514 online! | Sidvisningar idag: 66 417 | Igår: 162 847 |

www.apg29.nu


Live Apg29 | Biblar | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Christer Åberg | Sök | Kontakt

Den oönskade - Del 21

Den oönskade

Min fortsatta och gripande berättelse om mig som en liten oönskad pojke. 

Min fosterbror Stig hade konfirmerat sig i Annerstads kyrka fyra år tidigare. Jag kommer inte alls ihåg hans konfirmation men jag ville också konfirmera mig. Anledningen till varför Stig konfirmerade sig vet jag inte men jag ville konfirmeras, inte för att få några eventuella presenter, utan det berodde helt enkelt på ett genuint intresse från min sida.

När jag nu ser tillbaka på mitt liv förstår jag att mitt konfirmationsintresse berodde på ett ärligt och djupt sökande efter Gud. Det fanns nerlagt i mitt hjärta. 

Konfirmationsundervisningen arrangerades av Annerstads kyrka vilket hölls av prästen. Undervisningen var i ett rum på andra våningen i församlingshemmet. Vi var kanske 20 ungdomar på både pojkar och flickor som läste.

Men jag tyckte att konfirmationsundervisningen var svår och jobbig. Vi hade högläsning ur en bok om den kristna tron som jag inte fattade någonting av. Jag minns ingenting idag vad som då lärdes ut till oss konfirmander. Förmodligen minns jag inte det heller på själva konfirmationsdagen, som var dagen innan jag fyllde år.

Men konfirmationen som sådan kunde inte förvandla eller påverka mig som människa. Jag var fortfarande samme gamle Christer. Detta bevisades av en händelse strax innan vi skulle gå in i kyrkan och konfirmera oss. Prästen och alla konfirmander hade samlats i ett litet rum innan konfirmationen. 

Då behövde jag gå på toaletten, vilket jag gjorde. När jag kom tillbaka hade jag stänkt vatten på den vita särken, som alla konfirmander bar, när jag hade tvättat händerna. Någon påpekade detta, men jag trodde att jag hade stängt på den då jag kissade, så jag la av en ordentlig högljudd svordom inför prästen och alla konfirmander. Prästen påpekade mitt illa valda ord och jag blev alldeles pionröd i mitt ansikte. Men så gick vi in i kyrkan och konfirmationen avlöpte utan några som helst problem. 

När vi gick in kyrkan sträckte jag på mig och höll stolt i bibeln och psalmboken. Men vad som sades under konfirmationen har jag ingen aning om. 

Jag tror att mitt genuina intresse för konfirmationen var att Gud sökte mig. Det var också ett uttryck från mig att jag sökte Gud i min ringa ålder. Men jag förstod aldrig att det var Gud. 

När jag ser tillbaka på mitt liv ser jag andra händelser då Gud sökte mig. Det kan ha varit till synes små händelser, vilket jag redan har berättat om en del indenna bok, men det har varit en del händelser som plötsligt glimmade till att Gud finns och att han såg mig. 

Senare skulle jag förstå att Gud inte var en sådan Gud som jultomten som hotade med att inte ge några presenter om man inte hade varit snäll, utan en Gud som hade en obeskrivlig kärlek till den lilla människan. Denna kärleksfulle Gud gav då och då och tillkänna till en liten kuvad mobbad osäker pojke men han förstod inte vem det var som knackade på hans unga hjärtas dörr

Jag fick flera år senare veta att prästen tidigare hade varit en frikyrkopastor. Så han borde ju haft kunskaper om hur man blir frälst och kristen, men han berättade inte detta för oss. Tänk om han hade gjort det. Då hade jag kanske redan då blivit frälst och fått hela mitt liv förvandlat. Många sorger och bedrövelser skulle ha undvikits i mitt liv. Visserligen hade han citerat den fantastiska bibelversen Johannes 3 och 16 i våra biblars försättsblad. Texten till versen är:

"Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv."

Men att han hade citerat den versen i Bibeln märkte jag först flera år senare, och han hade inte heller berättat eller förklarat versen för oss. Konfirmationen kunde alltså inte frälsa mig.

Under min uppväxt kunde det ibland glimtar igenom i mörkret en påminnelse om Gud. Jag förstod det inte då men när jag flera år senare hade facit i hand och kunde se tillbaka på mitt liv kunde jag se det tydligt. 

En sådan sak som kunde gå rakt in i hjärtat på mig var affischer med fina nsturmotiv. Till exempel en sol bakom träden. Och ett bibelord till. Jag kunde ibland stöta på sådana affischer, till exempel i församlingshemmet. När jag läste bibelordet på dem så blev jag förundrad över vilken kraft de kunde innehålla. De var så levande och kunde tala rakt in i mitt hjärta. Jag kommer väl ihåg ett sådant tillfälle hur jag häpen och förundrad såg på affischen. Det hände flera gånger och vid olika tillfällen att Gud talade till mig och gjorde sig till känna på dessa olika sätt. Men jag förstod aldrig att det var han förrän många år senare. 

Ingrid Ljunggren hade mycket bra pedagogiskt upplagda lektioner. Ofta berättade hon om självupplevda saker. Det var lätt att lyssna på henne och ta till sig vad hon sa och lärde. 

Vid ett tillfälle på religionen glömmer jag aldrig. Jag vet inte om hon var kristen, men hon berättade att hon och hennes mans nyfödda barn hade blivit sjuk och var inlagd på sjukhus. Då bad de till Gud för deras barn som blev helt bra. De fick bönesvar. Detta berättade hon för hela klassen. Jag satt tyst och lyssnade förundrat i min bänk. 

I skolan ingick det att vi skulle prya nån gång i varje termin på olika platser för att få en glimt av arbetslivet och kanske få en hum av vad vi  skulle välja efter nian, vilket jag naturligtvis hade väldigt svårt att veta. Eftersom jag var konstnärligt intresserad fick jag en gång prya på varuhuset Tempo i Ljungby som dekoratör. De hade egna dekoratörer anställda som skötte skyltningen. Tyvärr trivdes jag inte så bra och hade svårt att ta egna initiativ. Det berodde förmodligen på mitt kuvade och osäkra sätt. 

På grund av mitt tecknings- och konstintresse pratades det i en annan termin att jag skulle få prya en vecka i en estetlinje på en kristen folkhögskola i Helsingborg. Psyokonsulenten lyckades få in mig där en vecka. Jag minns att jag fick åka buss ända ner till Helsingborg, även om jag var orolig för mig den långa resan, men det gick bra, och så kom en lärare från skolan och hämtade upp mig. Jag fick bo hemma hos hans familj. 

Jag förstod att de var kristna, men jag visste inte vad det innebar. Och inte heller förklarade de någonting om detta för mig. 

En kväll på folkhögskolan stod jag med en grupp elever och tittade på några som spelade fotboll. Då frågade jag en av dem om inte den här skolan var kristen. Då fick jag en lång utläggning av honom där han bortförklarade det kristna. Jag var i en kristen miljö men fick inte höra något om Jesus. Så nära men ändå så långt borta...

Hemma i mitt fosterhem hittade jag en liten vit gideonitbibel som var instoppad i bokhyllan i finrummet. Jag vet inte vem som hade fått den. Kanske var det min fosterbror. Jag kan inte minnas att den var min. Kanske hade min bror fått den när godeonierna delade ut bibelns nya testamente i någon skolklass som han hade gått i. Gidroniter kallades de för som delade ut biblar i bland snmst på skolor och hotellrum och i fängelser. De hade tagit namnet efter Gideon i Gamla Testamentet. 

Jag lade mig i den bruna soffan i finrummet för att läsa. Det var samma soffa som jag satt i då lokaltidningen hade gjort ett reportage om mig och mina tecknade serier några år tidigare. 

Jag började läsa i Matteus evangeliet och blev alldeles tagen av det jag läste. Vad spännande det var! Jag kunde inte sluta. 

Jag läste om Jesus och hur han blev korsfäst och att Gud uppväckte honom igen från de döda på den tredje dagen. Hela den dramatiska händelsen målades upp i mitt inre och jag kunde riktigt se det. 

Orden var levande som jag läste. De träffade rakt i mitt hjärta. Det var inte bara en vanlig berättelse. 


FÖLJ MIN FÖLJETONG DEN OÖNSKADE
Del 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21

Den här följetongen är min livsberättelse från barndomen och framåt. Jag berättar naket och öppenhjärtigt. En hel del har jag aldrig berättat om tidigare. Vissa namn i berättelsen är fingerade.


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg sändag 10 februari 2019 00:42 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

STÖD APG29: Swisha: 070 935 66 96 • Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 • Paypal: https://www.paypal.me/apg29/


3 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Katrina

Väntar med spänning om Den stora dagen

frälsningsdagen

Svara -   - 10/2-19 13:56 -


johanna

Väntar ivrigt på nästa del!

Svara -   - 11/2-19 11:14 -


Johanna

Kom med fortsättning snart Christer😊!

Svara -   - 15/2-19 18:21 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Påven sluter avtal om världsreligion

Påven sluter avtal om en världsreligion

Av MIKAEL WALFRIDSSON 

På samma sätt som Guds församling håller på att göra sig klar till Jesu återkomst, gör slökokyrkan det också. 

15

Läs allt!


IS-brud vill återvända till England och få sympati

IS brud

Shamima Begum var 15 år då hon anslöt sig till kalifatet Islamiska staten för att få föda barn åt en IS-terrorist. Hon födde två barn som vanvårdades och dog. Nu har hon fött sitt tredje barn som 19-åring och vill återvända till England.

14

Läs allt!


Den oönskade - Del 22

Christer Åbergs barndom - Den oönskade

Nu i några delar kommer jag att berätta om smärtsamma händelser som jag har haft funderingar på hur jag ska berätta dem, eller om jag över huvud taget ska berätta om dem. Men eftersom det är en viktig del av fortsättningen framåt av min berättelse så har jag valt att ta fram en del smärtsamma händelser som senare skulle visa bli livsavgörande händelser i mitt unga liv.

7

Läs allt!


Badhus börjar med chip

Chip under huden

Bild: Nya Dagbladet. 

Badhuset Kokpunkten i Västerås börjar med chip-implantat under huden mellan tummen och pekfingret.

58

Läs allt!


Nåd mitt i en Guds straffdom – Del 2

Läsarmejl av SIGVARD SVÄRD 

I den stund Adam och Eva tvingades lämna Edens lustgård på grund av sitt syndafall, då satte Herren Gud särskilt utsedda keruber ”med flammande svärd” att vakta ingången tillbaka.

0

Läs allt!


Svag men stark

Läsarmejl av DAVID BILLSTRÖM 

Gud har den styrka och hjälp som vi behöver och vår svaghet är inte ett hinder. 

0

Läs allt!


Flera barn tog emot Jesus

Läsarmejl av JÖRGEN MILTON 

Efter att jag berättat om mitt liv för barnen och sagt att Jesus ville bli deras vän, kom sju barn idag fram för förbön och ville ge sina liv till Jesus.

0

Läs allt!


Föräldrar 1 och 2 breder väg för Antikrist framträdande

Mamma pappa barn

Enligt en lagändring ska i Frankrike ska föräldrar inte längre kallas. För "mamma" och "pappa" utan "förälder 1" och "förälder 2".

110

Läs allt!


Då du tar emot Jesus föds du av Gud - Christer Åberg

Christer Åberg predikar kort i Åsljunga att man blir född av Gud då man tar emot Jesus.

2

Läs allt!


Domen över Jehovas Vittnens grundare

Läsarmejl av NILS 

Jesus Kristus visar en man domen över Jehovas Vittnens Grundare.

42

Läs allt!


ICA är klokare än församlingen

Läsarmejl av DAVID BILLSTRÖM 

28

Läs allt!


Inga andra gudar, del 2: Påven, Islam, Brödraskapets ark - Per-Arne Imsen

Per-Arne Imsen talar om nya boken "Inga andra gudar". I denna del tar Imsen upp senaste nytt där påven träffade ledare för islam och andra religioner och arbetar för att samla alla religioner i en ark likt den på Noas tid. 

5

Läs allt!


Brändes hon ihjäl efter kristet bönemöte?

Flicka mördad men inte i Indien

Jag har från flera personer fått en chockerande video sänt till mig på Messenger som visar en 16-årig flicka bli misshandlad och bränd levande till döds av en lynchmobb. 

9

Läs allt!


Avfällingen - Frank Mangs

Lyssna på den här starka predikan av evangelisten Frank Mangs. Den kan förändra ditt liv.

3

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Likt Adventisterna var det fel datum för Jesu återkomst som födde Jehovas Vittnen

Läsarmejl av NILS

Hur en rörelse föds avgör om dess Framtida lära blir Sanning eller Lögn! Samma stötesten som Adventisterna om Jesu återkomst datum, födde Vakttornet och Jehovas Vittnen!

16

Läs allt!


Inga andra gudar, del 1: Katolsk mysticism - Per-Arne Imsen

Per-Arne Imsen talar om sin bok "Inga andra gudar" i Vetlanda friförsamling. Han tar upp händelser i världen - katolska kyrkan med påven i spetsen går med snabba steg mot att göra Agenda 2030 till verklighet. En världsreligion under påven.  

95

Läs allt!


Underbar frid

Läsarmejl av David Billström 

3

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

34

Läs allt!


Den oönskade - Del 21

Den oönskade

Min fortsatta och gripande berättelse om mig som en liten oönskad pojke. 

3

Läs allt!


Vecka 08, fredag 22 februari 2019 kl. 10:52

Jesus söker: Pia!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn. De som blev födda, inte av blod, inte heller av köttets vilja, inte heller av någon mans vilja, utan av Gud. - Joh 1:12-13"

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Christer Åberg: Det största miraklet jag varit med om

Christer Åberg berättar om det största mirakel som han har varit med om.

0

Läs allt!


Christer Åberg sjunger: Vem är Kungen i djungeln?

Måste bara ses! Christer Åberg sjunger och spelar ukulele sången: Vem är Kungen i djungeln? 

3

Läs allt!


Senaste kommentarer


Månens baksida och jorden på samma bild

Månen och jorden

Den kinesiska satelliten Longjiang-2 har fotograferat månens baksida och jorden på en och samma bild.

83

Läs allt!


Den oönskade - Del 20

Den oönskade

Fortsättningen av den skakande berättelsen om min barndom som ett oönskat barn.

5

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 5

Christer Åberg intervjuar hemma hos Holger Nilsson om de troendes uppryckande. Del 5 av 10.

3

Läs allt!


Ellen Whites svar visar adventisternas villolära

Läsarmejl av NILS 

Nils listar sakligt och tydligt vad sjunde adventisternas falska profet Ellen White lärde.

43

Läs allt!


En frälsningsarmé

Läsarmejl av DAVID BILLSTRÖM 

Varje troende är kallad att ge evangelium till människor. Kön, ålder, utbildning spelar ingen roll. Du kan be, predika och tro på Gud och se underbara saker ske. Det behövs en frälsningsarmé idag och du kan utgöra en del av den.

18

Läs allt!


Internet förenar världen under Antikrists system

Internet

Av HOLGER NILSSON 

Ett elektroniskt nät kommer att omsluta jorden. Det kommer att förena hela världen under antikrists system av sluttidens Babylon. 

27

Läs allt!


Jesus avslöjar sjundedagsadventismens villfarelse

Läsarmejl av nils

Adventismen började med att en man från Baptistsamfundet, W. Miller räknade ut Jesu återkomst till oktober 1844 från Daniels profetior.

23

Läs allt!


SD-politiker skrev hatiska inlägg om muslimer och homosexuella

SD-politiker: Muslimer ska brinna i helvetet

Bild: Expressen.

Tidningen NSD skriver att SD-politikern Patrik Svanberg i Kalix kommun, har skrivit hatiska och nedsättande inlägg om muslimer, homosexuella och kvinnor på Facebook.

57

Läs allt!


Till minne av Ulla Gabay

Ulla Gabay

Bildkälla: ullagabay.com. 

Av Sigvard Svärd Tron på Gud är en betydande hjälp i livet, till ande, kropp och själ – och den tron hade Ulla Gabay.

10

Läs allt!


Nationella SD blir globalistiskt?

Nationella SD blir globalistiskt?

Bild: SVT.se. 

Sverigedemokraterna kommer inte längre att driva frågan att Sverige ska folkomrösta om att lämna EU. Är detta det första steget på att sverigedemokraterna kommer att bli globalistiskt?

77

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp