Surfar nu: 402 www.apg29.nu


Djävulens redskap - Margit Sandemo

Av Holger Nilsson 

Djävulens redskap - Margit Sandemo

Det kan låta hårt att skriva att någon är ett redskap för djävulen – men den som det handlar om har själv omvittnat själv det. Hennes namn är Margit Sandemo.

Den 1 september avled författarinnan Margit Sandemo. Hon växte i huvudsak upp i Sverige och bodde här långa perioder och avled i Skåne.

Dagens Nyheter skrev samma dag som dödsbudet kom: ”Sandemo skev ofta om övernaturliga fenomen och förmågor i sina böcker och har bland annat anklagats för att stå i förbund med djävulen.”

Vi skall återkomma till det senare, vi är alltså inte ensamma om påståendet i rubriken.

Hennes författarskap är enormt, hon har skrivit 185 böcker och försäljningen av dessa uppgår till närmare 40 miljoner!

Vidare kan nämnas att på 19 år skrev hop 105 böcker av sina 185 titlar. Varifrån kan en sådan inspiration komma? Ja, vi har redan antytt detta.

Att hon själv inte kunnat klara av det framgår i en intervju i Aftonbladet på 90-talet, då sa hon: 

”Någon har stått bakom min rygg och piskat på mig. Annars hade jag aldrig orkat”

Vem var det som stått bakom Sandemo?

Redan 1996 skrev vi en artikel i Flammor om Margit Sandemo. Rubriken över den var: ”Margit Sandemo – vem är hon kanal för?”

Många av prenumeranterna 22 år senare har inte tagit del av den. Vi väljer därför att återigen publicera huvudinnehållet från den artikeln.

Sagan om Isfolket

Först skall vi bara nämna att den bokserie som Sandemo är mest känd igenom, det är serien ”Sagan om Isfolket.”

Sagan om Isfolket

Denna serie består av hela 47 delar. Vilken energi och inspiration det måste gått åt för att skriva denna serie!

I avslutningsboken, den 47:e skriver Sandemo en efterskrift och rubriken över den är: ”Verkligheten bakom sagan.” Vi gör citat från efterskriften.

I den andra meningen bedyrar hon att: ”Härefter skriver jag sanningen och inget annat.”

Hon beskriver då hon för första gången upplevde inspirationen och den upplevelse hon gjorde då. Det hände då hon i en söndagsbilaga till en tidning, såg en kyrkomålning som föreställde en kvinna och djävulen.

Hon skriver om detta så här: 

”Detta var år 1980, och jag minns att jag fick en våldsam stöt genom mig vid synen av kyrkomålningen. Jag höll andan en lång stund, medan intryck och impulser strömmade på mig. Inom loppet av en kvart hade jag de tre första böckerna klara i huvudet.”

Vidare skriver hon om denna upplevelse: 

"En underlig, dov upphetsning jagade mig. Jag blev rädd, det hela kom för plötsligt, för intensivt och manande. Nu är jag inte ovan vid sådana impulser som utvecklar sig till romaner, men det här var något annat. Det var mycket starkare och mera tvingande än något jag upplevt förr i den här vägen."

Vi lägger märke till att den första inspirationen kom då hon såg en bild på en kvinna och djävulen. Vidare att kraften var tvingande. Vi får redan här en fingervisning om vem som står bakom denna inspiration.

Ytterligare citat från författarinnan i denna efterskrift: 

"Efter att jag skrivit tre kapitel i någon sorts...trans, vill jag närmast kalla det, allt tydligare stod det för mig: Det var inte jag ensam som skrev det här."

”Det blev en parallell där: Isfolket anade en större skugga än Tengel den onde. Så gjorde också jag, författaren, medan jag skrev. Det var precis som om någon ville ha sin historia berättad. Det var ofta mycket otäckt. De första böckerna skrev jag i en sorts vild frenesi, utan uppehåll, skrev liksom för livet.

Fick liksom aldrig fred, måste skriva, upp mitt i natten ibland, var jagad, pressad att skriva."

"Jag hade lytt förlagschefen Arnesen och varit försiktig med det ockulta. Men det var inte lätt att hålla igen det. Det samlade sig upp som en bubbla, som förr eller senare måste spricka.

Det gjorde den i bok 13, SATANS FOTSPÅR. Då var det omöjligt att förtränga det som låg i själva historien längre, detta mystiska som lurade i bakgrunden, och så ättemedlemmarnas egna övernaturliga gåvor."

satans fotspår av Margit Sandemo

"Men de senaste åren, efter att jag började skriva om Isfolket, har det funnits något där... Något absolut oförklarligt. På morgnarna hade jag ofta en vag förnimmelse av en stor, mörk, ytterst dominerande skugga, på alla sätt dominerande - utan att jag kunde gripa tag i bilden och utkristallisera den. Och ibland kunde jag erinra mig något annat. Något som for förbi mig, några halvt springande, halvt krypande varelser, som betraktade mig uppmanande med märkliga ögon."

Dessa olika citat är talande i sig själva. Det är tydlig hänvisning till mörkrets makter. Det som också utmärker denna serie om Isfolket är det ockulta inslaget, med demoner o s v.

Margit Sandemo skriver om demoner

När Margit Sandemo skriver om demoner så ger hon dock en helt annan framställning av dessa än den Bibeln ger. Hon skriver: "Det där med demonerna, till exempel. Visst var det de som kom smygande förbi mig i mina drömmar! Jag kände igen dem alla efterhand. Jag berättade gärna om dem. Ville nog försöka avdramatisera demoner lite. Avmystifiera dem, "avskrämsla" dem - om det finns något sådant ord. Många människor lider av en sådan onödig ångest för demoner, det är så mycket prat om besatthet och exorcism. Vad är det för struntprat? Fanatiskt religiösa karlars försök att dominera dumma kvinnor?

"Jag ville få demonerna att te sig lite snällare, lite ofarligare. En liten gnutta skräckblandad förtjusning skadar ingen. Demoner kan vara ganska attraktiva, om man bara låter bli att förbinda dem med ondska."

Demoner är definitivt inte attraktiva, som Margit Sandemo försöker framställa dem. Inget kan vara mer förödande än att inbilla människor det och leda dem till kontakt med dessa onda varelser.

Margit Sandemo berättar också en anmärkningsvärd sak i avslutningsboken. Det är om ett svenskt par som sysslade med paranormala fenomen och som ansåg att hon inte själv kunde skrivit dessa böcker.

Det svenska paret ville tillsammans med Sandemo undersöka vem som stod bakom det hon skrev. Sandemo skriver om detta experiment: 

 "Jag skulle över i parallellvärlden. Den grå världen, där allt det okända, skrymt, gengångare, demoner och sådant vi bara anar, färdas."

Författarinnan förs ut i andevärlden och möter där någon som hon beskriver på följande sätt:

"Nog visste jag vem det var som stod där framför mig. Det var den fallne svartängeln, enormt hög, med vingar som gick från golv till tak, han var skön som en gud och skimrande svart, inte som en neger, svartare. Han utstrålade en så förkrossande auktoritet, att jag var rädd mitt hjärta skulle brista av påfrestningen det var att se på honom. Aldrig i mitt liv har jag kunnat föreställa mig en sådan varelse!

Nu hade jag ju redan skrivit om honom, i bok nr 29, LUCIFERS KÄRLEK, men jag hade inte trott att han skulle visa sig för mig. Han sa ingenting, inte jag heller. Men jag kände hans tankar strömma in i min hjärna. De uttryckte en viss belåtenhet med mig, men mest otålighet."

Lucifers kärlek av Margit Sandemo

Detta avslöjande om författarinnans inspiratör kommer i den sista delen av bokserien. Hur många har då inte tagit del av den gamla förförarens budskap i bok efter bok?

Förförelse av människor

Förförelse av människor, det är vad djävulens sysslar med. Många av de som blir förförda är naturligtvis inte medvetna om att de är det. Om boken som vi visar en bild på i spalten bredvid behöver kommenteras. Lucifer är ett annat namn för djävulen. Att han skull ha något av kärlek att erbjuda är inget annat än en stor lögn.

Jesus har avslöjat han målsättning och han kallar honom för tjuven, han säger också vad han själv gör: 

”Tjuven kommer bara för att stjäla, slakta och döda. Jag har kommit för att de ska ha liv, och liv i överflöd.” Joh. 10:10.

Här står människans avgörande val, vem vill man vända sig till. Valet är avgörande för tid och evighet.

När man läser Bibeln påverkas man av den som inspirerat dess texter, Guds ande. Sandemos böcker har alltså som vi kan konstatera, inspirerats av djävulen själv.

Det finns människor som är kanaler för förförelser som kommer från djävulen och hans andemakter. Dessa som opererar i himlarymderna för att få ingång bland människor på jorden för att fördärva deras liv för tid och evighet.

Den sista bokens titel i serien om Isfolket, är talande nog: Är det någon där ute? Det syftar till himlarymderna. Bibeln ger svaret på vem som verkar där, men också hur vi skall beskyddas:

"Ty vi strider inte mot kött och blod utan mot furstar och väldigheter och världshärskare här i mörkret, mot ondskans andemakter i himlarna. Tag därför på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot på den onda dagen och behålla fältet, sedan ni fullgjort allt." Efs. 6:12-13.


Holger Nilsson 

http://www.flammor.com

Artiklar som är skrivna av andra än Apg29.nu kan ha åsikter som bloggsajten inte delar.


submit to reddit


Vill du bli frälst?

Ja

Nej


Publicerades lördag 8 september 2018 19:13 | #holger nilsson #margit sandemo | Permalänk | Kopiera länk | Mejla

14 kommentarer

Bengt Sat, 08 Sep 2018 19:29:31 +020

Bra att du tar upp detta Holger

Svara


David Ström Sat, 08 Sep 2018 20:07:44 +020

Den som inte tror kan läsa böckerna de är ju i alla fall på väg till domen, men den som bekänner Jesus som sin Herre bör nog låta bli dem.

Svara


Alf Sat, 08 Sep 2018 20:37:40 +020

Från SVT:"2014 tilldelades Sandemo en kunglig förtjänstmedalj i Norge, för sitt bidrag till att få norska barn att läsa. – Jag har hört lärare berätta om elever som aldrig har öppnat en bok förut men som plötsligt slukar alla böckerna om Isfolket. Jag tror att mina böcker för många har varit en språngbräda in i litteraturens värld och det är jag stolt över, sade Margit Sandemo i en intervju med tidskriften Skriva år 2015."Ajajaj. Inte bra.”Hon var en vacker människa och en stor inspirationskälla för oss alla. Hennes kreativitet, muntra humör och stora livslust sken igenom i hennes böcker – vilket också läsarna märkt. Hon trollband oss alla.””Hon var en vacker människa och en stor inspirationskälla för oss alla. Hennes kreativitet, muntra humör och stora livslust sken igenom i hennes böcker – vilket också läsarna märkt. Hon trollband oss alla.”Jag tror detta är betydligt vanligare än vi tror, även inom allt från förskola till universitet. Häxor och feminister skriver böcker som är inspirerade från deras "medium" (demoner). Jag börjar förstå detta alltmer när man börjar ana komplexiteten i de lögner och bedrägerier som de kommer med, och vad det attackerar. Tror det var meningen med mycket av feminismen också, att få ut kvinnan utifrån under mannens beskydd, så djävulen kan lura dem lätt.23 och ingen lampas sken skall längre lysa i dig. Och ljudet från brud och brudgum skall aldrig mer höras i dig. Dina köpmän var jordens stormän, ty genom din svartkonst blev alla folk vilseledda. - Uppenbarelseboken 18:23

Svara


Kattis Sat, 08 Sep 2018 20:38:13 +020

Nä sådan böcker vill jag inte läsa! Jag vill bara göra det jag har frid över! Jag vet hur den Helige Ande regerar inom mig! När något inte är bra och jag ska avstå! Vad det nu kan vara! För en del år sedan skulle Alla läggas sig på en spikmatta, för det var mode då! Men det kändes helt fel inom mig att göra det!

Svara


Kattis Sat, 08 Sep 2018 21:06:03 +020

Var inne på Sf och skulle kolla lite! Klickade på en film som hette Gräns, jag trodde det var en typ film om Tullen?? Men jag fick klicka bort det efter ca fem sekunder när jag såg vad det handlade om. Ett monster till en människa, och att det sedan skulle handla om det övernaturliga- ja fattade att det handlade det ockulta! Det var en speciel musik, en sådan där spök musik! Jag har inte varit på Bio på länge, jag tror också det är Gudsbeskydd. Jag kan se det jag vill sedan på mitt Plejmo konto- Film konto!

Svara


Tommy Sun, 09 Sep 2018 00:27:09 +020

Ja, en del skriver för pengar. Det är en miljard industri kan jag tänka mig, och folk kanske inte är som denna kvinna. Men skriver om mörkret, för att tjäna pengar, Men är det inte någon kanal som sänder Hemsökta hus och sådant, för att locka tittare. Men den här kvinnan Holger tar upp vittnar ju om att mörkret är påtagligt och på riktigt, Inga barnsagor. Likadant med hemsökta hus, verkar ju vara påtaglig ande krafter, alltså verkligt. Men vill göra det till underhållning. Jag tror det finns många Kristna som haft kamper, men egentligen inte vågar berätta om deras kamp i andliga världen, för att inte bli tagen som riktig Kristen. Men vi skall Komma ihåg att Jesus själv blev frestad i Öknen, och när Petrus kom och skulle övertala Jesus att hindra honom gå Korsets väg. "Gå bort satan sa Jesus till Petrus" plötsligt fanns Självaste Satan i Petrus mun. Fenomen kan hända dem som ber till Gud. Slår i väggar, kanske vill hindra böner. " För många år sedan skrev jag en lapp ovanför sängen, att nu slutar jag snusa. När jag vakna tänkte jag på Gud, och lappen jag skrev. Det lät som en pil kom farande genom rummet, av ett swissande ljud och slog på lappen med en duns. Ungefär du kan ju försöka sluta snusa. Visst lite omskakande, men jag visste det var en andlig kamp. Det finns många som kan bevittna andliga strider och kamper, som är kristna, Men talar ogärna om dem, eftersom mycket av Kristendom blitt Ytlig. Och rädd för skvaller och baktaleri, som egentligen inte tillhör Kristendom, utan Köttsligt Kristna. Någonstans står det att vi slåss inte mot kött och blod, utan en större kamp. Jag har slutat snusa, men lider andra kamper. Men hoppas på Gud. I mitt tillstånd o Dolda handikapp. Andliga strider är Verkliga. Ingen Trivsel Club precis. Skulle inte förvåna mig, om de som söker andliga gåvor ovanifrån, får gå andliga strider, även mot Köttsligt Kristna som attackerar de andligt sökande.

Svara


Lasse Sun, 09 Sep 2018 07:49:49 +020

Svar till Tommy.

Läste i Hosea 4:12 där står det om villfarelsens ande, tänk hur många olika andemakter det finns som förvillar människor

Svara


Lasse Sun, 09 Sep 2018 07:51:52 +020

Svar till Tommy.

Trolöshetens ska det vara 😊

Svara


Lena Henricson Sun, 09 Sep 2018 14:43:33 +020

Må Gud skydda,särskilt de unga!🙏 Själv mår jag dåligt av att läsa om detta.👎

Svara


Jean Mon, 10 Sep 2018 18:06:31 +020

Prisa Herrarnas Herre ,Konungarnas Konung utan slut, Herren Jesus,,

Låt oss tacka vår älskade Jesus kära trossyskon för Hans blods beskydd och att vi har evigt liv i Honom!!

Halleluja /tack Gode Jesus

Svara


Jean Mon, 10 Sep 2018 18:14:31 +020

Psaltaren 119:105

Ditt Ord är mina fötters lyckta och ett ljus på min stig.

Amen

Uppmanar er och påminner er syskon ..läs och studera Herrens Ord varje dag ,,och gärna flera gg om dagen

Kungen Jesus kommer snart ...se bara på alla tids tecken ..

Berätta och förkunna för andra om vår frälsare och Gud Jesus Kristus (Skriftens Jesus och ingen annan )

Uppryckningen kommer att ske...

Herrens rika Nåd kära syskon

Svara


ingegerd Tue, 11 Sep 2018 19:09:55 +020

Jag läste alla sandemos böcker. De första köpte jag de andra lånade jag. Jag läste dom på 3 månader. Kunde inte sluta. Var som uppslukad. Hon skrev varannan bok om hyfsat vanliga saker, varannan om dessa märkliga varelser som föddes av en kvinna men var onda pa grund av släktskapet med den onda. Dessa varelser var onda, mycket mycket sexuella och oberäkneliga. Jag tyckte inte så mycket om böckerna där få ockulta saker hände. Jag längtade till böckerna med de stora ockulta dragen.

Det gjordes mycket gott i böckerna. Man invaggades i tron att allt var gott trots allt. När jag läste om satan som for genom skogen som blixtar och ljungeld började jag fundera, men jag kunde inte sluta läsa böckerna. Jag isolerade mig för att kunna riktigt sjunka in i böckernas berättelser. Kände mig kunnig och utvald. Mycket märkligt. (idag skrämmer det livet ur mig skall jag säga)

I samband med att böckerna blev populära fick en konstnär uppdraget att göra ett smycke som vi läsare kunde köpa och bära. Det var ett silversmycke format till en kvinna och alruna. Alruna används ofta i häxerisammanhang. Jag var mycket glad över smycket. Då på den tiden såg jag andra kvinnor ocksa bära det här smycket. Det gav en mystisk känsla av att höra samman fast vi inte kände varandra. Nu har jag inte sett det smycket på 20 år minst.

.En dag kom jag till insikt om vad det där handlade om. Så jag gjorde mig av med alla böcker och slängde smycket i soporna. Men jag kände en slags sorg. Jag hade förlorat min hemlighet och min gemenskap med Gud vet vad... Det tog ganska lang tid innan jag blev av med den där efterhängsna känslan av att ha förlorat något värdefullt. Väldigt otäckt.

Jag vill inte vara i förbund med satan. Jag jag vill tillhöra Jesus Kristus. Och det gör jag.

Tycker synd om Margit Sandemo. Någonstans efter vägen blev hon också förförd och tjusad med. Nu om Bibeln stämmer, och det gör den, så har hon mött sin lucifer med sina blixtar och ljungeldar. Hemskt sorgligt.

Tänker på en annan författarinna, Karen Blixen. Hon förälskade sig ocksa i satan. Han kom till henne pa sjukrummet när hon var inlagd. Hon blev fullständigt hänförd och försökte dra in alla i hans krets. Det gick en dokumentär om henne för ett par ar sedan. riktigt kusligt var det att lyssna pa

mvh ingegerd

Svara


Tomas N Tue, 11 Sep 2018 21:53:02 +020

Tack för den här artikeln. Det här var helt nytt för mig. Vet några kvinnliga bekanta som läst ganska mycket av "sagan om isfolket" . Tankarna går också mot filmen "twilight" som blev väldigt populär för ca 10 år sedan och det var många särskilt tjejer som fascinerades och drogs in i den storyn som var mycket mörk och demonisk.

Det gäller att som alltid ta smällarna som ropar att man är moralextremist och saknar humor och på ett tydligt sätt varna för denna dolda förföriska väg att sälja in det mörka som något i grunden positivt .

Dessa krafter är inget att leka med ,utan har verklig kraft nog att bedöva alla varningssignaler som kommer inifrån och utifrån.

Böcker liksom all media säljer in rebelliska ideer och det som årtusendens beprövade erfarenhet vet leder till fördärv till att omvärdera vad som är rätt och fel och gott och ont.

Svara


Mikael W Tue, 11 Sep 2018 22:37:08 +020

Svar till Tomas N.

Dessa krafter är inget att leka med ,utan har verklig kraft nog att bedöva alla varningssignaler som kommer inifrån och utifrån.

Jag känner ett par personer som gick in i väggen (s.k utbrändhet), och efter en tids yoga så blev dem som duracel-kaniner.....jobbade konstant i högt tempo. Jag antar att krafterna dem fick är från samma Djävulska källa som den här författarens kraftkälla

Svara


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 25, torsdag 20 juni 2019 kl. 01:53

Jesus söker: Linda!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
onsdag 19 juni 2019 21:27

Gud, jag vill att du hjälper mig att förstå varför en sak händer hela tiden.

Aktuella artiklar


Senaste kommentarer


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp