Surfar nu: 570 www.apg29.nu


Tack för att du läser Apg29. DELA gärna till dina vänner. Du kan också stödja Apg29 genom att sätta in en valfri GÅVA på BANKKONTO 8169-5,303 725 382-4. På internetbanken går det att ställa in så att du automatiskt ger en summa varje månad. Men om du hellre vill kan du SWISHA in en frivillig summa på 070 935 66 96. Tack.


Vill du bli frälst?

Ja

Nej


Publicerades torsdag 1 januari 1970 01:00 | | Permalänk | Kopiera länk | Mejla

3 kommentarer

Calle 13/3-2019, 16:27

Det innebär tvärtom välsignelse om man öppnar upp och hjälper det judiska folket, exempelvis Dominikanska republiken som var ett av få länder i världen som tog emot judar på 30 och 40 talet under förföljelsen i Europa. Dominikanska republiken är idag ca 10 gånger rikare än grannlandet Haiti trots att dom delar är på samma ö.

Winston Churchill sa, "det vi gör mot judarna, det gör vi mot oss själva"

Svara


AnnMarie 13/3-2019, 17:10

Man kan ju undra hur många oskyldiga som fått sätta livet till i dessa stormar,jordbävningsr mm som inträffat bara för att deras ledare gjort något mot Israel som inte föll i god jord hos vår Herre?🤔

Vi ska inte tala om vad Gud ska göra men man kan ju önska att de skyldiga blev straffade i stället för de oskyldiga!

Svara


Bengt 13/3-2019, 20:40

Churchill var nog en klok man

Svara


nils 13/3-2019, 20:48

USA-s stater består politiker i Representanthuset,Kongressen och Senaten med Presidenten i den högsta posten.
Dess regering består av Folkvalda politiker som då representerar hela Amerikanska folkets vilja i olika beslut.
Gör då dess Regering felaktiga beslut eller lagar,kommer det drabba alla dess medborgare,även de som är emot deras ogudaktiga och felaktiga beslut
Det hindrar dock Ej att Herren beskyddar sina Trogna,även om de påverkas av Hans Domar mot ett lands Synd och ogudaktighet.
Därför är vi är kallade att bedja för konung och överhet så vi kan föra ett lungt och stilla liv.1Tim.2;1-2

Svara


Lena Henricson 13/3-2019, 22:50

Må Gud förbarma sig över Sverige och vända svenskarnas hjärtan till att välsigna Israel istället för att tala illa om det landet som Gud har utvalt.

Svara


nils 14/3-2019, 09:43

Svar till Thomas.

Dessa Bibelord gällde Guds eget Utvalda folk då,och passar oss Jesu Utvalda Idag!

"Jag lät er gå medd tomma munnar i alla edra städer.Och likväl har I icke omvänt eder till Mig,säger Herren.

Jag förhöll regnet för eder när ännu rtremånader återstod till skörden.Och likväl har ni icke Omvänt eder till Mig,säger Herren.

Jag slog eder säd med sot och rost.Och likväl har ni icke Omvänt eder till Mig,säger Herren.

Jag sände ibland eder pest liksom i Egypten;Jag dräpte edra unga män med svärd.Och likväl har ni icke Omvänt eder till Mig,säger Herren.

Jag lät en omstörtning drabba eder,loksom när Gud omstörtade Sodom och Gomorra.Och likväl har ni icke Omvänt eder till Mig,säger Herren." Amos.4;6-11

Hedningarna tycks ha Mer Gudsfruktan än dagens Kristna,och Vill vi Ej Omvända oss Idag,måste den Tvingande Nöden göra det!

Vill man inte taga Herrens Varningar på Allvar,utan Bortförklarar Allt med sitt Snusförnuft förhärdar man sitt hjärta och vad blir då Slutet tror du?? Mvh/nils

Svara


Svenne 14/3-2019, 10:21

Jag håller med dig, Nils. Gud låter inte gäcka sig. Rör man vid Israel, Guds ögonsten får man ta konsekvenserna av det.

Svara


AnnMarie 14/3-2019, 10:45

Svar till Svenne.

Dessa stormar mm som Nils ser som Guds straff då man går mot Israel drabbar de oskyldiga,inte ledarna.

Det finns ju de som tror att Sverige straffas idag för att Margot Wallström erkände Palestina.Varför ska folket,även de som inte röstade på sossarna straffas för något som MW gjorde för hon lär ju komma undan i alla fall.

Svara


Calle 14/3-2019, 14:59

Svar till AnnMarie.

Precis som oskyldiga barn får lida om deras föräldrar lever dåraktigt och destruktivt, så får folket, goda som onda, lida för att deras ledares fattar galna beslut.

Svara


Martin 14/3-2019, 15:53

Svar till AnnMarie.

Det var precis det här jag menade i förra inlägget. Israel-frågan kopplas alltid ihop med Guds straff av olika slag. Jämt och ständigt. Visst, vi kan hitta GT-citat som går i den riktningen. Men vi ska också komma ihåg att Jesus nyanserade och i många fall rättade bilden av Fadern. Jakob och Johannes hade vandrat med Jesus i tre år, i Jakobs fall ännu längre eftersom han var Jesus halvbror. Johannes var Jesus favoritlärjunge. Till och med dessa två ville kasta ner eld från himlen för att förgöra den samariska stad som inte ville ta emot Jesus på hans sista färd till Jerusalem. Det står i Bibel 2000 "Men han (Jesus) vände sig om och tillrättavisade dem". King James har tillägget: "Ye know not what manner of spirit ye are of" (Luk 9:55). Jakob och Johannes tänkte högst sannolikt på när Elia kallade ner eld från himlen som dödade 50 soldater och en officer. Men ändå blev det inte så.

Vi har inget nytestamentligt stöd för uttalanden att Jesus skulle skicka kollektiva straffdomar i form av naturkatastrofer. Det Nils hävdar (om jag förstår honom rätt) är att Jesus dödade 65 personer (antal dödsoffer under orkanen Andrew) för att fortsättningssamtal på Madridkonferensen 30 okt - 1 nov 1991 hölls i Washington året efter.

I all välvilja vill jag påminna om denna text från 5 Mos 18:20: ""Och den profet som är så förmäten att han i mitt namn förkunnar något som jag inte har befallt honom att säga, eller som talar i andra gudars namn, den profeten skall dö.”"

Svara


Svenne 14/3-2019, 16:13

Det är folket som röstar fram israelfientliga politiker.

Svara


Martin 14/3-2019, 16:26

Här nedan är en sammanställning på antal döda efter de naturkatastrofer som Nils har listat ovan:

Andrew (1992) 65

Northridge (1994) 60

George (1998) 604

Tornados (maj 2003) 42

Katrina (2005) 1833

Tornados (2011) 158

TOTALT: 2 762 döda

Om inte Jesus har skickat dessa naturkatastrofer så anklagar Nils (om jag har förstått honom rätt) falskeligen Jesus för att ha dödat 2 762 människor. Nils brukar prata om omvändelse. Men det kanske bara gäller andra.

Svara


AnnMarie 14/3-2019, 16:47

Svar till Calle.

Hur tänkte du där?🤔

Vilken underlig jämförelse .Som om Gud skulle straffa barnen för att föräldrarna bär sig dåraktigt åt??

Svara


JL 14/3-2019, 16:53

Svar till Calle.

Dominikanska republiken är idag ca 10 gånger rikare än grannlandet Haiti trots att dom delar är på samma ö

Vad säger bibeln om mammon får jag fråga?

När det gäller Guds folk judarna, så är det som hos alla folkslag, det finns goda och onda. Att utmåla judar bara på ett positivt sätt är lika fel som att göra det på ett negativt sätt. Det finns goda Svenskar och det finns onda, så är det med alla folkslag, även Guds egendomsfolk. Judar är det smartaste folket i världen tror jag och det finns IQ teser som stöder detta. Därför kommer de dyka upp på framträdande roller hos båda sidor, både på den onda sidan och den goda sidan.

Du nämner även Churchill. Churchill var så alkoholiserad att han knappt visste vem han var. Tal som han krediteras för, har hållits av standinn folk. Vem som har sagt vad och varför är oklart.

Svara


AnnMarie 14/3-2019, 17:03

Svar till Martin.

Ja det får stå för Nils.Hur straffas lögnare?

Svara


Calle 14/3-2019, 17:07

Det är inte säkert att det alltid är Gud som skickar straffdomar över ett land, ett annat perspektiv är att Gud inte längre kan beskydda ett land där ledarskapet är orättfärdigt inför honom, Herren lämnar då landet åt sitt öde dvs ondskan och girighet får utrymme att råda.

Svara


Martin 14/3-2019, 17:23

Svar till AnnMarie.

Jesus tog den synden också, AnnMarie. Efter förra inlägget frågade jag var frukten är efter 30-40 års vurmande för staten Israel. Nu hävdar Nils (igen, det är min tolkning) att Jesus dödade 65 pers som straff för ett fortsättningsmöte på Madridkonferensen. Att i nästa andetag tala om att Jesus är kärlek och bara kärlek måste låta helt vrickat för mannen på gatan. Några politiska ledare vill skapa fred i världens oroshärd No 1. Jesus svarar med att skicka en orkan som tar livet av över 1800 människor. Det låter inte som en god Gud.

Svara


Stefan Jonasson 14/3-2019, 17:36

Jag tycker också att det är lite övernitiskt att koppla ihop olyckor.. Med olika politiska beslut... Det är förekommande bland en del eskatologiskt intresserade kristna... en olycka på norsk oljeplatform för många år sen hundratals dog.. Då gick snacket att oljearbetarna levde syndiga liv och det var straffet från GUD... Jag tror vi måste behärska oss lite... Några kom till JESUS och frågade om en olycka som hade hänt tornet i siloam som rasade och dödade massor av folk.. Dom frågade var det för att dom var större syndare än alla andra.. JESUS SVAR VAR NEJ!! det finns en lärdom i detta som JESUS vill förklara för oss... Samma sak när lärjungarna var besvikna på att ingen ville ta emot budskapet när dom predikade en gång.. JESUS ska vi sända ner 🔥 eld från himlen och döda dom.. NEJ! sa JESUS ni vet inte vilken andes barn ni är (som tänker så).. Det finns väl en lärdom i det också.... Man kan väl känna så ibland när man möts av den envisa tjurskalligheten hos dom som förnekar GUD... Psalmisten i ps 103 talar om dom känslorna.. GUD om du ändå ville döda de ogudaktiga..... Jag hatar dem med starkaste hat mina fiender har de blivit.. Han bekänner sina känslor inför GUD.. Men han avslutar med bönen utransaka mig GUD och känn mitt hjärta,, pröva mig och känn mina tankar... Se till om jag går på en olycksväg och led mig på den eviga vägen (tänka i enlighet med GUD)

Svara


AnnMarie 14/3-2019, 17:41

Svar till Calle.

Ja och så kanske det är för Israel/judarna också.De syndar ju lika mycket som andra så beskyddet kanske är borta ??

Svara


Tom 14/3-2019, 17:46

Alltså att dö är ingen big deal. Men dör man den andra döden är det mindre bra.

Alla som dog i naturkatastroferna är säkert hemma nu

Svara


Stefan Jonasson 14/3-2019, 18:15

Ps 139 var det... Det finns också andra psalmer där psalmisten beskriver sina känslor inför GUD..

Svara


nils 14/3-2019, 19:01

Svar till Martin.Martin,dessa dödades då USA-s presidenter EJ tog Varning av de Föregåndes MISSTAG,och EJ hade någon GUDSFRUKTAN och EJ läste och Följde Guds Profetiska ord gällande Israel som är Guds Ögonsten.Sak.2:8

Det kommer att bli alltfler som dödas om man EJ man Ej tar GUDS VARNINGAR PÅ ALLVAR,därför att Man Saknar GUDSFRUKTAN,varför NÖDEN och DÖDEN då kommer som den enda Möjligheten Herren har, Även för att väcka Sitt Sovande Folk av Idag!

Jag kan inte förstå det Trump och Nethanya nu planerar,samtidigt som jag Tror att Det Ej Kommer Att Lyckas,för det Handlar EJ Om POLITIK,utan är en djupare Andlig Kris en Uppgörelse mellan Herren och satan,denna världena furste som alltid hatat Gud och Israel!

Svara


AnnMarie 14/3-2019, 19:15

Svar till nils.

Om Netanyahu och Trump planerar något som inte Gud vill så får väl både amerikanarna och judarna lida för det enligt ditt sätt att se på det hela?eller?De har ju röstat fram sina ledare!

Svara


AnnMarie 14/3-2019, 19:18

Svar till Tom.

Ja det vore ju underbart om de är hemma nu men många (de flesta tror jag)kristna tror ju inte så!

Svara


Erik S 14/3-2019, 20:12

Svar till nils.

Ja allt detta är inte bara fantastiska sammanträffanden, det ligger en djupare plan och ledning bakom detta. Vi har sett hur Bush, Clinton och Obama har betett sig, dom har vänt Gud ryggen och det kommer givetvis att straffa sig. (så kommer det också bli med Sverige om vi inte besinnar oss och ödmjukar oss inför Gud)

Clintons fru, Hillary, var om möjligt ännu mer i opposition mot Gud-hon var ju utrikesminister under Obama 2009-2013. Hon sade rent ut, att religiösa övertygelser måste ersättas och speciellt då kristendomen, detta för att kunna få en än mer liberal abortlagstiftning. Något av det värsta var ju hennes oerhört liberala syn på aborter. Hon gjorde det till en "religion" att ta livet av ofödda barn! När hon blev vald till presidentkandidat 2016 var det något av det otäckaste man sett. Man hyllade och jublade när några kvinnor berättade om sina aborter. De som protesterade mot aborter kallade hon för "terrorister!" Hon sade att "det finns ingen viktigare fråga än försvarandet av aborter". Det var hennes allra viktigaste politiska fråga (hon har ju själv genomgått 2-4 aborter) Man blir mörkrädd av en sådan inställning.

Man förstår, att en sådan hemsk inställning kommer att straffa sig. Som tur är blev hon inte president!!

Denna delningsplan som Trump nu jobbar med, kommer bara föra med sig elände och stort lidande om den går igenom. Jag har också svårt att se meningen med detta. Jerusalem kommer att intas av AntiKrist-han ingår ju först ett avtal med Israel-men där är vi inte än. Men den plan som nu ska sjösättas tror inte jag heller blir verklighet. Här gör Trump ett stort misstag och ändå borde han begripa att motståndet blir stenhårt från speciellt höger och ortodoxa grupperingar-hans egen svärson är ju ortodox jude, så han borde veta deras inställning.

Så visst finns ett samband mellan att vända Gud ryggen och straffdomar. USA får verkligen passa sig. Men även vi i vårt land.

Svara


yvonne 14/3-2019, 21:33

Det finns samband mellan naturkatastrofer och folkets synder och bortvändhet från Gud. T ex Gud ger regn så att grödorna växer och vi får mat, men också torka som ju orsakar svält, bränder, etc p g a folkets synder. Egyptens plågor är ju också exempel på detta. Det står ju mycket om detta i Bibeln och hur profeterna klädde sig i säck och aska och ropade och bad till Gud för landets och folkets omvändelse. Detta är en andlig verklighet som påverkar den fysiska verkligheten.

Svara


Martin 14/3-2019, 22:44

Svar till yvonne.

I Gamla Testamentet upprättade Gud ett förbund, ett avtal, med Israel som nation. "Om du lyssnar till Herren, din Gud, och troget följer alla hans bud, som jag i dag ger dig, skall Herren, din Gud, upphöja dig över alla andra folk på jorden" (5 Mos 28:1). I de efterföljande 13 verserna kan vi läsa hur Gud skulle välsigna Israel om de troget följde alla hans bud.

Men, och detta är ett stort men, "Men om du inte lyssnar till Herren, din Gud, och inte troget följer alla hans bud och stadgar, som jag i dag ger dig, då skall alla dessa förbannelser nå dig och komma över dig: (5 Mos 28:15)." Här listar Mose upp alla de förbannelser som skulle följa om israelerna "inte lyssnar till Herren". Läs så får du en förklaring till missväxt, dålig krigslycka osv.

USA, i det här fallet, har inget avtal med Gud. USA har inte förbundit sig att troget följa alla Guds bud och därmed få de välsignelser specificerade i vers 2-14. Gud har inte heller hotat med förbannelserna i 5 Mos 28. Vi lever i ett Nytt Förbund. Att Gud straffar hela folk för dess ledares synder är inte en nytestamentlig lära. Det finns ingenting av det varken i evangelierna eller epistlarna.

Svara


Stefan Jonasson 14/3-2019, 23:01

Det finns ett exempel i apg när Herodes lät sig dyrkas som gud av folket.. Han blev slagen av GUD för den synden.... Oftast är det ju så att synden straffar sig själv.... Jag tycker också att det bara är svammel att lägga upp den där listan på politiska beslut som är orsak till olyckor och katastrofer.....

Svara


Martin 14/3-2019, 23:10

Svar till yvonne.

I de här fallen är det inte en människa utanför kyrkliga kretsar som öht har gjort kopplingen mellan orkanen Katrina och förflyttade israeliska bosättningar från Gaza. Om detta skulle vara en straffdom likt en av Egyptens sju plågor så vore den vag, minst sagt. Men hur mycket förbättrades egyptierna av plågorna? Hur mycket förbättrades judarna av den babyloniska fångenskapen? Jesus skickade ut sina lärjungar utan pengar, utan stav, med en skjorta. De hade inte ens sandaler på fötterna. Med vad sade Jesus till dem? Skicka ner eld och tvinga dem till omvändelse? NEJ!

"I varje stad eller by ni kommer till skall ni ta reda på vem som är värdig där och stanna hos honom tills ni skall vidare. 12Stig in i huset med en fridshälsning, 13och om huset är värdigt skall det få den frid ni önskar det. Men om det inte är värdigt skall den friden vända tillbaka till er. 14Om man inte tar emot er eller lyssnar till era ord, så lämna det huset eller den staden och skaka bort dess damm från era fötter." (Matt 10:11-14)

Lyssna på Jesus! Stig in i huset med en fridshälsning. Alltså vänligt. Om huset är värdigt ska det få den frid ni önskar det. Var med nu. OM MAN INTE TAR EMOT ER ELLER LYSSNAR TILL ERA ORD, SÅ LÄMNA DET HUSET ELLER DEN STADEN OCH SKAKA BORT DESS DAMM FRÅN ERA FÖTTER.

Här ser du Jesus milda sätt att evangelisera för människorna. Med kärlek, mildhet och tålamod. Men vill de inte lyssna, så vänd bara om och gå vidare.

Svara


Thomas 16/3-2019, 02:14

Svar till nils.

Så, Nils har Gud specifikt talar till dig att du skulle profetera för människorna i USA innan alla dessa katastrofer inträffade? För det är nämligen så som profeterna i GT gjorde, för att folket skulle få chansen att omvända sig innan domen föll.

Svara


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 37, söndag 15 september 2019 kl. 10:28

Jesus söker: Sigrid, Siri!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
lördag 14 september 2019 20:45

Hejsan, min far Arvo på 61 år föll ihop på motionsspåret igår, idag ligger han i respirator, medvetslös. % att han kommer vakna igen är 5%. Han är världens bästa pappa, för ung för detta. Be med mig&#


Morsan reklam


Aktuella artiklar


Senaste kommentarer


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp