367 online! | Sidvisningar idag: 42 128 | Igår: 171 555 |

www.apg29.nu

gospel-apg29


Live Apg29 | Biblar | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Christer Åberg | Sök | Kontakt

Det är obibliskt att be för världens nationer i Jerusalem

Det är obibliskt att be för världens nationer i Israel

Bild: Världen idag. 

4000 böneledare har samlats i Jerusalem i Israel för att be för världens nationer. Det låter bra, men det är bara ett krux: Det är helt obibliskt!

För vad säger Jesus och vad står det i Bibeln?

Och han sade till dem: "Gå ut i hela världen och predika evangelium för hela skapelsen. 

Mark 16:15

"Men när den helige Ande kommer över er, skall ni få kraft och bli mina vittnen i Jerusalem och i hela Judeen och Samarien och ända till jordens yttersta gräns." 

Apg 1:8

Jesus befallde sina lärjungar i Mark 16:15 att de skulle gå ut i hela världen och predika evangelium. Detta säger han också i Apg 1:8. De skulle börja i Jerusalem, sedan i Judeen, sedan i Samarien och sedan ända till jordens yttersta gräns. 

Gå ut i hela världen

De skulle inte bara nöja sig med Jerusalem utan de skulle gå ut i hela världen. Men vad gjorde de? De stannade kvar i Jerusalem trots Jesus uttryckliga order!

Men då bröt det ut en svår förföljelse mot församlingen i Jerusalem, och alla utom apostlarna skingrades över Judeen och Samarien.

Och Saulus hade gått med på att han dödades. Samma dag bröt en svår förföljelse ut mot församlingen i Jerusalem, och alla utom apostlarna skingrades över Judeen och Samarien.

Apg 8:1

Först då började lärjungarna göra det som Jesus hade befallt dem. 

De som nu hade skingrats gick omkring och predikade evangeliet. 

Apg 8:4

Om nu lärjungarna var tvungna att lämna Jerusalem och börja gå ut i hela världen för att predika evangelium om Jesus, då förstår vi också det helt obibliska att åka tillbaka till Jerusalem i Israel för att be för nationerna! Jesus sa faktiskt att vi skulle gå ut i hela världen och predika evangelium för hela skapelsen!


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg torsdag 20 september 2018 13:56 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


34 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Bertil Rosenius

Varför är en bönesamling i Jerusalem mer obiblidk än en i en småländsk småstad? Bön och evangelisation står ju inte i opposition till varandra.

Eller...

Har jag missat något - 😯?

Svara -   - 20/9-18 15:28 -


Christer Åberg

Svar till Bertil Rosenius.

Har jag missat något - 😯?

Japp, svaret har du i artikeln!

Svara -   - 20/9-18 15:34 -


Bertil Rosenius

Svar till Christer Åberg.

Kollar i ViD, om där står ngt mer. Annars står min undran kvar.

Svara -   - 20/9-18 16:45 -


Lena Henricson

Förlåt🤔men är Kinas missionssatsning BACK TO JERUSALEM också obiblisk då?

Svara -   - 20/9-18 16:53 -


Kalle

Christer, du får nog jobba på det där med logik. Nej, det är inte obibliskt att samlas i bön.

Svara -   - 20/9-18 16:55 -


Bengt

Vi behöver be för att utrustas med kraft

När vi ska ut

Svara -   - 20/9-18 17:19 -


Leif Boman

Svar till Kalle.

Helt riktigt, Christer missbedömer lite här. Det står ingenstans att de prompt skulle lämna Jerusalem utan de skulle vara vittnen både där och utöver hela jorden...

Jesu Kristi frid...

Svara -   - 20/9-18 17:59 -


Sam G Ö

Nej Christer det är inte obibliskt att samlas i Jerusalem och be för världens nationer, nu har du nog missat något. Varför skulle det vara mer obibliskt i Jerusalem som till exempel i Helsingfors eller Oslo?

Svara -   - 20/9-18 20:09 -


Stefan Jonasson

Det är en väldig fokusering på Jerusalem och firanden av judiska högtider trumpet fester och allt möjligt.. Och en massa konstiga profeteranden om uppryckelsen och tidpunkten för JESUS återkomst.. Varför är det så många som har *Ministries i Jerusalem jag tror att många har gjort det till en affärsverksamhet.. Jag läste i världen idag att en amerikansk kvinnlig profet skulle vara med.. "Amerikansk profet" det låter väldigt skumt alla som går omkring och kallar sig profeter och och har "Ministries" i Jerusalem och tigger pengar 💵 av troende över hela världen har inte mitt förtroende... Ha överseende med min kritik jag har hört så många konstiga profeter på you tube att jag tappat all respekt för så kallade profeter.. Jag tror att dom flesta *profet Ministries*är ute för att tjäna pengar 💵 på lättlurade människor.. Som skänker av sina hederligt förtjänade pengar 💵 jag vill inte kasta ut barnet med badvattnet men det är många bedragare som har nässlat in sig i kyrkans arbete att förkunna evangelium för hela världen 🌏 vi ska inte svälja allt vi måste vara medvetna och ha urskilljnings förmåga. Det är bra att alla samlas och ber i Jerusalem det kommer säkert att bli en välsignelse GUD hör dom heligas böner. Men varför skulle GUD höra bönerna bättre från Jerusalem än om dom troende ber tex i korpilombolo.

Svara -   - 20/9-18 22:52 -


Christoffer

Men nån stans måste de ju samlas😊. Eller? Vad är problemet med detta egentligen. Äh för mycket felsökande i ALLT🤨

Svara -   - 21/9-18 01:29 -


Christoffer

Bättre att försöka se det positiva istället för att ständigt söka fel i allt.

Svara -   - 21/9-18 01:31 -


Stefan Jonasson

Hur kan man se något positivt i att det finns bedragare som kallar sig själv profeter och startar storartade Ministries som affärs verksamheter och plundrar lättlurade människor dom har infiltrerat kyrkan och larvar sig med att profetera om allt möjligt det är väl bra att be profeterna är dom som det står om i bibeln jesaja jeremia och dom andra gubbarna... Dom som påstår sig vara profeter i dag är det inte .... Att hålla på att sia om framtiden är som spådom förklädd till kristendom.... Det som är Stad fäst av apostlarna och profeterna är det som gäller sen kanske vi tolkar det på olika sätt...

Svara -   - 21/9-18 02:36 -


Stefan Jonasson

Hur kan man se något positivt i att det finns bedragare som kallar sig själv profeter och startar storartade Ministries som affärs verksamheter och plundrar lättlurade människor dom har infiltrerat kyrkan och larvar sig med att profetera om allt möjligt det är väl bra att be profeterna är dom som det står om i bibeln jesaja jeremia och dom andra gubbarna... Dom som påstår sig vara profeter i dag är det inte .... Att hålla på att sia om framtiden är som spådom förklädd till kristendom.... Det som är Stad fäst av apostlarna och profeterna är det som gäller sen kanske vi tolkar det på olika sätt...

Svara -   - 21/9-18 02:37 -


Stefan Jonasson

Jag kanske låter lite aggressiv om det här ämnet men man blir så trött på allt svammel.. Jag har sett god channel dom bara pratar om häftiga mirakler med reklamavbrott där dom vädjar och tigger pengar 💵

Svara -   - 21/9-18 02:57 -


Leif Boman

Svar till Stefan Jonasson .

Ja, Stefan, där har du helt rätt. Där det tiggs om pengar hela tiden så finns det åtminstone mycket av mänsklig inblandning. Man har missat det David säger:

Jag har varit ung och är nu gammal, men jag har inte sett den rättfärdige övergiven eller hans barn tigga om bröd.

Psaltaren 37:25

Den som har det rätt ställt med vår Fader Gud behöver aldrig tigga eftersom Gud är en god Gud som förser, och speciellt förser Han väl sina egna barn om jag inte misstolkat Bibeln...

Svara -   - 21/9-18 07:53 -


Mikael W

Svar till Stefan Jonasson .

Stefan, jag tror att den Kristna tidningen Vakttornet, som är störst och mest utspridd av alla tidningar i världen , inte hade blivit möjlig utan att pengar hade samlats in.

Många människor runtom i världen har kunnat ta emot ett Kristet budskap tack vare givmilda människor

Svara -   - 21/9-18 09:15 -


Tomas N

Bra artikel Christer! Det är bra om kristna som bor i området samlas i Jerusalem och ber eller om man åker från alla håll till att be för Israel i Jerusalem.

Men att platsen Jerusalem skulle ha en särskild smörjelse när det gäller världen hittar jag inte i det nya förbundet.

Man får inte extra poäng på det.

Svara -   - 21/9-18 09:51 -


AnnMarie

Svar till Mikael W.

Vad är det som är så bra med att Jehovas Vittnens Vakttornet sprids över hela världen???🤔😧

Svara -   - 21/9-18 09:52 -


Tomas N

Svar till Mikael W.

Mikael,du brukar vara väldigt ironisk ofta.

Hoppas det är därför du kallar vakttorrnet en kristen tidning.

Fast det låter hårt så finns bl a i Galaterbrevet en del om andra och falska evangelium. Gud har dömt dem (JV) och de har inte lyssnat till tillrättavisning från andra kristna.

Men nåd och omvändelse finns ännu för alla att få.

Svara -   - 21/9-18 09:58 -


Mikael W

Svar till Tomas N.

Vakttornet .... är en kristen tidskrift som utges av Jehovas vittnen sedan 1879. Vakttornet är världens största och mest spridda tidning.

Citat: Wikipedia

Svara -   - 21/9-18 11:44 -


John-Erik Hennersson

Hur kan det vara "helt obibliskt att åka till Jerusalem och be för världens nationer"? Sant frågar sig Bertil Rosenius vad det är för skillnad mellan att be i Jerusalem eller en småländsk småstad. Samtalet mellan den samaritiska kvinnan och Jesu, som Johannes återger och som vi kan läsa om i Joh. 4 ger oss svaret på detta böneinitiativ för världens nationer.

John-Erik Hennersson.

Svara -   - 21/9-18 11:49 -


Mikael W

Svar till AnnMarie.

Vad är det som är så bra med att Jehovas Vittnens Vakttornet sprids över hela världen??

Jag kommenterade Stefan, med att ge ett exempel på att det kan behöva samlas in pengar ibland för att uppnå resultat. Att exempelvis dela ut barnbiblar till fattiga barn fungerar inte om ingen donerar pengar till detta. Man kan inte räkna med att ett Muslimskt lands regering, eller ett Kommunistiskt/Socialistiskt lands regering, ska finansiera utdelning av biblar och annan Kristen litteratur med finansiering från skattemedel.

Det är därför av stor vikt, om Guds rike ska kunna växa, att en sanningsenlig Kristen försöker att med hjärtat ge sitt 10:e (oavsett om detta står i GT eller NT).

(men jag förstår vad Stefan försöker säga, och jag håller med honom i sak)

http://www.kkc.n.nu/literature

Tomas N: Jag har talat!

Svara -   - 21/9-18 11:55 -


AnnMarie

Svar till Mikael W.

Tack för ditt svar!

Då förstår jag vad du menande!

Svara -   - 21/9-18 12:09 -


Tomas N

Svar till Mikael W.

Jag förstod att det fanns en huvuddiskussion bakom som säkert är bra. Jag reagerade bara på att du kallade vakttornet en kristen tidning och att att den sprids är något bra.

Även i liknelser som du gjorde så har man möjligheten att säga något bra eller mindre bra.

Det spelar ingen roll vad Wikipedia säger,förmodligen är de emot Gud och skrattar åt troende. Huvudsaken är vad som är sant och vad Gud säger.

Jag skulle rekommendera att kalla vakttornet för en religiös tidning,så behålls människorespekten.

Se min kommentar som delvis en respons på att du brukar bryta in med ironi i diskussioner. Det var lite det jag gjorde här och tror inte att du förespråkar JV.

Det finns bakom detta med JV och falska läror ett stort allvar förstås.

Jag minns en bild som jag tror kan tala till oss även om det handlar mycket om pengar.

Bilden var konfiskerade falska rolexklockor i Thailand på 90 talet som man lät en ångvält köra över. Den som skapar ett original är nog inte så glad på dem som av olika skäl med vilja och outtröttligt sprider falska kopior, även till den grad att kopian blir mera känd än originalet

Svara -   - 21/9-18 14:36 -


Mikael W

Svar till Tomas N.

Tomas N, det är inte mitt jobb att döma Jehovas Vittnen. Jag skulle, hursomhelst, inte läsa en ända mening ur deras tidning "Vakttornet, men den lär vara bra att tända brasan med (och nu dömde jag väl dem indirekt ändå....)

Vad jag försökte säga vår broder Stefan, är att vi måste så-in våra pengar i Guds rike (och ge av vår tid), och det tro jag nog Stefan också håller med om....men vi ska ju självklart inte tjäna pengar på Jesus eller på vår Kristna tro....usch så hemskt.

Tänk att ta betalt för att be för någon sjuk. Så lågt får vi aldrig sjunka, och jag tror det är dem fasonerna som Stefan vänder sig emot.

Dock, jag tror Kristna har något att lära sig av Jehovas Vittnens flit. Tidigare gick jag förbi dem varje morgon. Dem (ca 5-7 stycken) stod troget och delade ut litteratur, och jag fick se många unga människor som nyfiket stannade och pratade med dem. Många invandrare....

Vi måste alltid vara självkritiska i det vi gör Tomas. Vi måste stanna upp och känna efter om vi leds utav Herren, eller försöker vi gå före och leda Herren? Speciellt vi män har ju en förmåga att starta upp en massa projekt, som inte har sin förankring hos Herren

Många vet inte idag vem Jesus är....hur talar vi om det för folk? Med att sprida tidskrifter, starta radioprogram, gatuevangelisation, eller Kristna TV-stationer?

Vi måste jobba på bred front, men det behövs ofta en viss mängd insamlade pengar....det är ju inte mycket som är gratis. Som exempel så har sannolikt apg29 kostnader (?) för att driva den här bloggen

Svara -   - 22/9-18 00:14 -


Mikael W

Svar till AnnMarie.

Det skulle vara toppen att få plocka svamp tillsammans med dig. Bor du långt norrut...eller långt söderut?

Svara -   - 22/9-18 00:31 -


Anna Ivar

Svar till Stefan Jonasson .

"Den som gör min himmelske Faders vilja är min mor syster och bror"... Allt handlar väl om att varje enskild individ gör det Gud vill.

Då måste var och en söka Guds vilja även i detta. Vi ska alla en gång stå inför Gud för att höra vad Han har att säga om vårt livs gärning.

Bara en individ i sänder ska vi stå där inför Gud. Vi ska be, vad jag förstått, för det Gud lägger på vårt hjärta för dag och stund. Göra Hans fullkomliga vilja idag.

Vi behöver Guds nåd. Jag är tacksam för varje bedjare. Var de än befinner sig.

Svara -   - 22/9-18 09:21 -


Anna Ivar

Svar till Stefan Jonasson .

"Den som gör min himmelske Faders vilja är min mor syster och bror"... Allt handlar väl om att varje enskild individ gör det Gud vill.

Då måste var och en söka Guds vilja även i detta. Vi ska alla en gång stå inför Gud för att höra vad Han har att säga om vårt livs gärning.

Bara en individ i sänder ska vi stå där inför Gud. Vi ska be, vad jag förstått, för det Gud lägger på vårt hjärta för dag och stund. Göra Hans fullkomliga vilja idag.

Vi behöver Guds nåd. Jag är tacksam för varje bedjare. Var de än befinner sig.

Svara -   - 22/9-18 09:21 -


AnnMarie

Svar till Mikael W.

"Mellansverige"

Svara -   - 22/9-18 09:56 -


Stefan Jonasson

Jag förstår att kyrkan(GUDS församling) behöver samla in pengar till allt arbete för att fungera Det är självklart.. Men det finns alltid dom som skor sig så är det.. Jag kan väl förstå att det är frestande att stoppa in pengarna på sitt eget privata konto se bara på dom som så kallade apostlar och profeter som har hundratals miljoner i privat förmögenhet pengar 💵 som dom sugit ut av dom troenden.. Det är sanslöst oetiskt...

Svara -   - 22/9-18 10:30 -


Stefan Jonasson

Jag orkar inte ens prata med Jehovas längre (jag gör det om dom vill) men dom är verkligen envisa i att det är vakttornets tolkning som gäller dom har slutat komma till min dörr. Jag tog upp vad JESUS sa i Johannes evangeliet när dom kom för att gripa honom han frågade vem söker ni JESUS från nazaret JAG ÄR sa JESUS och dom föll till marken. Han sa GUDS namnet..

Svara -   - 22/9-18 11:53 -


AnnMarie

Svar till Stefan Jonasson .

Ja man måste oftast hålla hårt i sina pengar då man får uppmaningen att ge.Det bästa är att helt enkelt fråga Gud som vet exakt hur det står till och om det man ska ge till är förankrat i Guds plan.

Svara -   - 22/9-18 12:00 -


Mikael W

Svar till AnnMarie.

Jag tror det är mycket viktigt att man ger för underlätta att Guds rike växer.

Det är även en välsignelse att få vara en givare, men det är ingen ide’ att ge om det inte känns rätt i hjärtat.

Personligen tycker jag många församlingar använder insamlade pengar till fel ändamål.

Kvinnor gillar att shoppa och många män startar projekt som inte har förankring i Guds vilja

(Jag hittade ca 20 kantareller med knallröd hatt, med vita prickar på)

Svara -   - 22/9-18 13:52 -


Mikael W

Svar till Anna Ivar.

Anna Ivar,

Det du skriver är riktigt bra och mycket viktigt. Du har verkligen förstått vad det handlar.

Vi Kristna kommer inte att dömas (död/liv), däremot kommer vi att stå inför Herren och få redovisa för hur vi har använt de gåvor vi rustats med för att tjäna Honom för Hans rike.

Vi kommer således att be-dömas utifrån våra gärningar, och vi får inga poäng för att vi bemästrade någon annan på den här bloggen, eller närvarade på samtliga årets Gudstjänster i en kyrka

Varje dag handlar om att lägga undan sin egen vilja och istället följa Guds vilja

Svara -   - 22/9-18 19:47 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Migrationsverket ställer fel frågor för att avgöra om man är kristen

De flesta av Migrationsverkets 12 frågor är helt omöjliga att svara på och dessutom helt meningslösa när det i själva verket bara behövs en fråga för att avgöra om någon är kristen eller ej.

0

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 3

Christer Åberg berättar om sin tro. Del 3.

0

Läs allt!


New Age banar väg för Antikrist

New Age banar väg för Antikrist

Av Holger Nilsson  Under 1980-talet har vi mer och mer stött på uttrycket ”New Age”. Fortfarande så står dock många frågande inför vad New Age är för något, detta trots att miljontals världen över har blivit berörda, påverkade och indragna i denna strömning som nu sveper fram. 

28

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 2

Christer Åberg berättar om sin tro. Del 2.

1

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

21

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 3

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. Del 3 av 10.

7

Läs allt!


Kommer den som bytt kön till himlen?

Transsexuell

Kommer de människor till himlen som har bytt kön genom operation?

8

Läs allt!


Jesu trovärdighet bevisad genom hans uppfyllda förutsägelser!

Läsarmejl av nils Avgörande för den sanningshalt ett budskap innehåller, är dess talesmans Trovärdighet. Då Bibeln talar om Gud och människans eviga tillvaro, om Himlen och Helvetet måste dess upphovsman tålas att granskas.

4

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 1

I den här videon berättar jag vad jag tror på. Detta är den första videon av flera delar.

1

Läs allt!


Kristna förföljs mer än någonsin

Open Doors World Watch List 2019

Bild: Open Doors. 

Open Doors årliga World Watch List om förföljda kristna visar att 2019 är värsta året hittills. Det är i särklass svåraste året sedan mätningarna startade.

20

Läs allt!


Syndares vän?

Vänner

Läsarmejl av David Billström Jesu är vår främsta förebild på att nå ut till människor som inte är troende. När Jesus vandrade på jorden så visste han vad som rörde sig inom människor som kom till honom. Han är densamme idag.

2

Läs allt!


En korsfäst McJesus på museum i Israel

Korsfäst McJesus

Bild: SVT. 

Protester i Israel mot Jani Leinonens "konstverk" McJesus som föreställer en korsfäst Ronald McDonald.

6

Läs allt!


Bered dig att möta Gud - Mannen som dödade Guds röst - Del 7

Romare

Av Hans Jansson, Uppsala 

”Vi vill leva, vi vill leva!” Jag minns ännu hur jag greps av en gränslös panikångest då jag hörde den obevekliga dödsdomen upprepas gång på gång.

0

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 2

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 2 av 10.

3

Läs allt!


Den oönskade - Del 17

Christer Åberg hälsar

Nu fortsätter jag med min omskakande och uppskattade följetong från min barndom. Berättelsen kommer öka sin intensitet och bli ännu mer dramatisk. Några mycket spännande och gripande avsnitt ligger nu framför.

0

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

En tigande Jesus - Mannen som dödade Guds röst - Del 6

Romersk soldat

HANS JANSSON, Uppsala Herodes Antipas möter oss igen i den bibliska historien. Denna gång står han inför Jesus. Det hade då gått tre år sedan Johannes döparens halshuggning.

2

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


Lögnen, falskheten och sveket

Lögnen av Annie Lööf

79

Läs allt!


Ondskans list - Mannen som dödade Guds röst - Del 5

Soldat

Av Hans Jansson, Uppsala Det vilar något ”listigt” och ondskefullt över Herodias agerande i det sammanhang vi beskriver. Det för mina tankar till vad som står i första Moseboken.

5

Läs allt!


Skapade till man och kvinna

Vad Gud har sammanfogat av Egon Mellin

Av Egon Melin Redan i skapelsen hade Gud bestämt, att det skulle råda könsskillnad i människosläktet. Därför heter det: ”Till man och till kvinna skapade han dem."

8

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 04, måndag 21 januari 2019 kl. 05:35

Jesus söker: Agnes, Agneta!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Demoraliseringens gift

Läsarmejl av David Billström När man gör allt detta blir ett samhälle demoraliserat. Och ett demoraliserat samhälle är svagt. För människor har fullt upp med sina egna problem.

4

Läs allt!


Christer Åberg sjunger: Vem är Kungen i djungeln?

Måste bara ses! Christer Åberg sjunger och spelar ukulele sången: Vem är Kungen i djungeln? 

3

Läs allt!


Tio år sedan min fru Marie och vår son Joel dog

För tio år sedan den 21 december dog min fru strax innan klockan 12 på natten och vår nyförlöste son Joel dog sedan halvfemtiden på morgonen den 22 december.

1

Läs allt!


Senaste kommentarer


Mannen som dödade Guds röst - Del 4: Guds röst

Av Hans Jansson, Uppsala Johannes döparen var Guds röst till i första hand judafolket, men också till den enskilde Herodes Antipas. Han sade ju också om sig själv: ”Jag är rösten som ropar i öknen”.

0

Läs allt!


Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Av Mikael Walfridsson Det här är en chockerande lista, som delades på organisationen ”United with Israel” hemsida. Den beskriver några av dom värsta antisemitiska och antiisraeliska handlingar, som det judiska folket upplevde i 2018. Det var ett år, där antisemitismen visade sitt värsta ansikte.

39

Läs allt!


Kristinebergs-profetian stämmer med vår tid

- En profetia om den sista tiden!

Den gamla profetian från 1800-talet talar om att Jesus skall visa sig i ett berg i Sverige i den sista tiden och sedan på berget så att alla kan se!

13

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 1

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 1 av 10.

3

Läs allt!


”Gud välsigne abort och Förenta staterna i Amerika”

Läsarmejl av nils 

Abort - Mamma

En kvinna hade nu ett program Netflix Airs där hon hyllar abort, och avslutar med orden: "Gud välsigne Abort och Förenta staterna i Amerika", och sjunger och dansar till det.

38

Läs allt!


I helvetet plågas syndarna

Om du går till helvetet, kommer du plågas. Det är vad helvetet är till för. Precis som den rike mannen i Lukas 16, kommer du att plågas i lågor.  Alla syndare går till helvetet, och de går dit för att plågas.

103

Läs allt!


Nyfödda är redan ett ”ex”

Nyfödda är redan ett ex

Bild: Skärmdump från Facebook. 

Invånarna staden New York kan nu ändra sin könstillhörighet utan läkarintyg. Dessutom kan de till och med ändra på sina nyfödda barns könstillhörighet.

5

Läs allt!


Om du är född i fel kropp kan du bli född på nytt

Loui Sand

Bild: SVT. 

Louise Nelum Sandamali "Loui" Sand, 26 år, är en svensk handbollsstjärna som nu slutar att spela handboll för att utredas för könsdysfori. 

2

Läs allt!


Christian Bale: Tack Satan för inspirationen

Läsarmejl: Pelle Lind 

Christian Bale: Tack Satan för inspirationen

Bild: Från TV4. 

Pris för bästa manliga huvudroll gick till skådespelaren Christian Bale i filmen Vice, som tackade sin inspirationskälla: Satan.

43

Läs allt!


Amerika nyheter: Mikrochips inplanteras för valutahantering i Sverige

Läsarmejl av nils 

Microchip

I Stockholm, Sverige väljer 1000-tals att välja Handla med ett litet Micro. Chips, inplanterat under deras skinn.

55

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 464 634 990 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 128 bloggartiklar, 93 268 kommentarer och 61 314 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp