515 online! | Sidvisningar idag: 38 786 | Igår: 171 555 |

www.apg29.nu


Live Apg29 | Biblar | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Christer Åberg | Sök | Kontakt

Den stora vedermödans tid

Den stora vedermödans tid

Vi ska inte blanda ihop födslovåndorna med den stora vedermödan. Det är faktiskt två olika saker.

Den stora vedermödan

Bibeln talar om den stora vedermödan. Det är inte vilken vedermöda som helst. Allt sedan Jesu död och uppståndelse har en vedermöda pågått i världen. Många kristna har fått ge sina liv. Många judar har också dödats. 

Men det är inte den "vedermödan" som Jesus talar om i Matteus 24, utan om den stora vedermödan som aldrig tidigare har varit och som aldrig senare ska bli. Om inte den förkortades skulle ingen människa bli frälst.

Födslovåndorna

Egentligen är den "vedermöda" som har pågått i 2000 år, som jag försökte beskriva och förklara, egentligen ingen "vedermöda" utan "födslovåndor":

”Men allt detta är bara början på 'födslovåndorna'.”

‭‭Matteusevangeliet‬ ‭24:8‬

Senare kommer den stora vedermödan:

”Ty då skall det bli en så stor nöd [en stor vedermöda] att något liknande inte förekommit sedan världens begynnelse och aldrig mer skall förekomma. Och om inte den tiden förkortades, skulle ingen människa bli frälst. Men för de utvaldas skull kommer den tiden att förkortas.”

‭‭Matteusevangeliet‬ ‭24:21-22‬ ‭SFB98‬‬

Denna stora vedermöda kommer bli så fruktansvärd att om inte den förkortades skulle ingen människa bli frälst. Det är Gud själv som griper in och förkortar den.

Vi ska inte blanda ihop födslovåndorna med den stora vedermödan. Det är faktiskt två olika saker.

Uppryckandet och Jesu återkomst

Det här med att blanda ihop två olika saker och göra den till en är väldigt vanligt att en del kristna gör då det gäller uppryckandet och Jesu återkomst.

Uppryckandet och Jesus återkomst är inte samma sak. Det sker inte heller samtidigt. Det är två skilda händelser.

Uppryckandet måste ske först innan Jesus kan komma tillbaka. Så länge uppryckandet inte har skett kan Jesus inte komma tillbaka.

Men innan Jesus kan komma tillbaka måste också Antikrist ha trätt fram och vedermödans tid pågå.

Alltså, innan Jesus kan komma tillbaka måste 1) uppryckandet ha skett, 2) Antikrist trätt fram och 3) den stora vedermödans tid pågå.


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg tisdag 16 oktober 2018 03:30 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


46 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Bertil Rosenius

Christer.

Hur lång menar du att ”den stora vedermödan” är?

Hur lång menar du att hela antikrists regeringstid varar?

Ser du några tidsgränser för antikrists sätt att regera?

Jag frågar med anl av Daniels beskrivning om avtal och uppenbara avtalsbrott. Och om tider - dagar - för dessa skeenden.

Svara -   - 16/10-18 09:04 -


Niklas Jönsson

Exakt!

Svara -   - 16/10-18 09:09 -


Johan

”När det gäller vår Herre Jesu Kristi ankomst och hur vi skall samlas hos honom, ber vi er, bröder, att inte så plötsligt tappa fattningen och bli skrämda, vare sig av någon ande eller av något ord eller brev, som påstås komma från oss och som går ut på att Herrens dag har kommit. Låt ingen bedra er på något sätt. Ty först måste avfallet komma och laglöshetens människa, fördärvets son, öppet träda fram, motståndaren som förhäver sig över allt som kallas gud eller heligt, så att han sätter sig i Guds tempel och säger sig vara Gud."

‭‭2 Tess ‭2:1-4

Svara -   - 16/10-18 09:18 -


AnnMarie

Christer

Hur kan du välja en bild på ett förtvivlat gråtande barn mitt i vedermödan när du tror på ett uppryckande före vedermödan?? (Himmelriket tillhör ju barnen)

Svara -   - 16/10-18 09:46 -


Bertil Rosenius

Svar till AnnMarie.

Reagerade på samma sak! Lite av JVs skrämmande illustrations bilder.

Svara -   - 16/10-18 09:58 -


nils

Jesus lovade aldrig ett Uppryckande Före V-mödan.

Läs Matt.24:29-31,Mark.13:24-27,Luk.17:24.31-35 där Jesus säger att församlandet,Uppryckelsen,sker först Efter den stora V-mödan och efter sol och månförmörkelsen.
Hur kan vissa då gå mot denna klara Jesu Undervisning,om det inte är en Förvillelse just som Jesus varnade för i Matt.24;4?
¤¤¤
Redan i Matt.24;4-10 som Jesus kallar "begynnelsen av födslovåndorna" V 8, talar Han om förföljelse och att bliva dödade för Hans skull.
I V 9,säger Jesus; "I skolen bliva hatade av Alla folk för Mitt namns skull," vilket ännu ej har hänt.
¤¤¤
Varför skulle vi i Västvärlden undslippa allt det de i Öst-världen nu genom går?
Ge svar på den frågan alla ni som tror på Lyckoförkunnelsen,som skulle vi skulle vara mer Privilegierade än de troende som Nu redan genomlider sin V-möda!!
Vi måste Tro på Jesu egna ord,i Matt.Mark.och Lukas så vi ej blir bedragna av Darbys och Schofields förkunnelsesom genomsyrat hela Västvärlden!

Svara -   - 16/10-18 10:21 -


Thomas

Personligen tror jag att det är bristande kunskaper i historia som gjort det möjligt att tolka Matt 24 som beskrivs i artikeln.

Matt 24 innehåller en dualism och speciellt den sista delen i kapitlet avser Jesus återkomst, men själva huvudtemat är Jesus varning till både judarna och de första kristna om templet, Jerusalem och resterna av den judiska statens förintelse.

Alla, från Josephus den judiske historikern, som själv bevittnade händelserna 64-73 AD, kyrkohistorikern Eusebius som beskrev det redan 325 AD och genom hela historien har Matt 24 förknippats med Guds straff för korsfästningen av Messias.

Jesus profetia uppfylldes exakt som han beskrev den, inom en generation, som han också sa!

"Den stora vedermödan" beskriver alltså i första hand förintelsen av templet, Jerusalem och den generationen av den judiska befolkningen. Mycket i Skriften tyder dock på att det också kommer en svår förföljelse strax innan Jesus kommer tillbaka, men det är framförallt AD70 som Jesus varnar för.

Svara -   - 16/10-18 11:24 -


nils

Svar till Thomas.

Jesu svar till lärjungarna gällde;1.Templets försrörelse. 2.Tecknet till Hans tillkommelse.

3. Tecknet till Tidens ände, Matt.24:3.
Tecknen Jesus anvisar stämmer väl med de 6 Sigillen i Upp.6 somju avser den yttersta tiden enl. alla välkända Bibelforskare.
Men jag instämmer med att det handlar en stor del om Judarna,Matt.24;15-22,där V 21 är ett citat från Dan.12:1,och där V 2 talar om de dödas uppståndelse,redan 5-600 år före Jesu födelse.

Svara -   - 16/10-18 12:00 -


Karl Håkan Sandell

Jag tycker för min del att vi ska börja bli försiktiga att så stenhårt spika fast tros satserna att först kommer uppryckandet sedan ska det var 7 års vedermöda och så kommer Jesus tillbaka till Israel på Oljeberget.

Varför jag säger det här är att när man studerar bibeln så ser man på flera olika ställen att det förmodligen är år 2023 som Jesus kommer tillbaka till Israels folk.

Då blir det inte 7 år eftersom vi i år skriver 2018 det blir bara 5 år. Och även med hänsyn till den Judiska kalendern och att det kanske är 2024 för oss så blir det ändå inte 7 år.

Med andra ord har vi passerat tiden för uppryckandet om det skulle ägt rum före vedermödan.

Karl Håkan

PS. för den som vill se mera om år 2023 som Jesu kommande till Judarna så står det just nu på min blogg:

www.minJesus.blogspot.se

Svara -   - 16/10-18 12:39 -


Bertil Rosenius

Svar till Thomas.

Nu förstår jag inte ditt resonemang.

Templets förstörelse var ngt oerhört - men ”Den stora vedermödan”...? Du pratar om bristande historiska kunskaper - hur jämför du Templets förstörelse med andra världskrigets materiella förödelse och mänskliga lidande? 50-60 miljoner döda. Minst 6 milj judar... Jag vet inte, men tror inte det fanns så många judar i hela Israel år 70 e.Kr. Dessutom har vi vers 21:

”... för detta lidande ska bli så svårt att inget liknande har inträffat sedan världens begynnelse, och inte heller senare kommer att inträffa.”

Vi talar om ett lidande större än både Templets förstörelse och andra världskrigets. Och än har ju inte Jesus kommit åter, så ”den stora vedermödan” ”större än allt tidigare lidande som skådats” återstår.

Svara -   - 16/10-18 12:43 -


AnnMarie

Svar till Karl Håkan Sandell.

Din tolkning blir ju lite av kryptiska budskap som man ska försöka lista ut eller som ett hemligt budskap som bara få kan se genom att leka med siffror.

Svara -   - 16/10-18 13:16 -


Johan

Svar till Karl Håkan Sandell.

när man studerar bibeln så ser man på flera olika ställen att det förmodligen är år 2023 som Jesus kommer tillbaka till Israels folk.

Vad är det för smörja du sprider ut?

När man studerar Bibeln, så ser man att:

”om den dagen eller stunden vet ingen något, inte himlens änglar, inte ens Sonen, ingen utom Fadern.”

Matt 24:36

Men trots det så hävdar du att du förmodligen vet. 😲

Svara -   - 16/10-18 13:56 -


Karl Håkan Sandell

Svar till Johan.

Just det, det är så det står: Dagen och timmen vet ingen utom Fadern i himlen.

Men det står inget om året. Och här talar vi om året.

Men jag håller med dig man ska inte vara för tvärsäker när man talar om när Jesus kommer igen. Men samtidigt är det viktigt att man är vaken och om vi nu ser att profetiorna slår in och vi kan räkna fram ett år som ligger i närtid. Så vore det ju dumt att inte tala om det. Tänk om det är rätt.

Och i det här fallet så kan man räkna ut samma år genom flera olika profetior, och alltså på olika sätt komma fram till just 2023.

Och som jag skrev så finns det just nu på min blogg just det här hur man kan räkna ut 2023 på 3 olika sätt, och ett fjärde kommer i morgon.

Jesus lever och därför ska vi leva!!

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara -   - 16/10-18 14:14 -


David Ström

Vi har troligtvis en mindre vedermöda framför oss. Grekcyprioterna förstår nog vad det handlar om, men den vanliga svensken vaknar nog inte upp förrän en handgranat kastas genom fönstret och hamnar i tv soffan. Tidningen Samnytt skriver "Turkiets president Recep Tayyip Erdogan gick i ett valkampanjstal i helgen till attack mot Österrike som beslutat stänga ned ett antal radikalt fundamentalistiska moskéer och förklara dess imamer i de fall de inte är österrikiska medborgare icke önskvärda i landet. Erdogan hotade indirekt med heligt krig med anspelningar på forna tiders strider om Jerusalem mellan muslimska invasionsstyrkor och europeiska korsriddare.

Den turkiske presidenten nämnde också den österrikiska huvudstaden Wien under talet. Det var där som de osmanska rikets muslimska invasionsstyrkor 1683 stoppades från att ockupera och islamisera mer av Europas territorium. Inom islam i allmänhet och bland turkiska muslimer i synnerhet hyser man fortfarande ett agg mot Österrike efter detta avgörande nederlag och stopp för det osmanska rikets imperialistiska utbredning."" Den vanliga kristna församlingen känner ju kristen glädje så fort de får hjälpa en främling tillrätta. En främling som skulle tvingats till att konvertera och döpa sig om han kommit 150 år tidigare, i en tid då statsmakten följde första budet. Du skall inga gudar hava jämte mig. Gäller inte det budet för kristna längre eller är det viktigare att dalta med främlingarna och tex låt dem få bostad före en infödd svensk. När det blir allvar i en framtid. har vi då rätt att försvara oss eller ska vi låta landet tillhöra Islam?

Svara -   - 16/10-18 14:30 -


Thomas

Svar till Bertil Rosenius.

Ja, självklart är lidandet under WWII fruktansvärt och 50-60" är ändå i underkant. Glöm inte WWI, Korea, Vietnam och nu Jemen, Syrien, Libyen...

Fast, det var väl knappast dessa framtida slakter som Jesus försökte varna för när den fullständiga förintelsen av templet och Jerusalem stod för dörren. Josephus berättar om kannibalism, där mödrarna åt sina spädbarn och judarna korsfästes utanför Jerusalem i sådan mängd att det inte fanns träd längre kvar att korsfästa med! Josephus uppskattar att över en miljon judar dog i staden och bara 97.000 fördes slutligen bort av romarna. Det var så mycket judiska slavar att de inte längre hade något värde på marknaderna!

Alltså, jag tror inte att vi kan förstå vilket fruktansvärt lidande som judarna fick utstå! Tänk också på templet och på staden!

Jag utvecklar gärna resonemanget för en djupare förståelse av Texterna, om någon nu är intresserad...

Svara -   - 16/10-18 14:35 -


Bertil Rosenius

Vilken dag syftar Jesus på när Han säger: ”Men om den dag vet ingen något...”

Läsa Matt 24: 24-26

Läs noga och fundera. Det är faktiskt ganska intressant. Och ett bra exempel på att vi skall vara försiktiga med att alltid och snabbt ”bestämma” vad Guds Ord ”tveklöst” säger.

Obs jag är inte helt hundra... Men vad tror ni?

Svara -   - 16/10-18 14:36 -


Johan

Svar till Karl Håkan Sandell.

Jaha, så när Jesus svarar att vi inget ska veta om "dagen eller stunden", d v s vad Han säger åt oss är att sluta spekulera, då tror du Han ändå lämnar fältet öppet för dig att spekulera om vilket år det är Han kommer. 😮

Har läst vad du skriver om detta på din blogg, och är verkligen inte imponerad.

Gallimattias!

Svara -   - 16/10-18 14:58 -


Karl Håkan Sandell

Svar till Johan.

Jag för min del anser att det är mera beklagligt att vi i våra kyrkor idag är så totalt främmande för att Jesus kommer snart. Det finns mängder av profetior som pekar på vår tid. Men man förstår dem inte, heller läser dem inte. Utan man sover och säger att vi är som alla andra generationer. Man har alltid sagt att Jesus kommer snart men han har inte kommit.

Det tycker jag är mera beklagligt än att man läser Profetiorna och räknar lite på de siffror man ser för att se vad som kommer fram. Och här kommer alltså 2023 fram och då är det mycket intressant för vi ser ju idag hur vi står där. Mycket nära Jesu tillkommelse och det när vi läser även andra profetior.

Och det är intressant att se Hur Daniel faktiskt också ”hängde upp sig på siffror” när han såg att 70 år hade gått av fördrivningen.

Men naturligtvis ska man inte hänga upp sig för mycket på de år man räknar ut, när man läser profetiorna, men en sak ska man veta att Jesus kommer mycket snart till Judarna och dessförinnan ska ju uppryckelsen äga rum. Men hittills har det inte varit någon sådan.

Och alltså om 2023 stämmer då finns det inte tid för 7 års vedermöda längre. Så det är kanske dags att börja studera skrifterna en gång till för de som pratar om Uppryckelse före vedermödan.

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara -   - 16/10-18 15:30 -


Niklas Jönsson

svar till K.H.S om det nu är som du tolkar bibeln att Jesus ska komma tillbaka till Israels folk någon gång under 2023 då är det ju det samma som att första delen på vedermödan 3,5 år då måste den börja juli månad 2019 för vara slut i början på januari 2023 tes nr 2 är att första delen på vedermödan då börjar i januari månad 2020 för att vara slut i början på juli 2023 för Jesus ska vända tillbaka och ställa sig på oljeberget i Jerusalem när bröllops måltiden är avslutad för att samla alla de frälsta under lammets befäl för att strida mot alla de onda som vände Jesus guds son ryggen och visa judarna vem de hade genomborrat sen tidigare men där de nu efter att fått ta del av väckelsen fått uppleva vem deras riktiga Messias är och inte den som judarna till en början trodde var deras kommande Messias när judarna skriver på det falska fredsavtalet mellan Israel och arabländerna/palestinierna i stort hopp och längtan att äntligen få fred som Israelerna så länge har längtat efter men som sen visar sig efter 3,5 år in på vedermödan av totalt 7 år inte är den Messias som judarna hade hoppats på.Den dag den vedermödan startar då är allmenackan omgjord då är det 30 dagar i varje månad d.v.s 360 dagar per år =1260 dagar på 3,5 år& 2520 dagar på 7 år.Den nya världsordningen har då definitivt börjat och det diktatoriska globala styret då råder och allt vad demokrati heter är då slut.

Svara -   - 16/10-18 15:36 -


Niklas Jönsson

svar till Ann Marie Förstår du inte det själv per automatik, tydligen inte, jag tror inte(vet) att det går att hitta någon glad människa när vedermödan pågår för fullt, så det är en väldigt passande bild på hur människorna kommer att se ut då när de har blivit kvarlämnade.

Svara -   - 16/10-18 16:04 -


AnnMarie

Svar till Niklas Jönsson.

Det är ett barn på bilden ser du inte det? Tror du att barn finns här under vedermödan om alla kristna skulle vara uppryckta??

Svara -   - 16/10-18 16:22 -


Niklas Jönsson

Svar till Ann Marie Ja! det kan mycket väl finnas kvar barn här när alla kristna har blivit uppryckta dom kan ta avstånd från gud även innan dom har blivit vuxna, barn är inte dumma i huvudet bara för att dom är just barn, dom förstår en hel del redan då som du inte tror att dom gör.

Svara -   - 16/10-18 17:06 -


David B

Med respekt men ändå ett ifrågasättande när det gäller det återkommande talet om ändens tid (vilket är mycket viktigt).

Fastna inte i debatten utan om nu denna övertygelse om Jesu snara återkomst och uppryckandet är din övertygelse så gör något för de som inte tror överhuvudtaget.

Tror det är ett av de bättre sätten att själv vara redo, att vara ute bland folket och inte bara dividera massa vinklingar bekvämt bakom datorn hemma i myssoffan.

Låt folk få höra om Jesu första ankomst för 2000 år sedan så de också kan vara redo för evigheten.

Svara -   - 16/10-18 17:35 -


Niklas Jönsson

Svar till david B mycket klokt skrivet, Helt rätt! Det är utanför vårat boende och kyrkan vi besöker var eller varannan söndag som de ofrälsta människorna finns, i kyrkan är dom i regel redan frälsta så där finns inte mycket att hämta av det skälet.

Svara -   - 16/10-18 17:46 -


David B

Slutet av Matt 24 - de två olika tjänarna, Matt 25 - två olika typerna av jungfrur, två olika typer av tjänare(förvaltare), fåren och getterna. Det handlar om att göra något inte bara diskutera och ha rätt tro. Och detta är i kontexten av talet om den yttersta tiden

Om talet om yttersta tiden leder till handling och beredskap då är det bra.

Gärningslära säger säkert någon.

Jajamensan - tro utan gärningar är DÖD.

Låt oss förkunna evangelium till en förlorad värld.

Svara -   - 16/10-18 17:55 -


David B

Om vi nu verkligen tror att tiden är så nära så borde vi ju predika evangelium fullt ut så att alla får höra. Men åtminstone härikring så är vi ju tystare än någonsin. Vi sitter och debatterar inbördes istället.

Jesu frid (låt oss dela med oss av den till världen och inte bara ha den för oss själva).

:)

Svara -   - 16/10-18 18:20 -


AnnMarie

Svar till Niklas Jönsson.

Nej barn är inte dumma i huvudet det har du rätt i men pojken på bilden ser ut att vara mellan 5-10 år.Om man är fullt kapabel att göra ett val i den åldern så kanske man också ska ge barn rösträtt mm varför tror du inte de har det idag??Inte heller är de straffmyndiga i fall de begår ett brott märkligt!

Svara -   - 16/10-18 18:27 -


nils

Svar till David B.

När Väckelsem började i Acusa Street för drygt 100 år sedan och spreds utöver hela världen,var D.H.Andes budskap; "Jesus Kommer Snart!!"

När jag flyttade för 3 år sedan hade jag en dröm,där jag var i samtal med en pastor,men han reste sig och gick mot dörren.
Det sista jag sade till honom var; Jesus Kommer Snart! Församlingen ÄR INTE REDO!"
Sedan bara grät jag,och drömmen slutade.
¤¤¤
Om denna sanning sade Jesus till någon följande;"Om De Trodde på Min Ankomst, skulle de Inte Leva Som De Nu gör!"
Många "troende" blir Kvarlämnade,då de Ej är redo att uppryckas närhelst Jesus kommer!
¤¤¤
En känd pator i USA fick frågan;Vilka är det som är redo för Jesu ankomst?
Hans svar var;Bara den som Tror att Jesus kan frälsa,blir frälst.
Bara den som Tror att Jesus kan Hela,blir helad.
Bara den som Tror att han/hon skall Uppryckas när Jesus kommer,Blir Uppryckt!"
Det handlar om en Levande Tro på denna sanning om det skall fungera,inte bara en teologisk och intelektuellt försanthållande i huvudet!

Svara -   - 16/10-18 18:42 -


nils

Svar till David B.

Detta visar på församlingens Sömnaktiga Tillstånd,att vi är Likgiltiga för de Förlorade!

Jag frågar mig ibland,om vi Tror på de Eviga Straffen,det brinnande Helvetet som många har fått besöka i Jesu sällskap,för att Berätta om dess Verklighet?
Mångas vittnesbörd och beskrivning på You Tube stämmer med Jesu ord i Bibeln,och ändå tycks många tvivla på dess Fruktansvärda Verklighet!!
¤¤¤
Om vi saknar Nöd för de fölorade,undrar jag om vi inte Själva kan vara FÖRLORAD,
trots våra Religiösa Etketter och Religiösa Sken utan kraft.

Svara -   - 16/10-18 18:53 -


David B

Svar till nils.

Denna världen är så mycket klokare än församlingen många gånger. Tex. politikerna och företagarna. De gör något. De propagerar och arbetar hårt för sin sak. Vad gör vi? Skyller på Gud för att vi inte "känner oss manade" att göra något. Flum. Tänk om vi kunde ta vårt förstånd till fånga och förstå att om vi inte gör något så sker inget. Hur mycket vi än ber och har konferenser och inbördes uppbyggeliga samlingar där vi ropar "väckelse" och "nu känner jag att något är på gång".

Låt oss be och arbeta.

:)

Svara -   - 16/10-18 19:16 -


Johan

Svar till Karl Håkan Sandell.

som skrev:

Och det är intressant att se Hur Daniel faktiskt också ”hängde upp sig på siffror” när han såg att 70 år hade gått av fördrivningen.

Skillnaden är den, att Daniel hade en mycket exakt profetia, i Jer 29:10, som Herrens Ande påminde honom om.

Du har bara, ett antal, spekulativa räkneexperiment.

Svara -   - 16/10-18 19:52 -


Tessy

Den Gud som låter små barn genomlida vedermödan för att sedan kastas i helvetet i evighet Skulle jag våga påstå vinner i ondska utav alla ondskefulla diktatorer som funnits sen tidernas begynnelse,

Inte ens den grymme diktatorn Idi amin var så grym. Vad jag vet slängde han endast vuxna individer till,krokodilerna och de dog troligen en snabb död. Hur i hela friden kan man ens insinuera att Gud skulle låta oskyldiga barn var kvar i helvetet medan man själv rycks upp och kommer undan?

Om så skulle ske skulle jag be Gud om han kan avvara en fallskärm för att om möjligt få återvända och hjälpa till i nöden.😢

Svara -   - 16/10-18 23:14 -


Johan

Svar till Tessy.

”Var inte vis i dina egna ögon, frukta Herren och undvik det onda.”

‭‭Ords‬ ‭3:7‬ ‭

"Vem har utforskat Herrens Ande? Vem kan ge honom råd och undervisa honom?”

‭‭Jesaja‬ ‭40:13‬

”Mina tankar är inte era tankar, och era vägar är inte mina vägar, säger Herren. Nej, liksom himlen är högre än jorden, så är mina vägar högre än era vägar och mina tankar högre än era tankar.”

‭‭Jes 55:8-9‬ ‭

”Du som tvistar med den Allsmäktige, ska du tillrättavisa honom? Du som anklagar Gud, ge svar!”

‭‭Job‬ ‭39:35‬ ‭

Svara -   - 17/10-18 00:24 -


Roger T. W.

Svar till David B.

David, jag verkar på sekulära bloggar. Där finns klokt folk. Högutbildade tänkare, men utan förstånd på Herren. I början var jag en katt bland hermelinerna, men inte längre. Jag har accepterats. Underskatta inte folket, dörren är öppen. Jag skriver om vetenskapens begränsningar och dem känner de till. Skörden väntar.

Svara -   - 17/10-18 00:50 -


David B

Svar till Roger T. W..

Glädjande att höra Roger.

Mycket bra initiativ. Det finns så många sätt att verka på.

Gud välsigne dig

Svara -   - 17/10-18 07:11 -


Ronny Johansson

En uppryckelse kommer att ske enligt Bibeln.

Enligt Bibeln så kommer Jesus Kristus tillbaka till jorden.

Den som inte tar emot Jesus går förlorad.

Istället för att käbbla om det ena och det andra så är det bättre att sprida Frälsningens (Räddningens) budskap till människorna som vi möter i vår vardag, i enlighet med Jesu missionsbefallning.

Svara -   - 17/10-18 12:21 -


Eva Svensk

Detta skulle väl inte handla om Jesu återkomst för tiden vet vi väl inget om .men vi får hålla oss till det som står skrivet .ja Hans ankomst är närmare än vad vi tror.

Jag vill skriva några rader om vedermödan för att ni ska få tröst.Enligt Guds Ord ska vi inte behöva gå igenom den det vill säga oss som tagit emot Jesus som Herre i våra liv.Några skriftställen:Rom 1:8 Så finnes nu Ingen fördömmelse för dem som är i Kristus Jesus.

Rom 5:10 Nu när vi har förklarats rättfärdiga genom hans blod,hur mycket mer ska vi inte genom honom bli frälsta från vredesdomen.

1 Tess 5:9 Gud har inte bestämt oss till att drabbas av vredesdomen utan till att vinna frälsning genom vår Herre Jesus Kristus.

Tacka Herren ty Han är God.Hans Nåd varar för evigt.Amen

Svara -   - 17/10-18 12:30 -


Roger T. W.

Svar till David B.

Tack, David. Jag förvånades när jag hittade öppna dörrar. De högutbildade tänker själva och går inte på vinklad förkunnelse från den ena eller andra församlingen. Jag gräver där jag kan gräva och går sedan försiktigt vidare. Det är som med bambun. Den växer osynligt under marken och plötsligt skjuter skotten upp. Några har öppnat sina Biblar och jag får reaktioner. De vill tänka själva och tänka kan de. Jag började med vetenskapens begränsningar och svaret var: Roger, du glömmer de här. Dessa personer säger ofta å ena sidan, å andra sidan och det gör jag också (misssförstått av några). Då kan man tala om hur multidimensionell Bibeln är och varför högre studier alltid inleddes med teologi förr i tiden. Jag hade fest när jag läste lite teologi och började förstå det multidimensionella. Det finns också i vetenskapen, som jag senare upptäckte. Det var min grundkurs innan jag började läsa.

En av dessa bloggar läses i tiotals länder. Det är som för dig när du evangeliserar på stan. Vi ser inte alla frukter, men några kommer att skördas i framtiden av andra.

Jag talar också om evigheten och det är ett tacksamt ämne. De existentiella frågorna engagerar ung och gammal. Varför led jag som barn? Varför kan jag ingenting ta med mig när jag går? Jag är ju superduktig? Varför finns ondskan? Det finns massor att nysta i och ingen har tidigare brytt sig om dem. I Sverige föraktas intellektuella och det gjorde att Sven Stolpe och signaturen Bang konverterade till katolicismen. Jag talar med folk som har känt sig utestängda. Det är fantastiskt att se öppningar bland dessa föraktade får.

Svara -   - 17/10-18 21:43 -


Stefan Jonasson

Dom som påstår att dom varit i helvetet och sett människor plågas där är antingen lögnare sinnessjuka eller helt enkelt motståndare till evangeliet som vill utmåla bilden av att GUD är obarmhärtigt.... Ingen har varit i dödsriket och återvänt till den här existensen.... Bara JESUS...

Svara -   - 18/10-18 01:43 -


Stefan Jonasson

Sedan är det en annan felaktig doktrin jag ser att många troende inte ska få komma med när JESUS kommer.. Det är inte alla som tror på JESUS och tillhör honom får följa med... När man hela tiden håller på att tjata om att bara dom högpresterande kristna kommer att bli uppryckta då förespråkar man en variant av gärnings lära... Det är inte rätt.. Vi är räddade av nåd och inte av gärningar.... Församlingen är redo att ryckas upp därför att alla är frälsta av nåd och inte gärningar... GUD väntar till alla utvalda har kommit in i frälsningen. han vet tiden och stunden..

Svara -   - 18/10-18 01:56 -


Tomas N

Svar till Stefan Jonasson .

Stefan.

Varför använda använda uttryck som "lögnare,sinnessjuk ,motståndare till evangeliet" till saker som behöver prövas .

Gud är God och kärleksfull,men också en förtärande eld.Helvetet är bibliskt tyvärr.

Likaså skriver du mycket om "högpresterande" och prestationskristendom.

Låt inte dina egna erfarenheter leda dig till att bli en som lär ut felaktigheter,för Bibeln och många som gått före i modernare tid som vi kan läsa om är riktlinjen på trons väg.

Problemet idag är snarare än prestationslära en passivitet och konsumtionslära eller ljumenhet p g a förbund med världen.

Tillmälen är på fel sida gränsen som Jesus sätt ut. Och om du förnekar det andliga så kommer man oundvikligen kalla människor för onda,sinnessjuka etc,precis som fariséerna kallade Jesus

Svara -   - 18/10-18 07:40 -


Stefan Jonasson

Missförstå mig inte jag använder inte ordet mentalsjuk som ett skällsord jag talar om olyckliga människor som har psykiska problem och lever i religiös fruktan... Och dom sprider vidare den. Till dom som är osäkra på sin frälsning.. Det finns något som kallas psykos lider man av det kan man drabbas av vanföreställningar och hallucinationer.. Motståndarna är satanister som sprider hat mot GUD och gör sken av att vara kristna.. Dom är verksamma i den här världen.. Ingen som kommer till döds riket har åter vänt till den här existensen.. Är man död så är det slutgiltigt.. Bibeln talar om evigt straff det som står där räcker som varning.. Det behövs inga extra detaljerade tillägg..

Svara -   - 18/10-18 10:14 -


AnnMarie

Svar till Stefan Jonasson .

Jag förstår precis vad du pratar om.Har själv upplevt hur en del kristna är totalt förvirrade och helt vettskrämda!

Svara -   - 18/10-18 11:20 -


Tomas N

Svar till Stefan Jonasson .

Man måste vara försiktig med sådana tvärsäkra bedömningar. Väldigt svårt att bedöma även via nätet och text.

Många som Gud ger visioner och övernaturliga upplevelser som verkar genuina och som syftar till att varna andra.

Många saker sker nu enligt vad jag kan se.

Uppvaknande och utgjutande av mera omvändelse ,mera kärlek och andens kraft.

Men tyvärr också mera religiositet och politisk/världslig kristendom.

Var försiktig med dömande och att tjäna i lärarens tjänst. Att leda folk fel är inget man vill.

Djävulen vill inget hellre än döma ut radikala kristna med andlig förståelse som galna och utan inflytande.

Gissar att baserar dina resonemang delvis på någon personlig erfarenhet av någon med mentala problem. Men man kan inte sätta en standard efter enstaka erfarenheter

Svara -   - 18/10-18 11:36 -


Stefan Jonasson

Jag är säker på att om någon säger att dom varit i dödsriket. Och kommer med detaljerade beskrivningar så stämmer det inte... Det står inte någonstans i bibeln att någon gjort en sån resa inte ens apostlarna ... Med Paulus är det en annan sak det tror jag på där lämnar jag öppet för att någon har skådat härligheten... I anden..

Svara -   - 18/10-18 12:58 -


Tomas N

På tal om vedermödan och sista tiden.

Att kärleken hos många kallnar och att många falska profeter kommit/kommer och att många blir vilseledda pågår tyvärr så är språk. Även på hög och bred nivå.

Men vi fortsätter kämpa med blicken fäst på Jesus och i bön .

Vi får nog alla ständigt omvända oss varefter nya saker uppenbaras eller att vi faller.

Förförelser lockar överallt även inom kyrkan och endast genom Helige andra ledning och att döma av frukten kan man ha hjärtat,tankar och blicken klar

Svara -   - 18/10-18 14:09 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Migrationsverket ställer fel frågor för att avgöra om man är kristen

De flesta av Migrationsverkets 12 frågor är helt omöjliga att svara på och dessutom helt meningslösa när det i själva verket bara behövs en fråga för att avgöra om någon är kristen eller ej.

0

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 3

Christer Åberg berättar om sin tro. Del 3.

0

Läs allt!


New Age banar väg för Antikrist

New Age banar väg för Antikrist

Av Holger Nilsson  Under 1980-talet har vi mer och mer stött på uttrycket ”New Age”. Fortfarande så står dock många frågande inför vad New Age är för något, detta trots att miljontals världen över har blivit berörda, påverkade och indragna i denna strömning som nu sveper fram. 

28

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 2

Christer Åberg berättar om sin tro. Del 2.

1

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

21

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 3

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. Del 3 av 10.

7

Läs allt!


Kommer den som bytt kön till himlen?

Transsexuell

Kommer de människor till himlen som har bytt kön genom operation?

8

Läs allt!


Jesu trovärdighet bevisad genom hans uppfyllda förutsägelser!

Läsarmejl av nils Avgörande för den sanningshalt ett budskap innehåller, är dess talesmans Trovärdighet. Då Bibeln talar om Gud och människans eviga tillvaro, om Himlen och Helvetet måste dess upphovsman tålas att granskas.

4

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 1

I den här videon berättar jag vad jag tror på. Detta är den första videon av flera delar.

1

Läs allt!


Kristna förföljs mer än någonsin

Open Doors World Watch List 2019

Bild: Open Doors. 

Open Doors årliga World Watch List om förföljda kristna visar att 2019 är värsta året hittills. Det är i särklass svåraste året sedan mätningarna startade.

20

Läs allt!


Syndares vän?

Vänner

Läsarmejl av David Billström Jesu är vår främsta förebild på att nå ut till människor som inte är troende. När Jesus vandrade på jorden så visste han vad som rörde sig inom människor som kom till honom. Han är densamme idag.

2

Läs allt!


En korsfäst McJesus på museum i Israel

Korsfäst McJesus

Bild: SVT. 

Protester i Israel mot Jani Leinonens "konstverk" McJesus som föreställer en korsfäst Ronald McDonald.

6

Läs allt!


Bered dig att möta Gud - Mannen som dödade Guds röst - Del 7

Romare

Av Hans Jansson, Uppsala 

”Vi vill leva, vi vill leva!” Jag minns ännu hur jag greps av en gränslös panikångest då jag hörde den obevekliga dödsdomen upprepas gång på gång.

0

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 2

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 2 av 10.

3

Läs allt!


Den oönskade - Del 17

Christer Åberg hälsar

Nu fortsätter jag med min omskakande och uppskattade följetong från min barndom. Berättelsen kommer öka sin intensitet och bli ännu mer dramatisk. Några mycket spännande och gripande avsnitt ligger nu framför.

0

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

En tigande Jesus - Mannen som dödade Guds röst - Del 6

Romersk soldat

HANS JANSSON, Uppsala Herodes Antipas möter oss igen i den bibliska historien. Denna gång står han inför Jesus. Det hade då gått tre år sedan Johannes döparens halshuggning.

2

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


Lögnen, falskheten och sveket

Lögnen av Annie Lööf

79

Läs allt!


Ondskans list - Mannen som dödade Guds röst - Del 5

Soldat

Av Hans Jansson, Uppsala Det vilar något ”listigt” och ondskefullt över Herodias agerande i det sammanhang vi beskriver. Det för mina tankar till vad som står i första Moseboken.

5

Läs allt!


Skapade till man och kvinna

Vad Gud har sammanfogat av Egon Mellin

Av Egon Melin Redan i skapelsen hade Gud bestämt, att det skulle råda könsskillnad i människosläktet. Därför heter det: ”Till man och till kvinna skapade han dem."

8

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 04, måndag 21 januari 2019 kl. 04:58

Jesus söker: Agnes, Agneta!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Demoraliseringens gift

Läsarmejl av David Billström När man gör allt detta blir ett samhälle demoraliserat. Och ett demoraliserat samhälle är svagt. För människor har fullt upp med sina egna problem.

4

Läs allt!


Christer Åberg sjunger: Vem är Kungen i djungeln?

Måste bara ses! Christer Åberg sjunger och spelar ukulele sången: Vem är Kungen i djungeln? 

3

Läs allt!


Tio år sedan min fru Marie och vår son Joel dog

För tio år sedan den 21 december dog min fru strax innan klockan 12 på natten och vår nyförlöste son Joel dog sedan halvfemtiden på morgonen den 22 december.

1

Läs allt!


Senaste kommentarer


Mannen som dödade Guds röst - Del 4: Guds röst

Av Hans Jansson, Uppsala Johannes döparen var Guds röst till i första hand judafolket, men också till den enskilde Herodes Antipas. Han sade ju också om sig själv: ”Jag är rösten som ropar i öknen”.

0

Läs allt!


Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Av Mikael Walfridsson Det här är en chockerande lista, som delades på organisationen ”United with Israel” hemsida. Den beskriver några av dom värsta antisemitiska och antiisraeliska handlingar, som det judiska folket upplevde i 2018. Det var ett år, där antisemitismen visade sitt värsta ansikte.

39

Läs allt!


Kristinebergs-profetian stämmer med vår tid

- En profetia om den sista tiden!

Den gamla profetian från 1800-talet talar om att Jesus skall visa sig i ett berg i Sverige i den sista tiden och sedan på berget så att alla kan se!

13

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 1

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 1 av 10.

3

Läs allt!


”Gud välsigne abort och Förenta staterna i Amerika”

Läsarmejl av nils 

Abort - Mamma

En kvinna hade nu ett program Netflix Airs där hon hyllar abort, och avslutar med orden: "Gud välsigne Abort och Förenta staterna i Amerika", och sjunger och dansar till det.

38

Läs allt!


I helvetet plågas syndarna

Om du går till helvetet, kommer du plågas. Det är vad helvetet är till för. Precis som den rike mannen i Lukas 16, kommer du att plågas i lågor.  Alla syndare går till helvetet, och de går dit för att plågas.

103

Läs allt!


Nyfödda är redan ett ”ex”

Nyfödda är redan ett ex

Bild: Skärmdump från Facebook. 

Invånarna staden New York kan nu ändra sin könstillhörighet utan läkarintyg. Dessutom kan de till och med ändra på sina nyfödda barns könstillhörighet.

5

Läs allt!


Om du är född i fel kropp kan du bli född på nytt

Loui Sand

Bild: SVT. 

Louise Nelum Sandamali "Loui" Sand, 26 år, är en svensk handbollsstjärna som nu slutar att spela handboll för att utredas för könsdysfori. 

2

Läs allt!


Christian Bale: Tack Satan för inspirationen

Läsarmejl: Pelle Lind 

Christian Bale: Tack Satan för inspirationen

Bild: Från TV4. 

Pris för bästa manliga huvudroll gick till skådespelaren Christian Bale i filmen Vice, som tackade sin inspirationskälla: Satan.

43

Läs allt!


Amerika nyheter: Mikrochips inplanteras för valutahantering i Sverige

Läsarmejl av nils 

Microchip

I Stockholm, Sverige väljer 1000-tals att välja Handla med ett litet Micro. Chips, inplanterat under deras skinn.

55

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 464 631 647 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 128 bloggartiklar, 93 268 kommentarer och 61 314 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp