1 190 online! | Sidvisningar idag: 1 563 | Igår: 216 459 |

www.apg29.nu

Live Apg29 med Christer Åberg: Tisdag 21.00 · Torsdag 21.00 · Lördag 21.00


Döms du till helvetet om du inte ger tionde?

/bild2.php?w=644&h=75&src=img/1448295172-10e.jpg

I Kong Hees församling i Singapore kan medlemmar bli uteslutna om de inte ger tionde! 

Enligt Aletheia har Kong Hee, som har fått åtta års fängelse för förskingring, och hans församling praktiserat obligatoriskt tiondegivade av sina medlemmar. Om tiondet inte betalades varnades medlemmen, och betalade inte medlemmen då riskerade denne att bli utesluten ur församlingen.

Helvetet?

Det finns de som har besökt helvetet och som berättar att de har sett församlingsmedlemmar som har hamnat där eftersom de inte har betalat tiondet...

Det finns en undervisning i våra kristna församlingar som säger att det är lag på att ge tionde. De hänvisar till bibeln att man rövar - stjäler från Gud om man inte ger tionde.

Får mycket pengar tillbaka?

Sedan finns det också en undervisning i våra församlingar som säger att om du ger pengar och tionde så kommer du få jättemycket pengar tillbaka från Gud. Detta är också en laggärning som säger: "Gör du detta - så får du detta".

Att alla dessa exempel som jag har gett här ovan är obibliskt och villoläror kan vem som helst förstå. Jag ska strax förklara det, men först måste jag berätta en liten händelse.

Måste man ge tionde?

Det ringde en psykisk sjuk kvinna vid ett tillfälle. Hon undrade om hon var tvungen att betala tionde. Hon tyckte det var jobbigt när hon blev uppmanad till att ge tionde och pengar och klarade inte av att motstå detta. Eftersom hon var fattig undrade hon om hon var tvungen att betala tionde.

Jag sa att det behövde hon inte göra eftersom det var frivilligt. Hon blev förvånad över mitt svar eftersom ingen hade sagt någonting sådant tidigare till henne. Men det är sanningen. Du behöver inte alls ge tionde om du inte vill!

Laglära

Läran om att man måste ge tionde är laglära och stämmer inte alls med Bibeln eftersom Jesus har köpt oss fria från Lagen. Men för att kringgå detta brukar tionde-ivrarna säga att tionde fanns visst innan Lagen. Förvisso, men deras undervisning är ändå en laglära eftersom de säger att du måste, du skall ge tionde, för annars själ du från Gud.

Nåd

Fungerar inte detta så säger de att du får massa välsignelse och pengar tillbaka om du ger tionde. På det viset är det en fortsatt laglära eftersom lagen säger: "Gör du detta så får du detta". De har glömt bort det faktum att allting är nåd i Nya testamentet. Du får av Jesus på grund av nåd och inte på grund av vad du gör!

Tiondet frälser inte

Nej, du hamnar inte i helvetet om du inte ger tionde. Skulle det vara så, då skulle tiondet vara frälsande. Det är endast Jesus som frälser - ingenting annat!

Utesluten ur församlingen

Var glad om du blir utesluten ur församlingen om du inte ger tionde, för en sådan osund och obiblisk församling ska du ändå inte vara med i! Se bara på frukten i Kong Hees församling.

Han blev dömd till åtta års fängelse för att ha förskingrat medlemmarnas pengar! Fem till i styrelsen fick också fängelsestraff, men inte lika långa som huvudpastorn. De ville bekosta Hees hustrus sexiga och ogudaktiga musikkarriär och kallade det för "evangelisation".

Ekonomisk välstånd?

Nej du behöver inte, och ska inte, ge tionde för att få ekonomisk välstånd. Allt sådant är laggärningar. Nej, du får pengar av Gud av nåd och ingenting - ingenting - ingenting annat!


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg måndag 23 november 2015 17:49 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


44 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Erkki

Om man ser sin medmänniska lida nöd. är det viktigare att hjälpa henne, det som Jesus lärde. Det som ni gör det till mina minsta den gör ni till mej..

Svara -   - 23/11-15 17:59 -


Mats

Läkande att höra, har haft superångest over denna fråga då jag inte alltid gett tionde. Har minimal inkomst. Tack

Svara -   - 23/11-15 18:56 -


nils

Man kan inte KÖPA sig det Eviga livet,varken med 10-e eller med Hela Världens rikedom!--Men ang.pengar sade Jesus i Luk.16:11;"Har ni inte varit Trogna när det gällde den Orättrådige Mammons goda,vem vill då betro eder det Sannskyldiga goda?"--Poängen är att vår Trohet när det gäller det som tillhör en ANNAN,avgör om vi kan vara Trogen som FÖRVALTARE av det Goda som HAN vill anförtro oss.--Men det är viktigt att ge med Villighet, om det skall äga ett bestående värde. MVH, nils

Svara -   - 23/11-15 19:56 -


Micke

Mycket bra skrivet!

Svara -   - 23/11-15 20:44 -


ulf lennart

'Jo, vi Forfalska ju icke av Vinningslystnad Guds ord, sasom sa Manga andra gor ; utan av rent sinne, drivna av Gud, forkunna vi ordet i Kristus, Infor Gud'. 2 Kor.2;17.

Svara -   - 23/11-15 20:57 -


ulf lennart

tummregeln for allt givande ar att offergavan maste givas med ett glatt hjarta. Kaenns inte denna glaedje skall du avstaa, eftersom du da aendaa inte behagar Gud.

Svara -   - 23/11-15 21:42 -


christer edoff

2 Kor. 8:5 5 Och de gåvo icke allenast vad vi hade hoppats, utan sig själva gåvo de, först och främst åt Herren, och så åt oss, genom Guds vilja.

Ska man ge tionde kan man isåfall även införa viftoffret ,

Svara -   - 23/11-15 21:50 -


Thomas

Bra att du klargör detta Christer.

Ge med ett glatt hjärta och kollekt är ett mycket bättre sätt än ex. autogiro till församlingens konto, eftersom det är själva givandet från dig personligen som syns i ditt hjärta.

Svara -   - 23/11-15 22:43 -


Roland

Jag grubblade över det angående de som hamnat i helvetet för att de ej givit tionde och då sade Herren till mig att detta skedde innan nåden gavs alltså i det Gamla Förbundet..men det betyder ju inte att vi inte skall ge för när vi ger från hjärtat blir vi själva välsignade..Sådd och skörd varar till evig tid och det gäller allt vi företar oss..

Svara -   - 23/11-15 23:53 -


Wulf

Fråga: är det en tillfällihhet att den pengainbringande religiösa kanalen heter kanal10?

Svara -   - 24/11-15 10:20 -


Saga S

Svar till Thomas.

Jesus lärde att vi skulle ge i det fördolda. Den ena handen ska inte ens se vad den andra gör.

Svara -   - 24/11-15 11:33 -


Peter Hall

Svar till Erkki.

"Det som ni gör till mina minsta..." Jesus säger. "Vadhelst I haven gjort mot en av dessa mina minsta bröder, det haven I gjort mot mig." Matt.25:40 Det torde innebära, att han pekar särskilt på dem, som är hans bröder i tron och inte på vem som helst. Eller vad tror du Erkki?

Det är uppenbart, att västvärlden, som tagit emot dessa minsta bröder (kristna förkunnare) har en särställning i förhållande till de folk, som inte har gjort det.

Nu säger ju skriften, att Gud till slut skall förbarma sig över judarna. Och gör han detta mot judarna, som inte har förtjänat det, Hes.36:22 så kommer han även att göra det mot alla andra folk. Rom.11:30-33

Svara -   - 24/11-15 11:45 -


Thomas

Svar till Saga S.

En kollekt ges just i det fördolda, men en girering är öppen för beskådning.

Svara -   - 24/11-15 12:06 -


Saga S

Svar till Thomas.

Kollekt som den utförs idag är inte biblisk. Hur många gånger togs det "kollekt" av de som lyssnade på Jesus? Gud älskar en glad givare som ger i det fördolda.

Svara -   - 24/11-15 13:03 -


Kalle

Svar till Mats.

Hela tiondeläran som den ser ut i många frikyrkoförsamlingar, inkl min egen, är helt obiblisk. Tiondet är en del av förbundet mellan Gud och Israel, och dessutom har det inget med förvärvsinkomster att göra.

Svara -   - 24/11-15 18:40 -


Kalle

Svar till Thomas.

Vad är skillnaden?

Svara -   - 24/11-15 18:41 -


Thomas

Svar till Saga S.

Kollekt som den utförs idag är inte biblisk. Hur många gånger togs det "kollekt" av de som lyssnade på Jesus?
Nej, det är klart att det inte gjorde för det fanns inga kristna kyrkor då. Men att församlingen ska försörja församlingsledningen är bibliskt och på något sätt ska ju pengarna komma in. Då är kollekten ett bra sätt.

Svara -   - 24/11-15 18:55 -


Thomas

Svar till Kalle.

Kalle, be över det så får du svar.

Svara -   - 24/11-15 18:56 -


Adrian

För er som vill ha välsignelse i era liv

https://youtu.be/xfS6H_pcNW0

Svara -   - 24/11-15 23:04 -


Wulf

Svar till Thomas.

Jaså, är det bibliskt att församlingsledaren ska låta församlingen sörja för hans ekonomi? Det var något nytt.

Se paulus exempel, han arbetade som tältmakare för att få in större delen av sitt uppehälle själv (endast en del fick han från frikostiga bröder och systrar). Varför drog han inte ekonomisk fördel av den kristna församlingen? Jo, han ville nämligen inte vara en ekonomisk börda för dem, och hur skulle han kunna lära andra följande uttalande "om någon icke vill arbeta, då må han icke heller äta" om han inte föregick med gott exempel? Där har vi mönstret för en nitisk pastor som har full fokus på evangelisering, utan att motiveras av pengar.

Intressant är att paulus kunde som lärd inom judendomen ha dragit paraleller till leviterna och hur dessa levde av folkets tionde, för att därmed slippa arbeta. Men så gjorde han inte, vi förstår därmed att saker och ting ändrats sedan GT.

Svara -   - 25/11-15 07:09 -


Thomas

Svar till Wulf.

Wulf, det räcker inte att läsa några verser, man måste läsa hela kapitlet för att förstå innebörden.

Svara -   - 25/11-15 10:10 -


Wulf

Svar till Thomas.

Du menar att det jag hänvisar till är ryckt ur sitt sammanhang, alltså paulus levnadssätt och de instruktioner han efterlämnade som kristen tillsyningsman till kommande generationer pastorer. Du får gärna vara lite mer specifik i din kritik, annars får vi leka gissningsleken istället för att dela med oss av vad vi kommer fram till och varför.

Svara -   - 25/11-15 10:44 -


Wulf

För att förtydliga, alla som är intresserade av kristet leverne bör uppmärksamma paulus råd, inte bara pastorer.

Svara -   - 25/11-15 10:47 -


Kalle

Svar till Adrian .

En timme långt, men om han menar att hednakristna ska ge tionde för annars är himlen stängd så har han fel.

Malaki 3 10 är en av bibelns mest missbrukade verser.

Svara -   - 25/11-15 13:24 -


Adrian

Svar till Kalle.

Jag minns inte vart han säger så om hednakristna. Men vet att Gud backar upp sitt ord, om vi gör det som det står i hans ord. Sen om pastorer eller präster utnyttjar hans ord, så tar Gud hand om dom sen. Hämnden är hans!

Svara -   - 25/11-15 14:46 -


Thomas

Svar till Wulf.

Jaså, är det bibliskt att församlingsledaren ska låta församlingen sörja för hans ekonomi? Det var något nytt.

1 Kor. 9:14

Så har också Herren befallt att de som predikar evangeliet skall leva av evangeliet.

2 Kor 11:7-9

Eller var det en synd jag begick, när jag ödmjukade mig för att ni skulle upphöjas och predikade Guds evangelium för er utan ersättning? Andra församlingar plundrade jag genom att ta emot lön för att kunna tjäna er. Och när jag var hos er och saknade något, låg jag ingen till last, ty bröderna som kom från Makedonien försåg mig med vad jag behövde. På allt sätt aktade jag mig för att vara en börda för er, och det vill jag fortsätta med

2 Thes. 3:9

Inte så att vi saknade rätt till lön, men vi ville ge er ett exempel att följa

1 Kor 9:18

Vad har jag då för lön? Jo, att som förkunnare av evangelium få lägga fram det utan kostnad ]och inte utnyttja den rätt evangeliet ger mig[/f

Svara -   - 25/11-15 15:30 -


Thomas

Ledsen för att jag ställde till det med "fetformateringen" :(

Svara -   - 25/11-15 15:35 -


Kalle

Svar till Adrian .

Som sagt, en timme långt, så orkade inte kolla. Men på ren fördom gissade jag att det var det gamla vanliga yada yada om Malaki 3:10 tagit helt ur sin kontext där man bygger upp irrläran om tionde till kyrkan. Som frikyrkopastorer tenderar att använda Malaki 3:10 skulle man kunna använda Matt 5:38 för att bygga upp en lära om att som kristen bör man alltid hämnas när någon gör en illa... Gud backar upp sitt ord, men inte våra förvrängningar av det.

Svara -   - 26/11-15 00:07 -


Adrian

Svar till Kalle.

Kolla först om döm sen

Svara -   - 26/11-15 01:41 -


Adrian

×

WEBBEN

BILDER

APPAR

VIDEOR

NYHETER

KARTOR

BÖCKER

FLYG

SÖKVERKTYG

Tips: Sök efter enbart svenska resultat. Du kan ange önskat språk för sökningarna i Inställningar

Some will say we are not under the law now under grace so tithing is not required. But Tithing is not a sacrificial, ceremonial... Mer

SvenskaLatin---------------Identifiera språkAfrikaansAlbanskaArabiskaArmeniskaAzerbajdzjanskaBaskiskaBengaliBosniskaBulgariskaBurmesiskaCebuanoDanskaEngelskaEsperantoEstniskaFilippinskaFinskaFranskaGaliciskaGeorgiskaGrekiskaGujaratiHaitiskaHausaHebreiskaHindiHmongIgboIndonesiskaIriskaIsländskaItalienskaJapanskaJavanesiskaJiddischKambodjanskaKannadaKatalanskaKazakiskaKinesiska (förenklad)Kinesiska (traditionell)KoreanskaKroatiskaLaotiskaLatinLettiskaLitauiskaMakedonskaMalagassiskaMalajiskaMalayalamMaltesiskaMaoriMarathiMongoliskaNederländskaNorskaNyanjaPersiskaPolskaPortugisiskaPunjabiRumänskaRyskaSerbiskaSingalesiskaSlovakiskaSlovenskaSomaliskaSpanskaSundanesiskaSvenskaSwahiliTadzjikiskaTamilTelugiskaThailändskaTjeckiskaTurkiskaTyskaUkrainskaUngerskaUrduUzbekiskaVietnamesiskaVitryskaWalesiskaYorubaZuluEngelska

Vissa kommer att säga att vi inte är under lagen nu under nåden så tionde inte behövs. Men Tionde är inte en uppoff...Mer

HebreiskaLatinGrekiska---------------AfrikaansAlbanskaArabiskaArmeniskaAzerbajdzjanskaBaskiskaBengaliBosniskaBulgariskaBurmesiskaCebuanoDanskaEngelskaEsperantoEstniskaFilippinskaFinskaFranskaGaliciskaGeorgiskaGrekiskaGujaratiHaitiskaHausaHebreiskaHindiHmongIgboIndonesiskaIriskaIsländskaItalienskaJapanskaJavanesiskaJiddischKambodjanskaKannadaKatalanskaKazakiskaKinesiska (förenklad)Kinesiska (traditionell)KoreanskaKroatiskaLaotiskaLatinLettiskaLitauiskaMakedonskaMalagassiskaMalajiskaMalayalamMaltesiskaMaoriMarathiMongoliskaNederländskaNepalesiskaNorskaNyanjaPersiskaPolskaPortugisiskaPunjabiRumänskaRyskaSerbiskaSingalesiskaSlovakiskaSlovenskaSomaliskaSpanskaSundanesiskaSvenskaSwahiliTadzjikiskaTamilTelugiskaThailändskaTjeckiskaTurkiskaTyskaUkrainskaUngerskaUrduUzbekiskaVietnamesiskaVitryskaWalesiskaYorubaZuluSvenska

Byt till engelska

Vissa kommer att säga att vi inte är under lagen nu under nåden så tionde inte behövs. Men Tionde är inte en uppoffrande , ceremoniella eller tempel lag som i NT tydligt förklaras som inte längre behövs , det är snarare en moralisk lag eller kommando ( som dess definierat som att stjäla i ovanstående skrift ) och är en befallning inte ett förslag . Moraliska lagar eller kommandon mot sådana saker som att stjäla , ljuga , äktenskapsbrott , avgudadyrkan , kommer alltid att vara fel och straffbart , och moraliska lagar för saker som att sätta Gud först , hedra dina föräldrar och tionde kommer alltid att behövas , eftersom de återspeglar Guds oföränderliga rättfärdighet , och upprepas i Nya Testamentet . Som Jesus sade ...

Svara -   - 26/11-15 20:33 -


Adrian

Oj. Blev för mycke där..sorry

Svara -   - 26/11-15 20:34 -


David Ström

Jag har begrundat, och inte blev jag klokare för det? I 5:e Mosebok så står det att tiondet har med Gudsfruktan att göra. I boken Malaki så är gudsmannen förargad på prästerna som har offerfester men ger till Gud halta och blinda djur som offer.

""10Kom med hela tiondet till förrådshuset, så att det finns mat i mitt hus. Sätt mig på ett sådant prov, säger Herren Sebaot, då kommer jag att öppna himlens fönster och låta ymnig välsignelse strömma ner över er. 11Jag skall skrämma bort gräshopporna så att de inte förstör markens gröda för er och så att era vinodlingar inte blir utan frukt, säger Herren Sebaot. 12Då skall alla folk prisa er lyckliga, och ni skall få ett härligt land, säger Herren Sebaot.10Kom med hela tiondet till förrådshuset, så att det finns mat i mitt hus. Sätt mig på ett sådant prov, säger Herren Sebaot, då kommer jag att öppna himlens fönster och låta ymnig välsignelse strömma ner över er. 11Jag skall skrämma bort gräshopporna så att de inte förstör markens gröda för er och så att era vinodlingar inte blir utan frukt, säger Herren Sebaot. 12Då skall alla folk prisa er lyckliga, och ni skall få ett härligt land, säger Herren Sebaot."

" Gud vill alltså ha fulla förråd i Israel. Till vilken nytta och vem ska äta ur förråden? Är det prästerna, änkorna och de faderslösa? Eller ska det vara till nödår? Dagens frikyrka är ju organiserad som en förening. Stadgar med medlemsmöten och årsmöten. Lite märkligt kan man tycka. Ska tiondet gå till pastorn? Eller borde tiondet gå till ett soppkök med ärtsoppa som ges till pensionärer och andra som vill höra Guds ord. Pastorn är nog trevlig, men ska man sprida evangeliet så får man nog faktiskt ta med sig Guds ord ut i friska luften.

Svara -   - 23/3-18 03:21 -


AnnMarie

Om man nu ska läsa Bibeln rakt upp och ner utan att tolka vilket en del förespråkar skulle jag vilja veta hur jag ska se på detta som står i Malaki ang gudsmannen som är förargad över prästerna som på offerfester ger halta och blinda djur till Gud som offer.

Någon som vet??

Svara -   - 23/3-18 07:34 -


Irma Nilsson

Svar till Mats.

Vi i Sverige har världens högsta skatter. Dessutom får även frikykan statligt stöd. Man har i första hand ekonimiskt ansvar för sin familj och de närmaste. Paulus var tältmakare och en pastor kan också arbeta i sitt eget yrke och vara pastor på deltid.

Ger man dessutom av sin tid och arbetsinsats i fördamlingen är det värt mycket om man räknar i pengar.
Tiode stadgades för Israels folk i en tid när templet och senare synagogan var ochså en social trygghet.
Ska man finansiera dyra kyrkbyggen? Delar du församlingens arbetssätt och målsättningar? Är församlingen stark i sin trohet till bibeln?
Ja Gud älskar en glad givare. Jag ger endast det jag vill och kan ge av glatt hjärta och når aldrig till 10% av skattad inkomst. Som pensionär skulle det bli jobbigt att ge tionde
Man kan således ta det lungt med detta.

Svara -   - 10/8-18 08:44 -


Bengt

Numera jobbar ju många pastorer bara

Halvtid och mindre än det
Och i en del fall är dom pensionärer och
Jobbar ideellt

Svara -   - 10/8-18 09:31 -


Mikael W

Svar till Irma Nilsson.

Så skönt att Mats äntligen fick sitt svar. Han fick visserligen vänta nästan 3 år, men den som väntar på något gott....

Svara -   - 10/8-18 09:39 -


Leif

Svar till Irma Nilsson.

Givetvis är det av vi är frälsta, och inga gärningar vare sig tionde eller hälften av vår inkomst kan göra oss mer frälsta.

Men att ge tionde av ett glatt hjärta välsignar Gud, den som säger något annat säger emot Guds Ord. Jag har praktiserat detta sedan Gud lärde mig förstå Hans principer och andliga lagar. Lagen är mycket god för den som förstår det. Även de tio budorden är ju goda och inte onda.

Det står ju också tydligt att Gud välsignar en glad givare, och det betyder ju i sin tur då också att den sure och snåle givaren bör låta bli. Du går inte förlorad för att du inte ger men missar delar av Guds välsignelser.

Den fattige blir aldrig fattigare för att man ger av ett glatt hjärta, det vore verkligen bra för alla om man bara förstod detta. Detta är också del av trons gärningar som Jakob berättar om.

Du givetvis inte ge bara för att någon annan säger så, utan ge endast för att du vill av ditt eget fria hjärta, då blir det rätt....Det handlar om tro eller otro, valet är ditt!

Svara -   - 10/8-18 12:25 -


Leif

Svar till Leif.

Givetvis är det av nåd vi är frälsta, skulle det stått!!!!

Svara -   - 10/8-18 12:27 -


Lasse

Svar till Leif.

Tänkte på fariséerna som var pennigkära och drev gäck med Jesus, Jesus pratade ju ofta om 💰 men han uppmanade oss att vara givmilda och inte snåla och vara giriga, inte att förlita sig på det som är osäkert, Jesus sa jorden är Herrens och allt som finns på den, inklusive pengar allt ska vi förvalta på rätt sätt , PS får inget svar om rullstolen, vet du vem som har hand om rullstolarna i helvetet? Ha en välsignad dag Leif 💟

Svara -   - 10/8-18 13:49 -


Bengt

Det låter märkligt med rullstolar i helvetet

Svara -   - 10/8-18 13:54 -


Katrina

Klart att man inte vill missa inkomsterna...tänk om det är 100 personen och medel inkomst lågräknat är 25000/ blir 2500 per person och i mån 250 000.

och per år blir det 3 000 000.

Svara -   - 10/8-18 14:57 -


Katrina

Svar till Bengt.

datorn kanske stavade fel och det skulle stå rullstollar, då har vi ett helt annat läge.

Svara -   - 10/8-18 15:29 -


Leif

Svar till Lasse.

Rullstolar och andra diverse hjälpmedel för våra sargade kroppar hamnar förmodligen på en återvinningscentral till tusenårsriket. Då skall visserligen människorna vara friskare och kryare, åldern bli längre igen, men ändå finns döden kvar och då förmodligen även sådant som sakteligen bryter ner kroppen. Kan det kanske vara så att rullstolar kommer att samlas i något hörn tillsvidare?

Jesu frid...

Svara -   - 10/8-18 16:06 -


Lasse

Svar till Leif.

👌🙏😘

Svara -   - 10/8-18 16:22 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Skördetiden

Av Tage Bergman 

Skördetiden

Tage Bergman delar intressanta tankar kring de olika skördetiderna som vi ser i Bibeln. Dessa skördetider talar samtidigt för när vi kan förvänta att uppryckandet av församlingen sker.

2

Läs allt!


Homosexuell stoppar klockringning

Kyrkklocka

Den homosexuelle tidigare SVT-profilen Pekka Heino har efter ständiga klaganden satt stopp för ringande kyrkklockor på Kungsholmen i Stockholm. 

4

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

Läs allt!


Förstlingsfrukten

Av Tage Bergman 

Förstlingsfrukten

När sker uppryckandet? Blir det före eller efter vedermödan? Det finns många tankar om det och åsikterna går vitt isär. Vi återvänder åter och åter till de bibelverser som för många tycks svåra att förstå. Istället kan vi titta på det rika bildspråk som bibeln ger i ämnet, vilka ger ett tydligt svar. Förstår vi inte grunderna i det profetiska ordet då kan vi inte heller rätt förstå de mer svårtolkade sammanhangen.

2

Läs allt!


Ändetidens tidslinje

Av Mikael Walfridsson 

Tiden

Den yttersta tiden, de sista dagarna, dagarnas ände, och denna tidsålders slut, är olika begrepp vi möter i Guds ord som har olika betydelse i förbindelse med den sista tiden, och Jesu återkomst till den här världen.

4

Läs allt!


Hatet mot åsiktsfriheten

Detta klipp visar alltför tydligt att det finns ingen åsiktsfrihet i Sverige. För uttrycker du din åsikt blir du gripen av polisen!

Läs allt!


Kvinna dog och fick uppleva himlen och änglar

Av Mikael Walfridsson 

Kvinna dog och fick uppleva himlen och änglar

Denna kvinna som hade en nära döden upplevelse, beskriver det, som att hon såg himlen, och upplevde en period eller plats där ”tiden slutade eller förlorade sin mening”. 

9

Läs allt!


Har ateister en fri vilja?

De kallar sig ofta för "free thinkers", fria tänkare. Men är ateister verkligen det? Kanske, men i alla fall inte enligt själva den ateistiska världsbilden! 

7

Läs allt!


Walt Disneys sexbilder i barnfilmerna

http://www.apg29.nu/bild2.php?w=480&h=75&src=img/1457818315-sexskugga.jpg

Vad är det egentligen som dina barn ser på och hjärntvättas av?

Varning för mycket stötande bilder i Walt Disneys tecknade barnfilmer. 

Läs allt!


Uppryckandet, Antikrist och den stora vedermödan är enkelt att förstå om man tror på Bibeln

Uppstigning

De som hela tiden måste gå emot det här, kan göra det någon annanstans, men inte här på Apg29. Jag godkänner inga egna agendor och inte heller propagerande för villoläror på Apg29!

10

Läs allt!


En man sänd av Gud - CG Hjelm

En klassisk predikan av CG Hjelm.

3

Läs allt!


Propaganda för Globalistiskt vänlig regering i Sverige

Läsarmejl av AJ 

Detta är intressant, idag går tidningen Metro ut med budskapet(första sida plus helt uppslag) att en statsvetare som menar att Annie Lööf kan få nästa försök att bilda regering och bli Sveriges statsminister.

16

Läs allt!


USA övar katastrofvarning till den amerikanska befolkningen

Av Mikael Walfridsson 

USA övar katastrofvarning till den amerikanska befolkningen

Torsdag den 4 oktober, hände något unikt i USA. På en och samma gång, skickade Trump ett sms till alla mobiltelefoner i USA. Det gjordes med det ändamål, att testa ett militärt varningssystem, som gör det möjligt, att nå hela den amerikanske befolkningen, i tillfälle av en händelse av stor betydelse skulle inträffa.

3

Läs allt!


130 000 raketer mot Israel

Av Holger Nilsson 

130 000 raketer mot Israel

Vilket land skulle stå ut med att ha cirka 130 000 raketer riktade mot sig? Detta ofattbara antal raketer finns nu uppställda emot Israel.

7

Läs allt!


Den stora vedermödans tid

Den stora vedermödans tid

Vi ska inte blanda ihop födslovåndorna med den stora vedermödan. Det är faktiskt två olika saker.

46

Läs allt!


Världens största kristna tv-bolag satsar i TBN Nordic i Stockaryd

TBN Nordic i Stockaryd

Från och med Lördagen den 7 juli 2018 verkar nu Mediahusets Vänner, som startade TV2020 som sedan blev Lifely Channel, under varumärket TBN Nordic.

0

Läs allt!


Man säger att Jesus dröjer

Talet om att Jesus dröjer är inspirerat av Djävulen. Det förleder människor att tro, att de skall vara med under den stora vedermödan och uppleva Antikrists regim.

41

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

En inblick i det fruktansvärda offer Jesus utstod för våra själars Frälsning!

Läsarmejl av Nils 

6

Läs allt!


Detta är kärleken

Läsarmejl av David B

Pliktkristen eller en berörd kristen?

1

Läs allt!


Pwzqemuözrözvykvvgt

Ja, vad betyder detta krypterade ord som finns i rubriken? ”Pwzqemuözrözvykvvgt.” Någon som vet?

1

Läs allt!


Regnbågens tecken

Regnbågens tecken

Detta förbund innebär att aldrig mer skall en flod komma och utrota allt liv och fördärva jorden. Och tecknet på detta förbund är regnbågen.

1

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 42, fredag 19 oktober 2018 kl. 00:06

Jesus söker: Tore, Tor!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Snabba tider för mord på svenska kliniker

Snabba tider för  mord på svenska kliniker

Om jag förstår det rätt är det dråp om man dödar någon oplanerat, medan mord är planerat. Eftersom man planerar aborter så är det ju ingenting annat än mord!

6

Läs allt!


Senaste kommentarer


Elida besöker Israel

Svenska Elida, på solidaritetssegling för kristna minoriteter och enda demokratin i Mellanöstern, anländer till Israel.

2

Läs allt!


Världens 20 rikaste pastorer 2018

Världens 20 rikaste pastorer 2018. Nummer ett kommer att chocka dig!

64

Läs allt!


En arg kvinna ringer och svär och förbannar över att Jesus är enda vägen till Gud

En arg kvinna ringde till Christer Åberg och svor och förbannade och ifrågasatte att Jesus är enda vägen till Gud.

11

Läs allt!


Regnbåge över Christer Åberg i livesändningarna

Regnbåge över Christer Åberg i livesändningarna

En fantastisk bild från livesändningen igår. Full av symbolik! Regnbågen över Christer Åberg, och effekten med Bibeln och den öppna handen.

3

Läs allt!


Turkiet satsar hundratals miljoner på att bygga moskéer över hela världen

Moske

Den turkiska regeringen satsar hundratals miljoner på att bygga moskéer i ett långsiktigt mål att sprida islam över hela världen. 

34

Läs allt!


Tack gode Gud för Donald Trump - Nu stoppas handeln med aborterade foster

USA stoppar handel med aborterade foster

Bild: varldenidag.se. 

Nu stoppar USA stoppar handel med aborterade foster. Det är bara att tacka Gud för Trumpadministrationen i USA. Det har hänt mycket positiva saker sedan Donald Trump blev vald till president.

13

Läs allt!


Hijab för barn säljs

Barnhijab

Den brittiska varuhuskedjan Marks & Spencer marknadsför en barnhijab som passar för 6-8-åringar.

24

Läs allt!


När döms man till helvetet?

Var jag än hade fötts så hade frälsningens erbjudande getts mig. Jag blev inte frälst för att jag föddes i ett "kristet land" utan därför att Jesus sökte mig!

2

Läs allt!


Idag talar Jesus och jag profeterar över dig - Mikael Skogsén

Idag talar Jesus och jag profeterar över dig med Mikael Skogsén.

4

Läs allt!


Den gode Hitler vann över Lenin

Den gode Hitler vann över Lenin

Bild: rpp.pe.

Hitler, som besegrade Lenin i borgmästarvalet i det peruanska bergsdistriktet Yungar, säger att han är den gode Hitler.

0

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt

STÖD APG29

Du kan ge på tre olika sätt:

  • Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4
  • Swish: 070 935 66 96
  • Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 446 056 180 sidvisningar på Apg29!

Apg29 har just nu 16 958 bloggartiklar, 90 935 kommentarer och 59 058 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab | SoundCloud

TA EMOT JESUS!

↑ Upp