923 online! | Sidvisningar idag: 80 103 | Igår: 236 501 |

www.apg29.nu

Annons

Gospelfy.se


Menyn är högst upp till vänster!
Prenumerera gratis på Apg29:s nyhetsmejl:

Det är islams fel att Socialdemokraterna vill förbjuda kristna friskolor

Det är islams fel att kanske kristna friskolor förbjuds

Bild: Dagen. 

Socialdemokraterna vill förbjuda alla religiösa friskolor. På det viset kommer kristna friskolor också att förbjudas.

Men att det har kommit upp på agendan att friskolor ska förbjudas beror på de muslismka fundamentalistiska friskolorna. För att komma åt dessa skolor förbjuds alla friskolor. Trots att de kristna friskolorna inte har någonting att göra med islam.

Antikristligt

Nu finns det socialistiska krafter som vill utrota kristendomen i Sverige. Detta är välkänt. Socialdemokratins ideologi är antikristligt. Detta parti har under många år fört en kamp mot den kristna tron.

Tidningen Dagen skriver:

– Vi måste sätta punkt för religiösa friskolor i det svenska skolsystemet, var budskapet från civilminister Ardalan Shekarabi (S) på den pressträff där han tillsammans med ministerkollegan Anna Ekström meddelade partiets vallöfte.

Det är tydligt att politikerna inte kan se skillnad på islam och kristendom, eller också, (och det är i så fall ännu mer djävulskt), använder de detta som ett svepskäl för att komma åt den kristna tron.

S vill stoppa 60 bra fungerande skolor

Jag vill ge dig ett intressant citat från Petterssons blogg (som inte är en kristen blogg) i det här ämnet:

-Pettersson tycker sossarna är ynkliga som inte törs tala om vilka friskolor som missköter sig. I Sverige har vi 71 friskolor, 59 är kristna och en judisk och jag har inte hört att det är några problem med de kristna och judiska friskolorna eller att dessa leder till ökad segregation. S vill alltså stoppa elva (11) muslimska friskolor som är religiöst segregerade med förtryck av flickor. Det törs inte S säga så då tänker de stoppa 60 bra fungerade också.

Specificera vilka skolor det är som missköter sig och ta lärdom av de kristna och judiska skolornas arbete med värdegrund och jämlikhet. Dessutom ska vi inte glömma att av Sveriges 50 sämsta skolor är 47 kommunala…

Detta skriver alltså en blogg som inte är kristen. Världen idag skriver:

Enligt DN kommer judiska skolan att få vara kvar i den lagändring S föreslår. Detta med hänvisning till respekten för nationella minoriteters ställning.

S vill få bort de religiösa friskolorna

Bild: Världen idag. 

Hur du övervinner Djävulen 

Kära vänner: Djävulen finns, och han har bestämt sig för att utrota all kristen tro. Bibeln säger att Djävulen går omkring som ett rytande lejon för att hitta någon som han kan sluka. Men tappa inte modet, vi som tror på Jesus kan övervinna Djävulen,. Men hur gör vi det? Bibeln ger ett tydligt svar:

De övervann honom [Djävulen] genom Lammets blod [Jesu blod] och genom sitt vittnesbörds ord. De älskade inte sitt liv så högt att de drog sig undan döden.

Upp 12:11

Om du ska vinna över Djävulen ska du vittna om Jesus! Du ska berätta evangeliet om Jesus till dina medmänniskor. Evangeliet är:

Jag meddelade er det allra viktigaste, vad jag själv hade tagit emot, att Kristus dog för våra synder enligt Skrifterna, att han blev begravd, att han uppstod på tredje dagen enligt Skrifterna.

1 Kor 15:3-4

Då du berättar om detta för dina medmänniskor då säger Bibeln att du har övervunnit Djävulen:

De övervann honom...

Naturligtvis kan du inte vinna över Djävulen i din egen kraft. Allt beror på Jesu seger och att han göt sitt blod på Golgata kors:

De övervann honom [Djävulen] genom Lammets blod [Jesu blod]...

Jesus är räddningen för människorna i Sverige

Vi behöver mer än någonsin vittna och berätta om Jesus för människorna i Sverige. För det är endast Jesus som kan frälsa människor och han frälser ordentligt!

Det är när människor är frälsta som familer, samhällen och hela landet blir förvandlat!

Jesus är räddningen för människorna i Sverige!


submit to reddit

Skriv ut Bädda in Mejla


Publicerat av Christer Åberg tisdag 13 mars 2018 13:21 | #friskolor #islam #socialdemokraterna #svpol | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

STÖD APG29!
Swisha: 070 935 66 96


21 kommentarer

Johnny Haglund

Hur kan man styra ett land, om man inte vågar säga sin ståndpunkt?

Svara -   - 13/3-18 13:45 -


Nisse

Svar till Johnny Haglund.

Men de vågar ju säga sin ståndpunkt. Sossarna i allmänhet har större problem med kristendomen än med islam, politiskt sett. Muslimerna tror att socialdemokrat och socialbidrag är två böjningsformer av samma ord. 85% av muslimerna röstar rödgröna.

Svara -   - 13/3-18 13:59 -


P. Harmakos

Människor med socialistiska tankar laborerar ofta inom människors politik. Det har blivit ett signum för idéerna när de är i sitt praktiska utförande. I Sverige handlar det om skolor men i historien har det handlat om att idéerna har fördrivit folk och slagit länder med fattigdom och svår svält.

Det rörs runt där icke ska röras runt och många försöker att laga det som inte är trasigt.

Jag ber för att alla de som tittar på socialistiska idéer ska kunna göra det med ett kritiskt öga så att de sätter idéerna i ett sakligt sammanhang.

Svara -   - 13/3-18 14:03 -


Bengt

Samtidigt är inte alla kristna skolor bra heller

Många är präglade av osund och obiblisk

Förkunnelse

Om än inte alla

Svara -   - 13/3-18 15:03 -


Nisse

Svar till Bengt.

Skolorna måste hålla sig till läroplanen. Förkunnelsen ska skötas på fritiden. Läraren kan ha en ifrågasättande attityd, men måste ändå hålla sig till läroplanen. Så säger lagen.

Vad är det du menar är obibilskt, själv har jag aldrig varit i en kristen skola?

Svara -   - 13/3-18 15:16 -


Peter Hall

Men tappa inte modet. Vi som tror på Jesus kan övervinna Djävulen.

Nu säger Bibeln till vår förskräckelse, att de offrade livet för Jesu vittnesbörds och Guds ords skull. De älskade inte sina liv så högt, att de drog sig undan döden.

Kristus kan således pröva oss, vilket Gud förbjude, genom att tillåta Koranens hat komma till uttryck, så som hatet drabbade Jesu efterföljare på den tiden. Vi har i våra dagar sett IS jihadister utföra dessa handlingar.

"Ty den som vill bevara sitt liv, han skall mista det; men den som mister sitt liv, för min skull, han skall bevara det." Luk.9:24

Jag hoppas verkligen, att vi anses ha övervunnit djävulen, även om vi inte tvingas offra livet för Jesu skull.

Hur många här är beredda, att låta muslimerna skära halsen av oss, för att inte gå miste om det eviga livet?

Nu säger Skriften, att om det byggnadsverk, som någon har uppfört på den grunden, bliver beståndande, så skall han undfå lön; men om hans verk brännes upp, då skall han gå miste om lönen. Själv skall han dock bliva frälst, men såsom igenom eld. 1Kor.3:14-15

Oj, oj, oj. Vågar vi inte låta muslimerna skära av oss halsen, så brännes vårt verk i Kristus upp. Men tappa inte modet; Själv skall vi dock bliva frälsta, men såsom genom eld, vad detta nu kan betyda?

Svara -   - 13/3-18 15:52 -


Bengt

Jag menar skolor som drivs av tros-församlingar

Svara -   - 13/3-18 16:03 -


Tua Öling

Man kan inte förbjuda kristna fri skolor, jag tycker de behövs verkligen. Jag blir orolig att den skola jag gick på 80 talet tvingas stänga.

Svara -   - 13/3-18 19:05 -


Mikael

Detta kommer isåfall att bli ett enormt bakslag för införandet av islam i Sverige.Jag tror att många muslimer inte är så glada i att skicka sina barn att gå i skola med dom otrogna.Givetvis även ett oerhört bakslag för dom kristna friskolorna,vilket är enormt tråkigt.Men muslimerna som inte vill skicka sina barn till dom otrogna svenska skolorna kommer säkert att undantas och få hemundervisning.Det är ändå märkligt att friskolorna ännu inte förbjudits med tanke på hur många år sossarna har jagat för att detta ska ske.

Svara -   - 13/3-18 20:11 -


Tomas N

Religionsfriheten måste kompletteras med att kristna tron får en lagstadgad särställning i Sverige. Det är väl bara SD som skulle föreslå något sådant.

Med normala och rimliga lagar som stävjar och förbjuder muslimska sedvänjor som stör Samhällets ordning väljer jag att alla religiösa friskolor skall få finnas inom rimlighetens gränser framför monopol för flumskolan i statens demokraturiska regi

Tro och solidaritet Med Ulf Bjereld i spetsen gör inte så mycket gott för sann kristendom

Svara -   - 13/3-18 23:12 -


Lenny

Svar till Nisse.

Som svar till Nisse där han ej själv säger sig varit i en kristen skola! Käre Nisse det fanns en tid då vi alla i Sverige fick en sund kristen fostran.

Denna ligger visserligen ett halvsekel tillbaka i tiden, med morronbön schema lagd Kristen undervisning och kristna terminsavslutningar, det var värden som aldrig ifrågasattes av gemene man vid den tiden.

Detta innan klåfingriga politiska reformatörer organiserade om skolan. Denna tid präglades av stabilitet och tillväxt, hade vi bevarat dessa värderingar hade vi kunnat skapa förutsättningar för ett framtida gott samhälle på kristen grund.

Som en Guds välsignelse fick ett antal generationer välståndet som gåva.

Dessvärre har vi i vår blindo förbrukat detta andliga kapital i vår jakt på kortsiktig vinning.

Från och med andra hälften av 1900-talet gäller istället ord som kritiskt och analytiskt tänkande i fostran. Dessa ideer har kommit att prägla senare delen 2000-talet.

Detta kom på så sätt värderas högre än dom andliga värdena.

Grunden till det samhälle vi ser idag!

Vi ser Resultatet av det lagda förslaget i form av förbud för friskolor, sedan länge är detta som bekant ett förtäckt slag mot kristen fostran.

Man i måste alltså i demokratisk anda tillämpa detta som ett generellt förbud under andra förtecken.

Således så kan man se denna skrivning i lagen som en långsiktig ondskefull strategi att nå sin fulla tillämpning vid framtida förändringar i samhället.

Samhället går då in med förbud, när lagen ska tillämpas fullt ut!

Men fortfarande har vi möjlighet att välja väg!

Svara -   - 14/3-18 16:21 -


Katrina

Blir det så att kristna skolor förbjuds, så får vi har kristen undervisning på fritiden ( förekommer i många församlingar redan idag)

Svara -   - 14/3-18 20:20 -


Jan Erik

Store forskjeller i friskolepolitikk mellom Norge og Sverige. I Norge har alle partier i ulike regjeringer fastholdt en ordning med å godkjenne friskoler på spesielle grunnlag. Et av disse grunnlagene er livssyn. En kristen skole må dokumentere at det er tydelige forskjeller som for eksempel egne læreplaner i relevante fag. Uten å være forskjellig fra offentlig skole blir den ikke godkjent. Det offentlige kravet til synliggjøring har i en del tilfelle forsterket den konfesjonelle profilen ved skolen. Den overordnete forskjellen er at svenske politikk er fokusert på konfesjonelle skoler mens i Norge er politikerne opptatt av friskoler og vil begrense veksten i friskoler generelt blant annet med utbytteforbud. Det skal ikke være mulig å tjene penger på friskoledrift i Norge. For meg er det en gåte hvordan svenske politikere kan mene at de tilfredsstiller de menneskerettene som Sverige har gitt sin tilslutning til. En annen viktig forskjell: Det er ingen muslimske skoler i Norge. De som hittil har søkt er avvist begrunnet i hensynet til integrering.

Svara -   - 15/3-18 07:21 -


SH

Tack Jan-Erik för intressant info (men förstod inte allt dock).

Tänka sig att man i Norge inte har tillåtit muslimska skolor! Herrens omsorg om Norge är lätt att se, men tyvärr har det även där börjat dala i takt med att de kristna där blivit mer förvärldsligade.
När man tittar bakåt i tiden förstår man varför soc-dem vunnit valen i vårt land. Har själv hört på 1970--80 talet när något äldre damer pratade politik - "jag röstar på demokraterna". De förstod inte ens att det borgerliga blockets partier också var demokratiska. Lätt att lura deras röster.

Svara -   - 15/3-18 08:06 -


SH

http://www.varldenidag.se/debatt/sluta-med-att-predika-guds-karlek-utan-omvandelse/reprbo!9awA5fTfh5wAOCKe0fF4Dw/

Det kommer något guldkorn då och då i kristen massmedia. Jag tror att det här säger nästan allt om varför Gud lämnat våra kristna församlingar, varför man nästan aldrig får den andliga mat man behöver, där. Inte mycket som skiljer oss från världens människor!

Svara -   - 15/3-18 08:19 -


Solan

Svar till SH.

Det ör något fel på länken.

Svara -   - 15/3-18 12:30 -


Katrina

om du kopierar hela länken även det som är svart text , klistrar in i sökrutan så får du hela fram.

Svara -   - 15/3-18 13:17 -


P I Persson

Självklart är det i första hand muslimska friskolor som utgör problemet, inte kristna. Med ett fåtal undantag. Men man kan inte exklusivt förbjuda en form av religiös friskola men inte en annan. Vi har religionsfrihet.Jag är motståndare till ALLA friskolor på stadier där skolplikt gäller. En objektiv samhällelig skolform räcker. Sedan kan man komplettera med frivilliga söndagsskolor o dyl.

Svara -   - 15/3-18 13:59 -


jean

Som predikaren i Skriften säger (Solomon)

Allt är förgängligt,dock består Herrens ord och verk för evigt!!!

Halleluja/Amen

Jesu underbara frid

Svara -   - 15/3-18 19:23 -


Lasse

Svar till jean.

https://youtu.be/YKENjebBCMI

Svara -   - 15/3-18 23:14 -


Per

Socialdemokratins ideologi är antikristligt.

Det var tydligt i debatten på TV att problemet för socialdemokraterna inte var angående integration, innehåll, värdegrund, resultat och så vidare, utan bara att det förekommer något religiöst budskap över huvud taget. Dessutom oavsett om det är frivilligt eller ej.

Deras problem är alltså att det finns chans att någon elev faktiskt tar till sig budskapet. I en kristen skola med andra ord chans att man tror på Jesus och kanske även frälst!

Det verkar alltså vara "risken" att någon elev blir troende man är rädd för, och därmed förstår att det faktiskt finns rätt och fel i hur man skall leva och bete sig, och inte köper alla nya normbrytande påfund från makten...

Svara -   - 15/3-18 23:22 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Med Jesus i centrum i fullsatt maskinhall på midsommardagen i Gamla Hjälmseryd

Gamla Hjälmseryd Salomonssons maskinhall 2018

Salomonssons maskinhall var fylld till bristningsgränsen på Midsommardagen  i Gamla Hjälmseryd. 

2

Läs allt!


Profetior och tidstecken del 4 - Holger Nilsson

Profetior och tidstecken del 4 - Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson.

2

Läs allt!


Midsommarafton Gamla Hjälmseryd 2018 med Lindbergarna

Här kan du få uppleva en del av den fantastiska midsommarkvällen i Salomonssons maskinhall i Gamla Hjälmseryd.

0

Läs allt!


Profetior uppfylls - Stora jordskalv i Sverige

Stort jordskalv i Sverige

Bild: Aftonbladet. 

Idag uppfylls de bibliska profetiorna även i Sverige då stora jordskalv sker. Detta profeterade Jesus om för cirka 2000 år sedan!

4

Läs allt!


Frälsning för Nordkoreas diktator Kim Jong-un

Läsarmejl av Jörgen Milton 

16

Läs allt!


Hamas och oroligheterna vid Gazagränsen

Hamas använder oroligheterna längs Gazagränsen för PR | Studio Jerusalem

4

Läs allt!


Midsommar i Gamla Hjälmseryd

Christer Åberg Midsommarkrans

Trevlig midsommar och Guds rika välsignelse till dig! 

2

Läs allt!


Syndakatalogen behövs - för frälsta!

Läsarmejl av Bertil Rosenius

Äpple

Svensk kristenhet är i ett bedrövligt vacuum, avs undervisning om grundläggande ordning för ett kristet liv.

21

Läs allt!


Profetia om sambo och moralupplösning

Att bo sambo, det vill säga att leva som gifta utan att vara gifta, är otukt och synd. Om detta är Bibeln väldigt klar och tydlig.

16

Läs allt!


Stöd Apg29

Christer Åberg och Apg29

STÖD arbetet på Apg29 genom att swisha in en valfri summa på 070 935 66 96.

Du kan också stödja genom PayPal: https://www.paypal.me/apg29/100

Eller bankkonto:

8169-5,303 725 382-4Tack!

0

Läs allt!


Gaza sköt över 45 raketer mot Israel i natt

Gaza sköt över 45 raketer mot Israel i natt

Terroristorganisationen Hamas i Gaza har skjutit mer än 45 raketer mot Israel inatt. 

6

Läs allt!


Har du hört detta?

Liveprogrammet Apg29 med Christer Åberg.

2

Läs allt!


Sambo i Bibeln

Två hjärtan som har fogats samman

Samlag före äktenskapet är synd, så det blir man inte gift av. Bibeln säger att de som bor sambo sysslar med otukt. Men vad blir man då gift av? I den här artikeln får du svaret.

1

Läs allt!


21 punkter från Koranen avslöjar att Allah inte är Bibelns Gud

Denna text är hämtad från Idiot's guide to islam IQ Al Rassooli. 

Koranen Kaba

Koranen bevisar själv att Allah inte är Bibelns Gud. Här får du 21 punkter från Koranen som visar tydligt på detta. 

6

Läs allt!


Lindbergarna i Vikersund söndagkväll

Lindbergarna och Christer Åberg spelar och sjunger och talar om Jesus i Vikersund i Norge söndagkväll. 

0

Läs allt!


Nenne Lindberg i Vikersund

Miriam, Nenne och Aron

Nenne Lindberg tillsammans med syskonen Miriam och Aron i Vikersund, Norge. 

0

Läs allt!


Annons


Sambo är synd mot Gud

Hustak

Det är en skymf och förnedring mot din partner att du bara vill ha sex och bo sambo, men inte gifta dig med henne. Dessutom är det en synd mot Gud. 

72

Läs allt!


Vikersundsbacken

Vikersundsbacken

Världens största skidbacke här i Norge - Vikersundsbacken. Men jag har inte hoppat i den. Jag har ett annat hopp. 

1

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 26, måndag 25 juni 2018 kl. 08:17

Jesus söker: David, Salomon!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Ramadan 2018

Så här många muslimska attentat och mord har det skett hittills under Ramadan 2018.


Profetior och tidstecken del 3

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om profetior och tidstecken. 

0

Läs allt!


Senaste kommentarer


Bildstoden i Daniels bok visar fram mot vårt saliga hopps fullbordan

Läsarmejl av nils 

Bildstoden i Daniels bok

Det skall komma ett rike i den yttersta tiden bestående av 10-stater, ett 10-stats förbund som innebär slutet på de världsriken som varit.

43

Läs allt!


Islam är fångenskapens religion

Av Holger Nilsson 

Islams fångenskap

Den Islamska religionen är att likna vid ett fängelse – det är svårt att lämna det.

5

Läs allt!


Varför har fotbollsspelarna sexförbud under VM i Ryssland?

Fotboll

Det finns fotbollslag som har sexförbud under VM i Ryssland. Om det nu är så viktigt med sexförbud för att det ska gå bra för fotbollslaget, hur mycket viktigare är då inte att en kristen har sexförbud och lever rent innan äktenskapet?

29

Läs allt!


Muslimska barn får fientlighet mot icke-muslimer i koranskolor

Koranskola för sexåringar

Bild: SVT. 

Muslimska barn på 6-13 år säger till sina svenska lärare: ”Jag lyssnar inte på dig för du är vit.” Eller: ”Du är inte muslim, varför ska jag lyssna på dig?”

14

Läs allt!


Egoismens förbannelse

Läsarmejl av David B 

9

Läs allt!


Allah - bedragaren

Denna text är hämtad från Idiot's guide to islam IQ Al Rassooli.

Allah - bedragaren

Allah är en bedragare precis som hans upphovsman Muhammed. Al Anfal 8.30: Allah är den skickligaste bedragaren.

2

Läs allt!


Donald Trump nominerad till Nobels fredspris

Donald Trump nominerad till Nobels fredspris

Bild: nrk.no. 

Donald Trump har nominerats till Nobels fredspris av de norska Fremskrittspartiet-politikerna Christian Tybring-Gjedde och Per-Willy Amundsen. Han nomineras efter sitt möte med Nordkoreas Kim Jong-Un.

11

Läs allt!


Börsfall för krigsindustrin efter fredsmötet i Singapore

Fredssamtalen mellan Donald Trump och Kim Jong-Un i Singapore var inte bra för krigsindustrin. Aktievärdet på börsen föll rejält.

5

Läs allt!


Hotade döda på socialen om dottern blev kristen

En muslimsk man hotade döda anställda på socialen om dottern hade sex eller blev kristen, döms nu till 150 dagsböter och villkorlig dom för hot mot tjänsteman.

0

Läs allt!


Finns det några frälsta Sverigedemokrater?

69

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 424 783 377 sidvisningar på Apg29!

Apg29 har just nu 16 639 bloggartiklar, 83 836 kommentarer och 56 443 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab

TA EMOT JESUS!

↑ Upp