Surfar nu: 580 www.apg29.nu


Den helige Ande är till för alla

Christer Åbergs livesändning pingstaftonen 2019.


Tack för att du läser Apg29. DELA gärna till dina vänner. Du kan också stödja Apg29 genom att sätta in en valfri GÅVA på BANKKONTO 8169-5,303 725 382-4. På internetbanken går det att ställa in så att du automatiskt ger en summa varje månad. Men om du hellre vill kan du SWISHA in en frivillig summa på 070 935 66 96. Tack.


Vill du bli frälst?

Ja

Nej


Publicerades sändag 9 juni 2019 00:50 | #pingstafton #den helige ande #christer åberg #live | Permalänk | Kopiera länk | Mejla

20 kommentarer

Leif 9/6-2019, 17:47

Svar till Anja.

Då har du förmodligen inte upplevt Andedopet Anja, eller?

Och då menar jag absolut ingen fördömelse eller något nervärderande med det! Det är inte Andedopet som betyder om man är frälst eller ej, men däremot har Gud en önskan om att alla skall få uppleva mer av Guds godhet och kraft.

Jesu frid...

Svara


Stefan Jonasson 9/6-2019, 18:45

Jag kan tala i tungor det är ett slags sätt att be... Som jag inte riktigt förstår.... Tungotalet är en nådegåvan.. Man kan be i anden utan att tala tungor.. Vår ande suckar till GUD och DEN HELIGE ANDEN ber för dom heliga Rom 8:26 ANDEN stöder oss i vår svaghet. Vi vet inte hur vår bön bör vara, men ANDEN vädjar för oss med rop utan ord... Han utforskar våra hjärtan ANDEN vädjar för de heliga som GUD vill (utan ord).... Paulus ställer retorisk fråga i 1kor 12:29-30 kan alla vara apostlar profeter lärare, göra under, bota sjuka,, kan alla tala tungor,tolka... Vad är svaret på den retoriska frågan.? Tungotal är en nådegåva inte en ANDEN frukt.. ANDENS frukt är kärlek glädje frid tålamod vänlighet godhet trofasthet ödmjukhet, självbehärskning.. detta är beviset för att man blivit uppfylld av DEN HELIGE ANDEN...titus 3:5 ett bad (dop) till ny födelse och förnyelse i DEN HELIGE ANDEN

Svara


AnnMarie 9/6-2019, 20:34

När jag fick tungotalet var jag i en svår kris.Jag hade inte bett om det men det kom till mig under förbön och det var verkligen till hjälp och är det naturlugtvis fortfarande.

Svara


Leif 9/6-2019, 23:03

Svar till AnnMarie.

Javisst, tungotalet är något fantastiskt, och därför är det givetvis så att Gud unnar alla sina barn denna gåva, Paulus säger ju att han önskar att alla talade i tungor, men!!!!!!!

Det som är lite suddigt för många, det är att det är en skillnad på det tungotalet som beskrivs i Korintierbrevets12:te kapitel och det som Paulus beskriver i det 14:de kapitlet. Detta tungotal i det 14:de är för din egen uppbyggelse och är något för alla Guds barn. Det finns alltså olika slags tungotal och det är det man rör ihop.

Det ena är alltså tungotal för vissa som Gud avgör och utser, och då är det t.ex till för att tala helt andra jordiska språk så att man når människor man annars inte kan kommunicera med. Då är det Guds Ande som använder en människas kropp. Det kan se olika ut för olika situationer!

Det andra tungotalet är alltså för alla Guds barn, inte bara för vissa utsedda. Då är det inte i första hand Gud som talar igenom dig utan det är din egen ande som ropar till Gud. Sen vädjar förstås Guds Ande till Gud Fader åt oss. Han vet vad vi längtar efter, vad vi behöver osv, men det är vår ande som talar okända läten till Gud som sen formar det till det bästa för oss. Sen kan givetvis också Guds Ande, "vilket ofta sker" förmedla Guds tankar tillbaka till oss inombords. Det är det här tungotalet alla Guds barn har rätt till, men! För att komma igång med denna kraftkälla behövs oftast Andens dop. Då brukar det lossna för de flesta...

Jesu frid...

Svara


Anja 10/6-2019, 13:03

Nej, jag har inte upplevt andedopet.

Svara


Stefan Jonasson 10/6-2019, 18:00

Han har genom JESUS KRISTI uppståndelse från de döda.. Fött oss på nytt.. Till ett levande hopp till ett arv som aldrig kan förstöras.. Fläckas eller vissna. Som är förvarat åt er i himlen 1pet1:3-4.... Titus 3:5... Han frälste oss... Av barmhärtighet genom ett bad (dop) till ny födelse.. Och förnyelse i DEN HELIGE ANDEN.. I frälsningen ögonblick döps vi av DEN HELIGE ANDEN och blir ett guds barn... Sen förnyas vi och översköljs vi av DEN HELIGE ANDEN och förnyas genom att han vi lär oss att leva i alla välsignelser och gåvor han skänkt oss.. Vi har blivit välsignad med all den himmelska världens andliga välsignelser....

Svara


Leif 10/6-2019, 18:57

Svar till Stefan Jonasson .

Det är väl menat Stefan, men att bli döpt i den Helige Ande är inte samma som att bli frälst. För att ta endast ett exempel!

Lärjungarna var frälsta redan före Jesu död, men ändå sa Jesus till dem att invänta kraften på pingstdagen, dvs detsamma som Andens dop i eld.... Det är inte ovanligt att många blandar ihop detta, men det är skillnad på frälsningen och Andens dop. Sen kan man givetvis uppfyllas till olika grad titt som tätt..

Jesu frid..

Svara


AnnMarie 10/6-2019, 19:26

Svar till Leif.

Vad är skillnaden egentligen?och när kommer tungotalet in i bilden?

Tror att många undrar vad det är för kraft också i detta dop i eld!?

Personligen är jag nöjd med att ha tungotalet.......men det kanske jag inte borde vara🤔

Svara


Stefan Jonasson 10/6-2019, 19:37

Pingsten är väl redan överstökad... DEN HELIGE ANDEN utgjuten kyrkans födelse... Jag förstår inte riktig vad betyder ett dop till ny födelse...

Svara


Martin 10/6-2019, 20:21

OT. När Jesus kom för två tusen år sen förklarade Han Skriften på ett sätt som gjorde fariséerna och de skriftlärda fullkomligt svarslösa. Jesus (direkt och genom apostlarna) gav dem en helt ny förståelse av Torah samtidigt som Han inte ändrade ett komma i texterna.

Min fråga är: Kommer detta upprepas vid Jesu Återkomst? Har det religiösa etablissemanget missförstått Jesus på liknande sätt som det samtida religiösa etablissemanget hade gjort för två tusen år sen?

Svara


AnnMarie 10/6-2019, 22:05

Svar till Martin.

Det tror jag.Många blir nog förvånade och glada.Fariseerna och de som tror de vet allt knyter näven i fickan 😉

Svara


Martin 10/6-2019, 22:38

Svar till AnnMarie.

Jag tror också det. Jag tycker likheterna är slående. Fariséerna: Vi kan Torah. Kristna idag: Vi kan Bibeln. Samma högmod. Men som du säger, många kommer bli förvånade och glada :).

Svara


Martin 10/6-2019, 22:52

Svar till AnnMarie.

Religionen skapar alltid det exakt motsatta av vad den predikar. Istället för vänskap, kärlek och frid skapar den ofta fiendskap, hat och till och med de våldsammaste krig! Den första gruppen hatar utbrytargruppen och utbrytargruppen hatar den första. Till vilken nytta? Allt detta hat på grund av små olikheter diverse trossatser.

Svara


AnnMarie 10/6-2019, 23:24

Svar till Martin.

Ja och här har det blivit svårare att tycka olika!Helt plötsligt är texten borta!🙄

Svara


Leif 11/6-2019, 01:21

Svar till Stefan Jonasson .

Det står väl ingenstans i Bibeln så som du skriver, "ett dop till ny födelse", eller?

Däremot står det om omvändelsens dop.

(Apostl 2:38)

Petrus svarade dem: "Omvänd er och låt er alla döpas i Jesu Kristi namn, så att era synder blir förlåtna. Då får ni den helige Ande som gåva.

Det här handlar om vattendopet och frälsningen. Vattendopet är den symboliska handling vi människor gör när vi har valt att följa Jesus, och den vittnar alltså om den reningsprocess som sker.

(Titus 3:5)

Han frälste oss genom ett bad till ny födelse och förnyelse i den helige Ande,

Det är det här du menar, men här handlar det inte om Andens dop utan om det som sker när vi tog emot Jesus. Då renades vi genom Jesu blod och offer, Anden flyttar in och tar sin boning i oss. Paulus förklarar det i

(Rom 8:9)

Ni däremot lever inte i köttet utan i Anden, eftersom Guds Ande bor i er. Den som inte har Kristi Ande tillhör inte honom.

Detta är vad som hände när vi tog emot Jesus, Anden tog sin boning inom oss. Exakt så gick det också till i mitt liv, jag upplevde personligen att Anden flyttade in i mig när jag tog emot Jesus, men! Då fick jag inte alls uppleva något Andens dop och eld!
Det läste jag först några dagar senare om och började ivrigt längta efter. Då läste jag om att det var något som verkligen också hörde till Jesu efterföljare.
(Matt 3:11)
Jag döper er i vatten till omvändelse. Men den som kommer efter mig är starkare än jag, och jag är inte ens värdig att ta av honom sandalerna. Han ska döpa er i den helige Ande och eld.
Det finns tre dop Nya Testamentet berättar om som Jesu efterföljare personligen kan få vara med om. Nr 1) Vattendopet.
Nr 2) Ande och eldsdopet.
Nr 3) Blodsdopet.
Blodsdopet berättar Jesus själv om.
(Mar 10:39)
De svarade: "Det kan vi." Jesus sade till dem: "Ni ska få dricka den bägare som jag dricker och döpas med det dop som jag döps med.
Här talar Jesus om sin död som det tredje dopet.
Det första dopet utför vi människor.
Det andra dopet utför Gud.
Det tredje dopet utför djävulen och alla antikrister genom tiderna.
Givetvis är ändå Anden den som ytterst sett leder oss igenom alla de tre dopen!
(1Joh 5:5‭-‬8)
Vem kan besegra världen utom den som tror att Jesus är Guds Son? Han är den som kom genom vatten och blod, Jesus Kristus: inte bara genom vattnet, utan genom vattnet och blodet. Och Anden är den som vittnar, eftersom Anden är sanningen. Det är tre som vittnar : Anden, vattnet och blodet, och dessa tre är eniga.
Jag vet att det kan vara lite svårt att förstå, men! Det finns speciell mening med var och en av de tre olika dopen, de har alla olika betydelser och bör inte blandas ihop.
Lite att grubbla över för den som är intresserad.

Jesu frid...

Svara


Leif 11/6-2019, 07:20

Svar till Stefan Jonasson .

Men!!!!!

Det kan givetvis också vara så för många att man samtidigt och omedelbart som man tar emot Jesus också blir Andedöpt, det händer så för en del, men inte för alla. Därför behöver man förstå att frälsningen och Andens dop är två olika saker. Det är många som stannar upp i växande och frimodighet pga att man inte har varit med om Andens dop. Du Stefan kan ju vara en av dem som fick detta med en gång och därför kanske inte tänkt på skillnaden?

Men för mig och min personlighet hade jag aldrig klarat av att bli frimodig i att vittna och sjunga om Herren utan Andens dop.

Men just tack vare att Jesus några veckor efter frälsningen dag döpte mig med detta Andens dop i eld så har jag härdat ut och ivrigt vittnat om Jesu underbara verk. Jag hade aldrig pallat med att ständigt tjäna Gud i de församlingar jag har tillhört under min vandringstid om jag inte hade fått erfara Andens dop, jag lovar! Just den upplevelsen har gett mig oerhört värdefull kraft ända från den dagen.... 😘 🙏 Jesu frid broder..

Svara


Stefan Jonasson 11/6-2019, 10:08

För mig var frälsningen enkel.. En kille vittnade för mig att... Om pånyttfödelse joh 3.. Gå hem och be till JESUS sa han.. Jag la mig på sängen och bad JESUS om du finns fräls mig... Nånting hände jag började tro... Han finns förstod jag...hade ingen kyrka började läsa bibeln när jag kom åt en bibel fortsatte använda droger några år men längtade efter JESUS... Sen vatten döpte jag mig i filadelfia och lade bort knarket.. Livet har inte varit lätt men han har hjälpt mig... HELIG ANDE OCH ELD 🔥 eld dopet är när tron prövas och tron visar sig vara äkta 1petrus 1:6-9 gläd er i prövningar av olika slag ÄKTHETEN I ER TRO ÄR LÅNGT VÄRDEFULLARE ÄN GULD SOM ÄR FÖRGÄNGLIGT FASTÄN DET HÅLLER PROVET I ELD 🔥... Eld dopet för en soldat är när det teoretiska omsätts i praktiken... Eld står för dom i bibeln tror jag.. Vi blir inte dömda tillsammans med världen.. Vår dom är en dom till frikännande... Vi blir inte dömda för våra synder...

Svara


AnnMarie 11/6-2019, 10:44

Svar till Leif.

Om det är så som du skriver är det ju inte så konstigt att så få kristna är intresserade och vill gå ut och vittna på gator och torg.De som försöker ge oss dåligt samvete,skriker att vi ska lyfta på rumpan från den sköna soffan och gå ut för att vittna har ju inte berättat om detta eldsdop!🤔

Svara


Leif 11/6-2019, 11:59

Svar till AnnMarie.

Just så är det nog tyvärr och har varit på många ställen, det berättas lite svagt om det!

Jag hade själv aldrig gått ut eller engagerat mig så som jag gjort ihärdigt i alla år om jag inte fått vara med om detta. Jag förstår absolut dem som inte engagerar sig som jag och har heller inte fördömelse eller ser ner på någon pga att man helst håller sig lite på sidan av.

Gud förstår också läget och har ingen fördömelse över sina barn. Han vet ju själv att vi inte förmår i egen kraft, men! Det är trots allt så att detta med att få kraften också gör dig mer stabil och ivrig för Guds verk, det ger himmelsk glädje och mycket mer annat som är gott och positivt. Gud vill ge detta till var och en men också detta behöver en längtan för att Gud skall ge. Man får inte detta Andens dop för att man bara skall njuta och gotta sig ett tag utan för att brinnande ge hela sitt liv för evangelium och varandra vad det än kosta må och var man än befinner sig. Vill du inte bli brinnande och tjäna Gud för resten av ditt liv så blir du inte Andedöpt, vill du så blir du det!

Gud ger av det som är gott till alla sina barn som längtar och törstar.

Jesu frid...

Svara


Stefan Jonasson 12/6-2019, 23:20

Man kanske inte ska analysera för mycket... Men jag kan inte släppa det som står i titus brevet... Ett bad till ny födelse i DEN HELIGE ANDEN betyder det att synden sköljs bort och GUDS ANDE tar sin boning i den människan... Frälsningen.... Förnyelse i DEN HELIGE ANDEN... Att döpas i ANDEN och uppfyllas många gånger..... För som jag märker fastän någon blivit döpt i ANDEN kan man falla tillbaks i ett köttsliga beteende och följa den gamla naturen... Vilket jag sett i mitt eget liv... Man kanske inte kan säga att nu är jag döpt i ANDEN och är en fullvärdig kristen... Förlåt att jag är tjatig... Men jag måste gå till botten med allt vad bibeln säger

Svara


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 34, söndag 25 augusti 2019 kl. 00:39

Jesus söker: Lovisa, Louise!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
lördag 24 augusti 2019 17:00

JESUS HJÄLP M ATT HON BLIR FRÄLST OCH TAR EMOT DIG OCH HELAD ,FÖR LÄKARNA VET INTE VAD DET ÄR FRÅGAN OM NGT I HENNES HJÄRTA MEN TACK JESUS DU KOMMER ATT GÖRA MÄKTIGA TING VID M.


Morsan reklam


Aktuella artiklar


Senaste kommentarer

Jessica: Nytt muslimskt parti vill arbeta mot islamofobi men påstår att det inte är ett uttalat muslimskt parti

Lena Henricson: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Jag: Korset i Sveriges flagga tas bort?

Jean: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Jean: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

SA: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

AnnMarie: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

SA: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Leif Boman : 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

SA: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Stefan Jonasson : Nytt muslimskt parti vill arbeta mot islamofobi men påstår att det inte är ett uttalat muslimskt parti

AnnMarie: Nytt muslimskt parti vill arbeta mot islamofobi men påstår att det inte är ett uttalat muslimskt parti

AnnMarie: Nytt muslimskt parti vill arbeta mot islamofobi men påstår att det inte är ett uttalat muslimskt parti

Roger T. W.: Kristofobi i spåren av nya Netflixserien ”The family”

Roger T. W.: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Erik S: Nytt muslimskt parti vill arbeta mot islamofobi men påstår att det inte är ett uttalat muslimskt parti

Steven: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Lena Henricson: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Lukas: Nytt muslimskt parti vill arbeta mot islamofobi men påstår att det inte är ett uttalat muslimskt parti

Tommy: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp