673 online! | Sidvisningar idag: 38 487 | Igår: 199 575 |

www.apg29.nu


Döms du till helvetet om du inte ger tionde?

/bild2.php?w=644&h=75&src=img/1448295172-10e.jpg

I Kong Hees församling i Singapore kan medlemmar bli uteslutna om de inte ger tionde! 

Enligt Aletheia har Kong Hee, som har fått åtta års fängelse för förskingring, och hans församling praktiserat obligatoriskt tiondegivade av sina medlemmar. Om tiondet inte betalades varnades medlemmen, och betalade inte medlemmen då riskerade denne att bli utesluten ur församlingen.

Helvetet?

Det finns de som har besökt helvetet och som berättar att de har sett församlingsmedlemmar som har hamnat där eftersom de inte har betalat tiondet...

Det finns en undervisning i våra kristna församlingar som säger att det är lag på att ge tionde. De hänvisar till bibeln att man rövar - stjäler från Gud om man inte ger tionde.

Får mycket pengar tillbaka?

Sedan finns det också en undervisning i våra församlingar som säger att om du ger pengar och tionde så kommer du få jättemycket pengar tillbaka från Gud. Detta är också en laggärning som säger: "Gör du detta - så får du detta".

Att alla dessa exempel som jag har gett här ovan är obibliskt och villoläror kan vem som helst förstå. Jag ska strax förklara det, men först måste jag berätta en liten händelse.

Måste man ge tionde?

Det ringde en psykisk sjuk kvinna vid ett tillfälle. Hon undrade om hon var tvungen att betala tionde. Hon tyckte det var jobbigt när hon blev uppmanad till att ge tionde och pengar och klarade inte av att motstå detta. Eftersom hon var fattig undrade hon om hon var tvungen att betala tionde.

Jag sa att det behövde hon inte göra eftersom det var frivilligt. Hon blev förvånad över mitt svar eftersom ingen hade sagt någonting sådant tidigare till henne. Men det är sanningen. Du behöver inte alls ge tionde om du inte vill!

Laglära

Läran om att man måste ge tionde är laglära och stämmer inte alls med Bibeln eftersom Jesus har köpt oss fria från Lagen. Men för att kringgå detta brukar tionde-ivrarna säga att tionde fanns visst innan Lagen. Förvisso, men deras undervisning är ändå en laglära eftersom de säger att du måste, du skall ge tionde, för annars själ du från Gud.

Nåd

Fungerar inte detta så säger de att du får massa välsignelse och pengar tillbaka om du ger tionde. På det viset är det en fortsatt laglära eftersom lagen säger: "Gör du detta så får du detta". De har glömt bort det faktum att allting är nåd i Nya testamentet. Du får av Jesus på grund av nåd och inte på grund av vad du gör!

Tiondet frälser inte

Nej, du hamnar inte i helvetet om du inte ger tionde. Skulle det vara så, då skulle tiondet vara frälsande. Det är endast Jesus som frälser - ingenting annat!

Utesluten ur församlingen

Var glad om du blir utesluten ur församlingen om du inte ger tionde, för en sådan osund och obiblisk församling ska du ändå inte vara med i! Se bara på frukten i Kong Hees församling.

Han blev dömd till åtta års fängelse för att ha förskingrat medlemmarnas pengar! Fem till i styrelsen fick också fängelsestraff, men inte lika långa som huvudpastorn. De ville bekosta Hees hustrus sexiga och ogudaktiga musikkarriär och kallade det för "evangelisation".

Ekonomisk välstånd?

Nej du behöver inte, och ska inte, ge tionde för att få ekonomisk välstånd. Allt sådant är laggärningar. Nej, du får pengar av Gud av nåd och ingenting - ingenting - ingenting annat!


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg måndag 23 november 2015 17:49 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


44 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Erkki

Om man ser sin medmänniska lida nöd. är det viktigare att hjälpa henne, det som Jesus lärde. Det som ni gör det till mina minsta den gör ni till mej..

Svara -   - 23/11-15 17:59 -


Mats

Läkande att höra, har haft superångest over denna fråga då jag inte alltid gett tionde. Har minimal inkomst. Tack

Svara -   - 23/11-15 18:56 -


nils

Man kan inte KÖPA sig det Eviga livet,varken med 10-e eller med Hela Världens rikedom!--Men ang.pengar sade Jesus i Luk.16:11;"Har ni inte varit Trogna när det gällde den Orättrådige Mammons goda,vem vill då betro eder det Sannskyldiga goda?"--Poängen är att vår Trohet när det gäller det som tillhör en ANNAN,avgör om vi kan vara Trogen som FÖRVALTARE av det Goda som HAN vill anförtro oss.--Men det är viktigt att ge med Villighet, om det skall äga ett bestående värde. MVH, nils

Svara -   - 23/11-15 19:56 -


Micke

Mycket bra skrivet!

Svara -   - 23/11-15 20:44 -


ulf lennart

'Jo, vi Forfalska ju icke av Vinningslystnad Guds ord, sasom sa Manga andra gor ; utan av rent sinne, drivna av Gud, forkunna vi ordet i Kristus, Infor Gud'. 2 Kor.2;17.

Svara -   - 23/11-15 20:57 -


ulf lennart

tummregeln for allt givande ar att offergavan maste givas med ett glatt hjarta. Kaenns inte denna glaedje skall du avstaa, eftersom du da aendaa inte behagar Gud.

Svara -   - 23/11-15 21:42 -


christer edoff

2 Kor. 8:5 5 Och de gåvo icke allenast vad vi hade hoppats, utan sig själva gåvo de, först och främst åt Herren, och så åt oss, genom Guds vilja.

Ska man ge tionde kan man isåfall även införa viftoffret ,

Svara -   - 23/11-15 21:50 -


Thomas

Bra att du klargör detta Christer.

Ge med ett glatt hjärta och kollekt är ett mycket bättre sätt än ex. autogiro till församlingens konto, eftersom det är själva givandet från dig personligen som syns i ditt hjärta.

Svara -   - 23/11-15 22:43 -


Roland

Jag grubblade över det angående de som hamnat i helvetet för att de ej givit tionde och då sade Herren till mig att detta skedde innan nåden gavs alltså i det Gamla Förbundet..men det betyder ju inte att vi inte skall ge för när vi ger från hjärtat blir vi själva välsignade..Sådd och skörd varar till evig tid och det gäller allt vi företar oss..

Svara -   - 23/11-15 23:53 -


Wulf

Fråga: är det en tillfällihhet att den pengainbringande religiösa kanalen heter kanal10?

Svara -   - 24/11-15 10:20 -


Saga S

Svar till Thomas.

Jesus lärde att vi skulle ge i det fördolda. Den ena handen ska inte ens se vad den andra gör.

Svara -   - 24/11-15 11:33 -


Peter Hall

Svar till Erkki.

"Det som ni gör till mina minsta..." Jesus säger. "Vadhelst I haven gjort mot en av dessa mina minsta bröder, det haven I gjort mot mig." Matt.25:40 Det torde innebära, att han pekar särskilt på dem, som är hans bröder i tron och inte på vem som helst. Eller vad tror du Erkki?

Det är uppenbart, att västvärlden, som tagit emot dessa minsta bröder (kristna förkunnare) har en särställning i förhållande till de folk, som inte har gjort det.

Nu säger ju skriften, att Gud till slut skall förbarma sig över judarna. Och gör han detta mot judarna, som inte har förtjänat det, Hes.36:22 så kommer han även att göra det mot alla andra folk. Rom.11:30-33

Svara -   - 24/11-15 11:45 -


Thomas

Svar till Saga S.

En kollekt ges just i det fördolda, men en girering är öppen för beskådning.

Svara -   - 24/11-15 12:06 -


Saga S

Svar till Thomas.

Kollekt som den utförs idag är inte biblisk. Hur många gånger togs det "kollekt" av de som lyssnade på Jesus? Gud älskar en glad givare som ger i det fördolda.

Svara -   - 24/11-15 13:03 -


Kalle

Svar till Mats.

Hela tiondeläran som den ser ut i många frikyrkoförsamlingar, inkl min egen, är helt obiblisk. Tiondet är en del av förbundet mellan Gud och Israel, och dessutom har det inget med förvärvsinkomster att göra.

Svara -   - 24/11-15 18:40 -


Kalle

Svar till Thomas.

Vad är skillnaden?

Svara -   - 24/11-15 18:41 -


Thomas

Svar till Saga S.

Kollekt som den utförs idag är inte biblisk. Hur många gånger togs det "kollekt" av de som lyssnade på Jesus?
Nej, det är klart att det inte gjorde för det fanns inga kristna kyrkor då. Men att församlingen ska försörja församlingsledningen är bibliskt och på något sätt ska ju pengarna komma in. Då är kollekten ett bra sätt.

Svara -   - 24/11-15 18:55 -


Thomas

Svar till Kalle.

Kalle, be över det så får du svar.

Svara -   - 24/11-15 18:56 -


Adrian

För er som vill ha välsignelse i era liv

https://youtu.be/xfS6H_pcNW0

Svara -   - 24/11-15 23:04 -


Wulf

Svar till Thomas.

Jaså, är det bibliskt att församlingsledaren ska låta församlingen sörja för hans ekonomi? Det var något nytt.

Se paulus exempel, han arbetade som tältmakare för att få in större delen av sitt uppehälle själv (endast en del fick han från frikostiga bröder och systrar). Varför drog han inte ekonomisk fördel av den kristna församlingen? Jo, han ville nämligen inte vara en ekonomisk börda för dem, och hur skulle han kunna lära andra följande uttalande "om någon icke vill arbeta, då må han icke heller äta" om han inte föregick med gott exempel? Där har vi mönstret för en nitisk pastor som har full fokus på evangelisering, utan att motiveras av pengar.

Intressant är att paulus kunde som lärd inom judendomen ha dragit paraleller till leviterna och hur dessa levde av folkets tionde, för att därmed slippa arbeta. Men så gjorde han inte, vi förstår därmed att saker och ting ändrats sedan GT.

Svara -   - 25/11-15 07:09 -


Thomas

Svar till Wulf.

Wulf, det räcker inte att läsa några verser, man måste läsa hela kapitlet för att förstå innebörden.

Svara -   - 25/11-15 10:10 -


Wulf

Svar till Thomas.

Du menar att det jag hänvisar till är ryckt ur sitt sammanhang, alltså paulus levnadssätt och de instruktioner han efterlämnade som kristen tillsyningsman till kommande generationer pastorer. Du får gärna vara lite mer specifik i din kritik, annars får vi leka gissningsleken istället för att dela med oss av vad vi kommer fram till och varför.

Svara -   - 25/11-15 10:44 -


Wulf

För att förtydliga, alla som är intresserade av kristet leverne bör uppmärksamma paulus råd, inte bara pastorer.

Svara -   - 25/11-15 10:47 -


Kalle

Svar till Adrian .

En timme långt, men om han menar att hednakristna ska ge tionde för annars är himlen stängd så har han fel.

Malaki 3 10 är en av bibelns mest missbrukade verser.

Svara -   - 25/11-15 13:24 -


Adrian

Svar till Kalle.

Jag minns inte vart han säger så om hednakristna. Men vet att Gud backar upp sitt ord, om vi gör det som det står i hans ord. Sen om pastorer eller präster utnyttjar hans ord, så tar Gud hand om dom sen. Hämnden är hans!

Svara -   - 25/11-15 14:46 -


Thomas

Svar till Wulf.

Jaså, är det bibliskt att församlingsledaren ska låta församlingen sörja för hans ekonomi? Det var något nytt.

1 Kor. 9:14

Så har också Herren befallt att de som predikar evangeliet skall leva av evangeliet.

2 Kor 11:7-9

Eller var det en synd jag begick, när jag ödmjukade mig för att ni skulle upphöjas och predikade Guds evangelium för er utan ersättning? Andra församlingar plundrade jag genom att ta emot lön för att kunna tjäna er. Och när jag var hos er och saknade något, låg jag ingen till last, ty bröderna som kom från Makedonien försåg mig med vad jag behövde. På allt sätt aktade jag mig för att vara en börda för er, och det vill jag fortsätta med

2 Thes. 3:9

Inte så att vi saknade rätt till lön, men vi ville ge er ett exempel att följa

1 Kor 9:18

Vad har jag då för lön? Jo, att som förkunnare av evangelium få lägga fram det utan kostnad ]och inte utnyttja den rätt evangeliet ger mig[/f

Svara -   - 25/11-15 15:30 -


Thomas

Ledsen för att jag ställde till det med "fetformateringen" :(

Svara -   - 25/11-15 15:35 -


Kalle

Svar till Adrian .

Som sagt, en timme långt, så orkade inte kolla. Men på ren fördom gissade jag att det var det gamla vanliga yada yada om Malaki 3:10 tagit helt ur sin kontext där man bygger upp irrläran om tionde till kyrkan. Som frikyrkopastorer tenderar att använda Malaki 3:10 skulle man kunna använda Matt 5:38 för att bygga upp en lära om att som kristen bör man alltid hämnas när någon gör en illa... Gud backar upp sitt ord, men inte våra förvrängningar av det.

Svara -   - 26/11-15 00:07 -


Adrian

Svar till Kalle.

Kolla först om döm sen

Svara -   - 26/11-15 01:41 -


Adrian

×

WEBBEN

BILDER

APPAR

VIDEOR

NYHETER

KARTOR

BÖCKER

FLYG

SÖKVERKTYG

Tips: Sök efter enbart svenska resultat. Du kan ange önskat språk för sökningarna i Inställningar

Some will say we are not under the law now under grace so tithing is not required. But Tithing is not a sacrificial, ceremonial... Mer

SvenskaLatin---------------Identifiera språkAfrikaansAlbanskaArabiskaArmeniskaAzerbajdzjanskaBaskiskaBengaliBosniskaBulgariskaBurmesiskaCebuanoDanskaEngelskaEsperantoEstniskaFilippinskaFinskaFranskaGaliciskaGeorgiskaGrekiskaGujaratiHaitiskaHausaHebreiskaHindiHmongIgboIndonesiskaIriskaIsländskaItalienskaJapanskaJavanesiskaJiddischKambodjanskaKannadaKatalanskaKazakiskaKinesiska (förenklad)Kinesiska (traditionell)KoreanskaKroatiskaLaotiskaLatinLettiskaLitauiskaMakedonskaMalagassiskaMalajiskaMalayalamMaltesiskaMaoriMarathiMongoliskaNederländskaNorskaNyanjaPersiskaPolskaPortugisiskaPunjabiRumänskaRyskaSerbiskaSingalesiskaSlovakiskaSlovenskaSomaliskaSpanskaSundanesiskaSvenskaSwahiliTadzjikiskaTamilTelugiskaThailändskaTjeckiskaTurkiskaTyskaUkrainskaUngerskaUrduUzbekiskaVietnamesiskaVitryskaWalesiskaYorubaZuluEngelska

Vissa kommer att säga att vi inte är under lagen nu under nåden så tionde inte behövs. Men Tionde är inte en uppoff...Mer

HebreiskaLatinGrekiska---------------AfrikaansAlbanskaArabiskaArmeniskaAzerbajdzjanskaBaskiskaBengaliBosniskaBulgariskaBurmesiskaCebuanoDanskaEngelskaEsperantoEstniskaFilippinskaFinskaFranskaGaliciskaGeorgiskaGrekiskaGujaratiHaitiskaHausaHebreiskaHindiHmongIgboIndonesiskaIriskaIsländskaItalienskaJapanskaJavanesiskaJiddischKambodjanskaKannadaKatalanskaKazakiskaKinesiska (förenklad)Kinesiska (traditionell)KoreanskaKroatiskaLaotiskaLatinLettiskaLitauiskaMakedonskaMalagassiskaMalajiskaMalayalamMaltesiskaMaoriMarathiMongoliskaNederländskaNepalesiskaNorskaNyanjaPersiskaPolskaPortugisiskaPunjabiRumänskaRyskaSerbiskaSingalesiskaSlovakiskaSlovenskaSomaliskaSpanskaSundanesiskaSvenskaSwahiliTadzjikiskaTamilTelugiskaThailändskaTjeckiskaTurkiskaTyskaUkrainskaUngerskaUrduUzbekiskaVietnamesiskaVitryskaWalesiskaYorubaZuluSvenska

Byt till engelska

Vissa kommer att säga att vi inte är under lagen nu under nåden så tionde inte behövs. Men Tionde är inte en uppoffrande , ceremoniella eller tempel lag som i NT tydligt förklaras som inte längre behövs , det är snarare en moralisk lag eller kommando ( som dess definierat som att stjäla i ovanstående skrift ) och är en befallning inte ett förslag . Moraliska lagar eller kommandon mot sådana saker som att stjäla , ljuga , äktenskapsbrott , avgudadyrkan , kommer alltid att vara fel och straffbart , och moraliska lagar för saker som att sätta Gud först , hedra dina föräldrar och tionde kommer alltid att behövas , eftersom de återspeglar Guds oföränderliga rättfärdighet , och upprepas i Nya Testamentet . Som Jesus sade ...

Svara -   - 26/11-15 20:33 -


Adrian

Oj. Blev för mycke där..sorry

Svara -   - 26/11-15 20:34 -


David Ström

Jag har begrundat, och inte blev jag klokare för det? I 5:e Mosebok så står det att tiondet har med Gudsfruktan att göra. I boken Malaki så är gudsmannen förargad på prästerna som har offerfester men ger till Gud halta och blinda djur som offer.

""10Kom med hela tiondet till förrådshuset, så att det finns mat i mitt hus. Sätt mig på ett sådant prov, säger Herren Sebaot, då kommer jag att öppna himlens fönster och låta ymnig välsignelse strömma ner över er. 11Jag skall skrämma bort gräshopporna så att de inte förstör markens gröda för er och så att era vinodlingar inte blir utan frukt, säger Herren Sebaot. 12Då skall alla folk prisa er lyckliga, och ni skall få ett härligt land, säger Herren Sebaot.10Kom med hela tiondet till förrådshuset, så att det finns mat i mitt hus. Sätt mig på ett sådant prov, säger Herren Sebaot, då kommer jag att öppna himlens fönster och låta ymnig välsignelse strömma ner över er. 11Jag skall skrämma bort gräshopporna så att de inte förstör markens gröda för er och så att era vinodlingar inte blir utan frukt, säger Herren Sebaot. 12Då skall alla folk prisa er lyckliga, och ni skall få ett härligt land, säger Herren Sebaot."

" Gud vill alltså ha fulla förråd i Israel. Till vilken nytta och vem ska äta ur förråden? Är det prästerna, änkorna och de faderslösa? Eller ska det vara till nödår? Dagens frikyrka är ju organiserad som en förening. Stadgar med medlemsmöten och årsmöten. Lite märkligt kan man tycka. Ska tiondet gå till pastorn? Eller borde tiondet gå till ett soppkök med ärtsoppa som ges till pensionärer och andra som vill höra Guds ord. Pastorn är nog trevlig, men ska man sprida evangeliet så får man nog faktiskt ta med sig Guds ord ut i friska luften.

Svara -   - 23/3-18 03:21 -


AnnMarie

Om man nu ska läsa Bibeln rakt upp och ner utan att tolka vilket en del förespråkar skulle jag vilja veta hur jag ska se på detta som står i Malaki ang gudsmannen som är förargad över prästerna som på offerfester ger halta och blinda djur till Gud som offer.

Någon som vet??

Svara -   - 23/3-18 07:34 -


Irma Nilsson

Svar till Mats.

Vi i Sverige har världens högsta skatter. Dessutom får även frikykan statligt stöd. Man har i första hand ekonimiskt ansvar för sin familj och de närmaste. Paulus var tältmakare och en pastor kan också arbeta i sitt eget yrke och vara pastor på deltid.

Ger man dessutom av sin tid och arbetsinsats i fördamlingen är det värt mycket om man räknar i pengar.
Tiode stadgades för Israels folk i en tid när templet och senare synagogan var ochså en social trygghet.
Ska man finansiera dyra kyrkbyggen? Delar du församlingens arbetssätt och målsättningar? Är församlingen stark i sin trohet till bibeln?
Ja Gud älskar en glad givare. Jag ger endast det jag vill och kan ge av glatt hjärta och når aldrig till 10% av skattad inkomst. Som pensionär skulle det bli jobbigt att ge tionde
Man kan således ta det lungt med detta.

Svara -   - 10/8-18 08:44 -


Bengt

Numera jobbar ju många pastorer bara

Halvtid och mindre än det
Och i en del fall är dom pensionärer och
Jobbar ideellt

Svara -   - 10/8-18 09:31 -


Mikael W

Svar till Irma Nilsson.

Så skönt att Mats äntligen fick sitt svar. Han fick visserligen vänta nästan 3 år, men den som väntar på något gott....

Svara -   - 10/8-18 09:39 -


Leif

Svar till Irma Nilsson.

Givetvis är det av vi är frälsta, och inga gärningar vare sig tionde eller hälften av vår inkomst kan göra oss mer frälsta.

Men att ge tionde av ett glatt hjärta välsignar Gud, den som säger något annat säger emot Guds Ord. Jag har praktiserat detta sedan Gud lärde mig förstå Hans principer och andliga lagar. Lagen är mycket god för den som förstår det. Även de tio budorden är ju goda och inte onda.

Det står ju också tydligt att Gud välsignar en glad givare, och det betyder ju i sin tur då också att den sure och snåle givaren bör låta bli. Du går inte förlorad för att du inte ger men missar delar av Guds välsignelser.

Den fattige blir aldrig fattigare för att man ger av ett glatt hjärta, det vore verkligen bra för alla om man bara förstod detta. Detta är också del av trons gärningar som Jakob berättar om.

Du givetvis inte ge bara för att någon annan säger så, utan ge endast för att du vill av ditt eget fria hjärta, då blir det rätt....Det handlar om tro eller otro, valet är ditt!

Svara -   - 10/8-18 12:25 -


Leif

Svar till Leif.

Givetvis är det av nåd vi är frälsta, skulle det stått!!!!

Svara -   - 10/8-18 12:27 -


Lasse

Svar till Leif.

Tänkte på fariséerna som var pennigkära och drev gäck med Jesus, Jesus pratade ju ofta om 💰 men han uppmanade oss att vara givmilda och inte snåla och vara giriga, inte att förlita sig på det som är osäkert, Jesus sa jorden är Herrens och allt som finns på den, inklusive pengar allt ska vi förvalta på rätt sätt , PS får inget svar om rullstolen, vet du vem som har hand om rullstolarna i helvetet? Ha en välsignad dag Leif 💟

Svara -   - 10/8-18 13:49 -


Bengt

Det låter märkligt med rullstolar i helvetet

Svara -   - 10/8-18 13:54 -


Katrina

Klart att man inte vill missa inkomsterna...tänk om det är 100 personen och medel inkomst lågräknat är 25000/ blir 2500 per person och i mån 250 000.

och per år blir det 3 000 000.

Svara -   - 10/8-18 14:57 -


Katrina

Svar till Bengt.

datorn kanske stavade fel och det skulle stå rullstollar, då har vi ett helt annat läge.

Svara -   - 10/8-18 15:29 -


Leif

Svar till Lasse.

Rullstolar och andra diverse hjälpmedel för våra sargade kroppar hamnar förmodligen på en återvinningscentral till tusenårsriket. Då skall visserligen människorna vara friskare och kryare, åldern bli längre igen, men ändå finns döden kvar och då förmodligen även sådant som sakteligen bryter ner kroppen. Kan det kanske vara så att rullstolar kommer att samlas i något hörn tillsvidare?

Jesu frid...

Svara -   - 10/8-18 16:06 -


Lasse

Svar till Leif.

👌🙏😘

Svara -   - 10/8-18 16:22 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Australien erkänner Jerusalem som Israels huvudstad

Australien erkänner Jerusalem som Israels huvudstad

Bild: sverigesradio.se. 

Av Holger Nilsson Australien erkänner nu Jerusalem som Israels huvudstad.

4

Läs allt!


44 döda i skjutningar hittills i år i Sverige

Pidtol

Hittills i år har det skett 44 dödsskjutningar i Sverige. Rekordet från förra året med 43 döda är slaget. 

7

Läs allt!


Kyrkohandboken förvränger biblisk vänskap till homosexuella relationer

gayäktenskap

Den nya kyrkohandboken förvränger bibliska berättelser till att gälla homosexualitet i avsnittet om vigslar. De påstår att vänskapen mellan David och Jonatan och om Rut och Noomi handlar om homosexuella relationer.

18

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


Kan vi tyda tidens tecken?

Tidens tecken

Av Mikael Walfridsson Genom att studera tidens tecken, kan vi bli vissa om, att vi lever i tidens avslutning. Vad är det då för tecken som är avgörande för att vi ska veta och känna den tid vi lever i? 

11

Läs allt!


Vågar du tänka?

Läsarmejl av David B 

1

Läs allt!


”Små flickor ger glädje”, säger 60-årige muslimske mannen om sin 12-åriga fru

13-årig fru.

Bild: Expressen. 

60-åriga muslimen Ahmad som är gift med tolvåriga Sohaila, säger att det är en glädje till män när flickorna är väldigt små. Sohaila var tvungen att gifta sig, annars hade hennes föräldrar dödat henne. Hon vill ta sitt eget liv.

28

Läs allt!


Väntar du på Antikrist?

Ett aktuellt livebudskap med Christer Åberg. Han talar och spelar om Jesus och berättar hur man blir frälst!

14

Läs allt!


AI - artificiell intelligens - uppfyllelsen av Bibelns ord för 2000 år sedan

Läsarmejl av nils 

AI - artificiell intelligens

Det som nu sker i rasande fart är AI, artificiell intelligence, (konstgjord intelligens), och man har redan utvecklat talande och tänkande robotar. Skriver ej detta för att skrämma, utan för att vi må Inse hur Långt den för 2000 år sedan i Bibeln förutsagda tekniska utvecklingen har gått, så vi rätt kan tyda tiden!

19

Läs allt!


FN:s förrädiska pakt godkändes igår

FN:s migrationsavtal möjliggör fri invandring

Bild: Fria tider. 

Igår godkändes migrationspakten  i FN som i princip öppnar ländernas gränser för fri invandring. Men eftersom Nobelfesten rådde i går så försvann det historiskt allvarliga FN-avtalet i mediernas brus.

43

Läs allt!


En vision om den sista frukten av kunskapens träd

Kunskapens träd

Läsarmejl av nils

Detta kan låta dystert, men detta är det starkaste Nutida Tidstecknet vi läser om i Visionen här och i Bibeln, och måste få oss att rätt kunna Tyda Tiden!

12

Läs allt!


Korsfäst, korsfäst honom!

Korset försonar människan och Gud

Läsarmejl av David B Utan tvekan kommer folkhopar att ropa: Korsfäst, korsfäst!, mot Jesu efterföljare och det Jesus står för. De kommer så förlora sitt förstånd att de inte inser att de skjuter sig själva i foten.

11

Läs allt!


70 nationer är inbjudna till invigning av altaret till det tredje templet

70 nationer är inbjudna till invigelse av altaret till det tredje templet

Av Mikael Walfridsson Den senaste nyheten som kommer från Israel, handlar om att Sanhedrin, det som i Bibeln beskrivs som ”Stora rådet”, har inbjudit 70 nationer, för att deltaga i invigningen av själva altaret som nu är klart för det tredje templet.

6

Läs allt!


Islam sprider ut sig med hjälp av Svenska kyrkan

Christer Åberg går igenom en del dagsaktuella nyheter. Det är ingen tvekan att vi lever i den sista tiden då man tar del av dessa nyheter.

52

Läs allt!


Insändare i Hallmedia om firandet av världens Frälsare

Av Holger Nilsson 

Insändare i Hallmedia om firandet av världens Frälsare

Allt grundas på en enda person – Jesus, världens frälsare föddes i Bethlehem.     Denna insändare har varit publicerad i några av Hallmedias tidningar.

5

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Fortfarande i lager: Christer Åbergs starka bok Den längsta natten

Den längsta natten - 150 kronor

Natten till den 22 december, den natt med flest mörkertimmar 2008, genomlider Christer Åberg Den längsta natten i sitt liv, då han på ett mycket traumatiskt och oväntat sätt mister halva sin familj.

1

Läs allt!


Extra: Christer Åbergs bok fortfarande i lager

Upprop för Christer Åbergs bok Den längsta natten. Och du kan även ge ditt stöd till bloggsajten Apg29.nu.

0

Läs allt!


Domedagsmänniskor

Av Holger Nilsson 

Domedagsmänniskor

Med ovanstående uttryck skulle man kunna kalla alla dessa som tror att undergången är nära och att man tar konsekvenserna av det.

32

Läs allt!


De tre himlarna i Bibeln

De tre himlarna i Bibeln

I bibelns första vers står det i grundtexten att Gud skapade himlarna och jorden. Gud skapade alltså flera himlar.

1

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

3

Läs allt!


Bevis: Koranen skrevs före Muhammed blev född

Världens äldsta koran som finns i Birmingham har daterats till 568-645. Detta betyder att Koranen skrevs före Muhammed blev född.

8

Läs allt!


Bjud in Jesus i ditt hjärta

Ett aktuellt livebudskap med Christer Åberg. Han talar och spelar om Jesus och berättar hur man blir frälst!

3

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 50, söndag 16 december 2018 kl. 04:23

Jesus söker: Assar!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Den sista generationens vittnesbörd

Av Mikael Walfridsson

Den sista generationens vittnesbörd

Vi är den utvalda skara, som kommer att få se Gudsriket, millenniet, bli fysiskt upprättat, med Jesus sittandes på sin rättmätiga tron i Jerusalem.

22

Läs allt!


Christer Åberg sjunger: Vem är Kungen i djungeln?

Måste bara ses! Christer Åberg sjunger och spelar ukulele sången: Vem är Kungen i djungeln? 

3

Läs allt!


Tommy Dahlman intervjuar Christer Åberg i Kanal 10

Tommy Dahlman intervjuar Christer Åberg i Kanal 10 om hans frus och lille sons död två dagar innan julafton för snart tio år sedan.

2

Läs allt!


Senaste kommentarer


Sverige kontantfritt inom tre till fem år - Bibelns profetia uppfylls

kontantfritt

"Sverige kommer troligen bli 'kontantfritt' inom tre till fem år", sade vice riksbankschefen Cecilia Skingsley vid en bankkonferens i London.

24

Läs allt!


Under vilken lag lever du och jag?

Läsarmejl av nils 

Lagen

Rom.8:1-2, säger: "Så finnes nu ingen fördömelse för dem som är i Kristus Jesus. Ty Livets andes Lag har i Kristus Jesus gjort mig Fri från Syndens och Dödens Lag."

1

Läs allt!


Jesus har kommit och skall komma igen

Advent

Vi väntar på Jesus andra ankomst, inte den första. Och den här ankomsten kommer inte att dröja så länge till. Men då Jesus kommer tillbaka till jorden kommer han ha med sig någonting som han inte hade den första gången som han kom. Vet du vad det kan vara för någonting?

2

Läs allt!


Jesus kommer - är du frälst?

Ett aktuellt livebudskap med Christer Åberg. Han talar och spelar om Jesus och berättar hur man blir frälst!

0

Läs allt!


Dagen då Jesus visar fram sin brud

Av Mikael Walfridsson 

Dagen då Jesus visar fram sin brud

Vid avslutningen av de 7 dagarna, så kommer brudgummen att ta ut sin brud från brudkammaren och visa fram henne, nu utan slöja så alla kan se vem hans brud är. Kristus kommer på samma sätt vid slutet av vedermödan att visa fram sin brud vid hans synliga återkomst, så att alla kan se vem hans brud är.

2

Läs allt!


En gång frälst, alltid frälst?

Läsarmejl av nils

Kalvanistpstorn Pastor John Loopez fick av Herren se hur felaktig denna lära är.

52

Läs allt!


Musikfest i Advent med Lindbergarna - Del 1

Lindbergarna, Nenne Lindberg, Bosse & Anita, Thomas & Anita Granath, Rolle Pettersson, Siwert Lindberg, Martin Lindberg, Benny Jonsson, Stefan Lindberg, Lars-Uno "Bolmsö" Åkesson.

0

Läs allt!


Rysslands spel med krig som insats

Av Holger Nilsson 

Rysslands spel med krig som insats

Ryssland under Putin förnekar sig inte – vi kan räkna med nya provokationer – även i Östersjöområdet.

36

Läs allt!


Unika dopfilmer

Unika dopfilmer - Studio Apg29 med Christer Åberg. Christer Åberg talar om dopet och visar fantastiska dopfilmer.

2

Läs allt!


Jordbävning i Alaska - Jesus profetior går i uppfyllelse

Jordbävning i Alaska - Jesus profetior går i uppfyllelse

Bild: Expressen. 

Alaska har drabbats av två mycket kraftiga jordskalv. Går väl när den har utlyst katastrof beredskap. Jesus tala om stora jordbävningar skall ske. Låt oss be för då drabbade.

12

Läs allt!


Profetia om uppryckandet och den stora vedermödan

Raket

Bibeln profeterar om att en gång ska uppryckandet ske och de frälsta gå in i kamrarna medan vedermödan pågår på jorden.

3

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 458 571 754 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 060 bloggartiklar, 92 327 kommentarer och 60 511 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp