673 online! | Sidvisningar idag: 221 382 | Igår: 210 098 |

www.apg29.nu


En inblick i det fruktansvärda offer Jesus utstod för våra själars Frälsning!

Läsarmejl av Nils 

1. Ett tjockt mörker inneslöt korset. Matt. 27: 45. "Men vid sjätte timmmen kom över hela landet ett mörker som varade till nionde timmen. " En solförmörkelse varar inte 3 timmar! :

2. Jesus var ensam och övergiven av lärjungarna och tom. Av sin himmelske Fader. "Och vid nionde timmen ropade Jesus med hög röst och sade, "Eli, Eli, lema sabaktani!"Matt. 27: 46. "Det betyder: "Min Gud Min Gud, varför har du övergivit Mig. " :

3. Också förhänget i Templets allra heligaste rämnade, uppifrån och ända ned. Matt. 27: 51. "Och Se, då rämnade förlåten i Templet i två stycken, uppifrån och ända ned, och jorden skalv och klipporna rämnade. "Att förlåten rämnade, bekräftar att Jesu var det verkliga offerlammet för vår synd.

4. Matt. 27: 52-53. "Och gravarna öppnades och många avsomnade heligas kroppar stod upp. De gick ut ur sina gravar och kom efter Hans uppståndelse in i den heliga staden och visade sig för många. "En mäktig bekräftelse för många att Jesu seger över Döden var verklig.

***

5. Jesus var anklagad för mänsklighetens synd. Jes. 53: 5-6. "Ja, Han var sargad för våra överträdelsers skull, slagen för våra missgärningars skull. Näpsten var lagd på Honom för stt vi skulle få frid""Men Herren lät allas vår missgärning drabba Honom. "

6. Kalken Jesus fick tömma innehöll något omätbart mörkt, djupt och oändligt mer rysligt än någon upplevt tidigare. Matt. 26: 38-39. "Min själ är djupt bedrövad ända till döds. . . Därefter gick Han lite längre bort och föll ned på sitt ansikte och bad och sade, "Min Fader om det är möjligt, så gånge denna kalk ifrån : Mig. Dock icke som Jag vill, utan som Du vill. "

7. Tyngden av all världens skuld, alltifrån Adam intill idag av ondska, fördärv och synd lades då på Honom. Jesus band sig själv i Getsemane, att möta Guds vredes dom över all världens synd.

8. Så förskräcklig visades synden för Honom och tyngden av skulden Han måste bära att Han frestades och fruktade att det skulle utestänga Honom för evigt från Hans Fader!Avgrunden var så mörk och så djup att Hans ande skälvde inför det vi aldrig kan förstå. Luk. 22: 42, "Och vid nionde timmen ropade Jesus med hög röst och sade, "Eli, Eli, lema sabaktani? Min Gud Min Gud, varför har Du övergivit Mig?" Ps. 22: 1-22. Han som aldrig i evighet varit skild från sin Fader, utstod då helvetets straff för oss.

9. Jesus började faktiskt dö natten i Getsemane, när Hans blodkärl brast och Han svettades blod. Ångesten i hjäratat var då större än den fysiska smärta Han senare fick lida. Det kallas "himoto grossest", och visar den svåra stress Jesus upplevde av fruktan att syden var så kränkande för Gud att deras skilsmässa skulle bli evig. Ps. 69: 3-5, 15-16.

10 . Gud visar sig i sitt ord som Kärlek, men Han måste också vara rättfärdig i sina domar. När vi blir upproriska och gör det onda skall Han då skydda oss, eller låta oss skörda konsekvensen av det, med hopp om bättring?Orsaken till Guds vrede över synden, är dess upphovsman satan som genom Jesu seger nu har blivit dömd. Joh. 12: 31. "Nu går en dom över denna världen, nu skall denna världens furste utkastas. "

11. Fast Han inte kunde se bortom graven, proklamerade Han sin Tro på Gud intill slutet!Luk. 23: 46. "Och Jesus ropade med hög röst och sade: "Fader, i : Dina händer befaller Jag min ande!"

12. När soldaten stack spjutet i Hans sida, kom där ur vatten och blod. Joh. 19: 34. Medicinskt visar detta att Jesus dog av ett brustet hjärta, ej av korsfästelsen.

13. Betänk att Jesus : hade makten att rädda sig själv. Matt. 26: 54. "Men hur bleve då skrifterna fullbordade som säga att så Måste ske?"Och de hånde Honom: Matt. 27: 42. "Andra har Han hjälpt, sig själv kan : Han inte hjälpa. "Joh. 10: 18. "Ingen tager Mitt liv, utan Jag ger det av fri vilja. "

*** :

Om du ännu inte mottagit Jesus genom Hjärtats Tro och Munnens bekännelse, läs och begrunda dessa ord om en Guds kärlek som offrat sitt Liv och därmed Allt just för Dig. Även du kan nu vända dig till Jesus och mottaga räddning från syndens straff och komma till himlen en gång. Utan att mottaga Jesus finns inget annat hopp än att gå Evigt Förlorad till ett Evigt Helvete av plågor!Gud respekterar vårt Fria val, en frihet med Ansvar men också med dess konsekvens!


nils

Läsarmejl

Artiklar och video som är gjorda av andra än Apg29.nu kan ha åsikter som bloggsajten inte delar.


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg sändag 14 oktober 2018 17:00 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


10 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

David B

Ära, tillbedjan och lovsång till vår underbare Jesus.

Svara -   - 15/10-18 07:44 -


Lena Henricson

Så starkt,Nils! Ska läsa detta ännu mer långsamt och eftertänksamt så snart som möjligt!

Och framför allt,TACK JESUS!🙏🌹

Svara -   - 15/10-18 23:28 -


nils

Svar till Lena Henricson.

Tack Lena, att det är någon som intresserar sig för denna Världshistoriens Viktigaste Person i denna Världshistoriens Viktigaste Händelse!

Och en dag skall Alla knän böja sig,deras som är i himlen som är på jorden och under jorden,och bekänna Gud Fadern till ära att Jesus Kristus är Herre.

Svara -   - 16/10-18 08:47 -


Lena Henricson

Ja, Nils,jag är också förvånad att intresset är så svalt.

Svara -   - 16/10-18 15:49 -


Lena Henricson

Har nu läst detta långsamt och begrundande. Vill rekommendera fler att göra så!!!

TACK KÄRE JESUS ATT DU UTSTOD DETTA FÖR MIG!

Svara -   - 17/10-18 16:14 -


Stefan Jonasson

Du skrev ju så fin och rätt om JESUS försoning offer.. Nils men jag vet inte vad som fattas dig när du ofta antyder. Att en troende och frälst människa skulle kunna gå förlorad och inte få följa med när JESUS kommer... Hålla på att kalla dom troende andligt sovande och lata är inte rätt..

Svara -   - 18/10-18 02:06 -


nils

Svar till Stefan Jonasson .

I ljuset av detta Jesu Oerhörda Offer,för oss Skyldiga syndare må vi pröva oss själva om vi förlorat den första Kärleken,och viljan att göra något för de förlorade!

Se också på hur likgiltiga de flesta är för att vilja Evangelisera,att dela ett traktat eller säga något om Jesus till andra.
Vår son David är en av få,som oftast ensam går ut på gator och torg med evangelium idag.
Jag gör det veckovis med traktater och samtal och kan en av 1000-bliva frälst är Allt Vunnet!
¤¤¤
Har själv fått detta ord från Herren;"Jesus kommer snart.Församlingen är Inte Redo!"
Vaknade gråtande efter den drömmen,och har fler gånger hört det i drömmar och gråtit.
Vill citera vad Jesus sade om sin församling av idag;"Trodde de på Min Ankomst skulle de Inte Leva Som De Lever idag!"
När hörde du sist en predikan om Helgelse och behovet av Helgelse för att vara Redo?
Önskar dig Stefan allt gott,att bli ett Ljus för de som ännu vandrar i Mörkret! Mvh/nils

Svara -   - 19/10-18 18:58 -


Stefan Jonasson

Jag känner mig tvungen att ta upp detta ämne.. Dom frälstas trygghet i JESUS FULLBORDADE VERK..

När man är frälst är vår eviga frälsning redan klar.. det är JESUS som är garanten för vår frälsning.. Jag har en personlig erfarenhet av att ha levt i tron på att att GUD hade förkastat mig.. Och övergivit mig men det var inte sant.. Därför är jag lite känslig när prestation kraven lyfts fram.. Vi vill ju göra GUDS vilja men det är kamp ibland.. Jag har ibland läst dina inlägg och kunnat bli styrk av de sanningar du framför.. GOD BLESS..

Svara -   - 19/10-18 20:22 -


Stefan Jonasson

Det kom till mig en gång när jag tänkte på hur JESUS för förmanade församlingen som hade övergivit den första kärleken... Att den första kärleken i 1joh 4:10 kärleken består inte i att att vi har älskat GUD utan att han har älskat oss först och sänt sin son till försoning för våra synder.. Om vi inte kan vila i att vi är älskade och föronade av GUD blir det bara fel..

Svara -   - 19/10-18 20:36 -


nils

Svar till Stefan Jonasson .

Tack Stefan för denna härliga,grunden och roten för vår Tro som ju börjar med att Mottaga Herrens kärlek.

Men även till slutet;"Ty vi hava blivit delaktiga av Kristus,såframt vi eljest Intill Änden hålla fast Vår Första Tillförsikt." Heb.3:14
¤¤¤
När jag i en syn såg Jesus hänga på korset,sade Han mig; "Detta har Jag gjort för dig."
Sedan ställde Han frågan till mig;"Vad har du gjort för mig?"
Den frågan träffade mitt innersta,och blev en början till att leva ett helgat liv och som fortsätter livet ut.
Lever man som du beskriver,då är allt väl om Herrens ord och Ande får vägleda dig.
Idag verkar det att man ej talar ofta om Helgelsens nödvändighet, om att vara avskild från denna världens orenhet och onda påverkan.
Det är ett Andens Inre verk som leder oss till Andlig mognad,men också kan bliva till
"en bedrövelse efter Guds sinne," när saker behäver ändras i mitt liv. 2Kor.7:10.
Herrens välsignelse önskar jag dig,och att du behåller vilan i Guds kärlek. Mvh/nils

Svara -   - 20/10-18 18:57 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Platt jord är obibliskt

Platt jord är obibliskt

Läser man Bibeln så ser man tydligt att jorden är rund. Om jorden inte är rund då skulle Jesus ha tagit grundligt miste då han säger att att det både är dag och natt på jorden när han hämtar hem alla de frälsta till himlen.

3

Läs allt!


Ny DVD! Frågor och svar om den yttersta tiden och dess händelser

Av Holger Nilsson 

Ny DVD! Frågor och svar om den yttersta tiden

Du har nu möjlighet att ta del av denna nya DVD om den yttersta tidens händelser.

5

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


FN önskar en global regering inom 12 år

Av Mikael Walfridsson 

Agenda 2030 - FN önskar en global regering inom 12 år

Wolfgang Ishinger: ”Vi lever i en tid där den internationella världsordningen kollapsar just nu. I detta vakuum prövar alla för att se hur långt de kan gå. Det finns ett behov av en global regering.”

25

Läs allt!


Profetisk video: Jag var sjuk och i fängelse men ni besökte mig inte

Då jag sitter och pratar i min livesändning börjar jag plötsligt talar om sånt som jag inte hade en tanke på innan. Jag tror att detta är ett budskap från Gud till oss idag.

0

Läs allt!


Be den här bönen om du vill ta emot Jesus och bli frälst

Be den här bönen om du vill ta emot Jesus och bli frälst.

1

Läs allt!


Dagen intervjuade Christer Åberg om konspirationsteorier

Dagen intervjuade Christer Åberg om konspirationsteorier

Tidningen Dagen. 

Tidningen Dagen har genom Jonatan Sverker intervjuat mig och flera andra om konspirationsteorier och gjort en gedigen sex sidor lång genomarbetad artikel.

16

Läs allt!


Denne man är farlig, ofrälst och falsk profet


Påve Franciskus.

104

Läs allt!


Den första uppståndelsen

Christer Åberg och Reine Jonsson talar talar om den första uppståndelsen i Nässjö närradio.

1

Läs allt!


Den Falske Profeten - Mikael Walfridsson

Varg i fårakläder.

Upp 12:18 – Och draken stod på sanden vid havet.

10

Läs allt!


Den 9 november är årsdagen av Kristallnatten

Den 9 november är årsdagen av Kristallnatten

Den 9 november är det årsdagen av Kristallnatten då Förintelsen av judarna började i Nazityskland 1938.

7

Läs allt!


Dante, 12 år, med Downs syndrom har ett människovärde

Dante, 12 år, med Downs syndrom har ett människovärde

Bild: Expressen. 

Tusentals människor letar efter den 12-årige pojken Dante som har Downs syndrom och som är förvunnen. Detta visar att han har ett stort människovärde!

15

Läs allt!


Är det Bildas uppgift att stå bakom danskurser och yoga?

Av Holger Nilsson 

Är det Bildas uppgift att stå bakom danskurser och kurser i yoga?

Angående Bilda så är deras egen presentation så här: ”Studieförbundet Bilda för kyrka och samhälle, med kortformen Bilda, tidigare med namnet Frikyrkliga studieförbundet, är ett av Sveriges tio studieförbund.”

43

Läs allt!


Dopet i Apostlagärningarna - Del 2

Christer Åberg undervisar om alla bibelställen om dopet i Apostlagärningarna. Del 2.

0

Läs allt!


Dopet i Apostlagärningarna

Christer Åberg undervisar om alla bibelställen om dopet i Apostlagärningarna. Del 1.

0

Läs allt!


16 bibelord om att ta emot Jesus för att bli frälst

Ta emot Jesus

Här listar jag flera bibelord som alla handlar om att ta emot Jesus. Det finns fler bibelord om detta som jag inte har med här. Och alla dessa bibelverser visar att man ska ta emot Jesus!

0

Läs allt!


Bilder från min barndom - Christer Åberg

Fantastiska bilder på Christer Åberg som barn! 

Christer Åberg fotar en ko

Här fotograferar jag en ko med en lådkamera på bondgården jag växte upp. Jag är klädd i trätofflor och i andra konstiga kläder.

7

Läs allt!


7 skillnader mellan Jesus och Muhammed

Islams profet Mohammed, påstod sig predika samma budskap som Jesus. Men här har vi sju skillnader som visar att det inte stämmer! 

7

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Tommy Dahlman intervjuar Christer Åberg i Kanal 10

Tommy Dahlman intervjuar Christer Åberg i Kanal 10 om hans frus och lille sons död två dagar innan julafton för snart tio år sedan.

2

Läs allt!


Fortfarande i lager: Christer Åbergs starka bok Den längsta natten

Den längsta natten - 150 kronor

Natten till den 22 december, den natt med flest mörkertimmar 2008, genomlider Christer Åberg Den längsta natten i sitt liv, då han på ett mycket traumatiskt och oväntat sätt mister halva sin familj.

1

Läs allt!


Extra: Christer Åbergs bok fortfarande i lager

Upprop för Christer Åbergs bok Den längsta natten. Och du kan även ge ditt stöd till bloggsajten Apg29.nu.

0

Läs allt!


Koranen räcker ej för översättare måste använda Bibeln för att stödja Profeten Muhammed

Läsarmejl av nils

Blir upprörd när jag ser hur Islam inte kan klara sig med sin egen Koranen, utan måste blanda in Bibeln, vår Heliga skrift för att försvara sin falska lära! Här följer några exempel.

3

Läs allt!


Rikedom kommer på skam då det verkligen gäller

Läsarmejl av David B 

7

Läs allt!


Christer Åberg friar till Siri

Här friar jag till Siri i direktsändning. Lyssna på svaret!

3

Läs allt!


Koranen inleds med 666

/bild2.php?w=644&h=75&src=img/1446942922-666.jpg

"Bismillah" är Koranens inledningsord och betyder på arabiska "I Allahs namn", men på grekiska betyder det 666.

15

Läs allt!


Församlingar firar Halloween med zombier och dansande skelett

Av Mikael Walfridsson 

Halloween i kyrkan

Halloween är en helt igenom en ockult och mörk tradition, som ingenting har med Herren att göra. Bilden är från en församling i USA, som otroligt nog väljer att dra in Halloween-temat i församlingen.

24

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 46, måndag 12 november 2018 kl. 23:55

Jesus söker: Konrad, Kurt!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Porrsurfare - jag?

Christer Åberg har fått utpressningsmejl över att han skulle ha porrsurfat. 

19

Läs allt!


Senaste kommentarer


Den oönskade - Del sexton

Christer Åberg tio år

Jag har tidigare berättat att jag inte visste speciellt så mycket om min bakgrund. Vilka mina föräldrar är och vilken bakgrund de har känner jag inte till. Då jag en gång fick träffa min mamma berättade hon lite hastigt, som vid förbifarten, att mina morföräldrar skulle ha varit med i Missionskyrkan, men det verkar som att de i ett senare skede skulle ha gått ur. 

5

Läs allt!


En räddare i nöden - Theo och hans vänner

Farorna lurar överallt och Luther och Benny hamnar i verklig knipa, både på land och under vatten. Theo fiskar upp skolådans Bibelteater och berättar om den enda vägen som kan rädda oss.

0

Läs allt!


Två falska påståenden som Koranen och islam bygger sin tro på

Läsarmejl av nils

Islam gör anspråk att de härstammar från Abraham genom Ismael, och att Muhammed likt Abraham erkänner att det finns bara En Gud, Allah!

3

Läs allt!


Homofober är mindre intelligenta påstår forskning

Homofober mindre iq

Bild: Nyheter24. 

Nyheter24 intelligensbefriar folk som är emot homosexualitet då de påstår att de är mindre intelligenta än andra människor. 

12

Läs allt!


En kristen mördas var 5:e minut - Nyheter med Christer Åberg

Christer Åberg läser nyheter från olika tidningar och kommenterar kort. Dessutom visar han en film från Riksdagen om förföljda kristna. 

6

Läs allt!


Har Galaterbrevets magna charta någon tillämpning på oss i dag?

Läsarmejl av nils

Det är lätt att avfärda dess budskap som gällande enbart den Judekristna församlingen, ett Helt Nytt förbund skulle ersätta Lagens och Gärningarnas förbund, ett Andens förbund.

7

Läs allt!


Gulfstaten Oman erkänner Israel

Av Mikael Walfridsson 

Gulfstaten Oman erkänner Israel

Det fortsätter att komma högintressanta nyheter som gäller Israel och det kommande fredsförbundet, och det ska självklart ha plats när det gäller tidstecken som pekar på Jesu återkomst.

11

Läs allt!


Ateisten som kom på skam

Av Holger Nilsson

Resan som fortsatte - Simon Ådahl

Läs den fascinerade händelsen om då ateisten och hans förnekelse kom på skam.

1

Läs allt!


Unika dopfilmer

Unika dopfilmer - Studio Apg29 med Christer Åberg. Christer Åberg talar om dopet och visar fantastiska dopfilmer.

2

Läs allt!


Annie Lööf får vänta

Annie Lööf får vänta

Bild: Aftonbladet. 

Andreas Norlén vill nu ta en mera aktiv roll i regeringsbildningen och ska undersöka fyra regeringsalternativ. Så uppgiften går i nuläget inte till centerpartieldaren Annie Lööf som det har spekulerats om.

8

Läs allt!


Stefan Löfven har misslyckats att bilda regering

Stefan Löfven har misslyckats att bilda regering

Bild: Aftonbladet. 

Stefan Löfven har misslyckats bilda regering. Går uppdraget nu till centerledaren Annie Lööf?

8

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 451 361 374 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 007 bloggartiklar, 91 548 kommentarer och 59 758 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp