964 online! | Sidvisningar idag: 16 331 | Igår: 162 965 |

www.apg29.nu

Annons

Detta skrev Jesus i sanden

/bild2.php?w=644&h=75&src=img/1488878301-jesus-skriver.jpg

Jag fick en fråga på min frågesida vad Jesus skrev i sanden. Här får du det fascinerande svaret.

Bibelversen där Jesus skrev i marken (det står marken, inte sanden) hittar vi i berättelsen om äktenskapsbryterskan som hotades med stening av fariseerna och de skriftlärda.

Låt oss läsa i hela det sammanhanget för att för att förstå det bättre.

Joh 8:2-11 

Tidigt på morgonen kom han tillbaka till tempelplatsen. Allt folket samlades omkring honom, och han satte sig ner och undervisade dem. 3 Då kom de skriftlärda och fariseerna fram till honom med en kvinna som hade gripits för äktenskapsbrott. De ställde henne mitt framför sig 4 och sade: "Mästare, den här kvinnan greps på bar gärning, när hon begick äktenskapsbrott. 5 I lagen har Mose befallt oss att stena sådana. Vad säger då du?" 6 Detta sade de för att snärja honom och ha något att anklaga honom för. Men Jesus böjde sig ner och skrev med fingret på marken. 7 När de stod kvar och frågade honom, reste han sig och sade: "Den som är utan synd må kasta första stenen på henne." 8 Och han böjde sig ner igen och skrev på marken. 9 När de hörde detta gick de därifrån, den ene efter den andre, de äldste först, och han blev lämnad ensam kvar med kvinnan som stod där. 10 Jesus reste sig upp och sade till henne: "Kvinna, var är de? Har ingen dömt dig?" 11 Hon svarade: "Nej, Herre, ingen." Då sade Jesus: "Inte heller jag dömer dig. Gå, och synda inte mer!"

Jesus demonstrerade i ord och handling

I det här berömda bibelavsnittet har vi oftast bara lyft fram vad Jesus säger, att den som är utan synd kastar första stenen, och då gick de därifrån träffade av Jesus ord eftersom de inte var utan synd. 

Men Jesus handling med att skriva två gånger på marken med sitt finger hör ihop med vad han säger. 

Detta förstod fariseerna och de skriftlärda. De missförstod inte alls Jesus demonstration. 

När de hörde vad Jesus sa och såg hans demonstration, så visste de direkt vad han menade. De kunde ju Bibeln utan och innantill och visste vad det stod.

"De som avfaller från mig liknar en skrift i sanden"

I Jeremia i gamla testamentet står det skrivet:

Jer 17:13 

HERREN är Israels hopp. Alla som överger dig kommer på skam. De som avfaller från mig liknar en skrift i sanden. De har övergivit HERREN, källan med det levande vattnet.

Jesus visade med den här handlingen att fariseerna och de skriftlärda hade övergivet Gud. 

När Jesus då samtidigt säger att de som är utan synd skall kasta första stenen så kunde de inte göra någonting annat än att släppa stenarna och gå därifrån eftersom Jesus visade genom att skriva på marken att de hade avfallit från Gud och liknade en skrift i sanden.

Vad händer med den skrift som är skrivet i sanden? Den suddas ut av vattnet och blåsten.


submit to reddit

Skriv ut Bädda in Mejla


Publicerat av Christer Åberg torsdag 7 december 2017 02:24 | #synd #skrift #sand | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

STÖD APG29!
Swisha: 070 935 66 96


9 kommentarer

J.J.

Yes. Det visar också på fariseernas och de lärdas hycklande för enligt lagen skulle även mannen stenas, inte bara kvinnan. Förmodligen stod även mannen som begått äktenskapsbrottet i klungan av männen med stenarna i sina nävar. Alla visste vem han var, de var ju ertappades på bar gärning. Det var ingen rättvis dom de fällde... Flisan och bjälken i ögat...

Svara -   - 7/12-17 06:42 -


Prinsen

Har hört detta tidigare, samt att det krävs två vittnen, hade de som anklagade två vittnen? Var det därför som Jesus skrev två gånger i sanden?

Svara -   - 7/12-17 08:50 -


Svenne

När de som ville stena kvinnan läste vad Jesus skrev kände de sig överbevisade av samvetet. Det talade så mäktigt till dem att de lomade iväg en efter en. En skrift i sanden är något flyktigt och ovaraktigt. Den minsta vindpust kan utplåna den.

Judarna hade övergett Herren och kände sig dömda när de läste skriften i sanden.

Svara -   - 7/12-17 09:40 -


David Billström

Må vi predika evangelium så fler namn kan bli skrivna i livets bok.

"Och hur ska de kunna höra, utan att någon predikar?" Rom. 10:14

Svara -   - 7/12-17 14:50 -


Svenne

Svar till David Billström.

Ja, David!

"Tron kommer av predikan och predikan i kraft av Guds ord".

Jag vill anknyta till det du skriver, broder: "Och hur ska de kunna höra, utan att någon predikar?"

Det finns inte många som predikar idag. I alla fall inte med "bevisning i Ande och kraft", som Paulus gjorde i Korint. Vi behöver uppleva en renässans, en förnyelse i förkunnelsen. Vi behöver bli så fyllda av den helige Ande, att vi kan tala så att människor blir berörda av budskapet.

Så skedde när Petrus talade på Pingstdagen i Jerusalem. Människorna "fick ett styng i hjärtat" och började fråga efter frälsning. Tre tusen personer blev frälsta som resultat av det.

Den mesta förkunnelsen idag saknar smörjelse och överbevisning. Det är på grund av det som "de inte kan höra" på ett sådant sätt att det leder till deras frälsning. Det är skillnad på HUR man hör. En del hör med ett halvt öra, medan andra är på helspänn och lyssnar. Det beror på hur engagerande budskapet är.

När Paulus och Barnabas verkade i judarnas synagoga i Ikonium uppträdde de beklädda med helig Ande och kraft. "De TALADE så, att en stor hop av både judar och greker kom till tro" (Apg. 14:1).

Bevisningen i Ande och kraft var orsaken till att så många blev frälsta. Lägg märke till att de endast talade. Så fort de öppnade sin mun och började predika blev människorna berörda av det mäktiga budskapet.

Det är en sådan förkunnelse vi måste frambära i vår tid.

Svara -   - 7/12-17 16:14 -


bengt

vad jag önskar att det blev så igen

Svara -   - 7/12-17 17:51 -


David Billström

Svar till Svenne.

Håller med dig käre broder. Du har helt rätt.

Men vill ändå inflika att långt ifrån alla blir frälsta, hur mycket kraft det än må vara.

Var Jesus smord? Ja

Följde alla honom? "Från den tiden drog sig många av hans lärjungar tillbaka och vandrade inte längre med honom." Joh. 6:66

Var Paulus en gudsman? Ja

"Därför samtalade han i synagogan med judarna och med dem som fruktade Gud, och på torget var dag med dem som han träffade där." Apg. 17:17

Samtalade lungt och stilla, inte så mycket kraft, inga mirakler.

"Då trädde Paulus fram mitt på Areopagen och sa: ...När de hörde om de dödas uppståndelse, var det några som hånade, men andra sa: Vi vill höra dig en gång till angående detta." Apg. 17:22, 32

"För hans brev, säger man, har tyngd och kraft, men då han personligen är närvarande är han svag, och det han säger föraktas." 2 Kor. 10:10

Det handlar alltså både om förkunnaren men också om personerna som lyssnar.

Evangeliet är i alla fall Guds kraft till frälsning. Låt oss predika i Andens kraft men inte fastna i ett krampaktigt strävande där vi aldrig tror oss vara fyllda nog av den Helige Ande.

Det viktigaste är att var och en börjar och sedan under resans gång så jobbar Gud lika mycket i oss som genom oss.

Många har tyvärr fastnat för de tror att de är inte nog helgade eller vet inte tillräckligt eller behöver bli mer uppfyllda av Anden osv.

Låt oss var och en börja vittna om Jesus.

Det är så enkelt.

Svara -   - 7/12-17 17:55 -


Tomas N

Det var en bra påminnelse detta även om det är en stor sorg också.

Jag tycker man ser mycket paralleller med hela Jeremia 17 och kapitlena runt omkring. Jeremia fick den obekväma uppgiften att förmedla Guds dom över ett avfallet Gudsfolk.

Jesus citerade ofta från profeterna och andra ställen i skriften och inte alltid rakt av och ord för ord utan själva andemeningen.

Även om inte skillnaden är jättestor ,så tycker jag utefter KJV och hela Jeremia 17 och särskilt vers 1 att betydelsen är att synden är inte dold utan registrerat så marken och jorden vittnar emot dem.

Jesus förbarmade sig extra mycket över syndare och de som skulle fått omsorg av ledarskapet,men inte fick det. Hans uppgift var minst lika mycket att döma och kalla ledarskapet till omvändelse ,som att ge barmhärtighet till de svaga och små.

Jag håller med om eran respons till vad som skall göras i dessa tider,att vittna frimodigt i andens kraft och stå i gapet mellan Gud och människor

Svara -   - 7/12-17 18:43 -


Leif Björn

Jag känner en inre glädje över dessa ord, som Ni alla skriver om detta som JESUS skrev i sanden. Det finns ändå hopp för dom där ute på gatorna och torgen, just där vi skall finnas till för våra medmänniskor. Men det är inte alltid som vi orkar, det går att nå människor på så många olika sätt. Ta tillfället där du just finns, i affären när du skall betala eller när du parkerar bilen. Prata för det är inte så vanligt i dag, för jag har sett att, människor blir glada. Över att bli sedda bjud på dig ge och du skall få, men det är ändå det bästa att ge än att få. GUD VÄLSIGNE ER ALLA JESUS LEVER.

Svara -   - 11/12-17 14:12 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Katastrofal kursändring - Del 4

Av Holger Nilsson 

Uppryckandet

Vi fortsätter att belysa den kursändring som skett på eskatologins område de senaste årtiondena.

0

Läs allt!


Ropa till mig på nödens dag

Läsarmejl av Kattis 

Varm sol

Jag känner att vi får be för de drabbade som har fått evakuera ifrån sina hem. Att de får lära känna Jesus och få en personlig relation med honom, att de blir Frälsta! 

0

Läs allt!


Torkan i Sverige ett tidstecken?

Solen får utbrott

Sedan mätningarna började för 260 år sedan har juli månad inte varit så här varmt som i år. 

9

Läs allt!


Skogsbränderna - Guds dom över Sverige?

Kommentar av Rune Johansson 

Skogsbrand

Just nu drabbas Sverige av utbredda och svårsläckta skogsbränder. Flertalet skribenter härleder detta till att Herren nu straffar oss för våra handlingar som nation. Låt oss dock få lite perspektiv på de nu aktuella händelserna.

26

Läs allt!


Mäktiga tältmöten i Jättene

Lindberg spelade så att tältduken lyfte

Skärmdump: falkopingstidning.se. 

I två möten gästade vi på tältmöten i Jättene. Efter första kvällens möte spreds det snabbt hur bra det var så nästa kväll fylldes tältet av mycket folk.

1

Läs allt!


Världens ensammaste fågel dog i olycklig kärlek

Fågeln Nigel, en havssula, blev kär i en betonghavssula på en öde ö utanför Nya Zeelands kust har nu hittats död. 

0

Läs allt!


Tidstecken med Stephen Hawking, Christer Fuglesang och Christer Åberg

Den världsberömde fysikern Stephen Hawing blev 76 år och led större delen av sitt liv av sjukdomen ALS. 2010 var jag med i samma radioprogram som Stephen Hakwing och astronauten Christer Fuglesang. 

1

Läs allt!


Örn störtade i havet - skickas på flygträning

Havsörn

En annan örn än den som beskrivs i artikeln. 

SVT skriver om en örnunge som inte klarade av att flyga och störtade i havet ska nu skickas på flygträning!

5

Läs allt!


Många anlagda bränder i den största skogsbranden i Sverige

Uppdaterad! 

15 anlagda bränder

Under ett dygn har 15 bränder blivit anlagda i Arboga. Så alla bränder som nu härjar i Sveriges värsta brandkatastrof har alltså inte kommit till av naturliga orsaker. 

17

Läs allt!


Svenska folk du borde tacka - Sveriges nationalsång?

/bild2.php?w=644&h=75&src=img/1439685284-svenska-folk-du-borde-tacka.jpg

För flera år sedan sa en vän till mig att han tyckte att den här sången borde bli Sveriges nationalsång!

13

Läs allt!


Profetisk uppenbarelse om skogsbränderna? - Christer Åberg

Christer Åberg tar upp de allvarliga skogsbränderna och torkan i Sverige och undrar om det finns profetior över detta och om det är ett profetiskt tecken.

48

Läs allt!


Tältmöten i Jättene utanför Falköping med Lindbergarna

Tältmöten i Jettened utanför Falköping med Lindbergarna

14

Läs allt!


Krångla inte till det - Möte på Arkens mirakelkonferens

Möte på Arkens mirakelkonferens. Birgitta Rosen predikade och Lindbergarna Nenne och Martin, Toye Josefson och Christer Åberg höll i sången. Dessutom delade Christer Åberg med sitt vittnesbörd. 

6

Läs allt!


Mirakelkonferensen på Arken med Lindbergarna och Linda Bergling

Linda Bergling predikade tisdagen 17 juli på Arkens mirakelkonferens i Kungsängen. Lindbergarna med Nenne, Martin, Toye Josefson och Christer Åberg höll i sången och musiken.

114

Läs allt!


När blir barnet människa?

Läsarmejl av Bertil Rosenius 

Ofött barn suger på tummen

När inblåser Gud sin livsande i människan. Är det när barnet föds eller är det när ägget befruktas.

41

Läs allt!


Starka vittnesbörd på Arken från missionen

Missions-inspiration på Arkens mirakelkonferens. Lindbergarna med Nenne, Martin, Toye Josefson och Christer Åberg höll i sången och musiken. 

0

Läs allt!


Annons


Hur blir det med pingströrelsen?

Läsarmejl av Sigvard Svärd 

Pingströrelsen

Det är ju uppenbart för alla historiskt medvetna och bibliskt intresserade pingstvänner, att Pingströrelsen sedan den blev Pingst ffs och Samfundet Pingst, med det årliga s.k. rådslaget – har förändrats både organisatoriskt, sociologiskt och teologiskt. 

39

Läs allt!


Tre möten på Arken i Kungsängen

Nenne Lindberg, Toye Josefsson, Martin Lindberg och Christer Åberg gästar Arken på 3 möten under två dagar. Klockan 14.00 och 19.00 på tisdag på 17 juli och onsdag 18 juli  klockan 10.00.

1

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 30, måndag 23 juli 2018 kl. 02:01

Jesus söker: Emma!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Ramadan 2018

Så här många muslimska attentat och mord har det skett hittills under Ramadan 2018.


Jesu återkomst - Dan Johansson

Dan Johansson talar om Jesu återkomst i Vallhamrakyrkan 15 september 2015.

2

Läs allt!


Senaste kommentarer


Katastrofal kursändring - Del 3

Av Holger Nilsson 

Uppryckandet

Vi belyser återigen hur denna kursändring skett.

4

Läs allt!


Stöd Apg29 med en frivillig gåva

Stöd Apg29

Du kan stödja Apg29 på tre sätt. 

1

Läs allt!


Du behöver ta emot Jesus

Därför talar jag så mycket om varför du behöver ta emot Jesus!

2

Läs allt!


Den Gud som då svarar med eld, han vare Gud!

Läsarmejl av nils

Det som alltid kännetecknat Herrens närvaro är Eld. Vi känner till när Mose fick möta Gud i den brinnande busken, och när Mose var på Sinai berg, hur Herrens härlighet var som en förtärande Eld på toppen av berget. När Israel därefter skulle offra brännoffer åt Herren sade Han: 

44

Läs allt!


Katastrofal kursändring - Del 2

Av Holger Nilsson 

Uppryckandet

Denna kursändring när det gäller predikan om Jesu tillkommelse har nu kommit fram i ljuset alltmer.

10

Läs allt!


Den kontantlösa konspirationen - Ladda ner gratis pdf-bok!

Den här mycket intressanta boken på 593 sidor om det kontantlösa samhället kan du återigen ladda ner gratis direkt på Apg29!

7

Läs allt!


Våra skattepengar finansierar imamutbildning

Läsarmejl av Bertil Rosenius

En rubrik på Facebook väckte nyfikenhet: ”I Höst får Sverige sin första statligt finansierade imam utbildning.” Sant eller falskt? Sant! Men det hela blir än värre, när man dyker ner i historiken!

41

Läs allt!


Katastrofal kursändring - Del 1

Av Holger Nilsson 

Uppryckandet

En kursändring har nu skett när det gäller förkunnelsen om Jesu tillkommelse detta kan komma att få förödande konsekvenser.

18

Läs allt!


Almedalen - Dans & Trams och intervju med Christer Åberg

Filmgruppen Flipp Flopp intervjuade mig i Almedalen 2018. 

3

Läs allt!


Har vi kanske glömt något?

Läsarmejl av David B

“Lova HERREN, min själ, och glöm inte alla hans välgärningar” Ps. 103:2

4

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 430 449 056 sidvisningar på Apg29!

Apg29 har just nu 16 701 bloggartiklar, 85 400 kommentarer och 57 054 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab

TA EMOT JESUS!

↑ Upp