609 online! | Sidvisningar idag: 8 493 | Igår: 141 053 |

www.apg29.nu


Live Apg29 | Biblar | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Christer Åberg | Sök | Kontakt

Den oönskade - Del 18

Christer Åberg Den oönskade

Den 18:e delen av min följetong om min barndom. Vi har kommit fram till högstadiet då jag började i sjunde klass. Den här delen kommer att överraska dig, vilket det också gjorde för mig då det hände.

Var det den första skoldagen det hände? Dagen efter uppropet då vi alla skulle följa med vår respektive klasslärare till våra klassrum? Var det den första rasten? Jag minns inte riktigt men jag vet att det var mycket tidigt efter att jag hade bytt klass och börjat i högstadiet som min förste mobbare dök upp.

Trots att jag hade bytt miljö och klass såg mobbhökarna mig på en gång med sin skarpa blick och satte klorna i mig. "Aha, där har vi ett mobboffer som vi kan mobba!" De riktigt sögs till mig, det var någon slags andlig makt som härskade. Skulle jag aldrig bli fri?

Dörren till mitt klassrum med skylten klass 7 k låg i hörnan av korridoren. På högra sidan låg 8k, och på den vänstra 9k.

Dessa klasser var specialklasser för de som av en eller annan anledning hade svårt att följa med tempot i en vanlig klass. Klassen, som inte var särskilt stor, bestod av både killar och tjejer och några invandrare.

En av invandrarkillarna var ett par år äldre än oss andra, men han blev ändå placerad i den här klassen av någon anledning.

Som jag har berättat tidigare blev jag inte satt i en sådan här klass för att jag hade svårt att hänga med, utan för att jag skulle komma bort från mina mobbare.

Men på grund av att jag var så kuvad och mobbad och som till följd av det hade blivit mycket osäker så hade jag naturligtvis också svårt att hänga med i skolan. Jag hade urusla betyg när jag slutade sexan.

Men det märkliga är att det funkar inte att flytta på mobboffret. Man har någonting med sig som gör att man drar nya mobbare till sig. Det är precis som man annonserar: "Kom och mobba mig! Jag är ett villigt mobboffer! Sätt igång!"

På rasten beblandades de tre olika klasserna i korridoren utanför. Det var en brokig skara och vi kände inte varandra. Allra minst jag som var ovan vid den här miljön. Jag stod med mina nya klasskamrater, småpratade och försökte orientera mig i den nya miljön.

Det var då han dök upp, den långe mobbaren, Mikael, en känd bråkstake i klass 9k. Jag var vänd emot honom men då han grep tag i mig vände jag mig om och såg hur lång han var. Han var lång, smal och spänstig, mycket längre än mig. Det var första gången jag träffade honom. Hade aldrig sett honom tidigare.

Vi kom snabbt i slagsmål och jag slog ett mycket våldsamt slag mot honom så att han fick näsblod. Men vi slogs vidare bland våra klasskamrater som fyllde korridoren runt om oss medan blodet rann från hans näsa.

Eftersom Mikael var mycket längre, större, starkare och äldre än mig så hamnade jag snabbt underst mot korridorgolvet som hade smutsats ner av alla som sprang in och ut genom dörren ut som var precis jämte de tre klassrummen.

Men då vi slogs som mest kom min klasslärare Ingrid Ljunggren i våldsam fart och jag tänkte att nu blir jag rejält avhyvlad över att det första jag gjorde på den nya skolan var att slåss.

Hon grep tag i Mikaels arm och förde honom bestämt in i hennes klassrum. Hon var mycket mindre än långe skranglige Mikael, klädd i kjol och poliokrage, men han hade inget annat val än att följa med. Jag blev lämnad kvar i korridoren bland alla elever som trängdes då de försökte se in genom dörröppningen för att ta reda på vad som hände.

På grund av allt folket framför mig såg jag inte vad som hände, men jag hörde desto mer! Åh, vad hon skällde ut honom! Till min stora, stora förvåning tog hon mig i försvar! Hon ställde sig på min sida och skällde ut honom efter noter! Det var ord och inga visor. Jag har aldrig någonsin tidigare varit med om att någon tog mig i försvar.

När jag gick i Torpa skola hade några flickor beskyllt mig för att ha förstört deras snöborg som de hade byggt under vintern. När jag försökte påtala om den orätta anklagelsen för min dåvarande fröken hade hon bara sagt: "Skyll inte ifrån dig!"

Men nu var det annorlunda. Ingrid Ljunggren tog mig i försvar! Hennes utskällning hördes vida omkring i de långa korridorerna. Det var knappast någon som kunde undvika att höra vad som hände. Detta var en ny erfarenhet för mig att någon tog parti för mig. Jag var inte van vid sådant.

Den här upplevelsen att någon försvarade mig skulle jag först erfara i sjunde klass då jag var tretton år gammal.

Mikaels kvinnliga klasslärare kom också ut från sitt klassrum och undrade vad som stod på. Hon var lite äldre och skulle snart pensionera sig.

Efter utskällningen av Mikael kommer Ingrid ut till mig som stod kvar i korridoren häpen och förundrad. Den lilla, men mycket bestämda kvinnan, trängde sig fram till mig bland alla eleverna. Under hela min tid på högstadiet såg jag henne aldrig något annat än klädd i kjol. Nu trodde jag att det var dags för mig att få nästa utskällning. Jag hade ju slagit näsblod på Mikael.

När hon närmade sig mig stålsatte jag mig för att kunna ta emot utskällningen. När hon trängde sig fram bland alla mina klasskamrater och elever från de andra klasserna försökte släppa fram henne så gott det gick. Hon var fortfarande arg och upprörd efter utskällningen av Mikael. 

Och hon sa till mig:

- Det var mycket bra gjort av dig att slå näsblod på Mikael!


De flesta personers namn i den här berättelsen har jag fingerat, eller bara nämnt vid förnamn eller inte namngett alls, för att inte lämna ut dem. Men Ingrid Ljunggrens namn är hennes rätta. Hon var en mycket bra lärare och fantastisk människa som skulle betyda mycket för mig.


Alla delar hittills i Den oönskade

Del 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18

Den här följetongen är min livsberättelse från barndomen och framåt. Jag berättar naket och öppenhjärtigt. En hel del har jag aldrig berättat om tidigare. Vissa namn i berättelsen är fingerade.


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg tisdag 22 januari 2019 01:10 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

STÖD APG29: Swisha: 070 935 66 96 • Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 • Paypal: https://www.paypal.me/apg29/


3 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Johanna

Åh vad det måste betytt enormt mycket för dig detta med att fröken gjorde så som du beskrev här i slutet. Du har inte haft det lätt i din uppväxt ser man.

Svara -   - 22/1-19 11:05 -


Lena Henricson

Tack gode Gud! 👍

Svara -   - 22/1-19 13:44 -


Johanna

Skynda dig nu och kom med nästa del i den här följetången 😊. Så spännande och bra att läsa.

Svara -   - 23/1-19 09:16 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Föräldrar 1 och 2 breder väg för Antikrist framträdande

Mamma pappa barn

Enligt en lagändring ska i Frankrike ska föräldrar inte längre kallas. För "mamma" och "pappa" utan "förälder 1" och "förälder 2".

12

Läs allt!


Då du tar emot Jesus föds du av Gud - Christer Åberg

Christer Åberg predikar kort i Åsljunga att man blir född av Gud då man tar emot Jesus.

2

Läs allt!


Domen över Jehovas Vittnens grundare

Läsarmejl av NILS 

Jesus Kristus visar en man domen över Jehovas Vittnens Grundare.

33

Läs allt!


ICA är klokare än församlingen

Läsarmejl av DAVID BILLSTRÖM 

25

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

34

Läs allt!


Inga andra gudar, del 2: Påven, Islam, Brödraskapets ark - Per-Arne Imsen

Per-Arne Imsen talar om nya boken "Inga andra gudar". I denna del tar Imsen upp senaste nytt där påven träffade ledare för islam och andra religioner och arbetar för att samla alla religioner i en ark likt den på Noas tid. 

4

Läs allt!


Brändes hon ihjäl efter kristet bönemöte?

Flicka mördad men inte i Indien

Jag har från flera personer fått en chockerande video sänt till mig på Messenger som visar en 16-årig flicka bli misshandlad och bränd levande till döds av en lynchmobb. 

8

Läs allt!


Avfällingen - Frank Mangs

Lyssna på den här starka predikan av evangelisten Frank Mangs. Den kan förändra ditt liv.

3

Läs allt!


Likt Adventisterna var det fel datum för Jesu återkomst som födde Jehovas Vittnen

Läsarmejl av NILS

Hur en rörelse föds avgör om dess Framtida lära blir Sanning eller Lögn! Samma stötesten som Adventisterna om Jesu återkomst datum, födde Vakttornet och Jehovas Vittnen!

16

Läs allt!


Inga andra gudar, del 1: Katolsk mysticism - Per-Arne Imsen

Per-Arne Imsen talar om sin bok "Inga andra gudar" i Vetlanda friförsamling. Han tar upp händelser i världen - katolska kyrkan med påven i spetsen går med snabba steg mot att göra Agenda 2030 till verklighet. En världsreligion under påven.  

94

Läs allt!


Underbar frid

Läsarmejl av David Billström 

2

Läs allt!


Den oönskade - Del 21

Den oönskade

Min fortsatta och gripande berättelse om mig som en liten oönskad pojke. 

3

Läs allt!


Christer Åberg: Det största miraklet jag varit med om

Christer Åberg berättar om det största mirakel som han har varit med om.

0

Läs allt!


Månens baksida och jorden på samma bild

Månen och jorden

Den kinesiska satelliten Longjiang-2 har fotograferat månens baksida och jorden på en och samma bild.

83

Läs allt!


Den oönskade - Del 20

Den oönskade

Fortsättningen av den skakande berättelsen om min barndom som ett oönskat barn.

5

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

De troendes uppryckande - Del 5

Christer Åberg intervjuar hemma hos Holger Nilsson om de troendes uppryckande. Del 5 av 10.

3

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


Ellen Whites svar visar adventisternas villolära

Läsarmejl av NILS 

Nils listar sakligt och tydligt vad sjunde adventisternas falska profet Ellen White lärde.

43

Läs allt!


En frälsningsarmé

Läsarmejl av DAVID BILLSTRÖM 

Varje troende är kallad att ge evangelium till människor. Kön, ålder, utbildning spelar ingen roll. Du kan be, predika och tro på Gud och se underbara saker ske. Det behövs en frälsningsarmé idag och du kan utgöra en del av den.

18

Läs allt!


Internet förenar världen under Antikrists system

Internet

Av HOLGER NILSSON 

Ett elektroniskt nät kommer att omsluta jorden. Det kommer att förena hela världen under antikrists system av sluttidens Babylon. 

27

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 07, söndag 17 februari 2019 kl. 01:17

Jesus söker: Alexandra, Sandra!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Jesus avslöjar sjundedagsadventismens villfarelse

Läsarmejl av nils

Adventismen började med att en man från Baptistsamfundet, W. Miller räknade ut Jesu återkomst till oktober 1844 från Daniels profetior.

23

Läs allt!


Christer Åberg sjunger: Vem är Kungen i djungeln?

Måste bara ses! Christer Åberg sjunger och spelar ukulele sången: Vem är Kungen i djungeln? 

3

Läs allt!


Tio år sedan min fru Marie och vår son Joel dog

För tio år sedan den 21 december dog min fru strax innan klockan 12 på natten och vår nyförlöste son Joel dog sedan halvfemtiden på morgonen den 22 december.

2

Läs allt!


Senaste kommentarer


SD-politiker skrev hatiska inlägg om muslimer och homosexuella

SD-politiker: Muslimer ska brinna i helvetet

Bild: Expressen.

Tidningen NSD skriver att SD-politikern Patrik Svanberg i Kalix kommun, har skrivit hatiska och nedsättande inlägg om muslimer, homosexuella och kvinnor på Facebook.

57

Läs allt!


Till minne av Ulla Gabay

Ulla Gabay

Bildkälla: ullagabay.com. 

Av Sigvard Svärd Tron på Gud är en betydande hjälp i livet, till ande, kropp och själ – och den tron hade Ulla Gabay.

10

Läs allt!


Nationella SD blir globalistiskt?

Nationella SD blir globalistiskt?

Bild: SVT.se. 

Sverigedemokraterna kommer inte längre att driva frågan att Sverige ska folkomrösta om att lämna EU. Är detta det första steget på att sverigedemokraterna kommer att bli globalistiskt?

77

Läs allt!


Kvinna kastade ut sitt barn

Vad är det som gör att en del kastar ut sina barn? För inte vill man väl kasta ut sitt eget barn? Eller...?

11

Läs allt!


HBTQ-skola lär ut att vara den man inte är

HBTQ-skola lär ut att vara den man inte är

Nya Dagbladet. 

Sveriges första HBTQ-folkhögskola ger ettårig utbildning för HBTQ-personer och feminister i att bryta normer. 

22

Läs allt!


Ett krig mot Israel närmar sig

Ett krig mot Israel närmar sig

Bild: Twitter. 

Läsarmejl av nils  Nyligen firades minnesdagen av Förintelsen utöver världen den 27 januari, då fångarna i Auschwitz befriades 1945.

30

Läs allt!


Gräv upp brunnarna

Brunn

LÄSARMEJL av Marit Bergfors Vi läser i 1 Mosebok 26:1-25 om hur Isak är på flykt undan hungersnöden och hur Herren uppenbarar sig för honom. Denna text ger flera tankar och funderingar.

4

Läs allt!


Kvinnor kan nu göra abort under hela sin graviditet i New York

Som det var i Noas dagar...

AV MIKAEL WALFRIDSSON  Samma dag, som blodmånen lyste på himlen över New York, vidtog staden, att man nu kan genomföra en abort som gäller i kvinnans hela graviditet.

45

Läs allt!


Nåd mitt i en Guds straffdom – Del 1

Nåd

Läsarmejl av Sigvard Svärd Man kan mänskligt sett tycka att Gud borde ha skickat iväg Kain utan något skydd. För Kain var ju en ond brodermördare, och att skydda honom verkar både ofattbart och orättvist. 

20

Läs allt!


Rädda en ödla genom att dela denna video

Frågan blir denna: Felöversatte även den Islamiske guden Allah när han uppenbarade denna historia?

1

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 468 965 405 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 168 bloggartiklar, 94 177 kommentarer och 61 940 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp