625 online! | Sidvisningar idag: 1 215 | Igår: 199 703 |

www.apg29.nu

Annons
 

Chatt Nyhetsbrev Biblar Läsarmejl Bönesidan Dagens ros Date29 Kommentarer Fråga Christer Kontakt Sök

Det profetiska skeendet i Israel

Vi lever i en profetisk tid. Profetia efter profetia går i uppfyllelse när det gäller Israel och Judafolket som är Guds folk.

Nyligen träffades USA:s president Donald Trump och Israels premiärminister Benjamin Netanyahu.

Det är oerhört viktigt vad som sker i Israel och Mellanöstern. Bibeln har mycket att säga om detta.

Vi lever i en profetisk tid. Profetia efter profetia går i uppfyllelse när det gäller Israel och Judafolket som är Guds folk.

Villolära

Det är också viktigt för oss kristna att vi ber för Israel och Judafolket. Det finns en villolära som ibland skymta fram bland kristna och det är att vi behöver inte evangelisera för judar folket. De menar att judarna som Guds egendomsfolk nedan är frälsta.

Nej men måste ta emot Jesus för att bli frälst frälsningen gäller för judarna också inte bara Hedningarna. Hedningarna behöver ta emot Jesus för att bli frälsta och på samma sätt måste naturligtvis judarna ta emot Jesus för att bli frälsta.

Det finns inget annat sätt att bli frälst på. Annars skulle inte Jesus och kommit till judafolket han kommer ifatt frälsaren. Och dessutom Har Jesus sagt till sina lärjungar att de ska gå ut i hela världen och evangelisera predika för hela skapelsen.

Jesus är enda vägen

Detta gäller att predika för judafolket också. Och Jesus sade sagt att ingen kommer till Fadern utom genom honom .Detta gäller för judar folket med. Gud och folket kan inte komma till fadern på annat sätt än genom Jesus Kristus. De som liksom alla andra människor.

Det finns bara ett enda sätt att bli frälst på det är att man vänder sig till Jesus och ta emot honom. Detta gäller för judarna att detta gäller för dig också som tillhör ett annat folk.

Jesus Kristus är den enda vägen till Gud och det finns inget annat namn Livet under himlen bland människor genom Vilket vi blir frälsta.

Har du tagit emot Jesus? Gör det innan det är för sent.


Skriv ut Bädda in Mejla

 
Publicerat av torsdag 16 februari 2017 22:55 | #judarna #israel #donald+trump #benjamin+netanyahu #svpol | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

APG29 NÅR TUSENTALS VARJE DAG!
Gillar du Apg29?
Swisha en peng till: 070 935 66 96


12 kommentarer

Michael Häggqvist

Bra sagt och nödvändigt. Har tyvärr hört flertal Israelvänner som slirar på denna sanning om att Judar också behöver Jesus för att bli frälst.

"Juden främst men också greken"

Vilka är det Jesus predikar om att ingen kommer till Fadern utan att gå genom honom? Är det inte judar han predikar för just då? Det gäller givetvis alla men just där och dår det ju judar som får höra detta.

Svara -   - 17/2-17 06:35 -


Lärjungen

Det är rätt att vi kristna också ska evangelisera till judarna för att de ska kunna ta emot den enda frälsningsvägen genom Jesus Kristus.

En och annan jude kommer på detta viset bli frälst men det stora antalet judar blir det när de två huvudvittnena träder fram enligt Uppenbarelsebokens profetia. De kommer profeterar i 3 år och 6 månader innan Jesus kommer tillbaka och ställer sina fötter på Oljeberget och då kommer de alla bli räddade.

Återigen mycket bra skrivet på denna blogg.

Frid i Herren Jesu namn / lärjungen

Svara -   - 17/2-17 07:04 -


AnnMarie

Det finns en villolära som ibland skymtar fram hos kristna....

Ja och det är detta som kan vara förvillande.De tror att judarna per automatik blir frälsta oavsett hur de lever men att detta inte gäller hedningarna! Är det så måste det ju rimligen gälla alla folk för judarna har ju ingen gräddfil till himlen!

Svara -   - 17/2-17 14:50 -


Lärjungen

Svar till AnnMarie .

Judarna har det företrädet att de är Guds egendomsfolk enligt löftet. De är förutbestämda av Gud att kvarlevan av Israels 12 stammar kommer ta emot Jesus. De kommer lyssna på de två huvudvittnena när de profeterar höjda i säcktyg. Denna gräddfil gäller inte hedningarna. Hedningarna kommer gå emot dessa profeter med den falska kyrkan i täten. Hednaförsamlingen är i detta skede redan boktryckt för vi mötte Herren Jesu på skyarna uppe i luften, medans kvarlevan av Israel tar emot Jesus på Oljeberget. Detta är två skiljda händelser. Det ena är Jesu Kristi uppenbarelse gällande brudeförsamlingen (parusia) och den andra är Jesu andra tillkommelse med början av 1000 års riket. Bruden ska först fira bröllop innan 1000 års riket kan begynnande.

Pre-trib läran följer bibelns profetior liksom löftet till Guds egendomsfolk Israel.

Svara -   - 17/2-17 15:36 -


Erik S

Svar till Lärjungen.

Det är nog så rätt som du skriver. Men håller inte riktigt med dig om att"en och annan jude kommer på detta vis bli frälst". Det blir inte bara en och annan, det är många, många som kommer bli frälsta. Redan nu pågår en Messiansk väckelse i Israel, som är av "profetiska mått". Flera hundra Messianska församlingar växer upp. Vanliga judar, ortodoxa judar, sekulariserade judar, rabbiner, ja många upptäcker vem Messias är. När man håller möten, så räcker inte lokalerna till, man måste söka större lokaler, folk strömmar till. Under och tecken sker. Det här är fantastiskt. Se Ef. 2:14-16. Nånting stort är på gång, helt enligt Bibeln. I ett senare skede skall judarna vara dom som evangeliserar till "jordens ändar". Vi ska be för Israel och Jerusalem, att mycket fantastiskt ska hända där. Amen.

Svara -   - 17/2-17 16:19 -


Lärjungen

Svar till Erik S.

Intressant det du skriver. Frågan är om dessa Messianska judar erkänner att Jesus är Gud. Tror de att Han är Herren? Att judarna tror att Herren är en, det förstår jag men hur får de ihop hela gudomens Hemlighet?

Vet dessa Messianska judar vilket som är Faderns och Sonens och den Helige Andes Namn? Hur förhåller sig sambandet mellan Faderns och Sonens enhet?

Jag tvivlar inte på dig att väckelse börjat i Israel men så länge de 2 huvudvittnena inte profeterar i Israel så kvarstår en gallring vilka som är av Israels 12 stammar, de 144 000.

Svara -   - 17/2-17 18:06 -


Leif Boman

Svar till Lärjungen.

Vet dessa Messianska judar vilket som är Faderns och Sonens och den Helige Andes Namn?

Jag tror att många av de judar som blivit pånyttfödda på riktigt vet det rätta namnet på Gud! De kallar Honom förstås för Yeshua men de vet nog nu den treenige Gudens rätta namn.

Här i västvärlden så känner kristenheten endast till Sonens namn, inte Faderns och den Helige Andens namn. Det har du väl märkt lite överallt. Frågar man även här inne vad Gud Fader heter så får man inget svar, vilket tydligt betyder att de flesta är osäkra och inte vet. Många säger att de känner Gud men vet inte vad den treenige Guden heter. Det rimmar ganska dåligt i mina öron!

Flertalet vet ju heller inte hur man svarar någon som frågar vad den Helige Andens namn är? Man tycker att det är okej att döpa i både Faderns och den Helige Andens namn men, frågar man vad dessa heter så blir det tyst, märkligt va?

Jesu frid...

Svara -   - 17/2-17 18:45 -


AnnMarie

Lärjungen

Då kan vi ju dra slutsatsen att Gud faktiskt har anseende till person.

144 000 speciellt utvalda till frälsning (i gräddfilen ) Det är inte många,så då kan vi ju förstå att de flesta judar genom historien får dela plats med hedningarna i helvetet! ?

Svara -   - 18/2-17 06:30 -


Lärjungen

Svar till AnnMarie .

Domen överlåter jag till Herren. Jag kan bara tro vad som står i Guds Ord. Mina tankar och känslor måste jag lägga åt sidan. Guds vilja är min vilja. Vi är förutbestämda i Kristus innan jordens grund lades. All ära till Jesus och dem som tror Honom.

Svara -   - 18/2-17 09:51 -


Lennart

Otroende judar utgör inte Guds egendomsfolk, tvärtom.

”Sanna judar

Vi får förkunna Ordet och be att Kristus öppnar den dörren. Kristus berättar senare hur han gjorde det församlingen i Filadelfia, men vi ska första ser hur församlingen trots Kristi närvaro, inte åkte i någon gräddfil, utan hade en svår tillvaro. ”Se, jag överlämnar åt dig några från Satans synagoga, några som säger att de är judar men inte är det utan ljuger.” (Uppb 3:9) Församlingen hade bekymmer med judarna. Men han förklarar att i ordets andliga mening är judarna inte judar. Sann jude är nämligen inte de som skryter med sin omskärelse och sitt släktskap med Abraham. Sanna judar är de som tror på Abrahams löfte, de som tror på Kristus. Skriften säger: ”Den är inte jude som är det till det yttre, och omskärelse är inte något som sker utvärtes på kroppen. Den är jude som är det i sitt inre, och hjärtats omskärelse sker genom Anden och inte genom bokstaven. En sådan får sitt beröm, inte av människor utan av Gud.” (Rom. 2: 28, 29) De som kallar sig judar, men inte är tror på Kristus, är säger dagens text Satans synagoga. Församlingen är säger Galaterbrevet 6: 16: ”Guds Israel”.

Svara -   - 18/2-17 20:50 -


Peter Hall

Svar till Leif Boman .

Det är okej att döpa i både Faderns och den Helige Andens namn, men frågar man vad dessa heter så blir det tyst

Då tycker jag, att du skall tala om vad de heter, så den här frågan blir löst en gång för alla.

I Jesu namn

Svara -   - 21/2-17 13:19 -


Leif Boman

Svar till Peter Hall.

Du sa det!

Svara -   - 21/2-17 13:27 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Se upp för göken

Text och bilder av Reine Jonsson 

Gökungen matas av ängspipelärkan - Se upp för göken

En vuxen ängspipelärka matar en gökunge. 

När gökägget har kläckts ut knuffar gökungen ut de stackars små lärkungarna och gökungen blir därefter envåldshärskare och ensam om lärkparets gunst. Där efter blir han bara mer och mer tuffare i boet mot sina fosterföräldrar och stressar paret ideligen med sitt tiggande efter mera mat.

0

Läs allt!


Min dotters dröm om den vackra kvinnan

Läsarmejl av Jan-Åke Henriksson 

Vacker farlig kvinna

Min dotter som knappt läst bibeln fick en förunderlig dröm i natt att många kristna försökte i sig själva att vara goda och snälla där ingen såg att de var på väg åt ett fel håll och avvikit från den smala vägen. 

38

Läs allt!


Martin Luthers 95 teser

Martin Luthers 95 teser.

Martin Luthers 95 teser. 

Martin Luthers 95 teser satte igång hela reformationen på 1500-talet. Vad skrev Luther egentligen? - Läs alla de berömda teserna här!

6

Läs allt!


Den falske profeten Påvens förrädiska judaskyssar

Johannes Paulus II kysser Koranen.

Ulf Ekmans skyddshelgon påve Johannes Paulus II kysser Koranen. 

Överallt kysser påven. Han kysser koranen, avgudastatyer, marken, biblar, män, kvinnor, barn, och fötter. Men hans kyssar är inte heliga utan förrädiska "judaskyssar".

11

Läs allt!


Idag pågår världens största kristna väckelse

Världens största kristna väckelse pågår idag.

Idag pågår världens största kristna väckelse! Varje dag får många höra talas om Jesus för första gången och varje dag tar många emot Jesus och blir frälsta överallt i världen!

19

Läs allt!


Jesus i krubban utbytt mot korv med bröd

 Jesus i krubban utbytt mot korv med bröd.

Greggs i Storbritannien har en reklambild bytt ut Jesus i krubban mot en korvrulle. Efter starka reaktioner har de bett om ursäkt. 

4

Läs allt!


Smith Wigglesworths ÄNDETIDS-profetia från 1947

Läsarmejl av Johan

Smith Wigglesworths.

Smith Wigglesworths ÄNDETIDS-profetia från 1947: När Ordet och Anden kommer samman, så kommer det att bli den största Helige Andes rörelse som nationen, och förvisso världen, någonsin har sett.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 46, lördag 18 november 2017 kl. 00:10

Jesus söker: Lillemor, Moa!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Reformationens nödvändighet

Av Holger Nilsson  

Martin Luthers 95 teser .

Det är nu 500 år sedan reformationen startade 1517. Den behövdes då och den behöver alltjämt hållas vid liv nu. Överslätande av denna händelse tyder på att man inte förstått betydelsen av den.

8

Läs allt!


Senaste kommentarer


Trons vila

Läsarmejl av nassenalle 

Trons vila.

Genom stillheten och förtröstan blir vi starka Jesaja 30:15. Vilan i Herren är beredd för alla som lämnat sitt eget liv i Hans hand. 

2

Läs allt!


Den falske profeten påve Franciskus förnekar himlen och helvetet

Kommentar av Per i artikeln Jesus visar en syster uppryckelsen och vredesskålarna 

Den falske profeten påve Franciskus förnekar himlen och helvetet.

Bild: nnettle.com. 

Den förre påven uppges ha gett upp tanken om skärselden som en fysisk plats utan istället som en andlig reningsprocess. Den nuvarande påven uppges, enligt flera källor, dock gå ännu längre och förkastar även både himlen och helvetet.

24

Läs allt!


AktuelltApg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 53 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 33 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 16 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 11 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 9 år om han hade levt idag. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

625 online! | Sidvisningar idag: 1 215 | Igår: 199 703 |

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab

TA EMOT JESUS!

↑ Upp