496 online! | Sidvisningar idag: 3 252 | Igår: 161 022 |

www.apg29.nu

gospel-apg29


Live Apg29 | Biblar | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Christer Åberg | Sök | Kontakt

Det har med islam att göra

Det har med islam att göra

Läsarmejl av Stefan Eliasson 

På detta sätt rättfärdigar man sina handlingar. Louisa och Maren är inte unika, nyligen hittade man en massgrav med 34 halshuggna kristna i Libyen.

Varför behöver vi lära oss mer om islam? Intresset är litet men anledningarna är många till varför människor generellt behöver bättra på sina kunskaper. 

Storleken

Blotta storleken är en anledning, islam är historiens näst största religion efter kristendomen. Ca 1,6 miljarder människor, över en femtedel av världens befolkning är muslimer, en siffra som fortsätter öka, inte på grund av att människor själva väljer att tro att solen varje kväll går ner i en grumlig källa, (koranen 18:84) utan på grund av okunnighet, hot om dödsstraff för den som vill lämna, höga födelsetal och migration. 

Antalet muslimer i Sverige och övriga Europa har ökat explosionsartat de senaste åren och när så många människor runt omkring oss delar samma tillhörighet är det viktigt att veta vad de representerar. 

Okunnigheten

Okunnigheten om vad koranen och haditherna säger är stor även inom islam. Majoriteten av muslimer är övertygade om att islam är den enda obestridliga sanningen, då detta är vad de fått höra hela sina liv. Samtidigt får de lära sig att inte ifrågasätta de muslimska källorna. 

De muslimer som konverterat till islam har gjort detta då de i de flesta fall matats med falsk information. Människor som konverterat efter de studerat skrifterna är extremt sällsynta.

”Det höves ej en rättrogen man eller rättrogen kvinna, när Gud och hans apostel avgöra en sak, att hava fritt val i denna sak, och den, som är olydig mot Gud och hans apostel, är fången i uppenbar villfarelse.” (koranen 33:36)

”I Guds apostel haven I nu fått ett härligt föredöme för den, som hoppas på Gud och den yttersta dagen och flitigt åkallar Gud.” (koranen 33:21)

Kunskap

För kristna är kunskap av yttersta vikt då islam förvränger bibelns innehåll. När vi delar med oss av Evangelium till våra muslimska medmänniskor behöver vi veta på vilket sätt de misstolkar budskapet vi förmedlar. Kristna hävdar tex att Jesus är Guds son. För en muslim innebär detta att Gud måste haft sex med en kvinna och fått en son då det är precis vad koranen lär.

”Huru skulle väl himlarnas och jordens skapare kunna hava barn, då han ej har någon maka?" (Koranen 6:101)

Treenigheten

Likadant är det med treenigheten. Ingen kristen har någonsin i historien varken trott eller påstått att treenigheten skulle bestå av Gud, Jesus och Maria. Denna doktrin förvrängs av koranen som lär muslimer att det är just detta vi tror.

”Än när Gud sade: Jesus, Marias son, har du sagt till människorna: ”Tagen mig och min moder till gudar istället för Gud! (koranen 5:116)””

Kärnan

Själva kärnan i den kristna tron är Jesus död, uppståndelse och hans gudomlighet. Islam förnekar inte bara allt detta utan det är dessa doktriner vi oftast måste försvara då muslimer är tränade att attackera just dessa.

”Och sade: Vi hava förvisso dödat Kristus, Jesus, Marias son, Guds apostel men de hava varken dödat eller korsfäst honom, utan de tycktes dem blott så, och de, som tvista därom, hava sannerligen svävat i tvivel, enär de ej haft någon kunskap om honom, utan endast antaganden att rätta sig efter; de hava ej dödat honom i verkligheten, utan Gud har upptagit honom till sig, ty Gud är väldig och vis. (koranen 4:156)”

Där okunnigheten är störst

I de länder där okunnigheten är störst, där frodas islam som bäst. Sverige är ett ypperligt exempel på detta. Den generella okunnigheten gör att media, politiker och muslimska predikanter kan säga vad som helst och människor tror dem. 

Exempel på detta är de otaliga gånger vi får höra från någon imam efter ytterligare en dödlig terrorattack i Allahs namn att dådet inte har något med islam att göra. Vi får ofta höra att till exempel Muhammed var en kvinnorättskämpe då vi i väst respekterar kvinnors frihet. Detta är lögner men folk tror på det.

Två unga kvinnor halshuggna

Vi kan ta Louisa Vesterager Jespersen och Maren Ueland som exempel, två unga kvinnor som blev bestialiskt halshuggna på semester i Marocko. Någon på en minnesceremoni påstår att morden inte har med islam att göra och statliga SvT är blixtsnabba att haka på. Detta har allt och endast med islam att göra. 

Notera att morden var en laginsats vilket säger en hel del. Hade jag sagt till mina vänner att vi skulle överfalla två turister, brutalt halalslakta dem, filma allt och lägga upp på sociala medier så hade de sett till att få mig inspärrad. Vad rättfärdigar mördarnas handlingar? Jo koranen och haditherna!

”Deras lön, som bekämpa Gud och hans apostel och anstifta ofärd på jorden, varder blott, att de dödas eller korsfästas, eller att deras händer och fötter avhuggas korsvis, eller att de förvisas ur landet. Detta varder deras skam i detta livet, och i det tillkommande väntar dem ett förskräckligt straff.” (koranen 5:37)

Trohet till IS

Vad har två turister att göra med de vaga brotten att ”bekämpa Gud och hans apostel och anstifta ofärd på jorden”? Louisas och Marens mördare har svurit trohet till IS. Både Norge och Danmark är del i den globala koalition som på olika sätt bidragit till att bekämpa IS. Louisa och Maren finansierade kampen mot IS genom att betala skatt och på så sätt gjort sig skyldiga till ovanstående brott.

Enligt Muhammed själv i så mottager den som stödjer eller utrustar soldater samma lön som soldaterna själva. Detta gäller mot Allahs sak lika mycket som för.

”Den som utrustar en krigare i Allahs sak, kommer att få en belöning som hans, utan att det förringar krigarens belöning i det minsta.” (Sunan Ibn Majah 2758)

Massgrav med 34 halshuggna kristna

På detta sätt rättfärdigar man sina handlingar. Louisa och Maren är inte unika, nyligen hittade man en massgrav med 34 halshuggna kristna i Libyen. 

Vi vet att islam är av djävulen i halshuggningens symbolik. Jesus är församlingens huvud och församlingen är kroppen och det är klart att satan vill skilja dessa åt.

I väntan på Jesu återkomst, Stefan Eliasson


Stefan Eliasson

Läsarmejl

Artiklar och video som är gjorda av andra än Apg29.nu kan ha åsikter som bloggsajten inte delar.


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg lördag 5 januari 2019 22:36 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


0 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Vad jag tror på - Del 2

Christer Åberg berättar om sin tro. Del 2.

0

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 3

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. Del 3 av 10.

0

Läs allt!


Kommer den som bytt kön till himlen?

Transsexuell

Kommer de människor till himlen som har bytt kön genom operation?

8

Läs allt!


Jesu trovärdighet bevisad genom hans uppfyllda förutsägelser!

Läsarmejl av nils Avgörande för den sanningshalt ett budskap innehåller, är dess talesmans Trovärdighet. Då Bibeln talar om Gud och människans eviga tillvaro, om Himlen och Helvetet måste dess upphovsman tålas att granskas.

1

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

21

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 1

I den här videon berättar jag vad jag tror på. Detta är den första videon av flera delar.

1

Läs allt!


Kristna förföljs mer än någonsin

Open Doors World Watch List 2019

Bild: Open Doors. 

Open Doors årliga World Watch List om förföljda kristna visar att 2019 är värsta året hittills. Det är i särklass svåraste året sedan mätningarna startade.

19

Läs allt!


Syndares vän?

Vänner

Läsarmejl av David Billström Jesu är vår främsta förebild på att nå ut till människor som inte är troende. När Jesus vandrade på jorden så visste han vad som rörde sig inom människor som kom till honom. Han är densamme idag.

2

Läs allt!


En korsfäst McJesus på museum i Israel

Korsfäst McJesus

Bild: SVT. 

Protester i Israel mot Jani Leinonens "konstverk" McJesus som föreställer en korsfäst Ronald McDonald.

6

Läs allt!


Bered dig att möta Gud - Mannen som dödade Guds röst - Del 7

Romare

Av Hans Jansson, Uppsala 

”Vi vill leva, vi vill leva!” Jag minns ännu hur jag greps av en gränslös panikångest då jag hörde den obevekliga dödsdomen upprepas gång på gång.

0

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 2

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 2 av 10.

3

Läs allt!


Den oönskade - Del 17

Christer Åberg hälsar

Nu fortsätter jag med min omskakande och uppskattade följetong från min barndom. Berättelsen kommer öka sin intensitet och bli ännu mer dramatisk. Några mycket spännande och gripande avsnitt ligger nu framför.

0

Läs allt!


En tigande Jesus - Mannen som dödade Guds röst - Del 6

Romersk soldat

HANS JANSSON, Uppsala Herodes Antipas möter oss igen i den bibliska historien. Denna gång står han inför Jesus. Det hade då gått tre år sedan Johannes döparens halshuggning.

2

Läs allt!


Lögnen, falskheten och sveket

Lögnen av Annie Lööf

71

Läs allt!


Ondskans list - Mannen som dödade Guds röst - Del 5

Soldat

Av Hans Jansson, Uppsala Det vilar något ”listigt” och ondskefullt över Herodias agerande i det sammanhang vi beskriver. Det för mina tankar till vad som står i första Moseboken.

5

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Skapade till man och kvinna

Vad Gud har sammanfogat av Egon Mellin

Av Egon Melin Redan i skapelsen hade Gud bestämt, att det skulle råda könsskillnad i människosläktet. Därför heter det: ”Till man och till kvinna skapade han dem."

8

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


Demoraliseringens gift

Läsarmejl av David Billström När man gör allt detta blir ett samhälle demoraliserat. Och ett demoraliserat samhälle är svagt. För människor har fullt upp med sina egna problem.

4

Läs allt!


Mannen som dödade Guds röst - Del 4: Guds röst

Av Hans Jansson, Uppsala Johannes döparen var Guds röst till i första hand judafolket, men också till den enskilde Herodes Antipas. Han sade ju också om sig själv: ”Jag är rösten som ropar i öknen”.

0

Läs allt!


Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Av Mikael Walfridsson Det här är en chockerande lista, som delades på organisationen ”United with Israel” hemsida. Den beskriver några av dom värsta antisemitiska och antiisraeliska handlingar, som det judiska folket upplevde i 2018. Det var ett år, där antisemitismen visade sitt värsta ansikte.

39

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 03, lördag 19 januari 2019 kl. 00:54

Jesus söker: Henrik!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Kristinebergs-profetian stämmer med vår tid

- En profetia om den sista tiden!

Den gamla profetian från 1800-talet talar om att Jesus skall visa sig i ett berg i Sverige i den sista tiden och sedan på berget så att alla kan se!

13

Läs allt!


Christer Åberg sjunger: Vem är Kungen i djungeln?

Måste bara ses! Christer Åberg sjunger och spelar ukulele sången: Vem är Kungen i djungeln? 

3

Läs allt!


Tio år sedan min fru Marie och vår son Joel dog

För tio år sedan den 21 december dog min fru strax innan klockan 12 på natten och vår nyförlöste son Joel dog sedan halvfemtiden på morgonen den 22 december.

1

Läs allt!


Senaste kommentarer


De troendes uppryckande - Del 1

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 1 av 10.

3

Läs allt!


”Gud välsigne abort och Förenta staterna i Amerika”

Läsarmejl av nils 

Abort - Mamma

En kvinna hade nu ett program Netflix Airs där hon hyllar abort, och avslutar med orden: "Gud välsigne Abort och Förenta staterna i Amerika", och sjunger och dansar till det.

38

Läs allt!


I helvetet plågas syndarna

Om du går till helvetet, kommer du plågas. Det är vad helvetet är till för. Precis som den rike mannen i Lukas 16, kommer du att plågas i lågor.  Alla syndare går till helvetet, och de går dit för att plågas.

102

Läs allt!


Nyfödda är redan ett ”ex”

Nyfödda är redan ett ex

Bild: Skärmdump från Facebook. 

Invånarna staden New York kan nu ändra sin könstillhörighet utan läkarintyg. Dessutom kan de till och med ändra på sina nyfödda barns könstillhörighet.

5

Läs allt!


Om du är född i fel kropp kan du bli född på nytt

Loui Sand

Bild: SVT. 

Louise Nelum Sandamali "Loui" Sand, 26 år, är en svensk handbollsstjärna som nu slutar att spela handboll för att utredas för könsdysfori. 

2

Läs allt!


Christian Bale: Tack Satan för inspirationen

Läsarmejl: Pelle Lind 

Christian Bale: Tack Satan för inspirationen

Bild: Från TV4. 

Pris för bästa manliga huvudroll gick till skådespelaren Christian Bale i filmen Vice, som tackade sin inspirationskälla: Satan.

43

Läs allt!


Amerika nyheter: Mikrochips inplanteras för valutahantering i Sverige

Läsarmejl av nils 

Microchip

I Stockholm, Sverige väljer 1000-tals att välja Handla med ett litet Micro. Chips, inplanterat under deras skinn.

55

Läs allt!


Den andliga världen i full aktivitet för en enda persons frälsning

Christer Åbergs mycket viktiga budskap om hur värdefullt en enda persons frälsning är.

1

Läs allt!


Det har med islam att göra

Det har med islam att göra

Läsarmejl av Stefan Eliasson På detta sätt rättfärdigar man sina handlingar. Louisa och Maren är inte unika, nyligen hittade man en massgrav med 34 halshuggna kristna i Libyen.

0

Läs allt!


2019 – En profetisk resa

2019 – En profetisk resa

Av Mikael Walfridsson Allt medan hemsidan har haft jullov och har haft möjlighet för att stilla sig, så har världen inte på något sätt gjort det. Ni som har följt med i media här över jul och nyår, har haft möjlighet att ta del av nyheter som både berör och påverkar oss.

10

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 464 257 514 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 125 bloggartiklar, 93 220 kommentarer och 61 262 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp