Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg Ny! | Kommentarer | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Himlen TV7

Det var inget äpple som Eva åt

Och inte heller hade ormen några ben!

Ett bett i ett rött äpple.

I den här artikeln slår jag hål i en del myter och bibliska missuppfattningar som en del har. Du kommer att bli förvånad när du ser vad det verkligen står i Bibeln!

Christer ÅbergAv Christer Åberg
måndag, 16 december 2019 12:00

Det var inget äpple som Eva åt

Och kvinnan såg att trädet var gott att äta av och en fröjd för ögat. Trädet var lockande eftersom man fick förstånd av det, och hon tog av frukten och åt. Hon gav också till sin man som var med henne, och han åt. (1 Mos 3:6.)

Du har ofta hört att Eva och Adam åt ett äpple i Lustgården. Var har folk fått det ifrån? Det står inget om något äpple.

"Men av trädet med kunskap om gott och ont skall du inte äta, ty den dag du äter av det skall du döden dö." (1 Mos 2:17.)

Däremot står det klart och tydligt vad frukten heter: kunskapen på gott och ont.

Trädet heter kunskapen på gott och ont. Därmed heter naturligtvis frukterna från trädet så.

Ormen hade inga ben

Men ormen var listigare än alla markens djur som HERREN Gud hade gjort. Han sade till kvinnan: "Har Gud verkligen sagt: Ni får inte äta av alla träd i lustgården?" (1 Mos 3:1.)

En del har fått för sig att djuret ormen knallade omkring på ben i Lustgården. Nej han knallade inte omkring på ben. Inte heller var det djuret ormen som kom till Eva och pratade med henne.

Och han grep draken, den gamle ormen, det är Djävulen och Satan, och band honom för tusen år. (Upp 20:2.)

I Bibelns sammanhang står det klart och tydligt att det var djävulen som kom till henne.

Då sade HERREN Gud till ormen: "Eftersom du har gjort detta, skall du vara förbannad bland alla boskapsdjur och vilda djur. På din buk skall du gå, och jord skall du äta så länge du lever. (1 Mos 3:14.)

När Gud säger till ormen djävulen att han skall gå på sin buk så betyder det att han blev dömd. Det handlar inte om att djuret orm blev av med sina ben och nu plötsligt bara fick kräla.

Valfisk?

Men HERREN sände en stor fisk som slukade Jona, och han var i fiskens buk i tre dagar och tre nätter. (Jona 2:1.)

Det var ingen valfisk eller val som Jonas blev slukad av. i bibeln står det att det var en "stor fisk" och inget annat.

Knäppa sina händer?

Låt min bön gälla inför dig som ett rökoffer, mina lyfta händer som ett aftonoffer. (Ps 141:2 .)

Visste du att det står ingenstans i Bibeln att man ska knäppa sina händer när man ber? Däremot står det om lyfta händer.

Salig på sin tro?

Jesus sade till honom: "Därför att du har sett mig, tror du. Saliga är de som tror, fastän de inte ser." (Joh 20:29.)

Du har ibland hört att "var och en blir salig på sin tro", men det är varken sant eller ett bibelcitat. Det är endast genom tron på Jesus du blir salig.

Hur många var de visa männen?

När Jesus var född i Betlehem i Judeen på kung Herodes tid, se, då kom visa män från Östern till Jerusalem. (Matt 2:1.)

"De tre vise männen" finns inte i Bibeln. De visa männen finns men det står ingenstans i Bibeln att de skulle ha varit tre. De kan ha varit tre, men lika gärna två eller flera.

Oftast föreställer man att de visa männen red på kameler när de följde stjärnan för att hitta Jesus. Men det nämns ingenstans i Bibeln om några kameler som de visa männen skulle ha ridit på!

Vad red Maria på till Betlehem?

Så for också Josef från staden Nasaret i Galileen upp till Judeen, till Davids stad som heter Betlehem, eftersom han var av Davids hus och släkt. Han for dit för att skattskriva sig tillsammans med Maria, sin trolovade, som var havande. (Luk 2:4-5.)

När Josef och Maria reste till Betlehem så avbildas de ofta att Josef ledde en åsna med sin höggravida Maria på. Men i bibeltexten står det ingenting om någon åsna!

Är Petrus den himmelska dörrvakten?

Men när de hade gått för att köpa kom brudgummen. Och de som stod färdiga gick med honom in till bröllopsfesten, och dörren stängdes. Sedan kom de andra jungfrurna tillbaka och sade: Herre, Herre, öppna för oss! Men han svarade: Amen säger jag er: Jag känner er inte. (Matt 25:10-12.)

I roliga historier brukar det skämtas om Sankte Per som har makt att släppa in folk i himlen. Men "Sankte Per", det vill säga Petrus, har absolut ingen sådan makt. Det är endast Jesus Kristus som kan släppa in folk i himlen. Och insläppt blir du om du har tagit emot honom.


#Bibeln #Missförstånd #Myter


14 kommentarer


x
Lars bråmå
måndag, 16 december 2019 12:35

Att man tror att det var tre vise män, beror troligen på att det var tre olika gåvor de bar fram till Jesusbarnet.

Svara

x
Mikael W
måndag, 16 december 2019 12:50

Hmmmmm.....inte helt säker på om jag håller med dig Christer om namnet på frukten. En kokosnöt växer ju inte på ett kokosnötsträd, utan på en palm....

Det kan ha varit vilket fruktträd som helst, men min kvalificerade gissning är att kunskapen frukt var ett granatäpple......men jag brukar oftast ha fel


Svara

x
Christer Åberg svarar Mikael W
måndag, 16 december 2019 13:26

Det står varken äpple eller granatäpple i bibeln!

Däremot visste jag inte att kokosnöt är en frukt.

https://receptlchf.se/kokosnot-ar-ingen-not/

Man lär sig alltid något nytt. 🙂

Svara

x
Mikael W svarar Christer Åberg
måndag, 16 december 2019 15:00

Det kanske blir lite långsökt, men Moses och Aaron var ju släkt med Adam och Eva, som ju plockade och åt av frukten.

Aaron dekorerade sina översteprästkläder med granatäpplen (2 Mos. 28:34) enligt instruktion från Gud, och brorsan Moses skickade spejare för att plocka granatäpplen i druvdalen i Kanaans land (4 Mos. 13:23), så granatäpplet måste ha haft en speciell betydelse (?)

Även Kung Salomo, som ju var smart och besatt mycket ”kunskap” dekorerade sina kläder med granatäpplen (lite osäker på det, hittar inte bibelstället).

Detta bevisar inte att Adam åt ett granatäpple, men sannolikt växte denna frukt i Edens lustgård, och då kan man ju gissa på den frukten mer än t.ex bananen som inte var förädlad på den tiden och nästan oätligSvara

x
Therese
måndag, 16 december 2019 15:31

Skulle vilja tillstå att du nog har "rätt" här Mikael.
Granatäpple är en särskild frukt för judarna också.
Men huvudsaken är att det var frukten med kunskapen på gott och ont.

Svara

x
Victoria
måndag, 16 december 2019 16:55

En sak jag funderat på när man ser teckningar etc med de vise männen så är de ofta avbildade med kronor, varför? Varför avbildas dom som kungar med kronor?

Svara

x
Emma svarar Mikael W
måndag, 16 december 2019 20:45

Till dig min vän

Granatäpple
2 Mos 28:33, 34
2 Mos 39:24-26
4 Mos 13:23
4 Mos 20:5
1 Kung 7:18, 20, 42
2 Kung 25:17
2 Krön 3:16
2 Krön 4:13
Höga v 8:2
Jer 52:22, 23Svara

x
Mikael W svarar Emma
måndag, 16 december 2019 20:58

Oj, tack Emma, det är ju nästan så att hela bibeln är full av granatäpplen .....

Den vise Kung Salomo gillade tydligen granatäpplen. Var det därför han besatt så stora kunskaper? Åt han t.o.m av kunskapens frukt????

Men, var det så vist att ha 700 hustrur och 300 bihustrur?Svara

x
Emma svarar Mikael W
måndag, 16 december 2019 21:02

Nää där gick han allt bet på klokskapen... Det blev kanske för mycket granatäpplen i alla fall.... 😉

Svara

x
Maria S
tisdag, 17 december 2019 08:56

Jag tror att den förbjudna frukten var druvan, för när de syndade och kände sig nakna, vad de brukade täcka sig själva,
druva blad, blad heter (parra)

kolla Jesaja 34: 4

Svara

x
Micha
tisdag, 17 december 2019 13:20

Jag älskar Granatäpple. En av dem godaste frukterna. Fick tyvärr akut Leukemi i somras och har nu efter olika behandlingar och stamceller från en annan person nu blivit av med min svåra sjukdom. Men jag behöver äta medicin i flera månader till för att inte stöta bort stamcellerna. Då till frukten. Granatäpple är så pass starkt att de bryter ner många typer av medicin i kroppen så att dem inte kan göra det dem ska i kroppen. Så jag får avvakta flera månader till på att kunna äta Granatäpple. Granatäpple heter på Thai Taptim.
Så att den har stark verkan i kroppen verkar finnas någon sanning i.

Svara

x
Stefan Jonasson
onsdag, 18 december 2019 01:39

Kunskapens frukt på ont och gott... När ni äter av den skall ni bli som GUD.. Ingalunda skall ni dö! Ni ska själv bestämma vad som är rätt och fel.. Glöm GUD det är ni som är er egen GUD.. Det låter som att frukten var orginalsynden HÖGMODET

Svara

x
Stefan Jonasson
onsdag, 18 december 2019 02:04

Jes 14:12-13 hur har du inte fallit från himlen du strålande stjärna du gryningens son... Du sa i ditt hjärta jag skall stiga upp till himlen, ovanför guds stjärnor skall jag upprätta min tron. Hes 28:112-13 du var en mönsterbild av fullkomlighet.. Full av visdom.. I edens lustgård bodde du Hes 28:15 du var fullkomlig på alla dina vägar från den dag du skapades, till dess orättfärdighet blev funnen hos dig... 17 eftersom ditt hjärta var högmodigt på grund av din skönhet och du fördärvade din visdom på grund av din prakt.

Svara

x
Fredrik Fregoran Göransson
onsdag, 25 december 2019 02:09

Att vi äter kunskapens träds frukter är inte riktig frukt utan är datorer som skapar odjurets system där systemet tvingar oss registera register programmet som leder mot vilddjurets märke. Vad vi tillhör två raser homo saipes betyder evolition slavar mot satans rike. homo christian tillhör guds rike medborgare i himmeln. Dessutom i gamla testamentet nekussdar kungen drömde om statyn huvudet är guld bröst brons till ben är järn som utveckla till krigskomplex där görs vapen dödar oss varandra och det är samband tidsepoker till sluten järn och människor blandas varandra är fötter detta menas att maskiner och människor blandas blir cyborger chip till händer är för ekonomi och chip där finns systemet som stänger guds ord extistens är hjärnan. om ni har hört talas om Elon Musk han pratade om chip i hjärnan påverkar människor han är fallen ängel som kommer in världen. dessutom vi ska inte vara blandras ormens frö med reptiler och annat vi är människor av guds avbild Adam och eva vi ska vara ren orignaler inte nån kopior kloner blandras om det finns varningar från gud att vi äter kunskapens träds frukt där finns två världar satans rike och guds rike var vi tillhör detta och det finns internet vi ska skilja vad som är rätt eller fel om dom påverkar er sinne vi ska använda internet men vi ska ha baktanke vad jag berättar till alla bibeln varnar oss vad det finns saker som är bra eller dålig och bibeln är dataspråk från hebresiska där är grunden till antikens civilsation där berättas om framtiden och det finns onda och goda träd där är frukter grenar vad är ondas träd?? jo det är akkanakui nefilim utveckla till vampyrer och vidare så det är cyborger som är frukter livets träd är motsatsen till ondas träd är jesus som är trädet frukter är guds barn orignal jag kan skriva mer men det räcker så och jag önskar er god jul och jesus välsignar er amen

Svara

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan

fredag 24 januari 2020 20:20
Bed jag får tag på en annan lägenhet på lugnet i stan här jag bor nu är det fester varje helg och det har börjat i kväll redan med hög musik och oväsen vrål i trapphuset.

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarStöd Apg29:

Mer info hur du kan stödja finner du här!

Kontakt:

MediaCreeper Creeper

↑ Upp