492 online! | Sidvisningar idag: 6 024 | Igår: 141 053 |

www.apg29.nu


Live Apg29 | Biblar | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Christer Åberg | Sök | Kontakt

En frälsningsarmé

Läsarmejl av DAVID BILLSTRÖM 

Varje troende är kallad att ge evangelium till människor. Kön, ålder, utbildning spelar ingen roll. Du kan be, predika och tro på Gud och se underbara saker ske. Det behövs en frälsningsarmé idag och du kan utgöra en del av den.

“Rubens barn och gaditerna och ena hälften av Manasse stam var tappra män, som bar sköld och svärd och spände båge och var tränade för krig. De utgjorde 44 760 stridsberedda män. De förde krig mot hagariterna och mot Jetur, Nafis och Nodab. De fick hjälp mot dem, så att hagariterna och alla som var med dem gavs i deras hand. De ropade till Gud under striden och han bönhörde dem, därför att de förtröstade på honom.” 1 Krön. 5:18-20

I gamla testamentet så stred de fysiskt. Men nu, i det nya förbundet så strider vi inte fysiskt eller mot människor. Nya testamentet talar om att det är en andlig strid och att vi har andliga vapen. Men det finns ändå principer som vi kan lära från gamla testamentet.

Stridsberedda

tappra män...tränade för krig... 44 760 stridsberedda män.” Vart finns det en frälsningsarmé idag? Människor som har mod och som har vunnit andliga segrar i sitt personliga liv och är beredda att gå ut i strid. Detta är en god kamp, där ljus och kärlek fördriver mörker och hat.

Bön

I Bibeltexten så står det att “De ropade till Gud”. Med andra ord så bad de. Bibeln uppmanar oss till bön och förbön. Genom förbön så fylls vi av Guds kärlek till människorna och vi får kraft och vishet hur vi ska gå till väga. Många är de löften som är förknippade med bön. Gud hör och svarar på bön. Fokuset går bort från oss till Gud istället. Och därför så blir det också naturligt att tacka och ge Gud all ära för det som sker.

Predikan

under striden”. De bad samtidigt som de stred. De bad inte endast och inte heller stred endast. Guds ord är Andens svärd. När vi predikar evangelium så utförs en god kamp. Andens svärd fördriver mörker och krossar kedjor som binder människor. Evangelium behöver nå ut till folket. Det kan ske genom att personligen kommunicera med människor. Man kan också dela ut litteratur på stan eller lägga i brevlådor. Man kan också predika i gathörnen. Det viktiga är att evangelium går ut, samtidigt som vi ber.

Tro

han bönhörde dem, därför att de förtröstade på honom.” Att förtrösta på Gud är att man räknar med honom. Man tror på Gud och det som han lovat. Vi förtröstar inte på oss själva. Låt oss samarbeta med Gud. Tillsammans med Gud kan underbara saker ske. För Gud är allting möjligt så låt oss tro på honom. Omständigheterna ska inte diktera våra liv utan vi går med Gud i alla väder, både i med- och motgångar.

Du är kallad

Varje troende är kallad att ge evangelium till människor. Kön, ålder, utbildning spelar ingen roll. Du kan be, predika och tro på Gud och se underbara saker ske. Det behövs en frälsningsarmé idag och du kan utgöra en del av den.

Gud välsigne dig.


DAVID BILLSTRÖM

Läsarmejl

Artiklar och video som är gjorda av andra än Apg29.nu kan ha åsikter som bloggsajten inte delar.


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg måndag 4 februari 2019 16:45 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

STÖD APG29: Swisha: 070 935 66 96 • Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 • Paypal: https://www.paypal.me/apg29/


18 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Andy Svensson

Amen!

Svara -   - 4/2-19 17:57 -


nils

Helt rätt gäller Kallelsen Alla Troende bekännare men många tycks ha Hörselproblem.

Vidare tycks Synen vara bristfällig då man ej kan urskilja,ja Inte ens Se Fienden!
Men det Allvarligaste är bristen på Insikten om det faktiska Tillståndet vi Befinner oss i. Det är ett Pågående Krigs-Tillstånd,alltifrån vi Föddes Andligt intill Livets Slut.
¤¤¤
Men inser vi vår Frälsningsarmes Generals Storhet,Herrarnas Herre och Konungarnas Konung,vår Jesus som av Kärlek offrade sig för Dig och Mig,då Inser vi Uppdragets Storhet och Härlighet.Amen!
¤¤¤
Detta är hemligheten till att Glädjas över att Förvalta det lilla Pundet Du och Jag,ja Alla vi av Bara nåd fått att Troget Förvalta.
För Alla vill väl en gång få höra;"Rätt så du gode och Trogne tjänare.När du var satt över det som ringa är,var du Trogen:Jag skall sätta dig över mycket. Gå In I Din Herres Glädje!" Matt.25:21.
Med Herrens Nåd och Välsignelse skall vi Nu alla Ikläda oss vår Vapenrustning,innan Natten kommer när Ingen kan verka!

Svara -   - 4/2-19 18:18 -


Gun

Idag var det glädjande nog en man från Överkalix som ringde till 'Ring P1'. Han höll en 'mindre predikan' och fick faktiskt prata klart, utan att programledaren avbröt. Det var så bra, allt han sa.

Lyssna gärna i efterhand. Han kom in som sista inringare före kl. 10, idag måndag.

Han proklamerade JESUS.

👍🏻

Svara -   - 4/2-19 19:51 -


Gun

https://sverigesradio.se/ringp1

Här är länken till programmet.

Svara -   - 4/2-19 20:04 -


David Billström

Svar till Gun.

Helt underbart!!! Vilken härlig broder. Mer sådant :)

Svara -   - 4/2-19 20:52 -


Bengt

Och han kom efter en kvinna som talat om

Allt ont som religion tillförde

Blev så glad över att höra honom

Svara -   - 4/2-19 23:01 -


Stefan Jonasson

Varför känner man sig alltid som en dålig kristen.. När man läser vissa anklagande kommentarer.. Man får känslan att man inte gör tillräckligt... Hur kan vi veta om vi gör tillräckligt för att behaga GUD... dog JESUS för våra synder eller inte... Finns det fördömelse för den som tror på JESUS eller är det inte sant det som står i romar brevet 8:1... Alla bara pratar om att vi ska ikläda oss GUDS vapenrustning... Men vad betyder det egentligen?.. Sanningens bälte som håller fast rättfärdighet ens pansar... Trons sköld som stoppar anklagelsen pilar ... Frälsningens hjälm som skyddar våra tankar (att vi verkligen är frälsta räddade av nåd och endast nåd) GUDS ORD villigheten att gå med GUD... Jag tror att jag förstår problemet många troende har blivit undervisade i en allt för lagisk och prestationskrävande bild av att vara en kristen... Det finns för många fariseer i Sveriges kyrkor... Ja ja jag vet att det finns ett annat dike liberalteologi att... Enda gången många av oss kristna håller oss mitt på vägen är när vi krälar över vägen från liderlighetens dike till fariseeismen dike

Svara -   - 5/2-19 02:19 -


Stefan Jonasson

Var inte så fruktansvärt självrättfärdiga och håll på att anklaga DOM HELIGA för att vara lata sovande värdelösa syndare.. Det är djävulens uppgift... Alla har syndat glöm inte det.. GUD HAR KALLAT OSS TILL ATT LEVA I FRID 1KORINTERBREVET 7:15

Svara -   - 5/2-19 02:26 -


AnnMarie

Svar till Stefan Jonasson .

En del är så ivriga och tror inte Gud kan göra något själv.Han gör allt mycket bättre och snabbare än oss men eftersom Han är god och älskar oss låter Han oss hjälpa till ibland!(ung som när man låter ett litet barn hjälpa till med tex disken fast man gör det bättre och snabbare själv 😁;)

Svara -   - 5/2-19 07:27 -


Gun

Mannen som ringde in till programmet gjorde det inte med något 'lagiskt tvång'. Det kom från hjärtat och han var ledd av Guds ande, det är jag övertygad om.

Man kan väl känna tacksamhet för hans frimodighet, även om man själv inte hade klarat det..... man kan bli styrkt av det och göra något annat i ett annat sammanhang.

Varje ny dag är en gåva, ta vara på den!

God morgon och fridshälsningar till er alla.

Svara -   - 5/2-19 07:47 -


Petter G

"Varje troende är kallad att ge evangelium till människor." Ja, det är rätt och riktigt att man ska sprida ut evangelium. Det är ju ganska självklart att om jag har blivit FRÄLST så vill jag berätta om detta underbara för alla andra, så att de också kan få uppleva detta underbara att vara KRISTEN. Däremot så är det inget bra att gå ut och varna och skrämmas "bli kristna, annars..." det lockar ingen att bli kristen. Att "ge evangelium" ska vara något positivt, det betyder ju "glatt budskap".

Svara -   - 5/2-19 15:17 -


nils

Svar till Stefan Jonasson .

Du känner dig som en dålig Kristen skriver du,Men jag ser att du ändå kämpar vidare på livets smal väg Stefan,liksom även jag gör.

Men då det är som nyfrälst "hedning"sade;Det är so när Två hundar strider mot varandra,en Vit och en Svart.
Han fick då frågan;Vem vinner? och svarade;Den jag Matar Vinnet!!
Så är vandringen för oss Troende;Den vi matar,växer,blir Starkast och Segrar Till Slut! Den som bor I oss är Starkast och Övervinner Världen. Amen! Mvh/nils

Svara -   - 5/2-19 15:18 -


Stefan Jonasson

Det finns kraft i GUDS ORD Att riva ner tankebyggnader som sätter sig upp mot sanningen..... I JESUS är vi mer än segrare triumferat... Alla GUDS fiender har blivit aväpnade genom blodet på hans kors

Svara -   - 5/2-19 17:34 -


David Billström

Här nedan är en länk till en traktat som är fri att användas

https://www.apg29.nu/a/4tc

Svara -   - 5/2-19 19:33 -


David Billström

www.316.se

är en nystartad hemsida med fokus på sökare. Fortfarande under uppbyggnad men redan aktiv.

Svara -   - 5/2-19 19:36 -


David Billström

Här är länk till traktat på engelska "Good news" fri att användas

https://www.apg29.nu/a/1st

Svara -   - 5/2-19 19:57 -


David Billström

Ett axplock från denna veckas gatuevangelisation:

En kille hörde av sig och undrade hur man blir kristen och vad det innebär.

En kvinna som var troende redan men bara barndöpt vill troendedöpas.

En kvinna kom fram under en torgpredikan och tog emot frälsning genom Jesus.

En sökare med inriktning rastafari blev så intresserad av evangelium när jag berättade att Jesus är Lejonet av Juda.

En kille som lyssnade till torgpredikan kom fram och undrade hur man blir frälst.

Ett mycket bra samtal med en muslim om Jesus.

Bad med en man som kännde sig frestad att gå mörkrets vägar.

En tjej som har en vän inom frikyrkan och hört mycket om Jesus fick intresserad höra ännu mer om Jesus

Hudratals traktater har delats ut...

Svara -   - 8/2-19 08:39 -


Tommy

Frälsningsarmén har betytt mycket. Jag, har sett deras böner verkligen, även om personen inte lever idag. Så har jag nästan sett döden, så nära inpå så det var bara vänta och räkna, t.om. Frälsningsarmén de själva sa att det var dags att säga adjö, var bara skinn o ben. Men Gud väckte på själva Sjukbädden och döds bädden. De blev de mina egna vittnande att få se det, att jag furundrades själv, hur deras böner verkligen hjälpte. När all hjälp var uträknat ute. "Bönemänniskor och vakade vid hans säng." Ett verkligt Mirakel.

Svara -   - 12/2-19 20:15 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Föräldrar 1 och 2 breder väg för Antikrist framträdande

Mamma pappa barn

Enligt en lagändring ska i Frankrike ska föräldrar inte längre kallas. För "mamma" och "pappa" utan "förälder 1" och "förälder 2".

12

Läs allt!


Då du tar emot Jesus föds du av Gud - Christer Åberg

Christer Åberg predikar kort i Åsljunga att man blir född av Gud då man tar emot Jesus.

2

Läs allt!


Domen över Jehovas Vittnens grundare

Läsarmejl av NILS 

Jesus Kristus visar en man domen över Jehovas Vittnens Grundare.

33

Läs allt!


ICA är klokare än församlingen

Läsarmejl av DAVID BILLSTRÖM 

25

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

34

Läs allt!


Inga andra gudar, del 2: Påven, Islam, Brödraskapets ark - Per-Arne Imsen

Per-Arne Imsen talar om nya boken "Inga andra gudar". I denna del tar Imsen upp senaste nytt där påven träffade ledare för islam och andra religioner och arbetar för att samla alla religioner i en ark likt den på Noas tid. 

4

Läs allt!


Brändes hon ihjäl efter kristet bönemöte?

Flicka mördad men inte i Indien

Jag har från flera personer fått en chockerande video sänt till mig på Messenger som visar en 16-årig flicka bli misshandlad och bränd levande till döds av en lynchmobb. 

8

Läs allt!


Avfällingen - Frank Mangs

Lyssna på den här starka predikan av evangelisten Frank Mangs. Den kan förändra ditt liv.

3

Läs allt!


Likt Adventisterna var det fel datum för Jesu återkomst som födde Jehovas Vittnen

Läsarmejl av NILS

Hur en rörelse föds avgör om dess Framtida lära blir Sanning eller Lögn! Samma stötesten som Adventisterna om Jesu återkomst datum, födde Vakttornet och Jehovas Vittnen!

16

Läs allt!


Inga andra gudar, del 1: Katolsk mysticism - Per-Arne Imsen

Per-Arne Imsen talar om sin bok "Inga andra gudar" i Vetlanda friförsamling. Han tar upp händelser i världen - katolska kyrkan med påven i spetsen går med snabba steg mot att göra Agenda 2030 till verklighet. En världsreligion under påven.  

94

Läs allt!


Underbar frid

Läsarmejl av David Billström 

2

Läs allt!


Den oönskade - Del 21

Den oönskade

Min fortsatta och gripande berättelse om mig som en liten oönskad pojke. 

3

Läs allt!


Christer Åberg: Det största miraklet jag varit med om

Christer Åberg berättar om det största mirakel som han har varit med om.

0

Läs allt!


Månens baksida och jorden på samma bild

Månen och jorden

Den kinesiska satelliten Longjiang-2 har fotograferat månens baksida och jorden på en och samma bild.

83

Läs allt!


Den oönskade - Del 20

Den oönskade

Fortsättningen av den skakande berättelsen om min barndom som ett oönskat barn.

5

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

De troendes uppryckande - Del 5

Christer Åberg intervjuar hemma hos Holger Nilsson om de troendes uppryckande. Del 5 av 10.

3

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


Ellen Whites svar visar adventisternas villolära

Läsarmejl av NILS 

Nils listar sakligt och tydligt vad sjunde adventisternas falska profet Ellen White lärde.

43

Läs allt!


En frälsningsarmé

Läsarmejl av DAVID BILLSTRÖM 

Varje troende är kallad att ge evangelium till människor. Kön, ålder, utbildning spelar ingen roll. Du kan be, predika och tro på Gud och se underbara saker ske. Det behövs en frälsningsarmé idag och du kan utgöra en del av den.

18

Läs allt!


Internet förenar världen under Antikrists system

Internet

Av HOLGER NILSSON 

Ett elektroniskt nät kommer att omsluta jorden. Det kommer att förena hela världen under antikrists system av sluttidens Babylon. 

27

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 07, söndag 17 februari 2019 kl. 00:55

Jesus söker: Alexandra, Sandra!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Jesus avslöjar sjundedagsadventismens villfarelse

Läsarmejl av nils

Adventismen började med att en man från Baptistsamfundet, W. Miller räknade ut Jesu återkomst till oktober 1844 från Daniels profetior.

23

Läs allt!


Christer Åberg sjunger: Vem är Kungen i djungeln?

Måste bara ses! Christer Åberg sjunger och spelar ukulele sången: Vem är Kungen i djungeln? 

3

Läs allt!


Tio år sedan min fru Marie och vår son Joel dog

För tio år sedan den 21 december dog min fru strax innan klockan 12 på natten och vår nyförlöste son Joel dog sedan halvfemtiden på morgonen den 22 december.

2

Läs allt!


Senaste kommentarer


SD-politiker skrev hatiska inlägg om muslimer och homosexuella

SD-politiker: Muslimer ska brinna i helvetet

Bild: Expressen.

Tidningen NSD skriver att SD-politikern Patrik Svanberg i Kalix kommun, har skrivit hatiska och nedsättande inlägg om muslimer, homosexuella och kvinnor på Facebook.

57

Läs allt!


Till minne av Ulla Gabay

Ulla Gabay

Bildkälla: ullagabay.com. 

Av Sigvard Svärd Tron på Gud är en betydande hjälp i livet, till ande, kropp och själ – och den tron hade Ulla Gabay.

10

Läs allt!


Nationella SD blir globalistiskt?

Nationella SD blir globalistiskt?

Bild: SVT.se. 

Sverigedemokraterna kommer inte längre att driva frågan att Sverige ska folkomrösta om att lämna EU. Är detta det första steget på att sverigedemokraterna kommer att bli globalistiskt?

77

Läs allt!


Kvinna kastade ut sitt barn

Vad är det som gör att en del kastar ut sina barn? För inte vill man väl kasta ut sitt eget barn? Eller...?

11

Läs allt!


HBTQ-skola lär ut att vara den man inte är

HBTQ-skola lär ut att vara den man inte är

Nya Dagbladet. 

Sveriges första HBTQ-folkhögskola ger ettårig utbildning för HBTQ-personer och feminister i att bryta normer. 

22

Läs allt!


Ett krig mot Israel närmar sig

Ett krig mot Israel närmar sig

Bild: Twitter. 

Läsarmejl av nils  Nyligen firades minnesdagen av Förintelsen utöver världen den 27 januari, då fångarna i Auschwitz befriades 1945.

30

Läs allt!


Gräv upp brunnarna

Brunn

LÄSARMEJL av Marit Bergfors Vi läser i 1 Mosebok 26:1-25 om hur Isak är på flykt undan hungersnöden och hur Herren uppenbarar sig för honom. Denna text ger flera tankar och funderingar.

4

Läs allt!


Kvinnor kan nu göra abort under hela sin graviditet i New York

Som det var i Noas dagar...

AV MIKAEL WALFRIDSSON  Samma dag, som blodmånen lyste på himlen över New York, vidtog staden, att man nu kan genomföra en abort som gäller i kvinnans hela graviditet.

45

Läs allt!


Nåd mitt i en Guds straffdom – Del 1

Nåd

Läsarmejl av Sigvard Svärd Man kan mänskligt sett tycka att Gud borde ha skickat iväg Kain utan något skydd. För Kain var ju en ond brodermördare, och att skydda honom verkar både ofattbart och orättvist. 

20

Läs allt!


Rädda en ödla genom att dela denna video

Frågan blir denna: Felöversatte även den Islamiske guden Allah när han uppenbarade denna historia?

1

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 468 962 936 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 168 bloggartiklar, 94 177 kommentarer och 61 940 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp