492 online! | Sidvisningar idag: 28 190 | Igår: 141 053 |

www.apg29.nu


Live Apg29 | Biblar | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Christer Åberg | Sök | Kontakt

Den oönskade - del fyra

Christian Åberg som barn och i färg

Jag är född 1964 i Stockholm och kom till mina fosterföräldrar på landet när jag var 15 månader gammal. Min fosterbror Stig är 4 år äldre än mig. Jag vet inte när han kom till fosterfamiljen, men det var innan mig. Jag vet inte hur det kom sig och varför det blev så, men min fosterbror favoriserades av min fosterfar medan jag blev undanskuffad. 

Stig fick redan tidigt vara ute och hjälpa till bland korna och allt som skedde på gården medan jag fick vara kvar inne. Min fosterfar kunde säga till mig: 

"Åk hem till Stockholm din snorvalp!" 

Jag vet inte varför han sa så men det gjorde så fruktansvärt ont. Jag var ju från Stockholm vilket min fosterbror Stig också var. 

Jag kommer ihåg var jag befann mig när han sa detta första gången. Det var ute i trädgården och jag såg ner över vägen där den slingrar genom de stora utbredda åkrarna. Egentligen en vacker syn om inte det hade varit för de här obehagliga orden som slog mot mig med en våldsam kraft. Vad menade han? Skulle jag börja springa eller gå nedför vägen genom de stora åkrarna mot Stockholm? Jag kunde inte förstå det. Jag var ju bara ett barn på kanske fyra till fem år.

Min fosterfar Ronny kunde göra fula grimaser åt mig för att visa sitt ogillande mot mig. Om detta berodde på att jag hade gjort något dumt vet jag inte. Jag vet inte alls varför han straffade mig så. Så gjorde han aldrig mot min fosterbror Stig. Förutom en enda gång och jag blev verkligen chockad när jag såg det. 

Vad som riktigt hade hänt vet jag inte, men jag tror att Stig av en olyckshändelse råkade krossa en glasburk ute i ladugården när Ronny mjölkade korna på kvällen. 

Efter mjölkningen hade Ronny och jag satt oss till bords i köket för kvällsmaten. Stina brukade aldrig sitta med oss runt matbordet. Medan vi andra åt brukade hon alltid stå vid köksbänken och äta. 

För ovanlighetens skull satt Ronny och pratade vänligt med mig. Detta hände aldrig. Så jag borde ha anat ugglor i mossen att nu är det någonting som inte stämmer, varför pratar han med mig just ikväll? Han var jättetrevlig mot mig vilket han aldrig brukade vara. 

Då kommer Stig plötsligt in genom köksdörren och går fram till bordet och sätter sig på sin plats som han brukade ha. Med en gång förvandlas Ronnys för ovanlighetens skull trevliga och vänliga ansiktsuttryck till en väldigt ful grimas för att han skulle visa sitt ogillande mot Stig över det som hade hänt ute i ladugården.

Jag tog mycket illa vid mig när jag såg det hur han behandlade min bror Stig. Denna typ av grimas var en dagligvara mot mig. Varför han gjorde så vet jag inte. Det skulle sätta djupa spår lång tid framöver.


Jag vet inte hur det kom sig, men en gång hotade Ronny mig med polisen:

"Om du inte är snäll kommer polisen och hämtar dig!" 

Detta var inte lätt för mig att hantera eftersom jag visste att jag var ett fosterbarn och som egentligen inte hörde till gården. 

Om det berodde på någonting som jag hade gjort eller om det var hans vanliga nyckfulla drag vet jag inte. Men detta gick in i mitt sinne och jag kunde naturligtvis inte hantera det i min ringa barnaålder. 

Och en dag kom det en svartvit polisbil körandes upp på den slingriga grusvägen mot vår gård så att dammet yrde bakom den. Åh, vad jag rädd jag blev! Kom de nu för att hämta mig? För jag mindes Ronnys hotfulla ord som fortfarande ekade i mitt sinne. 

När polisen knackade på ytterdörren sprang jag in i vardagsrummet och gömde mig bakom den gamla soffan. Det var den soffan som jag hade haft mitt tidningskrig med min fostermor då hela familjen var samlad på den. Men nu gömde jag mig livrädd bakom huvudändan och försökte titta över den med mina livrädda bruna ögon för att se vad som hände. 

Ronny visade in de två manliga poliserna i vardagsrummet. Sedan stod de alla tre och pratade medan Ronny stod och gestikulerade ivrigt med sina händer. Han brukade göra så när han pratade. Jag har senare fått förklarat för mig att de pratade om att Ronny skulle få tillstånd till dynamit eftersom han skulle spränga sten på åkrarna. 

Vid ett tillfälle såg en av poliserna mig sitta gömd bakom soffan. Han nickade mot mig och såg jättesnäll ut. Sedan åkte de iväg i den svartvita polisbilen utan att ta med mig. 


Den här följetongen är min livsberättelse från barndomen och framåt. Jag berättar naket och öppenhjärtigt. En hel del har jag aldrig berättat om tidigare.


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg tisdag 4 september 2018 17:27 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

STÖD APG29: Swisha: 070 935 66 96 • Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 • Paypal: https://www.paypal.me/apg29/


13 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Katrina

Tragiskt, jag kan inte förstå hur man kan behandla ett barn så, och varför satt hon inte vid bordet och åt "frågetecken"

Svara -   - 4/9-18 18:42 -


Kattis

Det hög till i min mage när jag läste att din fosterbro blev favoriserad, och du blev unndan knuffade! Så var det för min mamma i sin uppväxt!

Svara -   - 4/9-18 19:12 -


Katrina

Hadde han varit gift med en finsk bondmora hade han blivit jagad av brödkavel och fått sova i lagård. Så som han behandlar barn.

Svara -   - 4/9-18 19:22 -


Roger T. W.

Svar till Katrina.

Det var så förr, Katrina, min vän. Männen samlades i vardagsrummet och pratade fisk, jakt och annat. Kvinnorna satt i köket och talade om sådant som mer angick dem. Alla var nöjda.

Det är bra att Christer tar upp barndomens problem. Jag var kanske fem första gången jag rymde hemifrån. Mammas pojkvän var kroppsbyggare och slog mig illa två gånger. Han var svartsjuk på min far. Den mannen tog sedermera livet av sig.

Jag har gjort upp med min barndom med Herrens hjälp. Det tog några år, men nu är det gjort. De som for illa som barn är på sätt och vis som Lazarus under bordet och Herren glömmer oss inte. Jag har börjat se vad som var bra med en svår barndom, eftersom jag lärde mig be till Gud och Han räddade mig. Han lade ut en väg som förde till dopet och en andlig revolution.

Svara -   - 4/9-18 20:28 -


Katrina

Svar till Roger T. W..

Jag är stadsbarn och uppvuxen i Finland så jag förstår inte alls varför det var så, det var ju barn inte vuxna och kvinnan finner sig i att bli andra klassens medborgare i ett hörn och äta vid spisen....nej, jag har besökt landet i Finland med och alla var vid samma bord och åt.

Svara -   - 4/9-18 20:35 -


Roger T. W.

Svar till Katrina.

Katrina, jag har inte lust att bråka med just dig. Om detta har jag mina bästa minnen från Åland. Det var inget problem på den tiden. Mina minnen från Svenskfinland påverkar mig ännu och de präglar mina barn och min levnad.

Vi var fem personer i fiskelaget. En gammal fiskare, två unga män och två unga kvinnor i köket. Näten lades och pengarna kom in. Allt var i harmoni. Hur gammal var jag? Kanske 15.

Svara -   - 4/9-18 23:15 -


Lena Henricson

Det är bra Christer att du plockar fram alla de svåra minnena. Där börjar läkningsprocessen. Tack Gud att du är den du är idag!

Svara -   - 4/9-18 23:45 -


Christer Åberg

Svar till Lena Henricson.

Jag mår inte dåligt av det som har hänt. Det är jag för längesen helad ifrån.

Svara -   - 5/9-18 03:11 -


Katrina

Svar till Christer Åberg.

Toppen Christer!

det är så när man förlåter andra så blir man självförlåten....som Jesus sa om hur vi ska be...förlåt oss våra skulder så som vi förlåter dem oss skyldiga äro.

Svara -   - 5/9-18 09:33 -


Sofia

Jag har läst alla fyra delar med stort intresse och med stor bestörtning! Vad mycket lidande du gått igenom i ditt liv. Hur kan människor vara så grymma?? Tack för att du delar med dig av din livsberättelse. Det är ett under att du verkar så glad trots allt. Guds rika välsignelse önskar jag dig.

Svara -   - 5/9-18 11:26 -


Bengt

Hur behandlade din fosterbror Ingemar dig ?

Svara -   - 5/9-18 16:42 -


Lena Henricson

Svar till Christer

Underbart att du är helad!✝️

Svara -   - 5/9-18 16:45 -


Tommy

Det finns mod att berätta så här. Mycket fint Christer, för ofta så är historier så tillrättalagda, men som du skriver din berättelse, så talar du om att man kan dra ner garden, och vara naket berätta. Ja tycker det ligger då närmare. För folk har nästan alltid garden uppe, och kan se hur det varit för en, och lära sig, att det kan vara naket. Mycket bra Christer. Egentligen kan jag ibland tänka på en Bibelverser, den kanske inte riktigt hör hemma här. Men versen är. Bekännelser edra Synder för Varandra så har ni en Trofast Gud.

Svara -   - 7/9-18 01:47 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Föräldrar 1 och 2 breder väg för Antikrist framträdande

Mamma pappa barn

Enligt en lagändring ska i Frankrike ska föräldrar inte längre kallas. För "mamma" och "pappa" utan "förälder 1" och "förälder 2".

12

Läs allt!


Då du tar emot Jesus föds du av Gud - Christer Åberg

Christer Åberg predikar kort i Åsljunga att man blir född av Gud då man tar emot Jesus.

2

Läs allt!


Domen över Jehovas Vittnens grundare

Läsarmejl av NILS 

Jesus Kristus visar en man domen över Jehovas Vittnens Grundare.

33

Läs allt!


ICA är klokare än församlingen

Läsarmejl av DAVID BILLSTRÖM 

25

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

34

Läs allt!


Inga andra gudar, del 2: Påven, Islam, Brödraskapets ark - Per-Arne Imsen

Per-Arne Imsen talar om nya boken "Inga andra gudar". I denna del tar Imsen upp senaste nytt där påven träffade ledare för islam och andra religioner och arbetar för att samla alla religioner i en ark likt den på Noas tid. 

4

Läs allt!


Brändes hon ihjäl efter kristet bönemöte?

Flicka mördad men inte i Indien

Jag har från flera personer fått en chockerande video sänt till mig på Messenger som visar en 16-årig flicka bli misshandlad och bränd levande till döds av en lynchmobb. 

8

Läs allt!


Avfällingen - Frank Mangs

Lyssna på den här starka predikan av evangelisten Frank Mangs. Den kan förändra ditt liv.

3

Läs allt!


Likt Adventisterna var det fel datum för Jesu återkomst som födde Jehovas Vittnen

Läsarmejl av NILS

Hur en rörelse föds avgör om dess Framtida lära blir Sanning eller Lögn! Samma stötesten som Adventisterna om Jesu återkomst datum, födde Vakttornet och Jehovas Vittnen!

16

Läs allt!


Inga andra gudar, del 1: Katolsk mysticism - Per-Arne Imsen

Per-Arne Imsen talar om sin bok "Inga andra gudar" i Vetlanda friförsamling. Han tar upp händelser i världen - katolska kyrkan med påven i spetsen går med snabba steg mot att göra Agenda 2030 till verklighet. En världsreligion under påven.  

94

Läs allt!


Underbar frid

Läsarmejl av David Billström 

2

Läs allt!


Den oönskade - Del 21

Den oönskade

Min fortsatta och gripande berättelse om mig som en liten oönskad pojke. 

3

Läs allt!


Christer Åberg: Det största miraklet jag varit med om

Christer Åberg berättar om det största mirakel som han har varit med om.

0

Läs allt!


Månens baksida och jorden på samma bild

Månen och jorden

Den kinesiska satelliten Longjiang-2 har fotograferat månens baksida och jorden på en och samma bild.

83

Läs allt!


Den oönskade - Del 20

Den oönskade

Fortsättningen av den skakande berättelsen om min barndom som ett oönskat barn.

5

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

De troendes uppryckande - Del 5

Christer Åberg intervjuar hemma hos Holger Nilsson om de troendes uppryckande. Del 5 av 10.

3

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


Ellen Whites svar visar adventisternas villolära

Läsarmejl av NILS 

Nils listar sakligt och tydligt vad sjunde adventisternas falska profet Ellen White lärde.

43

Läs allt!


En frälsningsarmé

Läsarmejl av DAVID BILLSTRÖM 

Varje troende är kallad att ge evangelium till människor. Kön, ålder, utbildning spelar ingen roll. Du kan be, predika och tro på Gud och se underbara saker ske. Det behövs en frälsningsarmé idag och du kan utgöra en del av den.

18

Läs allt!


Internet förenar världen under Antikrists system

Internet

Av HOLGER NILSSON 

Ett elektroniskt nät kommer att omsluta jorden. Det kommer att förena hela världen under antikrists system av sluttidens Babylon. 

27

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 07, söndag 17 februari 2019 kl. 04:27

Jesus söker: Alexandra, Sandra!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Jesus avslöjar sjundedagsadventismens villfarelse

Läsarmejl av nils

Adventismen började med att en man från Baptistsamfundet, W. Miller räknade ut Jesu återkomst till oktober 1844 från Daniels profetior.

23

Läs allt!


Christer Åberg sjunger: Vem är Kungen i djungeln?

Måste bara ses! Christer Åberg sjunger och spelar ukulele sången: Vem är Kungen i djungeln? 

3

Läs allt!


Tio år sedan min fru Marie och vår son Joel dog

För tio år sedan den 21 december dog min fru strax innan klockan 12 på natten och vår nyförlöste son Joel dog sedan halvfemtiden på morgonen den 22 december.

2

Läs allt!


Senaste kommentarer


SD-politiker skrev hatiska inlägg om muslimer och homosexuella

SD-politiker: Muslimer ska brinna i helvetet

Bild: Expressen.

Tidningen NSD skriver att SD-politikern Patrik Svanberg i Kalix kommun, har skrivit hatiska och nedsättande inlägg om muslimer, homosexuella och kvinnor på Facebook.

57

Läs allt!


Till minne av Ulla Gabay

Ulla Gabay

Bildkälla: ullagabay.com. 

Av Sigvard Svärd Tron på Gud är en betydande hjälp i livet, till ande, kropp och själ – och den tron hade Ulla Gabay.

10

Läs allt!


Nationella SD blir globalistiskt?

Nationella SD blir globalistiskt?

Bild: SVT.se. 

Sverigedemokraterna kommer inte längre att driva frågan att Sverige ska folkomrösta om att lämna EU. Är detta det första steget på att sverigedemokraterna kommer att bli globalistiskt?

77

Läs allt!


Kvinna kastade ut sitt barn

Vad är det som gör att en del kastar ut sina barn? För inte vill man väl kasta ut sitt eget barn? Eller...?

11

Läs allt!


HBTQ-skola lär ut att vara den man inte är

HBTQ-skola lär ut att vara den man inte är

Nya Dagbladet. 

Sveriges första HBTQ-folkhögskola ger ettårig utbildning för HBTQ-personer och feminister i att bryta normer. 

22

Läs allt!


Ett krig mot Israel närmar sig

Ett krig mot Israel närmar sig

Bild: Twitter. 

Läsarmejl av nils  Nyligen firades minnesdagen av Förintelsen utöver världen den 27 januari, då fångarna i Auschwitz befriades 1945.

30

Läs allt!


Gräv upp brunnarna

Brunn

LÄSARMEJL av Marit Bergfors Vi läser i 1 Mosebok 26:1-25 om hur Isak är på flykt undan hungersnöden och hur Herren uppenbarar sig för honom. Denna text ger flera tankar och funderingar.

4

Läs allt!


Kvinnor kan nu göra abort under hela sin graviditet i New York

Som det var i Noas dagar...

AV MIKAEL WALFRIDSSON  Samma dag, som blodmånen lyste på himlen över New York, vidtog staden, att man nu kan genomföra en abort som gäller i kvinnans hela graviditet.

45

Läs allt!


Nåd mitt i en Guds straffdom – Del 1

Nåd

Läsarmejl av Sigvard Svärd Man kan mänskligt sett tycka att Gud borde ha skickat iväg Kain utan något skydd. För Kain var ju en ond brodermördare, och att skydda honom verkar både ofattbart och orättvist. 

20

Läs allt!


Rädda en ödla genom att dela denna video

Frågan blir denna: Felöversatte även den Islamiske guden Allah när han uppenbarade denna historia?

1

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 468 985 102 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 168 bloggartiklar, 94 177 kommentarer och 61 946 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp