Surfar nu: 537 www.apg29.nu


Den svenska indoktrineringen

Denna artikel är en återpublicering från 29 april 2016 med titeln Du hjärntvättade svensk. 

Om indoktrineringen och desinformationen som förekommer i vårt samhälle.

Jag är nu 52 år gammal (2016). Under hela mitt liv har jag blivit påverkad av olika sätt. Det kan ha varit kompisar, skola, media eller olika slags filmer, böcker och musik som har påverkat mig. Ja, inte minst har politiska åsikter klistrats på mig.

Den dolda agendan

Men ju mer jag har vandrat med Jesus och ju äldre jag har blivit så har jag märkt att det har funnits en dold agenda, en strategi till att påverka mig till en viss inriktning.

Jag har till exempel blivit påverkad när jag gick i skolan. Denna påverkan, (eller ska vi benämna det rätta ordet som det egentligen är, nämligen indoktrinering?), den var inte lika tydlig då som idag. Men den fanns där och ruvade i skuggorna.

På den tiden började den kristna tron plockas bort och monteras ner, både i skolan, tidningar och i tv. Evolutionen lärdes ut som sanning, vilka hjältarna och de goda var i andra världskriget och så vidare. Man ifrågasatte inte. Det som man blev serverad av, det trodde man på.

Skyddad falsk värld

På den tiden levde man i en skyddad falsk värld. Det fanns inte den här nutida globala internetvärlden. Därför var risken inte så stor att man kunde få information som det inte passade för de styrande.

På den tiden styrde socialdemokratin och det socialistiska tänkandet. De inte bara styrde politiskt, de styrde folks tankar. De hade byggt upp en otrolig samhällsapparat så att de kunde nå in överallt i samhället. När jag var ung och arbetade inom vården så var det någon där som informerade - en socialdemokrat! Detta ifrågasattes inte, utan detta var någonting helt naturligt.

Varför socialdemokraterna kunde vara så stora på den här tiden berodde på att de hade fackföreningar, tidningar och andra organisationer som kunde styra och påverka folks tankar. Vi har varit ovetandes utsatt för en effektiv hjärntvätt under flera år och i tron att det har varit våra egna tankar och värderingar.

Den globala internetrevolutionen

Men denna dominans bröts och krossades en gång för alla då Alliansen vann i valet. Dagen efteråt upplevde jag på något sätt att något var brutet i andevärlden. Den här dominansen lär aldrig komma tillbaka, men påverkan och indoktrineringen pågår ändå med full kraft. 

Men den är inte lika effektiv idag på grund av den globala internetrevolutionen. Media och politiska partier eller andra organisationer kan inte påverka och kontrollera lika effektivt idag och styra hur folk ska tänka som de kunde för 20 år sedan.

Idag kommer sanningar mycket snabbare fram och lögner avslöjas direkt. På det viset är internet väldigt bra, men man får naturligtvis ändå se upp vad som serveras där.

Jag har nu bloggat sedan 2007 och tagit del av vad som händer i nyhetsvärlden i tidningar, radio och i media. Och jag har tydligt märkt att det förekommer en medveten desinformation, propaganda, mörkläggning, lögner, indoktrinering och hjärntvätt.

Jag har kommenterat många aktuella nyheter under årens lopp och så har jag vinklat över att svaret är Jesus. Men nu den sista tiden har jag många gånger inte orkat ta del av nyhetsflödet eftersom jag har direkt sett på rubrikerna den bakomliggande propagandan och desinformationen.

Turbulensen i Miljöpartiet

Ta till exempel den sista tidens turbulens med Miljöpartiet. Det har hänt att jag har skrattat för mig själv när jag har hört olika företrädares förklaringar i radion när de har medvetet ljugit för radiolyssnarna. 

Det finns en agenda att hos Socialdemokraterna och Miljöpartiet ska matcha fram muslimer så att Islam får inflytande. Detta är känt sedan tidigare, men samtidigt är jag glad att det nu har avslöjats saker och ting i Miljöpartiet och att en del av sanningen kommit fram, men det förekommer fortfarande desinformation och lögner. 

När jag nu vet om allt detta så blir jag trött och orkar inte ta tag i det. Jag vet i mitt inre att det är lögner och indoktrinering men orkar inte stånga mig blodig mot allting. Trots allt kommer dessa lögner att avslöjas om man håller på med evangeliet och förkunnar sanningen i Jesus Kristus. 

Dessutom är jag inte ensam om att ha förstått att det förekommer desinformation, falsk propaganda, indoktrinering och hjärntvätt. Det finns många andra tänkande människor som har förstått detta. Vanligt folk är faktiskt inte dumma - de begriper mer än vad man tror!

Var pastorn en skurk?

Jag vill åter igen nämna lite om media. För några år sedan anklagade tidningarna och tv en pastor för att vara en skurk. Jag skrev att det var den vanliga förföljelsen mot de kristna, trots att jag egentligen inte kände till någonting om detta. Då hörde sig en god vän av sig till mig och sa att jag hade fel och att den här personen verkligen var en skurk och han tyckte att jag skulle ta bort artikeln. Men jag gjorde det inte utan lät det stå kvar. 

Efter ett tag hörde sig min vän av igen och sa att han hade tagit fel, och att det var pastorns bror som var en skurk. Trots att jag inte kände till situationen så förstod jag ändå att media spred lögner. Min artikel fick stå kvar för den var sann! 

Jag hade lärt mig i mitt umgänge med Jesus vad som var rätt och fel. Du ska inte tro allt som skrivs i media, det kan vara desinformation, lögner, förtal, propaganda, indoktrinering och hjärntvätt för att du ska tycka på ett speciellt sätt.
Propagandan om den döde pojken

Förra året var propagandan fruktansvärd, då man skulle försvara asylkaoset med att skriva spaltmeter om en liten pojkes död som var uppspolad på en sandstrand och visa hans bild. Titta på den översta bilden i den här artikeln så förstår du hur otäck den cyniska propagandan är när det gäller att utnyttja en 3-årigs pojkes tragiska död. Historien om pojken var kryddad med lögner och desinformation i sin iver att föra ut propagandan för att indoktrinera och hjärntvätta folk. Men när sanningen kom fram så basunerades den inte ut lika högt. 

Var är den propagandan nu när Säpo alarmerar om att det finns IS-terrorister i vårt land nu? Jag kommer inte ihåg riktigt, men jag tror att någon kvällstidning svamlade om att vi måste acceptera terrorhot, eller vad det nu var, men det ska vi absolut inte acceptera. Vi ska inte ta emot sådana här indoktrineringsförsök utan avslöja dem!

Hur blir man fri från hjärntvätt?

Vi är mer påverkade av indoktrinering och hjärntvätt än vad vi kan ana, och hur kan man bli riktigt fri från det här så att man börjar tänka själv? Jo, människor behöver ta emot Jesus Kristus och bli frälsta!

Joh 8:32

"Ni ska lära känna sanningen, och sanningen ska göra er fria."


Denna artikel är en återpublicering från 29 april 2016 med titeln Du hjärntvättade svensk.


Tack för att du läser Apg29. DELA gärna till dina vänner. Du kan också stödja Apg29 genom att sätta in en valfri GÅVA på BANKKONTO 8169-5,303 725 382-4. På internetbanken går det att ställa in så att du automatiskt ger en summa varje månad. Men om du hellre vill kan du SWISHA in en frivillig summa på 070 935 66 96. Tack.


Vill du bli frälst?

Ja

Nej


Publicerades torsdag 6 september 2018 00:27 | #hjärntvätt #indoktrinering #propaganda #svpol | Permalänk | Kopiera länk | Mejla

40 kommentarer

Marita 6/9-2018, 02:23

Jo vi skall läsa Bibeln men vi skall be i tungor !! Ju mer vi ber så börjar ordet uppenbarad och sanningen flöda fram. Och du bara vet Guds vilja. Vi i Sverige har nog inte förstått bönenskraft. Elden måste falla då faller ridån av lögner !! Elden HA ta emot gåvan ifall du inte har den. Du kan börja skilja på köttet och anden som är i strid med varann.

Svara


Kattis 6/9-2018, 08:22

Ja vi får passa oss vad vi stoppar i oss/ eller vilka vi umgås med! För att jag ska må bra, och min ande i mig ska må bra! Annars säger den Helige Anden verkligen ifrån, och då mår jag inte alls bra! Jag exempel aldrig acceptera kristna som ljuger/ eller svär, eller kristna som hånar mig för att jag har en nära relation med Jesus. Där har jag fått kapa och tom blockera mobilnummer! Det var ju så det vände sig inom mig innan jag tog det beslutet!

Svara


Daniel Ånsehn 6/9-2018, 10:08

"miljövänliga elbilar" Är n bra exempel. Jag läste någonstans att elbilarna släpper ut mer koldioxid än vanliga bensinbil under hela bilens livscykel. Man tar inte med tillverkningen och skrotningen när man räknar ut utsläppet av koldioxid.

Jag bryr mig faktiskt inte om miljön, jag kan köra en bil med V8 motor med gott samvete om jag hade körkort.

Svara


Daniel Ånsehn 6/9-2018, 10:37

Det är bättre att köra slut på bilen och skrota den innan man köper en ny.

Svara


Sara74 6/9-2018, 10:45

Svar till Daniel nsehn. http://rupgeperac.wordpress.com

Svara


nils 6/9-2018, 11:05

Även inom Kristenheten har en Indoktrinering spridits inom Förkunnelsen.
En förkunnelse utan Udd och Skärpa där sanningen har fått stryka på foten,för Allt är ju bara Kraavlös Nåd!!
Denna Falsk lära,"Hyper Grace" som är en av satans förvillelser,att då Jesus redan gjort allt på korset Krävs ingen omvändelse eller bättring från SYNDEN!
Det räcker att bekänna dig som Kristen,och sedan leva och vara hur du Vill!
Som jag hörde i en radiogudstjänst,där man talade om Friheten I kristus innebär just att få Vara den man Är,utan Krav på Omvändelse eller Förändring från det Bibeln säger är SYND!!
Jesus talade om Den TRÅNGA Porten och den SMALA vägen,som Bara FÅ FINNER!!
Vi blir Indoktrinerade till att bliva Konsumenter,Inte Producenter som Jesus bestämt;
"Jag har utvalt eder;och Jag har Bestämt om eder att ni skall gå åstad och bära Frukt,sådan frukt som bliver bestående..."Joh.15.

Svara


hunter93 6/9-2018, 11:11

Svar till nils. http://titobefea.wordpress.com

Svara


Mikael W 6/9-2018, 11:27

Svar till CONRAD Olsen-Utvåg.

Vi ser ju tydligt hur "Sosialist-Anden" har trängt in - Långt in på Höger-Sidan i Politiken...

Det finns en möjlighet att Socialdemokraterna, med Stefan L och Margot W i spetsen, sitter kvar och regerar Sverige efter valet, i minst 4 år till.

Kanske i ett ökat samarbete med Vänsterpartiet? I framtiden vill nog även FI vara med på ett hörn att köra Sverige i botten.

Den slutliga demoleringen av Sverige dröjer några år, tills Islam tagit makten och vill rensa bort vänstern/kommunismen/socialismen/HBTQ-anhängarna. Det kan bli rena slakten, där blod kommer att spruta likt fontäner, och pannkaksmänniskor ligger bredvid höghusen. Blod, spyor och skit i en ända stor soppa som alla måste äta till frukost....tillsammans med trasiga inälvor ....huuhhh

Nu svimmar jag nästan av att läsa min egen vedervärdiga text, så rösta klokt och efter samvetet den 9:e September

Svara


Erik S 6/9-2018, 11:46

Stämmer, vi är utsatta för vilseledande propaganda och indoktrinering, hela tiden. Speciellt från vänstermedia, globalisterna-EU och FN. Finns hur mycket som helst att skriva om detta. Censur är ett exempel som Twitter och FB nu använder mer och mer, efter påtryckningar från bl.a regeringen. Som i sin tur får propåer från Expo och Researchgruppen, som har tusentals svenskar i sina register, för att dom uttryckt andra åsikter än "det man skall" i detta land, d.v.s PK-åsikter.

Nuvarande regering arbetar också på ett lagförslag, där man man vill begränsa yttrandefriheten (men nu har vi val om ett par dar, så det kanske blir lite ändring i planerna)

Men det jag tänkte på i första hand, är debatten om miljön!! Vi ska vara väldigt rädda om vår jord "den blå planeten". Ingen anser väl att vi ska förstöra den, då är man ju lite galen. Så det handlar inte om det, utan om den stora miljöbluffen, vad gäller "uppvärmningen". Detta som miljöpartiet skriker om och ännu mer nu, när det verkar som om dom inte klarar 4%-spärren-vilket vi får hoppas att dom inte gör!

EU och FN har ju detta högt upp på sin agenda också, och folk går på det! Jordens klimat växlar upp och ner under tidens gång, det har det alltid gjort. Och kommer göra så länge jorden består. Vi har ingen miljökatastrof att vänta p.g.a uppvärmning! Detta är en gigantisk bluff och folk går på det. Typisk propaganda/indoktrinering för att kunna "styra massorna" i en viss riktning.

Minns ni bilden av den utmärglade isbjörnen, som sades håller på att svälta ihjäl p.g.a att isarna smälter? Många gick på det, men, det visade sig-givetvis-att bilden var bluff. Den var photoshoppad! Finns inga svältande isbjörnar enligt många forskare-men bilder gör ju intryck!

Och nu det senaste. Isbrytaren Oden-som jag själv legat och arbetat på, har också varit på både Ymer och Tor-är på en forskningsresa i Nordpolen. (Nästan varje år gör en isbrytare en resa dit, med forskare ombord. Innan den svenska säsongen drar igång, nånstans runt nyår.) Med är ett 100-tal olika forskare, som studerar många olika oråden; föroreningar, microbiologi, plankton, fiskar, krabbor, isarnas skick, m.m, m.m

Och vad visar sig då! Jo, att Oden inte kan ta sig fram p.g.a att isarna är så kraftiga och tjocka, att man inte klarar av att bryta sig igenom!! Man fick stopp, men efter nån dag kom man ytterligare en bit, eftersom en Rysk isbrytare hade gjort en "ränna" någon dag tidigare, som inte frusit igen helt. Men sedan blev det definitivt stopp igen! Isen var för kraftig! Har aldrig sett så tjock is, säger kaptenen ombord! Se där, se där. Men detta slås inte upp i våra PK-tidningar,eftersom det går emot den "riktiga" agendan. Globalisternas/vänstern agendor. Man kommer säkert att försöka mörka detta, så långt det går.

Dom få som gått emot pk-agendan och sagt att det inte stämmer, blir uthängda och hånade i media. Bl.a har president Trump sagt att denna miljökatastrof/uppvärmning är en bluff...Skall bli intressant att se hur man förklarar detta nu, från globalist-håll! Verkar som om dom har fått lite panik nu!

Så, vi skall vara vakna och nyktra och inte gå på allt som skrivs, speciellt från MSM:s sida. Propaganda och indoktrinering sker hela tiden.

Ha en bra dag. MVH

Svara


per 6/9-2018, 12:10

Rösta på SD...!

Svara


Stefan Jonasson 6/9-2018, 12:16

Jag undrar vad hypergrace är för någonting... Är vi inte frälst av nåd.. Det står ju i apostlagärningarna att var och en som åkallar HERRENS namn skall varda frälst... Jag tycker det verkar som att satans förvillelse är att hela tiden bli anklagad för alla fel man gör och att nåden inte räcker... Att man lika gärna kan ge upp för att man inte kan nå upp till den perfekta helgelsen...

Svara


Sofia 6/9-2018, 12:49

Svar till Daniel Ånsehn.

Daniel, varför bryr du dig inte om miljön? Tror du inte att Gud vill att vi ska vara rädda om skapelsen?

Svara


Sofia 6/9-2018, 12:50

En fråga, Christer: Varifrån kommer bilden med människorna på stranden som härmar den döda pojken? Man undrar ju vad de håller på med?! Och varför liksom?!

Svara


Martin 6/9-2018, 12:52

Svar till nils.

En förkunnelse utan Udd och Skärpa där sanningen har fått stryka på foten,för Allt är ju bara Kraavlös Nåd!!

Nils, på ett zoo är det inte duvorna och lammen som behöver vara i burar utan björnarna och tigrarna. Var som duvan och lammet så behöver du inte Lagens kedjor.

Svara


Martin 6/9-2018, 13:04

Svar till Stefan Jonasson .

Hypergrace är ett skällsord som är skapat av de som inte tror att nåden räcker. Som säger att 'Ja vi tror på Guds Nåd, MEN..." och sen lägger till en lista med grejer för att vi ska vara kvar i "nåden". Nåd är gratis, det är en Guds gåva (Ef 2:8). Hade gåvan kostat något skulle det inte längre vara en gåva. Det skulle inte längre vara nåd.

Svara


Eva Svensk 6/9-2018, 13:39

Angående miljöpartiet följer de agenda 21 och sossarna följer med i deras fotspår.(läs Nöd för Sverige).Tala om indoktrenering.Skulle Gud inte vilja att vi ska ha använding av bilarna som han har välsignat oss med i denna tid?.Elbilar biobränslebilar osv.Hur ska de som bor i våra norra delar av landet ta sig till köpcenter i lådcyklar?

Förstår nu att jag själv har varit hjärntvättad pga av min uppväxt i en familj som upphöjde sossarna. Även mina föräldrar var bedragna .

Tackar Gud för att han gett mig andlig klarsyn i denna valgörelse.Enligt mig är det den värsta lögnpropaganda jag varit med om.Där alla tävlar om ha makten över svenska folket.Ja lögnerna fortsätter in i det sista.Undrar hur Stefan Löfens samvete fungerar när jag läser i hans val plakat att han värnar om ett tryggt samhälle.

Läser nu bara rubrikerna för jag orkar inte med alla lögner mer.

Men jag är också medveten om att för Gud är allt möjligt genom alla bönesamlingar som är bedda i vårt land.Och vi får fortsätta att be för striden om vårt land Även efter den 9 September.Man vet ju inte hur partierna tänker göra för att sitta kvar.

BÖN BÖN BÖN kära vänner.

Vi vill se Jesus lyftas högt över vårt land som ett baner.Amen.Eva Svensk

Svara


Bengt 6/9-2018, 14:05

Det är ju viktigt att vi behöver den Helige

Ande i vår kamp mot synden

Vi ska ju inte verka i egen kraft

Svara


Lasse 6/9-2018, 15:17

Svar till Bengt.

https://youtu.be/UlgHyU_Ol5M

Svara


Mikael W 6/9-2018, 15:40

Svar till per.

Rösta på SD...!

Om SD får flest röster så blir det nog omval, eftersom Ryssarna kommer att beskyllas för att ha lagt sig i valet....

Svara


Martin 6/9-2018, 16:02

Svar till Stefan Jonasson .

Säg att jag får en ny Rolls-Royce av en person. Jag kommer tycka det är en fantastisk gåva och kommer ta ut och köra den vid speciella tillfällen. Den kommer alltid vara nyputsad och välstädad. Det hypergrace-häcklarna säger är att om Rolls-Roysen är gratis så kommer du köra sk*ten ur bilen, den kostade ju ingenting så då kan man behandla den som en skrotbil. Därför säger de (för att fortsätta liknelsen), ja bilen är gratis men för att inte fördärva bilen så måste man dyrt och heligt lova att vårda bilen innan man kan få den. Men då är det inte längre någon gåva och givaren håller inne med sin dyrbara gåva.

Svara


Marita 6/9-2018, 18:56

Med nåden måste ju betyda att man inte syndar på nåden. Bara Gud vet hur du tänker och vill och försöker göra ditt bästa !! Tror Gud ser på hjärtan och För Honom kan vi inget dölja. Jag bara hoppas på att få komma in i himlen när jag lämnar jordelivet ! Jag försöker göra rätt och tack gode Gud för Hans tålamod !!

Svara


nils 6/9-2018, 19:34

Svar till Stefan Jonasson . Så länge du söker Herren som jag ser att du gör Stefan,är allt gott och väl med dig!!
Men Hypergrace ett överbetonad förkunnelse av Guds Nåd,som fritar människan från sitt ansvar att av hjärtat Bryta med synden.
"Jesus har ju Redan fullbordat vår frälsning,"så varför då predika allvarligt om omvändelse,bot och Bättring,likt man gjorde förr??
Då oroar man bara själarna,som Jesus gjorde främst med de religiösa på sin tid.
¤¤¤
Den perfekta Helgelsen finner du Aldrig I Dig Själv,utan den finner du Endast i Jesus!
1Kor.1:30-31;"Men Hans (Guds) verk är det att ni är i Kristus Jesus,som för oss (dig) har blivit till Visdom från Gud till Rättfärdighet och HELGELSE och till Förlossning,
För att så skall ske som det står skrivit;"Den som vill berömma sig,han Berömme SIG AV HERREN."
Han är och vill vara din Helgelse,liksom Han redan är din Rättfärdighet som troende!
Så,sluta att se på dig själv och prisa Jesus som ÄR allt det du söker och längtar efter
och det är ju bara Herren som All ära skall ha för vår frälsning.Mvh/nils

Svara


Dylan2003 6/9-2018, 19:49

Svar till Tomas N. http://exloxyne.wordpress.com

Svara


Elizabeth68 6/9-2018, 20:10

Svar till Tomas N. http://tescomasa.wordpress.com

Svara


nils 6/9-2018, 20:54

Svar till Martin. Det är björnarna och tigrarna som genom Jesu nåd Skall Bliva fria från Lagens Kedjor.
"Herren löser de Fångna,Herren öppnar de blindas ögon,Herren upprättar de Nedböjda," Ps.146:8
¤¤¤
Men intressant är att i G.T.finns drygt 600 olika bud och lagar,och N.T. sägs innehålla
drygt 1100 olika bud och gärningar!!
Vad säger det oss,då det ju är ett Nådesförbund?
Är det månde för risken att falla ur nåden,eller att missbruka nåden till lösaktighet?
¤¤¤
I Upp.2+3 sägs till 5 av de 7 kyrkorna att de skall Göra Bättring,och Herren betonar där; "Jag känner dina Gärningar," och alls inget sägs om deras Trosbekännelse!!
Kärleksbeviset till Jesus är;"Om någon älskar Mig,så Håller han Mina bud!"
Att bara höra min inte gör dessa Jesu ord,liknas vid att bygga sitt hus,(livsverket) på den lösa sanden,som rasar när slagregnet föll,och dess fall var stort! Matt.7:24-29.

Svara


Martin 6/9-2018, 21:18

Svar till Tomas N.

Tomas, jag var ute med hunden i skogen nyss. Jag har en fyraårig dobermanntik och hon är fantastisk. Jag behöver bara andas så kommer hon springande och sätter sig på min högra sida. Men... hon har några mindre bra egenheter, ibland börjar hon skälla järnet och då får jag tillrättavisa henne, ibland ganska hårt. Men hon kan inte göra nånting som gör att jag älskar henne mindre eller att hon inte är min hund längre. Ingenting.

Jag stöter på vissa ibland som menar att vi måste vara 100 procent trogna (lydiga) hela tiden, annars faller vi ur. Då har man avsagt sig nåden och lever i ett lagiskt helvete, och det är varken vad Jesus eller hans apostlar lär. Ibland är det en blandning mellan lag och nåd, oftast kanske, där just jag med mina fel och brister är 'innanför' medan min granne och hans synder är 'utanför'. Bibeln är dock tydlig med att alla har syndat och gått miste om härligheten från Gud.

Min erfarenhet av "hypergrace"-predikanter är inte samma som din. Jag vet inte ens vilka predikanter som avses. Men ofta när jag hör det uttalas så är det en halmgubbe som attackeras. Lyssna själv på exvis nådeförkunnare som Andrew Farley och Ralph Yankee Arnold och bilda dig en egen uppfattning.

Svara


Stefan Jonasson 6/9-2018, 22:06

Jag kan inte hitta något bibelord som talar om hypergrace det är nog ett påhittat ord. För att beskriva en slags teologis lära. Jag förstår väl själva tankegången. Men är man frälst struntar man väl inte i att försöka leva rätt. Inte stjäla ljuga förtala suckta efter sin nästas fru.... Osv man försöker väl... Men Många troende har nog syndat med vett och vilja tyvärr är det så anden är villig men köttet är svagt.... Synda på nåden finns ingen vers som uttrycker det så.. Däremot står det i judas brev 4 några människor har nämligen innäslat sig hos er några om vilket det för länge sedan blev skrivet, att de skulle hemfalla åt domen (ej frälsta) ogudaktiga människor (som ej har GUD), som missbrukar vår GUDS NÅD till lösaktighet och förnekar vår ende härskare och herre JESUS KRISTUS alltså det talas om dom som förnekar JESUS.. Vad beträffar FALLA UR NÅDEN det ordet används ofta som att nåden inte längre räcker.. Felaktigt det ordet återfinns i galaterbrevet5:4-5 ni har kommit bort från KRISTUS, ni som vill bli rättfärdiga i kraft av lagen, *****NI HAR FALLIT UR NÅDEN**vi väntar nämligen genom ANDE, den rättfärdighet som är vårt hopp..

...

Svara


Tomas N 7/9-2018, 00:46

Svar till Martin.

Hundar och djur ärju såmycket enklare äm människor.Men Gud har ju skapat människan till sin avbild.Mycket mera komplicerad än djuren.

Gud älskar varje människa och den som har sagt ja till Jesus och blivit frälst och därmed ingått ett förnyat förbund med Gud med Helige Ande som gåva och en massa löften ,men också förväntningar.

Om du hade två söner och den ene förstod vem du är och ville ära det och följa i ungefärsamma fotspår och dessutom respekterade dig och ofta bad om din hjälp ,men din andre son ofta hängde med din ärkefiende och lyssnade på honom och dessutom inte förstod vem du är så till den grad att folk inte kunde se att han var din son,vem skulle du älska mest?

Även om du älskat bägge söner med stor kärlek sedan de var små,skulle det inte vara så rent praktiskt att du ändå hade mycket mera glädje över den son som gick i dina fotspår . Om den andre sonen skulle omvända sig så vore det väl en hoppfull sak att förbättra relationen. Men om han även efter detta skulle falla tillbaka och lyssna på och gåtillbaka till din ärkefiende ,blev då inte eran relation ganska grumlad av detta

Egentligen såger bibeln massor med svar på detta GT visar väldigt bra på människans fallna natur och förmåga att klanta till saker

Hypergrace har blivit ett öknamn,men är en del av emergent church som villese en förnyelse på 90 talet. Det kom efter det karismatiska med latter rain,Toronto och prosperity, De här rörelserna har överfokuserat påvissa bitar och varit felaktigt drivna att bygga kyrkor med människotänk och i köttet,snarare än genom anden

Joseph Prince är mest känd med Hypergrace gospel.

Det finns en ganska manisk rädsla för gärningar och det blir även snett när för mycket fokus på ett passitv liv i välsignelse ,frälsning och evigt liv.Guds rike handlar om en gemenskap om är baserat på lärjungakallelsen.

Personligen tror jag Hypergrace delvis bygger påhyper calvinism,som ju är alltför fokuserat på förutbestämmelse och Guds suveränitet ,vilket leder till passivitet . Och i den totala passiviteten blir vi själviska och självcentrerade där det enda vi underar på är vår egen frälsning,synd och andliga upplevelser

Frälsningen är stor säger bibeln,Gud lovar att aldrig överge oss ,Alla är skapade och kallade till en uppgift,som vi bör söka Jesu blod täcker våra synder och vi har auktoritet över onda andar och Helige ande är vår hjälpare.

Det låter som att det är ganska gott att vara en Guds tjänare och inte så mycket att klaga på. En rättfärdig man reser sig 7 gånger om han fallit står det i GT. Fienden är den som anklagar oss,kristna skall stå med varandra i striden mot synd,men kan förmana arandra om det behövs.

Hypergrace är som fastfood och bygger inte vår karaktär. Att få smaka på Guds stora kärlek och frid är dyrbart ,liksom att få ta emot den dyra nåd och försoning som Jesus dog på korset för är overkligt bra och det är tänkt att uppenbarelsen över detta skallleda oss framåt i ett liv i efterföljelse som formar oss mer och mer.

Att med vett och vilja synda på nåden är som att trampa på Jesus dyrköpta offergärning under fötterna om med andra ord en omoralisk och ogenomtänkt handling . Samvetet anklagar oss inte när vi fallit i synd på samma sätt som anklagaren och hans kumpaner.

Gud välsigne alla som fortsätter vandra med Gud och med blicken på Jesus,,i nåden,kärleken till Gud människorna och med det uppdrag och kallelse vi har genom tron

Svara


Tommy 7/9-2018, 02:18

Det beror vilken vinkel man ser, eller hur man har det ställt. Fredrik Reinfeldts Alliansen. Körde min Ekonomi i Botten. Jag var Sjukpensionärer. Och fick både höra Reinfeldt gapa Bidrag över Sjuka och Handikappade. Fast han visste att det är Pensions försäkring som löstes ut, och fick dubbelskatt på mig. Och aldrig någon höjning under hans 8 år med Alliansen. När sjukvård och mat kläder gått upp i pris, medan Löner höjdes i långa 8 år och Skattesänkningar. Men för de Sjuka och Handikappade Sjukpensionärer blev det mardröm ekonomiskt. Och det är där Klassklyftorna gapar Lavinstora. Vad blir råden då, om man har ett sådant Samhälle. Jo bli inte Sjuk och Handikappade i Arbetslivet. Utan förbli övermänniska. Min egen iaktagelse.. Så PROPAGANDAn är att Media är Utstuderad tyst om vad som hänt Sjukpensionärers Ekonomi. Och Politikers tystnad. Skrämmande Tyst.

Svara


David Ström 7/9-2018, 06:46

Journalisten Lammote har besökt Sätra i Gävle. Verkligheten har blivit förfärlig. Ska vi vända bort blicken, ska vi undvika att ta del av otryggheten och våldet som svenskarna utsätts för om de väljer att bo kvar i ett utanförskapsområde? Har vi ett ansvar att bry oss och ta ställning? Om folk inte ens vill reagera när unga ligister slänger knytnävsstora stenar mot magen på en svensk gravid kvinna. Var går gränsen? På Engelbrekts tid så gick gränsen när en kvinna tvingades till dagsverke fast hon var med barn och dog i missfall. Förr hade vi lortSverige. Nu har vi lorten på insidan. Om man inte vågar stå upp mot det onda så är man bara en liten lort. Vill Gud ha den lorten i sitt rike? Feg lorten.

Svara


JL 7/9-2018, 08:52

Svar till David Ström. Det där kan jag svara på. Ty:
Jag är A och O, början och slutet. Jag skall låta den som törstar dricka fritt ur källan med livets vatten. 7Den som segrar skall vinna allt detta, och jag skall vara hans Gud och han skall vara min son. 8Men de fega och otrogna och skändliga, mördare, horkarlar, trollkarlar, avgudadyrkare och alla lögnare, deras plats är i sjön som brinner av eld och svavel, och det är den andra döden.”
Vi är i endgame nu. Först röstar vi SD, sedan får vi se vad som händer. Klart är att kyrkorna själva har drivit fram denna situation, framför allt dessa 380 vilka ljög in fienden. I vissa pengaorienterade kyrkor så har nog inte verkligheten ännu kommit ikapp:
https://www.dagen.se/nyheter/joakim-lundqvist-varnade-for-att-rosta-pa-sd-i-predikan-1.1178953https://www.dagen.se/nyheter/joakim-lundqvist-varnade-for-att-rosta-pa-sd-i-predikan-1.1178953
Vi kristna är satta till att vara lojala mot varandra, den lojaliteten skall inte riktas till kristendomens fiender. Då jobbar man emot sin egen Gud.

Svara


JL 7/9-2018, 08:53

https://www.dagen.se/nyheter/joakim-lundqvist-varnade-for-att-rosta-pa-sd-i-predikan-1.1178953

Svara


Leif 7/9-2018, 09:40

Svar till JL.

Först röstar vi på SD som också accepterar mord på små barn, är det vad du verkligen menar vara Herrens tanke JL?

Vad var det som stod i den 8;de versen?

Nej du! Läs noggrant en gång till! Mördares plats är i den sjö som brinner av eld och svavel, det är Guds Ord och sådana skriker du hela tiden om, de måste bara röstas fram?

Tala om dubbelmoral!

Men det är du själv som får stå för det du i oförstånd envisas med även om jag ber om Guds nåd över alla mina syskon..

Jesu frid...

Svara


Mikael W 7/9-2018, 10:21

Om indoktrineringen och desinformationen som förekommer i vårt samhälle.

Osanningen om alla människors lika värde får barnen nu lära sig i en Socialistiskt styrd skola.

Gud, som är kärlek, älskar alla människor lika mycket, men det betyder inte att vi människor är lika mycket värda.

Jesus kommer snart tillbaka till vår planet, alla bibliska tecken tyder på det. Jesus kommer då att skilja på de människor som följer Honom (fåren) från de människor som inte följer Honom (getterna). Fåren kommer att få ärva Guds rike, emedan getterna kommer att få brinna i Helvetet i evighet (Matt. 25:31-33)

Det är alltså en avsevärd skillnad på olika människors värde

Rösta därför på ett parti på Söndag som inte lär ut osanningar till våra barn i skolan, förslagsvis ett parti baserat på Kristna värderingar

Svara


Bengt 7/9-2018, 11:50

Och det partiet är nog bara kristna värdepartiet

Svara


mikael 7/9-2018, 15:34

Bra artikel. Men du glömde nämna en av de viktigaste kuggarna de använder i indoktrineringen, nämligen evangeliet om Deep time (att skapelsen är miljarder år gammal), den möjliggör cargo cult science som evolutionen, utomjordingar etc. (mutationers förstörande egenskaper o avsaknad av mellanliggande steg i fossila registret, falsifierar visserligen den teorin med en gång), men om man lyfter fram enligt Bibeln skapades allt för lite över 6000 år sedan, och att vår Herre Jesus Kristus bekräftar att människan var där i början (Matteus 19:4 och Markus 10:6), och forskning stödjer det då de hittat kol-14, har en halveringstid på kring 5700 år och ska inte kunnas uppmätas efter 90 000 år, i diamanter o kolskikt som ska vara hundratals miljoner år gamla, Vintergatans utseende (den har olika hastigheter vilket omöjliggör att den kan vara flera miljarder år, för då skulle den se annorlunda ut enligt fysikaliska lagar), att Solen skulle varit 30% ljusfattigare i början om den var miljarder år, och skulle därmed omöjliggjort liv på Jorden enligt Dr Jason Lisle, eller att Jupiter o Neptunus sänder ut dubbelt så mycket värme de får (vilket de inte kan göra mer än i några tusen år, om man ställer en varm kopp kaffe på ett bord så blir den snabbt kall), eller att det fortfarande finns mängder av ljusstarka stjärnor som Blue stars som max kan överleva 1 miljon år (kollapsade gasfält kan inte skapa nya sådana stjärnor enligt fysikaliska lagar), eller att det fortfarande finns kometer (de överlever max 100 000 år, deras svans är material de förlorar), eller att det finns alldeles för få supernova-explosioner på himlavalvet (finns tillräckligt för kring 7000 år) etc. Kan bl.a. rekommendera Institute for creation research, https://www.youtube.com/watch?v=6tJbvtIYCV0&;index=2&t=1s&list=PLImC4ZIrWamo42vJGbrhYmBnKISyNW5KL

Svara


Lars Bråmå 8/9-2018, 16:44

En indoktrinering som pågår och som har pågått ett antal år i skolorna , är undervisningen att den så kallade evolutionen har skapat allting. Vilket bullshit! Och vilket övergrepp mot kritiskt och eget tänkande. Det som inte existerar, kan naturligtvis inte hitta på sig själv.

Detta blir barnen undervisade i. Vilket svek mot dessa generationer !

Det är bara Skaparen Gud som kan designa människor, djur, växter, träd, frukt;

allt detta är ju uppbyggt med DNA, som är övermänskligt komplett och sinnrikt.

Svara


Erika 9/9-2018, 03:02

Lars Bramå du vet att B ordet du använde på engelska är en svordom? Tänk över ditt språk det ger inte bra vittnesbörd

Svara


Torsten Edelstam 9/9-2018, 15:47

Svar till Daniel Ånsehn.

Jag är inte mycket miljömedveten.

Svara


Lars Bråmå 10/9-2018, 11:57

Svar till Ulrika och alla andra: Jag ber om ursäkt för mitt B-ord, det var obetänksamt. Lars B

Svara


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 29, lördag 20 juli 2019 kl. 20:18

Jesus söker: Margareta, Greta!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
lördag 20 juli 2019 17:31

Jesus kom med din helbredelse och fräls en dam som har cancer i Jesu namn.

Morsan reklam


Aktuella artiklar


Senaste kommentarerSTÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp