1 118 online! | Sidvisningar idag: 88 886 | Igår: 244 364 |

www.apg29.nu


Den oönskade - Del femton

Den oönskade

Fortsättningen på min livsberättelse från min barndom: När min inre tunna till slut blev överfull exploderade den.

Egentligen var jag ett glatt barn som hade nära till skratt. Min fostermor hade vid ett tillfälle berättat för mig då jag var vuxen, innan hon blev alltför dement, att jag hade lett och skrattat mot alla då jag först kom till dem på landet. 

Men på grund av all kuvning och nedtryckning som jag skulle få uppleva hemma, i skolan och på min fritid blev jag till slut inte ett glatt barn. Min osäkerhet lyste alltför tydligt rakt igenom mig. 

Från barnsben och ända in i vuxen ålder upplevde jag en stark förkastelse. Förkastelse är någonting fruktansvärt. Man kan inte fungera som människa. Vad man än gör så duger man inget till. Man är jämt rädd för att misslyckas - och då misslyckas man hela tiden. 

På grund av att man är så fruktansvärt osäker vet man inte hur man ska bete sig. Och då märker alla människor runt omkring att man inte kan bete sig normalt. Då blir det ännu värre eftersom de då blir försiktiga att ta kontakt med en. Resultatet blir att man lider ännu mer. 

Och det kanske är av den här anledningen som man också drar till sig mobbare. Man signalerar på något märkligt sätt "kom och mobba mig - jag är ett frivilligt offer". Och inte heller hjälper det om man flyttar till en annan plats där ingen vet vem man är, man blir ändå strax mobbad på grund av de signaler som man sänder iväg.

Det finns ett skolkort som togs på mig då jag var sju år i första klass. Jag har en grön tröja på mig, kortklippt rak lugg och mina utstående öron syns tydligt, särskilt det ena. Alltid när jag tittar på det kortet gör det ont i mig. Kortet avslöjar obarmhärtigt hur dåligt den lille förkastade och osäkre pojken mådde. 

Det gör ont i mig att se in i hans bruna ångestfyllda ögon. Det är smärtsamt att se hans smala strama torra läppar som försöker forma ett leende. Det misslyckade leendet avslöjade hans osäkerhet, rädsla och förkastelse. Och det gör även ont att se de utstående stora öronen eftersom jag vet att mina klasskompisar knäppte med fingrarna på dem så att de blev alldeles röda. 

Annars var pojken på bilden en väldigt fin pojke som oskyldig och oskuldsfri kastades in i en hård och obarmhärtigvärd som han på grund av sin oskyldiga snällhet inte kunde skydda sig emot. Han ville så gärna tänka väl om alla människor - även de som behandlade honom illa.

Jag var som sagt egentligen ett glatt barn men jag fick alltför tydligt lära mig att om man var glad på morgonen skulle man få gråta innan kvällen. Det slog aldrig fel. Jag kunde skratta och sjunga på morgonen men innan kvällen grät jag och var fullständigt uppriven. Varför? Det fanns så mycket frustration och ilska inom mig på grund av all förtryck från min fostetfar. 

Jag kunde inte sätta ord på det, och ingen verkade heller förstå. När min inre tunna till slut blev överfull exploderade den. Jag fick okontrollerade raseriutbrott. 

Vad jag kan minnas fick min fosterbror Johan aldrig sådana utbrott när vi var barn. Hans tunna exploderade aldrig trots att han behöll allt inom sig. 

Ronny hade installerat fina och dyra dörrar till finrummet och till vardagsrummet. De var alla bruna med vacker träpanel.

När jag vid ett tillfälle hade ett av mina raseriutbrott gav jag i min frustration och förtvivlan en kraftig spark med min högerfot mot den vackra dörren in till finrummet. När jag drog tillbaka foten lämnade jag till min förvåning kvar ett stort hål i den. Jag kan inte minnas hur det gick med min fot, men förmodligen tog den ingen skada. 

Till min förvåning var det ingen som blev arg på mig efter min dörrmisshandel. Det var som om de bara tystade ner det och inte ville prata om det. Ronny spacklade över det stora hålet och målade sedan brun färg på det. Men det blev inte osynligt utan det syntes många år framöver och påminde mig vad som hade hänt. Och varje gång jag såg det igenspacklade hålet med den bruna färgen gjorde det ont i mig.

Men oftast gick min frustration och ilska ut över Stina. Hon var snäll men kunde inte förstå min frustration. Hon kanske inte kunde det eftersom hon var ju själv nedtryckt och kuvad under årens lopp. 

Inga hade inget körkort så när hon skulle handla i Skeens affär fick hon själv cykla dit. Ronny skjutsade henne aldrig till affären. Sedan cyklade hon hem varorna i en stor brun pappkartong på pakethållaren. Ibland när Stina och jag skulle åka med bussen till Ljungby fick jag sitta på pakethållaren medan hon frenetiskt trampade på väg till busshållplatsen i skeen för att inte missa den orangefärgade SJ-bussen som gick från Halmstad till Ljungby. Då kunde det hända att Ronny och Johan åkte förbi oss på Torpavägen med bilen utan någon tanke på att vi behövde någon skjuts. Nej Ronny skjutsade aldrig Stina. Jag lovade Stina mer än en gång när jag blir stor och får körkort skulle jag skjutsa henne till Ljungby.

Det kan tyckas märkligt hur dåtidens barnavårdsnämnd kunde placera fosterbarn i en sådan familj. Jag vet faktiskt inte hur drt givk till men tiden var annorlunda då än idag. Idag hade det aldrig gått. Jag har fått höra att Ronny och Stina hade sommarbarn innan vi fosterbarn kom dit. Så av den anledningen kanske de fick utökat förtroende att ha Johan och mig. Johan och jag växte upp på gården och vi visste inte om några andra föräldrar än våra fosterföräldrar.

Men folk runt omkring visste hur vi hade det. Det pratades en hel del bland folket i byn. De kunde inte förstå hur Ronny och Inga kunde få ha fosterbarn. De visste om att Stina aldrig satt med oss vid matbordet utan att hon ofta stod vid spisen och åt, eller till och med inne i skafferiet. Skafferiet var så stort med kylskåp och frysbox och hyllor med mat, så man kunde gå in och stänga dörren efter sig. 

Det fanns alltså folk som var medvetna och pratade om det, men pratet gick aldrig vidare utan stannade hos dem och blev ingenting annat än bara prat.

Det gick också rykten på byn gick att de hade tagit oss barn för pengarnas skull, men det är inget som jag känner till.

Stina var alltså rejält kuvad och nertryckt så att min frustration skulle gå ut över henne var faktiskt tragiskt. Jag tycker än idag att det är sorgligt. Men vem skulle jag vända mig till? Jag hade ju ingen.

Stins hade ett favoritprogram på tv. Det var NP Möller. Nu var hon i sitt sovrum och skulle se på programmet på sin färg-tv medan Ronny var i sitt varrdagsrum och såg på sin tv. De levde i två skilda världar i samma hus och i detta växte vi barn upp. Men nu var min frustration så stor och förtvivlad att jag skrek och skällde på henne och ville att hon skulle lyssna och förstå mig, men hon ville ju se på NP Möller. 

Det slutade med att hon missade hela programmet så att hon började gråta. När jag såg hennes tårar, gjorde det så fruktansvärt ont i mig att jag tystnade och visste inte vad jag skulle göra. Samma sak var det förstås för Stina. Hon visste inte vad hon skulle ta sig till i denna svåra situation som hon befann sig i. 

Johan var också i rummet när detta hände men han sa inget. Han visste väl inte heller vad han skulle göra. Men när sådana här saker hände fick jag alltid höra av Stina att så här slutar det på kvällen om man är glad på morgonen. 

"Skrattar man på morgonen blir det gråt innan kvällen" förklarade hon för mig. 

På det sättet fick jag en rädsla över att vara glad på morgnarna eller vara glad över huvud taget.

Jag var egentligen ett glatt barn...


Alla delar: Den oönskade


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg Friday 5 October 2018 14:36 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


9 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Ann-Mary Fast

Bildena från din barndom ; visar en otroligt söt pojke som utstrålar inre bubblande glädje,jag kan inte se annat

Svara -   - 5/10-18 16:17 -


Erkki

Crister , jag förståe Dej, jag har levt utan mamma och pappa . i olika fosterhem och blivit övergiven flera gånger. Men du har otroligt framgång i ditt inre helande att du kan berätta och berätta så frimodig.

Svara -   - 5/10-18 17:56 -


Christer Åberg

Har rättat ett namn i artikeln som blev fel.

Svara -   - 5/10-18 22:33 -


Annie

Tack Christer.

Svara -   - 6/10-18 07:57 -


Ann-Mary Fast

Du var och är den önskade

Svara -   - 6/10-18 11:00 -


Ann-Mary Fast

Du var och är den önskade

Svara -   - 6/10-18 11:00 -


Ann-Mary Fast

Önskad ! Mörka krafter ville se dig oönskad men har inte haft framgång med det.

Svara -   - 6/10-18 14:24 -


Lena Henricson

Var nog bra att du hade Stina. 👍 Men så sorgligt att hon fick dig att tro att man inte kan vara glad på morgonen. 😢 Nu är du i alla fall vår glade Christer. 😊

Svara -   - 6/10-18 22:09 -


Troende

Tack ,Christer för Din berättelse . Nu tror jag att jag förstår varför jag själv känner mig mobbad nästan varje dag. Jag tvingades flytta hemifrån, utsattes för förskingring av ägodelar, har en arbetssjukdom m.m. Har inte förstått varför andra inte är snälla som förr. Tack att Du förklarade mekanismen bakom mobbning ! Säkert helt rätt. Gud välsigne Dig m.fl.

Svara -   - 14/10-18 03:38 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?69 bliadhna a dh'aois ag iarraidh an aois gu 49

69 bliadhna a dh'aois ag iarraidh an aois gu 49

Picture: Latha. 

Tha an 69 bliadhna a dh'aois Emile Ratelband anns an Òlaind airson an aois laghail Hard de 49 bliadhna.

6

Läs allt!


"Iosa Criosd a shàbhail mi à 27 bliadhna de co-sheòrsachd"

David làidir teisteas mar a fhuair e a shàbhaladh agus a shàbhaladh le losa air 27 bliadhna de co-sheòrsachd. Swedish teacsa. 

- Is e m 'ainm Daibhidh, Tha mi 44 bliadhna a dh'aois, agus tha seo na fhianais air mar a tha Iosa a shàbhail mi à seachd bliadhna fichead de co-sheòrsachd. Tha mi a 'bruidhinn air gaol.

1

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


Troendedöparna a losgadh, a chaidh a bhàthadh agus a dhì-cheannadh

Tha mòran daoine a tha a 'fulang geur-leanmhainn, a chur dhan phrìosan agus a mharbhadh a tha air an cur an gnìomh a' Bhìobaill chreidmhich-baisteadh le bogaidh.

9

Läs allt!


Tommy Dahlman intervjuar Christer Åberg i Kanal 10

Tommy Dahlman intervjuar Christer Åberg i Kanal 10 om hans frus och lille sons död två dagar innan julafton för snart tio år sedan.

2

Läs allt!


Baisteadh: càite, cuin agus ciamar a

Baisteadh anns a 'mhuir

Seo a bheir mi dhuibh cuid de na Sgriobtairean soilleir air a baisteadh a dhèanamh, nuair a tha e air a dhèanamh agus ciamar.

4

Läs allt!


A bheil Dia a 'Bhìoball na h-aon mar an Koran aig Dia?

"Tha an fheadhainn a tha a 'cumail a-mach a ghràdhachadh, onair agus aoradh Dhè, nach eil fìrinn ann nach eil iad a ghràdhachadh, onair agus aoradh Iosa."

5

Läs allt!


Denne man är farlig, ofrälst och falsk profet


Påve Franciskus.

107

Läs allt!


Phòs e hologram Hatsune Miku

Phòs e hologram

Akihiko Kondo 'cumail pupaidean dreach den hologram Hatsune Miku a phòs e. Ìomhaigh Source: Facebook.

A 35-bliadhna a dh'aois duine ann an Iapan air a bhith a phòs hologrom. Bha a 'bhanais a chosg 160,000 crùin. A Doll 'riochdachadh female prògram coimpiutair.

19

Läs allt!


Heaven TV7 choisrigeadh ann an Uppsala

Ruben Agnarsson, Martti Ojares, Daniela Persin agus Christer Åberg

Riochdaire TBh Ruben Agnarsson, stèidheadair agus ceann-suidhe Martti Ojares, sianal manaidsear Daniela Persin agus Christer Åberg.

Bha mi cuireadh gu Christian sianal telebhisein Heaven TV7 stiùidio fosgladh ann an Uppsala.

17

Läs allt!


Iosa trì t-saoghal buaidh eachdraidheil

Reader Mail le Nils 

Iosa trì t-saoghal buaidh eachdraidheil, Dia a thiodhlac do na h-uile dhaoine an t-saoghail. That Iosa Criosd rinn tro a bha ìobairt-rèite mar nach fhacas riamh Triple Victory! Tha an dùbhlan a bha 3 diofar raointean a tha e an làthair Dhè àrd-bhritheamh agus an làthair: Tha spiorad an t-saoghail, feumaidh a bhuannachadh.

5

Läs allt!


Flat talamh unscriptural

Flat talamh unscriptural

Ma tha thu a 'leughadh a' Bhìoball, faodaidh sibh fhaicinn gu soilleir gu bheil an talamh cruinn. Ma tha an talamh an uair sin chan eil e cruinn Iosa a bhiodh mionaideach ceàrr nuair a tha e ag ràdh gu bheil e an dà chuid latha agus oidhche air an Talamh, 'nuair a bheir e dhachaigh a h-uile sàbhaladh gu nèamh.

20

Läs allt!


DVD Ùr! Ceistean is freagairtean mun deireadh-amannan is na tachartasan aca

Le Holger Nilsson 

DVD Ùr!  Ceistean is freagairtean mun deireadh-amannan

Tha thu a-nis gu bheil cothrom aca pàirt a ghabhail ann an DVD ùr a tha seo mu dheidhinn deireadh-ùine tachartasan.

7

Läs allt!


UN ag iarraidh cruinneil riaghaltas taobh a-staigh 12 bliadhna

Le Mikael Walfridsson 

Clàr-gnothaich 2030 - UN ag iarraidh cruinneil riaghaltas taobh a-staigh 12 bliadhna

Wolfgang Ishinger: "Tha sinn beò ann an àm far a bheil an t-saoghail eadar-nàiseanta òrdugh Tuitidh anns a 'bhad. Anns an Vacuum a 'feuchainn a h-uile fhaicinn dè cho fada' urrainn dhaibh a dhol. Tha feum airson cruinneil riaghaltas. "

36

Läs allt!


Latha agallamh Christer Åberg air co-fheall teòiridhean

Latha agallamh Christer Åberg air co-fheall teòiridhean

Tha pàipear-naidheachd Latha. 

Tha pàipear-naidheachd an latha a tha le Jonathan Sverker agallamh rium, agus grunn daoine eile air co-fheall a smuaintean agus rinn e cruaidh shia duilleagan a dh'fhaid elaborated aiste.

19

Läs allt!


Tha a 'chiad aiseirigh

Christer Åberg agus Reine Jónsson a 'bruidhinn a' bruidhinn air a 'chiad aiseirigh ann Nässjö rèidio coimhearsnachd.

1

Läs allt!


A chruthachadh obair gu seasamh air cùl an clasaichean dannsa agus yoga?

Le Holger Nilsson 

A chruthachadh obair gu seasamh air cùl an leasain dannsa agus cùrsaichean ann yoga?

Mu Foirm, aca fhèin taisbeanadh mar seo: "Bilda airson na h-Eaglais agus Comann-, an foirm goirid Foirm, ris an cante roimhe neo-conformist foghlaim an co-bhuinn, an t-Suain 'S e aon de na deich sgrùdadh."

47

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Fortfarande i lager: Christer Åbergs starka bok Den längsta natten

Den längsta natten - 150 kronor

Natten till den 22 december, den natt med flest mörkertimmar 2008, genomlider Christer Åberg Den längsta natten i sitt liv, då han på ett mycket traumatiskt och oväntat sätt mister halva sin familj.

1

Läs allt!


Extra: Christer Åbergs bok fortfarande i lager

Upprop för Christer Åbergs bok Den längsta natten. Och du kan även ge ditt stöd till bloggsajten Apg29.nu.

0

Läs allt!


16 verses Bhìoball mu dheidhinn a 'faighinn Iosa air son slàinte

gheibh Iosa

Here I liosta grunn Bible verses mar h-uile duine mu dheidhinn a tha a 'faighinn Iosa. Tha barrachd sgriobtairean mu dheidhinn seo gu bheil mi air nach gabhail a-steach an seo. Agus a h-uile de na ceathramhan seo a 'sealltainn gum bu chòir dhuibh gabhail ri Iosa!

0

Läs allt!


Pictures bho m 'òige - Christer Åberg

Amazing dealbhan de Christer Åberg mar leanabh! 

Christer Åberg mharbhadh a bha a 'bhò

Bha thu a 'losgadh mo bò le bogsa chamara air an tuathanas Dh'fhàs mise suas. Tha mi a 'caitheamh fiodha clogs agus aodach neònach eile.

7

Läs allt!


Christer Åberg friar till Siri

Här friar jag till Siri i direktsändning. Lyssna på svaret!

3

Läs allt!


Paraistean a 'comharrachadh Oidhche Shamhna agus a' dannsa le Zombies cnàimhneach

Le Mikael Walfridsson 

Oidhche Shamhna ann an eaglais

Tha Oidhche Shamhna a mionaideach occult dorcha agus beul-aithris aig a bheil dad ris an Tighearn a dheanamh. Tha an dealbh seo bho choitheanal anns na Stàitean Aonaichte, a tha iongantach a thaghadh a tharraing an Halloween theme ann an Ard-sheanadh.

24

Läs allt!


Stiùireadh a Surfer - I?

Christer Åberg a fhuair extortion puist-d gum biodh e air a surfed Stiùireadh. 

19

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 47, onsdag 21 november 2018 kl. 09:42

Jesus söker: Helga, Olga!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Tha gun iarraidh - Pàirt Sixteen

Christer Åberg deich bliadhna

Dh'innis mi roimhe thu sin cha robh fios agam gu sònraichte mòran mu mo chùl. Dè mo phàrantan agus dè tha iad a 'chùl tha Chan eil fios agam. An sin aon uair 'fhuair mi a' coinneachadh ri My Mom innse dhomh a bha i beagan cabhaig, mar ann an dol-seachad, gu bheil mo phàrantan a bhiodh air a bhith ann an Mission eaglais, ach tha e coltach gu bheil iad às dèidh sin bhiodh air a dhol a-mach. 

5

Läs allt!


Senaste kommentarer


Dà meallta tagraidhean a Choran agus Islam a tha stèidhichte air an creideasan

Reader Mail le Nils

Tha Islam a 'cumail a-mach gu bheil iad o shliochd Abrahaim tro Ismaeil, agus gun Muhammad, mar Abraham ag aithneachadh nach eil ach aon Dia, Allah!

3

Läs allt!


Homophobes cho toinisgeil tagraidhean rannsachaidh

Homophobes ìsle IQ

Picture: Nyheter24. 

Nyheter24 fiosrachadh frees daoine a tha an aghaidh co-sheòrsachd oir bha iad tagradh iad cho toinisgeil na daoine eile. 

12

Läs allt!


Tha atheist a thàinig gu neoni

Le Holger Nilsson

Tha an turas a leantainn - Simon Ådahl

Leugh an tachartas inntinneach a tha an atheist aicheadh ​​agus a thàinig gu neoni.

1

Läs allt!


Annie Lööf tha feitheamh

Annie Lööf tha feitheamh

Picture: Aftonbladet. 

Andreas Norlén a-nis ag iarraidh a ghabhail pàirt nas motha ann an riaghaltas a chruthachadh agus gus sgrùdadh a dhèanamh air ceithir riaghaltais eile. Agus an obair a tha an-dràsta urrainn do centerpartieldaren Annie Lööf mar a tha air a bhith a 'beachdachadh.

8

Läs allt!


Stefan Löfven air fàiligeadh a 'cruthachadh an riaghaltais

Stefan Löfven air fàiligeadh a 'cruthachadh an riaghaltais

Picture: Aftonbladet. 

Stefan Löfven air fàiligeadh airson riaghaltas. 'S e an rùn-nis gu Ionad ceannard Pàrtaidh Annie Lööf?

8

Läs allt!


Facts mu Oidhche Shamhna

Reader Mail le Sigvard Sword

Tha nail ann an leanabh

"Uime sin mar a bhiodh iad a mharbhadh, a sheanmhair, athair, bràithrean is peathraichean, caraidean a bhiodh a 'coimhead coltach, ma tha iad a thill bho na mairbh mar taibhsean, cnàimhneach agus dheamhan!"

9

Läs allt!


Eleven Iùdhaich-sgrìn gu bàs san t-sinagog anns na Stàitean Aonaichte

Iùdhaich gunned ann an sionagog

Picture: svt.se.

Eleven Iùdhaich-sgrìn gu bàs Disathairne ann an t-sinagoig anns na Stàitean Aonaichte le assailant aonar. Dh'èigh e, "a h-uile h-Iùdhaich Feumaidh bàs" is eile mì-Semitic slogans nuair a fhuair e ceum ann agus thòisich losgadh timcheall orra.

2

Läs allt!


Eaglaisean a 'toirt cothrom Muslamach ùrnaigh

Muslamach ùrnaigh ann an eaglaisean

Picture: Latha. 

A-nis tha e air a dhol ro fhada dha-rìribh! An latha leugh mi gun Saronförsamlingen ann Gothenburg 'S e aon de na h-eaglaisean a leigeas Muslamach ùrnaigh anns an eaglais an togalach.

44

Läs allt!


Unika dopfilmer

Unika dopfilmer - Studio Apg29 med Christer Åberg. Christer Åberg talar om dopet och visar fantastiska dopfilmer.

2

Läs allt!


Extras: Christer Åberg leabhar fhathast ann an stoc

Gairm airson Christer Åberg leabhar The as fhaide oidhche. Agus faodaidh tu cuideachd agad a thoirt taic do na blog làraich Apg29.nu.

0

Läs allt!


Annie Lööf a 'cruthachadh an riaghaltais?

Annie Lööf a 'cruthachadh an riaghaltais?

Picture: Aftonbladet. 

Bidh Annie Lööf Phrìomhaire, bheir mi gu bràth a bhi cinnteach gu bheil seòrsa de shàr-chluicheadairean anns a 'chùl a smachdachadh agus gun robh seo air a phlanadh agus fo smachd orra.

41

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 453 226 679 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 021 bloggartiklar, 91 680 kommentarer och 59 954 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp