986 online! | Sidvisningar idag: 73 527 | Igår: 244 364 |

www.apg29.nu


Den oönskade - Del sexton

Christer Åberg tio år

Jag har tidigare berättat att jag inte visste speciellt så mycket om min bakgrund. Vilka mina föräldrar är och vilken bakgrund de har känner jag inte till. Då jag en gång fick träffa min mamma berättade hon lite hastigt, som vid förbifarten, att mina morföräldrar skulle ha varit med i Missionskyrkan, men det verkar som att de i ett senare skede skulle ha gått ur. 

Då jag fick veta att de var med i Missionskyrkan och kanske också hade varit kristna har jag funderat på om de möjligen hade bett för mig då jag var liten. Denna bön hade då kanske senare i mitt liv fått sittbbönesvar. Men hur det ligger till med detta vet jag inget om. 

Jag känner som sagt inte till mina föräldrars bakgrund och inte heller känner jag till så mycket mina fosterföräldras bakgrund. Faktum är vet jag inte alls mycket om dem. 

Jag har fått veta att min fosterfar kom från Hinneryd. De var 10 barn i familjen. Nio pojkar och en flicka. Hans åldriga mamma som var skild bodde i Ljungby och hans pappa har jag träffat en gång på ett kalas. En del av Ronnys syskon har jag träffat, men inte alla. När Ronny var 14 år började han arbeta. I hela sitt liv arbetade han mycket hårt. 

Min fostermor kom från Halland. Hon hade en bror och några systrar. Jag har träffat dem alla. De bodde på en gård vackert belägen vid en sjö i Simlångsdalen. Vi brukade åka dit varje julafton. Jag uppskattade den goda julmaten som jag alltid åt med god aptit. En av mina favoriter var grönkål som jag tyckte speciellt mycket om. Och sedan fick vi julklappar. En gång fick jag ett elektriskt tåg som jag fortfarande har kvar. 

Vid ett tillfälle sa Stinas syster till henne att hon tyckte att barnen nu för tiden var så dumma och elaka. Och där stod jag jämte och hörde på. Jag visste inte var jag skulle fästa min blick. Var jag dum och elak? Eller menade hon någon annan? Jag var redan då ett nertryckt och kuvat barn. 

De första åren vi var där om jularna levde hennes sjukliga åldrande mamma. Hon låg i köket på en soffa eller säng och en av hennes systrar skötte om henne. Hennes mamma sa inget till oss. Hon var alltför sjuk. 

Detta är ungefär allt i stora drag som jag känner till om mina fosterföräldrar. Mina riktiga föräldrar kände jag inte till och de som skulle bli mina föräldrar lärde jag aldrig känna. 

Jag har tidigare berättat att Ronny och Stina inte var kristna. Möjligen var Stina lite religiöst lagd och kanske till och med en sökare. Nu efteråt har jag förstått att det fanns en del små tecken som tydde på det. Till exempel den lilla tavlan med namnet Jesus som var skrivna med röda bokstäver som hon hade hängt på väggen vid sin säng. 

Vid ett annat tillfälle hittade jag en kristen bok av en känd förkunnare på hennes runda bord mellan sängen och tv:n. Men hon nämnde aldrig om sitt religiösa intresse. 

I finrummet jämte en av rummets två dörrar stod det ett skrivbord med tavlor och andra prydnadssaker på. Det var aldrig någon som satt vid skrivbordet utan den fungerade bara som en förvaringplats för dessa, för de två skrivbordslådorna och sakerna på hyllan under. 

Vid ett tillfälle drog jag ut den vänstra skrivbordslådan, och där låg Stinas tjocka svarta konfirmationsbibel väl instoppad. Den såg mäktig ut och mina ögon drogs till den. Trots att den var gammal såg den inte sliten ut. Hon läste förmodligen aldrig i den. Jag lyfta upp den tjocka bibeln, vek upp de svarta pärmarna och bläddrade fram till första versen. Jag läste den med förundran och respekt. För jag förstod att det inte var någon vanlig bok som jag just nu hade öppnat.

"I begynnelsen skapade Gud himlen och jorden." 

Dessa ord gick rakt in i hjärtat på mig. De påverkade mig på ett förunderligt sätt och jag blev faschinerad av dem. Efter att jag hade läst de märkliga och mäktiga orden, vek jag ihop bibeln, stoppade in den i lådan igen och sköt sedan in skrivbordslådan. 

Därefter gick jag ut från rummet men orden glömde jag aldrig som jag hade läst. De följde med mig och de har följt med mig ända till dags datum. Jag har aldrig glömt stunden framför skrivbordslådan i finrummet. 

Detta var en av många små händelser som påminde mig om att det finns en Gud, men jag skulle inte förstå det förrän långt senare.

Min foster or Stina hade gett mig en gitarr som hon köpte från en musikaffär i Ljungby. Jag kommer så väl ihåg när jag fick den. Utan att kunna några ackord spelade jag på alla strängar och sjöng för full hals och glädje medan hon och min fosterbror satt med vid köksbordet och lyssnade. Många år framöver skulle jag ha kvar den gitarren. 

Eftersom jag var intresserad av att lära mig att spela gitarr och då kantorn i Annerstads kyrka ordnade gitarrkurs anmälde min fostermor mig till kursen. Jag kommer inte ihåg så mycket av kursen mer än ett par saker. 

Vi skulle spela på Lucia så lokaltidningen Smålänningen gjorde ett reportage om det och tog en stor bild på oss. Jag kommer ihåg när den bilden togs eftersom jag inte höll gitarren i ett riktigt grepp. Mitt instrument saknade axelband så jag höll om den med ett klumpigt grepp. Men jag ser väldigt engagerad ut då jag tittar rakt in i kameran. Men jag lärde mig aldrig spela gitarr i den kursen eftersom jag gick för få gånger. Anledningen till detta var att det gick en västenserie på TV samtidigt som kursen var i en av veckans kvällar. Tv-serien hette Alias Smith and Jones. Jag stannade alltså hemma och tittade på den istället.

Men eftersom min fostermor ville att jag skulle lära mig spela gitarr så kom kanon hem till oss för att ta privatlektioner med mig. Jag var väldigt blyg så jag vågade inte sjunga med då hon sjöng till ackordbyterna. Men jag var fascinerad över att hon vågade sjunga en kristen sång då min fostermor var i köket och lyssnade på oss medan vi spelade i vardagsrummet. Min fosterfar var inte inne då. Då han märkte aldrig mina tafatta försök att lära mig spela. 

På de här olika sätten som jag nu har beskrivet blev jag då och då påmind om Gud, men jag förstod det inte då. Vid den här tidpunkten var jag blott tio år gammal.Den här följetongen är min livsberättelse från barndomen och framåt. Jag berättar naket och öppenhjärtigt. En hel del har jag aldrig berättat om tidigare. Vissa namn i berättelsen är fingerade.


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg torsdag 1 november 2018 16:31 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


5 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Kattis

Härlig Kaluffs du hade på det kortet! Vi säger det om håret här i Göteborg!

Svara -   - 1/11-18 16:52 -


Tobias

Underbart och intressant att få ta del av din berättelse. Den borde bli en BOK!!

Svara -   - 1/11-18 18:27 -


Roger T. W.

Jag har trott på Herren sedan jag var liten, men vet inte om någon har bett för mig. Fröken Eriksson från Boden, två meter lång och med stor andlig kraft, bad för min lillebror. Jag kanske halkade in på ett bananskal, eftersom jag som Andreas fick ta honom till Herren. Så vägen var slingrig. Ge inte upp ni som söker. Bror min dog alldeles för tidigt, men han trodde.

Christer, blev du sönderslagen med en galge? Det blev jag och mammas älskare, en kroppsbyggare, slog sönder mig två gånger. Det gäller att ha proportioner och lämna över.

Svara -   - 1/11-18 23:55 -


Bengt

Det var bra hemskt

Det där med galgen

Svara -   - 2/11-18 15:10 -


Roger T. W.

Svar till Bengt.

Ja, Bengt, det var ruskigt och jag rymde den kvällen innan jag ens var tonåring. Kom aldrig tillbaka och var en sorts fosterbarn i andra familjer. Lite hit och dit. Sanningen måste dock berättas och andra har råkat mycket värre ut. Jag tänker på de sexuella övergrepp som hatas i fängelserna.

Det är dags för ett viktigt vittnesbörd för alla rövare. Det är inte kört! Som svarte Moses i Egypten vill jag ge dem hopp. Han tog på sig de lägsta sysslorna i klostret i sin bättring. Växte ni inte upp i trygga landsortsförsamlingar? Fick ni inte alltid mat och ingen kristen mat? Välkomna till klubben, ni föraktade.

Johnny Cash - San Quentin (Live from Prison)

https://www.youtube.com/watch?v=1zgja26eNeY

Herren förde mig rätt till slut.

Svara -   - 2/11-18 22:18 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Tungotalet och uttydning

Christer Åberg talar och sjunger om Jesus. I det här programmet tar han bland annat upp vad tungotalet och uttydning är för någonting.

0

Läs allt!


69-åring vill byta åldern till 49

69-åring vill byta åldern till 49

Bild: Dagen. 

Den 69-årige Emile Ratelband i Nederländerna vill få sin juridiska ålder nersatt till 49 år.

6

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


”Jesus Kristus frälste mig från 27 års homosexualitet”

Davids starka vittnesbörd om hur han blev frälst och räddad av Jesus från 27 års homosexualitet. Svensk text. 

- Mitt namn är David, jag är 44 år gammal, och det här är ett vittnesbörd om hur Jesus Kristus räddade mig från tjugosju år av homosexualitet. Jag talar i kärlek.

1

Läs allt!


Tommy Dahlman intervjuar Christer Åberg i Kanal 10

Tommy Dahlman intervjuar Christer Åberg i Kanal 10 om hans frus och lille sons död två dagar innan julafton för snart tio år sedan.

2

Läs allt!


Det skall bli ett härligt möte uti skyn

Christer Åberg spelar på sin ukulele och sjunger "Det skall bli ett härligt möte uti skyn! O, hur underbart och stort."

0

Läs allt!


Troendedöparna brändes, dränktes och halshöggs

Många är de som har lidit förföljelse, satts i fängelse och dödats som har praktiserat det bibliska troende-dopet genom nersänkning.

9

Läs allt!


Denne man är farlig, ofrälst och falsk profet


Påve Franciskus.

107

Läs allt!


Dopet: Var, när och hur

Dop i havet

Här ger jag dig några tydliga bibelord på var dopet sker, när det sker och hur.

4

Läs allt!


Främlingen som följde kyrkoherden på vårpromenad

Läsarmejl av nils 

Främlingen som följde kyrkoherden på vårpromenad, sade till slut: Räck Hit Ditt Finger, Här är Mina Händer!

3

Läs allt!


Bedräglig rikedom

Läsarmejl av David B 

11

Läs allt!


Är Bibelns Gud samma som koranens gud?

”De som påstår sig älska, ära och tillbe Gud, gör i själva verket inte det om de inte älskar, ärar och tillber Jesus.”

5

Läs allt!


Europa tillbaka till Gud

Läsarmejl av David B

Europa tillbaka till Gud. David B talar.

2

Läs allt!


Han gifte sig med hologrammet Hatsune Miku

Gifte sig med sitt hologram

Akihiko Kondo håller i en dockversion av hologrammet Hatsune Miku som han gifte sig med. Bildkälla: Facebook.

En 35-årig man i Japan har gift sig med ett hologrom. Bröllopet kostade 160 000 kronor. En docka representerade det kvinnliga dataprogrammet.

19

Läs allt!


Himlen TV7 invigd i Uppsala

Ruben Agnarsson, Martti Ojares, Daniela Persin och Christer Åberg

TV-producent Ruben Agnarsson, grundare och vd Martti Ojares, kanalchef Daniela Persin och Christer Åberg.

Jag var inbjuden till den kristna tv-kanalen Himlen TV7:s studioinvigning i Uppsala.

17

Läs allt!


Nu har det hänt!

Över tusen prenumeranter på Youtubekanalen Apg29nu

Nu har det hänt! Youtubekanalen Apg29.Nu har fått över tusen prenumeranter. Närmare bestämt 1001 stycken!

5

Läs allt!


Jesu trefaldiga världshistoriska seger

Läsarmejl av nils 

Jesu trefaldiga världshistoriska seger, Guds gåva till all världens folk. Det Jesus Kristus utförde genom sin försoning var en oöverträffad Trefaldig Seger! Utmaningen gällde 3 olika områden som Han inför Gud den högste Domaren och inför: Andevärlden måste segra.

5

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Fortfarande i lager: Christer Åbergs starka bok Den längsta natten

Den längsta natten - 150 kronor

Natten till den 22 december, den natt med flest mörkertimmar 2008, genomlider Christer Åberg Den längsta natten i sitt liv, då han på ett mycket traumatiskt och oväntat sätt mister halva sin familj.

1

Läs allt!


Extra: Christer Åbergs bok fortfarande i lager

Upprop för Christer Åbergs bok Den längsta natten. Och du kan även ge ditt stöd till bloggsajten Apg29.nu.

0

Läs allt!


Platt jord är obibliskt

Platt jord är obibliskt

Läser man Bibeln så ser man tydligt att jorden är rund. Om jorden inte är rund då skulle Jesus ha tagit grundligt miste då han säger att att det både är dag och natt på jorden när han hämtar hem alla de frälsta till himlen.

20

Läs allt!


Ny DVD! Frågor och svar om den yttersta tiden och dess händelser

Av Holger Nilsson 

Ny DVD! Frågor och svar om den yttersta tiden

Du har nu möjlighet att ta del av denna nya DVD om den yttersta tidens händelser.

7

Läs allt!


Christer Åberg friar till Siri

Här friar jag till Siri i direktsändning. Lyssna på svaret!

3

Läs allt!


FN önskar en global regering inom 12 år

Av Mikael Walfridsson 

Agenda 2030 - FN önskar en global regering inom 12 år

Wolfgang Ishinger: ”Vi lever i en tid där den internationella världsordningen kollapsar just nu. I detta vakuum prövar alla för att se hur långt de kan gå. Det finns ett behov av en global regering.”

36

Läs allt!


Be den här bönen om du vill ta emot Jesus och bli frälst

Be den här bönen om du vill ta emot Jesus och bli frälst.

1

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 47, onsdag 21 november 2018 kl. 08:29

Jesus söker: Helga, Olga!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Dagen intervjuade Christer Åberg om konspirationsteorier

Dagen intervjuade Christer Åberg om konspirationsteorier

Tidningen Dagen. 

Tidningen Dagen har genom Jonatan Sverker intervjuat mig och flera andra om konspirationsteorier och gjort en gedigen sex sidor lång genomarbetad artikel.

19

Läs allt!


Senaste kommentarer


Den första uppståndelsen

Christer Åberg och Reine Jonsson talar talar om den första uppståndelsen i Nässjö närradio.

1

Läs allt!


Den 9 november är årsdagen av Kristallnatten

Den 9 november är årsdagen av Kristallnatten

Den 9 november är det årsdagen av Kristallnatten då Förintelsen av judarna började i Nazityskland 1938.

7

Läs allt!


Dante, 12 år, med Downs syndrom har ett människovärde

Dante, 12 år, med Downs syndrom har ett människovärde

Bild: Expressen. 

Tusentals människor letar efter den 12-årige pojken Dante som har Downs syndrom och som är förvunnen. Detta visar att han har ett stort människovärde!

15

Läs allt!


Är det Bildas uppgift att stå bakom danskurser och yoga?

Av Holger Nilsson 

Är det Bildas uppgift att stå bakom danskurser och kurser i yoga?

Angående Bilda så är deras egen presentation så här: ”Studieförbundet Bilda för kyrka och samhälle, med kortformen Bilda, tidigare med namnet Frikyrkliga studieförbundet, är ett av Sveriges tio studieförbund.”

47

Läs allt!


Dopet i Apostlagärningarna - Del 2

Christer Åberg undervisar om alla bibelställen om dopet i Apostlagärningarna. Del 2.

0

Läs allt!


Dopet i Apostlagärningarna

Christer Åberg undervisar om alla bibelställen om dopet i Apostlagärningarna. Del 1.

0

Läs allt!


16 bibelord om att ta emot Jesus för att bli frälst

Ta emot Jesus

Här listar jag flera bibelord som alla handlar om att ta emot Jesus. Det finns fler bibelord om detta som jag inte har med här. Och alla dessa bibelverser visar att man ska ta emot Jesus!

0

Läs allt!


Bilder från min barndom - Christer Åberg

Fantastiska bilder på Christer Åberg som barn! 

Christer Åberg fotar en ko

Här fotograferar jag en ko med en lådkamera på bondgården jag växte upp. Jag är klädd i trätofflor och i andra konstiga kläder.

7

Läs allt!


Unika dopfilmer

Unika dopfilmer - Studio Apg29 med Christer Åberg. Christer Åberg talar om dopet och visar fantastiska dopfilmer.

2

Läs allt!


7 skillnader mellan Jesus och Muhammed

Islams profet Mohammed, påstod sig predika samma budskap som Jesus. Men här har vi sju skillnader som visar att det inte stämmer! 

7

Läs allt!


Koranen räcker ej för översättare måste använda Bibeln för att stödja Profeten Muhammed

Läsarmejl av nils

Blir upprörd när jag ser hur Islam inte kan klara sig med sin egen Koranen, utan måste blanda in Bibeln, vår Heliga skrift för att försvara sin falska lära! Här följer några exempel.

3

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 453 211 320 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 021 bloggartiklar, 91 680 kommentarer och 59 954 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp