956 online! | Sidvisningar idag: 190 054 | Igår: 216 328 |

www.apg29.nu


Den oönskade - Del femton

Den oönskade

Fortsättningen på min livsberättelse från min barndom: När min inre tunna till slut blev överfull exploderade den.

Egentligen var jag ett glatt barn som hade nära till skratt. Min fostermor hade vid ett tillfälle berättat för mig då jag var vuxen, innan hon blev alltför dement, att jag hade lett och skrattat mot alla då jag först kom till dem på landet. 

Men på grund av all kuvning och nedtryckning som jag skulle få uppleva hemma, i skolan och på min fritid blev jag till slut inte ett glatt barn. Min osäkerhet lyste alltför tydligt rakt igenom mig. 

Från barnsben och ända in i vuxen ålder upplevde jag en stark förkastelse. Förkastelse är någonting fruktansvärt. Man kan inte fungera som människa. Vad man än gör så duger man inget till. Man är jämt rädd för att misslyckas - och då misslyckas man hela tiden. 

På grund av att man är så fruktansvärt osäker vet man inte hur man ska bete sig. Och då märker alla människor runt omkring att man inte kan bete sig normalt. Då blir det ännu värre eftersom de då blir försiktiga att ta kontakt med en. Resultatet blir att man lider ännu mer. 

Och det kanske är av den här anledningen som man också drar till sig mobbare. Man signalerar på något märkligt sätt "kom och mobba mig - jag är ett frivilligt offer". Och inte heller hjälper det om man flyttar till en annan plats där ingen vet vem man är, man blir ändå strax mobbad på grund av de signaler som man sänder iväg.

Det finns ett skolkort som togs på mig då jag var sju år i första klass. Jag har en grön tröja på mig, kortklippt rak lugg och mina utstående öron syns tydligt, särskilt det ena. Alltid när jag tittar på det kortet gör det ont i mig. Kortet avslöjar obarmhärtigt hur dåligt den lille förkastade och osäkre pojken mådde. 

Det gör ont i mig att se in i hans bruna ångestfyllda ögon. Det är smärtsamt att se hans smala strama torra läppar som försöker forma ett leende. Det misslyckade leendet avslöjade hans osäkerhet, rädsla och förkastelse. Och det gör även ont att se de utstående stora öronen eftersom jag vet att mina klasskompisar knäppte med fingrarna på dem så att de blev alldeles röda. 

Annars var pojken på bilden en väldigt fin pojke som oskyldig och oskuldsfri kastades in i en hård och obarmhärtigvärd som han på grund av sin oskyldiga snällhet inte kunde skydda sig emot. Han ville så gärna tänka väl om alla människor - även de som behandlade honom illa.

Jag var som sagt egentligen ett glatt barn men jag fick alltför tydligt lära mig att om man var glad på morgonen skulle man få gråta innan kvällen. Det slog aldrig fel. Jag kunde skratta och sjunga på morgonen men innan kvällen grät jag och var fullständigt uppriven. Varför? Det fanns så mycket frustration och ilska inom mig på grund av all förtryck från min fostetfar. 

Jag kunde inte sätta ord på det, och ingen verkade heller förstå. När min inre tunna till slut blev överfull exploderade den. Jag fick okontrollerade raseriutbrott. 

Vad jag kan minnas fick min fosterbror Johan aldrig sådana utbrott när vi var barn. Hans tunna exploderade aldrig trots att han behöll allt inom sig. 

Ronny hade installerat fina och dyra dörrar till finrummet och till vardagsrummet. De var alla bruna med vacker träpanel.

När jag vid ett tillfälle hade ett av mina raseriutbrott gav jag i min frustration och förtvivlan en kraftig spark med min högerfot mot den vackra dörren in till finrummet. När jag drog tillbaka foten lämnade jag till min förvåning kvar ett stort hål i den. Jag kan inte minnas hur det gick med min fot, men förmodligen tog den ingen skada. 

Till min förvåning var det ingen som blev arg på mig efter min dörrmisshandel. Det var som om de bara tystade ner det och inte ville prata om det. Ronny spacklade över det stora hålet och målade sedan brun färg på det. Men det blev inte osynligt utan det syntes många år framöver och påminde mig vad som hade hänt. Och varje gång jag såg det igenspacklade hålet med den bruna färgen gjorde det ont i mig.

Men oftast gick min frustration och ilska ut över Stina. Hon var snäll men kunde inte förstå min frustration. Hon kanske inte kunde det eftersom hon var ju själv nedtryckt och kuvad under årens lopp. 

Inga hade inget körkort så när hon skulle handla i Skeens affär fick hon själv cykla dit. Ronny skjutsade henne aldrig till affären. Sedan cyklade hon hem varorna i en stor brun pappkartong på pakethållaren. Ibland när Stina och jag skulle åka med bussen till Ljungby fick jag sitta på pakethållaren medan hon frenetiskt trampade på väg till busshållplatsen i skeen för att inte missa den orangefärgade SJ-bussen som gick från Halmstad till Ljungby. Då kunde det hända att Ronny och Johan åkte förbi oss på Torpavägen med bilen utan någon tanke på att vi behövde någon skjuts. Nej Ronny skjutsade aldrig Stina. Jag lovade Stina mer än en gång när jag blir stor och får körkort skulle jag skjutsa henne till Ljungby.

Det kan tyckas märkligt hur dåtidens barnavårdsnämnd kunde placera fosterbarn i en sådan familj. Jag vet faktiskt inte hur drt givk till men tiden var annorlunda då än idag. Idag hade det aldrig gått. Jag har fått höra att Ronny och Stina hade sommarbarn innan vi fosterbarn kom dit. Så av den anledningen kanske de fick utökat förtroende att ha Johan och mig. Johan och jag växte upp på gården och vi visste inte om några andra föräldrar än våra fosterföräldrar.

Men folk runt omkring visste hur vi hade det. Det pratades en hel del bland folket i byn. De kunde inte förstå hur Ronny och Inga kunde få ha fosterbarn. De visste om att Stina aldrig satt med oss vid matbordet utan att hon ofta stod vid spisen och åt, eller till och med inne i skafferiet. Skafferiet var så stort med kylskåp och frysbox och hyllor med mat, så man kunde gå in och stänga dörren efter sig. 

Det fanns alltså folk som var medvetna och pratade om det, men pratet gick aldrig vidare utan stannade hos dem och blev ingenting annat än bara prat.

Det gick också rykten på byn gick att de hade tagit oss barn för pengarnas skull, men det är inget som jag känner till.

Stina var alltså rejält kuvad och nertryckt så att min frustration skulle gå ut över henne var faktiskt tragiskt. Jag tycker än idag att det är sorgligt. Men vem skulle jag vända mig till? Jag hade ju ingen.

Stins hade ett favoritprogram på tv. Det var NP Möller. Nu var hon i sitt sovrum och skulle se på programmet på sin färg-tv medan Ronny var i sitt varrdagsrum och såg på sin tv. De levde i två skilda världar i samma hus och i detta växte vi barn upp. Men nu var min frustration så stor och förtvivlad att jag skrek och skällde på henne och ville att hon skulle lyssna och förstå mig, men hon ville ju se på NP Möller. 

Det slutade med att hon missade hela programmet så att hon började gråta. När jag såg hennes tårar, gjorde det så fruktansvärt ont i mig att jag tystnade och visste inte vad jag skulle göra. Samma sak var det förstås för Stina. Hon visste inte vad hon skulle ta sig till i denna svåra situation som hon befann sig i. 

Johan var också i rummet när detta hände men han sa inget. Han visste väl inte heller vad han skulle göra. Men när sådana här saker hände fick jag alltid höra av Stina att så här slutar det på kvällen om man är glad på morgonen. 

"Skrattar man på morgonen blir det gråt innan kvällen" förklarade hon för mig. 

På det sättet fick jag en rädsla över att vara glad på morgnarna eller vara glad över huvud taget.

Jag var egentligen ett glatt barn...


Alla delar: Den oönskade


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg Friday 5 October 2018 14:36 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


9 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Ann-Mary Fast

Bildena från din barndom ; visar en otroligt söt pojke som utstrålar inre bubblande glädje,jag kan inte se annat

Svara -   - 5/10-18 16:17 -


Erkki

Crister , jag förståe Dej, jag har levt utan mamma och pappa . i olika fosterhem och blivit övergiven flera gånger. Men du har otroligt framgång i ditt inre helande att du kan berätta och berätta så frimodig.

Svara -   - 5/10-18 17:56 -


Christer Åberg

Har rättat ett namn i artikeln som blev fel.

Svara -   - 5/10-18 22:33 -


Annie

Tack Christer.

Svara -   - 6/10-18 07:57 -


Ann-Mary Fast

Du var och är den önskade

Svara -   - 6/10-18 11:00 -


Ann-Mary Fast

Du var och är den önskade

Svara -   - 6/10-18 11:00 -


Ann-Mary Fast

Önskad ! Mörka krafter ville se dig oönskad men har inte haft framgång med det.

Svara -   - 6/10-18 14:24 -


Lena Henricson

Var nog bra att du hade Stina. 👍 Men så sorgligt att hon fick dig att tro att man inte kan vara glad på morgonen. 😢 Nu är du i alla fall vår glade Christer. 😊

Svara -   - 6/10-18 22:09 -


Troende

Tack ,Christer för Din berättelse . Nu tror jag att jag förstår varför jag själv känner mig mobbad nästan varje dag. Jag tvingades flytta hemifrån, utsattes för förskingring av ägodelar, har en arbetssjukdom m.m. Har inte förstått varför andra inte är snälla som förr. Tack att Du förklarade mekanismen bakom mobbning ! Säkert helt rätt. Gud välsigne Dig m.fl.

Svara -   - 14/10-18 03:38 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Troendedöparna poltettu, hukkunut ja mestattiin

Monet ovat kärsineet vainoa, vangittu ja tapettu, jotka ovat harjoittaneet raamatullisen uskovien upotuskastekäytännölle.

2

Läs allt!


Kaste: missä, milloin ja miten

Kaste meressä

Nyt saatte joitakin selviä Raamattua kasteen tehtiin, kun se on tehty ja miten.

2

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


Onko Raamatun Jumala sama kuin Koraanin jumala?

"Ne, jotka väittävät rakastamaan, kunnioittamaan ja palvomaan Jumalaa, ei ole se, että he eivät rakasta, kunniaa ja palvontaa Jeesuksen."

5

Läs allt!


Tommy Dahlman intervjuar Christer Åberg i Kanal 10

Tommy Dahlman intervjuar Christer Åberg i Kanal 10 om hans frus och lille sons död två dagar innan julafton för snart tio år sedan.

2

Läs allt!


Hän avioitui hologrammi Hatsune Miku

Avioitui hologrammi

Akihiko Kondo tilalla nukke version hologrammin Miku Hatsune kuka hän avioitui. Kuvan lähde: Facebook.

35--vuotias mies Japanissa on naimisissa hologrom. Häät maksavat 160.000 kruunua. Nukke edustaa naisten tietokoneohjelmaa.

19

Läs allt!


Heaven TV7 vihittiin Uppsalan

Ruben Agnarsson, Martti Ojares, Daniela Persin Christer Åberg

TV-tuottaja Ruben Agnarsson, perustaja ja johtaja Martti Ojares, kanavan johtaja Daniela Persin Christer Åberg.

Minut kutsuttiin kristillisen televisiokanavan Taivaan TV7 ateljeehen avaamista Uppsalassa.

17

Läs allt!


Denne man är farlig, ofrälst och falsk profet


Påve Franciskus.

107

Läs allt!


Jeesus triple maailman historiallinen voitto

Lukija Mail Nils 

Jeesus triple maailman historiallinen voitto, Jumalan lahja kaikille maailman ihmisille. Että Jeesus Kristus teki Hänen sovituksensa oli ennennäkemätön kolmoisvoiton! Haasteena oli 3 eri alueilla, että hän Jumalan edessä Ylituomari ja ennen: Henkimaailma täytyy voittaa.

5

Läs allt!


Tasaisella maalla on epäraamatullista

Tasaisella maalla on epäraamatullista

Jos luet Raamattua, näet selvästi, että maapallo on pyöreä. Jos maa ei ole pyöreä silloin Jeesus olisi mennyt täysin väärässä sanoessaan, että se on sekä päivällä että yöllä maapallolla, kun hän tuo kotiin kaikki tallennetut taivaaseen.

19

Läs allt!


Uusi DVD! Kysymyksiä ja vastauksia lopun aikoja ja sen tapahtumista

Holger Nilsson 

Uusi DVD!  Kysymyksiä ja vastauksia lopun aikoja

Sinulla on nyt mahdollisuus osallistua tähän uuden DVD siitä lopun ajan tapahtumista.

7

Läs allt!


YK haluaa globaalin hallituksen 12 vuoden kuluessa

By Mikael Walfridsson 

Agenda 2030 - YK haluaa globaalin hallituksen 12 vuoden kuluessa

Wolfgang Ishinger: "Elämme aikaa, jolloin kansainvälinen maailmanjärjestys romahtaa juuri nyt. Tässä tyhjiö pyrkii kaikkien nähtäväksi, kuinka pitkälle he voivat mennä. On tarpeen globaali hallitus. "

36

Läs allt!


Päivä haastateltiin Christer Åberg on salaliittoteoriat

Päivä haastateltiin Christer Åberg on salaliittoteoriat

Sanomalehti päivä. 

Sanomalehden Päivä on Jonathan Sverker haastatteli minua ja useat muut salaliittoteorioita ja teki vankka kuusi sivua pitkä laadittu artikkeli.

18

Läs allt!


Ensimmäinen ylösnousemus

Christer Åberg ja Reine Jonsson puhuu puhuu ensimmäiseen ylösnousemukseen Nässjö yhteisöradio.

1

Läs allt!


Muodostuu tehtävän seisomaan takana tanssitunnit ja joogaa?

By Holger Nilsson 

Muodostuu tehtävän seisomaan takana tanssitunteja ja kursseja joogaa?

Mitä tulee lomake, oman esityksen näin: "Bilda kirkon ja yhteiskunnan lyhyttä muotoa muoto, entiseltä nimeltään toisinajattelijoiden Sivistysliitto, on yksi Ruotsin kymmenestä tutkimuksessa."

47

Läs allt!


16 Raamatun jakeita vastaanottaa Jeesuksen pelastuksen

Jeesuksen vastaan

Täällä luetella useita Raamatun jakeita kuten jokainen on saamassa Jeesuksesta. On enemmän pyhiä kirjoituksia tästä, että en ole mukana tässä. Ja kaikki nämä jakeet osoittavat, että sinun tulee hyväksyä Jeesusta!

0

Läs allt!


Kuvia lapsuudestani - Christer Åberg

Amazing kuvia Christer Åberg lapsena! 

Christer Åberg ampua lehmä

Ammut minua lehmä laatikko kamera maatilalla vartuin. Pukeudun puukengät ja muita outoja vaatteita.

7

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Fortfarande i lager: Christer Åbergs starka bok Den längsta natten

Den längsta natten - 150 kronor

Natten till den 22 december, den natt med flest mörkertimmar 2008, genomlider Christer Åberg Den längsta natten i sitt liv, då han på ett mycket traumatiskt och oväntat sätt mister halva sin familj.

1

Läs allt!


Extra: Christer Åbergs bok fortfarande i lager

Upprop för Christer Åbergs bok Den längsta natten. Och du kan även ge ditt stöd till bloggsajten Apg29.nu.

0

Läs allt!


Seurakunnat juhlia Halloween zombeja ja tanssia luurankoja

By Mikael Walfridsson 

Halloween kirkossa

Halloween on perusteellisesti okkultismin ja tumma perinne ei ole mitään Herran kanssa tehdä. Kuva on peräisin seurakunta Yhdysvalloissa, mikä hämmästyttävän halutessaan peruuttaa Halloween teeman yleiskokouksessa.

24

Läs allt!


Porn Surfer - I?

Christer Åberg on saanut kiristys sähköpostiviestien hän olisi surfed porno. 

19

Läs allt!


Christer Åberg friar till Siri

Här friar jag till Siri i direktsändning. Lyssna på svaret!

3

Läs allt!


Toivotut - Osa Kuusitoista

Christer Åberg kymmenen vuosi

Olen aiemmin kertonut, että en tiennyt erityisen paljon minun tausta. Mitä vanhempani ovat ja mitä taustaa heillä En tiedä. Sitten kun sain tavata äitini kertoi olleensa hieman hätäisesti, kuten ohimennen, että minun isovanhemmat olisi ollut Mission kirkossa, mutta näyttää siltä, ​​että ne myöhemmin olisi mennyt pois. 

5

Läs allt!


Kaksi vääriä väitteitä, että Koraani ja islam perustivat uskomukset

Lukija Mail Nils

Islam väittää, että ne polveutuvat Aabrahamin Ismaelin kautta, ja että Muhammed, kuten Abraham toteaa, että on olemassa vain yksi Jumala, Allah!

3

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 47, måndag 19 november 2018 kl. 22:54

Jesus söker: Elisabet, Lisbet!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Homophobes ovat vähemmän älykkäitä patenttivaatimuksen tutkimus

Homophobes alempi IQ

Kuva: Nyheter24. 

Nyheter24 älykkyys vapauttaa ihmisiä, jotka vastustavat homoseksuaalisuutta, koska he väittävät olevansa vähemmän älykkäitä kuin muut ihmiset. 

12

Läs allt!


Senaste kommentarer


Ateisti, joka tuli tyhjäksi

Holger Nilsson

Matka jatkui - Simon Ådahl

Lue kiehtovaa tapahtuma, jonka ateisti ja hän on kieltänyt tulivat turhaksi.

1

Läs allt!


Annie Lööf joutuu odottamaan

Annie Lööf joutuu odottamaan

Kuva: Aftonbladet. 

Andreas Norlén haluaa nyt ottaa aktiivisemman roolin hallituksen muodostamiseen ja tutkimaan neljä hallituksen vaihtoehto. Joten tehtävä ei voi tällä hetkellä centerpartieldaren Annie Lööf kuten on arveltu.

8

Läs allt!


Stefan Löfven on epäonnistunut muodostamaan hallituksen

Stefan Löfven on epäonnistunut muodostamaan hallituksen

Kuva: Aftonbladet. 

Stefan Löfven on epäonnistunut muodostamaan hallituksen. On tehtävän nyt kesk johtaja Annie Lööf?

8

Läs allt!


Tietoja Halloween

Lukija Mail Sigvard Sword

Naula lapsi

"Niin, että miten ne tappavat, isoäiti, isä, sisarukset, ystävät näyttäisi, jos he palasivat kuolleista aaveita, luurankoja ja demonit!"

9

Läs allt!


Yksitoista juutalaisia ​​ammuttiin kuoliaaksi synagogassa Yhdysvalloissa

Juutalaiset ammuttiin vuonna synagoga

Kuva: svt.se.

Yksitoista juutalaisia ​​ammuttiin kuoliaaksi lauantaina synagogan Yhdysvalloissa yksinäinen hyökkääjän. Hän huusi: "Kaikki juutalaiset täytyy kuolla" ja muut juutalaisvastaisia ​​iskulauseita, kun hän astui sisään ja alkoi ampua heidän ympärillään.

2

Läs allt!


Kirkot sallii muslimien rukous

Muslimien rukous kirkoissa

Kuva: Day. 

Nyt se on todella mennyt liian pitkälle! Päivä luin että Saronförsamlingen Göteborgissa on yksi kirkkojen jotka mahdollistavat muslimien rukous kirkossa tiloihin.

44

Läs allt!


Ekstrat: Christer Åberg kirja edelleen varastossa

Soita Christer Åbergin kirja Pisin yö. Ja voit myös antaa tukea blogipalvelun Apg29.nu.

0

Läs allt!


Annie Lööf muodostaa hallitus?

Annie Lööf muodostaa hallitus?

Kuva: Aftonbladet. 

Will Annie Lööf pääministeri, Olen ikuisesti vakuuttunut, että on olemassa eräänlainen eliitin taustalla, jotka valvovat ja että tämä oli suunniteltu, ja niiden hallinnassa.

41

Läs allt!


Unika dopfilmer

Unika dopfilmer - Studio Apg29 med Christer Åberg. Christer Åberg talar om dopet och visar fantastiska dopfilmer.

2

Läs allt!


Aika sisään: Youtube laski maailmassa

Mikael Walfridsson 

Aika sisään: Youtube laski maailmassa

Ja kun se onnistuu, sulkea YouTuben koko maailman väestöstä kerrallaan, joten se kertoo minulle, että olemme matkalla saada globaali viestinnällinen järjestelmä, jossa voimme vaikuttaa ja tavoittaa lähes kaikki ihmiset maan päällä yksi ja sama aika.

5

Läs allt!


Kolme kuvaa Jeesuksen Vanhassa testamentissa

Lukija Mail Leif Boman 

Meidän katse Jeesukseen sellaisenaan (Heb 12) vaatii, sitten kirkastuu niin monet Vanhan Testamentin tarinoita Hengen apua.

5

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 452 881 030 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 018 bloggartiklar, 91 657 kommentarer och 59 932 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp