560 online! | Sidvisningar idag: 57 417 | Igår: 171 555 |

www.apg29.nu

gospel-apg29


Live Apg29 | Biblar | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Christer Åberg | Sök | Kontakt

Den oönskade - Del sexton

Christer Åberg tio år

Jag har tidigare berättat att jag inte visste speciellt så mycket om min bakgrund. Vilka mina föräldrar är och vilken bakgrund de har känner jag inte till. Då jag en gång fick träffa min mamma berättade hon lite hastigt, som vid förbifarten, att mina morföräldrar skulle ha varit med i Missionskyrkan, men det verkar som att de i ett senare skede skulle ha gått ur. 

Då jag fick veta att de var med i Missionskyrkan och kanske också hade varit kristna har jag funderat på om de möjligen hade bett för mig då jag var liten. Denna bön hade då kanske senare i mitt liv fått sittbbönesvar. Men hur det ligger till med detta vet jag inget om. 

Jag känner som sagt inte till mina föräldrars bakgrund och inte heller känner jag till så mycket mina fosterföräldras bakgrund. Faktum är vet jag inte alls mycket om dem. 

Jag har fått veta att min fosterfar kom från Hinneryd. De var 10 barn i familjen. Nio pojkar och en flicka. Hans åldriga mamma som var skild bodde i Ljungby och hans pappa har jag träffat en gång på ett kalas. En del av Ronnys syskon har jag träffat, men inte alla. När Ronny var 14 år började han arbeta. I hela sitt liv arbetade han mycket hårt. 

Min fostermor kom från Halland. Hon hade en bror och några systrar. Jag har träffat dem alla. De bodde på en gård vackert belägen vid en sjö i Simlångsdalen. Vi brukade åka dit varje julafton. Jag uppskattade den goda julmaten som jag alltid åt med god aptit. En av mina favoriter var grönkål som jag tyckte speciellt mycket om. Och sedan fick vi julklappar. En gång fick jag ett elektriskt tåg som jag fortfarande har kvar. 

Vid ett tillfälle sa Stinas syster till henne att hon tyckte att barnen nu för tiden var så dumma och elaka. Och där stod jag jämte och hörde på. Jag visste inte var jag skulle fästa min blick. Var jag dum och elak? Eller menade hon någon annan? Jag var redan då ett nertryckt och kuvat barn. 

De första åren vi var där om jularna levde hennes sjukliga åldrande mamma. Hon låg i köket på en soffa eller säng och en av hennes systrar skötte om henne. Hennes mamma sa inget till oss. Hon var alltför sjuk. 

Detta är ungefär allt i stora drag som jag känner till om mina fosterföräldrar. Mina riktiga föräldrar kände jag inte till och de som skulle bli mina föräldrar lärde jag aldrig känna. 

Jag har tidigare berättat att Ronny och Stina inte var kristna. Möjligen var Stina lite religiöst lagd och kanske till och med en sökare. Nu efteråt har jag förstått att det fanns en del små tecken som tydde på det. Till exempel den lilla tavlan med namnet Jesus som var skrivna med röda bokstäver som hon hade hängt på väggen vid sin säng. 

Vid ett annat tillfälle hittade jag en kristen bok av en känd förkunnare på hennes runda bord mellan sängen och tv:n. Men hon nämnde aldrig om sitt religiösa intresse. 

I finrummet jämte en av rummets två dörrar stod det ett skrivbord med tavlor och andra prydnadssaker på. Det var aldrig någon som satt vid skrivbordet utan den fungerade bara som en förvaringplats för dessa, för de två skrivbordslådorna och sakerna på hyllan under. 

Vid ett tillfälle drog jag ut den vänstra skrivbordslådan, och där låg Stinas tjocka svarta konfirmationsbibel väl instoppad. Den såg mäktig ut och mina ögon drogs till den. Trots att den var gammal såg den inte sliten ut. Hon läste förmodligen aldrig i den. Jag lyfta upp den tjocka bibeln, vek upp de svarta pärmarna och bläddrade fram till första versen. Jag läste den med förundran och respekt. För jag förstod att det inte var någon vanlig bok som jag just nu hade öppnat.

"I begynnelsen skapade Gud himlen och jorden." 

Dessa ord gick rakt in i hjärtat på mig. De påverkade mig på ett förunderligt sätt och jag blev faschinerad av dem. Efter att jag hade läst de märkliga och mäktiga orden, vek jag ihop bibeln, stoppade in den i lådan igen och sköt sedan in skrivbordslådan. 

Därefter gick jag ut från rummet men orden glömde jag aldrig som jag hade läst. De följde med mig och de har följt med mig ända till dags datum. Jag har aldrig glömt stunden framför skrivbordslådan i finrummet. 

Detta var en av många små händelser som påminde mig om att det finns en Gud, men jag skulle inte förstå det förrän långt senare.

Min foster or Stina hade gett mig en gitarr som hon köpte från en musikaffär i Ljungby. Jag kommer så väl ihåg när jag fick den. Utan att kunna några ackord spelade jag på alla strängar och sjöng för full hals och glädje medan hon och min fosterbror satt med vid köksbordet och lyssnade. Många år framöver skulle jag ha kvar den gitarren. 

Eftersom jag var intresserad av att lära mig att spela gitarr och då kantorn i Annerstads kyrka ordnade gitarrkurs anmälde min fostermor mig till kursen. Jag kommer inte ihåg så mycket av kursen mer än ett par saker. 

Vi skulle spela på Lucia så lokaltidningen Smålänningen gjorde ett reportage om det och tog en stor bild på oss. Jag kommer ihåg när den bilden togs eftersom jag inte höll gitarren i ett riktigt grepp. Mitt instrument saknade axelband så jag höll om den med ett klumpigt grepp. Men jag ser väldigt engagerad ut då jag tittar rakt in i kameran. Men jag lärde mig aldrig spela gitarr i den kursen eftersom jag gick för få gånger. Anledningen till detta var att det gick en västenserie på TV samtidigt som kursen var i en av veckans kvällar. Tv-serien hette Alias Smith and Jones. Jag stannade alltså hemma och tittade på den istället.

Men eftersom min fostermor ville att jag skulle lära mig spela gitarr så kom kanon hem till oss för att ta privatlektioner med mig. Jag var väldigt blyg så jag vågade inte sjunga med då hon sjöng till ackordbyterna. Men jag var fascinerad över att hon vågade sjunga en kristen sång då min fostermor var i köket och lyssnade på oss medan vi spelade i vardagsrummet. Min fosterfar var inte inne då. Då han märkte aldrig mina tafatta försök att lära mig spela. 

På de här olika sätten som jag nu har beskrivet blev jag då och då påmind om Gud, men jag förstod det inte då. Vid den här tidpunkten var jag blott tio år gammal.Den här följetongen är min livsberättelse från barndomen och framåt. Jag berättar naket och öppenhjärtigt. En hel del har jag aldrig berättat om tidigare. Vissa namn i berättelsen är fingerade.


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg torsdag 1 november 2018 16:31 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


5 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Kattis

Härlig Kaluffs du hade på det kortet! Vi säger det om håret här i Göteborg!

Svara -   - 1/11-18 16:52 -


Tobias

Underbart och intressant att få ta del av din berättelse. Den borde bli en BOK!!

Svara -   - 1/11-18 18:27 -


Roger T. W.

Jag har trott på Herren sedan jag var liten, men vet inte om någon har bett för mig. Fröken Eriksson från Boden, två meter lång och med stor andlig kraft, bad för min lillebror. Jag kanske halkade in på ett bananskal, eftersom jag som Andreas fick ta honom till Herren. Så vägen var slingrig. Ge inte upp ni som söker. Bror min dog alldeles för tidigt, men han trodde.

Christer, blev du sönderslagen med en galge? Det blev jag och mammas älskare, en kroppsbyggare, slog sönder mig två gånger. Det gäller att ha proportioner och lämna över.

Svara -   - 1/11-18 23:55 -


Bengt

Det var bra hemskt

Det där med galgen

Svara -   - 2/11-18 15:10 -


Roger T. W.

Svar till Bengt.

Ja, Bengt, det var ruskigt och jag rymde den kvällen innan jag ens var tonåring. Kom aldrig tillbaka och var en sorts fosterbarn i andra familjer. Lite hit och dit. Sanningen måste dock berättas och andra har råkat mycket värre ut. Jag tänker på de sexuella övergrepp som hatas i fängelserna.

Det är dags för ett viktigt vittnesbörd för alla rövare. Det är inte kört! Som svarte Moses i Egypten vill jag ge dem hopp. Han tog på sig de lägsta sysslorna i klostret i sin bättring. Växte ni inte upp i trygga landsortsförsamlingar? Fick ni inte alltid mat och ingen kristen mat? Välkomna till klubben, ni föraktade.

Johnny Cash - San Quentin (Live from Prison)

https://www.youtube.com/watch?v=1zgja26eNeY

Herren förde mig rätt till slut.

Svara -   - 2/11-18 22:18 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Migrationsverket ställer fel frågor för att avgöra om man är kristen

De flesta av Migrationsverkets 12 frågor är helt omöjliga att svara på och dessutom helt meningslösa när det i själva verket bara behövs en fråga för att avgöra om någon är kristen eller ej.

0

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 3

Christer Åberg berättar om sin tro. Del 3.

0

Läs allt!


New Age banar väg för Antikrist

New Age banar väg för Antikrist

Av Holger Nilsson  Under 1980-talet har vi mer och mer stött på uttrycket ”New Age”. Fortfarande så står dock många frågande inför vad New Age är för något, detta trots att miljontals världen över har blivit berörda, påverkade och indragna i denna strömning som nu sveper fram. 

30

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 2

Christer Åberg berättar om sin tro. Del 2.

1

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

21

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 3

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. Del 3 av 10.

7

Läs allt!


Kommer den som bytt kön till himlen?

Transsexuell

Kommer de människor till himlen som har bytt kön genom operation?

8

Läs allt!


Jesu trovärdighet bevisad genom hans uppfyllda förutsägelser!

Läsarmejl av nils Avgörande för den sanningshalt ett budskap innehåller, är dess talesmans Trovärdighet. Då Bibeln talar om Gud och människans eviga tillvaro, om Himlen och Helvetet måste dess upphovsman tålas att granskas.

4

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 1

I den här videon berättar jag vad jag tror på. Detta är den första videon av flera delar.

1

Läs allt!


Kristna förföljs mer än någonsin

Open Doors World Watch List 2019

Bild: Open Doors. 

Open Doors årliga World Watch List om förföljda kristna visar att 2019 är värsta året hittills. Det är i särklass svåraste året sedan mätningarna startade.

20

Läs allt!


Syndares vän?

Vänner

Läsarmejl av David Billström Jesu är vår främsta förebild på att nå ut till människor som inte är troende. När Jesus vandrade på jorden så visste han vad som rörde sig inom människor som kom till honom. Han är densamme idag.

2

Läs allt!


En korsfäst McJesus på museum i Israel

Korsfäst McJesus

Bild: SVT. 

Protester i Israel mot Jani Leinonens "konstverk" McJesus som föreställer en korsfäst Ronald McDonald.

6

Läs allt!


Bered dig att möta Gud - Mannen som dödade Guds röst - Del 7

Romare

Av Hans Jansson, Uppsala 

”Vi vill leva, vi vill leva!” Jag minns ännu hur jag greps av en gränslös panikångest då jag hörde den obevekliga dödsdomen upprepas gång på gång.

0

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 2

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 2 av 10.

3

Läs allt!


Den oönskade - Del 17

Christer Åberg hälsar

Nu fortsätter jag med min omskakande och uppskattade följetong från min barndom. Berättelsen kommer öka sin intensitet och bli ännu mer dramatisk. Några mycket spännande och gripande avsnitt ligger nu framför.

0

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

En tigande Jesus - Mannen som dödade Guds röst - Del 6

Romersk soldat

HANS JANSSON, Uppsala Herodes Antipas möter oss igen i den bibliska historien. Denna gång står han inför Jesus. Det hade då gått tre år sedan Johannes döparens halshuggning.

2

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


Lögnen, falskheten och sveket

Lögnen av Annie Lööf

79

Läs allt!


Ondskans list - Mannen som dödade Guds röst - Del 5

Soldat

Av Hans Jansson, Uppsala Det vilar något ”listigt” och ondskefullt över Herodias agerande i det sammanhang vi beskriver. Det för mina tankar till vad som står i första Moseboken.

5

Läs allt!


Skapade till man och kvinna

Vad Gud har sammanfogat av Egon Mellin

Av Egon Melin Redan i skapelsen hade Gud bestämt, att det skulle råda könsskillnad i människosläktet. Därför heter det: ”Till man och till kvinna skapade han dem."

8

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 04, måndag 21 januari 2019 kl. 08:09

Jesus söker: Agnes, Agneta!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Demoraliseringens gift

Läsarmejl av David Billström När man gör allt detta blir ett samhälle demoraliserat. Och ett demoraliserat samhälle är svagt. För människor har fullt upp med sina egna problem.

4

Läs allt!


Christer Åberg sjunger: Vem är Kungen i djungeln?

Måste bara ses! Christer Åberg sjunger och spelar ukulele sången: Vem är Kungen i djungeln? 

3

Läs allt!


Tio år sedan min fru Marie och vår son Joel dog

För tio år sedan den 21 december dog min fru strax innan klockan 12 på natten och vår nyförlöste son Joel dog sedan halvfemtiden på morgonen den 22 december.

1

Läs allt!


Senaste kommentarer


Mannen som dödade Guds röst - Del 4: Guds röst

Av Hans Jansson, Uppsala Johannes döparen var Guds röst till i första hand judafolket, men också till den enskilde Herodes Antipas. Han sade ju också om sig själv: ”Jag är rösten som ropar i öknen”.

0

Läs allt!


Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Av Mikael Walfridsson Det här är en chockerande lista, som delades på organisationen ”United with Israel” hemsida. Den beskriver några av dom värsta antisemitiska och antiisraeliska handlingar, som det judiska folket upplevde i 2018. Det var ett år, där antisemitismen visade sitt värsta ansikte.

39

Läs allt!


Kristinebergs-profetian stämmer med vår tid

- En profetia om den sista tiden!

Den gamla profetian från 1800-talet talar om att Jesus skall visa sig i ett berg i Sverige i den sista tiden och sedan på berget så att alla kan se!

13

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 1

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 1 av 10.

3

Läs allt!


”Gud välsigne abort och Förenta staterna i Amerika”

Läsarmejl av nils 

Abort - Mamma

En kvinna hade nu ett program Netflix Airs där hon hyllar abort, och avslutar med orden: "Gud välsigne Abort och Förenta staterna i Amerika", och sjunger och dansar till det.

38

Läs allt!


I helvetet plågas syndarna

Om du går till helvetet, kommer du plågas. Det är vad helvetet är till för. Precis som den rike mannen i Lukas 16, kommer du att plågas i lågor.  Alla syndare går till helvetet, och de går dit för att plågas.

103

Läs allt!


Nyfödda är redan ett ”ex”

Nyfödda är redan ett ex

Bild: Skärmdump från Facebook. 

Invånarna staden New York kan nu ändra sin könstillhörighet utan läkarintyg. Dessutom kan de till och med ändra på sina nyfödda barns könstillhörighet.

5

Läs allt!


Om du är född i fel kropp kan du bli född på nytt

Loui Sand

Bild: SVT. 

Louise Nelum Sandamali "Loui" Sand, 26 år, är en svensk handbollsstjärna som nu slutar att spela handboll för att utredas för könsdysfori. 

2

Läs allt!


Christian Bale: Tack Satan för inspirationen

Läsarmejl: Pelle Lind 

Christian Bale: Tack Satan för inspirationen

Bild: Från TV4. 

Pris för bästa manliga huvudroll gick till skådespelaren Christian Bale i filmen Vice, som tackade sin inspirationskälla: Satan.

43

Läs allt!


Amerika nyheter: Mikrochips inplanteras för valutahantering i Sverige

Läsarmejl av nils 

Microchip

I Stockholm, Sverige väljer 1000-tals att välja Handla med ett litet Micro. Chips, inplanterat under deras skinn.

55

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 464 650 278 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 128 bloggartiklar, 93 270 kommentarer och 61 314 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp