514 online! | Sidvisningar idag: 33 811 | Igår: 141 053 |

www.apg29.nu


Live Apg29 | Biblar | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Christer Åberg | Sök | Kontakt

Den oönskade - del två

Christian Åberg och Stig Johansson

Christer Åberg och Stig Johansson. 

När jag var 15 månader kom jag till en fosterfamilj. Det var på landet. De hade en bondgård som låg ett par mil utanför Ljungby i Småland. Tidigare hade de tagit emot ett fosterbarn. En pojke som var 4 år äldre än mig och som heter Stig.

På den gården skulle jag vara tills jag var 17 och ett halvt år. Och det var en hemsk uppväxt.

Innan min fostermor blev alltför senil och sjuk på ålderns höst berättade hon för mig att när jag kom till dem så var jag ett glatt barn. Jag log och skrattade mot alla. Men den glädjen skulle snart försvinna. Ja, alltför snabbt.

Jag har knappt något minne från min tidiga barndom. Det är faktiskt en hel del som har fallit i glömskans hav. Kanske beror det på att det är så smärtsamt, eller så kanske det beror för mitt bästas skull att jag inte minns det.

Men jag minns en del glimtar som aldrig kommer försvinna från minnenas värld. Det finns också några enstaka positiva glimtar. De finns där som ett ljus i mörkret.

Anledningen till varför vi som fosterbarn kom till det här paret på landet var helt och hållet min fosterfars idé. Det var han som styrde och ställde och bestämde där hemma. Min fostermor hade ingenting att säga till om. Plötsligt en dag kom Stig. Min fostermor hade ingen aning om att han skulle komma.

Det var så roligt med min fosterbror därför att han hade samma förnamn och efternamn som den legendariske boxaren Stig Johansson som hade blivit världsmästare i tungvikt.

Plötsligt fyra år senare kom jag. Givetvis hade min fostermor inte heller då någon aning om att jag skulle komma. Men jag kom och log och skrattade mot alla människor.

Både Stig och jag kom från Stockholm. Men nu skulle vi växa upp på en bondgård utanför Ljungby i Småland.

Man kan tycka att växa upp på landet så nära naturen är idylliskt men det var hemskt både för min fosterbror Stig och för mig.

Man kan undra varför i hela världen vi togs emot som fosterbarn på den där gården. Vi var ju egentligen inte välkomna. Det skulle skulle visa sig att jag till och med var ännu mindre välkommen än min fosterbror Stig. 

Jag frågade en gång min fostermor varför de inte skaffade egna barn och fick svaret som skulle chocka mig:

"Man kanske inte alltid kan få egna barn."

Detta hade jag aldrig tänkt på att det kunde vara så i deras fall.

Mina fosterföräldrar hette Stina och Ronny. Min fostermor kom från Hallands län och min fosterfar från Hinneryd i Småland. I hans familj var de 9 eller 10 barn och min fostermor hade också några syskon.

När vi var barn lärde våra fosterföräldrar aldrig oss att säga "mamma" eller "pappa" utan det var alltid "Stina" eller "Ronny". Sedan har jag fått förklarat för mig att det inte var vanligt på den tiden att man sa mamma och pappa till sina fosterföräldrar.

Ja, det kanske till och med var så att myndigheterna uppmanade fosterföräldrarna att inte lära barnen säga mamma och pappa. Därför fick jag aldrig ett föräldrarbegrepp. Jag visste inte hur riktiga föräldrar skulle vara. Vi blev aldrig omkramade när vi var små. En sådan kärlek visades oss aldrig.

Det var inte så långe sedan jag fick veta från en bonde på en granngård att när jag var barn så fick jag inte använda engångsblöjor för min fosterfar. Utan det var tygblöjor som min fostermor sen var tvungen att tvätta i något som kallades för brygghuset på gården. Där kokade hon tvätten i en stor gryta genom att elda vedträn under den.

När jag var liten kunde jag inte säga Ronny. Det blev alltid "Une". Jag kunde inte prata rent. Under några år skulle jag gå hos talpedagog i skolan för att lära mig prata.

En gång skulle jag som barn åka en hel vecka på läger för att lära mig prata. Strax innan jag skulle åka säger min fostermor då jag står jämte diskbänken på soffan i köket:

"När du kommer tillbaka så kommer du ändå inte kunna prata rent."

Då anpassade jag mig efter det påståendet och tänkte att då kommer jag ändå inte kunna prata rent. Och det kunde jag inte heller. Faktum är att jag har inget minne av talinlärningen den veckan. Jag bara minns det förödande samtalet jämte diskbänken på träsoffan i köket.

Det skulle ta tid innan jag äntligen kunde prata rent. Kanske är det därför jag talar så tydligt när jag pratar. Det har till och med hänt att en del tror att jag kommer från ett annat land.

"Det hörs att du inte är svensk..." har någon sagt till mig och:

"Vilket land kommer du ifrån?" eller:

"Hur länge har du bott i Sverige?"

På grund av att det gjorde så ont i mig som barn så dagdrömde jag faktiskt om att jag kom från ett annat land. Därför sa jag till en grannpojke som skulle föreställa en vän:

"Jag kommer från England."

Och då berättade han detta för sin mamma och retade mig.


Fortsättning följer...

Den här följetongen är min livsberättelse från barndomen och framåt. Jag berättar naket och öppenhjärtigt. En hel del har jag aldrig berättat om tidigare.


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg lördag 1 september 2018 12:21 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

STÖD APG29: Swisha: 070 935 66 96 • Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 • Paypal: https://www.paypal.me/apg29/


3 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Kattis

Ja du har inte haft det lätt! Att inte få en kram som barn! Mina föräldrar !Nu är min pappa hemma hos Herren, men han hade en grym barndom som var känslokall! Min mamma fick heller aldrig kärlek!

Svara -   - 1/9-18 13:59 -


Tomas N

Jag är säker på att din vittnesbörd här Christer kommer leda till helande och upprättelse för både dig och andra som läser här. Att lyfta upp saker i ytan och sätta ord på det är ett förts och viktigt steg till inre helande och helande i relationer. Det kräv visserligen lite mera,men vi är ofta ganska drivna till upprättelse om bara inte bitterhet och stolthet kommer ivägen.

Det du skrev om ditt esök till talpedagogen är ett klassiskt exempel på en uttalad förbannelse . Det är så viktigt att auktoriteter och särskilt föräldrar talar liv och inte död över sina skyddslingar. Mycket makt har Gud lagt ned i tungan.

Det varierar över generationer över hur kärlek har uttryckts,men äkta kärlek omsorg och att man tror på sina barn är oerhört viktigt så att inte satan får ett grepp om en uppväxande människa.

Det är också sant ,vilket nog många i mogen ålder vet och kommit fram till att varje förälder som misslyckats i sin uppgift har själva haft sina sår och brister och fört detta vidare. Men detta kan brytas. Förlåtelse underlättas genom att förstå detta.

Jag kommer be för dig Christer att du får kontakt som du efterlyser och att Gud skall vara med i detta på alla vis. Även för alla andra som har dessa tyvärr vanliga problem med kärlekslös och hård uppväxt och liknande. Jag tror det är lite av baksidan av det västliga samhället som är ganska högproducerande och med uthållighet och strävsamhet

Svara -   - 1/9-18 16:14 -


Lena Henricson

Bra skrivet Tomas N!

Tråkigt Christer,att du hade det så svårt! Fick fosterföräldrarna veta att du blev frälst och att du startade Apg29 o.s.v.?

Svara -   - 1/9-18 16:35 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Föräldrar 1 och 2 breder väg för Antikrist framträdande

Mamma pappa barn

Enligt en lagändring ska i Frankrike ska föräldrar inte längre kallas. För "mamma" och "pappa" utan "förälder 1" och "förälder 2".

12

Läs allt!


Då du tar emot Jesus föds du av Gud - Christer Åberg

Christer Åberg predikar kort i Åsljunga att man blir född av Gud då man tar emot Jesus.

2

Läs allt!


Domen över Jehovas Vittnens grundare

Läsarmejl av NILS 

Jesus Kristus visar en man domen över Jehovas Vittnens Grundare.

33

Läs allt!


ICA är klokare än församlingen

Läsarmejl av DAVID BILLSTRÖM 

25

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

34

Läs allt!


Inga andra gudar, del 2: Påven, Islam, Brödraskapets ark - Per-Arne Imsen

Per-Arne Imsen talar om nya boken "Inga andra gudar". I denna del tar Imsen upp senaste nytt där påven träffade ledare för islam och andra religioner och arbetar för att samla alla religioner i en ark likt den på Noas tid. 

4

Läs allt!


Brändes hon ihjäl efter kristet bönemöte?

Flicka mördad men inte i Indien

Jag har från flera personer fått en chockerande video sänt till mig på Messenger som visar en 16-årig flicka bli misshandlad och bränd levande till döds av en lynchmobb. 

8

Läs allt!


Avfällingen - Frank Mangs

Lyssna på den här starka predikan av evangelisten Frank Mangs. Den kan förändra ditt liv.

3

Läs allt!


Likt Adventisterna var det fel datum för Jesu återkomst som födde Jehovas Vittnen

Läsarmejl av NILS

Hur en rörelse föds avgör om dess Framtida lära blir Sanning eller Lögn! Samma stötesten som Adventisterna om Jesu återkomst datum, födde Vakttornet och Jehovas Vittnen!

16

Läs allt!


Inga andra gudar, del 1: Katolsk mysticism - Per-Arne Imsen

Per-Arne Imsen talar om sin bok "Inga andra gudar" i Vetlanda friförsamling. Han tar upp händelser i världen - katolska kyrkan med påven i spetsen går med snabba steg mot att göra Agenda 2030 till verklighet. En världsreligion under påven.  

94

Läs allt!


Underbar frid

Läsarmejl av David Billström 

2

Läs allt!


Den oönskade - Del 21

Den oönskade

Min fortsatta och gripande berättelse om mig som en liten oönskad pojke. 

3

Läs allt!


Christer Åberg: Det största miraklet jag varit med om

Christer Åberg berättar om det största mirakel som han har varit med om.

0

Läs allt!


Månens baksida och jorden på samma bild

Månen och jorden

Den kinesiska satelliten Longjiang-2 har fotograferat månens baksida och jorden på en och samma bild.

83

Läs allt!


Den oönskade - Del 20

Den oönskade

Fortsättningen av den skakande berättelsen om min barndom som ett oönskat barn.

5

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

De troendes uppryckande - Del 5

Christer Åberg intervjuar hemma hos Holger Nilsson om de troendes uppryckande. Del 5 av 10.

3

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


Ellen Whites svar visar adventisternas villolära

Läsarmejl av NILS 

Nils listar sakligt och tydligt vad sjunde adventisternas falska profet Ellen White lärde.

43

Läs allt!


En frälsningsarmé

Läsarmejl av DAVID BILLSTRÖM 

Varje troende är kallad att ge evangelium till människor. Kön, ålder, utbildning spelar ingen roll. Du kan be, predika och tro på Gud och se underbara saker ske. Det behövs en frälsningsarmé idag och du kan utgöra en del av den.

18

Läs allt!


Internet förenar världen under Antikrists system

Internet

Av HOLGER NILSSON 

Ett elektroniskt nät kommer att omsluta jorden. Det kommer att förena hela världen under antikrists system av sluttidens Babylon. 

27

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 07, söndag 17 februari 2019 kl. 05:16

Jesus söker: Alexandra, Sandra!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Jesus avslöjar sjundedagsadventismens villfarelse

Läsarmejl av nils

Adventismen började med att en man från Baptistsamfundet, W. Miller räknade ut Jesu återkomst till oktober 1844 från Daniels profetior.

23

Läs allt!


Christer Åberg sjunger: Vem är Kungen i djungeln?

Måste bara ses! Christer Åberg sjunger och spelar ukulele sången: Vem är Kungen i djungeln? 

3

Läs allt!


Tio år sedan min fru Marie och vår son Joel dog

För tio år sedan den 21 december dog min fru strax innan klockan 12 på natten och vår nyförlöste son Joel dog sedan halvfemtiden på morgonen den 22 december.

2

Läs allt!


Senaste kommentarer


SD-politiker skrev hatiska inlägg om muslimer och homosexuella

SD-politiker: Muslimer ska brinna i helvetet

Bild: Expressen.

Tidningen NSD skriver att SD-politikern Patrik Svanberg i Kalix kommun, har skrivit hatiska och nedsättande inlägg om muslimer, homosexuella och kvinnor på Facebook.

57

Läs allt!


Till minne av Ulla Gabay

Ulla Gabay

Bildkälla: ullagabay.com. 

Av Sigvard Svärd Tron på Gud är en betydande hjälp i livet, till ande, kropp och själ – och den tron hade Ulla Gabay.

10

Läs allt!


Nationella SD blir globalistiskt?

Nationella SD blir globalistiskt?

Bild: SVT.se. 

Sverigedemokraterna kommer inte längre att driva frågan att Sverige ska folkomrösta om att lämna EU. Är detta det första steget på att sverigedemokraterna kommer att bli globalistiskt?

77

Läs allt!


Kvinna kastade ut sitt barn

Vad är det som gör att en del kastar ut sina barn? För inte vill man väl kasta ut sitt eget barn? Eller...?

11

Läs allt!


HBTQ-skola lär ut att vara den man inte är

HBTQ-skola lär ut att vara den man inte är

Nya Dagbladet. 

Sveriges första HBTQ-folkhögskola ger ettårig utbildning för HBTQ-personer och feminister i att bryta normer. 

22

Läs allt!


Ett krig mot Israel närmar sig

Ett krig mot Israel närmar sig

Bild: Twitter. 

Läsarmejl av nils  Nyligen firades minnesdagen av Förintelsen utöver världen den 27 januari, då fångarna i Auschwitz befriades 1945.

30

Läs allt!


Gräv upp brunnarna

Brunn

LÄSARMEJL av Marit Bergfors Vi läser i 1 Mosebok 26:1-25 om hur Isak är på flykt undan hungersnöden och hur Herren uppenbarar sig för honom. Denna text ger flera tankar och funderingar.

4

Läs allt!


Kvinnor kan nu göra abort under hela sin graviditet i New York

Som det var i Noas dagar...

AV MIKAEL WALFRIDSSON  Samma dag, som blodmånen lyste på himlen över New York, vidtog staden, att man nu kan genomföra en abort som gäller i kvinnans hela graviditet.

45

Läs allt!


Nåd mitt i en Guds straffdom – Del 1

Nåd

Läsarmejl av Sigvard Svärd Man kan mänskligt sett tycka att Gud borde ha skickat iväg Kain utan något skydd. För Kain var ju en ond brodermördare, och att skydda honom verkar både ofattbart och orättvist. 

20

Läs allt!


Rädda en ödla genom att dela denna video

Frågan blir denna: Felöversatte även den Islamiske guden Allah när han uppenbarade denna historia?

1

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 468 990 724 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 168 bloggartiklar, 94 177 kommentarer och 61 946 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp