Surfar nu: 1033 www.apg29.nu

Djurkyrkogården i Axamo utanför Jönköping

Tro det eller ej, men jag har nu besökt en begravningsplats för smådjur. 

Så den fina graven här ovan med texten "Vår lilla Sara" på den påkostade gravstenen är alltså inte ett barn, utan det var en hund eller en katt...

Mitt ute i skogen mellan Jönköpings flygplats i Axamo och Axamo camping utanför Jönköping kom vi till en...

... Begravningsplats för smådjur med kors och allting. Och det var ingen liten begravningsplats heller. Här fanns det kors och gravstenar och många fina och påkostade gravar i flera hundra, kanske mer.

Ronja - ett dött djur. En gravsten som inte kan ha varit billig. I guldskrift och allting.

Gravlykta och gravsten med kors, namn och årtal.

När vi gick runt och tittade på gravarna så kändes det nästan som om vi gick runt i Skogskyrkogården i Jönköping. Det är en stor kyrkogård med över 7000 gravar.  Där finns också min frus och lille sons grav. 

Men till skillnad på djuren som finns här i gravarna så befinner sig inte min fru och son i graven. Det är bara deras döda kroppar som finns där. Själva är de i himlen hos Jesus i en medveten tillvaro!

En död hunds gravplats...

Kors och blommor...

Gravlyktor och kors...

Ja, vad ska man säga? Djur kan inte bli frälsta. När djuren dör så finns de inte mer, till skillnad mot människor som lever i en medveten andlig tillvaro efter döden. 

Men då är det viktigt att de har tagit emot Jesus innan de lämnar jordelivet. Annars blir de inte räddade för en evig himmel. 

Men djuren har ingen ande som kan bli frälst och pånyttfödd. När de dör så dör de. Slut. Men eftersom människan inte är ett djur utan en varelse skapad till Guds avbild med en ande så lever hon vidare. Frågan är vart vill du leva. I himlen eller i helvetet?

Det är sorgligt. Människor som inte tror på Jesus har inget hopp. De klamrar sig fast i sina döda husdjur och värdesätter dem mer än människor. Ja, till och med vårdar de deras gravar. Vårdar de dem mer än sina döda anhörigas gravar?

Hjärtan och bild på en död hund. Lägg märke till den påkostade gravstenen jämte där andra kors från djurgravar speglar sig i den.

Gravkors, blommor och en prydnadshund.

En grav som säkert har kostat mycket pengar. Lägg märke till den fina blankpolerade gravstenen...

En ängel med vingar stående på ett hjärta... Är det sorgligt? Absolut - det är synd om människor!

En dyr gravsten, ängel, gravljus, gravlykta och blommor...

Gravar...

En bild på en död hund uppsatt på ett kors. Detta är ju egentligen en fruktansvärd hädelse att hänga upp ett djur på korset då det var Herren Jesus Kristus som dog på ett kors för alla människors synders skull! 

Förmodligen är det gjort i okunskap, vilket givetvis är mycket allvarligt eftersom de då inte har en bättre kunskap om Jesu kors och livet efter detta. 

Vi måste åter igen börja predika om Jesus så att människor får kunskap så att de kan ta emot Jesus och bli frälsta så att de får hopp!

Förmodligen en död hund... Men graven vårdas med färska blommor...

"Kajsa", nej det var ingen människa. Jag kan förstå att man kan bli fäst vid sina husdjur och sakna dem väldigt mycket när de dör, men det är en ersättningstro! 

Du tror att djuren kommer till himlen när det i själva verket är människor som har tagit emot Jesus som kommer till himlen. Se till att du själv tar emot Jesus och bli frälst. Först då kommer du få ett hopp så att du inte lever i den hopplöshet som du nu gör.

En grav med mycket påkostade gravstenar med namnen på de döda djuren. Lina, Sonny, Ludde, Buster och Aragarn...

Bamse - död sedan länge... Lägg märke till att det finns fortfarande blommor på graven...

Saketts grav verkar också vara gammal, men nya fräscha blommor pryder den...

Gravlyktor och kors. Denna gravplats är nog den mest sorgligaste och sjukaste jag har sett på länge. Den signalerar om människors hopplöshet när de inte har en tro på Gud som ger dem hopp och tröst. Ack, vad människor är lurade. De behöver verkligen Jesus Kristus.

Ett vitt kors lyser upp i det höga gräset. På grund av det höga gräset så kunde vi inte se alla korsen som fanns på denna makabra begravningsplats. Men det fanns också platser där gräset var nyklippt och de mycket påkostade gravarna var välvårdade. 

Tro mig, jag vet vad den grav kostar och detta läggar man på döda djur!

Skylten till "Begravningsplats för smådjur".

Ett dike är grävt för nya smådjurs-gravar...


Ta emot Jesus

Om du ännu inte har tagit emot Jesus och är frälst, då har du inget hopp. Då behöver du ta emot Jesus idag. 

Djuren kan inte bli frälsta, men det kan du än så länge bli. Det var för Adams släkt som Jesus kom och dog för. Från Adam har vi alla människor kommet ifrån. Jesus kom inte och dog och uppstod för djuren, utan det var för människorna!

Jesus lever idag - han är uppstånden! Därför kan du nu ta emot Jesus och bli frälst och räddad. Vänta inte - då kan det bli försent!


submit to reddit


Vill du bli frälst?

Ja

Nej


Publicerades tisdag 30 juni 2015 13:18 | #djurkyrkogård #begravningsplats för smådjur #axamo #axamo camping #djur #smådjur #husdjur | Permalänk | Kopiera länk | Mejla

19 kommentarer

per boman Tue, 30 Jun 2015 07:24:07 +020

En begravningsplats för små djur är hedrande och det är för dem som himlen är till för bland annat

Svara


DFR Tue, 30 Jun 2015 07:50:17 +020

Det kommer att vara djur i himmelriket: Jesaja 11:6 Vargar skall bo tillsammans med Lamm, Leoparder skall ligga bland killingar. Kalvar och unga lejon och gödboskap skall vara tillsammans, och en liten pojke skall valla dem. Se även Jesaja 65:25 Gud skapade djuren och såg att "det var gott".

Svara


Karin Tue, 30 Jun 2015 08:26:28 +020

I 1 Mos står det att även djur har en själ. Däremot har jag inte funnit något som pekar på att djur kan blir frälsta för ett evigt liv i Himmelriket. Minns inte var, men har för mig att det någonstans i Bibeln står att vi inte ska gråta/sörja över döda djur. Jag är själv djurägare/djurälskare och visst skulle det vara kärt att hemma hos Gud få återse de djur jag nu har och de jag tidigare haft. Dock är jag tveksam till att detta kommer att ske. Endast Gud vet exakt hur det blir! Jag har nära och kära bl a föräldrar och syskon som dött utan att de, så vitt jag känner till, tagit emot frälsning. Hur blir det med dem? Hann de vända om? Ville de vända om? Endast Gud vet! "Men åt alla djur på jorden och åt alla fåglar under himmelen och åt allt som krälar på jorden, vad som i sig har en levande själ, åt dessa giver jag alla gröna örter till föda." Och det skedde så. (1 Mos. 1:30)

Svara


Leif Boman Tue, 30 Jun 2015 08:37:30 +020

Svar till DFR. De bibelställen du tar upp DFR talar om den snara framtid som kommer att vara här på jorden i tusen år, inte om den himmelska tillvaron! Om du läser lite tidigare i det 65;e kapitlet så ser du att människor fortfarande kommer att dö även där, vilket man ju inte skall göra i himlen. (Jes 65:19-20) Jag skall jubla över Jerusalem, fröjda mig över mitt folk. Där skall inte mer höras gråt eller klagan. Där skall inte mer finnas spädbarn som lever endast några dagar, inte heller gamla män som ej uppnår sina dagars mått. Den som dör vid hundra års ålder är en ung man, och först vid hundra års ålder skall syndaren drabbas av förbannelsen. Sen är ju djuren givetvis också en del av Guds ursprungligt goda skapelse, men som Christer säger så har inte Gud gjort djuren likadana som oss människor, med evigheten i våra hjärtan. (Pred 3:11) Allt har han gjort skönt i sin tid. Också evigheten har han lagt i människornas hjärtan. Ändå kan de inte förstå Guds verk, från begynnelsen till änden. Däremot tror jag att djuren och detta jordiska ändå är en skuggbild av det kommande himmelska. Vi kommer inte att vara ensamma därovan! (Joh Upp 7 9-17) Därefter såg jag, och se: en stor skara som ingen kunde räkna, av alla folk och stammar och länder och språk. De stod inför tronen och inför Lammet, klädda i vita kläder och med palmblad i sina händer, och de ropade med stark röst: "Frälsningen tillhör vår Gud, som sitter på tronen, och Lammet!" Och alla änglarna stod runt tronen och de äldste och de fyra varelserna, och de föll ner på sina ansikten inför tronen och tillbad Gud och sade: "Amen! Lovsången, härligheten, visheten, tacksägelsen, äran, makten och kraften tillhör vår Gud i evigheters evighet. Amen." En av de äldste frågade mig: "Dessa som är klädda i vita kläder, vilka är de och varifrån kommer de?" Jag svarade: "Min herre, du vet det." Då sade han till mig: "Det är de som kommer ur den stora nöden. De har tvättat sina kläder och gjort dem vita i Lammets blod. Därför står de inför Guds tron och tjänar honom dag och natt i hans tempel, och han som sitter på tronen ska breda ut sin boning över dem. De ska aldrig mer hungra och aldrig mer törsta, och varken solen eller någon annan hetta ska drabba dem, för Lammet mitt på tronen ska vara deras herde. Han ska leda dem till livets vattenkällor, och Gud ska torka alla tårar från deras ögon." Även om inte djuren från jorden skall finnas i himmelen så kommer det att finnas andra än bara människor. Det blir ju oerhört spännande att få se dessa andra! Snart får vi uppleva detta, alla vi som tog emot Jesus Kristus. Jesu frid....

Svara


ulf lennart Tue, 30 Jun 2015 09:50:38 +020

hela skapelsen blev foerbannad vid syndafallet. Den suckar och laengtar efter Herrens foerlossning.

Svara


ulf lennart Tue, 30 Jun 2015 10:04:41 +020

men som kristen, vad aer vitsen med kostsamma begravningar? Loppet aer ju koert vid doedsoegonblicket.Spelar det naagon roll om det blir kremering? Jag vet att Katoliker blir foerskaeckta oever kremering.(dom foeredrager vael pampiga,dyra oh mer loensamma jordfaestelser, kan jag taenka)

Svara


ulf lennart Tue, 30 Jun 2015 10:16:06 +020

om man nu vll hedra en person, borde man inte gjort det medan denne aennu levde?

Svara


ulf lennart Tue, 30 Jun 2015 10:22:24 +020

David fastade och bad oever sin doende son. Men daa denne avlidit foervaande han alla genom att sammankalla ett gaestabud.

Svara


ulf lennart Tue, 30 Jun 2015 11:52:34 +020

Svar till ulf lennart. katolikernas affaersverksamhet vid jordbegravning slutar inte daer. Reser man i Sydeuropa och -amerika ser man i tidningarna annonser om Maessor foer avlidna personer, foer att foerkorta deras lidande i 'skaerselden'.Detta kostar vael de anhoeriga en hel del, saa att paastaa att Avlatshandel aer avskaffad staemmer nog inte alls.

Svara


Anders Tue, 30 Jun 2015 12:13:34 +020

Tänk om vi istället skulle ägna oss åt att vårda minnet av alla dödade foster(abort). Vi skulle då ha långt över 1 miljon sådana gravar bara i vårt land.

Svara


ulf lennart Tue, 30 Jun 2015 13:55:07 +020

Svar till Anders. alla dessa moerdade foster, blir de upptecknade i Lammets bok ?

Svara


Anders Tue, 30 Jun 2015 14:19:42 +020

Svar till ulf lennart. Min tro är att dessa foster som är oskyldigt borttagna, lever för evigt i gemenskap med Gud. Det är Gud som ansvarar för Livets bok och även de andra böckerna i himlen. Jag vet också att det finns nåd för de som tagit det svåra beslutet att göra abort. Jesus frälser var och en som tror och tar emot honom i sitt liv. Han förlåter när vi omvänder oss från vår synd.

Svara


Christer Edoff Tue, 30 Jun 2015 14:32:20 +020

Money, money ....

Svara


Elisabeth Tue, 30 Jun 2015 21:43:07 +020

Ja vi måste bry oss om våra medmänniskor och berätta om Jesus. Många är så ensamma och åsidosatta och behöver gemenskap och ett hopp. Orkar vi bry oss om dem?! Vi får uppmuntra varandra att släppa in flera i våra vänkretsar så de kan få blomma upp och komma till sin rätt. Herre förbarma dej över oss!

Svara


Lise-Lott Karlsson Fri, 03 Jul 2015 14:44:21 +020

Det kan ju vara så att ett djur har betytt väldigt mycket för en person och då är det väl fint att det finns en grav att gå till och minnas och sörja. Vad är problemet med det? Var djuren hamnar efter döden är ju inte poängen, det finns en husse eller matte som sörjer och har någonstans att gå med sin sorg. En hund eller katt kanske var bästa vännen.

Svara


Micke Sun, 05 Jul 2015 23:03:13 +020

Eftersom djuren är fria från synd så tror jag att alla djur kommer till himmelen. Människan behöver en frälsare till skillnad från djuren. Gud älskar även djuren så att inte låta dom komma vidare efter döden har jag svårt att tro. Finns det något konkret i Bibeln ang detta så posta det gärna.

Svara


ulf lennart Sun, 05 Jul 2015 23:16:11 +020

Svar till Micke. aeven djuren foerbannades vid syndafallet, ja, hela skapelsen. aer det inte ofta otaeckt att se naturfilmer daer rovdjur hela tiden ligger paa lur, anfaller och aeter upp sina byten. foere syndafallet och i kommande 1000 aarsrike skall vael lejon beta graes vid sidan av oxar och lamm. ; vi vet intet om Guds fraelsningsplan foer djur, det angaar oss nog inte. Bibeln aer skriven foer maenniskor.

Svara


nils Mon, 06 Jul 2015 08:27:56 +020

Svar till Anders. Rätt tänkt Anders.--Ett foster är ju skapad att vara en GUDS AVBILD,viket är den stora skillnaden mellan människa o djur.--Ett djur kan då inta vara,eller bli en ANDLIG varelse,med förmågan till Andlig GEMENSKAP med Gud.De kan då ej heller vara EVIGHETSVARELSER,likt människan.--De styrs av Instinkter,kroppens drifter o begär,o har ej den MORALISKA insikten och därmed ansvaret vi människor har

Svara


Ann-Charlotte Klingstål Mon, 08 Aug 2016 10:32:43 +020

Det är synd om dig! Människorna är onda o torterar o mördar varandra överallt på jorden. Djuren är också skapade av Gud och dom har känslor precis som vi. Däggdjur vaktar o värnar om sina avkommor. De känner glädje, sorg o smärta. De går inte alls bara på instinkt, kanske kräldjur o insekter men absolut inte däggdjuren. "Tänk på o värna om dessa mina minsta" hur tolkar man det o vilken tolkning är den sanna? Kanske kommer inte djuren till himlen men de är alla unika individer med olika "personligheter" Rädda ditt hjärta o känn empati för djuren på vår jord.. Hälsningar Ann-Charlotte från Bankeryd

Svara


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 25, måndag 17 juni 2019 kl. 10:50

Jesus söker: Torborg, Torvald!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
måndag 17 juni 2019 08:19

Be att det går bra med socialtjönsten att CI får nya handläggare i vår egen kommun .

Aktuella artiklar


Senaste kommentarer


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp