Surfar nu: 719 www.apg29.nu

Det är obibliskt att be för världens nationer i Jerusalem

Det är obibliskt att be för världens nationer i Israel

Bild: Världen idag. 

4000 böneledare har samlats i Jerusalem i Israel för att be för världens nationer. Det låter bra, men det är bara ett krux: Det är helt obibliskt!

För vad säger Jesus och vad står det i Bibeln?

Och han sade till dem: "Gå ut i hela världen och predika evangelium för hela skapelsen. 

Mark 16:15

"Men när den helige Ande kommer över er, skall ni få kraft och bli mina vittnen i Jerusalem och i hela Judeen och Samarien och ända till jordens yttersta gräns." 

Apg 1:8

Jesus befallde sina lärjungar i Mark 16:15 att de skulle gå ut i hela världen och predika evangelium. Detta säger han också i Apg 1:8. De skulle börja i Jerusalem, sedan i Judeen, sedan i Samarien och sedan ända till jordens yttersta gräns. 

Gå ut i hela världen

De skulle inte bara nöja sig med Jerusalem utan de skulle gå ut i hela världen. Men vad gjorde de? De stannade kvar i Jerusalem trots Jesus uttryckliga order!

Men då bröt det ut en svår förföljelse mot församlingen i Jerusalem, och alla utom apostlarna skingrades över Judeen och Samarien.

Och Saulus hade gått med på att han dödades. Samma dag bröt en svår förföljelse ut mot församlingen i Jerusalem, och alla utom apostlarna skingrades över Judeen och Samarien.

Apg 8:1

Först då började lärjungarna göra det som Jesus hade befallt dem. 

De som nu hade skingrats gick omkring och predikade evangeliet. 

Apg 8:4

Om nu lärjungarna var tvungna att lämna Jerusalem och börja gå ut i hela världen för att predika evangelium om Jesus, då förstår vi också det helt obibliska att åka tillbaka till Jerusalem i Israel för att be för nationerna! Jesus sa faktiskt att vi skulle gå ut i hela världen och predika evangelium för hela skapelsen!


submit to reddit


Vill du bli frälst?

Ja

Nej


Publicerades torsdag 20 september 2018 13:56 | #israel #jerusalem #förföljelse #evangelisation #bön | Permalänk | Kopiera länk | Mejla

34 kommentarer

Bertil Rosenius Thu, 20 Sep 2018 14:38:56 +020

Varför är en bönesamling i Jerusalem mer obiblidk än en i en småländsk småstad? Bön och evangelisation står ju inte i opposition till varandra.

Eller...

Har jag missat något - 😯?

Svara


Christer Åberg Thu, 20 Sep 2018 14:44:38 +020

Svar till Bertil Rosenius.

Har jag missat något - 😯?

Japp, svaret har du i artikeln!

Svara


Bertil Rosenius Thu, 20 Sep 2018 15:55:30 +020

Svar till Christer Åberg.

Kollar i ViD, om där står ngt mer. Annars står min undran kvar.

Svara


Lena Henricson Thu, 20 Sep 2018 16:03:39 +020

Förlåt🤔men är Kinas missionssatsning BACK TO JERUSALEM också obiblisk då?

Svara


Kalle Thu, 20 Sep 2018 16:05:15 +020

Christer, du får nog jobba på det där med logik. Nej, det är inte obibliskt att samlas i bön.

Svara


Bengt Thu, 20 Sep 2018 16:29:39 +020

Vi behöver be för att utrustas med kraft

När vi ska ut

Svara


Leif Boman Thu, 20 Sep 2018 17:09:12 +020

Svar till Kalle.

Helt riktigt, Christer missbedömer lite här. Det står ingenstans att de prompt skulle lämna Jerusalem utan de skulle vara vittnen både där och utöver hela jorden...

Jesu Kristi frid...

Svara


Sam G Ö Thu, 20 Sep 2018 19:19:12 +020

Nej Christer det är inte obibliskt att samlas i Jerusalem och be för världens nationer, nu har du nog missat något. Varför skulle det vara mer obibliskt i Jerusalem som till exempel i Helsingfors eller Oslo?

Svara


Stefan Jonasson Thu, 20 Sep 2018 22:02:40 +020

Det är en väldig fokusering på Jerusalem och firanden av judiska högtider trumpet fester och allt möjligt.. Och en massa konstiga profeteranden om uppryckelsen och tidpunkten för JESUS återkomst.. Varför är det så många som har *Ministries i Jerusalem jag tror att många har gjort det till en affärsverksamhet.. Jag läste i världen idag att en amerikansk kvinnlig profet skulle vara med.. "Amerikansk profet" det låter väldigt skumt alla som går omkring och kallar sig profeter och och har "Ministries" i Jerusalem och tigger pengar 💵 av troende över hela världen har inte mitt förtroende... Ha överseende med min kritik jag har hört så många konstiga profeter på you tube att jag tappat all respekt för så kallade profeter.. Jag tror att dom flesta *profet Ministries*är ute för att tjäna pengar 💵 på lättlurade människor.. Som skänker av sina hederligt förtjänade pengar 💵 jag vill inte kasta ut barnet med badvattnet men det är många bedragare som har nässlat in sig i kyrkans arbete att förkunna evangelium för hela världen 🌏 vi ska inte svälja allt vi måste vara medvetna och ha urskilljnings förmåga. Det är bra att alla samlas och ber i Jerusalem det kommer säkert att bli en välsignelse GUD hör dom heligas böner. Men varför skulle GUD höra bönerna bättre från Jerusalem än om dom troende ber tex i korpilombolo.

Svara


Christoffer Fri, 21 Sep 2018 00:39:40 +020

Men nån stans måste de ju samlas😊. Eller? Vad är problemet med detta egentligen. Äh för mycket felsökande i ALLT🤨

Svara


Christoffer Fri, 21 Sep 2018 00:41:04 +020

Bättre att försöka se det positiva istället för att ständigt söka fel i allt.

Svara


Stefan Jonasson Fri, 21 Sep 2018 01:46:01 +020

Hur kan man se något positivt i att det finns bedragare som kallar sig själv profeter och startar storartade Ministries som affärs verksamheter och plundrar lättlurade människor dom har infiltrerat kyrkan och larvar sig med att profetera om allt möjligt det är väl bra att be profeterna är dom som det står om i bibeln jesaja jeremia och dom andra gubbarna... Dom som påstår sig vara profeter i dag är det inte .... Att hålla på att sia om framtiden är som spådom förklädd till kristendom.... Det som är Stad fäst av apostlarna och profeterna är det som gäller sen kanske vi tolkar det på olika sätt...

Svara


Stefan Jonasson Fri, 21 Sep 2018 01:47:22 +020

Hur kan man se något positivt i att det finns bedragare som kallar sig själv profeter och startar storartade Ministries som affärs verksamheter och plundrar lättlurade människor dom har infiltrerat kyrkan och larvar sig med att profetera om allt möjligt det är väl bra att be profeterna är dom som det står om i bibeln jesaja jeremia och dom andra gubbarna... Dom som påstår sig vara profeter i dag är det inte .... Att hålla på att sia om framtiden är som spådom förklädd till kristendom.... Det som är Stad fäst av apostlarna och profeterna är det som gäller sen kanske vi tolkar det på olika sätt...

Svara


Stefan Jonasson Fri, 21 Sep 2018 02:07:50 +020

Jag kanske låter lite aggressiv om det här ämnet men man blir så trött på allt svammel.. Jag har sett god channel dom bara pratar om häftiga mirakler med reklamavbrott där dom vädjar och tigger pengar 💵

Svara


Leif Boman Fri, 21 Sep 2018 07:03:18 +020

Svar till Stefan Jonasson .

Ja, Stefan, där har du helt rätt. Där det tiggs om pengar hela tiden så finns det åtminstone mycket av mänsklig inblandning. Man har missat det David säger:

Jag har varit ung och är nu gammal, men jag har inte sett den rättfärdige övergiven eller hans barn tigga om bröd.

Psaltaren 37:25

Den som har det rätt ställt med vår Fader Gud behöver aldrig tigga eftersom Gud är en god Gud som förser, och speciellt förser Han väl sina egna barn om jag inte misstolkat Bibeln...

Svara


Mikael W Fri, 21 Sep 2018 08:25:20 +020

Svar till Stefan Jonasson .

Stefan, jag tror att den Kristna tidningen Vakttornet, som är störst och mest utspridd av alla tidningar i världen , inte hade blivit möjlig utan att pengar hade samlats in.

Många människor runtom i världen har kunnat ta emot ett Kristet budskap tack vare givmilda människor

Svara


Tomas N Fri, 21 Sep 2018 09:01:42 +020

Bra artikel Christer! Det är bra om kristna som bor i området samlas i Jerusalem och ber eller om man åker från alla håll till att be för Israel i Jerusalem.

Men att platsen Jerusalem skulle ha en särskild smörjelse när det gäller världen hittar jag inte i det nya förbundet.

Man får inte extra poäng på det.

Svara


AnnMarie Fri, 21 Sep 2018 09:02:34 +020

Svar till Mikael W.

Vad är det som är så bra med att Jehovas Vittnens Vakttornet sprids över hela världen???🤔😧

Svara


Tomas N Fri, 21 Sep 2018 09:08:52 +020

Svar till Mikael W.

Mikael,du brukar vara väldigt ironisk ofta.

Hoppas det är därför du kallar vakttorrnet en kristen tidning.

Fast det låter hårt så finns bl a i Galaterbrevet en del om andra och falska evangelium. Gud har dömt dem (JV) och de har inte lyssnat till tillrättavisning från andra kristna.

Men nåd och omvändelse finns ännu för alla att få.

Svara


Mikael W Fri, 21 Sep 2018 10:54:38 +020

Svar till Tomas N.

Vakttornet .... är en kristen tidskrift som utges av Jehovas vittnen sedan 1879. Vakttornet är världens största och mest spridda tidning.

Citat: Wikipedia

Svara


John-Erik Hennersson Fri, 21 Sep 2018 10:59:50 +020

Hur kan det vara "helt obibliskt att åka till Jerusalem och be för världens nationer"? Sant frågar sig Bertil Rosenius vad det är för skillnad mellan att be i Jerusalem eller en småländsk småstad. Samtalet mellan den samaritiska kvinnan och Jesu, som Johannes återger och som vi kan läsa om i Joh. 4 ger oss svaret på detta böneinitiativ för världens nationer.

John-Erik Hennersson.

Svara


Mikael W Fri, 21 Sep 2018 11:05:50 +020

Svar till AnnMarie.

Vad är det som är så bra med att Jehovas Vittnens Vakttornet sprids över hela världen??

Jag kommenterade Stefan, med att ge ett exempel på att det kan behöva samlas in pengar ibland för att uppnå resultat. Att exempelvis dela ut barnbiblar till fattiga barn fungerar inte om ingen donerar pengar till detta. Man kan inte räkna med att ett Muslimskt lands regering, eller ett Kommunistiskt/Socialistiskt lands regering, ska finansiera utdelning av biblar och annan Kristen litteratur med finansiering från skattemedel.

Det är därför av stor vikt, om Guds rike ska kunna växa, att en sanningsenlig Kristen försöker att med hjärtat ge sitt 10:e (oavsett om detta står i GT eller NT).

(men jag förstår vad Stefan försöker säga, och jag håller med honom i sak)

http://www.kkc.n.nu/literature

Tomas N: Jag har talat!

Svara


AnnMarie Fri, 21 Sep 2018 11:19:41 +020

Svar till Mikael W.

Tack för ditt svar!

Då förstår jag vad du menande!

Svara


Tomas N Fri, 21 Sep 2018 13:46:06 +020

Svar till Mikael W.

Jag förstod att det fanns en huvuddiskussion bakom som säkert är bra. Jag reagerade bara på att du kallade vakttornet en kristen tidning och att att den sprids är något bra.

Även i liknelser som du gjorde så har man möjligheten att säga något bra eller mindre bra.

Det spelar ingen roll vad Wikipedia säger,förmodligen är de emot Gud och skrattar åt troende. Huvudsaken är vad som är sant och vad Gud säger.

Jag skulle rekommendera att kalla vakttornet för en religiös tidning,så behålls människorespekten.

Se min kommentar som delvis en respons på att du brukar bryta in med ironi i diskussioner. Det var lite det jag gjorde här och tror inte att du förespråkar JV.

Det finns bakom detta med JV och falska läror ett stort allvar förstås.

Jag minns en bild som jag tror kan tala till oss även om det handlar mycket om pengar.

Bilden var konfiskerade falska rolexklockor i Thailand på 90 talet som man lät en ångvält köra över. Den som skapar ett original är nog inte så glad på dem som av olika skäl med vilja och outtröttligt sprider falska kopior, även till den grad att kopian blir mera känd än originalet

Svara


Mikael W Fri, 21 Sep 2018 23:24:33 +020

Svar till Tomas N.

Tomas N, det är inte mitt jobb att döma Jehovas Vittnen. Jag skulle, hursomhelst, inte läsa en ända mening ur deras tidning "Vakttornet, men den lär vara bra att tända brasan med (och nu dömde jag väl dem indirekt ändå....)

Vad jag försökte säga vår broder Stefan, är att vi måste så-in våra pengar i Guds rike (och ge av vår tid), och det tro jag nog Stefan också håller med om....men vi ska ju självklart inte tjäna pengar på Jesus eller på vår Kristna tro....usch så hemskt.

Tänk att ta betalt för att be för någon sjuk. Så lågt får vi aldrig sjunka, och jag tror det är dem fasonerna som Stefan vänder sig emot.

Dock, jag tror Kristna har något att lära sig av Jehovas Vittnens flit. Tidigare gick jag förbi dem varje morgon. Dem (ca 5-7 stycken) stod troget och delade ut litteratur, och jag fick se många unga människor som nyfiket stannade och pratade med dem. Många invandrare....

Vi måste alltid vara självkritiska i det vi gör Tomas. Vi måste stanna upp och känna efter om vi leds utav Herren, eller försöker vi gå före och leda Herren? Speciellt vi män har ju en förmåga att starta upp en massa projekt, som inte har sin förankring hos Herren

Många vet inte idag vem Jesus är....hur talar vi om det för folk? Med att sprida tidskrifter, starta radioprogram, gatuevangelisation, eller Kristna TV-stationer?

Vi måste jobba på bred front, men det behövs ofta en viss mängd insamlade pengar....det är ju inte mycket som är gratis. Som exempel så har sannolikt apg29 kostnader (?) för att driva den här bloggen

Svara


Mikael W Fri, 21 Sep 2018 23:41:03 +020

Svar till AnnMarie.

Det skulle vara toppen att få plocka svamp tillsammans med dig. Bor du långt norrut...eller långt söderut?

Svara


Anna Ivar Sat, 22 Sep 2018 08:31:16 +020

Svar till Stefan Jonasson .

"Den som gör min himmelske Faders vilja är min mor syster och bror"... Allt handlar väl om att varje enskild individ gör det Gud vill.

Då måste var och en söka Guds vilja även i detta. Vi ska alla en gång stå inför Gud för att höra vad Han har att säga om vårt livs gärning.

Bara en individ i sänder ska vi stå där inför Gud. Vi ska be, vad jag förstått, för det Gud lägger på vårt hjärta för dag och stund. Göra Hans fullkomliga vilja idag.

Vi behöver Guds nåd. Jag är tacksam för varje bedjare. Var de än befinner sig.

Svara


Anna Ivar Sat, 22 Sep 2018 08:31:18 +020

Svar till Stefan Jonasson .

"Den som gör min himmelske Faders vilja är min mor syster och bror"... Allt handlar väl om att varje enskild individ gör det Gud vill.

Då måste var och en söka Guds vilja även i detta. Vi ska alla en gång stå inför Gud för att höra vad Han har att säga om vårt livs gärning.

Bara en individ i sänder ska vi stå där inför Gud. Vi ska be, vad jag förstått, för det Gud lägger på vårt hjärta för dag och stund. Göra Hans fullkomliga vilja idag.

Vi behöver Guds nåd. Jag är tacksam för varje bedjare. Var de än befinner sig.

Svara


AnnMarie Sat, 22 Sep 2018 09:06:25 +020

Svar till Mikael W.

"Mellansverige"

Svara


Stefan Jonasson Sat, 22 Sep 2018 09:40:45 +020

Jag förstår att kyrkan(GUDS församling) behöver samla in pengar till allt arbete för att fungera Det är självklart.. Men det finns alltid dom som skor sig så är det.. Jag kan väl förstå att det är frestande att stoppa in pengarna på sitt eget privata konto se bara på dom som så kallade apostlar och profeter som har hundratals miljoner i privat förmögenhet pengar 💵 som dom sugit ut av dom troenden.. Det är sanslöst oetiskt...

Svara


Stefan Jonasson Sat, 22 Sep 2018 11:03:24 +020

Jag orkar inte ens prata med Jehovas längre (jag gör det om dom vill) men dom är verkligen envisa i att det är vakttornets tolkning som gäller dom har slutat komma till min dörr. Jag tog upp vad JESUS sa i Johannes evangeliet när dom kom för att gripa honom han frågade vem söker ni JESUS från nazaret JAG ÄR sa JESUS och dom föll till marken. Han sa GUDS namnet..

Svara


AnnMarie Sat, 22 Sep 2018 11:10:31 +020

Svar till Stefan Jonasson .

Ja man måste oftast hålla hårt i sina pengar då man får uppmaningen att ge.Det bästa är att helt enkelt fråga Gud som vet exakt hur det står till och om det man ska ge till är förankrat i Guds plan.

Svara


Mikael W Sat, 22 Sep 2018 13:02:55 +020

Svar till AnnMarie.

Jag tror det är mycket viktigt att man ger för underlätta att Guds rike växer.

Det är även en välsignelse att få vara en givare, men det är ingen ide’ att ge om det inte känns rätt i hjärtat.

Personligen tycker jag många församlingar använder insamlade pengar till fel ändamål.

Kvinnor gillar att shoppa och många män startar projekt som inte har förankring i Guds vilja

(Jag hittade ca 20 kantareller med knallröd hatt, med vita prickar på)

Svara


Mikael W Sat, 22 Sep 2018 18:57:43 +020

Svar till Anna Ivar.

Anna Ivar,

Det du skriver är riktigt bra och mycket viktigt. Du har verkligen förstått vad det handlar.

Vi Kristna kommer inte att dömas (död/liv), däremot kommer vi att stå inför Herren och få redovisa för hur vi har använt de gåvor vi rustats med för att tjäna Honom för Hans rike.

Vi kommer således att be-dömas utifrån våra gärningar, och vi får inga poäng för att vi bemästrade någon annan på den här bloggen, eller närvarade på samtliga årets Gudstjänster i en kyrka

Varje dag handlar om att lägga undan sin egen vilja och istället följa Guds vilja

Svara


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 25, måndag 17 juni 2019 kl. 11:40

Jesus söker: Torborg, Torvald!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
måndag 17 juni 2019 08:19

Be att det går bra med socialtjönsten att CI får nya handläggare i vår egen kommun .

Aktuella artiklar


Senaste kommentarer


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp