813 online! | Sidvisningar idag: 218 923 | Igår: 244 591 |

www.apg29.nu

Annons

Gospelfy.se


Menyn är högst upp till vänster!
Prenumerera gratis på Apg29:s nyhetsmejl:

Egoismens förbannelse

Läsarmejl av David B 

Men när han såg folkskarorna, greps han av medlidande med dem, eftersom de var uppgivna och förskingrade som får utan herde. Då sa han till sina lärjungar: Sannerligen, skörden är stor, men arbetarna är få. Be därför skördens Herre, att han sänder ut arbetare till sin skörd.” Matt. 9:36-38

Människor i dagens välbärgade samhälle är uppgivna och förskingrade. Förhoppningar som grusats och det ständiga jagandet tär på själen. Senaste lyckoprofeternas olika “må bättre när du förverkligar ditt ego”, avlöser varandra. “Gud finns inte och det finns inget som är rätt eller fel”, det är västvärldens senaste hitlåts mantra som nu börjar få kramp.

Gud finns och det finns rätt och fel, sanning och lögn. Människan har en fri vilja men den är tänkt att var i fas med Guds vilja.

Jesus är den gode herden. Han har medlidande med oss människor. Han ser hur vi lider, även i det välbärgade Sverige. Han kan lösa oss från egoismens förbannelse. Det är en livslögn som säger att man blir glad av att göda sitt ego. Det är precis tvärtom.

Det är mer välsignat att ge än att få.” Apg. 20:35

Vi som troende har ett uppdrag. Arbetarna är få och behoven enorma. Låt oss som troende inte fokusera på oss själva först. Hör Jesu hjärta som är fyllt av medlidande för de sargade. Jesus vill möta människor genom dig och mig. Gud har något att säga till varenda människa. Och, Gud kan inte ljuga. Det Gud har sagt i sitt ord, Bibeln, gäller. Det gäller i alla tider av olika nya trender som kommer och går. Och det gäller inte bara, utan det håller att bygga sitt liv på.

Kom till Jesus och finn din sanna identitet hos honom. Låt Gud, din skapare och herde tala in i ditt liv. Han har en äkta omsorg om dig, för ditt verkliga bästa. Gud älskar dig! Har du börjat älska honom än?

Gud välsigne dig


David B

Läsarmejl


---
OBS: Läsarmejl, artiklar och kommentarer som är skrivna av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte alltid delar. Mina artiklar är oftast osignerade.


submit to reddit

Skriv ut Bädda in Mejla


Publicerat av Christer Åberg torsdag 14 juni 2018 21:32 | #läsarmejl #david b | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

STÖD APG29!
Swisha: 070 935 66 96


9 kommentarer

nils

Egot,viljan att vara sin egen Kung,ett eget Ego-rike,innebär att det aldrig blir ett fridens rike på denna jord när ju alla har sitt Eget rike att förverkliga och kämpa för.

Det är och blir Alltid upplagt för konflikter och strid om makten mellan olika viljor.
Vissa är starka i att förverkliga sitt Ego,vilket skapar Tyranner och Diktatorer, en kamp om Makten som resulterar i Krig och Död mellan nationer för miljoner!
¤¤¤
Men lyssna, det finns en Lösning på denna Själviskhetens Förbannelse,nämligen genom Jesu Kristi Kors!!
"Ty Kristi Kärlek tvingar oss,eftersom vi tänka så:En har dött för Alla,Alltså Har De Alla Dött.
Och Han har dött för Alla,på det att de som Leva,ICKE mer må leva för sig Själva,Utan Leva för Honom som har dött och Uppstått för dem!" 2 Kor.5:14-15.
¤¤¤
Vi erbjudes en Död från denna Själviskhetens Fångenskap,genom ett i Tro bejaka Jesu Kristi Ställföreträdande Död,för dig och mig.
Han har Dött Din och Min Död,detta Självcentrerade Egots död i vårt ställe, för att Genom TRON på Honom Mottagas!
¤¤¤
DÖDEN är alltså FRIGÖRELSENS HEMLIGHET,en död som Herren Jesus ERBJUDER OSS,fritt och för Intet att genom TRON MOTTAGAS! Amen,Lovad vare Herren!
Om du Villigt mottager Jesu Död för dig utgiven,så Erbjuder Han Sin Uppståndelse till ett Nytt Andligt Liv,i FRIHET och Gemenskap med Gud din Återlösare,din Befriare!
¤¤¤
Så detta Ok av Fångenskap under Egoismens Förbannelse för Mänskligheten, har Herren Jesus Redan Brutit Sönder genom sin Död och Uppståndelse att Fritt Mottagas.
Må Herren välsigna dig som längtar och kämpar för denna frihet,som genom Jesu Kristi seger Redan Nu Erbjudes Dig! /Mvh./nils

Svara -   - 15/6-18 08:53 -


Mikael W

Jag har träffat väldigt många fattiga människor. Jag har även träffat några missbrukare.

Det dem har gemensamt är förmågan att dela med sig av det lilla dem har. Dem är givmilda. Det är i alla fall min erfarenhet. Ofta bjuder dem även på ett leende.

Vi andra har mycket att lära av fattiga människor och f.d missbrukare

Jag tror att ju mer ägodelar vi samlar på oss och ju rikare vi blir, desto mer egoistiska blir vi. Vi får aldrig nog...

Sen handlar egoism naturligtvis om annat också, och inte enbart om pengar och det materiella.....

Svara -   - 17/6-18 12:47 -


Ann-Marie A.

Svar till Mikael W.

Mikael W,
Du skriver ofta mycket bra och humoristiskt. Har också träffat många fattiga människor, varit fattig själv och levt/lever med missbrukare i min närhet.
Ja, många fattiga delar gärna med sej, liksom många missbrukare.
Skillnaden mellan dem är nog att missbrukaren mest delar med sej till missbrukande olycksbröder, men "använder" i stor utsträckning sina närmaste till bristningsgränsen. Både känslomässigt och ekonomiskt, så länge det bara går.
Är tacksam till Lewi Pethrus som startade Lp - och väldigt många fler som hjälper dem som fastnat i olika missbruk. För det är ett helvete, också för anhöriga.
Bra att vi får uppmuntra varandra, alla har sina kors att bära och uppgifter att sköta. :-)

Svara -   - 17/6-18 18:04 -


Tobias

Egoism - inte av godo men ser alturism som mycket värre.
Jag kan hålla med om att egoism är av ondo - den egoism där man utnyttjar och skadar andra för att uppnå egna fördelar. Men min avsky mot dess motsats alturismen är 10 gånger större.
Jag ska inte raljera om hur mycket jag föraktar skyldigheten att leva utgivande och att tjäna andra. Det skulle bli en hel bok. Ty blott ordet väcker min avsky och raseri. Ibland måste jag påminna mig att det är alturismen jag avskyr, inte de människor som praktiserar sådant leverne och framförallt måste jag påminna mig att det är skyldigheten att leva alturistiskt och utgivandet jag avskyr, inte att människor frivilligt lever så.
Min avsky mot alturismen härstammar från en berättelse där en ideologi försökte tvinga människor att leva osjälviskt med våld - förtryck och tvång väcker alltid min vrede. Vare sig det görs i det ondas eller godas tjänst.
Jag förstår inte alturismen - osjälviskheten - skulle fungera. Vi människor har låst in oss i ett kommersielt system där den enes pengar till dagligt bröd är beroende av en annans begär till det den förste tillverkar/erbjuder som tjänst. Smycken är väl inte något man behöver, men det är smyckestillverkarens levebröd. Kaffe och godis/läsk är väl en annan sak vi inte egentligen behöver. Det man säger när man uppmanar någon att leva enkelt men bara det som krävs för livsuppehället är att säga till dessa som sysslar med överflöds varor och tjänster att deras jobb inte borde finnas. Själv tror jag att det är det bästa sättet att stödja sina medmänniskor - att köpa av dem. De som inte har eller klarar ett jobb pga av sjukdom eller annan anledning inte får jobb behöver såklart hjälp - men det ska alla vara med och ombesörja - vilket vi i Sverige gör genom vårt välfärdssystem. Det ska vi vara tacksamma för - den fattige eller sjuka har inte rätt till någonting av det som andra arbetat för - de får hjälp enbart av barmhärtighet. Rättvisast skulle vara att låta de som jobbar för någonting behålla frukten av sitt arbete och lämna de utblottade åt sitt öde, men barmhärtigheten säger att vi skall hjälpa dem.
Jag vet inte hur eller förmår inte leva alturistiskt. Jag är en inåtvänd person och till skillnad från egoism som i att utnyttja varandra så måste det vara upp till var och en om de vill leva i gemenskap eller dra sig undan och leva ensam. Jag ska öppet erkänna att jag är en av dessa som inte bryr mig det minsta om min nästas angelägenheter eller problem. Varför ska skåningen bry sig om norrlänningen han aldrig sett eller har någon relation till. Hans liv eller död angår inte han. Den bästa av världar tror jag skulle vara om vi människor höll oss för oss själva i familjegrupper och skyr alla andra men så fungerar inte samhället och visst umgänge är nödvändigt.

Svara -   - 17/6-18 18:05 -


Ann-Marie A.

Svar till Tobias.

Ja det har du rätt i, att det fungerar dåligt om vi människor skulle hålla oss för oss själva i våra familjegrupper. Får då en familj stora problem med sjukdom eller något annat elände, så blir det väldigt tungt, ledsamt och ensamt för den familjen..

Svara -   - 17/6-18 18:19 -


Tomas N

Svar till Tobias.

Jag tror du fastnar i det som är svårt att åstadkomma i egen kraft dvs altruism.

Men egoismens förbannelse ligger verkligen i att vi får problem när vi behöver hjälp.Jag tror grunden till en viss generositet får vi normalt sett genom en bra uppväxt där vi både praktiskt sett får kärlek och generositet och vi kan få lära oss det genom uppfostran.

Men uppväxter kan gå snett och det finns andra vägar. Jag skulle säga att hela västvärlden har gradvis blivit egoistisk efter WW2 och att det senar kommit till andra kulturer i olika grad. Konsumtion och materialism leder till egoism.

Du nämnde tidigare influenser av fiction som du konsumerat som var inspirerat av Ayn Rand.Det finns i så fall även kopplingar till Nietzche som verkligen är mörker.

Han ifluerade många till övermänniskoidealet och proklamerade att Gud är död,med blev själv sjuk och dog i förtid långt ifrån övemänniskoidealet.

Egoism funkar inte ens för de allra duktigaste. Men man behöver inte sträcka sig emot en orealistisk nivå av generositet. Börja på en rimlig och praktisk mänsklig nivå.

Mycket handlar om att själv få ta emot Guds kärlek och förlåtelse. Då är det inget problem att vara generös mot människor i sin omgivning. Betyder inte att man måste vända ut och in på sig själv och förneka sig själv inför andra

Svara -   - 17/6-18 21:53 -


Tobias

Min avsky mot alturism är helt kopplat till att i den nämnda fiktion försökte påtvinga ett samhälle alturism och försökte utrota egoismen med våld - alla som inte ville leva sin nästa skickades till skarprättaren. Våld, tvång eller hot förblir alltid av ondo. Inget kan rättfärdiga användandet av tvång. Använder man sådana metoder blir det ont även om syftet är gott. Det är det min avsky gäller - tyvärr har det också influerat min syn på osjälviskhet på andra områden. Vilket gör att så fort jag hör om alturism så binder mitt sinne ihop det med sådana metoder och raseriets väckts. Liksom varje tanke på att människan ska dela sina egendomar eller som vissa fortfarande predikar leva i egendomsgemenskap vilket jag först och främst kopplar ihop med kommunism och därmed vredgas på.
Jag tror fortfarande på ett citat ur dessa böcker som trots att det är influerat av Rand är gott, Generositet är gott när det utförs av fri och glad vilja. Men synen att vi är moraliskt skyldiga att hjälpa andra är ingenting annat än slaveri.
Själv tycker jag vårt välfärdssystem är bra - vi betalar skatt. En del av det går till de som inte klarar sig på egen hand. Det är nog. Även om jag hade råd vilket jag för tillfället inte har kommer jag inte ge minsta skärv till någon om inte någon tvingar mig till det. Då våra tillgångar enbart tillhör oss själva. Längst in inom mig finns det även ett förakt mot svaghet - ett förakt som även riktar sig mot mig själv då jag också behövt hjälp från samhället. Ibland har en av dessa onda tankar som ibland förekommer kommit upp i sinnet - att ge till de fattiga en slant men samtidigt med en blick uttrycka så mycket förakt så att de förstår sig vara ohyra.
När det gäller människan så är hon självisk - hennes natur är sådan. Det finns ingen människa på jorden som klarat av att vara helt osjälvisk. Allt vi gör har en smula av egenintresse i sig. Men skillnaden hur man ser på människans natur är stor hurvida man ser den som god eller ond. Om man ser den som god ja då blir själviskheten god då den ligger i människans natur medan osjälviskhet inte gör det. Menar man naturen vara ond ja då är osjälviskhet gott och vi måste bekämpa vår natur.
Min personliga övertygelse - ja jag anser att alla har rätt till en sådan även om den är mot Gud så måste vi få tycka vad vi vill annars är vi verkligen slavar - är att samhället är menat att styras av Konsumtion. Att tillvaron är ett konkurrerande och att ägande är gott. Bevare oss från en värld där skillnaden mellan ditt och mitt inte existerar.
Men det kanske är synd att tänka som jag gör nu. I min förvirring över vem som talar Guds ord eller inte och i fruktan över vad vissa predikanter säger om Gud och hans vilja så har tanken slagit mig. Är Gud kanske en vansinnig galning.

Svara -   - 18/6-18 01:12 -


Tomas N

Svar till Tobias.

Du behöver bryta och omvända dig från dessa uppfattningar. Jag säger det av omsorg för det verkar som det påverkar dig negativt.

Det finns inget sådant tvång nu i samhället

Eller i Bibeln till altruism och generositet. Men snarare en väldigt enkel grund att följa som säger "behandla andra så som du själv vill bli behandlad"

Börja med att försöka tänka generöst mot någon/några och börja där så skall du se att det växer till en god och normal nivå.

Och kasta de där uppfattningarna från serierna i papperskorgen och se inte tillbaka. Dessa har lett dig fel och till att må dåligt.

Svara -   - 18/6-18 07:36 -


Mikael W

Är det frikyrkan, som p.g.a egoism, förstört Kristenheten i Sverige???

På mitten av 1800-talet så fans det starkt troende Kristna i Sverige som drog sig ur Svenska kyrkan, för att dem (rent egoistiskt) ville leva nära Gud under församlingsformer som dem ansåg vara mer passande (t.ex med möten i hemmen utan en präst), och frikyrkan (baptismen) uppstod likt Amerikans modell. Pingstvännerna drog sig bl.a senare ur Baptismen

Detta gjorde att de mindre starkt troende Kristna blev kvar inom Svenska kyrkan, som då 99% av befolkningen tillhörde, istället för att de starkt troende blev kvar inom kyrkan och inifrån förbättrade det som inte var bra. Svenska kyrkan urholkades och idag ser vi resultatet, en kyrka som leds utav otrogna, och där bänkarna ofta gapar tomma.

Jag hävdar att de starkt troende Kristna skulle ha stannat kvar och stöttat de svaga och kämpat för nödvändiga förändringar. Hur tänker vi idag?

Svara -   - 20/6-18 20:07 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Med Jesus i centrum i fullsatt maskinhall på midsommardagen i Gamla Hjälmseryd

Gamla Hjälmseryd Salomonssons maskinhall 2018

Salomonssons maskinhall var fylld till bristningsgränsen på Midsommardagen  i Gamla Hjälmseryd. 

1

Läs allt!


Profetior och tidstecken del 4 - Holger Nilsson

Profetior och tidstecken del 4 - Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson.

2

Läs allt!


Mdsommarafton Gamla Hjälmseryd 2018 med Lindbergarna

Här kan du få uppleva en del av den fantastiska midsommarkvällen i Salomonssons maskinhall i Gamla Hjälmseryd.

0

Läs allt!


Profetior uppfylls - Stora jordskalv i Sverige

Stort jordskalv i Sverige

Bild: Aftonbladet. 

Idag uppfylls de bibliska profetiorna även i Sverige då stora jordskalv sker. Detta profeterade Jesus om för cirka 2000 år sedan!

3

Läs allt!


Frälsning för Nordkoreas diktator Kim Jong-un

Läsarmejl av Jörgen Milton 

16

Läs allt!


Hamas och oroligheterna vid Gazagränsen

Hamas använder oroligheterna längs Gazagränsen för PR | Studio Jerusalem

4

Läs allt!


Midsommar i Gamla Hjälmseryd

Christer Åberg Midsommarkrans

Trevlig midsommar och Guds rika välsignelse till dig! 

2

Läs allt!


Syndakatalogen behövs - för frälsta!

Läsarmejl av Bertil Rosenius

Äpple

Svensk kristenhet är i ett bedrövligt vacuum, avs undervisning om grundläggande ordning för ett kristet liv.

20

Läs allt!


Profetia om sambo och moralupplösning

Att bo sambo, det vill säga att leva som gifta utan att vara gifta, är otukt och synd. Om detta är Bibeln väldigt klar och tydlig.

16

Läs allt!


Stöd Apg29

Christer Åberg och Apg29

STÖD arbetet på Apg29 genom att swisha in en valfri summa på 070 935 66 96.

Du kan också stödja genom PayPal: https://www.paypal.me/apg29/100

Eller bankkonto:

8169-5,303 725 382-4Tack!

0

Läs allt!


Gaza sköt över 45 raketer mot Israel i natt

Gaza sköt över 45 raketer mot Israel i natt

Terroristorganisationen Hamas i Gaza har skjutit mer än 45 raketer mot Israel inatt. 

6

Läs allt!


Har du hört detta?

Liveprogrammet Apg29 med Christer Åberg.

2

Läs allt!


Sambo i Bibeln

Två hjärtan som har fogats samman

Samlag före äktenskapet är synd, så det blir man inte gift av. Bibeln säger att de som bor sambo sysslar med otukt. Men vad blir man då gift av? I den här artikeln får du svaret.

1

Läs allt!


21 punkter från Koranen avslöjar att Allah inte är Bibelns Gud

Denna text är hämtad från Idiot's guide to islam IQ Al Rassooli. 

Koranen Kaba

Koranen bevisar själv att Allah inte är Bibelns Gud. Här får du 21 punkter från Koranen som visar tydligt på detta. 

6

Läs allt!


Lindbergarna i Vikersund söndagkväll

Lindbergarna och Christer Åberg spelar och sjunger och talar om Jesus i Vikersund i Norge söndagkväll. 

0

Läs allt!


Nenne Lindberg i Vikersund

Miriam, Nenne och Aron

Nenne Lindberg tillsammans med syskonen Miriam och Aron i Vikersund, Norge. 

0

Läs allt!


Annons


Sambo är synd mot Gud

Hustak

Det är en skymf och förnedring mot din partner att du bara vill ha sex och bo sambo, men inte gifta dig med henne. Dessutom är det en synd mot Gud. 

59

Läs allt!


Vikersundsbacken

Vikersundsbacken

Världens största skidbacke här i Norge - Vikersundsbacken. Men jag har inte hoppat i den. Jag har ett annat hopp. 

1

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 25, söndag 24 juni 2018 kl. 22:09

Jesus söker: Johannes Döparens dag!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Ramadan 2018

Så här många muslimska attentat och mord har det skett hittills under Ramadan 2018.


Profetior och tidstecken del 3

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om profetior och tidstecken. 

0

Läs allt!


Senaste kommentarer


Bildstoden i Daniels bok visar fram mot vårt saliga hopps fullbordan

Läsarmejl av nils 

Bildstoden i Daniels bok

Det skall komma ett rike i den yttersta tiden bestående av 10-stater, ett 10-stats förbund som innebär slutet på de världsriken som varit.

43

Läs allt!


Islam är fångenskapens religion

Av Holger Nilsson 

Islams fångenskap

Den Islamska religionen är att likna vid ett fängelse – det är svårt att lämna det.

5

Läs allt!


Varför har fotbollsspelarna sexförbud under VM i Ryssland?

Fotboll

Det finns fotbollslag som har sexförbud under VM i Ryssland. Om det nu är så viktigt med sexförbud för att det ska gå bra för fotbollslaget, hur mycket viktigare är då inte att en kristen har sexförbud och lever rent innan äktenskapet?

29

Läs allt!


Muslimska barn får fientlighet mot icke-muslimer i koranskolor

Koranskola för sexåringar

Bild: SVT. 

Muslimska barn på 6-13 år säger till sina svenska lärare: ”Jag lyssnar inte på dig för du är vit.” Eller: ”Du är inte muslim, varför ska jag lyssna på dig?”

14

Läs allt!


Egoismens förbannelse

Läsarmejl av David B 

9

Läs allt!


Allah - bedragaren

Denna text är hämtad från Idiot's guide to islam IQ Al Rassooli.

Allah - bedragaren

Allah är en bedragare precis som hans upphovsman Muhammed. Al Anfal 8.30: Allah är den skickligaste bedragaren.

2

Läs allt!


Donald Trump nominerad till Nobels fredspris

Donald Trump nominerad till Nobels fredspris

Bild: nrk.no. 

Donald Trump har nominerats till Nobels fredspris av de norska Fremskrittspartiet-politikerna Christian Tybring-Gjedde och Per-Willy Amundsen. Han nomineras efter sitt möte med Nordkoreas Kim Jong-Un.

11

Läs allt!


Börsfall för krigsindustrin efter fredsmötet i Singapore

Fredssamtalen mellan Donald Trump och Kim Jong-Un i Singapore var inte bra för krigsindustrin. Aktievärdet på börsen föll rejält.

5

Läs allt!


Hotade döda på socialen om dottern blev kristen

En muslimsk man hotade döda anställda på socialen om dottern hade sex eller blev kristen, döms nu till 150 dagsböter och villkorlig dom för hot mot tjänsteman.

0

Läs allt!


Finns det några frälsta Sverigedemokrater?

69

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 424 685 695 sidvisningar på Apg29!

Apg29 har just nu 16 639 bloggartiklar, 83 818 kommentarer och 56 425 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab

TA EMOT JESUS!

↑ Upp