigt dop i Anden är fylld av kärlek. Först och främst kärlek till Jesus. Men också kärlek till trossyskonen och till Guds verk.

Den som är fylld av kärlekens helige Ande älskar sin broder och syster i Herren och skvallrar inte eller förtalar någon. Jesus har främsta platsen i den människans liv. Den som inte älskar Jesus älskar inte heller trossyskonen.

Hela kristenheten av idag måste lämna allt som bedrövar den helige Ande: Högmod, egenkärlek, orenhet, världslighet och allt annat som är nära nog synd mot den helige Ande. Då, först, kan den heliga elden falla över Guds församling och Herren svara på bön som på Elias tid.

Svara


Svenne Tue, 17 Jul 2018 09:30:36 +020

Svar till Katarina Hedström.

Guds frid, Katarina Hedström!

Jag har samma erfarenhet som du. Man får inte vara för andlig idag. Jag vill leva nära Jesus, men är man för andlig drar sig många undan. Jag skulle kunna få massor av vänner. Men då måste jag sänka min andliga status och stiga ned på ett lägre plan i andlig bemärkelse.Men det gör jag ALDRIG! Jag älskar Jesus för mycket för det. Men det är det pris man får betala idag. Ju närmare Jesus man lever, ju mer ensam blir man.

Men i församlingarna finns faktiskt några få bröder och systrar som är på samma andliga nivå som man är själv. Till dem kan man söka sig och uppleva gemenskap med. I den församling där jag tillhör har jag faktiskt några bundsförvanter, gripna och brinnande vänner. Det är en stor tröst.

Så, Katarina, vi ger inte upp trots avståndstagande från somliga. Vi håller oss till Jesus och till vänner som lever nära Herren.

Svara


Katarina Hedström Tue, 17 Jul 2018 18:39:13 +020

Svar till Svenne.

Jag har samma inställning som du! Jag sänker aldrig till lägre pinnhål för att mera kompisar! Min kärlek till Jesus betyder mera!

Svara


Katarina Hedström Tue, 17 Jul 2018 18:43:03 +020

Svar till Katarina Hedström.

Jag sänker aldrig till lägre pinnhål för att få mera vänner! Ska det vara!

Svara


Marita Tue, 17 Jul 2018 21:25:18 +020

Så sant man blir rätt så ensam med kallelsen när man vill följa Honom överallt annat. Och upplever att vi kvinnor är mer under attack än män. Upplevde som ung att jag hade en missionskallelse och då finns den ju kvar. Jag väljer Jesus före mina nära och kära. Det är ju endast Jesus som gör en lycklig !! Gud välsigna er alla och tack för fina ord till mig. Kram

Svara


Mikael W Tue, 17 Jul 2018 21:46:26 +020

Svar till Marita.

Jesus Kristus är den sanna kärleken, och ju mer vi vill tjäna Jesus desto hårdare angrips vi av Ond som vill att vi faller. Är vi ljumna så behöver inte Ond angripa oss.

Dock, Jesus låter oss aldrig falla ända ner i avgrunden. Han fångar upp oss på vägen, och ger oss den styrka vi behöver.

Jesus är trofast! Därför måste även vi vara Honom trofasta. Han sviker oss aldrig, och Han överger oss aldrig.

Svara


Martin Wed, 18 Jul 2018 00:24:58 +020

Eld är också ett tecken på Guds straff.

1 Mos 19:23-35: När solen gick upp över jorden var Lot framme i Soar. Då lät Herren ett regn falla över Sodom och Gomorra, ett regn av svavel och eld från Herren, från himlen, 25och han förstörde dessa städer och hela slätten och förintade dem som bodde i städerna och det som växte på marken.

Nu brinner det över hela landet och vi saknar kapacitet att själva ta hand om bränderna. Vi lånar flygplan från Italien och helikoptrar från Norge. Brandmännen och räddningspersonalen är för få och de som kämpar går på knäna. Löfvén är på semester. Är det ingen som ser något profetiskt i det som händer nu? Stundar oroliga tider för Sverige?

Svara


TomasN Wed, 18 Jul 2018 09:48:31 +020

Svar till Martin.

Ja det är svårt att blunda för alla tecken och att vår trygghet skakas genom att det mest grundläggande i tillvaron ställs frågetecken kring

Översvämmningar,stormar,jordbävningar,oändliga krig och konflikter och nu denna förtärande eld som rasar . Vi i Sverige borde ha bättre resurser att klara av katastrofer,men ett ledarskap med felaktigt fokus och prioriteringar i decennier har lämnat oss beklagansvärt hjälplösa. Vi har sett skogsbränder rasa i Australien och Kalifornien och även Spanien(om jag minns rätt) Att ha infrastruktur och resurser för att klara katastrofer måste vara en av de viktigaste fundamenten i en nation.

Kanske läge att fråga de som varit med och byggt upp allt igen efter förödande krig ,som nu Syrien står inför

Det är svårt att säga exakt vad som vi behöver omvända oss ifrån,men det är ju hela listan. Ändå så finns ju historian om Sodom och Gomorrah där för att varna oss om att livet och reproduktionen och äktenskapet är något som Gud värderar högt och övertrampen är illa i Guds ögon

Profeterna varnade ju "Ve den som kallar gott för ont och ont för gott" Denna världens gud har förblindat människorna och skapat en upprorisk anda att vända upp och ned på saker och skapa förvirring.

Att världen och fundamenten skakas nu kan leda till att många omvänder sig och söker Gud både kristna och andra

Svara


David B Wed, 18 Jul 2018 21:20:02 +020

Ett återvändande till vad Bibeln lär är den rätta vägen fram. Den har så mycket av uppmuntran för oss, men även korrigering. Båda sidorna behöver betonas om vi vill se frukt som förhärligar Gud och ha en sund tro.

Här har mycket fallit i dunkel skugga. Både vad gäller Jesu härliga och underbara korsgärning och uppståndelse och allt vad som det innebär. Men även ett gudfruktigt leverne har tyvärr många gånger fått stryka på foten för det har framställts som religiöst och överandligt. Istället har då ett världsligt tänk och leverne gjort insteg mer och mer bland Guds folk.

Lösningen är ett återvändande till Gud och det han vill säga oss.

Förstå vad han redan gjort för oss och förstå vad han vill att vi gör som ett gensvar gentemot honom.

Josia och Nehemja återvände till Guds ord.

All sann väckelse har alltid satt Guds ord i centrum. Löftena från Gud och förmaningarna.

Jesu frid

Svara


Tomas N Wed, 18 Jul 2018 22:27:54 +020

Svar till David B.

Absolut! Man behöver inte känna sig fördömd om man låtit sig bli lurad till kompromiss med världen och diverse avgudar. Bibeln är full av exempel på att man hela tiden lurades bort ifrån Gud.

Under moses så fanns uppror och efter Josuas död så avföll man. Särskilt berättelserna om Juda och Israels kungar i kunga och krönikeböckerna läser man om avfallet. T om många bra och goda kungar hade en kommentar skrivna om dem. De avverkade inte eller rensade inte bort offeraltarna(the high places) till avgudar.

Jag tror det finns en referens i dag fast avgudarna inte heter Baal och semiramis öppet.

Varför var även de goda kungarna så rädda för att göra detta? Det måste ha varit en stark kraft bakom

Avgudadyrkan smyger sig på och jag menar att det är det största hotet,för det smyger in och korrumperar i viss utsträckning även de som valt att vara kristna .

Ytterligare exempel och kanske de största är Salomos avfall vilket också blev det största

Det finns vissa väldigt bra predikanter och kanske många andra som menar att avgudadyrkan är när människan kan klara sig själv och vara sin egen gud. Det finns mycket sanning i det,men där missar man ju att det historiskt sett är ett stort problem med avgudar som har namn och karaktär och som inte är just ens ego.

Mycket bra med förebilder som Nehemja. Jag gillar också Josua och Caleb som hade en okorrumperad ande av tro. Även Gideon och Abraham hade fäder som tillbad avgudar ,så de är stora hjältar med det i åtanke.

Det andliga kriget har pågått genom historian och Guds folk prövas och lockas och förförs av de onda krafterna. Det gäller att stå emot och dra sig nära Gud och bli fylld av Hans närvaro så att man kan bli radikalt vaken och dedikerat i kampen emot synd,avguderi och istället tjäna i kärlekens tjänst.

Att Johannesbrevet avslutas med orden "se upp för avgudar " betyder för mig att det är en dold och allvarlig fara i just det som vi måste se upp med

Svara


Rolf Olsson Wed, 18 Jul 2018 23:44:42 +020

Går en straffdom över Sverige? Det är torrt som i öknen och det är skogsbränder i nästan varje län. Vi ber om regn men vi ber illa. Vakna kristenhet från ert ljumma liv och bed att Herrens Jesu nåd och barmhärtighet må fylla allas våra hjärtan med kärlek till våra medmänniskor. Låt oss omvända oss till Honom med stort H HERREN JESUS. Det finns inget annat namn än Jesus Kristus som kan rädda oss. Han dog för oss alla.Ty så älskade GUD världen att Han utgav sin enfödde Son på det att var och en som tror på Honom icke skall förgås utan ha evigt liv. Joh. 3:16

Svara


Mikael W Thu, 19 Jul 2018 10:21:51 +020

Det brinner rejält i skogen i närheten av var jag befinner mig. Den svenska regeringen har noll beredskap.

Skattepengar satsas på annat än brandsläckning.

Tack till alla länder som ställer upp och släcker våra bränder

Svara


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 21, torsdag 23 maj 2019 kl. 01:07

Jesus söker: Desideria, Desiree!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
onsdag 22 maj 2019 21:25

Bed för min fru som är vikarie att hon får jobb,hade hur mycket jobb som helst tidigare,var omtyckt på arbetsplatsen,har inte haft jobb där på ca 3 mån.Bed att herren gör under där så hon får jobb.

Aktuella artiklar


Senaste kommentarer


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp