2 251 online! | Sidvisningar idag: 455 666 | Igår: 684 506 |

www.apg29.nu

Annons

Menyn är högst upp till vänster!
Prenumerera gratis på Apg29:s nyhetsmejl:

Det är islams fel att Socialdemokraterna vill förbjuda kristna friskolor

Det är islams fel att kanske kristna friskolor förbjuds

Bild: Dagen. 

Socialdemokraterna vill förbjuda alla religiösa friskolor. På det viset kommer kristna friskolor också att förbjudas.

Men att det har kommit upp på agendan att friskolor ska förbjudas beror på de muslismka fundamentalistiska friskolorna. För att komma åt dessa skolor förbjuds alla friskolor. Trots att de kristna friskolorna inte har någonting att göra med islam.

Antikristligt

Nu finns det socialistiska krafter som vill utrota kristendomen i Sverige. Detta är välkänt. Socialdemokratins ideologi är antikristligt. Detta parti har under många år fört en kamp mot den kristna tron.

Tidningen Dagen skriver:

– Vi måste sätta punkt för religiösa friskolor i det svenska skolsystemet, var budskapet från civilminister Ardalan Shekarabi (S) på den pressträff där han tillsammans med ministerkollegan Anna Ekström meddelade partiets vallöfte.

Det är tydligt att politikerna inte kan se skillnad på islam och kristendom, eller också, (och det är i så fall ännu mer djävulskt), använder de detta som ett svepskäl för att komma åt den kristna tron.

S vill stoppa 60 bra fungerande skolor

Jag vill ge dig ett intressant citat från Petterssons blogg (som inte är en kristen blogg) i det här ämnet:

-Pettersson tycker sossarna är ynkliga som inte törs tala om vilka friskolor som missköter sig. I Sverige har vi 71 friskolor, 59 är kristna och en judisk och jag har inte hört att det är några problem med de kristna och judiska friskolorna eller att dessa leder till ökad segregation. S vill alltså stoppa elva (11) muslimska friskolor som är religiöst segregerade med förtryck av flickor. Det törs inte S säga så då tänker de stoppa 60 bra fungerade också.

Specificera vilka skolor det är som missköter sig och ta lärdom av de kristna och judiska skolornas arbete med värdegrund och jämlikhet. Dessutom ska vi inte glömma att av Sveriges 50 sämsta skolor är 47 kommunala…

Detta skriver alltså en blogg som inte är kristen. Världen idag skriver:

Enligt DN kommer judiska skolan att få vara kvar i den lagändring S föreslår. Detta med hänvisning till respekten för nationella minoriteters ställning.

S vill få bort de religiösa friskolorna

Bild: Världen idag. 

Hur du övervinner Djävulen 

Kära vänner: Djävulen finns, och han har bestämt sig för att utrota all kristen tro. Bibeln säger att Djävulen går omkring som ett rytande lejon för att hitta någon som han kan sluka. Men tappa inte modet, vi som tror på Jesus kan övervinna Djävulen,. Men hur gör vi det? Bibeln ger ett tydligt svar:

De övervann honom [Djävulen] genom Lammets blod [Jesu blod] och genom sitt vittnesbörds ord. De älskade inte sitt liv så högt att de drog sig undan döden.

Upp 12:11

Om du ska vinna över Djävulen ska du vittna om Jesus! Du ska berätta evangeliet om Jesus till dina medmänniskor. Evangeliet är:

Jag meddelade er det allra viktigaste, vad jag själv hade tagit emot, att Kristus dog för våra synder enligt Skrifterna, att han blev begravd, att han uppstod på tredje dagen enligt Skrifterna.

1 Kor 15:3-4

Då du berättar om detta för dina medmänniskor då säger Bibeln att du har övervunnit Djävulen:

De övervann honom...

Naturligtvis kan du inte vinna över Djävulen i din egen kraft. Allt beror på Jesu seger och att han göt sitt blod på Golgata kors:

De övervann honom [Djävulen] genom Lammets blod [Jesu blod]...

Jesus är räddningen för människorna i Sverige

Vi behöver mer än någonsin vittna och berätta om Jesus för människorna i Sverige. För det är endast Jesus som kan frälsa människor och han frälser ordentligt!

Det är när människor är frälsta som familer, samhällen och hela landet blir förvandlat!

Jesus är räddningen för människorna i Sverige!


submit to reddit

Skriv ut Bädda in Mejla


Publicerat av Christer Åberg tisdag 13 mars 2018 13:21 | #friskolor #islam #socialdemokraterna #svpol | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

APG29 NÅR TUSENTALS VARJE DAG!
Gillar du Apg29?
Swisha en peng till: 070 935 66 96


21 kommentarer

Johnny Haglund

Hur kan man styra ett land, om man inte vågar säga sin ståndpunkt?

Svara -   - 13/3-18 13:45 -


Nisse

Svar till Johnny Haglund.

Men de vågar ju säga sin ståndpunkt. Sossarna i allmänhet har större problem med kristendomen än med islam, politiskt sett. Muslimerna tror att socialdemokrat och socialbidrag är två böjningsformer av samma ord. 85% av muslimerna röstar rödgröna.

Svara -   - 13/3-18 13:59 -


P. Harmakos

Människor med socialistiska tankar laborerar ofta inom människors politik. Det har blivit ett signum för idéerna när de är i sitt praktiska utförande. I Sverige handlar det om skolor men i historien har det handlat om att idéerna har fördrivit folk och slagit länder med fattigdom och svår svält.

Det rörs runt där icke ska röras runt och många försöker att laga det som inte är trasigt.

Jag ber för att alla de som tittar på socialistiska idéer ska kunna göra det med ett kritiskt öga så att de sätter idéerna i ett sakligt sammanhang.

Svara -   - 13/3-18 14:03 -


Bengt

Samtidigt är inte alla kristna skolor bra heller

Många är präglade av osund och obiblisk

Förkunnelse

Om än inte alla

Svara -   - 13/3-18 15:03 -


Nisse

Svar till Bengt.

Skolorna måste hålla sig till läroplanen. Förkunnelsen ska skötas på fritiden. Läraren kan ha en ifrågasättande attityd, men måste ändå hålla sig till läroplanen. Så säger lagen.

Vad är det du menar är obibilskt, själv har jag aldrig varit i en kristen skola?

Svara -   - 13/3-18 15:16 -


Peter Hall

Men tappa inte modet. Vi som tror på Jesus kan övervinna Djävulen.

Nu säger Bibeln till vår förskräckelse, att de offrade livet för Jesu vittnesbörds och Guds ords skull. De älskade inte sina liv så högt, att de drog sig undan döden.

Kristus kan således pröva oss, vilket Gud förbjude, genom att tillåta Koranens hat komma till uttryck, så som hatet drabbade Jesu efterföljare på den tiden. Vi har i våra dagar sett IS jihadister utföra dessa handlingar.

"Ty den som vill bevara sitt liv, han skall mista det; men den som mister sitt liv, för min skull, han skall bevara det." Luk.9:24

Jag hoppas verkligen, att vi anses ha övervunnit djävulen, även om vi inte tvingas offra livet för Jesu skull.

Hur många här är beredda, att låta muslimerna skära halsen av oss, för att inte gå miste om det eviga livet?

Nu säger Skriften, att om det byggnadsverk, som någon har uppfört på den grunden, bliver beståndande, så skall han undfå lön; men om hans verk brännes upp, då skall han gå miste om lönen. Själv skall han dock bliva frälst, men såsom igenom eld. 1Kor.3:14-15

Oj, oj, oj. Vågar vi inte låta muslimerna skära av oss halsen, så brännes vårt verk i Kristus upp. Men tappa inte modet; Själv skall vi dock bliva frälsta, men såsom genom eld, vad detta nu kan betyda?

Svara -   - 13/3-18 15:52 -


Bengt

Jag menar skolor som drivs av tros-församlingar

Svara -   - 13/3-18 16:03 -


Tua Öling

Man kan inte förbjuda kristna fri skolor, jag tycker de behövs verkligen. Jag blir orolig att den skola jag gick på 80 talet tvingas stänga.

Svara -   - 13/3-18 19:05 -


Mikael

Detta kommer isåfall att bli ett enormt bakslag för införandet av islam i Sverige.Jag tror att många muslimer inte är så glada i att skicka sina barn att gå i skola med dom otrogna.Givetvis även ett oerhört bakslag för dom kristna friskolorna,vilket är enormt tråkigt.Men muslimerna som inte vill skicka sina barn till dom otrogna svenska skolorna kommer säkert att undantas och få hemundervisning.Det är ändå märkligt att friskolorna ännu inte förbjudits med tanke på hur många år sossarna har jagat för att detta ska ske.

Svara -   - 13/3-18 20:11 -


Tomas N

Religionsfriheten måste kompletteras med att kristna tron får en lagstadgad särställning i Sverige. Det är väl bara SD som skulle föreslå något sådant.

Med normala och rimliga lagar som stävjar och förbjuder muslimska sedvänjor som stör Samhällets ordning väljer jag att alla religiösa friskolor skall få finnas inom rimlighetens gränser framför monopol för flumskolan i statens demokraturiska regi

Tro och solidaritet Med Ulf Bjereld i spetsen gör inte så mycket gott för sann kristendom

Svara -   - 13/3-18 23:12 -


Lenny

Svar till Nisse.

Som svar till Nisse där han ej själv säger sig varit i en kristen skola! Käre Nisse det fanns en tid då vi alla i Sverige fick en sund kristen fostran.

Denna ligger visserligen ett halvsekel tillbaka i tiden, med morronbön schema lagd Kristen undervisning och kristna terminsavslutningar, det var värden som aldrig ifrågasattes av gemene man vid den tiden.

Detta innan klåfingriga politiska reformatörer organiserade om skolan. Denna tid präglades av stabilitet och tillväxt, hade vi bevarat dessa värderingar hade vi kunnat skapa förutsättningar för ett framtida gott samhälle på kristen grund.

Som en Guds välsignelse fick ett antal generationer välståndet som gåva.

Dessvärre har vi i vår blindo förbrukat detta andliga kapital i vår jakt på kortsiktig vinning.

Från och med andra hälften av 1900-talet gäller istället ord som kritiskt och analytiskt tänkande i fostran. Dessa ideer har kommit att prägla senare delen 2000-talet.

Detta kom på så sätt värderas högre än dom andliga värdena.

Grunden till det samhälle vi ser idag!

Vi ser Resultatet av det lagda förslaget i form av förbud för friskolor, sedan länge är detta som bekant ett förtäckt slag mot kristen fostran.

Man i måste alltså i demokratisk anda tillämpa detta som ett generellt förbud under andra förtecken.

Således så kan man se denna skrivning i lagen som en långsiktig ondskefull strategi att nå sin fulla tillämpning vid framtida förändringar i samhället.

Samhället går då in med förbud, när lagen ska tillämpas fullt ut!

Men fortfarande har vi möjlighet att välja väg!

Svara -   - 14/3-18 16:21 -


Katrina

Blir det så att kristna skolor förbjuds, så får vi har kristen undervisning på fritiden ( förekommer i många församlingar redan idag)

Svara -   - 14/3-18 20:20 -


Jan Erik

Store forskjeller i friskolepolitikk mellom Norge og Sverige. I Norge har alle partier i ulike regjeringer fastholdt en ordning med å godkjenne friskoler på spesielle grunnlag. Et av disse grunnlagene er livssyn. En kristen skole må dokumentere at det er tydelige forskjeller som for eksempel egne læreplaner i relevante fag. Uten å være forskjellig fra offentlig skole blir den ikke godkjent. Det offentlige kravet til synliggjøring har i en del tilfelle forsterket den konfesjonelle profilen ved skolen. Den overordnete forskjellen er at svenske politikk er fokusert på konfesjonelle skoler mens i Norge er politikerne opptatt av friskoler og vil begrense veksten i friskoler generelt blant annet med utbytteforbud. Det skal ikke være mulig å tjene penger på friskoledrift i Norge. For meg er det en gåte hvordan svenske politikere kan mene at de tilfredsstiller de menneskerettene som Sverige har gitt sin tilslutning til. En annen viktig forskjell: Det er ingen muslimske skoler i Norge. De som hittil har søkt er avvist begrunnet i hensynet til integrering.

Svara -   - 15/3-18 07:21 -


SH

Tack Jan-Erik för intressant info (men förstod inte allt dock).

Tänka sig att man i Norge inte har tillåtit muslimska skolor! Herrens omsorg om Norge är lätt att se, men tyvärr har det även där börjat dala i takt med att de kristna där blivit mer förvärldsligade.
När man tittar bakåt i tiden förstår man varför soc-dem vunnit valen i vårt land. Har själv hört på 1970--80 talet när något äldre damer pratade politik - "jag röstar på demokraterna". De förstod inte ens att det borgerliga blockets partier också var demokratiska. Lätt att lura deras röster.

Svara -   - 15/3-18 08:06 -


SH

http://www.varldenidag.se/debatt/sluta-med-att-predika-guds-karlek-utan-omvandelse/reprbo!9awA5fTfh5wAOCKe0fF4Dw/

Det kommer något guldkorn då och då i kristen massmedia. Jag tror att det här säger nästan allt om varför Gud lämnat våra kristna församlingar, varför man nästan aldrig får den andliga mat man behöver, där. Inte mycket som skiljer oss från världens människor!

Svara -   - 15/3-18 08:19 -


Solan

Svar till SH.

Det ör något fel på länken.

Svara -   - 15/3-18 12:30 -


Katrina

om du kopierar hela länken även det som är svart text , klistrar in i sökrutan så får du hela fram.

Svara -   - 15/3-18 13:17 -


P I Persson

Självklart är det i första hand muslimska friskolor som utgör problemet, inte kristna. Med ett fåtal undantag. Men man kan inte exklusivt förbjuda en form av religiös friskola men inte en annan. Vi har religionsfrihet.Jag är motståndare till ALLA friskolor på stadier där skolplikt gäller. En objektiv samhällelig skolform räcker. Sedan kan man komplettera med frivilliga söndagsskolor o dyl.

Svara -   - 15/3-18 13:59 -


jean

Som predikaren i Skriften säger (Solomon)

Allt är förgängligt,dock består Herrens ord och verk för evigt!!!

Halleluja/Amen

Jesu underbara frid

Svara -   - 15/3-18 19:23 -


Lasse

Svar till jean.

https://youtu.be/YKENjebBCMI

Svara -   - 15/3-18 23:14 -


Per

Socialdemokratins ideologi är antikristligt.

Det var tydligt i debatten på TV att problemet för socialdemokraterna inte var angående integration, innehåll, värdegrund, resultat och så vidare, utan bara att det förekommer något religiöst budskap över huvud taget. Dessutom oavsett om det är frivilligt eller ej.

Deras problem är alltså att det finns chans att någon elev faktiskt tar till sig budskapet. I en kristen skola med andra ord chans att man tror på Jesus och kanske även frälst!

Det verkar alltså vara "risken" att någon elev blir troende man är rädd för, och därmed förstår att det faktiskt finns rätt och fel i hur man skall leva och bete sig, och inte köper alla nya normbrytande påfund från makten...

Svara -   - 15/3-18 23:22 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Sångkväll i Sunne med Lindbergarna

Sångkväll med Lindbergarna och Lennart Larsson i Sunne Missionskyrka.

0

Läs allt!


De falska religionerna islam och katolska kyrkan

Den muslimska versionen av katolska Maria, med verser från Koranen, i den italienska staden Siena.

När jag publicerade bloggposten Jesus i koranen och citerade från koranen så slog det mig hur likt katolska kyrkans syn på Maria som koranen har.

0

Läs allt!


Stefan och Maria Hallman hos Filip och Fredrik

Paret Hallmans hos Filip & Fredrik. Det är inte lätt att medverka i profana tv-program eftersom många gånger går det bara ut på att klämma åt de kristna. 

3

Läs allt!


Regeringen vill ha barnäktenskap och månggifte

Barnäktensksp

De borgerliga partierna och Sverigedemokraterna gick under onsdagen emot de rödgröna partierna som ville ha barnäktenskap och månggifte. 

14

Läs allt!


Turkiska röster ropar efter en islamisk armé för att attackera Israel

Av Mikael Walfridsson 

Soldat Mellanöstern

Precis efter sommarlovet skrev jag, att i tiden framöver, kanske det inte kommer att vara samma intensitet på skrivandet som det har varit tidigare - om det inte händer något särskilt ute i världen som kräver vår uppmärksamhet.

11

Läs allt!


Allahs namn är förfalskat i koranöversättningar

Studio Apg29 - Allahs namn är förfalskat i koranöversättningar - Christer Åberg talar och undervisar och sjunger. 

1

Läs allt!


Annons


Studio Apg29 - Allah är inte Gud - Christer Åberg undervisar

Bibeln är tydlig. Det är Herren som är Gud. Ingenstans i Bibeln står det att det skulle vara Allah som är Gud.

28

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 12, lördag 24 mars 2018 kl. 18:51

Jesus söker: Gabriel, Rafael!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Nenne live 20 mars

Live från Studio Apg29 med Nenne Lindberg, Siwert Lindberg och Håkan Bertilsson.

0

Läs allt!


Senaste kommentarer


Israeliska läkare har uppfunnit ögondroppar som kan ersätta glasögon

Israeliska läkare har uppfunnit ögondroppar som kan ersätta glasögon

Ögonläkare i Jerusalem har utvecklat ögondroppar som reparerar hornhinnorna och korrigerar synfel.

32

Läs allt!


New Age slutmål

Av Holger Nilsson 

New Age slutmål - Holger Nilsson

En andlig förförelse utan motstycke drar över världen, som samlingsnamn för denna används beteckningen New Age.

3

Läs allt!


AktuelltApg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 391 892 179 sidvisningar på Apg29!

Apg29 har just nu 16 397 bloggartiklar, 80 449 kommentarer och 53 937 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab

TA EMOT JESUS!

↑ Upp