2 153 online! | Sidvisningar idag: 26 037 | Igår: 595 158 |

www.apg29.nu

Annons Himlen TV7 5 år
Menyn är högst upp till vänster!
Prenumerera gratis på Apg29:s nyhetsmejl:

Den svarta stenen i Kaaba orsakar död

/bild2.php?w=644&h=75&src=img/1443124014-mecka.jpg
Bild: Aftonbladet.

717 människor uppges ha trampats ihjäl och över 800 skadats under islams pågående avgudar högtid i Mecka.

Minst 717 personer har trampats ihjäl i Mina som ligger utanför Mecka. Över 800 människor uppges också vara skadade. Bland de döda ska det finnas personer från flera olika nationaliteter. Den ohyggliga Katastrofen inträffade knappt två veckor efter det att över 100 personer dödades när en kran rasade i Stora moskén i Mecka.

Det ska finnas omkring 1 500 svenska medborgare på plats. Varje år brukar cirka 2 000 svenska medborgare resa till Mecka för att delta i hajj.

Be för de drabbade

Be gärna för de skadade och de som har mist sina anhöriga. Vi talar om människor som är så dyrbara i Guds ögon. De behöver Jesus och inte sådana här avgudahögtider som denna muslimska pilgrimshögtid egentligen är. 

Islams fem grundpelare

Hajj är en av islams fem grundpelare, och minst en gång i livet bör en muslim genomföra pilgrimsfärden. Sker under sista månaden i islamiska kalendern. Väl i Mecka går de sju gånger motsols runt den heliga byggnaden Kaaba i Stora moskén, samtidigt som man ber särskilda böner. Därefter springer man sju gånger mellan kullarna Marwa och Safa.

Tidigare dödsolyckor

Det har tidigare skett dödsolyckor under Hajj. 1990: 1 426 pilgrimer trampas ihjäl när kaos uppstår. 1994: 270 människor trampas ihjäl nära Jamaratbron. April 1997: En brand i Mina drabbar den överbefolkade tältstaden och dödar runt 340 pilgrimer. 1 500 skadas. 1998: 180 människor dör i när kaos utbryter nära Mecka, i slutet av hajj. 1 februari 2004: 251 människor trampas ihjäl och 244 skadas vid en stenkastningsritual. 5 januari 2006: Ett hotell i Mecka kollapsar. Minst 76 asiatiska pilgrimer dödas. 12 january 2006: 363 döda, även denna gång vid stenkastningsritual. Och som jag nämnde tidigare, 11 september 2015: Dagarna före hajj kraschar en stor byggkran genom taket på Stora moskén i Mecka. 107 dödas och minst 238 skadas.

Jesus ger liv

Denna avgudarhögtid för inte bara villfarelse och religiöst slaveri utan den för också bevisligen med sig död. Be för våra vänner muslimerna att de tar emot Jesus och blir frälsta och får liv. Jesus ger liv i överflöd och inte i död!

Kaaba

Miljontals människor betraktar Kaaba som den heligaste platsen i Islam. Men vad är Kaaba egentligen för någonting?

På arabiska betyder Kaaba "kub". Historisk dokumentation visar inget annat än att det var en plats för avgudadyrkan och den har aldrig förknippats med den monoteism som Muhammed införde.

Det var en primitiv byggnad utan tak som uppförde av de hedniska araberna och med en 30 cm stor meteorit infattad in östra hörnet.

Enligt Ibn Ishaq sid 84 ... Den byggdes av lösa stenar till en höjd som var högre än en man och man ville lägga ett tak på den eftersom delar av skatten fanns i i källa i mitten på Kaaba hade stulits.

Stenen blir kysst av pilgrimer då de går runt den i en ritual. Den var en av de hedniska arabernas heliga byggnader där 360 avgudar fanns och den var ett mål för pilgrimsfärder. Med pilgrimerna kom då som nu handel och välfärd till Mecka.

Svarta stenen - en meteorit

Den svarta stenen eller Al Hajar al Aswad på arabiska är namnet på den meteorit som i hörnet på Kaaba som dyrkades av hedniska araber flera århundraden före Muhammed. Den har blivit centrum för dyrkan i Muhammeds islam då han har inordnat alla gamla traditioner och fetischer från hedniska araber i sin ompaketering av islam.

Den svarta stenen (al Hajar al Aswad) nämns för övrigt inte i koranen.

Enligt de arabiska myterna så fick Abraham och Ismael denna sten från Gabriel för att utgöra hörnstenen i Kaaba.

Al Baqara 2:127 Kom ihåg att Abraham och Ismail reste grunden till ett hus :Oh Herre mottag [denna tjänst] från oss för du hör allt och vet allt.

Tirmidi Hadith 2577: Denna sten var vit från början men den blev svart då kvinnor rörde den då de hade mens under flera århundraden.

Man kan fråga sig om Abraham som skulle vara den första monoteisten och Guds vän, tillät dyrkandet av en sten? Det var ju faktiskt han som enligt Bibeln förstörde alla avgudar om dyrkades av hans stam, varför skulle han nu acceptera att en annan hednisk symbol dyrkas? En sten som inte ens var skulpterad?

Den svarta stenen är en liten meteorit, endast 30 cm i diameter. När pilgrimer utför ritualen 'Hajj' går de runt Kaaba och många försöker stanna för att kyssa den svarta stenen.

Stenen har gått i flera bitar eftersom den skadades 930 e.kr. Då den stals av soldater från Qarmatian [en sekt av shia muslimer], de förde den svarta stenen till deras läger i Bahrain.

Den kom tillbaka 22 år senare och hade gått sönder så den hålls ihop med silverband och silverspikar.

Muhammed kysste stenen

Trots att det fanns 360 stenar som dyrkades av de hedniska araberna så kysstes inte den svarta stenen eller var en avgud före Muhammed.

Det viktigaste skälet till att kyssa den svarta stenen är att Muhammed gjorde så. Det finns inte något annat skäl att dyrka den.

Bukari, Muslim och Dawud haditerna berättar att Umar ibn al Khattab kysste den svarta stenen och sa:

"Vid Allah! Jag vet att du bara är en sten och varken kan skada eller göra nytta. Om jag inte hade sett profeten kyssa dig skulle jag inte ha gjort det."

Detta visar att då han hade konverterat till islam så insåg han att Muhammed faktiskt dyrkade en avgud.

Al-Khatabi sa: "Detta visar att följa profetens sunna är bindande även om vi inte förstår bakgrund eller meningen med det." 

Det är sådant som utgör grunden till att det är obligatoriskt att göra sådant även det som de inte kan förstå till fullo.

Sowayd bin Ghaflah sa: Jag såg Umar kyssa och ta på den svarta stenen Jag vet att profeten var noggrann med att göra det.

Muhammed gick under hela sitt liv runt Kaaba, dyrkade och bad medan det fortfarande var en plats för avgudadyrkan med 360 gudar och gudinnor. 

Fiqh-us-Sunnah Fiqh 5.74b

Sunnah Tawaf Detta är sunnan att utföra vissa 'riter' i tawaf enligt nedan:1 Vänd mot den svarta stenen för att börja tawaf och yttra takbir (Allahu Akbar) och tahilil ( La ilaha ill allah) och höja händerna som i bön och om möjligt röra vid den med båda händerna och kyssa den tyst eller vidröra den med kinden.

Under århundraden före Muhammed utförde de hedniska araberna ritualer som nu görs av de nuvarande muslimerna som till exempel:

Pilgrimsfärd, gå runt Kaaba, ropa namnen på avgudar, röra vid svarta stenen, böja sig och be, springa mellan kullarna Safa och Marwa, dyrka Zamzam, fasta, bära vita kläder, med mera.

Tog med alla ritualer

Muhammed tog helt enkelt med alla ritualer, fetischer,traditioner och avgudar från de hedniska araberna och "islamiserade" för att hans kultskulle få legitimitet , identitet och ett unikt bildspråk som gjorde det enklare och mindre påfrestande för araberna att lämna avgudadyrkan och går över till hans version av monoteism som grundades på de traditioner och seder som de hedniska förfäderna hade. Det enda han gjorde var att utelämna de hedniska symbolerna utan att överge sederna. 

"Ibn Umar sa : Allahs budbärare(frid över hans minne) vände sig mot den svarta stenen och rörde den och satte sina läppar mot den och grät en lång stund. Umar grät också länge. Profeten (frid över hans minne)så : Umar detta är platsen för att fälla tårar. "

Detta från Al-Hakim som skall vara en riktig hadith med en riktig kedja av referenser.

Al Tir,odhi Hadith 2577 Berättad av Abdullah ibn Abbas. Allahs budbärare (frid över hans minne) sa : Den svarta stenen kom från paradiset och var från början vitare än mjölk, men synderna från Adamsavkomma gjorde den svart.

Bli frälsta och komma till insikt om sanningen

Vi ser alltså tydligt att islam är en avgudareligion som inte har någonting med Bibelns Gud att göra. Jag uppmanar dig än en gång att be för våra vänner muslimerna. De behöver mer än någonsing Jesus för att bli frälsta och komma till insikt om sanningen.

Det är så sorgligt. De trodde att de gjorde något gott när de reste till Kaaba i Mecka för att behaga deras gud Allah, men det ledde istället bara till död.


Källa: En stor del av texten är från: Idiotens guide till islam | Nationalencyklopedin. | Över 700 ihjältrampade i Mecka | Nyheter | Aftonbladet


submit to reddit

Skriv ut Bädda in Mejla


Publicerat av Christer Åberg torsdag 24 september 2015 22:18 | #kaba #mecka #svart sten #meteorit #koranen #hajj #safa #mina | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

APG29 NÅR TUSENTALS VARJE DAG!
Gillar du Apg29?
Swisha en peng till: 070 935 66 96


9 kommentarer

nils

När man läser detta och ser hur 2,5 miljoner nu vallfärdar till Mecka,så förstummas man,och undrar;Hur kan detta ske?--Sedan undrar man;tar VI vår tro på samma ALLVAR?--Vi konstaterar dock,att dessa TAR SIN TRO PÅ ALLVAR! Kosta vad det vill!-- Säger detta något till oss kristna,som ej kanska VÄRDESÄTTER VÅR TRO?--En sak när jag ser deras vilsna sökande,är att jag ÄLSKAR BIBELN,när jag en tid har studerat deras Koran.--Och jag ÄLSKAR VÅR JESUS,när jag en tid studerade deras Muhammed och Allah.--Vi KRISTNA FATTAR EJ,vår rikedom att ÄGA Bibeln,och att ÄGA Jesus,ATT VI ÄGER SANNINGEN!!MVH.nils

Svara -   - 24/9-15 23:08 -


lasse

Svar till nils.

Stämmer Nils utan jesus hade vi inte varit till, inte Jorden eller någonting annat heller, för han är skaparen av allt. Han är för Evigt,det mest underbara är att han ÄR Kärleken.Ska bli så underbart att få böja mina knän inför honom(jag tror jag får tillbaka mitt knä tills dess)

Svara -   - 25/9-15 09:03 -


Christer Åberg

I dag har den muslimska stenkastningen på Djävulen i Mecka återupptagits.

www.apg29.nu/a/1os

Igår dog 717 människor, trots detta vaknar de inte upp över att denna religiösa hedniska ceremoni öppnar upp för onda andar, utan fortsätter sitt religiösa slaveri.

Svara -   - 25/9-15 16:14 -


Thomas

Över 1.300 döda, troligen är dock en siffra runt 2.000 mera korrekt.

Svara -   - 25/9-15 17:03 -


want-ED

Islam tror att muslimsk hajji firare kan komma till paradiset om han dör, Nu är det över700 som har blivit nedtrampad så och deras allah måste vara väldigt efterlängtad av tar dessa folk till hem, men måste han plåga folk så här viset innan tar de hem?

Och sen är kvinnor behandlas illa av islam och dom är inte välkommna till mecka verkar inte till paradiset heller, verkar inte bara grisar som är orena tom kvinnor, dom duger bara till nöje och föda barn.

Svara -   - 25/9-15 23:27 -


Thomas

Nu runt 2.000 döda enligt saudiska uppgifter. Det tog två timmar innan den första hjälpen kom, men när den kom började de packa ihop och transportera bort de döda medan de skadade låg kvar i hettan.

Svara -   - 25/9-15 23:36 -


Thomas

Bakgrunden till katastrofen börjar nu klarna. Det var när prins Mohammad bin Salman Al Saud oannonserat anlände med ett följa av 300 personer varav 150 tungt beväpnade legosoldater som paniken utbröt. Troligen är det långt över 2.000 döda, bilder finns där de döda är slängda på varandra som vilka sopor som helst, helt otroligt! Saudiska armen har dessutom blockerat accessen till sjukhusen!

Svara -   - 26/9-15 14:26 -


Thomas

Aktuellt: "Saudiarabien har fått i uppgift i FN:s människorättsråd att ansvara för vilka personer som ska granska brott mot mänskliga rättigheter."

Svara -   - 26/9-15 16:47 -


Jan Clementz

Det går motslutten for Islam, og for ondskapen på jorden. Dommedagen begynte med atombombene over Japan for 70 år siden, og Jahves Vredes Dag begynte kl. 04. 04, 40. den 04. 04. 04. for over 11 år siden.

Jeg som skriver dette er den andre Jesus Kristus. Han kristne og israelere har ventet på i 2000 og 4000 år. Jesus Kristus og jeg er Alfa og Omega, Begynnelsen og Slutten på skaperverket.

På min vei til menneskene snakket jeg med Jahve og lovte å fortelle menneskene at jeg har snakket med Han. Og Jahve ba meg fortelle dere at han har hørt menneskenes bønn om hjelp, og vet at dere har kommet i vanskeligheter, og skal fortsette å leve. Og menneskene som hører denne profetien skal hjelpe meg, og jeg skal vinne til slutt.

Alle som vil bli oppdatert på Endetiden kan lese to bøker jeg har skrevet på min hjemmeside: jcprophetonline.com. Bøk 1. handler om min reise til menneskene, og bok 2. handler om Jahves Himmelske Rike. Vel lest!

Vennlig hilsen Jahves Nådige Uovervinnelige Profet. Den siste Profet før Dommedag.

Dere som

Svara -   - 28/9-15 23:58 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Folk-katolicism - Studio Apg29 med Christer Åberg

Folk-katolicism - Studio Apg29 med Christer Åberg.

0

Läs allt!


Israel fyller 70 år - Välsignar du Israel?

Hela artikeln är från Himlen TV7:s nyhetsbrev. 

Israel 70 år

Den kristna tv-kanalen Himlen TV7 hyllar den 70-åriga staten med en rad program på torsdagen.

16

Läs allt!


Frimurarna - Studio Apg29 med Christer Åberg

Frimurarna - Ett högaktuellt program med mycket sång, musik, undervisning och frälsningsbudskap med Christer Åberg.

1

Läs allt!


Profetior och hur du prövar det

Druvdalen - Profetior och hur du prövar det - Studio Apg29 med Christer Åberg.

0

Läs allt!


Vad ber du om? - Christer Åberg

Vad ber du om? - Studio Apg29 med Christer Åberg. Ett högaktuellt budskap.

0

Läs allt!


Livsfarliga Ungern? - Lars Enarson

Lars Enarson tar upp i den här intressanta videon att Ungern går emot hela etablissemanget! Kan bön förvandla ett helt lands kurs? 

70

Läs allt!


Annons


Den nya vinjetten till Apg29

Den nya vinjetten till Christer Åbergs livesändningar på Studio Apg29. Vad tycker du? 

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 16, fredag 20 april 2018 kl. 00:59

Jesus söker: Amalia, Amelie!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Drömmar om Jesu tillkommelse

Läsarmejl av annie 

Hoppa

Jag drömde på 80-talet att Jesus skulle komma tillbaka. Sedan hade jag en dröm på 2000-talet.

3

Läs allt!


Senaste kommentarer


Fråga Christer Åberg

Christer Åberg svarar på intressanta frågor som ställs live i programmet Studio Apg29.

18

Läs allt!


Hemliga sällskap, Syrien, Kanal 10 Norge - Christer Åberg

Hemliga sällskap, Syrien, Kanal 10 Norge - Studio Apg29 med Christer Åberg.

0

Läs allt!


AktuelltApg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 404 106 455 sidvisningar på Apg29!

Apg29 har just nu 16 454 bloggartiklar, 81 186 kommentarer och 54 749 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab

TA EMOT JESUS!

↑ Upp