1 065 online! | Sidvisningar idag: 54 109 | Igår: 164 011 |

www.apg29.nu


Domkyrkan bjuder in till koranstudier

/bild2.php?w=644&h=75&src=img/1444842169-koranstudier.jpg
Bild: Dagen.

Under rubriken "kurs i kristen tro" öppnar domkyrkoförsamlingen i Stockholm dörrarna till... Koranstudier.

S:t Jacobs kyrka har bjudit in den kvinnliga muslimska föreläsaren Shiraf Sebaie, lärare på Kista folkhögskola, att tala över ämnet "Handlar Koranen om hat och våld eller kärlek och förlåtelse?"

Meningslös frågeställning

Detta är en helt meningslös frågeställning, eftersom Koranen är emot frälsningen i Jesus Kristus. Föreläsningen kommer att vara fylld av lögner och propaganda för islams tro som kommer leda människor bort från frälsningen i Jesus Kristus. Och det på kristen mark!

De värsta motståndarna

De värsta motståndarna mot kristen tro är de kristna själva! Eller i varje fall de som kallar sig kristna men inte har livet i Jesus Kristus.

Måtte Herren Jesus Kristus komma tillbaka snart och rädda oss från denna förförelse som pågår i världen idag!


Källa: Domkyrkan bjuder in till koranstudier


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg onsdag 14 oktober 2015 19:03 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


24 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Karin

Ja, Herre Jesus, kom och rädda oss!

Svara -   - 14/10-15 21:12 -


William

Konstigt! ska inte kyrkan vara kyrkan och moskeér moskeér?

Svara -   - 14/10-15 21:20 -


ekoo

Jag funderade här om dagen. Och det slog mig nåt som kanske redan är uppenbart för andra. Men det slog mig att vi som är pånyttfödda andedöpta kristna måste sätta igång och be för svenska kyrkan.

Jag tror att många kristna ber för myndigheter, allt och alla men att man just glömmer att dom tros svaga i statskyrkan behöver mycket hjälp och stöd. Annars kommer dom cancersvulstarna som andligen växer där att bli för stora och svåra att ta bort.

Jag påminner mig själv och uppmanar här mina syskon i Herren till bön för svenska kyrkan. Dessa fästen är andliga och kan med enkelhet rivas i bön. Kanske kan svenska kyrkan på sina håll bli en plats för sundhet och väckelse igen. Åtminstonde kan man avstyra det från att bli monstret som det nu är på väg att bli.

MVH

Svara -   - 14/10-15 21:32 -


Roine

Den som inte blir förförd är redan räddad Jesus är redan här i form av den Helige Ande !vi är hans tempel ! Varför stirrar ni er blinda på vågorna? Fäst blicken på Jesus så sjunker ni inte med de andra ! Bevara er tro på vår underbare återlösare Jesus Kristus! Annars är det fara värt att inte hålla ut till slutet! Det vi ser nu är bara början till de stora avfallet som skall komma ! Allt som sker i världen låter Herren ske ,han som har all makt i Himlen och på Jorden ! Vila i Honom, i hans frid!

Gud bevare er alla ! Amnen

Svara -   - 14/10-15 21:39 -


ulf

Svenska Kyrkan ar JUDAS ISKARIOT!

Svara -   - 14/10-15 21:40 -


Bänkpressarn 200+

Bort med islam från Sverige!

Svara -   - 14/10-15 21:40 -


ulf

Svenska Kyrkan ar helt infiltrerad av Ateister(socialister+liberalteologer) och Luciferianer(frimurare) som vill Urota kristen tro.

Svara -   - 14/10-15 21:46 -


ulf

EMIL! skall EBBA vara kvar som partiledare, maste ni byta namn till AKD. Anti-Krist Demokraterna.

Svara -   - 14/10-15 22:02 -


nils

Ja Christer,du har rätt,men inte förvånande,då det var det religiösa etablissemanget som var Jesu största motståndare redan då!--Det hjälpte inte ens vad GUDS EGEN SON,gjorde och sade.-- Det som nu sker och ÄR,banar väg för det Avfall som Bibeln varnat och talat om!--ETT TYDLIGT TIDSTECKEN ÄR DETTA,att Jesus ankomst ÄR NÄRA!!--Men det ruskiga är HUR FORT detta AVFALL SKER.--Varje ny vecka,kommer ständigt dåliga nyheter,hur det sprider sig även i olika KRISTNA SAMMANHANG!--Om ej Herren SJÄLV griper in,här i VÅRT LAND,blir det JESU ÅTERKOMST vi får se fram mot,och göra oss redo för.--Säger så då just det som nu sker,är ett MYCKET ALLVARLIGT TIDSTECKEN.MVH.nils

Svara -   - 14/10-15 22:57 -


mist-islam

När koranen skrevs av mohammed han var i euforisk tillstånd och när han var normal stillstånd tittade efter vad han har skrivit i boken och fattade ingeting själv och blev helt vimsig i skallen,hur en svensk präst ska kunna förstå den, undrar jag?

Svara -   - 14/10-15 22:58 -


Nina😄

Fy skäms ta in Koranen i våra kyrkor Herrens vår älskade Jesus tempel Vad har Koranen och islam där och göra Undra om vi skulle få komma in i en moské och föreläsa om Bibeln

Vakna upp era sovande kristna slöfockar ta in världens synder

Fattar vi nu att vi måste gå in i bön för vårt land och våra församlings ledare

Jesu frid

Svara -   - 14/10-15 23:29 -


Per

Enligt domkyrkan så skall man lindra folks rädsla för islam genom att bjuda in utvalda imamer att man kan visst tolka koranen så att den inte blir skrämmande.

Det är ungefär som om man skulle få dödshot från mördare som löpande gör verklighet av sina hot mot andra, och man går till polisen som då pratar med mördaren och sedan lägger ner fallet då mördaren sagt att det feltolkats. Därmed säger polisen att det inte är någon fara, istället för att oskadliggöra mördare.

Låter ju helt rubbat i mina öron.

Svara -   - 14/10-15 23:45 -


Johan II

Inte är jag förvånad. Jag hade en debatt med Ulf Lindgren från Stockholms Domkyrkoförsamling. Dom har börjat flumma om att det finns andra vägar till Gud. Jag frågade honom helt öppet om Joh 14:6 har spelat ut sin roll, att Jesus friköpt oss.. Hans svar till mig var att det är Gud som är vägen sanningen och livet. Han berörde inte ens Jesus. För om han gjort det hade de målat in sig i ett hörn med sin nya syn. Det är oroväckande, jag är bedrövad över hur vilsna de är.

Svara -   - 15/10-15 00:43 -


Johan II

Tillägg: Jag tog en print screen på hans svar (Har en JPG) Han skrev ordligen i svaret att Gud är vägen, sanningen och livet, inte kristendomen. Jag kan bara tolka det som att han tagit avstånd från den kristna tron.

Svara -   - 15/10-15 00:59 -


Andy Svensson

Du land vart är du på väg? Sverige du blodköpta nation. Gud har betalt priset med offerlamets blod dvs Jesus Kristus det felfria lammet har offrat sitt liv för Sverige. Men landet har valt att gå andra vägar. Präster som förnekar Jesus Kristus som Herre och Pastorer som förkunnar upplevelsekristendom och sockervads evangelium till folket. Sverige mitt älskade land hör Herrens ord till dig! OMVÄND DIG!

Svara -   - 15/10-15 08:09 -


William

Svar till Johan II.

Det är klart och tydligt, Ingen kommer till Fadern ( himlen ) utom genom mig ( Jesus ).

Svara -   - 15/10-15 10:23 -


Anne-Sofie

Vilken religion tillhör Domkyrkoförsamlingen i Stockholm? Vore det inte bättre att undervisa om hur man finner muslimer för Kristus? Detta förutsätter att man själv tror på och följer Jesus.

Svara -   - 15/10-15 11:11 -


Karin

Svar till Roine.

Om jag är en av de du riktar dig till med ditt inlägg så kan jag säga att jag menar naturligtvis inte att Jesus ska komma och rädda enbart oss som är trygga i Honom. Jag menar att Han ska komma och rädda oss genom att övertyga de som är oss nära och kära, men som ännu inte har tagit emot Honom i sina hjärtan och sina liv. Så att de inte blir förförda av dessa villoläror. Ingen vill väl titta på när andra sjunker.

Svara -   - 15/10-15 12:58 -


christina ekman

Svar till nils.

Jag håller med dig Nils!!! fruktansvert.hur blind får man var, när vi ser hur många kristna får gå i döden för islamsk lära.vi vet ju sanningen om att islam är våldet själv och är emot Jesus. men vi lever nu i denna sista tid som bibeln talar om, falska läror förvillelse. Dom som blir förvillade har aldrig upplevt vem Jesus är och vad han har gjort på korset för oss. Våra synder, det talar inte muslimerna om utan motsatsen. vad vi kristna ska göra nu att vara redo och vara i hans vilja med våra liv.när vi har den Heligeande, kan vi aldrig komma fel ut i falska läror.christina ekman

Svara -   - 15/10-15 15:27 -


nils

Att tala om GUD accepteras oftast. Även de onda andarna tror på Gud,OCH BÄVAR.--Men att tala om JESUS KRISTUS,GUD kommen i KÖTTET,det är svårsmält.--Men här går SKILJELINJEN,mellan Ljuset och Mörkret,mellan Sanningen och Lögnen.--Däri ligger det bedrägliga,att ha ett SKEN av Gudsfruktan,men ej vilja veta av dess KRAFT.--Kraft till vadå,undrar du?? Jo,till att först bliva FÖDD PÅ NYTT,att bliva omskapad,och sedan ett avstånd från synd till att leva ett HELIGT LIV.--UTAN HELGELSE FÅR INGEN SE GUD!--Här är det BIBELNS KLARA BESKED,om VI VILL vinna det EVIGA LIVET.--Allt annat är FÖRFÖRELSE och BEDRÄGERI!--Har själv sedan länge lämnat Svenska Kyrkan.

Svara -   - 15/10-15 17:05 -


Magnus N.

Jag vet att en muslim får ljuga för de otrogna om man kan dra fördel av det. Denna text har jag hämtat från en sida på nätet som heter:

ISLAM - Allt du behöver veta. (En beskrivning av varför Islam är ett verkligt hot mot alla frihetsälskande icke-muslimer)

Här är texten:

Kan man lita på en muslims ord? Svar nej. Flera hadither återger att Muhammed sagt att löften inte behöver hållas, om man senare anser sig kunna dra fördel av ett löftesbrott. (se Sahih Muslim Book 015 nr 4058)

Detta kompletteras av citat från Al Ghazali(1056-1111), som anses som en av islams största filosofer. Han utvecklade begreppet ”Taqija”, som på arabiska betyder ’försiktighet’. I detta fall innebär det rent konkret att muslimer har rätt att ljuga för ”otrogna”, om det gagnar den ljugande muslimen eller islams sak:

”Nu och då är det din plikt att ljuga … vi bör ljuga, när sanningen leder till obehagliga resultat, men säga sanningen när den leder till goda resultat.”

Svara -   - 15/10-15 22:11 -


Magnus N.

Vi ska inte som kristna vara naiva och godtrogna. Som det står i Hosea 4:6 "Mitt folk går under i brist på kunskap". Självklart ska vi älska muslimerna men inte Islam. Men vi måste veta hur de tänker och var vi har dem, annars blir vi duperade. Som kristna ska vi vara listiga:

Matt 10:16 "Se, jag sänder er som får in bland vargar. Var därför listiga som ormar och oskyldiga som duvor".

Det är en paradox att vara kristen. Vi ska samtidigt vara stor men ändå liten, stark men ändå svag.

Svara -   - 15/10-15 22:37 -


Magnus N.

Det är så det ofta är. Man är så kärleksfull och tolerant. Man gör tröskeln så låg att en "orm" kan krypa in och dörren så bred att en "elefant" kan klampa in. Man tänker att man gör det av kärlek men gör att man undergräver sig sjäv och blir bedragen

Svara -   - 16/10-15 17:54 -


Daniel

Jag kollade upp Shiraf Sebaie, han är biträdande studierektor på "institutet för islam och arabiska studier i Sverige". Så det lär bli en hel del taqiyya i kyrkan. Jag har inget emot att man lär ut islams sanna budskap, men skall man lära sig om det så skall man lära sig från Kristna apologeter. De finns på youtube, sök på: James White, Mike Licona, David Wood, Ravi Zacharias, Sam Shamoun.

Snälla, lyssna inte på en muslim som förespråkar koranens våld framför Jesus kärleksbudskap. Det är aldrig rätt att angripa någon som är skapad till Guds avbild vilket islam förnekar.

Svara -   - 17/10-15 22:18 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?En vision om den sista frukten av kunskapens träd

Kunskapens träd

Läsarmejl av nils

Detta kan låta dystert, men detta är det starkaste Nutida Tidstecknet vi läser om i Visionen här och i Bibeln, och måste få oss att rätt kunna Tyda Tiden!

6

Läs allt!


Korsfäst, korsfäst honom!

Korset försonar människan och Gud

Läsarmejl av David B Utan tvekan kommer folkhopar att ropa: Korsfäst, korsfäst!, mot Jesu efterföljare och det Jesus står för. De kommer så förlora sitt förstånd att de inte inser att de skjuter sig själva i foten.

6

Läs allt!


70 nationer är inbjudna till invigning av altaret till det tredje templet

70 nationer är inbjudna till invigelse av altaret till det tredje templet

Av Mikael Walfridsson Den senaste nyheten som kommer från Israel, handlar om att Sanhedrin, det som i Bibeln beskrivs som ”Stora rådet”, har inbjudit 70 nationer, för att deltaga i invigningen av själva altaret som nu är klart för det tredje templet.

4

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


Islam sprider ut sig med hjälp av Svenska kyrkan

Christer Åberg går igenom en del dagsaktuella nyheter. Det är ingen tvekan att vi lever i den sista tiden då man tar del av dessa nyheter.

41

Läs allt!


Insändare i Hallmedia om firandet av världens Frälsare

Av Holger Nilsson 

Insändare i Hallmedia om firandet av världens Frälsare

Allt grundas på en enda person – Jesus, världens frälsare föddes i Bethlehem.     Denna insändare har varit publicerad i några av Hallmedias tidningar.

5

Läs allt!


Domedagsmänniskor

Av Holger Nilsson 

Domedagsmänniskor

Med ovanstående uttryck skulle man kunna kalla alla dessa som tror att undergången är nära och att man tar konsekvenserna av det.

32

Läs allt!


De tre himlarna i Bibeln

De tre himlarna i Bibeln

I bibelns första vers står det i grundtexten att Gud skapade himlarna och jorden. Gud skapade alltså flera himlar.

1

Läs allt!


Bevis: Koranen skrevs före Muhammed blev född

Världens äldsta koran som finns i Birmingham har daterats till 568-645. Detta betyder att Koranen skrevs före Muhammed blev född.

8

Läs allt!


Bjud in Jesus i ditt hjärta

Ett aktuellt livebudskap med Christer Åberg. Han talar och spelar om Jesus och berättar hur man blir frälst!

3

Läs allt!


Den sista generationens vittnesbörd

Av Mikael Walfridsson

Den sista generationens vittnesbörd

Vi är den utvalda skara, som kommer att få se Gudsriket, millenniet, bli fysiskt upprättat, med Jesus sittandes på sin rättmätiga tron i Jerusalem.

19

Läs allt!


Sverige kontantfritt inom tre till fem år - Bibelns profetia uppfylls

kontantfritt

"Sverige kommer troligen bli 'kontantfritt' inom tre till fem år", sade vice riksbankschefen Cecilia Skingsley vid en bankkonferens i London.

24

Läs allt!


Under vilken lag lever du och jag?

Läsarmejl av nils 

Lagen

Rom.8:1-2, säger: "Så finnes nu ingen fördömelse för dem som är i Kristus Jesus. Ty Livets andes Lag har i Kristus Jesus gjort mig Fri från Syndens och Dödens Lag."

1

Läs allt!


Jesus har kommit och skall komma igen

Advent

Vi väntar på Jesus andra ankomst, inte den första. Och den här ankomsten kommer inte att dröja så länge till. Men då Jesus kommer tillbaka till jorden kommer han ha med sig någonting som han inte hade den första gången som han kom. Vet du vad det kan vara för någonting?

2

Läs allt!


Jesus kommer - är du frälst?

Ett aktuellt livebudskap med Christer Åberg. Han talar och spelar om Jesus och berättar hur man blir frälst!

0

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Fortfarande i lager: Christer Åbergs starka bok Den längsta natten

Den längsta natten - 150 kronor

Natten till den 22 december, den natt med flest mörkertimmar 2008, genomlider Christer Åberg Den längsta natten i sitt liv, då han på ett mycket traumatiskt och oväntat sätt mister halva sin familj.

1

Läs allt!


Extra: Christer Åbergs bok fortfarande i lager

Upprop för Christer Åbergs bok Den längsta natten. Och du kan även ge ditt stöd till bloggsajten Apg29.nu.

0

Läs allt!


Dagen då Jesus visar fram sin brud

Av Mikael Walfridsson 

Dagen då Jesus visar fram sin brud

Vid avslutningen av de 7 dagarna, så kommer brudgummen att ta ut sin brud från brudkammaren och visa fram henne, nu utan slöja så alla kan se vem hans brud är. Kristus kommer på samma sätt vid slutet av vedermödan att visa fram sin brud vid hans synliga återkomst, så att alla kan se vem hans brud är.

2

Läs allt!


En gång frälst, alltid frälst?

Läsarmejl av nils

Kalvanistpstorn Pastor John Loopez fick av Herren se hur felaktig denna lära är.

52

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

3

Läs allt!


Musikfest i Advent med Lindbergarna - Del 1

Lindbergarna, Nenne Lindberg, Bosse & Anita, Thomas & Anita Granath, Rolle Pettersson, Siwert Lindberg, Martin Lindberg, Benny Jonsson, Stefan Lindberg, Lars-Uno "Bolmsö" Åkesson.

0

Läs allt!


Rysslands spel med krig som insats

Av Holger Nilsson 

Rysslands spel med krig som insats

Ryssland under Putin förnekar sig inte – vi kan räkna med nya provokationer – även i Östersjöområdet.

36

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 50, tisdag 11 december 2018 kl. 06:06

Jesus söker: Daniel, Daniela!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Jordbävning i Alaska - Jesus profetior går i uppfyllelse

Jordbävning i Alaska - Jesus profetior går i uppfyllelse

Bild: Expressen. 

Alaska har drabbats av två mycket kraftiga jordskalv. Går väl när den har utlyst katastrof beredskap. Jesus tala om stora jordbävningar skall ske. Låt oss be för då drabbade.

12

Läs allt!


Christer Åberg sjunger: Vem är Kungen i djungeln?

Måste bara ses! Christer Åberg sjunger och spelar ukulele sången: Vem är Kungen i djungeln? 

3

Läs allt!


Tommy Dahlman intervjuar Christer Åberg i Kanal 10

Tommy Dahlman intervjuar Christer Åberg i Kanal 10 om hans frus och lille sons död två dagar innan julafton för snart tio år sedan.

2

Läs allt!


Senaste kommentarer


Profetia om uppryckandet och den stora vedermödan

Raket

Bibeln profeterar om att en gång ska uppryckandet ske och de frälsta gå in i kamrarna medan vedermödan pågår på jorden.

3

Läs allt!


Jesus är inget fake news

Ett aktuellt livebudskap med Christer Åberg. Han talar och spelar om Jesus och berättar hur man blir frälst!

0

Läs allt!


Bilderbergarnas mål avslöjat av David Rockefeller

Det verkar som att Annie Lööf följde instruktioner som hon fått från Bilderbergarna då hon splittrade  Alliansen för att inte bli beroende av Sverigedemokraterna. 

38

Läs allt!


Hon är förlovad med en ljuskrona

Amanda, 34, är förlovad med sin ljuskrona

Bild: Expressen. 

Amanda Liberty är förlovad med en ljuskrona som hon ”älskar att pussas och mysa med”.

17

Läs allt!


Forskare vill prata med utomjordingar

Stjärnhimlen

Hela universum består av ett par hundra miljarder galaxer. I vår galax Vintergatan finns hundratals miljarder stjärnor. Men var är utomjordingarna då?

20

Läs allt!


Sista tidens tidslinje

En enkel illustration av Christer Åberg med en tydlig tidslinje vad som kommer att ske i den sista tiden.

14

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

3

Läs allt!


Nej till att släppa in mörkret

Läsarmejl av Sigvard Svärd 

Lampa i mörkret

I min utåtriktade tjänst för Gud därefter, har det handlat om flera allvarliga situationer där både min kropp och min själ har varit i fara. Dödshotad av nynazister för att jag stått upp för och gömt flyktingar, mycket nära gäng- och sexkriminalitetens mörker via övervakningsärenden, besvärjd och utmanad till andlig tvekamp av ockultister.

74

Läs allt!


Unika dopfilmer

Unika dopfilmer - Studio Apg29 med Christer Åberg. Christer Åberg talar om dopet och visar fantastiska dopfilmer.

2

Läs allt!


Ursäkterna kan bytas ut mot tro

Läsarmejl av David B 

Ursäkter som ofta håller människor borta från att komma till Jesus. Vad säger Bibeln?

7

Läs allt!


Flickan med kameran

Marie Åberg i Min bildtidning 1976

Jag hittade en otrolig bild på min fru när hon som barn var med i en söndagsskoltidning. Till jul är det 10 år sedan hon och vår son Joel dog. Den 27 november skulle Marie fyllt år. 

2

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 457 371 285 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 051 bloggartiklar, 92 153 kommentarer och 60 403 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp