Surfar nu: 340 www.apg29.nu


Det är bättre att gå ut än att gå in

Det är bättre att gå ut än att gå in

Jag tror det kommer bli mycket bättre resultat om vi istället gör det som Jesus har sagt åt oss att göra. Han sa inte att vi skulle gå in och be utan...

Ett år av ständig bön för landet. Det är visionen för Sverige 365, ett gräsrotsinitiativ som föddes under förra sommaren, skriver Världen idag.

- Vi vill uppmuntra människor i olika sammanhang till en bönestafett från plats till plats, med start den första september, säger Christian Samuelsson, böneledare på Ralingsås-gården.

Ha ständig evangelisation

Tänk om vi kunde ha ständig evangelisation för Sverige istället. När jag blev frälst för 35 år sedan bad man om väckelse för Sverige som nån gång skulle komma. Och idag 35 år senare ber man fortfarande om väckelse som nån gång i framtiden ska komma.

Jag tror det kommer bli mycket bättre resultat om vi istället gör det som Jesus har sagt åt oss att göra. Han sa inte att vi skulle gå in och be utan:

"Gå ut i hela världen och predika evangelium för hela skapelsen."

Detta finner du i Markus kapitel 16 vers 15.

Människor hungrar efter evangelium

Människor i Sverige hungrar och längtar efter evangeliet om Jesus. Låt oss nu ge dem Jesus. Skörden är nu fullmogen!

Joh 4:35. Säger ni inte: Det är ännu fyra månader kvar, sedan kommer skördetiden? Se, jag säger er: Lyft blicken och se på fälten, för de har redan vitnat till skörd.

Då vi gör det som Jesus säger kommer människor att bli frälsta.

Joh 4:9. Och många samariter från den staden trodde på honom på grund av kvinnans ord, när hon vittnade: Han har sagt mig allt vad jag har gjort.

Tack för att du läser Apg29. DELA gärna till dina vänner. Du kan också stödja Apg29 genom att sätta in en valfri GÅVA på BANKKONTO 8169-5,303 725 382-4. På internetbanken går det att ställa in så att du automatiskt ger en summa varje månad. Men om du hellre vill kan du SWISHA in en frivillig summa på 070 935 66 96. Tack.


Vill du bli frälst?

Ja

Nej


Publicerades sändag 28 juli 2019 21:50 | | Permalänk | Kopiera länk | Mejla

17 kommentarer

lukas 29/7-2019, 12:27

Tack Christer!

Svara


Conny W. 29/7-2019, 14:53

Jag har varit frälst i 34 år, hela tiden har svensk kristenhet bett om väckelse men den har ännu inte kommit. Varför gör man inte det viktigaste att GÅ UT med evangelium. Märkligt att man inte gör som Jesus säger. Jag och mitt gatuteam arbetar för Gud hela tiden i huvudstadsregionen framförallt och ytterst sällan ser vi andra som evangeliserar.

Jesus talade bara om att gå ut med evangelium inte att be om väckelse.

Gå ut på vägarna och stigarna och nödga människorna att komma hitin, så att mitt hus bliver fullt.

Gån fördenskull ut och gören alla folk till lärjungar.

Skörden är stor, men arbetarna få.

Förkunna på er väg att himmelriket är nära.

De gick från stad till stad från by till by och överallt förkunnade de evangeliet.

Detta måste fortsätta hela tiden överallt i hela världen ända till den dag då UPPRYCKANDET till himlen sker. Sen blir det sabbatsvila för Guds folk

Svara


Bengt j 29/7-2019, 15:06

Men vi behöver också be för att det ska bli människor ska bli frälsta

Evangelisera i egen kraft är inte rätt

Vi behöver kraft innan vi går ut

Svara


Leif 29/7-2019, 18:52

Svar till Conny W..

Alla är inte evangelister lika lite som att alla är herdar och lärare. Vissa kanske upplever att de är förebedjare mer än evangelister, det är en livsuppgift för vissa. Att försöka få alla till att gå ut på gator och torg är inte någon speciellt bra lösning, alla har vi olika uppgifter i församlingen.

Däremot tycker jag givetvis att församlingar borde uppmuntra och stötta de evangelister som finns och har lust att gå ut.

Sen finns det många aspekter, till exempel! Det är inte lika enkelt på landsbygden och små platser som i Stockholm alla gånger. Mindre platser kanske inte ens har ett torg osv..

Givetvis önskar jag också att vi går ut lite mer än vad som görs idag, jag är absolut inte motståndare till det, men lite som Bengt säger, att evangelisera på eget bevåg, i egen kraft blir till ingen nytta, och har man heller inte den uppgiften blir det bara sopor av allt, man kan tom förstöra mer än man gör nytta då!

Alla har sin bestämda plats och uppgift, rätt kroppsdel på rätt plats, då kan det bli riktigt bra!

Jesu frid...

Svara


Conny W. 1/8-2019, 16:23

Man behöver inte be utan det är bara att gå ut. Jovisst kan man evangelisera i egen kraft, inget fel i det, en del gör så. Kraften har vi fått Apg 1:8.

Svara


Leif 1/8-2019, 16:47

Svar till Conny W..

Jag har sett dem som gjort just så och förstört för andra troende...

Svara


Stefan Jonasson 1/8-2019, 22:53

Paulus i Filipper brevet 1:14-18 han är fängslad för sin tro : en del predikar visserligen KRISTUS för att de är avundsjuka och söker strid.... Men en del gör det av goda avsikter, *av kärlek*eftersom de vet att jag är satt till att försvara evangelium.. De andra söker strid och predikar KRISTUS av orena motiv och tror att de kan göra min fångenskap tyngre... Än sen säger paulus KRISTUS blir blir ändå på ett eller annat sätt predikad predikad.. För syns skull eller uppriktigt, och det är jag glad över.. Frågan jag ställer mig vilka var dom som predikade av avund och stridslystnad.. Finns dessa verksamma även idag.. Som tillfogar skada och ökar förföljelsen av kristna... Paulus tog det inte så hårt.. Han sa att på ett eller annat sätt blir KRISTUS förkunnade.....

Svara


Stefan Jonasson 1/8-2019, 23:11

En annan grej som talar om förkunnelse av evangelium 1 petrus 3:13-17 vem kan göra er något ont, om ni ivrar för det goda... Ni är saliga var inte rädda för dem låt er inte skrämmas.. Håll HERREN helig i hjärtat.. Var beredd att svara var och en som som begär att ni förklarar det hopp ni äger (APOLOGIA) MEN LÅT DET SKE ÖDMJUKT, MED RESPEKT OCH ETT RENT SAMVETE.. Så att de som talar illa om er livsföring I KRISTUS får skämmas för sitt förtal... Det är bättre att lida för det goda, om det är GUDS vilja än att lida för onda gärningar...

Svara


Leif 2/8-2019, 00:03

Det är alldeles korrekt att vi behöver sträva alltmer för att nå ut bland folk, men det jag försöker säga är att det gör mer nytta om man går ut och vittnar om Jesus när man har byggt upp ett ett gott rykte och har förtroende bland människor än om man titt som tätt "för att ta ett grovt exempel" vid andra tidpunkter super sig full, stjäl och ljuger om vartannat och sen emellan varven står och predikar om att man tillhör en god Gud!

Svara


Ann-Marie A 2/8-2019, 01:41

En pastor berättade idag om människor som nyss varit någon eller några dagar på en evangelisationsskola och sen gick ut på stan för att fråga människor som de mötte om de visste att Gud har en underbar plan för deras liv, och att han älskar dem oerhört mycket.

Sen frågade de om de visste var de skulle hamna om de dog idag, och berättade kort om Jesus. Till sist frågade de om de fick be en frälsningsbön med dem. Ungefär så stod det i ett traktat som de alla läste ifrån eller hade lärt sej utantill.

3 personer på en stadsbuss räckte upp handen och ville bli frälsta när en man fick tillåtelse av chauffören att fråga och berätta. En ung tjej som var blyg gick ändå fram till en stor man som började gråta direkt, han hade tänkt ta sitt liv samma dag.

En man gick till ett område där många var muslimer. Han blev sparkad av en arg man och behövde läkarhjälp. Nästa dag var han tillbaks på kryckor i samma område och 40 personer blev frälsta. Hörde jag rätt så blev 2 800 personer frälsta på en dryg vecka. =)

Svara


Stefan Jonasson 2/8-2019, 10:53

Kol 4:5 uppträd förståndigt mot dem som står utanför.. Ta vara på tillfället. Ert tal skall alltid vara nåd, kryddat med salt, så att ni vet hur ni ska svara var och en... Alltid nåd först. Sedan en nypa salt...

Svara


Sven Thomsson 2/8-2019, 11:30

Jag är rörelsehindrad och har svårt att gå ut.

Det är svårt i vårt sekulariserade land att nå människor och komma dem in på livet. Människor är mycket hårdare idag än t ex på 50-talet. Folk liksom sluter sig inom sina skal och gör sig otillgängliga för budskapet.

Om man inte är beklädd med den helige Andes överbevisande kraft, smular de ofrälsta sönder varenda argument man kommer med. Därför är det som Bengt skriver: Det går inte att evangelisera i egen kraft.

Jag kan som sagt inte gå ut. Men jag är med och vinner människor på annat sätt: Jag offrar pengar till evangelisation utomlands, t ex till Trosgnistan, som verkar bl. a i Afrika, där människor tar emot Jesus så fort de hör budskapet om frälsning.

Eftersom jag inte kan gå ut själv, gör jag det möjligt för andra, som både vill och kan gå att göra det. På det sättet är jag med och vinner människor för Gud.

Svara


Jessica 2/8-2019, 18:24

Svar till Ann-Marie A.

A M E N, A M E N! Detta berättade pastor Linda Bergling i Linneskolans idrottshall på Jesusfestivalen i tisdags kväll! Helt underbart! De hade fått till sig, att göra det så enkelt som möjligt för att kunna vinna människor för Jesus!♥️

Svara


TOMO. Tommy 3/8-2019, 05:54

70 talet var det mycke Folk, och vittna om Jesus ute, men tror jag det ligger mer räddsla att gå ut, man vill nästan smälta in och knappt säga man är för att bli utstött på jobbet. Men Jesus sa också, att vi skulle få ovänner, precis som Jesus själv blev hånad och förföljd., Baktalad m.m. men de har stor lön i Himlen, och den som förnekar Sonen inför människor skall ju Jesus förneka inför sin fader, ja, något liknade ord har jesus talat.

Det har väl mycke med dator världen också att göra, När Facebook kom, och de första Data Telefonerna T.ex. Så gjorde man en studie i USA att Empatin sjunkit med 30 procent under period då Facebook och androida mobil lanserades,och det kanske rör det här också, Varför folk inte är ute och talar om "JESUS" och Uppkoplad mot honom ännu mer.

Svara


TOMO. Tommy 3/8-2019, 12:10

Svar till TOMO. Tommy. Rättar mig själv. till Studien som gjordes i Univecity of Michigan att, den Empatiska formågan minskat, med 40 Procent, de senaste 30 åren. Precis då Smartphonen och Facebook kom, och försämringen tycks öka. så på något sätt ser det ut som den har med den digitaliserade Tekniken att göra, men Sista tiden står det väl i Bibeln att folk skall bli mer, egen Kära, och Penningkära, vilket bibeln har varit långt före alla undersökningar, och man får väl tänka att t.om. kanske Chippet har med att det förmodligen har Status att bära på Handen och pannan senare, och kunna styra elektroninska saker i hemmet, som stereo och lampor kyl och frys och starta bilen och öppna den, så att ha märke på handen kanske är t.om. Status och ha.

Svara


Jessica 3/8-2019, 14:52

Svar till TOMO. Tommy.

Håller med dig helt och hållet Tommy.

Mobiltelefonen och de sociala medierna har blivit denna världens avgud!

Svara


Tomas N 3/8-2019, 15:12

Ja, Uppdraget som vi har fått är att förkunnna Guds rike om syndernas förlåtelse och erbjudandet om evigt liv och att få tillhöra och få en upprättad relation med Gud.

Och alla som tror och omvänt sig från synd och mörkrets välde har fått Helig Ande och har del av kallelsen ,så egentligen behövs intet specifikt extra .

Sedan är det i praktiken väldigt bra och t om nödvändigt delvis att ha en grupp syskon och ha en viss kunskap,så man vet vad man förmedlar och det är bra att be tillsammans.

Men inget hindrar någon att gå ut och berätta och snarare är det så att den viktiga iverna och viljan att göra detta kvävs och dör om man istället förblir en passiv kyrkobesökare eller internetdebattör åt det kristna hållet.

Och jag gillar verkligen bönemöten och tror det är viktigt,men dessa kan inte ersätta evangelisation. Evangelisation är vad Jesus befallde oss att göra. Att be själv eller i grupp är an daglig och vilktig del av relationen med Gud och strategiskt bra och nödvändigt för att ge ledning och framgång för den utåtriktade verksamheten som verkar till att utbreda Guds rike som räddar människor till frälsning .

Att vänta på Gud och "vänta i Jerusalem" istället för att arbeta i kallelsen och utsändningen som vi fått är i mina ögon en övertolkning av GT texterna och har en god vilja,men liten frukt och som en reducering av det Gud vill ha gjort bland människorna

Svara


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 34, lördag 24 augusti 2019 kl. 06:15

Jesus söker: Bartolomeus!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
fredag 23 augusti 2019 23:46

Be för min bror att han får sålt sitt hus snabbt
Huset är rymligt och bra passar för minst två barn och det är en trygg plats,att bo i,finns liten fotbollsplan i närhet
Gärna kristna
Tack Herre,


Morsan reklam


Aktuella artiklar


Senaste kommentarer

Lena Henricson: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Stefan Jonasson : Nytt muslimskt parti vill arbeta mot islamofobi men påstår att det inte är ett uttalat muslimskt parti

Leif: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

SA: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Leif: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

SA: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Lena Henricson: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Lena Henricson: De ropade om Guds eld över Sverige

Johan: Nytt muslimskt parti vill arbeta mot islamofobi men påstår att det inte är ett uttalat muslimskt parti

Lukas: Nytt muslimskt parti vill arbeta mot islamofobi men påstår att det inte är ett uttalat muslimskt parti

Roger T. W.: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Lena Henricson: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Leif: Uppryckande och väckelse

Tomas N: Uppryckande och väckelse

Andy Svensson: Uppryckande och väckelse

Leif: Uppryckande och väckelse

Lena Henricson: Uppryckande och väckelse

LeifA: Tjänster i församlingen

Andy Svensson: Uppryckande och väckelse

Lena Henricson: Uppryckande och väckelse


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp