1 055 online! | Sidvisningar idag: 291 496 | Igår: 280 299 |

www.apg29.nu

Annons

Stöd Apg29 - Juluppropet 2017 - Swisha 0709356696


Nyhetsbrev Biblar Läsarmejl Bönesidan Dagens ros Date29 Kommentarer Fråga Christer Kontakt Sök

Detta skrev Jesus i sanden

/bild2.php?w=644&h=75&src=img/1488878301-jesus-skriver.jpg

Jag fick en fråga på min frågesida vad Jesus skrev i sanden. Här får du det fascinerande svaret.

Bibelversen där Jesus skrev i marken (det står marken, inte sanden) hittar vi i berättelsen om äktenskapsbryterskan som hotades med stening av fariseerna och de skriftlärda.

Låt oss läsa i hela det sammanhanget för att för att förstå det bättre.

Joh 8:2-11 

Tidigt på morgonen kom han tillbaka till tempelplatsen. Allt folket samlades omkring honom, och han satte sig ner och undervisade dem. 3 Då kom de skriftlärda och fariseerna fram till honom med en kvinna som hade gripits för äktenskapsbrott. De ställde henne mitt framför sig 4 och sade: "Mästare, den här kvinnan greps på bar gärning, när hon begick äktenskapsbrott. 5 I lagen har Mose befallt oss att stena sådana. Vad säger då du?" 6 Detta sade de för att snärja honom och ha något att anklaga honom för. Men Jesus böjde sig ner och skrev med fingret på marken. 7 När de stod kvar och frågade honom, reste han sig och sade: "Den som är utan synd må kasta första stenen på henne." 8 Och han böjde sig ner igen och skrev på marken. 9 När de hörde detta gick de därifrån, den ene efter den andre, de äldste först, och han blev lämnad ensam kvar med kvinnan som stod där. 10 Jesus reste sig upp och sade till henne: "Kvinna, var är de? Har ingen dömt dig?" 11 Hon svarade: "Nej, Herre, ingen." Då sade Jesus: "Inte heller jag dömer dig. Gå, och synda inte mer!"

Jesus demonstrerade i ord och handling

I det här berömda bibelavsnittet har vi oftast bara lyft fram vad Jesus säger, att den som är utan synd kastar första stenen, och då gick de därifrån träffade av Jesus ord eftersom de inte var utan synd. 

Men Jesus handling med att skriva två gånger på marken med sitt finger hör ihop med vad han säger. 

Detta förstod fariseerna och de skriftlärda. De missförstod inte alls Jesus demonstration. 

När de hörde vad Jesus sa och såg hans demonstration, så visste de direkt vad han menade. De kunde ju Bibeln utan och innantill och visste vad det stod.

"De som avfaller från mig liknar en skrift i sanden"

I Jeremia i gamla testamentet står det skrivet:

Jer 17:13 

HERREN är Israels hopp. Alla som överger dig kommer på skam. De som avfaller från mig liknar en skrift i sanden. De har övergivit HERREN, källan med det levande vattnet.

Jesus visade med den här handlingen att fariseerna och de skriftlärda hade övergivet Gud. 

När Jesus då samtidigt säger att de som är utan synd skall kasta första stenen så kunde de inte göra någonting annat än att släppa stenarna och gå därifrån eftersom Jesus visade genom att skriva på marken att de hade avfallit från Gud och liknade en skrift i sanden.

Vad händer med den skrift som är skrivet i sanden? Den suddas ut av vattnet och blåsten.


Skriv ut Bädda in Mejla

 
Publicerat av Christer Åberg torsdag 7 december 2017 02:24 | #synd #skrift #sand | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

APG29 NÅR TUSENTALS VARJE DAG!
Gillar du Apg29?
Swisha en peng till: 070 935 66 96


9 kommentarer

J.J.

Yes. Det visar också på fariseernas och de lärdas hycklande för enligt lagen skulle även mannen stenas, inte bara kvinnan. Förmodligen stod även mannen som begått äktenskapsbrottet i klungan av männen med stenarna i sina nävar. Alla visste vem han var, de var ju ertappades på bar gärning. Det var ingen rättvis dom de fällde... Flisan och bjälken i ögat...

Svara -   - 7/12-17 07:02 -


Prinsen

Har hört detta tidigare, samt att det krävs två vittnen, hade de som anklagade två vittnen? Var det därför som Jesus skrev två gånger i sanden?

Svara -   - 7/12-17 09:10 -


Svenne

När de som ville stena kvinnan läste vad Jesus skrev kände de sig överbevisade av samvetet. Det talade så mäktigt till dem att de lomade iväg en efter en. En skrift i sanden är något flyktigt och ovaraktigt. Den minsta vindpust kan utplåna den.

Judarna hade övergett Herren och kände sig dömda när de läste skriften i sanden.

Svara -   - 7/12-17 10:00 -


David Billström

Må vi predika evangelium så fler namn kan bli skrivna i livets bok.

"Och hur ska de kunna höra, utan att någon predikar?" Rom. 10:14

Svara -   - 7/12-17 15:10 -


Svenne

Svar till David Billström.

Ja, David!

"Tron kommer av predikan och predikan i kraft av Guds ord".

Jag vill anknyta till det du skriver, broder: "Och hur ska de kunna höra, utan att någon predikar?"

Det finns inte många som predikar idag. I alla fall inte med "bevisning i Ande och kraft", som Paulus gjorde i Korint. Vi behöver uppleva en renässans, en förnyelse i förkunnelsen. Vi behöver bli så fyllda av den helige Ande, att vi kan tala så att människor blir berörda av budskapet.

Så skedde när Petrus talade på Pingstdagen i Jerusalem. Människorna "fick ett styng i hjärtat" och började fråga efter frälsning. Tre tusen personer blev frälsta som resultat av det.

Den mesta förkunnelsen idag saknar smörjelse och överbevisning. Det är på grund av det som "de inte kan höra" på ett sådant sätt att det leder till deras frälsning. Det är skillnad på HUR man hör. En del hör med ett halvt öra, medan andra är på helspänn och lyssnar. Det beror på hur engagerande budskapet är.

När Paulus och Barnabas verkade i judarnas synagoga i Ikonium uppträdde de beklädda med helig Ande och kraft. "De TALADE så, att en stor hop av både judar och greker kom till tro" (Apg. 14:1).

Bevisningen i Ande och kraft var orsaken till att så många blev frälsta. Lägg märke till att de endast talade. Så fort de öppnade sin mun och började predika blev människorna berörda av det mäktiga budskapet.

Det är en sådan förkunnelse vi måste frambära i vår tid.

Svara -   - 7/12-17 16:34 -


bengt

vad jag önskar att det blev så igen

Svara -   - 7/12-17 18:11 -


David Billström

Svar till Svenne.

Håller med dig käre broder. Du har helt rätt.

Men vill ändå inflika att långt ifrån alla blir frälsta, hur mycket kraft det än må vara.

Var Jesus smord? Ja

Följde alla honom? "Från den tiden drog sig många av hans lärjungar tillbaka och vandrade inte längre med honom." Joh. 6:66

Var Paulus en gudsman? Ja

"Därför samtalade han i synagogan med judarna och med dem som fruktade Gud, och på torget var dag med dem som han träffade där." Apg. 17:17

Samtalade lungt och stilla, inte så mycket kraft, inga mirakler.

"Då trädde Paulus fram mitt på Areopagen och sa: ...När de hörde om de dödas uppståndelse, var det några som hånade, men andra sa: Vi vill höra dig en gång till angående detta." Apg. 17:22, 32

"För hans brev, säger man, har tyngd och kraft, men då han personligen är närvarande är han svag, och det han säger föraktas." 2 Kor. 10:10

Det handlar alltså både om förkunnaren men också om personerna som lyssnar.

Evangeliet är i alla fall Guds kraft till frälsning. Låt oss predika i Andens kraft men inte fastna i ett krampaktigt strävande där vi aldrig tror oss vara fyllda nog av den Helige Ande.

Det viktigaste är att var och en börjar och sedan under resans gång så jobbar Gud lika mycket i oss som genom oss.

Många har tyvärr fastnat för de tror att de är inte nog helgade eller vet inte tillräckligt eller behöver bli mer uppfyllda av Anden osv.

Låt oss var och en börja vittna om Jesus.

Det är så enkelt.

Svara -   - 7/12-17 18:15 -


Tomas N

Det var en bra påminnelse detta även om det är en stor sorg också.

Jag tycker man ser mycket paralleller med hela Jeremia 17 och kapitlena runt omkring. Jeremia fick den obekväma uppgiften att förmedla Guds dom över ett avfallet Gudsfolk.

Jesus citerade ofta från profeterna och andra ställen i skriften och inte alltid rakt av och ord för ord utan själva andemeningen.

Även om inte skillnaden är jättestor ,så tycker jag utefter KJV och hela Jeremia 17 och särskilt vers 1 att betydelsen är att synden är inte dold utan registrerat så marken och jorden vittnar emot dem.

Jesus förbarmade sig extra mycket över syndare och de som skulle fått omsorg av ledarskapet,men inte fick det. Hans uppgift var minst lika mycket att döma och kalla ledarskapet till omvändelse ,som att ge barmhärtighet till de svaga och små.

Jag håller med om eran respons till vad som skall göras i dessa tider,att vittna frimodigt i andens kraft och stå i gapet mellan Gud och människor

Svara -   - 7/12-17 19:03 -


Leif Björn

Jag känner en inre glädje över dessa ord, som Ni alla skriver om detta som JESUS skrev i sanden. Det finns ändå hopp för dom där ute på gatorna och torgen, just där vi skall finnas till för våra medmänniskor. Men det är inte alltid som vi orkar, det går att nå människor på så många olika sätt. Ta tillfället där du just finns, i affären när du skall betala eller när du parkerar bilen. Prata för det är inte så vanligt i dag, för jag har sett att, människor blir glada. Över att bli sedda bjud på dig ge och du skall få, men det är ändå det bästa att ge än att få. GUD VÄLSIGNE ER ALLA JESUS LEVER.

Svara -   - 11/12-17 14:32 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Dödshotad man fann livet i Jesus

Stefan Hallmans starka vittnesbörd om sin omvändelse och livet i Herrens tjänst. 

1

Läs allt!


Lindbergarnas jul i Ljungby pingstkyrka

Nenne Lindberg, Ted sandstedt, Sivert Lindberg, Stefan Lindberg, Martin Lindberg, Toye Josefson, Christer Åberg spelar och sjunger julmusik i Ljungby pingstkyrka 2017.

1

Läs allt!


Finns Donald Trump i Bibeln?

Dr Michael Brown intervjuar Jonathan Cahn på Sid Roth’s TV program "It’s Supernatural”. 

22

Läs allt!


Israel – det största tidstecknet

Av Mikael Walfridsson 

Israel - Jerusalem - Det största tidstecknet

Om jag skulle markera och framhäva ett enda tidstecken, som utan tvivel pekar på den tid vi lever i och Jesu dyrbara återkomst, så har det med Israel, Jerusalem och det judiska folket att göra. 

3

Läs allt!


Nu uppfylls profetian om Jerusalem

Av Lars Enarson 

Donald Trump erkännande av Jerusalem

Donald Trumps undertecknade dokument av erkännande av Jerusalem som Israels huvudstad

President Trump har uppfyllt sitt löfte i valkampanjen att verkställa den amerikanska kongressens beslut sedan 1995 att erkänna det uppenbara faktum att Jerusalem är Israels huvudstad. 

17

Läs allt!


Intervju med Christer Åberg

Christer Åberg intervjuas av Kjell Gustavsson i Cymbal-TV och sjunger och spelar ukulele sången Imse Vimse Spindel.

5

Läs allt!


#Metoo-konspirationen


Annons


Holger Nilsson om det ryska hotet

Kjell Gustavsson intervjuar Holger Nilsson om hans syn på det ryska hotet mot Sverige.

28

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 50, söndag 17 december 2017 kl. 22:36

Jesus söker: Stig!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Om judafolket del 2 - Sigvard Svärd

Läsarmejl av Sigvard Svärd 

Om judafolket

Han sade: ´Du ska inte längre heta Jakob utan Israel, för du har kämpat med Gud och med människor och segrat” (kan översättas: ”kämpar med Gud” eller ”regerar med Gud”).

3

Läs allt!


Senaste kommentarer


Hallmansgården Live

Maria & Stefan Hallman sänder live från Hallmansården.

1

Läs allt!


När villoläror byggs på grundtexten

Bibelns hebreiska grundtext. jpg

Jag har märkt att de som förkunnar villoläror ofta försöker bevisa sina teser vad en del ord betyder i grundtexten. 

47

Läs allt!


AktuelltApg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 53 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 33 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 16 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 11 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 9 år om han hade levt idag. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

1 055 online! | Sidvisningar idag: 291 496 | Igår: 280 299 |

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab

TA EMOT JESUS!

↑ Upp