802 online! | Sidvisningar idag: 100 715 | Igår: 233 902 |

www.apg29.nu

Live Apg29 med Christer Åberg: Tisdag 21.00 · Torsdag 21.00 · Lördag 21.00


Detta skrev Jesus i sanden

/bild2.php?w=644&h=75&src=img/1488878301-jesus-skriver.jpg

Jag fick en fråga på min frågesida vad Jesus skrev i sanden. Här får du det fascinerande svaret.

Bibelversen där Jesus skrev i marken (det står marken, inte sanden) hittar vi i berättelsen om äktenskapsbryterskan som hotades med stening av fariseerna och de skriftlärda.

Låt oss läsa i hela det sammanhanget för att för att förstå det bättre.

Joh 8:2-11 

Tidigt på morgonen kom han tillbaka till tempelplatsen. Allt folket samlades omkring honom, och han satte sig ner och undervisade dem. 3 Då kom de skriftlärda och fariseerna fram till honom med en kvinna som hade gripits för äktenskapsbrott. De ställde henne mitt framför sig 4 och sade: "Mästare, den här kvinnan greps på bar gärning, när hon begick äktenskapsbrott. 5 I lagen har Mose befallt oss att stena sådana. Vad säger då du?" 6 Detta sade de för att snärja honom och ha något att anklaga honom för. Men Jesus böjde sig ner och skrev med fingret på marken. 7 När de stod kvar och frågade honom, reste han sig och sade: "Den som är utan synd må kasta första stenen på henne." 8 Och han böjde sig ner igen och skrev på marken. 9 När de hörde detta gick de därifrån, den ene efter den andre, de äldste först, och han blev lämnad ensam kvar med kvinnan som stod där. 10 Jesus reste sig upp och sade till henne: "Kvinna, var är de? Har ingen dömt dig?" 11 Hon svarade: "Nej, Herre, ingen." Då sade Jesus: "Inte heller jag dömer dig. Gå, och synda inte mer!"

Jesus demonstrerade i ord och handling

I det här berömda bibelavsnittet har vi oftast bara lyft fram vad Jesus säger, att den som är utan synd kastar första stenen, och då gick de därifrån träffade av Jesus ord eftersom de inte var utan synd. 

Men Jesus handling med att skriva två gånger på marken med sitt finger hör ihop med vad han säger. 

Detta förstod fariseerna och de skriftlärda. De missförstod inte alls Jesus demonstration. 

När de hörde vad Jesus sa och såg hans demonstration, så visste de direkt vad han menade. De kunde ju Bibeln utan och innantill och visste vad det stod.

"De som avfaller från mig liknar en skrift i sanden"

I Jeremia i gamla testamentet står det skrivet:

Jer 17:13 

HERREN är Israels hopp. Alla som överger dig kommer på skam. De som avfaller från mig liknar en skrift i sanden. De har övergivit HERREN, källan med det levande vattnet.

Jesus visade med den här handlingen att fariseerna och de skriftlärda hade övergivet Gud. 

När Jesus då samtidigt säger att de som är utan synd skall kasta första stenen så kunde de inte göra någonting annat än att släppa stenarna och gå därifrån eftersom Jesus visade genom att skriva på marken att de hade avfallit från Gud och liknade en skrift i sanden.

Vad händer med den skrift som är skrivet i sanden? Den suddas ut av vattnet och blåsten.


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg torsdag 7 december 2017 02:24 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


9 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

J.J.

Yes. Det visar också på fariseernas och de lärdas hycklande för enligt lagen skulle även mannen stenas, inte bara kvinnan. Förmodligen stod även mannen som begått äktenskapsbrottet i klungan av männen med stenarna i sina nävar. Alla visste vem han var, de var ju ertappades på bar gärning. Det var ingen rättvis dom de fällde... Flisan och bjälken i ögat...

Svara -   - 7/12-17 06:42 -


Prinsen

Har hört detta tidigare, samt att det krävs två vittnen, hade de som anklagade två vittnen? Var det därför som Jesus skrev två gånger i sanden?

Svara -   - 7/12-17 08:50 -


Svenne

När de som ville stena kvinnan läste vad Jesus skrev kände de sig överbevisade av samvetet. Det talade så mäktigt till dem att de lomade iväg en efter en. En skrift i sanden är något flyktigt och ovaraktigt. Den minsta vindpust kan utplåna den.

Judarna hade övergett Herren och kände sig dömda när de läste skriften i sanden.

Svara -   - 7/12-17 09:40 -


David Billström

Må vi predika evangelium så fler namn kan bli skrivna i livets bok.

"Och hur ska de kunna höra, utan att någon predikar?" Rom. 10:14

Svara -   - 7/12-17 14:50 -


Svenne

Svar till David Billström.

Ja, David!

"Tron kommer av predikan och predikan i kraft av Guds ord".

Jag vill anknyta till det du skriver, broder: "Och hur ska de kunna höra, utan att någon predikar?"

Det finns inte många som predikar idag. I alla fall inte med "bevisning i Ande och kraft", som Paulus gjorde i Korint. Vi behöver uppleva en renässans, en förnyelse i förkunnelsen. Vi behöver bli så fyllda av den helige Ande, att vi kan tala så att människor blir berörda av budskapet.

Så skedde när Petrus talade på Pingstdagen i Jerusalem. Människorna "fick ett styng i hjärtat" och började fråga efter frälsning. Tre tusen personer blev frälsta som resultat av det.

Den mesta förkunnelsen idag saknar smörjelse och överbevisning. Det är på grund av det som "de inte kan höra" på ett sådant sätt att det leder till deras frälsning. Det är skillnad på HUR man hör. En del hör med ett halvt öra, medan andra är på helspänn och lyssnar. Det beror på hur engagerande budskapet är.

När Paulus och Barnabas verkade i judarnas synagoga i Ikonium uppträdde de beklädda med helig Ande och kraft. "De TALADE så, att en stor hop av både judar och greker kom till tro" (Apg. 14:1).

Bevisningen i Ande och kraft var orsaken till att så många blev frälsta. Lägg märke till att de endast talade. Så fort de öppnade sin mun och började predika blev människorna berörda av det mäktiga budskapet.

Det är en sådan förkunnelse vi måste frambära i vår tid.

Svara -   - 7/12-17 16:14 -


bengt

vad jag önskar att det blev så igen

Svara -   - 7/12-17 17:51 -


David Billström

Svar till Svenne.

Håller med dig käre broder. Du har helt rätt.

Men vill ändå inflika att långt ifrån alla blir frälsta, hur mycket kraft det än må vara.

Var Jesus smord? Ja

Följde alla honom? "Från den tiden drog sig många av hans lärjungar tillbaka och vandrade inte längre med honom." Joh. 6:66

Var Paulus en gudsman? Ja

"Därför samtalade han i synagogan med judarna och med dem som fruktade Gud, och på torget var dag med dem som han träffade där." Apg. 17:17

Samtalade lungt och stilla, inte så mycket kraft, inga mirakler.

"Då trädde Paulus fram mitt på Areopagen och sa: ...När de hörde om de dödas uppståndelse, var det några som hånade, men andra sa: Vi vill höra dig en gång till angående detta." Apg. 17:22, 32

"För hans brev, säger man, har tyngd och kraft, men då han personligen är närvarande är han svag, och det han säger föraktas." 2 Kor. 10:10

Det handlar alltså både om förkunnaren men också om personerna som lyssnar.

Evangeliet är i alla fall Guds kraft till frälsning. Låt oss predika i Andens kraft men inte fastna i ett krampaktigt strävande där vi aldrig tror oss vara fyllda nog av den Helige Ande.

Det viktigaste är att var och en börjar och sedan under resans gång så jobbar Gud lika mycket i oss som genom oss.

Många har tyvärr fastnat för de tror att de är inte nog helgade eller vet inte tillräckligt eller behöver bli mer uppfyllda av Anden osv.

Låt oss var och en börja vittna om Jesus.

Det är så enkelt.

Svara -   - 7/12-17 17:55 -


Tomas N

Det var en bra påminnelse detta även om det är en stor sorg också.

Jag tycker man ser mycket paralleller med hela Jeremia 17 och kapitlena runt omkring. Jeremia fick den obekväma uppgiften att förmedla Guds dom över ett avfallet Gudsfolk.

Jesus citerade ofta från profeterna och andra ställen i skriften och inte alltid rakt av och ord för ord utan själva andemeningen.

Även om inte skillnaden är jättestor ,så tycker jag utefter KJV och hela Jeremia 17 och särskilt vers 1 att betydelsen är att synden är inte dold utan registrerat så marken och jorden vittnar emot dem.

Jesus förbarmade sig extra mycket över syndare och de som skulle fått omsorg av ledarskapet,men inte fick det. Hans uppgift var minst lika mycket att döma och kalla ledarskapet till omvändelse ,som att ge barmhärtighet till de svaga och små.

Jag håller med om eran respons till vad som skall göras i dessa tider,att vittna frimodigt i andens kraft och stå i gapet mellan Gud och människor

Svara -   - 7/12-17 18:43 -


Leif Björn

Jag känner en inre glädje över dessa ord, som Ni alla skriver om detta som JESUS skrev i sanden. Det finns ändå hopp för dom där ute på gatorna och torgen, just där vi skall finnas till för våra medmänniskor. Men det är inte alltid som vi orkar, det går att nå människor på så många olika sätt. Ta tillfället där du just finns, i affären när du skall betala eller när du parkerar bilen. Prata för det är inte så vanligt i dag, för jag har sett att, människor blir glada. Över att bli sedda bjud på dig ge och du skall få, men det är ändå det bästa att ge än att få. GUD VÄLSIGNE ER ALLA JESUS LEVER.

Svara -   - 11/12-17 14:12 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Propaganda för Globalistiskt vänlig regering i Sverige

Läsarmejl av AJ 

Detta är intressant, idag går tidningen Metro ut med budskapet(första sida plus helt uppslag) att en statsvetare som menar att Annie Lööf kan få nästa försök att bilda regering och bli Sveriges statsminister.

1

Läs allt!


USA övar katastrofvarning till den amerikanska befolkningen

Av Mikael Walfridsson 

USA övar katastrofvarning till den amerikanska befolkningen

Torsdag den 4 oktober, hände något unikt i USA. På en och samma gång, skickade Trump ett sms till alla mobiltelefoner i USA. Det gjordes med det ändamål, att testa ett militärt varningssystem, som gör det möjligt, att nå hela den amerikanske befolkningen, i tillfälle av en händelse av stor betydelse skulle inträffa.

1

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

Läs allt!


130 000 raketer mot Israel

Av Holger Nilsson 

130 000 raketer mot Israel

Vilket land skulle stå ut med att ha cirka 130 000 raketer riktade mot sig? Detta ofattbara antal raketer finns nu uppställda emot Israel.

3

Läs allt!


Den stora vedermödans tid

Den stora vedermödans tid

Vi ska inte blanda ihop födslovåndorna med den stora vedermödan. Det är faktiskt två olika saker.

37

Läs allt!


Walt Disneys sexbilder i barnfilmerna

http://www.apg29.nu/bild2.php?w=480&h=75&src=img/1457818315-sexskugga.jpg

Vad är det egentligen som dina barn ser på och hjärntvättas av?

Varning för mycket stötande bilder i Walt Disneys tecknade barnfilmer. 

Läs allt!


Världens största kristna tv-bolag satsar i TBN Nordic i Stockaryd

TBN Nordic i Stockaryd

Från och med Lördagen den 7 juli 2018 verkar nu Mediahusets Vänner, som startade TV2020 som sedan blev Lifely Channel, under varumärket TBN Nordic.

0

Läs allt!


Man säger att Jesus dröjer

Talet om att Jesus dröjer är inspirerat av Djävulen. Det förleder människor att tro, att de skall vara med under den stora vedermödan och uppleva Antikrists regim.

39

Läs allt!


En inblick i det fruktansvärda offer Jesus utstod för våra själars Frälsning!

Läsarmejl av Nils 

4

Läs allt!


Detta är kärleken

Läsarmejl av David B

Pliktkristen eller en berörd kristen?

1

Läs allt!


Pwzqemuözrözvykvvgt

Ja, vad betyder detta krypterade ord som finns i rubriken? ”Pwzqemuözrözvykvvgt.” Någon som vet?

1

Läs allt!


Regnbågens tecken

Regnbågens tecken

Detta förbund innebär att aldrig mer skall en flod komma och utrota allt liv och fördärva jorden. Och tecknet på detta förbund är regnbågen.

1

Läs allt!


Snabba tider för mord på svenska kliniker

Snabba tider för  mord på svenska kliniker

Om jag förstår det rätt är det dråp om man dödar någon oplanerat, medan mord är planerat. Eftersom man planerar aborter så är det ju ingenting annat än mord!

5

Läs allt!


Elida besöker Israel

Svenska Elida, på solidaritetssegling för kristna minoriteter och enda demokratin i Mellanöstern, anländer till Israel.

2

Läs allt!


Världens 20 rikaste pastorer 2018

Världens 20 rikaste pastorer 2018. Nummer ett kommer att chocka dig!

63

Läs allt!


En arg kvinna ringer och svär och förbannar över att Jesus är enda vägen till Gud

En arg kvinna ringde till Christer Åberg och svor och förbannade och ifrågasatte att Jesus är enda vägen till Gud.

11

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Regnbåge över Christer Åberg i livesändningarna

Regnbåge över Christer Åberg i livesändningarna

En fantastisk bild från livesändningen igår. Full av symbolik! Regnbågen över Christer Åberg, och effekten med Bibeln och den öppna handen.

3

Läs allt!


Turkiet satsar hundratals miljoner på att bygga moskéer över hela världen

Moske

Den turkiska regeringen satsar hundratals miljoner på att bygga moskéer i ett långsiktigt mål att sprida islam över hela världen. 

34

Läs allt!


Tack gode Gud för Donald Trump - Nu stoppas handeln med aborterade foster

USA stoppar handel med aborterade foster

Bild: varldenidag.se. 

Nu stoppar USA stoppar handel med aborterade foster. Det är bara att tacka Gud för Trumpadministrationen i USA. Det har hänt mycket positiva saker sedan Donald Trump blev vald till president.

13

Läs allt!


Hijab för barn säljs

Barnhijab

Den brittiska varuhuskedjan Marks & Spencer marknadsför en barnhijab som passar för 6-8-åringar.

24

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 42, onsdag 17 oktober 2018 kl. 14:31

Jesus söker: Antonia, Toini!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16När döms man till helvetet?

Var jag än hade fötts så hade frälsningens erbjudande getts mig. Jag blev inte frälst för att jag föddes i ett "kristet land" utan därför att Jesus sökte mig!

2

Läs allt!


Senaste kommentarer


Idag talar Jesus och jag profeterar över dig - Mikael Skogsén

Idag talar Jesus och jag profeterar över dig med Mikael Skogsén.

4

Läs allt!


Den gode Hitler vann över Lenin

Den gode Hitler vann över Lenin

Bild: rpp.pe.

Hitler, som besegrade Lenin i borgmästarvalet i det peruanska bergsdistriktet Yungar, säger att han är den gode Hitler.

0

Läs allt!


Ingen kan lura Jesus

Ingen kan lura Jesus

Bild: dagen.se.

Goddag yxskaft! Sen när gick det att lura Jesus?

6

Läs allt!


Livbojen

Läsarmejl av David B 

En livboj är till för att slänga ut människor i nöd. En video med David B.

3

Läs allt!


Herrens ledning i missionsarbetet

Läsarmejl av Jörgen Milton 

Herrens ledning i missionsarbetet

Till vår stora glädje blev det också dopförrättning denna gång, då tre personer valde att följa honom.

1

Läs allt!


Uppryckandet - vårt saliga hopp!

Uppryckandet - vårt saliga hopp!

”Uppryckandet är den förvandling som levande troende upplever, när Herren vänder tillbaka för att hämta de troende till himlen. Människor kommer då att uppleva att bli förvandlade, utan att uppleva döden.”

6

Läs allt!


Vad ska du göra för att gå förlorad till ett evigt helvete?

7

Läs allt!


Be och ge

Be och ge

0

Läs allt!


Horoskop, mindfulness och yoga är österländska religioner

Av Holger Nilsson

I många veckotidningar, och även i dagspress, återfinns horoskop. Hur seriös press kan publicera något så suspekt kan verkligen ifrågasättas.

7

Läs allt!


Samkönade äktenskap är förfalskade låtsasäktenskap

Folkomröstning i Rumänien för äktenskapet

Bild: varldenidag.se. 

90 procent sa ja till äktenskap mellan man och kvinna.

1

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt

STÖD APG29

Du kan ge på tre olika sätt:

  • Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4
  • Swish: 070 935 66 96
  • Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 445 724 219 sidvisningar på Apg29!

Apg29 har just nu 16 950 bloggartiklar, 90 847 kommentarer och 59 028 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab | SoundCloud

TA EMOT JESUS!

↑ Upp