415 online! | Sidvisningar idag: 37 217 | Igår: 171 555 |

www.apg29.nu

gospel-apg29


Live Apg29 | Biblar | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Christer Åberg | Sök | Kontakt

Den oönskade del fjorton

Öra

Den chockerande berättelsen om min uppväxt på landet hos en fosterfamilj.

Gården bestod av ett boningshus. Garage med torrdass, (sedan skulle det bli toalett med badrum inomhus), ladugård med ränne och en stor gödselstad baksidan, maskinhall, litet garage, vedbod och ett brygghus jämte där Stina brukade tvätta. 

Jämte brygghuset stod det en stor dieseltank som man för hand pumpade upp dieseln till gårdens traktorer. Alla dessa hus stod runt gårdsplanen. 

Vid ett tillfälle lekte jag med en gammal cykelkärra. Det fanns ett par sådana på gården. De var klumpiga, tunga, rostiga och med stora cykelhjul. Jag hade inte spänt fast den efter en cykel utan jag körde för hand då jag sprang runt med den över gårdens grusplan. 

Med start från de vidöppna verkstadsdörrarna sprang jag med cykelkärran över hela gården och fram till kökstrappan. Sedan tänkte jag inte mycket mer på det. 

Under tiden jag lekte med cykelkärran hade Ronny och Johan klättrat upp i ett högt trätorn som stod på en kulle i Bökhult tvärs över skogen. I Bökhult hade Ronny och Stina bekanta som de brukade hälsa på ibland. 

Trätornet var så högt att det sträckte en bra bit över trädtopparna. Jag vet inte varför det hade byggts men några år senare revs det. Uppe i tornet var det en oerhörd utsikt över landskapen runt omkring. Där uppe på höjden stod Ronny och Johan och såg sig omkring. I olika riktningar såg de gårdar, åkrar och skog. 

När Ronny och Johan kom hem berättade de att de hade klättrat upp i det höga tornet och kunnat se jättelångt. 

Då sa Ronny till mig:

"Jag såg dig på gården!" 

"Det tror jag inte på“, sa jag. 

"Jo då, det gjorde jag!" insisterade Ronny. 

Men jag trodde inte på det. Hur skulle han ha kunnat se det? För mig som en liten pojke var det jättelångt borta. Dessutom var det tjockt med skog mellan gården och tornet. 

"Vad gjorde jag då?" frågade Jag lite finurligt i tron att han inte skulle kunna svara. 

"Du sprang med cykelkärran över gården", svarade Ronny. 

Där blev jag tyst och sa inget mer. Tänk att de kunde se mig på gården så långt ifrån. 

När jag tänker tillbaka på den här händelsen förundras jag över att Ronny faktiskt för en gång skull pratade med mig utan att göra några fula grimaser. Oftast satt han alltid vid köksbordet när det var matdags och grimaserade. Förutom det så pratade han inte med nån av oss. Varken med mig eller med Johan som satt tillsammans med honom vid bordet, eller med Stina som stod vid köksbänken jämte spisen och åt. 

Men jag förundras också över att det var faktiskt var någon som kunde se mig, som var mycket högre upp, trots att jag inte visste om det. Det var någon som kunde se lilla mig som gick omkring och inte var önskad eller behövd på denna stora jord.

Men Tim var inte ett snällt barn. 

Efter en dags mobbning på skolan fortsatte det i bussen hem som kördes av Hugo. Det var flera barn som trakasserade mig runt omkring mig i bussen och Tim var en av de ledande. 

Som barn var jag väldigt kortklippt i motsats till de andra pojkarna. När det var dags att klippas brukade Ronny köra mig och Johan till Gunnar Taxi i Skeen. Han hade en hårklippningsmaskin som han klippte av det mesta håret med. Han brukade få några kronor av Ronny för besväret. Efter att jag hade blivit klippt brukade jag alltid känna med min hand på det korta håret i nacken. Det var faktiskt mjukt och skönt.

Men på grund av att jag var så kortklippt syntes mina utstående och stora öron desto mer. Då brukade mina skolkamrater kalla mig för fladderöra och knäppa sina fingrar mot mina öron bakifrån och hånskratta mot mig. Förutom att det var kränkande var det mycket obehagligt och gjorde ont. Jag ville att de skulle sluta men de som satt bakom mig i bussen kunde bara fortsätta och fortsätta med sitt knäppande på mina öron så att de blev alldeles röda.

Till slut kom bussen fram till hållplatsen där Tim och jag släpptes av. Men det var inte slut med mobbningen trots att vi nu var själva.

Jag vet faktiskt inte varför, men hånflinande krängde han av sig sin skolväska som fungerade som en ryggsäck, släppte ner den på marken, medan bussen körde iväg och försvann bakom en krök. Därefter brottade han ner mig på marken så att jag föll på rygg. Han satte sig grensle över mig och slog mig med sina knytnävar gång på gång. Han var starkare så jag kunde för det mesta inte försvara mig.

Och det var så under hela min uppväxt. Jag kunde inte försvara mig. Varken fysiskt eller verbalt. Jag var svag fysiskt, och jag var svag verbalt eftersom jag var nertryckt mentalt.

Den här händelsen har jag inte heller berättat för någon. Hur skulle jag kunna det? Det var ju ingen som såg mig eller händelsen. Jag hade inte förstått då eller fått veta att det faktiskt var någon som såg mig. Någon som kunde se från höjden likt från tornet där min fosterfar och fosterbror hade sett över markerna.

Det var aldrig en hemlighet att Johan och jag var fosterbarn. Detta fick vi veta direkt när vi var små. Vi visste att Ronny och Stina inte var våra riktiga föräldrar. Men vi fick aldrig veta som barn vilka våra riktiga föräldrar var eller vad de hette. Bara att vi kom från Stockholm, så vi tänkte oss att de måste bo i Stockholm. 

Som jag tidigare har berättat sa vi aldrig mamma och pappa till våra fosterföräldrar utan det var alltid Stina och Ronny. I och med vår familjebildning var så konstig växte jag aldrig upp med något mormor och morfars begrepp, eller farmor och farfar. Inte heller fanns det några mostrar eller farbröder, trots att Ronny och Stina hade syskon. 

Inte heller växte jag upp med ett syskonbegrepp, men om jag ska kalla någon för min bror, så är det Johan. Han är än idag min bror trots att vi endast var fosterbröder när vi växte upp.

Ibland kom det en kvinna från Värnamo körandes upp till vår gård med ett rykande grusmoln efter den lilla bilen. 

Hon hette Gunvor och brukade med jämna mellanrum titta till oss fosterbarn. Men det märkliga var att hon pratade aldrig med oss barn, utan alltid med Stina och Ronny, ja egentligen mest med Ronny. 

Nu för tiden skulle de varit mycket noga med att prata med barnen, ta reda på hur de mår och vad de tycker. Egentligen hade jag ingen klar uppfattning varför hon kom ändå från Värnamo. Det låg bara sex mil från oss, men för mig var det långt. Men jag förstod att hennes besök gällde oss barn, men inte riktigt på vilket sätt.

Nu stod och pratade med Ronny på gräsmattan framför huset. Vad trevlig han var mot henne! Han gav intrycket att han var en riktig god och förtjusande familjefar! Han stod och gestikulerade ivrigt med sina händer på det sättet som han brukade göra när han pratade med någon. Jag vet inte riktigt vad han pratade om, men fick intrycket att det rörde sig om Johan och mig och hur allting var sååå bra. 

Trots min ringa ålder så tyckte jag att det var konstigt att han kunde stå där och berätta att allting var bra, när allting inte var bra. Han stod och ljög! Vad dåligt jag mådde när jag stum av häpnad såg detta. Jag var bara ett litet nedtryckt barn, vad kunde jag säga och göra? 

Jag sa inget, utan stod bara och tittade förundrat på avstånd då jag för ett kort ögonblick hade avbrutit min lek. Johan och jag hade jagat varandra på gräsmattan. Vid ett tillfälle hade Gunvor vänt sig till Johan och på ett litet skämtsamt sätt sagt:

"Var rädd om din bror!"

Tänk att hon kallade mig för bror. Det blev jag också förundrad över. På något sätt var vi i alla fall bröder, trots att vi inte var släkt med varandra.

Efter sitt besök åkte Gunvor vidare så att dammet rök efter hennes bil på den smala och krokiga grusvägen. 

Efter att dammet hade lagt sig var Ronny inte lika trevlig längre.


Hela följetongen 


Den här följetongen är min livsberättelse från barndomen och framåt. Jag berättar naket och öppenhjärtigt. En hel del har jag aldrig berättat om tidigare. Vissa namn i berättelsen är fingerade.


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg sändag 30 september 2018 02:16 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


14 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Andy Svensson

Tack Christer för att du delar med din berättelse från din uppväxt. Jag har med skrivit lite om min och där jag har titeln "Trasdockan som fick liv igen". Flera gånger har jag skrivit men sedan inte varit nöjd. Att skriva som du gör är läkande för själen.

Svara -   - 30/9-18 10:25 -


EL

SD vill erkänna Jerusalem som stad: http://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/motion/erkannande-av-jerusalem-som-israels-huvudstad_H60215

Svara -   - 30/9-18 10:31 -


EL

SD vill erkänna Jerusalem dom stad. http://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/motion/erkannande-av-jerusalem-som-israels-huvudstad_H60215

Svara -   - 30/9-18 10:32 -


Bengt

Du har ju haft det värre än jag vetat om

Christer

Svara -   - 30/9-18 10:59 -


Kattis

Christer du har haft det tufft! De som mobbar dig, och de som knäpper med fingrarna på dina öron så de blir röda! Och den där Tim, så att du åkte i backen? Slog du inte i ryggen? Det måste ha gjort ont och falla baklänges så!!

Det där Tornet som Ronny och Johan var uppe i ? Rätta mig om jag har fel! Var det inte ett Torn för Älgjakt? Så de får bra utsikt när de sitter och vaktar, och ska jaga Älg??

Den där Gunvor? Rätta mig om jag har fel? Var det inte ifrån då tidens Social tjänst, eller Barnavårdsnämd? Eftersom Ronny ljög för henne och sa allt var bra?? Det var bara en Tanke!

Svara -   - 30/9-18 18:36 -


Christer Åberg

Svar till Kattis.

Det var ett mycket högt torn som nådde över de höga trädtopparna.

Det var den tidens socialtjänst som hette barnavårdsnämnden.

Svara -   - 30/9-18 20:54 -


Christer Åberg

Svar till Andy Svensson.

Det är bäst att säga att jag skriver min livsberättelse för jag vill berätta historien, inte för att bli läkt, för det har jag blivit för länge sedan av Jesus!

Svara -   - 1/10-18 01:41 -


Jesus dotter

Ett väldigt svårt barndom. Tack Christer att du delar med dig. Tack Jesus för helandet.

Christer, jag undrar om dina fosterföräldrar lever?

Svara -   - 1/10-18 09:56 -


Bengt

Det är underbart att du blivit det

Ett tacksägelseämne

Svara -   - 1/10-18 10:10 -


Bengt

Det är underbart att du blivit det

Ett tacksägelseämne

Svara -   - 1/10-18 10:10 -


Bengt

Det är underbart att du blivit det

Ett tacksägelseämne

Svara -   - 1/10-18 10:10 -


Andy Svensson

Svar till Christer Åberg.

Underbart att höra Christer 🙂

Svara -   - 1/10-18 19:59 -


Lenny

Det är underbart Christer, att du gått helskinnad ur allt som du varit med om. Det visar ju helt klart en sak!

Vår älskade Jesus Kristus har vakat över dej hela tiden och gett dej sitt beskydd, tills att du var redo att ta emot och följa Honom.

För att han värnar om den utsatte som är redo att gå hans väg, du var uppenbarligen ämnad för detta.

Svara -   - 1/10-18 20:44 -


Gun

Jag kan se din barndomsmiljö framför mig. Livet på landet var oftast som du beskriver det. Jag känner igen mycket.

Jag tycker du ser så fin ut på bilderna. Inte alltför utstående öron, lagom kort hår och snälla ögon.

Tänk om dina mobbare kunde få läsa detta... vem vet, kanske de gör det och får ånger. Eftersom du inte berättade något, då när det hände, så blev det ju aldrig uppklarat. En försoningsfest, kanske?

Att ingen vuxen reagerade? Fast det är nog så, för många, nu också.

Jag läser gärna fortsättningen.

😊

Svara -   - 1/10-18 21:40 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Migrationsverket ställer fel frågor för att avgöra om man är kristen

De flesta av Migrationsverkets 12 frågor är helt omöjliga att svara på och dessutom helt meningslösa när det i själva verket bara behövs en fråga för att avgöra om någon är kristen eller ej.

0

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 3

Christer Åberg berättar om sin tro. Del 3.

0

Läs allt!


New Age banar väg för Antikrist

New Age banar väg för Antikrist

Av Holger Nilsson  Under 1980-talet har vi mer och mer stött på uttrycket ”New Age”. Fortfarande så står dock många frågande inför vad New Age är för något, detta trots att miljontals världen över har blivit berörda, påverkade och indragna i denna strömning som nu sveper fram. 

28

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 2

Christer Åberg berättar om sin tro. Del 2.

1

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

21

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 3

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. Del 3 av 10.

7

Läs allt!


Kommer den som bytt kön till himlen?

Transsexuell

Kommer de människor till himlen som har bytt kön genom operation?

8

Läs allt!


Jesu trovärdighet bevisad genom hans uppfyllda förutsägelser!

Läsarmejl av nils Avgörande för den sanningshalt ett budskap innehåller, är dess talesmans Trovärdighet. Då Bibeln talar om Gud och människans eviga tillvaro, om Himlen och Helvetet måste dess upphovsman tålas att granskas.

4

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 1

I den här videon berättar jag vad jag tror på. Detta är den första videon av flera delar.

1

Läs allt!


Kristna förföljs mer än någonsin

Open Doors World Watch List 2019

Bild: Open Doors. 

Open Doors årliga World Watch List om förföljda kristna visar att 2019 är värsta året hittills. Det är i särklass svåraste året sedan mätningarna startade.

20

Läs allt!


Syndares vän?

Vänner

Läsarmejl av David Billström Jesu är vår främsta förebild på att nå ut till människor som inte är troende. När Jesus vandrade på jorden så visste han vad som rörde sig inom människor som kom till honom. Han är densamme idag.

2

Läs allt!


En korsfäst McJesus på museum i Israel

Korsfäst McJesus

Bild: SVT. 

Protester i Israel mot Jani Leinonens "konstverk" McJesus som föreställer en korsfäst Ronald McDonald.

6

Läs allt!


Bered dig att möta Gud - Mannen som dödade Guds röst - Del 7

Romare

Av Hans Jansson, Uppsala 

”Vi vill leva, vi vill leva!” Jag minns ännu hur jag greps av en gränslös panikångest då jag hörde den obevekliga dödsdomen upprepas gång på gång.

0

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 2

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 2 av 10.

3

Läs allt!


Den oönskade - Del 17

Christer Åberg hälsar

Nu fortsätter jag med min omskakande och uppskattade följetong från min barndom. Berättelsen kommer öka sin intensitet och bli ännu mer dramatisk. Några mycket spännande och gripande avsnitt ligger nu framför.

0

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

En tigande Jesus - Mannen som dödade Guds röst - Del 6

Romersk soldat

HANS JANSSON, Uppsala Herodes Antipas möter oss igen i den bibliska historien. Denna gång står han inför Jesus. Det hade då gått tre år sedan Johannes döparens halshuggning.

2

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


Lögnen, falskheten och sveket

Lögnen av Annie Lööf

79

Läs allt!


Ondskans list - Mannen som dödade Guds röst - Del 5

Soldat

Av Hans Jansson, Uppsala Det vilar något ”listigt” och ondskefullt över Herodias agerande i det sammanhang vi beskriver. Det för mina tankar till vad som står i första Moseboken.

5

Läs allt!


Skapade till man och kvinna

Vad Gud har sammanfogat av Egon Mellin

Av Egon Melin Redan i skapelsen hade Gud bestämt, att det skulle råda könsskillnad i människosläktet. Därför heter det: ”Till man och till kvinna skapade han dem."

8

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 04, måndag 21 januari 2019 kl. 04:42

Jesus söker: Agnes, Agneta!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Demoraliseringens gift

Läsarmejl av David Billström När man gör allt detta blir ett samhälle demoraliserat. Och ett demoraliserat samhälle är svagt. För människor har fullt upp med sina egna problem.

4

Läs allt!


Christer Åberg sjunger: Vem är Kungen i djungeln?

Måste bara ses! Christer Åberg sjunger och spelar ukulele sången: Vem är Kungen i djungeln? 

3

Läs allt!


Tio år sedan min fru Marie och vår son Joel dog

För tio år sedan den 21 december dog min fru strax innan klockan 12 på natten och vår nyförlöste son Joel dog sedan halvfemtiden på morgonen den 22 december.

1

Läs allt!


Senaste kommentarer


Mannen som dödade Guds röst - Del 4: Guds röst

Av Hans Jansson, Uppsala Johannes döparen var Guds röst till i första hand judafolket, men också till den enskilde Herodes Antipas. Han sade ju också om sig själv: ”Jag är rösten som ropar i öknen”.

0

Läs allt!


Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Av Mikael Walfridsson Det här är en chockerande lista, som delades på organisationen ”United with Israel” hemsida. Den beskriver några av dom värsta antisemitiska och antiisraeliska handlingar, som det judiska folket upplevde i 2018. Det var ett år, där antisemitismen visade sitt värsta ansikte.

39

Läs allt!


Kristinebergs-profetian stämmer med vår tid

- En profetia om den sista tiden!

Den gamla profetian från 1800-talet talar om att Jesus skall visa sig i ett berg i Sverige i den sista tiden och sedan på berget så att alla kan se!

13

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 1

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 1 av 10.

3

Läs allt!


”Gud välsigne abort och Förenta staterna i Amerika”

Läsarmejl av nils 

Abort - Mamma

En kvinna hade nu ett program Netflix Airs där hon hyllar abort, och avslutar med orden: "Gud välsigne Abort och Förenta staterna i Amerika", och sjunger och dansar till det.

38

Läs allt!


I helvetet plågas syndarna

Om du går till helvetet, kommer du plågas. Det är vad helvetet är till för. Precis som den rike mannen i Lukas 16, kommer du att plågas i lågor.  Alla syndare går till helvetet, och de går dit för att plågas.

103

Läs allt!


Nyfödda är redan ett ”ex”

Nyfödda är redan ett ex

Bild: Skärmdump från Facebook. 

Invånarna staden New York kan nu ändra sin könstillhörighet utan läkarintyg. Dessutom kan de till och med ändra på sina nyfödda barns könstillhörighet.

5

Läs allt!


Om du är född i fel kropp kan du bli född på nytt

Loui Sand

Bild: SVT. 

Louise Nelum Sandamali "Loui" Sand, 26 år, är en svensk handbollsstjärna som nu slutar att spela handboll för att utredas för könsdysfori. 

2

Läs allt!


Christian Bale: Tack Satan för inspirationen

Läsarmejl: Pelle Lind 

Christian Bale: Tack Satan för inspirationen

Bild: Från TV4. 

Pris för bästa manliga huvudroll gick till skådespelaren Christian Bale i filmen Vice, som tackade sin inspirationskälla: Satan.

43

Läs allt!


Amerika nyheter: Mikrochips inplanteras för valutahantering i Sverige

Läsarmejl av nils 

Microchip

I Stockholm, Sverige väljer 1000-tals att välja Handla med ett litet Micro. Chips, inplanterat under deras skinn.

55

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 464 630 078 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 128 bloggartiklar, 93 268 kommentarer och 61 314 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp