866 online! | Sidvisningar idag: 225 367 | Igår: 273 665 |

www.apg29.nu

Annons


Om Christer Åberg Chatt Nyhetsbrev Biblar Läsarmejl Bönesidan Dagens ros Date29 Kommentarer Fråga Christer Kontakt Sök

Den sanna berättelsen om Jesu död och uppståndelse


Här följer den sanna berättelsen om Jesus död, uppståndelse och himmelsfärd!

Onda planer mot Jesus

När Jesus hade avslutat hela detta tal, sade han till sina lärjungar:  "Ni vet att om två dagar är det påsk . Då ska Människosonen utlämnas för att bli korsfäst."

Översteprästerna och folkets äldste samlades nu i översteprästen Kaifas palats.  De planerade att gripa Jesus med list och döda honom.  Men de sade: "Inte under högtiden, det får inte bli upplopp bland folket."


En kvinna smörjer Jesus

När Jesus var i Betania , i Simon den spetälskes hus,  kom en kvinna fram till honom. Hon hade en alabasterflaska med dyrbar olja , och hon hällde ut den över hans huvud där han låg till bords.  

När lärjungarna såg det, blev de upprörda och sade: "Varför detta slöseri?  Den kunde man ha sålt för mycket pengar och gett till de fattiga."

Jesus märkte det och sade till dem: "Varför oroar ni kvinnan? Hon har gjort en god gärning mot mig. De fattiga har ni alltid hos er, men mig har ni inte alltid.  När hon hällde den här oljan över min kropp gjorde hon det inför min begravning.

Jag säger er sanningen: Överallt i hela världen där detta evangelium förkunnas ska man också berätta vad hon gjorde och komma ihåg henne."

Judas förråder Jesus

Då gick en av de tolv, han som hette Judas Iskariot, bort till översteprästerna och sade: "Vad vill ni ge mig om jag utlämnar honom åt er?" Då vägde de upp trettio silvermynt åt honom.  

Från den stunden sökte han efter ett lämpligt tillfälle att förråda Jesus.

Den sista påskmåltiden

På första dagen i det osyrade brödets högtid kom lärjungarna fram till Jesus och frågade: "Var vill du att vi gör i ordning så att du kan äta påskalammet?"  Han svarade: "Gå in i staden till den och den och säg till honom: Mästaren säger: Min stund är nära. Jag vill äta påskalammet hos dig med mina lärjungar." Lärjungarna gjorde som Jesus hade befallt dem och gjorde i ordning påskalammet.

På kvällen låg Jesus till bords med de tolv.  Medan de åt, sade han: "Jag säger er sanningen: En av er kommer att förråda mig."  Då blev de djupt bedrövade och började fråga honom, en efter en: "Det är väl inte jag, Herre?"  Han svarade: "Den som doppade handen i skålen tillsammans med mig, han ska förråda mig.  Människosonen går bort som det står skrivet om honom, men ve den människa genom vilken Människosonen blir förrådd! Det hade varit bättre för den människan att aldrig ha blivit född."  

Judas, han som skulle förråda honom, sade: "Rabbi, det är väl inte jag?" Jesus svarade: "Du har själv sagt det."

Den första nattvarden

Medan de åt tog Jesus ett bröd, tackade Gud, bröt det och gav åt lärjungarna och sade: "Tag och ät. Detta är min kropp."  Och han tog en bägare, tackade Gud och gav åt dem och sade: "Drick av den alla.  Detta är mitt blod, förbundsblodet, som blir utgjutet för många till syndernas förlåtelse.  

Jag säger er: Från denna stund ska jag inte dricka av vinstockens frukt förrän den dag jag dricker det nytt med er i min Fars rike."

När de sedan hade sjungit lovsången , gick de ut till Olivberget.

Jesus förutsäger Petrus förnekelse

Då sade Jesus till dem: "I natt kommer ni alla att överge mig. Det står skrivet: Jag ska slå herden, och fåren i hjorden ska skingras .  Men när jag har uppstått, ska jag gå före er till Galileen."
  

Petrus svarade honom: "Även om alla andra överger dig, så ska jag aldrig överge dig."  Jesus sade till honom: "Jag säger dig sanningen: I natt, innan tuppen gal, kommer du att förneka mig tre gånger."  

Petrus svarade honom: "Även om jag måste dö med dig ska jag aldrig förneka dig!" Samma sak sade alla de andra lärjungarna.

Jesus i Getsemane

Sedan gick Jesus med dem till en plats som kallas Getsemane , och han sade till lärjungarna: "Sätt er här medan jag går dit bort och ber."  

Han tog med sig Petrus och Sebedeus båda söner, och han greps av sorg och ångest  och sade till dem: "Min själ är djupt bedrövad, ända till döds. Stanna här och vaka med mig."  

Han gick lite längre fram, föll ner på sitt ansikte och bad: "Min Far! Om det är möjligt, så låt den här bägaren gå förbi mig. Men inte som jag vill, utan som du vill."  Han kom tillbaka till lärjungarna och fann att de sov. Då sade han till Petrus: "Så ni kunde inte vaka en enda timme med mig?  Vaka och be att ni inte kommer i frestelse. Anden är villig, men köttet är svagt."  

Sedan gick han bort för andra gången och bad: "Min Far, om den inte kan gå förbi mig utan jag måste dricka den, så ske din vilja." Han kom tillbaka och fann återigen att de sov, för deras ögon var tunga av sömn.  

Då lämnade han dem och gick åter bort och bad för tredje gången med samma ord igen.
  Sedan gick han till lärjungarna och sade till dem: "Sover ni fortfarande och vilar er ? Nu är stunden här då Människosonen utlämnas i syndares händer.  Res på er, nu går vi. Han som förråder mig är här."


Jesus fängslas

Medan han ännu talade kom Judas, en av de tolv, och med honom en stor folkhop med svärd och påkar från översteprästerna och folkets äldste.  Förrädaren hade gett dem ett tecken och sagt: "Den jag kysser är det. Grip honom."  

Och han gick genast fram till Jesus och sade: "Var hälsad, rabbi!", och kysste honom.  Jesus sade till honom: "Min vän, är det därför du är här?" Då gick de fram och grep Jesus och höll fast honom.  Men en av dem som var med Jesus lyfte handen, drog sitt svärd och slog till mot översteprästens tjänare och högg av honom örat.  Då sade Jesus till honom: "Sätt tillbaka ditt svärd i skidan! Alla som tar till svärd ska dödas med svärd.  Eller tror du inte att jag kan be min Far att han genast sänder mig mer än tolv legioner änglar ?  Men hur skulle då Skrifterna uppfyllas som säger att det här måste ske?"

I samma stund sade Jesus till folkhopen: "Som mot en rövare har ni gått ut med svärd och påkar för att gripa mig. Jag har suttit i templet varje dag och undervisat utan att ni grep mig.  Men allt detta har hänt för att profeternas skrifter skulle uppfyllas." Då övergav alla lärjungarna honom och flydde.


Jesus inför Stora rådet

De som hade gripit Jesus förde honom till översteprästen Kaifas, där de skriftlärda och de äldste hade samlats.  Petrus följde Jesus på avstånd fram till översteprästens gård. Där gick han in och satte sig bland rättstjänarna för att se hur det skulle sluta.  

Översteprästerna och hela Stora rådet försökte få fram ett falskt vittnesmål mot Jesus för att kunna döma honom till döden.  Men de fann inget, trots att många falska vittnen trädde fram. 

Till sist kom det fram två män  som sade: "Han har sagt: Jag kan riva ner Guds tempel och bygga upp det igen på tre dagar." 

Då reste sig översteprästen och frågade honom: "Svarar du inte på vad de vittnar mot dig?"  Men Jesus var tyst.

Då sade översteprästen till honom: "Jag besvär dig vid den levande Guden: Säg oss om du är Messias, Guds Son."  Jesus sade till honom: "Du själv har sagt det. Men jag säger er: Härefter ska ni se Människosonen sitta på Maktens högra sida och komma på himlens moln."   

Då rev översteprästen sönder sina kläder och sade: "Han har hädat! Behöver vi några fler vittnen? Nu har ni hört hädelsen.  Vad anser ni?" De svarade: "Han förtjänar döden!"  

Och de spottade honom i ansiktet och slog honom med knytnävarna. Andra slog honom i ansiktet  och sade: "Profetera för oss, Messias! Vem var det som slog dig?"

Petrus förnekar Jesus

Petrus satt ute på gården. En tjänsteflicka kom fram till honom och sade: "Du var också med Jesus från Galileen."  Men han nekade inför alla och sade: "Jag vet inte vad du pratar om."  

Han gick ut i porten, och en annan tjänsteflicka såg honom och sade till dem som var där: "Han där var med Jesus från Nasaret."  Han nekade igen och svor på det: "Jag känner inte den mannen."  

Strax därefter kom de som stod där fram till Petrus och sade: "Visst är du också en av dem! Din dialekt avslöjar dig."  

Då började han förbanna och svära: "Jag känner inte den mannen!" Och strax gol tuppen.
  

Då kom Petrus ihåg de ord som Jesus hade sagt: "Innan tuppen gal ska du förneka mig tre gånger." Och han gick ut och grät bittert.

Jesus utlämnas till Pilatus

Tidigt på morgonen tog alla översteprästerna och folkets äldste sitt beslut att de skulle döda Jesus.  De band honom, förde bort honom och utlämnade honom till Pilatus , ståthållaren.


Judas tar sitt liv

Men när Judas som hade förrått honom såg att Jesus var dömd, ångrade han sig och lämnade tillbaka de trettio silvermynten till översteprästerna och de äldste  och sade: "Jag har syndat och förrått oskyldigt blod." 

De svarade: "Vad rör det oss? Det får du ta ansvar för."  Då kastade han in silvermynten i templet och gav sig av. Sedan gick han bort och hängde sig . 

Översteprästerna tog mynten och sade: "Det är inte tillåtet att lägga dem i offerkistan, eftersom det är blodspengar."  De tog ett beslut att för pengarna köpa Krukmakaråkern till begravningsplats för främlingar.  Därför kallas den åkern än i dag för Blodsåkern.  

Då uppfylldes det som var sagt genom profeten Jeremia: Och jag tog de trettio silvermynten, det pris som Israels barn hade satt på honom som hade värderats ,  och jag gav dem som betalning för Krukmakaråkern, så som Herren hade befallt mig . 

Jesus inför Pilatus

Jesus ställdes nu inför ståthållaren. Denne frågade honom: "Så du är judarnas kung?" Jesus svarade: "Du själv säger det."  Och när översteprästerna och de äldste anklagade honom, svarade han inte.  Då sade Pilatus till honom: "Hör du inte hur mycket de anklagar dig för?"  Men Jesus svarade honom inte på en enda fråga, och ståthållaren var djupt förundrad.  

Vid högtiden brukade ståthållaren frige en fånge, en som de själva önskade.  Just då hade man en beryktad fånge som hette Barabbas .  

När de nu var samlade, frågade Pilatus dem: "Vem vill ni att jag ska frige åt er: Barabbas eller Jesus som kallas Messias?"  Han visste nämligen att det var av avund som de hade utlämnat honom.
  Medan Pilatus satt på domarsätet, sände hans hustru bud till honom: "Du ska inte ha med den där rättfärdige mannen att göra! I natt var jag svårt plågad i en dröm för hans skull."  

Men översteprästerna och de äldste övertalade folket att kräva att få Barabbas fri och att Jesus skulle dödas.  När ståthållaren frågade dem: "Vem av de två vill ni att jag friger åt er?", svarade de: "Barabbas!"  Pilatus frågade dem: "Vad ska jag då göra med Jesus som kallas Messias?" Alla svarade: "Korsfäst honom!"  Han frågade: "Vad har han då gjort för ont?" Men de skrek ännu högre: "Korsfäst honom!"  

När Pilatus såg att inget hjälpte utan oron bara ökade, tog han vatten och tvådde sina händer inför folket och sade: "Jag är oskyldig till den mannens blod. Det här får ni själva ta ansvar för."  Allt folket svarade: "Låt hans blod komma över oss och över våra barn!"  

Då frigav han Barabbas åt dem, men Jesus lät han gissla och utlämnade honom till att korsfästas.

Jesus hånas och misshandlas

Därefter tog ståthållarens soldater med sig Jesus in i pretoriet och samlade hela vaktstyrkan runt honom.  De drog av honom kläderna och hängde på honom en röd soldatmantel,  vred ihop en krona av törne och satte den på hans huvud och stack en käpp i hans högra hand. Sedan böjde de knä in för honom och hånade honom och sade: "Leve judarnas kung!"  Och de spottade på honom och tog käppen och slog honom i huvudet.  När de hade hånat honom, tog de av honom manteln och satte på honom hans egna kläder och förde bort honom för att korsfästas.Jesus blir korsfäst

På vägen ut fann de en man från Kyrene som hette Simon. Honom tvingade de att bära hans kors.  Och när de kom till den plats som kallas Golgata , vilket betyder Dödskalleplatsen,  gav de honom vin blandat med galla att dricka. Han smakade på det men ville inte dricka.  

När de hade korsfäst honom, delade de hans kläder mellan sig genom att kasta lott.  Sedan satt de där och vaktade honom.  Över hans huvud hade man satt upp anklagelsen mot honom. Där stod skrivet: "Detta är Jesus, judarnas kung."
  Tillsammans med honom korsfästes två rövare, den ene på högra sidan och den andre på vänstra.  

De som gick förbi hånade honom och skakade på huvudet  och sade: "Du som river ner templet och bygger upp det på tre dagar, fräls dig själv om du är Guds Son och kom ner från korset!"  På samma sätt förlöjligade även översteprästerna och de skriftlärda och de äldste honom och sade:  "Andra har han frälst, sig själv kan han inte frälsa. Han är Israels kung! Nu får han komma ner från korset, så ska vi tro på honom.  Han litar på Gud, nu får Gud rädda honom om han älskar honom. Han har ju sagt: Jag är Guds Son."  

På samma sätt blev han också hånad av rövarna som var korsfästa tillsammans med honom.

Jesus dör

Vid sjätte timmen kom ett mörker över hela landet som varade fram till nionde timmen.  Vid nionde timmen ropade Jesus med hög röst: " Eli! Eli! Lema sabaktani? " Det betyder: " Min Gud, min Gud, varför har du övergett mig? "   

Några av dem som stod där hörde det och sade: "Han ropar på Elia!"  En av dem sprang genast och tog en svamp, fyllde den med ättikvin, fäste den runt en käpp och gav honom att dricka.  De andra sade: "Vänta, så får vi se om Elia kommer och räddar honom."  Men Jesus ropade än en gång med hög röst och gav sedan upp andan.  

Då brast förhänget i templet i två delar, uppifrån och ända ner. Jorden skakade och klipporna rämnade,  gravarna öppnades och många avlidna heliga fick liv i sina kroppar.  Efter hans uppståndelse kom de ut ur gravarna och gick in i den heliga staden och visade sig för många. När officeren och de som var med honom och bevakade Jesus såg jordbävningen och det som hände, blev de mycket förskräckta och sade: "Den mannen var verkligen Guds Son!" 

Många kvinnor stod där på avstånd och såg på. De hade följt Jesus från Galileen och tjänat honom.  Bland dem var Maria Magdalena och den Maria som var Jakobs och Josefs mor, samt modern till Sebedeus söner.

Jesus begravs

När det blev kväll kom en rik man från Arimatea som hette Josef och som också hade blivit en Jesu lärjunge.  Han gick till Pilatus och bad att få Jesu kropp. Pilatus befallde då att han skulle få den.
  

Josef tog kroppen, svepte den i rent linnetyg  och lade den i sin nya grav som han hade låtit hugga ut i klippan. Sedan rullade han en stor sten för ingången till graven och gick därifrån.  

Maria Magdalena och den andra Maria var där och satt mitt emot graven.

En vaktstyrka bevakar graven

Nästa dag, som var dagen efter förberedelsedagen , samlades översteprästerna och fariseerna hos Pilatus  och sade: "Herre, vi har tänkt på att den där bedragaren sade medan han ännu levde: Efter tre dagar ska jag uppstå.  Befall därför att graven ska säkras fram till tredje dagen, så att hans lärjungar inte kommer och stjäl honom och sedan säger till folket att han har uppstått från de döda. Då blir det sista bedrägeriet värre än det första."  

Pilatus sade till dem: "Här har ni en vaktstyrka. Gå och säkra graven så gott ni kan."  De gick och säkrade graven genom att försegla stenen och sätta ut vakterna. Jesus uppstår ur graven

Efter sabbaten, i gryningen den första veckodagen , gick Maria Magdalena och den andra Maria för att se på graven. 

Då blev det en kraftig jordbävning, för en Herrens ängel kom ner från himlen. Han gick fram och rullade bort stenen och satte sig på den.  

Hans gestalt var som blixten, och hans kläder var vita som snö.  Vakterna skakade av skräck för honom och blev som döda.
  Men ängeln sade till kvinnorna: "Var inte rädda! Jag vet att ni söker Jesus, den korsfäste.  

Han är inte här, han har uppstått som han har sagt! Kom och se platsen där han låg.  Och gå genast och säg till hans lärjungar att han har uppstått från de döda. Se, han går före er till Galileen. Där ska ni få se honom. Nu har jag sagt er det."  

De skyndade då genast i väg från graven. Med bävan och stor glädje sprang de för att berätta det för hans lärjungar.
  Plötsligt mötte Jesus dem och hälsade dem . De kom fram och höll om hans fötter och tillbad honom.  Då sade Jesus till dem: "Var inte rädda! Gå och säg till mina bröder att de ska gå till Galileen. Där ska de få se mig."

Vaktstyrkans rapport

Medan de var på väg, kom några ur vaktstyrkan in i staden och berättade för översteprästerna om allt som hade hänt.  

Dessa samlades med de äldste och beslöt att ge soldaterna en stor summa pengar  och sade: "Säg så här: Hans lärjungar kom på natten och rövade bort honom medan vi sov.  Och om ståthållaren får höra det, så ska vi tala med honom och se till att ni inte behöver oroa er."  

De tog emot pengarna och gjorde som de blivit tillsagda, och detta rykte är spritt bland judarna än i dag.

Jesus visar sig för Emmausvandrarna

Samma dag var två av dem på väg till en by som heter Emmaus och ligger drygt en mil från Jerusalem.  De gick och samtalade med varandra om allt som hade hänt.  

Medan de samtalade och diskuterade närmade sig Jesus själv och vandrade med dem.  Men deras ögon var slutna så att de inte kände igen honom.  Han frågade dem: "Vad är det ni går och samtalar med varandra om?"
 Då stannade de och såg bedrövade ut.  Och den ene som hette Kleopas sade till honom: "Är du den ende som har besökt Jerusalem och inte vet vad som hänt de här dagarna?"  

Han frågade dem: "Vad då?" De svarade: "Detta med Jesus från Nasaret. Han var en profet, mäktig i ord och gärning inför Gud och hela folket.  Våra överstepräster och rådsherrar utlämnade honom till en dödsdom och korsfäste honom.  Men vi hade hoppats att han var den som skulle frälsa Israel.
 Förutom allt detta är det nu den tredje dagen sedan det hände,  och dessutom har några kvinnor bland oss gjort oss uppskakade. De gick till graven tidigt på morgonen  men fann inte hans kropp. De kom och berättade att de hade sett en syn med änglar som sade att han lever.  Då gick några av de våra till graven, och de fann att det var som kvinnorna hade sagt. Men honom själv såg de inte."
  

Då sade han till dem: "Så tröga ni är i tanke och hjärta till att tro på allt som profeterna har sagt!  Måste inte Messias lida det här för att sedan gå in i sin härlighet?"  Och han började med Mose och alla profeterna och förklarade för dem vad det stod om honom i alla Skrifterna.
  De närmade sig byn dit de var på väg, och han verkade vilja gå vidare.  Men de bad honom ivrigt: "Stanna kvar hos oss! Det är snart kväll och dagen går mot sitt slut." Då gick han in och stannade hos dem.  Och när han låg till bords med dem tog han brödet, tackade Gud, bröt det och gav åt dem.  

Då öppnades deras ögon och de kände igen honom, men han försvann ur deras åsyn .
  De sade till varandra: "Brann inte våra hjärtan i oss när han talade med oss på vägen, när han öppnade Skrifterna för oss?"  De bröt upp i samma stund och återvände till Jerusalem, där de fann de elva och de andra lärjungarna samlade.  Dessa sade: "Herren har verkligen uppstått, och han har visat sig för Simon!"  Och själva berättade de vad som hade hänt på vägen och hur han hade låtit dem känna igen honom vid brödsbrytelsen.

Jesus visar sig för lärjungarna

Medan de talade om detta, stod Jesus själv mitt ibland dem och sade till dem: "Frid vare med er!"  Uppskakade och rädda trodde de att det var en ande de såg.  

Men han sade till dem: "Varför är ni så oroliga? Varför kommer det upp tvivel i era hjärtan?  Se på mina händer och mina fötter att det verkligen är jag. Rör vid mig och se! En ande har inte kött och ben som ni ser att jag har."  

När han hade sagt detta visade han dem sina händer och fötter.  När de i sin glädje och förundran fortfarande inte kunde tro, frågade han dem: "Har ni något ätbart här?" Då räckte de honom en bit stekt fisk ,  och han tog den och åt inför deras ögon.
  Och han sade till dem: "Detta är vad jag sade till er medan jag ännu var hos er: Allt måste uppfyllas som är skrivet om mig i Mose lag, profeterna och psalmerna."  Sedan öppnade han deras sinnen så att de förstod Skrifterna.  

Och han sade till dem: "Det står skrivet att Messias ska lida och på tredje dagen uppstå från de döda,  och att omvändelse och syndernas förlåtelse ska förkunnas i hans namn för alla folk, med början i Jerusalem.  Ni är vittnen om detta.  

Och jag ska sända över er vad min Far har lovat. Men ni ska stanna här i staden tills ni har blivit rustade med kraft från höjden."

Jesu missionsbefallning

De elva lärjungarna gick till Galileen, till det berg dit Jesus hade befallt dem att gå.  När de fick se honom tillbad de honom, men några tvivlade .  

Då trädde Jesus fram och talade till dem och sade: "Åt mig har getts all makt i himlen och på jorden.   

Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar! Döp dem i Faderns och Sonens och den helige Andes namn  och lär dem att hålla allt som jag befallt er. Och se, jag är med er alla dagar till tidens slut."

Jesu himmelsfärd

När de nu var samlade frågade de honom: "Herre, är tiden nu inne då du ska återupprätta riket åt Israel?"  

Han svarade dem: "Det är inte er sak att veta vilka tider eller stunder som Fadern i sin makt har bestämt.  Men när den helige Ande kommer över er, ska ni få kraft och bli mina vittnen i Jerusalem, i hela Judeen och Samarien och ända till jordens yttersta gräns."  

När han hade sagt detta såg de hur han lyftes upp, och ett moln tog honom ur deras åsyn.  

Medan de såg mot himlen dit han steg upp, stod plötsligt två män i vita kläder hos dem.  De sade: "Galileer, varför står ni och ser mot himlen? Denne Jesus som togs upp från er till himlen, han ska komma tillbaka på samma sätt som ni såg honom stiga upp till himlen."


Från Matt 26-28, Luk 24:13-48, Apg 1:6-24


Skriv ut

 
Publicerat av måndag 17 april 2017 13:31 | #jesus #kors #uppståndelse #korfästelse #himmelsfärd #påsk | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

APG29 NÅR TUSENTALS VARJE DAG!
Gillar du Apg29?
Swisha en peng till: 070 935 66 96


0 kommentarer

Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Munkfors Sverige

Nu är vi på väg till Munkfors Sverige efter har varit i Norge. Klockan 18 Ikväll blir det möte i församlingshemmet. 

0

Läs allt!


Sellbakk ikväll 18.00

Nu är vi på väg till Sellbakk i Norge. Vi ska gästa Pingstkyrkan i Sellbakk klockan 18.00.

1

Läs allt!


Moské på svenskt frimärke

Moské ges ut som motiv på ett svenskt frimärke av konstnären Lars Lerin. 

22

Läs allt!


Tista Senter, Halden i Norge

Vi befinner nu oss i staden Halden i Norge. Vi gästar i Pingstekirken Salen. Strax ska vi spela och sjunga i Tista Senter som är ett Köpcentrum. Ikväll och i morgon har vi möten i pingstkyrkan.

1

Läs allt!


”Fotknöls-kristendom”

Läsarmejl av Svenne

Kristna människor ser ut att ha olika behov, när det gäller det andliga. Somliga vill ha mer av Gud, somliga vill ha mindre och en del verkar inte vilja ha något alls.

7

Läs allt!


Demonisk ögontatuering

Bild: Eskilstuna-Kuriren. 

Eskilstuna-Kuriren berättar om en man som har tatuerat sina ögonvitor svarta. 

10

Läs allt!


Ron Wyatt: Guds sista budskap till mänskligheten

Läsarmejl av nils

I augusti 1978 gick amatörarkeologen Ron Wyatt, längs Gordons Golgataplats i Jerusalem med en myndighetsperson. Utan varning pekade hans hand på en plats och sa, "Det är Jeremias grotta och Förbundsarken är därinne."

63

Läs allt!


Dagens ord

Dagens bibelord

“Därför säger jag: »Se, jag kommer; i bokrullen är skrivet vad jag skall göra.” (Psalm 40:8)

Vecka 42, söndag 22 oktober 2017 kl. 21:20

Jesus söker: Marika, Marita!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


På väg till Norge efter ett möte i Sverige

1

Läs allt!


Senaste kommentarer


Propagandan för polygami har nu startat i Sverige

Bild: Svt.se. 

Det har pågått propaganda för olika samlevnadsformer mot kärnfamiljen. Och nu har nästa steg kommit: Propagandan för polygami har nu startat i Sverige.

16

Läs allt!


Bombdåd mot Helsingborgs polishus - möjlig terrorattack

Bombdåd mot Helsingborgs polishus - möjlig terrorattack

Bild: Svt.se. 

Polishuset i Helsingborg utsattes under onsdagen för ett bombdåd. "En möjlig terrorattack", säger terrorexperten Magnus Ranstorp. 

10

Läs allt!


AktuelltApg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 53 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 33 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 16 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 11 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 9 år om han hade levt idag. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

866 online! | Sidvisningar idag: 225 367 | Igår: 273 665 |

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab

TA EMOT JESUS!

↑ Upp