Surfar nu: 870 www.apg29.nu

En gång frälst, alltid frälst?

Läsarmejl av nils

Kalvanistpstorn Pastor John Loopez fick av Herren se hur felaktig denna lära är.

Enligt Calvins teologi, som verkade 1509-1564 på M. Luthers tid, är vissa förutbestämda till salighet, andra till förtappelse. Endast Nåd kan frälsa, men Gud avgör då vem som skall frälsas menar de.

Pastor John Loopez talar här om den vision Jesus Kristus gav honom. När jag var 24 år var jag pastor, och trodde att en person när de var frälst, var alltid frälst. Och den som var oense med mig då, skulle jag attackera. Det är vad jag trodde och var övertygad om det, men hade tider när jag tvivlade det.

Vid 24 års ålder på mitt rum, ser jag plötsligt Kristus går genom dörren. Han gick upp till mig och sade, "Son, kom med Mig. " Min ande kom ur min kropp och jag började gå genom jordens skikt. Det var mycket intressant, för jag var inte en vetenskaplig person.

När vi steg ned till helvetet såg jag människor, och de var i det jag skulle kalla eldsjön i jordens mage. Och de skrek, de var människor i min kyrka, och skrek: "Pastor John, pastor John, du sade vi kunde inte förlora vår frälsning. "

De ropade verkligen ut och sade: "Pastor John, jag tänkte vi kunde inte förlora vår frälsning, du sade oss vi kunde inte förlora vår frälsning!" Detta var en del av mitt straff vet jag.

Innan vi går vidare var detta jag såg, som en eldsjö och människor från kyrkan där! Efter detta sade Herren mig, "Son, Son, om du fortsätter predika och tror det, kommer detta att bli ditt straff. "

Jag var lagd i en vit kista, det är så jag kommer ihåg från vad jag såg, kistan var klar. Jag fördes in i den, och det var oräknerligt antal demoner som talade och gladdes över mig och förbannade mig. Jag kunde höra tusen tals och miljontals röster, och jag vet jag började förlora förståndet. Jag visste att jag genom Evigheten skulle förlora mitt förstånd.

Och jag skrek ut och sade: "Skapare av Himmel och Jord, ha Barmhärtighet med mig!" Och Jesus stod intill mig ocg sade: "Frid, var stilla!" När Han sade det kom min ande åter till min kropp.

Från den dagen tills idag tror jag inte denna Undervisning längre, och när jag öppnar skriften ser jag att skriften säger Inte Detta! Och den stilla rösten som höll på att säga mig: "Detta är fel!" var Den Helige Ande.

Jag vill säga dig, de Ogudaktiga, Avfällingarna och de Ej pånyttfödda kommer alla att gå till Helvetet. Men det blir värre för de som har känt Kristus och har gått ifrån Honom! Jag vill att du skall veta att de Ogudaktiga skall Ej gå in i Guds Rike.

***

"Var trogen intill Döden, så skall Jag giva dig Livets krona. " Upp. 2:10

"Håll fast det du har, så att ingen tager din Krona. " Upp. 3:11


nils

Läsarmejl

Artiklar och video som är gjorda av andra än Apg29. nu kan ha åsikter som bloggsajten inte delar.


submit to reddit


Vill du bli frälst?

Ja

Nej


Publicerades sändag 2 december 2018 16:18 | #läsarmejl #nils | Permalänk | Kopiera länk | Mejla

52 kommentarer

Stefan Jonasson Sun, 02 Dec 2018 17:17:21 +010

Det är mycket konstigt att det inte räcker med att läsa bibeln för att komma till en slutsats i fråga om detta spörsmål.. Utan GUD behöver komma och ge en special uppenbarelse för att bekräfta doktriner som inte står i bibeln... Det där om kalvinister kan jag förstå att det inte stämmer att GUD redan innan skapelsen utvalde vilka som skulle bli frälsta oavsett den fria viljan.. Det tror jag inte på... Sen det här med att man kan förlora sin frälsning.. Det är jag inte är riktigt övertygad om detta påstående brukade den onde plåga mig med.. Han kommer när vi fallit.. Och säger det är ingen idé att du fortsätter att kämpa du har ju förlorat din frälsning.. Du kan ju lika gärna fortsätta att supa och knarka.. du är ju inte frälst du kommer ändå att hamna i helvetet... Jag går inte på den Lögnen längre JESUS säger res dig upp skaka dammet av dig och vandra på vägen jag dog för dina synder du tillhör mig... Det är möjligt att jag kan förlora *min frälsning*om jag kan frälsa mig själv då kan jag förlora min egen frälsning men JESUS FRÄLSNING AV MIG ÄR OANTASTLIG hebreerbrevet 7:24-25 men eftersom JESUS lever för evigt, har han ett prästämbete som varar för evigt... DÄRFÖR KAN HAN TILL FULLO(helt och fullt) frälsa dem som genom honom kommer till GUD, TY HAN LEVER FÖR ALLTID FÖR ATT MANA GOTT FÖR DEM

Svara


SAS Sun, 02 Dec 2018 17:24:05 +010

Bibeln kan liknas vid ett andligt apotek. Du vet att i ett vanligt apotek finner du många olika medikamenter. Vart och ett av dem är avsett för ett bestämt behov. Felmedicinering kan få ödesdigra följder. Likadant är det med Bibeln. För dem som tar det lättvindigt med lydnad och kristen vandel, säger Guds Ord att slutet blir gott bara ”om ni håller fast vid er tro, har en stadig grund och inte viker av från det hopp ni har fått höra om i evangeliet” (Kol 1:23). Jesus sa: ”Den som håller ut intill änden skall bli frälst” (Matt 10:22). En god början är inte nog. Till galaterna (5:7) skrev Paulus: ”Ni började bra. Vem har nu hindrat er, så att ni inte längre lyder sanningen?”

Till den däremot som ser sin svaghet och tvivlar på att han kan bli bevarad och en gång lyckligt nå målet, säger Skriften: ”Han skall ock styrka er (göra er ståndaktiga) ända till slutet” (1 Kor 1:8). Jesus presenteras som ”Han som förmår bevara er från fall och ställa er inför sin härlighet, fläckfria och jublande” (Judas v 24).

Så käre läsare, ta inte fel medicin från bibelboken! De allvarliga varningsorden är för ljumma och ytliga bekännare. De härliga löftena gäller dem som känner sin svaghet och sitt beroende av Guds nåd. Och även om du skulle vara i den situationen att du känner dig fördömd för att du på viktiga punkter har svikit din Gud och Frälsare, så finns det ännu hopp. Även om du känner dig som en avfälling, så glöm inte att Gud själv genom profeten säger: ”Vänd om ni avfälliga barn. Jag skall bota er från er otrohet” (Jer 3:22). Gud är trofast även om vi varit trolösa.

Så kommer vi då till den verkligt stora frågan.

Kan en uppriktig troende vara helt säker på sin eviga och slutliga frälsning?

Eller har han hela tiden faran av ett avfall hängande över sitt huvud? Som svar vill jag använda en bild som jag fick från en känd bibellärare för många år sedan. Frälsningen kan ses i tre etapper. Vi kan tala om begynnelsefrälsning, fortsättningsfrälsning och slutfrälsning. Vi kan jämföra det hela med en sjöresa.

Begynnelsefrälsning är att gå ombord på skeppet. Det gör du genom omvändelse och tro på Jesus och hans frälsningsverk.

Fortsättningsfrälsning eller helgelse innebär att du underordnar dig de lagar och regler som gäller ombord på skeppet och blir bättre bekant med kaptenen. Du växer i kunskap och lydnad.

Slutfrälsningen blir en verklighet när skeppet en dag når målet och för dig till den himmelska hamnen.

Svara


Stefan Jonasson Sun, 02 Dec 2018 17:48:13 +010

Steg 1 frälst från den andra döden den yttersta domen.... steg 2 helgelse processen dö bort från synden och leva för rättfärdigheten pågår till vår lekamliga död när vår ande själ lämnar denna syndens och dödens kropp.. Och då sker steg 3 när vi blir förhärligade och ikläder oss härlighets kroppen den eviga saligheten med vår skapare...

Svara


nils Sun, 02 Dec 2018 20:56:08 +010

Svar till Stefan Jonasson . Bra Stefan,du har fattat innebörden om den dagliga Tros-Vandringen med Herren!
Jesus sade om fåren;"Och jag giver dem Evigt Liv,och de skola Aldrig Någonsin Förgås,och Ingen skall Rycka dem Ur Min Hand.
Min Fader,som har givit Mig dem är större än alla,och ingen kan rycka dem Ur Min Faders Hand!" Joh.10:28-29.
¤¤¤
Men Jesus sade i Luk.13:24."Kämpa för att komma in genom den trånga dörren,ty många säger Jag eder,skola försöka att komma in och skola dock icke förmå det."
Pauli ord i 1Tim. 6:12 var; "Kämpa Trons goda kamp,sök att vinna det eviga livet,vartill du har blivit kallad."
Hans bekännelse vid livets slut var;"Jag har kämpar den goda kampen, jag har fullbordat mitt lopp,jag Har bevarat Tron."
Så det är först när vi en gång når Himmelen,vi kan säga oss vara Evigt Frälsta!.

Svara


nils Sun, 02 Dec 2018 20:56:08 +010

Svar till Stefan Jonasson . Bra Stefan,du har fattat innebörden om den dagliga Tros-Vandringen med Herren!
Jesus sade om fåren;"Och jag giver dem Evigt Liv,och de skola Aldrig Någonsin Förgås,och Ingen skall Rycka dem Ur Min Hand.
Min Fader,som har givit Mig dem är större än alla,och ingen kan rycka dem Ur Min Faders Hand!" Joh.10:28-29.
¤¤¤
Men Jesus sade i Luk.13:24."Kämpa för att komma in genom den trånga dörren,ty många säger Jag eder,skola försöka att komma in och skola dock icke förmå det."
Pauli ord i 1Tim. 6:12 var; "Kämpa Trons goda kamp,sök att vinna det eviga livet,vartill du har blivit kallad."
Hans bekännelse vid livets slut var;"Jag har kämpar den goda kampen, jag har fullbordat mitt lopp,jag Har bevarat Tron."
Så det är först när vi en gång når Himmelen,vi kan säga oss vara Evigt Frälsta!.

Svara


nils Sun, 02 Dec 2018 21:28:29 +010

Jesu sade i Matt.7:26;"Men var och en som Hör dessa Mina ord och Icke Gör efter dem,han må liknas vid en oförståndig man som byggde sitt hus på sanden.
Och slagregn föll och vattenströmmana kom och vindarna blåste och slog mot huset,Och det Föll Omkull och dess Fall var stort!"
Matt.7:21;"Icke kommer var och en in i himmelriket som säger Mig;Herre,Herre,utan den som Gör Min himmelske Faders vilja."
¤¤¤
Dessa två Bibelställen slår sönder villfarelsen;"En gång Frälst,Alltid frälst,"då det är hur vi lever ut vår Tro i lydnad för Jesu Ord som räknas i våra gärningar!
Tron utan Gärningar Är Död!

Svara


Stefan Jonasson Sun, 02 Dec 2018 22:07:20 +010

Man borde ju inte säga att det är en villfarelse att tro på att man är frälst från den eviga döden och den yttersta domen... Det är många kristna teologer som har olika uppfattningar om tolkningen av skriften... Tex den som byggde på grunden var den som blev frälst den som byggde på sanden var den som inte blev frälst . Grunden är KRISTUS... Eller inte kommer var och en in som säger HERRE HERRE (låter som religiöst) utan DEN SOM GÖR MIN HIMMELSKA FADERS VILJA... JESUS sa detta är MIN HIMMELSKA FADERS VILJA ATT NI TROR PÅ DEN HAN SÄNT.. tro med gärning är att agera på tron och ta emot frälsningen och att göra GUDS gärningar...

Svara


Tomas N Sun, 02 Dec 2018 23:01:54 +010

Man förlorar sin frälsning om man går bort ifrån Gud. Fienden söker alltid locka bort kristna ifrån vandringen med Gud och vi väljer med fri vilja. Löftet från Gud är att aldrig överge oss och att hjälpa oss ifrån stora frestelser.

Men folk faller ifrån ändå. Gud är mäktig och god,med det andliga kriget är ett faktum. Den som lurats till att vandra bort från Gud är inte kvar i förbundet och har förlorat sin frälsning om dennes liv tas bort i morgon.

Men nåden och Jesu blod och försoningsverk räcker för alla som har sitt hjärta vänt till Gud och försöker . Gud väljer inte att ta bort si hand ifrån oss,men när vi går bort och tjänar en annan herre har vi inte längre någon del i Gud.

Jesus talade ofta om att vara redo. Att varje dag bekänna sina synder och be till Gud är inget man kan försumma.

Svara


Kaj Sun, 02 Dec 2018 23:57:05 +010

Svar till SAS.

Oj så fin liknelse !

Det som kom för mej var att skeppet med passagerarna får möta både stiltje och storm , men kaptenen Jesus är med och vet var farleden går . Vi behöver inte vara rädda , men det kommer vi att bli ändå , precis som lärjungarna när det stormade , Vi kanske tror att han sover eller inte hör oss i vår nöd , Men det gör han ! Men allt har sin tid är min erfarenhet .

Svara


Kaj Mon, 03 Dec 2018 00:06:18 +010

Vi kan falla , och inte bara kan! Vi kommer att falla , under resans gång , Men den som är beslutsam och ståndaktig med att kämpa trons goda kamp reser sej igen . så här står det I Guds ord : Ords 24:16

Ty den rättfärdige faller sju gånger och står åter upp;

men de ogudaktiga störta över ända olyckan.

Varför kan man fråga sej ? Jag tror det beror på så att vi inte ska förhäva oss på resan , det är lätt hänt att högmodet och skriftlärdheten gör sej gällande när man får insikt !

Svara


Stefan Jonasson Mon, 03 Dec 2018 00:28:29 +010

Okej då antingen tror man att frälsnigen är något man kan förlora eller så tror man att man inte kan förlora den.. Den som tror det första kommer att bli lagisk och leva i religiös fruktan och vara beroende av sina goda gärningar för att komma till himlen... Den andre kommer att göra GUDS vilja av kärlek och tacksamhet till JESUS.... Om man struntar i att försöka leva liv efter GUDS vilja kanske man inte är frälst.... Det här är ett känsligt och kontroversiellt ämne... Att jag ens kommenterar det beror på att jag än en gång hör att någon fått en special uppenbarelse som inte är sann.. Sluta lyssna på dessa personer som säger att dom har träffat JESUS som sagt saker till dom.. Läs bibeln.. Och se vad den säger om detta ämne..

Svara


SAS Mon, 03 Dec 2018 06:14:44 +010

Nu hör jag någon säga: Ja, men hur kan du vara så säker på att du skall nå fram till målet? Båten kan ju lida skeppsbrott! Nej, svarar jag frimodigt, den båt jag seglar med kan aldrig lida skeppsbrott. Jesu fullbordade försoningsverk och evangeliets många löften om nåd, kraft och beskydd är ett skepp som jag tryggt kan resa med. Ja men, säger en annan: Det må väl bli en besvärlig resa. Det blir säkert förfärliga stormar och oväder. Dessutom måste det väl bli en besvärlig träldomstillvaro att vara underordnad alla lagar och regler ombord på skeppet. Till det svarar jag: Ja, stormar får vi räkna med. Vi reser genom farofyllda farvatten. Men livet ombord är gott. Lagarna är beskyddande lagar. Guds bud är inte tunga. Jesus själv sa: ”Mitt ok är milt och min börda är lätt” (Matt 11:30).

Ja väl, säger den tvivlande: Men tänk om någon av de resande faller överbord! Då når han ju inte fram till målet. Jag svarar: Kom ihåg att kaptenen har faderlig omsorg för alla som är på båten och att en stabil reling runt fartyget hindrar att någon kan falla i vattnet. Till slut kommer ännu en fråga från den osäkre: Allt detta hörs ju bra ut. Men resan är väl inte en non-stop-resa. Båten gör väl strandhugg på många lockande platser. Några passagerare kan väl då lockas att gå iland på något speciellt inbjudande ställe och stanna där. Framtida stormar och oväder kanske avskräcker dem från att fortsätta den farofyllda färden mot slutstationen. På detta kan jag bara svara, att detta måste ju vara både teoretiskt och praktiskt möjligt. Paulus skrev ju: ”Av kärlek till denna tidsålders väsende har Demas övergivit mig.” Men det skulle ju vara ett väldigt dåligt val. När jag seglar med ett tryggt och säkert skepp, har allt jag behöver ombord och vet att jag snart, trots stormar och oväder, skall nå fram till ett underbart mål – varför skulle jag avbryta resan för en tillfällig njutning som denna världen lockar mig med?

Därför vågar vi säga följande:

Den troendes slutliga frälsning är säker, men dock inte helautomatisk.

En övertygad kalvinist sa en gång: ”Det sägs att vi förkunnar de heligas ståndaktighet.” Jag skulle nog hellre säga att vi förkunnar Frälsarens ståndaktighet. Detta uttalande visar, att debatten mellan kalvinister och icke kalvinister på detta område ibland kan bero på ömsesidiga missförstånd. Trots våra olika samfundsetiketter tror vi alla att vi till slut skall nå målet därför att Han som frälste oss också är mäktig att bevara oss hela vägen. Men om detta skulle ske helt automatiskt därför att vi en gång började på frälsningens väg, då förstår jag inte varför vi finner så många förmaningar i Guds ord, som exempelvis: ”Be oavbrutet! Låt Kristi Ord rikligt bo hos er! Låt ingen bedra er på något sätt! Lägg av allt som är till hinder!” Det är genom att ta dessa varningar och uppmaningar på allvar som vi får kraft att vandra vidare på Guds väg.

Väckelsepredikanten Frank Mangs menade absolut inte att ett avfall från kristen tro och kristet liv var en omöjlighet. För många år sedan hörde jag honom hålla en varmhjärtad och gripande predikan på Torpkonferensen, en predikan som riktade sig speciellt till avfällingar. En stor skara olyckliga människor, som kommit på villospår, sökte förbön och hjälp att förnya förbundet med Frälsaren den kvällen. Men i en av sina mest omtalade böcker, som hade titeln Han begynte om igen, skrev Mangs om den gudomlige krukmakaren som börjar om igen med det misslyckade lerkärlet, till dess att det blir så som han ville ha det gjort. Så konkluderar författaren: ”Att Gud till slut kommer att genomföra sitt program med dem som låter sig gripas av honom är uppenbart. Det säger Guds Ord: ”Han som har börjat ett gott verk i er skall ock fullborda det intill Jesu Kristi dag.”

Mangs trodde alltså att då Gud frälser en person så är det hans mening att frälsa honom för tid och evighet. Men han poängterade också att denna visshet gäller ”dem som låter sig gripas av Gud”. Så är det ju faktiskt hela vägen. För att hjälpa människor in på frälsningens väg ropade Petrus på Pingstdagen: ”Låt er frälsas från detta bortvända släkte!” Låt er frälsas! Det betyder att vi absolut inte kan frälsa oss själva. Det betyder också att frälsningen inte kan betraktas som följden av ett samarbete mellan oss och Gud. Det är Gud allena som frälser. Han utför verket. Men vi är inte robotar. Vi måste säga ”ja” till Hans vilja. Och det måste vi fortsätta med under hela vår fortsatta vandring. Gör du detta av ett uppriktigt hjärta har du ingenting att frukta. Din Frälsare skall då bevara dig tills du en dag jublande går in genom himlaporten. Med en viss risk att bli missförstådd kanske du till och med kan våga byta ut frågetecknet mot ett utropstecken i artikelrubriken. Vi kan inte som extrema kalvinister påstå att det är fullständigt omöjligt att en pånyttfödd person aldrig någonsin kan avfalla från tron och förlora livet i Gud. Men å andra sidan måste vi understryka att ett normalt kristusliv absolut inte innebär en ständig oro för att bli avfälling och därmed aldrig nå målet. Bibeln säger ju: ”Var glada i hoppet!” Och den talar om en ”obeskrivlig, himmelsk glädje, då ni nu är på väg att vinna målet för er tro, era själars frälsning”. Här är det utan tvivel ”slutfrälsningen” som avses. Trots att vandringen mot målet inte är utan faror kan du sjunga med Lina Sandell:

Aldrig är jag utom fara,

Kan dock alltid säker vara;

Alltid någon nöd, men se:

Alltid ock en Frälsare!

Svara


Bertil Rosenius Mon, 03 Dec 2018 07:48:52 +010

Det finns ngt som kallas ”ersättningsteologi”, med den menar man att vi frälsta ”ersatt” judarna. De flesta av oss är överens om att denna förståelse är felaktig.

På samma sätt finns vad man kan kalla en ersättningsteologi avs nåden - att nåden ersatt lagen. Men det är en farlig teologi. Nåden fullbordar våra brister och tillkortakommande inför lagens krav, men befriar oss inte från att till vårt yttersta sträva efter att försöka följa den.

Jag är övertygad om att vi kan avsäga oss vår frälsning. En kristen som blir satanist gör det - tänker jag. I det fallet är det tydligt, men var gränsen går vet bara Gud resp den frälste. Att vet vad Gud säger och medvetet och trotsigt göra tvärt om, är inte också det ett sätt att avsäga sig/motsätta sig Gud auktoritet?

Jag har inget färdigt svar, men ställer en fråga.

Svara


Tomas N Mon, 03 Dec 2018 08:46:47 +010

Bra och utförlig beskrivning SAS.

Om man skall koncentrera sig på vad Bibeln säger i NT så leder texterna till både Gudsfruktan och frälsningsvisshet. Man skall inte förakta strävandet och beroendet av Gud i det som beskrivs i Hebreerbrevet 11 i de som siktade mot något de ännu inte sett med tvehågsenhet,rädsla och religiositet.

Jag tror själv att hypergrace kommit ur både hypercalvinism,men mest det anpassade och lågtröskelevangelium som kom ur emerging churchrörelsen.

Alltså behöver inte "en gång frälst/alltid frälst" motbevisas eftersom det i sig är en avvikelse från sant evangelium. Det betyder inte att man är orolig över sin frälsning.

Work out youyr salvation with fear and trembling säger bibeln.

Jag ser mönster i katolska kyrkan och protestantiska som kommer ur GT och synagogan. Man tillhörde ett etniskt folk och satte sitt hopp till det och kyrkan satte sitt hopp till just kyrkans hierarki och former. Mänskligt javisst,men det som inte kan skapa något annat än Gudsfruktan är Jesus egna ord om att på domens dag säga

Gå bort från mig,jag känner er inte ,eller väl jobbat min trogne tjänare.

Dessutom tycker inte jag man skall blanda ihop gärningar som är utåtriktade(lärjungabefallningen) och "gärningar" som var frälsningsbaserade(hållandet av lagen). En kristen skall inte vara rädd för gärningar som är en del av efterföljelsen

Hypergrace vare sig det kommer från Joseph Prince eller Stephen Andersson eller andra mer eller mindre lagiska baptister är en förvrängning av evangeliet

I slutändan så är det ändå ganska enkelt. Det finns nåd för den som faller,men för den aom älskar Gud och följer Honom finns löften och genom att söka Herren alltid så känner vi Honom och behöver inte oroa oss

Svara


nils Mon, 03 Dec 2018 09:20:48 +010

Här ges ett exempel på hur våra föregångare såg på sin frälsning. Nr.347 Segertoner.
Kanske något att Återvända till i dagens lättsamma och ytliga mötesstil?
¤¤¤
V1.Ingen hinner fram till den Eviga ron,som sig Ej eldigt framtränger.
Själen måste utstå en Kamp för den Tron,varpå vår salighet hänger.
Porten kallas Trång,ovh vägen heter Smal.
Hela Herrens Nåd är ställd uti ditt val.
Men här gäller Tränga ja Tränga sig fram,annars går Himlen förlorad.
¤¤¤
V2.Hindren äro många,Gör motstånd min själ.Satan dig Nåden Ej unnar.
Träng dig framom allt som vill hindra ditt väl,Övergiv Världenes brunnar.
Lyd ej hennes röst som ropar,Följ med oss!Ty min dyra själ,du måste då förgås.
Nej,för Jesu kärlek jag råder och ber.Strid i Guds kraft för din krona.
¤¤¤
V3.Härlighetens Himmel är värd all din flit.Värd all din bön och din längtan.
Ingen ångrar sig,som har väl hunnit dit har väl hunnit dit,kronan förtjänar din trängtan.
Därför vakna upp och se dig flitigt om,laga till reds till Herrens stora dom.
Bröllopskläder fordras av var och en själ,som in i staden skall komma.
¤¤¤
V4.Aldrig blir du insläppt i himmelens land,Skriften det tydligen säger.
Aldrig kastas ankar på himmelens strand,om du sann Tro icke äger.
Tron skall Rädda dig,så framt du räddas skall,därför käre hör och res dig från ditt fall.
Bättra dig och Tro jesu ljuvliga ord.Detta ja detta är vägen.
¤¤¤
V5.Hela vida världens Gud bjuder och ber;Kämpa för sällhetens krona.
Herren dig så gärna den skatten och ger,Sträva där efter i Trona.
Himla faderns hand är utsträckt till din själ,Jesus klappar på,Han ömmar för ditt väl.
Nådens helge ande vill störa din sömn,Salig är du om du vaknar!

Svara


Stefan Jonasson Mon, 03 Dec 2018 10:42:25 +010

Jag förstår att det finns många filosofiska tolkningarom detta spörsmål.... Om frälsningen och GUDS makt att bevara dom frälsta från att gå förlorade.. Men jag måste hålla fast vid min övertygelse.. GUDS VILJA kontra människans vilja är en gåta... Jag bryr mig inte om calvin... Människan blir frälst genom ett vilje beslut och bevarad genom JESUS VILJA.. GUD är min sköld mot det onda ett ord som jag håller fast vid *rom 8:31-39 ty jag är övertygad varken död eller liv varken änglar eller furstar, varken något som nu är.. Eller något som skall komma,, varken makter i höjden eller makter i djupet ej heller något annat skapat skall kunna skilja oss från GUDS KÄRLEK I JESUS KRISTUS, VÅR HERRE.... alltså slutsatsen för mig är att hur mycket den onde än försöker kan han aldrig få ett GUDS BARN att skiljas från GUD.. Sen finns det i 1joh 2:18-20 många anti krister har trätt fram därav förstår vi att den sista tiden är här FRÅN OSS HAR DE UTGÅTT, MEN DE HÖRDE ALDRIG TILL OSS OM DE HÖRT TILL OSS HADE DE BLIVIT KVAR HOS OSS....

Svara


Kaj Mon, 03 Dec 2018 12:50:56 +010

Svar till nils.

Så fint Nils du påminner om våra gamla sångskatter!

Skickar med tre verser ur en gammal psalm , men denna psalm har 16 verser.

Vik ej ur mitt hjärta,hälsosamma smärta,,andens fattigdom.

Säg mig mina brister,att jag aldrig mister nådens rikedom

Vandringsman på jorden, fatta djupt de orden

Blott som arma , små nåden vi erfara

Gud den underbare, har beslutat så

Blir du självbelåten är du re’n från stråten som till livet bär.

Endast de elända söka och använda vad oss givet är

Svara


Kalle Mon, 03 Dec 2018 13:29:26 +010

Dessa visioner har ingen teologisk tyngd. Det kan ju vem som helst hitta på. Se vad som står i bibeln istället. Jesus sa i Joh 10 att ingen kan rycka oss ur Hans hand. Han sa sedan att ingen kan rycka oss ur Faderns hand. Har Gud såpa i händerna menar ni? Är Gud inte allsmäktig?
En annan sak vill jag inflika också. Om någon säger till dig, "en gång frälst, alltid frälst", och du tänker "Tjoho, hör ska det synas för glatta livet för ingen kan rycka mig ur Faderns hand", var du någonsin frälst då? Är det andens frukt att söka efter syndarlicenser? Man kan inte förlora någonting man aldrig hade från början.

Svara


Bertil Rosenius Mon, 03 Dec 2018 13:42:28 +010

”Ingen kan rycka oss...”

Men om vi själv väljer, antingen aktiv - dvs avsäga oss vår tro, eller passivt - lägga tron på hyllan? Nej, satan har ingen makt över oss - Amen till detta! Men det är vi som bygger vidare på våra liv - enbart på nåd, självklart. Men fortfarande, det är vi som bygger vidare - på sanden eller berget.

Svara


Kalle Mon, 03 Dec 2018 13:49:06 +010

Svar till Bertil Rosenius. Ingen är ingen. Är du starkare än Gud? Om inte, hur skulle du rycka dig ur Hans hand, menar du?
Tänk efter, vad är det du säger egentligen? Avsäga dig din tro. Kan du se dig själv göra det? Kan du sluta tro, bara sådär? Att rent fysiskt stimulera orden synes kunna vara möjligt, men är det möjligt att mena dom när du säger det?

Svara


Kalle Mon, 03 Dec 2018 13:50:54 +010

formulera inte stimulera. Autokorrekt är snarare autofel.

Svara


Bertil Rosenius Mon, 03 Dec 2018 13:51:20 +010

Svar till Kalle.

Jag tror det är ytterst få som tänker ”Tjoho, här skall syndas!” Men glömmer man att omvändelsen är en livslång process och slutar vårda relationen med Jesus och lyssna på vad Han vill lära oss, är risken uppenbar att man faller, utan att vare sig märka det eller göra det medvetet.

Svara


Bertil Rosenius Mon, 03 Dec 2018 13:57:05 +010

Svar till Kalle.

Jo, jag är övertygad att man kan avsäga sig sin tro. Jag tror inte på: ”En gång frälst alltid frälst!” Guds Ord är fyllt av uppmaningar till efterlevnad. Jag tror inte de står där enbart som utfyllnad. Då vår Guds Ord fyllt av mycket utfyllnad...

Svara


Kalle Mon, 03 Dec 2018 15:05:53 +010

Svar till Bertil Rosenius. Hur rimmar det med Joh 10 tycker du?
Att Guds ord är fullt av uppmaningar vi ska följa, ja. Det är ju ett av dom instrument Herren använder för att leda oss. Det betyder inte att Han plötsligt slutar leda oss.

Svara


Toni Mon, 03 Dec 2018 17:36:40 +010

Bibeln lär tydligt att sanna pånyttfödda kristna inte kan förlora frälsningen.Frälsning är ett Guds verk från början till slut.Vårt enda hopp är att förtrösta på Jesu fullbordade verk och inte på vår egen rättfärdighet; alla som håller sig till laggärningar är under förbannelse,likaså med alla som förtröstar på sin egen (otillräckliga) rättfärdighet.

Svara


Bertil Rosenius Mon, 03 Dec 2018 17:59:07 +010

Svar till Toni .

Ovillkorligt...? Hur vi än bär oss åt?

Svara


Bertil Rosenius Mon, 03 Dec 2018 18:03:32 +010

Personer som här hävdar att "En gång frälsta alltid frälst" är något orubbligt, kanske kan förklara varför Guds Ord varnar för avfall?

Vi vet att enbart den som är frälst - omvänd - kan avfalla - och i min Bibeln talas och varnas mkt för avfallet.

Förklaring...?

Svara


Rebecka Maria Mon, 03 Dec 2018 18:33:00 +010

Jag är gift med en otroende man. Han accepterar min tro, men det är svårt att leva med en människa som lever för världen. Hur ska vi kunna uppfostra våra kommande barn? Hur ska jag kunna leva för Gud? Jag vet inte om jag lever enligt guds vilja, och jag har svårt att veta vad han vill med mitt liv. Jag lever inte fullt ut för Honom, jag önskar jag gjorde det. Men jag är feg, har social fobi och är rädd för människors hårda ord och baktal.

Om ni vill be för mig så gör gärna det.

Svara


nils Mon, 03 Dec 2018 18:41:12 +010

Svar till Kaj . Tack Kaj för dessa tänkvärda verser,där förr de gamla texterna var som en hel predikan.
Inte som idag ofta med en ensidig upprepning av någon versstrof.
Själv gillar jag texterna mera än musiken,för budskapet de skall förmedla.
Det sägs att när M. Luther skulle undervisa tyskarna om Tron innan de hade bibeln,så använda han psalmtexter för att sprida evangelium.

Svara


Kaj Mon, 03 Dec 2018 18:42:02 +010

Lika väl som man kan förlora händer fötter och ögon på sin kropp, kan man förlora sin själ ! Det är oerhört allvarligt att förföra någon med skenfagert tal .

Mark 9:45

Och om din fot är dig till förförelse, så hugg av den. Det är bättre för dig att ingå i livet halt, än att hava båda fötterna i behåll och kastas i Gehenna.

Mark 9:47

Och om ditt öga är dig till förförelse, så riv ut det. Det är bättre för dig att ingå i Guds rike enögd, än att hava båda ögonen i behåll och kastas i Gehenna,

Svara


Stefan Jonasson Mon, 03 Dec 2018 18:45:10 +010

Den som vill att det ska vara så att man kan gå förlorad efter att man blivit frälst av JESUS får väl tro det.... Och leva sitt liv därefter... Bara för att man har tro på en evig frälsning.. Betyder det inte att man tycker det är rätt att synda... Dom som tror på att man kan förlora sin frälsning tenderar att vara mer lagiska och kärlekslösa mot syndare.. Så verkar det vara.. Bibeln lär att är man frälst så tillhör man JESUS.. DET FINNS DOM SOM FASTNAR I SYND FASTÄN DOM ÄR FRÄLST GUD TAR HEM ETT SÅNT BARN I FÖRTID DET BLIR LEKAMLIGA KONSEKVENSER MEN ANDEN ÄR FRÄLST FÖR RÄTTFÄRDIGHETENS SKULL

Svara


Kaj Mon, 03 Dec 2018 18:51:49 +010

Svar till nils.

Ja Nils , många många gånger har just dessa Andefyllda psalmer och sånger givit styrka i mitt liv ! du har så sant, de sjung evangelium med både förmaning , glädje och tröst .

Lite skämtsamt kanske ,men jag har reflekterat på böner och mantra sånger av i dag , ofta sjungs och låter det så här i dag : VI BARA upphöjer dej min Gud , Vi BARA lovar dej , Vi BARA ber till dej .

BARA , BARA ,kan det vara en förkortning av BARA- BAS man vill ge rövarn fri .

Svara


Tomas N Mon, 03 Dec 2018 18:57:05 +010

Jag är tveksam till att ni som skriver här egentligen har suttit under eller tror på den riktigt typiska "hypergrace" doktrinen. Den är inte jättevanlig i Sverige och Hillsong har lite av detta,fast Svenska Hillsong är lite sundare än i andra länder.

Jag gissar att många helt enkelt vänder sig emot att man kan förlora sin frälsning.

Det hela är i sig ganska enkelt och också sorgligt som jag ser det. Genom historien har både judar i GT och kristna börjat sin vandring i tro,men av olika skäl fallit ifrån. Bara som ett räkneexempel så föreslår jag 15 % som långsamt driver bort och en del t o m fiender till Gud.

Bibeln är full av uppmaningar att forsätta racet och att stärka knän som vacklar och att sätta blicken på Jesus. Att inte bedröva den Helige ande och att leva varje dag i tro.

Det finns också mycket i Bibeln som vittnar om att det är djävulen som lurar och lockar människor bort genom synder eller världens omständigheter. Vi skall stå emot och hålla oss till Gud. På detta sättet liknar förbundet med Gud ett äktenskap,det måste hållas levande.

Bibeln är full av uppmaningar och varningar att hålla sig vaken och konsekvenser av att falla ifrån. Många av dessa ord kommer från Jesus själv.

Därför blir det väldigt kontraproduktivt när vissa lär ut att slutfrälsningen är garanterad vid början av vandringen. Löftena i t ex Romarbrevet 8 och även i Johannes 14-17 är väldigt starka att hålla fast vid. Men eftersom Gud ger fri vilja måste löftena förstås så att Gud håller sitt löfte och att även djävulen är besegrad som ett vapen och trygghet i vår egen kamp som vi inte kommer undan

Man skall inte glömma hur pass stor frälsningen är,den är verkligen värd att lida för,vilket också bibeln lär ut.

Realiteten att människor faller ifrån bör inte tolkas som att dessa aldrig var frälsta,för då har man skapat olika grader av frälsning ,vilket inte är sant och dessutom skapar ännu mera osäkerhet. Inte heller skall manjämföra frånfallet med antikrist,det blir en allvarlig och ojuste anklagelse.

Det bästa exemplet tycker jag finns i GT och Israels folk i öknen,där många föll ifrån.

Nej jag tror svaret ligger i det andliga kriget som är indragna i. Israels folk hade kvar saker från Egypten och Babylon som ledde dem fel. bitterhet otro,uppror i leden mot Moses,främmande Gudar,främmande kvinnor och bekvämlighet och feghhet är alla faktrer till att Israels folk föll ifrån. Paulus skriver också om de som föll ifrån av kärlek till denna världen,och andra som förleddes av falska doktriner

Satans uppgift har sedan begynnelsen vara att hindra människor från att följa Gud ,leva rent och att komma till hmmelriket. Gud vill att vi övervinner synden och han ger hjälp.,men var och en måste kämpa den goda kampen och fullfölja loppet av tro

En gång frälst /alltid frälst kan ju alla säga som hållit fast,men det håller inte som doktrin att lära ut och växa i. Det motverkar helgelse och att växa i Kristuslikhet

Det behövs flera röster som tydligt visar att tro,skall kombineras med efterföljelse och helgelse. Det innehåller inte några gärningar som liknar de som höll fast vid lagen.

Att vara livrädd för att göra gärningar kan tyvärr leda till en passiv tro där man berömmer sig av sin tro därför att den är totalt fri från gärningar.

Det behövs balans. Och av frukten skall man kunna se vad som är rätt lära. Vi behöver se tecken följa såsom både helande och befrielse,men ännu viktigare människor som kommer till tro och växer i lärjungaskap.

Det behövs flera bra lärare. Hypergrace skall ses för vad det är,en bristande doktrin som växte fram för att man ville ha snabb tillväxt av besökare och man var rädd för att några skulle lämna kyrkan. Men Jesus sa ju själv. Tar ni anstöt av evengeliets budskap,vill ni också lämna mig?

Människor kommer lämna,men det är inte Guds vilja och vi skall uppmuntra varandra och sporra varandra till goda gärningar

Svara


nils Mon, 03 Dec 2018 19:16:54 +010

Kalvinismens teologi handlar bla. om predestinationsläran,att det ytterst är Gud som avgör vem som får Nåden till frälsning.
De är starkt kopplade till lagen och G.T. där Guds allmakt starkt betonas,men ej den mjukare evangeliska Trosläran som M.Luther framförde,trots deras samtidiga och gemensamma avstånd från Katolska kyrkan.
Kalvinismen förbjöds i Sverige,samtidigt med Katolska kyrkan år 1593.
¤¤¤.
Man åsidosätter i predestinationsläran människans fria vilja,och Jesus dog då bara för de Utvalda i Joh.3:16.
Så människan har då ingen fri vilja,men är man utvald kan man Ej avfalla från tron och är säkrad för evigt till 100 procent oavsett vad som händer.
Allt annan är då ett misslyckande från Guds sida.
Tappar man Tron var man aldrig utvald från början,utan en falsk kristen.
Problemet för en kalvinist är då frågan om man är eller inte är utvald,eftersom man inte själv kan avgöra detta genom sin egen Fria viljas beslut!
Idag finns många,även kristna, som drages till kalvinismen bland de unga,som lockas av deras säkra bibeltolkningar,motstånd mot villfarelser likt framgångsteologi och falsk karismatik.
¤¤¤
För intresserade finns John Lopez vittnesbörd på You Tube med engelsk text.

Svara


Toni Mon, 03 Dec 2018 19:48:44 +010

Svar till Bertil Rosenius.

Även Bibeln lär "en gång frälst alltid frälst", så betyder det inte att vi får leva som vi vill.Enligt Bibeln lever vi rättfärdigt därför att vi är frälsta, inte för att försöka uppnå frälsning.Bibeln lär att kristna kommer att bli belönade i himlen för hur vi har levt på jorden.En kristen som inte sköter sig går miste om belöningar men inte frälsningen.Bibeln lär "de heligas bevarande", vilket innebär att sanna kristna inte kan avfalla från Gud. Avfall är ett bevis på att man aldrig varit född på nytt.

Svara


nils Mon, 03 Dec 2018 20:17:49 +010

Svar till Stefan Jonasson . Stefan,skall vi tro på Jesu berättelse om den rike mannen som kom till helvetet,och den fattige Lasarus som kom till Abrahams sköte i Luk.16:19-31?
Det var ingen Liknelse som Jesus talade då,för det brukade stå att det var så.
För det andra,så namnger Jesus den fattige med namn,vilket visar på äktheten.
Idag talar Jesus till så många genom upplevelser av både himmel och helvetet.
I Apg.2;17-18 talas om Andens verk nu i tidens slut i syner och drömmar.
Många,troende och icke troende som haft visioner och N.D.U.upplevelser berättar på You Tube,och alla har samma entydiga skildringar om både helvetet.
De får se att Jesu ord om det brinnande Gehenna stämmer; Matt.5:22,29.10:28.18:9.
Matt.23:33.Mark.9:43,45,47.
Läs om Mary Baxters besök med Jesus i 30 Nätter till helvetet och 10 nätter i Himlen.
Hennes bok från 1983 är spridd utöver hela världen och Jesus sade;
"Jag skall uppenbara för dig helvetets verklighet så att många skall bli frälsta,många kommer att göra bättring från sina onda vägar Innan det är Försent!"
Det syns mig vara en stark Angelägenhet för Jesus att meddela sig på detta sätt idag,
allt för att Väcka,Varna och Vägleda den vilsna mänskligheten i Tidens Slut.Mvh/nils

Svara


Bertil Rosenius Mon, 03 Dec 2018 21:28:37 +010

Svar till Toni .

Jag kan bara konstatera att en människa aldrig kan avfalla om hon inte har ngt att avfalla från - dvs från Guds upprättelse.

Guds Ord varnar inte världens barn för att avfalla - vad skall de avfalla från? Nej, enbart den som är upprest - frälst - kan avfalla. Det är till oss - till dig och mig - som varningarna för avfall riktas.

Svara


Stefan Jonasson Mon, 03 Dec 2018 21:29:31 +010

Jag har hört Mary baxters vittnesbörd... I ett kassett band... Det var en lögn ifrån helvetet...jag tror att hon antingen var psykiskt sjuk eller en medveten lögnare... Det finns ingenstans i bibeln om någon som varit i döds riket och återvänt... Alla som påstår att dom varit i helvetet är lögnare.... Sluta att referera till alla som kommer med utombibliska uppenbarelser läs bibeln och förkunna det som skriften säger varken mer eller mindre..

Svara


Bertil Rosenius Mon, 03 Dec 2018 21:45:44 +010

Svar till Stefan Jonasson . När det gäller dessa "vittnesbörd från helvetet" - från vem det än kommer - känner också jag skepsis. Kanske sant, kanske inte... jag fäster mig dock inte vid dem eller för dem vidare.
Jesus berättar om den rike mannen, som var i helvetet, och som bad att få utsänt ett vittnesbörd om helvetet, men Abraham tillät inte detta. Jag tror det ligger en avsikt i Jesus berättade att denna begäran avslogs. (Lukas 16:19-31)

Svara


Stefan Jonasson Mon, 03 Dec 2018 22:00:10 +010

Det fanns en bok som hette pojken som var i himlen den såldes i hundratusentals ex på livets ords förlag.. När han var sexton år erkände han att han hittat på allt för att få uppmärksamhet... Tidningen metro skrev om det och skämde ut alla kristna som trodde på den storyn.. Metro är en väldigt antikristlig och världslig tidning där dom ofta kritiserar den kristna tron.... Där vann dom med ett noll.. Sanningens väg blir smädad av alla påhittade historier... Bibelns klara ord är oantastligt.. Och tål att rannsakas... Dom som vill förtala evangelium måste ljuga för att kunna kritisera vad JESUS sa och gjorde... Men dom påhittade uppenbarelserna spelar motståndarna i händerna och drar ett löjets skimmer över vår tro...

Svara


Tomas N Mon, 03 Dec 2018 22:15:10 +010

När det gäller Mary K Baxter ellernågon annan som haft en resa i anden likt Johsnnes eller en vision ,dröm eller andlig resa av något slag så är jag inte så intresserad av att döma ,men endast en sak intresserar mig.

Förmedlas något som går i öinje med Bibeln och bekräftar Helige ande i mig dessa vittnesbörder som sanna eller falska.

Jag tolkar de flesta som vittnar i enligjet mef bibeln fast mera detaljerat som först en varning till personen själv och sedan en varning till alla.

Vi behöver varningar. Människan är so oerhört benägen att vara bekväm och fortsätts som förut.

Det gick ju inte så bra t ex vid syndafloden på Noahs tid eller för Sodom och inte heller för Jerusalem vid Babylonska fångenskap.

Varningar kan rädda liv,men att snooza och spva vidare kan leda till de oförståndigs jungfriarnas öden. Oljan är slut när det behövs som mest

Svara


Bengt Mon, 03 Dec 2018 22:52:24 +010

Du skriver som oftast mycket klokt och

Bra Tomas n

Svara


Malin Tue, 04 Dec 2018 03:49:22 +010

Svar till Rebecka Maria .

Kära syster i Herren! Jag är i samma situation som du. Det är svårt att leva med en otroende man... Jag har blivit mycket svårt förföljd av min man. Men jag har fått starka löften från Herren om att han ska bli frälst.

Jag ber för dig! Jesus ÄLSKAR dig, och Han vet hur du har det. Psalm 23, psalm.126:5-6, Sefanja 3:17.

Kram <3

Svara


nils Tue, 04 Dec 2018 08:33:24 +010

Helt rätt Tomas,är dessa helvetesbesök först en varning till den berörda personen,som många gånger också fått en uppmaning av Jesus att omtala det för andra.
Denna kalvanistpastor blev räddad från helvetet genom denna upplevelse,vilket visar på äktheten och sanningen i detta!
¤¤¤
Sanningen om ett brinnande Helvete,är väl den allvarligaste Sanningen i Bibeln,men även Idag den Minst Förkunnade Sanningen!!
Här känner jag ett stort Ansvar som vi "Troende" måste dela,då det ju gäller Evighetsfrågan,varifrån Ingen Återvändo Finnes!
Till och med i Joh.3:16,Guds Kärleksförklaring till världen finns denna sanning med att den som Tror,"skall Icke förgås!"
Eller har vi slutat att Tro på det vi ibland säger oss Tro på?

Svara


nils Tue, 04 Dec 2018 08:45:46 +010

Svar till Stefan Jonasson . Kära Stefan,genom denna upplevelse av helvetet,blev kalvinistpastorn räddad och omvände sig från den falska läran,en gpng frälst,alltid frälst.
Det måste väl då vara ett vittnesbörd om Äktheten och Sanningen i hans upplevelse??
Har läst om flera sådana berättelser,där Jesus låtit människor få en chans till Omvändelse och Bättring och blivit räddade för Evigheten.
Då är det väl Äkta och Trovärdiga upplevelser,när det Räddar själar för Evigheten!
En del har också fått se hur många som varit troende, avfallit och hamnat på denna felaktiga plats vilket är en nödvändig Varning till oss andra!!

Svara


Stefan Jonasson Tue, 04 Dec 2018 11:09:16 +010

Även calvinister som tror på JESUS är frälsta... Det är bara ett filosofiskt synsätt på en djup andlig sanning.. Den om människans fria vilja kontra GUDS vilja... Vilken jag inte är överens med dom.... Jag kanske går för hårt åt en del uppenbarelser.. Men tro mig jag har respekt för mina tros syskon och deras andliga upplevelser.., eftersom jag har ett förflutet som avfälling och narkoman. Så är jag angagerad i hjälparbete för missbrukare.. Ibland har en del av dom fått återfall och dött i fyllan eller tagit en överdos... Jag vill tro att GUD tagit hem dom av barmhärtighet eftersom GUD förbarmade sig över mig så har jag den tron... Men jag vet att det ska komma en dom när GUD skipar rättvisa.. Där synden öveflödade övetflödade nåden....motståndarna till dig GUD kommer garanterat att hamna i helvetet...

Svara


Bertil Rosenius Tue, 04 Dec 2018 11:22:23 +010

Svar till Stefan Jonasson .

Här i ligger - som jag vill tro - mycket sanning!

Jag tror inte på ”en gång frälst...”, men jag tror Gud är fullkomligt rättvis och nådefull. Att vi faller i köttet, trots att vi i anden vill annorlunda, är inte att avsäga sig sin frälsning. Där tror jag Guds Nåd övervinner vårt kött och ser till vår djupaste vilja. Men vill vi avfalla och/eller medvetet försummar vår omvändelse, tror jag Gud också accepterar detta som ett ställningstagande.

Svara


Malin Tue, 04 Dec 2018 11:41:21 +010

Kära bröder och systrar! Förlåt, jag kanske har missat någon kommentar, men jag hoppas att fler vill stötta Rebecka Maria i hennes svåra situation!!

1 Kor kap 13

Svara


Stefan Jonasson Tue, 04 Dec 2018 12:14:59 +010

GUDS KÄRLEK mot sina barn är bortom allt mänskligt förstånd.. Vi ska lära känna vidden bredden och djupet av GUDS kärlek... Hur GUD gör mot ett bortsprunget får 🐑 har JESUS Förklarat... Ibland är en del av oss riktiga tjurskallar.. Nacksena av järn och panna av koppar... GUD stod och väntade på Jakob vid vadstället...Jakob försökte lösa sina problem på ett mänskligt sätt och arrangerade hur han skulle göra... Men möter GUD stående i brottarställning... Jakob kom så gör vi upp med varandra du kommer inte förbi mig låt oss göra upp med varandra... Vilken djup andlig sanning det finns i den berättelsen... Jakob kämpar med GUD... Jag släpper dig inte förrän du välsignat mig.. Du ska heta Israel säger GUD för du har kämpat med GUD och människor och segrat..

Svara


nils Tue, 04 Dec 2018 19:18:35 +010

Svar till Bertil Rosenius. Bra Bertil att du betonar denna sida av vår tro.
Att det är en skillnad på att Falla och att Avfalla,där det senare innebär ett Viljemässigt beslut till skillnad mot ett fall som jag reser mig upp ifrån,och vandrar vidare.
¤¤¤
Petrus föll,men blev upprättad,Joh.21;15-17, till skillnad mot Demas,som av kärlek till denna tidsålders väsende Övergav Paulus.2Tim.4:10.

Svara


SAS Wed, 05 Dec 2018 05:17:57 +010

Svar till Rebecka Maria . Ber för dig Rebecka🙂🙏🏽

Svara


SAS Wed, 05 Dec 2018 05:20:12 +010

Svar till Tomas N. Bra skrivit broder instämmer med dig🙂

Svara


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 25, måndag 17 juni 2019 kl. 10:40

Jesus söker: Torborg, Torvald!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
måndag 17 juni 2019 08:19

Be att det går bra med socialtjönsten att CI får nya handläggare i vår egen kommun .

Aktuella artiklar


Senaste kommentarer


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp