Surfar nu: 386 www.apg29.nu


En frälsningsarmé

Läsarmejl av DAVID BILLSTRÖM 

Varje troende är kallad att ge evangelium till människor. Kön, ålder, utbildning spelar ingen roll. Du kan be, predika och tro på Gud och se underbara saker ske. Det behövs en frälsningsarmé idag och du kan utgöra en del av den.

“Rubens barn och gaditerna och ena hälften av Manasse stam var tappra män, som bar sköld och svärd och spände båge och var tränade för krig. De utgjorde 44 760 stridsberedda män. De förde krig mot hagariterna och mot Jetur, Nafis och Nodab. De fick hjälp mot dem, så att hagariterna och alla som var med dem gavs i deras hand. De ropade till Gud under striden och han bönhörde dem, därför att de förtröstade på honom.” 1 Krön. 5:18-20

I gamla testamentet så stred de fysiskt. Men nu, i det nya förbundet så strider vi inte fysiskt eller mot människor. Nya testamentet talar om att det är en andlig strid och att vi har andliga vapen. Men det finns ändå principer som vi kan lära från gamla testamentet.

Stridsberedda

tappra män...tränade för krig... 44 760 stridsberedda män.” Vart finns det en frälsningsarmé idag? Människor som har mod och som har vunnit andliga segrar i sitt personliga liv och är beredda att gå ut i strid. Detta är en god kamp, där ljus och kärlek fördriver mörker och hat.

Bön

I Bibeltexten så står det att “De ropade till Gud”. Med andra ord så bad de. Bibeln uppmanar oss till bön och förbön. Genom förbön så fylls vi av Guds kärlek till människorna och vi får kraft och vishet hur vi ska gå till väga. Många är de löften som är förknippade med bön. Gud hör och svarar på bön. Fokuset går bort från oss till Gud istället. Och därför så blir det också naturligt att tacka och ge Gud all ära för det som sker.

Predikan

under striden”. De bad samtidigt som de stred. De bad inte endast och inte heller stred endast. Guds ord är Andens svärd. När vi predikar evangelium så utförs en god kamp. Andens svärd fördriver mörker och krossar kedjor som binder människor. Evangelium behöver nå ut till folket. Det kan ske genom att personligen kommunicera med människor. Man kan också dela ut litteratur på stan eller lägga i brevlådor. Man kan också predika i gathörnen. Det viktiga är att evangelium går ut, samtidigt som vi ber.

Tro

han bönhörde dem, därför att de förtröstade på honom.” Att förtrösta på Gud är att man räknar med honom. Man tror på Gud och det som han lovat. Vi förtröstar inte på oss själva. Låt oss samarbeta med Gud. Tillsammans med Gud kan underbara saker ske. För Gud är allting möjligt så låt oss tro på honom. Omständigheterna ska inte diktera våra liv utan vi går med Gud i alla väder, både i med- och motgångar.

Du är kallad

Varje troende är kallad att ge evangelium till människor. Kön, ålder, utbildning spelar ingen roll. Du kan be, predika och tro på Gud och se underbara saker ske. Det behövs en frälsningsarmé idag och du kan utgöra en del av den.

Gud välsigne dig.


DAVID BILLSTRÖM

Läsarmejl

Artiklar och video som är gjorda av andra än Apg29.nu kan ha åsikter som bloggsajten inte delar.

Tack för att du läser Apg29. DELA gärna till dina vänner. Du kan också stödja Apg29 genom att sätta in en valfri GÅVA på BANKKONTO 8169-5,303 725 382-4. På internetbanken går det att ställa in så att du automatiskt ger en summa varje månad. Men om du hellre vill kan du SWISHA in en frivillig summa på 070 935 66 96. Tack.


Vill du bli frälst?

Ja

Nej


Publicerades måndag 4 februari 2019 16:45 | #läsarmejl #david billström | Permalänk | Kopiera länk | Mejla

17 kommentarer

Andy Svensson 4/2-2019, 18:47

Amen!

Svara


nils 4/2-2019, 19:08

Helt rätt gäller Kallelsen Alla Troende bekännare men många tycks ha Hörselproblem.
Vidare tycks Synen vara bristfällig då man ej kan urskilja,ja Inte ens Se Fienden!
Men det Allvarligaste är bristen på Insikten om det faktiska Tillståndet vi Befinner oss i. Det är ett Pågående Krigs-Tillstånd,alltifrån vi Föddes Andligt intill Livets Slut.
¤¤¤
Men inser vi vår Frälsningsarmes Generals Storhet,Herrarnas Herre och Konungarnas Konung,vår Jesus som av Kärlek offrade sig för Dig och Mig,då Inser vi Uppdragets Storhet och Härlighet.Amen!
¤¤¤
Detta är hemligheten till att Glädjas över att Förvalta det lilla Pundet Du och Jag,ja Alla vi av Bara nåd fått att Troget Förvalta.
För Alla vill väl en gång få höra;"Rätt så du gode och Trogne tjänare.När du var satt över det som ringa är,var du Trogen:Jag skall sätta dig över mycket. Gå In I Din Herres Glädje!" Matt.25:21.
Med Herrens Nåd och Välsignelse skall vi Nu alla Ikläda oss vår Vapenrustning,innan Natten kommer när Ingen kan verka!

Svara


Gun 4/2-2019, 20:41

Idag var det glädjande nog en man från Överkalix som ringde till 'Ring P1'. Han höll en 'mindre predikan' och fick faktiskt prata klart, utan att programledaren avbröt. Det var så bra, allt han sa.

Lyssna gärna i efterhand. Han kom in som sista inringare före kl. 10, idag måndag.

Han proklamerade JESUS.

👍🏻

Svara


Gun 4/2-2019, 20:54

https://sverigesradio.se/ringp1

Här är länken till programmet.

Svara


David Billström 4/2-2019, 21:42

Svar till Gun.

Helt underbart!!! Vilken härlig broder. Mer sådant :)

Svara


Bengt 4/2-2019, 23:51

Och han kom efter en kvinna som talat om

Allt ont som religion tillförde

Blev så glad över att höra honom

Svara


Stefan Jonasson 5/2-2019, 03:09

Varför känner man sig alltid som en dålig kristen.. När man läser vissa anklagande kommentarer.. Man får känslan att man inte gör tillräckligt... Hur kan vi veta om vi gör tillräckligt för att behaga GUD... dog JESUS för våra synder eller inte... Finns det fördömelse för den som tror på JESUS eller är det inte sant det som står i romar brevet 8:1... Alla bara pratar om att vi ska ikläda oss GUDS vapenrustning... Men vad betyder det egentligen?.. Sanningens bälte som håller fast rättfärdighet ens pansar... Trons sköld som stoppar anklagelsen pilar ... Frälsningens hjälm som skyddar våra tankar (att vi verkligen är frälsta räddade av nåd och endast nåd) GUDS ORD villigheten att gå med GUD... Jag tror att jag förstår problemet många troende har blivit undervisade i en allt för lagisk och prestationskrävande bild av att vara en kristen... Det finns för många fariseer i Sveriges kyrkor... Ja ja jag vet att det finns ett annat dike liberalteologi att... Enda gången många av oss kristna håller oss mitt på vägen är när vi krälar över vägen från liderlighetens dike till fariseeismen dike

Svara


Stefan Jonasson 5/2-2019, 03:16

Var inte så fruktansvärt självrättfärdiga och håll på att anklaga DOM HELIGA för att vara lata sovande värdelösa syndare.. Det är djävulens uppgift... Alla har syndat glöm inte det.. GUD HAR KALLAT OSS TILL ATT LEVA I FRID 1KORINTERBREVET 7:15

Svara


AnnMarie 5/2-2019, 08:17

Svar till Stefan Jonasson .

En del är så ivriga och tror inte Gud kan göra något själv.Han gör allt mycket bättre och snabbare än oss men eftersom Han är god och älskar oss låter Han oss hjälpa till ibland!(ung som när man låter ett litet barn hjälpa till med tex disken fast man gör det bättre och snabbare själv 😁)

Svara


Gun 5/2-2019, 08:37

Mannen som ringde in till programmet gjorde det inte med något 'lagiskt tvång'. Det kom från hjärtat och han var ledd av Guds ande, det är jag övertygad om.

Man kan väl känna tacksamhet för hans frimodighet, även om man själv inte hade klarat det..... man kan bli styrkt av det och göra något annat i ett annat sammanhang.

Varje ny dag är en gåva, ta vara på den!

God morgon och fridshälsningar till er alla.

Svara


nils 5/2-2019, 16:08

Svar till Stefan Jonasson . Du känner dig som en dålig Kristen skriver du,Men jag ser att du ändå kämpar vidare på livets smal väg Stefan,liksom även jag gör.
Men då det är som nyfrälst "hedning"sade;Det är so när Två hundar strider mot varandra,en Vit och en Svart.
Han fick då frågan;Vem vinner? och svarade;Den jag Matar Vinnet!!
Så är vandringen för oss Troende;Den vi matar,växer,blir Starkast och Segrar Till Slut! Den som bor I oss är Starkast och Övervinner Världen. Amen! Mvh/nils

Svara


Stefan Jonasson 5/2-2019, 18:24

Det finns kraft i GUDS ORD Att riva ner tankebyggnader som sätter sig upp mot sanningen..... I JESUS är vi mer än segrare triumferat... Alla GUDS fiender har blivit aväpnade genom blodet på hans kors

Svara


David Billström 5/2-2019, 20:23

Här nedan är en länk till en traktat som är fri att användas

https://www.apg29.nu/a/4tc

Svara


David Billström 5/2-2019, 20:26

www.316.se

är en nystartad hemsida med fokus på sökare. Fortfarande under uppbyggnad men redan aktiv.

Svara


David Billström 5/2-2019, 20:47

Här är länk till traktat på engelska "Good news" fri att användas

https://www.apg29.nu/a/1st

Svara


David Billström 8/2-2019, 09:29

Ett axplock från denna veckas gatuevangelisation:

En kille hörde av sig och undrade hur man blir kristen och vad det innebär.

En kvinna som var troende redan men bara barndöpt vill troendedöpas.

En kvinna kom fram under en torgpredikan och tog emot frälsning genom Jesus.

En sökare med inriktning rastafari blev så intresserad av evangelium när jag berättade att Jesus är Lejonet av Juda.

En kille som lyssnade till torgpredikan kom fram och undrade hur man blir frälst.

Ett mycket bra samtal med en muslim om Jesus.

Bad med en man som kännde sig frestad att gå mörkrets vägar.

En tjej som har en vän inom frikyrkan och hört mycket om Jesus fick intresserad höra ännu mer om Jesus

Hudratals traktater har delats ut...

Svara


Tommy 12/2-2019, 21:05

Frälsningsarmén har betytt mycket. Jag, har sett deras böner verkligen, även om personen inte lever idag. Så har jag nästan sett döden, så nära inpå så det var bara vänta och räkna, t.om. Frälsningsarmén de själva sa att det var dags att säga adjö, var bara skinn o ben. Men Gud väckte på själva Sjukbädden och döds bädden. De blev de mina egna vittnande att få se det, att jag furundrades själv, hur deras böner verkligen hjälpte. När all hjälp var uträknat ute. "Bönemänniskor och vakade vid hans säng." Ett verkligt Mirakel.

Svara


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 34, torsdag 22 augusti 2019 kl. 06:31

Jesus söker: Henrietta, Henrika!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
onsdag 21 augusti 2019 23:06

Be att Jesu ska hela allt som gått sönder, Herren vet och kan göra allting nytt.


Morsan reklam


Aktuella artiklar


Senaste kommentarer


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp