Surfar nu: 438 www.apg29.nu


Död religion

Läsarmejl av David Billström

Video med David Billström.


David Billström

Läsarmejl

Artiklar och video som är gjorda av andra än Apg29.nu kan ha åsikter som bloggsajten inte delar.


submit to reddit


Vill du bli frälst?

Ja

Nej


Publicerades tisdag 5 mars 2019 20:10 | #läsarmejl #david billström #video | Permalänk | Kopiera länk | Mejla

20 kommentarer

SA Tue, 05 Mar 2019 21:01:42 +010

AMEN !!!!

Svara


nils Tue, 05 Mar 2019 22:18:58 +010

Tack David för denna sanning om den viktiga skillnaden mellan Religion och Relation!
Faran med Död religion är att det leder till ett Bedrägeri,att man Lurar och Bedrager Sig Själv,vilket väl måste vara det Svåraste Bedrägeriet?
Tänk om Döden kommer och Sanningen möter en människa som trott sig vara ett Guds barn med Himmelen som mål,men Destinationen blir den Motsatta!!
Denna verklighet plågar mig mest av allt,och att många till det Yttre fromma som du säger,ändå kanske Ej är Omvända i sina hjärtan och då saknar Relationen med Jesus Kristus!
¤¤¤
Guds Ord ger oss alla detta råd;"Rannsaken eder själva,huruvida I är i Tron,ja pröven edersjälva.
Eller Kännen I icke med eder Själva att Jesus Kristus är i eder? Varom icke,så håller I Ej provet!" 2Kor.13:5

Svara


Johanna Wed, 06 Mar 2019 01:31:38 +010

Så bra så sant! Det är ju det man vill ha! Amen!

Svara


Calle Wed, 06 Mar 2019 02:55:44 +010

Många sanningar i klippet, tack David och Guds välsignelse önskar jag dig!!!!

Svara


nils Wed, 06 Mar 2019 08:25:19 +010

Rätt plats för det Rätta budskapet i den Svenska Religionens centrum,med dess mäktiga maktsymbol i bakgrunden!

Svara


Martin Wed, 06 Mar 2019 16:07:25 +010

David: Jag ser ingen motsättning mellan kunskap och relation. Jag ser heller inte någon motsättning mellan yttre former och en relation. Enligt mig är det möjligt att förena. Till och med nyttigt och fruktbart!

Du får gärna förklara vari motsättningen ligger.

Du talar om död religion. Det är lätt att peka finger, särskilt mot andra sammanhang än sitt eget. Men är det fruktbart?

Svara


Bengt Wed, 06 Mar 2019 16:47:57 +010

Men det finns ju också motsatsen

Dom som tror att dom inte är frälsta

Men är det

Svara


Stefan Jonasson Wed, 06 Mar 2019 20:12:50 +010

Jag fattar inte riktigt... Dom som tror dom är frälsta men inte är det... Om man tror på JESUS är man väl frälst... Men om man tror att det finns en GUD..och är övertygad om sin egen rättfärdighet och tror att det är det som öppnar pärleporten då är man kanske inte frälst... Klargör detta uttryck lite mer... Menar du att tro på JESUS inte räcker.... Behövs det något mer för att komma till himlen.

Svara


Stefan Jonasson Wed, 06 Mar 2019 21:36:24 +010

Här har man gått och inbillat sig att man är frälst av nåd genom tro... Jag bad till JESUS fräls mig och förlåt mig mina synder.. Döpte mig i filadelfia.. Och bekände att JESUS är HERREN... Men har inte levt ett särskilt perfekt liv.. Försökt men misslyckats.. Lyckats ibland i nästan 40 år har jag kämpat men inser att man fortfarande inte är fullkomlig Och kan misslyckas... Vad menar johannes i 1 joh 5:13 DETTA SKRIVER JAG TILL ER FÖR ATT NI SKA VETA ATT NI HAR EVIGT LIV NI SOM TROR PÅ GUDS SONS NAMN.. JOH 20:31 DETTA HAR BLIVIT NERSKRIVET FÖR ATT NI SKA TRO ATT JESUS ÄR MESSIAS, GUDS SON OCH FÖR ATT NI GENOM TRON SKALL HA LIV I HANS NAMN....

Svara


nils Thu, 07 Mar 2019 08:33:03 +010

Svar till Stefan Jonasson .Din fråga är Livsviktig;Vad är Omvändelse,Tro och att vara född på Nytt?

Dessa Olika uttryck beskriver en relation,en Andlig sådan med Gud som själv är Ande. Anden inom oss är vårt Inre medvetande,vårt inre väsen till skillnad mot våra Yttre beteenden gärningar eller känslor.Även om vår Andliga relation med Herren, yttrar sig i Yttre beteenden och gärningar!

På frågan; Vad är en Sann Tro? säger M.Luther:Tro är Inte en Självgjord mening eller dröm som somliga hålla för Tro..Och när de se att livet icke blir bättre då och inga goda gärningar följa,fast de kan både höra och tala mycket om Tron,så förledas de till Villfarelsen att Tron icke är tillräcklig.Man måste dessuton göra goda gärningar om man vill bli Rättfärdig och salig!

Detta beror på att när de höra Evangelium,så anamma de det och gör sig en Tanke i hjärtat;Jag Tror,och detta räkna de för en Sann Tro!

Men då den icke är annat än en mänsklig dikt och tanke som Hjärtats Innersta Aldrig tillägnat sig,så bär den ej heller någon frukt,och ingen bättring följer!

MEN TRON ÄR ETT GUDS VERK I OSS,vilket förvandlar oss och Föder oss på Nytt av Gud (Joh.1:1) och Dödar den gamle Adam,gör oss till helt andra människor i hjärta,håg och sinne och krafter och för den Heliga Ande med sig!

Läste om en man som sökte Gud,och frågade Gud hur han skulle kunna finna Honom. Herren svarade då;Du skulle Inte fråga efter Mig,om du inte Redan Funnit Mig!! Det är Vila och Förtröstan att bara våga Lita på Herren som ett Litet barn,och inte Oroa sig! Mvh/nils

Svara


AnnMarie Thu, 07 Mar 2019 09:05:58 +010

Svar till nils.

Att förtrösta och våga lita på Herren som ett litet barn och inte oroa sig är det många som gör,jag gör det i alla fall trots att så många kommer med sina måsten och märkliga frågor om vi verkligen är frälsta och redo och gör tillräckligt som kristna enligt deras mall! Vi måste gå ut vi måste ,vi måste precis som om allt vilar på våra späda axlar som om Gud vore bakbunden.Vi går när Gud kallar oss inte på någon människas kommando!

Svara


Tomas N Thu, 07 Mar 2019 10:25:20 +010

Budskapet här är ständigt aktuellt och relevant. Jag tänker så här.

Om man har en levande relation med Gud och efterföljer Jesus där man befinner sig och är medveten om omvändelse och Guds rike och den andliga striden som NT är genomsyrad av beskrivningar om,då borde sådan här budskap passera utan att man känner sig fördömd.

Man borde känna av att budskapet kommer från en som "spelar i samma lag" även om man kan ha vissa åsikter om att säga saker på andra sätt eller andra saker som är viktigare.

Helige Ande borde vittna om vad som är en utmaning från en troende till en annan som är god och fienden som endast fördömer

Själv tror jag ju att de flesta radikala röster om uppvaknande är av godo eftersom vi i Sverige är allmänt bekväma och lite konflikträdda. Även David Wilkersons profetia om likgiltighetens ande tycker jag passar in här.

Jag tror det är helt nödvändigt att kyrkan i stort vaknar upp i efterföljelsen. Inte nödvändigtvis till miljöfrågan,jämställdshetsarbete eller integrationsarbete utan den enkla,men radikala och lite obekväma kristna efterföljelsen som Apostlagärningarna och Nya testamentet beskriver.

Varför måste man känna sig anklagad inför detta budskap? Om man redan går med Jesus så är det bara en kamratlig uppmaning att se över hur man lever.

Det ingår i kallelsen som ambassadör för Guds rike att se över vad det är man genom sitt liv förmedlar. Jesus kräver inte perfektion,men vill med all rätt att vi tar detta på allvar och särskilt som Gud försett med alla andliga välsignelser ,så att uppgiften inte skall vara omänskligt svår

Svara


AnnMarie Thu, 07 Mar 2019 11:22:39 +010

Svar till Tomas N.

Ang David Wilkerssons profetia vill jag minnas att han använde ordet apati vilket betyder ungefär det samma som likgiltighet men jag ser ändå en viss skillnad.

Apati att man helt enkelt inte orkar eller förmår. Likgiltighet att man rycket på axlarna,jag bryr mig inte .(Mina tankar)

Svara


nils Thu, 07 Mar 2019 19:38:27 +010

Svar till AnnMarie.Apati enl.ordbok betyder Likgiltighet och Håglöshet. Hågen är viljan,lusten,tanken.Saknas den blir det ett olyckliga slut,för den finns bara i Hjärtats inre!

Svara


AnnMarie Thu, 07 Mar 2019 20:08:15 +010

Svar till nils.

Ja jag vet har kollat synonymer till ordet apati.

Anledningen till apatin (eller vad man nu kallar det)kan ju vara mycket och behöver ju inte alltid resultera i ett olyckligt slut vad du nu syftade på med detta??

Svara


nils Thu, 07 Mar 2019 22:03:03 +010

Svar till AnnMarie.Som den Levande Väckelserörelse som Pingstväckelsen varit,har dessvärre Världens väsende och livsstil smygit sig in och ersatt den brinnade hänförelsen. Det var Pingst-Elden som en gång då präglade oss! När Elden slocknar, har håglösheten och likgiltigheten smygit sig in i våra Egna och Församlingens Hjärta!

Lösningen sade David Wilkerson är,att endast Nöd Kan bota Apati!! Nöd handlar då om en Andlig Kris,och frågan är om vi är Villiga att Genomgå en Kris?

En Omvändelse för att den slocknade Elden på Nytt skall Brinna!? Det är det Pris det kostar för att vi som Kristi församling och Landet skall Räddas. Mvh/nils

Svara


Tomas N Thu, 07 Mar 2019 22:15:08 +010

Jag tror att David W använde ordet anguish vid flera tillfällen,ett kraftigare uttryck än nöd.

Man skall absolut inte krysta fram sådana saker,men när våra hjärtan blir överlåtna så börjar vi se med Guds ögon och hjärta på saker och då kommer denna nöd. En nöd som inte stannar vid passivitet,utan inspirerar till handling.

Gud kallar alla generationer,men ungdomsgenerationen är nog den som har bäst förutsättningar att höra Guds kallelse ofiltrerat och ta emot den i sitt hjärta och därefter sätta det till handling. Om bara några av oss i andra olika generationer också responderar så kan det bli ett riktigt bra verk som görs bland Guds folk och som sätter igång den väckelse som Gud önskar.

Fienden har lurat många till sömn ,passivitet och flera andra villovägar,men han har inte sista ordet och vi skall inte spela med i hans planer utan omvända oss ifrån allt som hindrar ifråga om Guds rike och Jesus kallelse att följa Honom

Svara


Stefan Jonasson Fri, 08 Mar 2019 09:52:23 +010

Det var en bra och enkel presentation av skillnaden mellan religiös tro och en levande relation med GUD... Som JESUS säger till kvinnan vid sykars brunn om du vill be till GUD tillbe honom i ande och sanning.... JESUS talade till henne och ville få sanningen från henne... JESUS sa där sa du sant.. Hon blev frälst hon öppnade sig för GUD... *ANDE OCH SANNING*. *NÅD OCH SANNING*

Svara


David Billström Wed, 13 Mar 2019 22:22:28 +010

Svar till Martin.

Religion i negativ bemärkelse går ned på individnivå och den stannar vid kunskap utan att gå vidare till relation med Gud.

Relation har med hjärtat att göra. Kunskap har självklart en viktig plats att fylla men inte på bekostnad av hjärtats relation med Gud.

Man kan ha massa kunskap utan att ha ett omvänt och böjt hjärta.

"Detta folk närmar sig mig med sin mun och ärar mig med läpparna, men deras hjärtan är långt ifrån mig" Matt. 15:8

Tror det framgår ganska tydligt vad jag ville säga i videon. Orkar bara inte med en massa ordvrängande och dividerande hit och dit.

Gud välsigne dig Martin

Svara


David Billström Thu, 14 Mar 2019 06:43:35 +010

Svar till Martin.

Ja, det är bra Martin.

Det är ingen motsättning utan de är menade att komplettera varandra.

Jesu frid

Svara


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 20, söndag 19 maj 2019 kl. 10:20

Jesus söker: Maj, Majken!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
söndag 19 maj 2019 09:11

Nu är jag illa ute.
Fattig snart utförsäkrad och gammal.
Ingen vill anställa mig trots utbildning.
Ågesten förgör mig.

Käre Jesus hjälp.

Aktuella artiklar


Senaste kommentarer


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp