495 online! | Sidvisningar idag: 36 276 | Igår: 171 555 |

www.apg29.nu

gospel-apg29


Live Apg29 | Biblar | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Christer Åberg | Sök | Kontakt

Den oönskade - Del tretton

Öga

I den här delen berättar jag chockerande händelser som jag aldrig tidigare berättat vad som hände då jag gick i mellanstadiet. Allt är sant men en del namn på personer är utbytta eller inte namngivna. 

Jag gick i Torpa skola mellan förste och sjätte klass. För att komma dit vi var vi tvungna att åka skolbuss. Då steg vi på vid Torpavägen jämte Tims hus. Grönsberg, som gården där jag bodde hette, låg 600 meter från vägen. För att komma dit fick jag antingen gå eller cykla. 

Hade det varit idag hade föräldrarna aldrig tillåtit barnen att gå så långt. De hade skjutsat dem. Både dit och hem. Ja, idag hade de blivit skjutsade och hämtade för mycket kortare sträckor än så. 

I början var det Johan, Tim och jag som steg på vid vägen. Sedan blev det bara Tim och jag när Johan hade börjat i högstadiet i Ljungby. 

Chauffören som körde skolbussen hette Gunnar. Han var också den som körde barnen till simskolan i badplatsen i Skeen om somrarna. Men då jag alltid cyklade till simskolan åkte jag aldrig med bussen. Torpa låg sex kilometer från vår hållplats på vägen. 

I låg- och mellanstadiet i Torpa slola hade jag tre klasslärare. I klass 1-2 hade jag en kvinnlig lärare som hette Birgitta. Hon var snäll även om hon beskyllde mig orättftvist en gång för nåt jag inte hade gjort då några flickor i min klass anklagade mig. 

Hon ställde sig på deras sida och det gjorde så ont i mig. Jag kunde inte försvara mig eftersom jag var så nedtryckt. Jag hade inget självförtroende på grund av att jag var så kuvad hemifrån. Annars har jag bara positiva minnen av henne. Det var ju hon som lärde mig och klassen att läsa. 

I klass 1-2 gick jag i det gamla skolhuset och det var mysigt. Det var ett tvåvåningshus. På andra våningen låg lärarrummet och dit vågade vi aldrig upp. Men jag fick gå dit ibland oför att lära mig  prata rent. Den som då försökte lära mig att prata hette Clas Olsson. Det var Johans klasslärare. Och han var jättesnäll. Han var från Skåne så han bräkte på skånska. 

När jag började i trean och fick flytta in i den nya skolbyggnaden fick jag en klasslärare som hette Sigfrid. Det var spännande att få flytta in i det nya skolhuset. Det huset hade ingen ovanvåning. 

Sigfrid hade varit lärare länge och han var gammal. Han hade ryckte om sig att vara sträng så vi barn var lite rädda för honom. Jag kommer inte alls ihåg vad han lärde oss barn. Mycket av skolgången är bara ett svart hål. 

Hur mycket jag än hade velat lära mig så skulle jag aldrig klarat av det eftersom jag mådde så dåligt. Jag var inte önskad, jag var inte älskad, jag var inte behövd, och jag kunde heller ingenting eftersom jag var så misslyckad. Dessutom var det mycket retning, slagsmål och mobbning i skolan. Så hur skulle jag över huvudtaget kunna ha höga betyg? 

Vi fick betyg från tredje klass. Eftersom jag redan var misslyckad så kändes det bara en bekräftelse att det var sådana usla betyg jag skulle ha. Betygssystemet på den tiden var ett till fem, varav ett var sämst och fem bäst. Hade jag över huvudtaget någon tvåa? Jag vill minnas att det var mest ettor. 

Snacka om att bli utslagen tidigt och känna sig helt misslyckad över att aldrig klara av något. Hade jag levt i en annan miljö och fått må bra då är jag säker på att det hade gått mycket bättre för mig i skolan de första åren.

Det fanns barn i min dubbelklass som kom från kristna hem och var med i en kristen församling. De var alltså kristna, men detta fick jag aldrig veta under hela min skol- och uppväxttid. Tänk om jag hade fått veta det. Mitt liv kanske redan då hade tagit en helt annan vändning. Men nu skulle det vänta på sig. 

Jag gick i kyrkans juniorer och miniorer, men det var ingen som talade om för mig att man behövde Jesus. Så jag fick fortsätta att vandra och kämpa i underläge mot alla mina plågoandar själv. Och själv vinner man aldrig seger över sånt. Istället blir man bara mer nertryckt, mer kuvad, mer osäker mer oönskad och mer oälskad.

Flickorna i min klass brukade prata sinsemellan om Sigfrid som ibland brukade ta upp dem till lärarrummet i den gamla skolbyggnaden. Där brukade han kyssa dem med så kallade djupa tungkyssar.

"Det är så äckligt när han sticker in sin tunga i min mun", hörde jag en gång en flicka säga. 

Det här var inget ovanligt att höra. Sådant prat bland flickorna förekom över hela skolan. Jag själv såg inget sådant med Sigfrid men barnen pratade mycket om det. 

En gång vi hade gymnastik ute på fotbollsplanen kommenderade Sigfrid:

"Lediga!" 

Det lät som ett militäriskt kommando. Vi stod i två raka linjer och gjorde våra gymnastikövningar. När han sa “lediga“ tänkte jag att då får man väl vila sig och lade mig ner på gräset. När han såg det. Böjde han sig ner och grep ilsket tag i mig och slet upp mig från gräset så jag ställdes på mina ben och sedan skällde han ut mig. En flicka bakom mig kunde inte låta bli att skratta åt det som hände. 

Bland skolbarnen förekom en populär lek som hette sanning eller kånka. I den leken kunde flickor och pojkar pussa eller kyssa varandra. Själv var jag så blyg och osäker och vågade för det mesta inte vara med. 

Men var jag med nån gång så ville ingen pussa mig så jag satt bara rädd i ett hörn och tyckte att det bara var jobbigt och pinsamt. 

En gång då jag och min klass var iväg någonstans på ett läger kom jag in i ett rum där många av barnen i klassen lekte sanning eller kånka. 

Men till min chock såg jag att min klasslärare var också med och deltog i leken. Det var inte Sigfrid utan en annan lärare som jag hade. Där satt han och tungkysste en flicka medan flera av barnen stod runt omkring och räknade högt varje gång de kysstes. 

Jag stod en stund häpen och tittade och kunde inte förstå att vår klassföreståndare kunde tungkyssa en av flickorna i klassen och att hon över huvud taget ställde upp på det. 

Jag kunde inte förstå den här märkliga situationen och med leken sanning eller kånka. Hela tillställningen var konstig och overklig för mig. 

Och dessutom skulle jag själv aldrig våga delta. Och det var kanske bäst det. Sedan gick jag vidare in i ett annat rum där det inte var sanning eller kånka. 

Den här läraren sa en gång till oss barn att det var så mycket människor som sökte Jesus och ville ha hans hjälp så att Jesus kunde säga: "Jag orkar inte med er!" och gick därifrån. Då flämtade många av barnen till i klassen över att Jesus kunde göra så. 

Jag kommer väl ihåg den här händelsen och klassens reaktion. Hur chockade de blev. Barn har oftast en tro på Gud och Jesus. Det finns något nerlagt i dem. Det är Gud själv som har lagt ner evigheten i människors hjärtan. 

Men lärarens förkunnelse till barnen var fel. Om det var en medveten lögn vet jag inte. Inte heller vet jag var han fick det ifrån, men sann och biblisk var den verkligen inte. 

För om det hade varit sant, då skulle Jesus liksom människorna runt omkring mig göra samma sak, nämligen förskjuta mig, trycka ner mig, mobba mig, förkasta mig och säga "Jag orkar inte med dig!" Många år senare skulle jag verkligen erfara att det inte var sant. 


Den här följetongen är min livsberättelse från barndomen och framåt. Jag berättar naket och öppenhjärtigt. En hel del har jag aldrig berättat om tidigare. Vissa namn i berättelsen är fingerade.


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg måndag 24 september 2018 01:55 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


7 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Tror

Snuskiga gubbar fanns på din tiden med, synd att jag inte fanns den den tiden då,

Då hade jag visat åt Sigfrid Hur ser Dag och natt ut. Han säkert har sett stjärnor mitt på dan.

Svara -   - 24/9-18 08:29 -


Bengt

Jag vet inte om jag fick betyg innan högstadiet

Svara -   - 24/9-18 18:11 -


Kattis

Jag var ingen stjärna i skolan! Men när jag började Gymnasiet och Handels Linjen första terminen var jag mobbade! Sedan bytt jag klass och höjde mig 14 steg vår terminen 1990 tror jag det var! Handels var mitt bästa Ämne, jag fick en 5 i handels, men gillade inte kontor, och eftersom det gick ihop, så slutade jag på en 4 i Handels i Slutbetyget! Men på den tiden skulle vi lära oss och skriva maskin. Jag hade en plåt låda för tangenterna, så vi kunde lära oss tuchmetoden! Jag skriver med alla fingrarna idag utan att titta på tangenterna!

Ja Christer jag din lärare Birgitta gjorde fel mot dig! Hon skulle inte ställs sig bakom tjejerna, det de anklagade dig för! Den där Sigfrid hade det varit idag, ja då hade han fått på! Han hade med andra ord suttit som en Rembrant i vägen, jag hade blivit vansinng! Jag har hett temperament, och kan bli väldigt arg !

Svara -   - 24/9-18 23:48 -


Kattis

Had det varit idag hade den där Sigfrid fått smaka på ! Ska det vara!

Svara -   - 24/9-18 23:50 -


Christoffer

Fy vilken äckel gubbe. Jag hade inte en aning om att sådant fanns när jag va barn och under min skoltid i lågstadiet-mellanstadiet. Och jag är äldre en du Christer. Usch att behöva få se sånt. Men det har väl dess värre alltid förekommit😓. Fast tror det har blivet värre med sådant i dag tyvärr. Tror ändå att Herren har varit med dig bakom och beskyddat dig även om man kanske inte tror det själv. Han har nog bevarat ditt hjärta genom allt, som annars kunde ha blivet hårt o kallt av allt du gått igenom.

Svara -   - 25/9-18 07:23 -


Tom

Helt sanslöst.

Och lärare som hånglar med lågstadieelever?

Tveksamt om det skulle kunna hända idag utan att läraren åkte dit

Svara -   - 25/9-18 09:57 -


Bettan

Svar till Tror.

Ja du Christer jag vet och känner till dina fosterföräldrar. Det är bara mor som lever men så kuvad nedtryckt som hon var och blev i det äktenskapet./p>

Du vet att hon inte satt med vid matbordet utan stod vid spisen eller i skafferiet och åt.

Fosterfar var en slitvarg som jobbade o slet. Jag minns en gång var med min pappa i lagården och kossorna var så skitiga. Jag sa detta. Vad Ronny blev arg. Ronny brukade jobba åt min pappa. Men detta var innan ni pojkar kom dit.

Att barnavårdsnämnden (soc efterföljare) kunde godkänna och lämna dit barn är ofattbart.

Dessutom var gubben (barnavårdsmannen) s.k kristen (tror alliansare). På den tiden ansågs dessa inom barnavårdsnämnden som mer än andra.

Jag var drygt 18 är när jag fick barn och det var en skam då kom jag i kontakt med denna gubbe. Men det är 54 år sedan.

Ville bara ge lite info om Christers hemförhållanden.

Svara -   - 29/9-18 18:21 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Migrationsverket ställer fel frågor för att avgöra om man är kristen

De flesta av Migrationsverkets 12 frågor är helt omöjliga att svara på och dessutom helt meningslösa när det i själva verket bara behövs en fråga för att avgöra om någon är kristen eller ej.

0

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 3

Christer Åberg berättar om sin tro. Del 3.

0

Läs allt!


New Age banar väg för Antikrist

New Age banar väg för Antikrist

Av Holger Nilsson  Under 1980-talet har vi mer och mer stött på uttrycket ”New Age”. Fortfarande så står dock många frågande inför vad New Age är för något, detta trots att miljontals världen över har blivit berörda, påverkade och indragna i denna strömning som nu sveper fram. 

28

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 2

Christer Åberg berättar om sin tro. Del 2.

1

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

21

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 3

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. Del 3 av 10.

7

Läs allt!


Kommer den som bytt kön till himlen?

Transsexuell

Kommer de människor till himlen som har bytt kön genom operation?

8

Läs allt!


Jesu trovärdighet bevisad genom hans uppfyllda förutsägelser!

Läsarmejl av nils Avgörande för den sanningshalt ett budskap innehåller, är dess talesmans Trovärdighet. Då Bibeln talar om Gud och människans eviga tillvaro, om Himlen och Helvetet måste dess upphovsman tålas att granskas.

4

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 1

I den här videon berättar jag vad jag tror på. Detta är den första videon av flera delar.

1

Läs allt!


Kristna förföljs mer än någonsin

Open Doors World Watch List 2019

Bild: Open Doors. 

Open Doors årliga World Watch List om förföljda kristna visar att 2019 är värsta året hittills. Det är i särklass svåraste året sedan mätningarna startade.

20

Läs allt!


Syndares vän?

Vänner

Läsarmejl av David Billström Jesu är vår främsta förebild på att nå ut till människor som inte är troende. När Jesus vandrade på jorden så visste han vad som rörde sig inom människor som kom till honom. Han är densamme idag.

2

Läs allt!


En korsfäst McJesus på museum i Israel

Korsfäst McJesus

Bild: SVT. 

Protester i Israel mot Jani Leinonens "konstverk" McJesus som föreställer en korsfäst Ronald McDonald.

6

Läs allt!


Bered dig att möta Gud - Mannen som dödade Guds röst - Del 7

Romare

Av Hans Jansson, Uppsala 

”Vi vill leva, vi vill leva!” Jag minns ännu hur jag greps av en gränslös panikångest då jag hörde den obevekliga dödsdomen upprepas gång på gång.

0

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 2

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 2 av 10.

3

Läs allt!


Den oönskade - Del 17

Christer Åberg hälsar

Nu fortsätter jag med min omskakande och uppskattade följetong från min barndom. Berättelsen kommer öka sin intensitet och bli ännu mer dramatisk. Några mycket spännande och gripande avsnitt ligger nu framför.

0

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

En tigande Jesus - Mannen som dödade Guds röst - Del 6

Romersk soldat

HANS JANSSON, Uppsala Herodes Antipas möter oss igen i den bibliska historien. Denna gång står han inför Jesus. Det hade då gått tre år sedan Johannes döparens halshuggning.

2

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


Lögnen, falskheten och sveket

Lögnen av Annie Lööf

79

Läs allt!


Ondskans list - Mannen som dödade Guds röst - Del 5

Soldat

Av Hans Jansson, Uppsala Det vilar något ”listigt” och ondskefullt över Herodias agerande i det sammanhang vi beskriver. Det för mina tankar till vad som står i första Moseboken.

5

Läs allt!


Skapade till man och kvinna

Vad Gud har sammanfogat av Egon Mellin

Av Egon Melin Redan i skapelsen hade Gud bestämt, att det skulle råda könsskillnad i människosläktet. Därför heter det: ”Till man och till kvinna skapade han dem."

8

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 04, måndag 21 januari 2019 kl. 04:31

Jesus söker: Agnes, Agneta!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Demoraliseringens gift

Läsarmejl av David Billström När man gör allt detta blir ett samhälle demoraliserat. Och ett demoraliserat samhälle är svagt. För människor har fullt upp med sina egna problem.

4

Läs allt!


Christer Åberg sjunger: Vem är Kungen i djungeln?

Måste bara ses! Christer Åberg sjunger och spelar ukulele sången: Vem är Kungen i djungeln? 

3

Läs allt!


Tio år sedan min fru Marie och vår son Joel dog

För tio år sedan den 21 december dog min fru strax innan klockan 12 på natten och vår nyförlöste son Joel dog sedan halvfemtiden på morgonen den 22 december.

1

Läs allt!


Senaste kommentarer


Mannen som dödade Guds röst - Del 4: Guds röst

Av Hans Jansson, Uppsala Johannes döparen var Guds röst till i första hand judafolket, men också till den enskilde Herodes Antipas. Han sade ju också om sig själv: ”Jag är rösten som ropar i öknen”.

0

Läs allt!


Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Av Mikael Walfridsson Det här är en chockerande lista, som delades på organisationen ”United with Israel” hemsida. Den beskriver några av dom värsta antisemitiska och antiisraeliska handlingar, som det judiska folket upplevde i 2018. Det var ett år, där antisemitismen visade sitt värsta ansikte.

39

Läs allt!


Kristinebergs-profetian stämmer med vår tid

- En profetia om den sista tiden!

Den gamla profetian från 1800-talet talar om att Jesus skall visa sig i ett berg i Sverige i den sista tiden och sedan på berget så att alla kan se!

13

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 1

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 1 av 10.

3

Läs allt!


”Gud välsigne abort och Förenta staterna i Amerika”

Läsarmejl av nils 

Abort - Mamma

En kvinna hade nu ett program Netflix Airs där hon hyllar abort, och avslutar med orden: "Gud välsigne Abort och Förenta staterna i Amerika", och sjunger och dansar till det.

38

Läs allt!


I helvetet plågas syndarna

Om du går till helvetet, kommer du plågas. Det är vad helvetet är till för. Precis som den rike mannen i Lukas 16, kommer du att plågas i lågor.  Alla syndare går till helvetet, och de går dit för att plågas.

103

Läs allt!


Nyfödda är redan ett ”ex”

Nyfödda är redan ett ex

Bild: Skärmdump från Facebook. 

Invånarna staden New York kan nu ändra sin könstillhörighet utan läkarintyg. Dessutom kan de till och med ändra på sina nyfödda barns könstillhörighet.

5

Läs allt!


Om du är född i fel kropp kan du bli född på nytt

Loui Sand

Bild: SVT. 

Louise Nelum Sandamali "Loui" Sand, 26 år, är en svensk handbollsstjärna som nu slutar att spela handboll för att utredas för könsdysfori. 

2

Läs allt!


Christian Bale: Tack Satan för inspirationen

Läsarmejl: Pelle Lind 

Christian Bale: Tack Satan för inspirationen

Bild: Från TV4. 

Pris för bästa manliga huvudroll gick till skådespelaren Christian Bale i filmen Vice, som tackade sin inspirationskälla: Satan.

43

Läs allt!


Amerika nyheter: Mikrochips inplanteras för valutahantering i Sverige

Läsarmejl av nils 

Microchip

I Stockholm, Sverige väljer 1000-tals att välja Handla med ett litet Micro. Chips, inplanterat under deras skinn.

55

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 464 629 137 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 128 bloggartiklar, 93 268 kommentarer och 61 314 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp