Webb-TV | Frälsningskandidater NY | Bönesidan | Själavårdssidan NY | Sök | Kontakt
Surfar nu: 499 www.apg29.nu

En inblick i det fruktansvärda offer Jesus utstod för våra själars Frälsning!

Läsarmejl av Nils 

1. Ett tjockt mörker inneslöt korset. Matt. 27: 45. "Men vid sjätte timmmen kom över hela landet ett mörker som varade till nionde timmen. " En solförmörkelse varar inte 3 timmar! :

2. Jesus var ensam och övergiven av lärjungarna och tom. Av sin himmelske Fader. "Och vid nionde timmen ropade Jesus med hög röst och sade, "Eli, Eli, lema sabaktani!"Matt. 27: 46. "Det betyder: "Min Gud Min Gud, varför har du övergivit Mig. " :

3. Också förhänget i Templets allra heligaste rämnade, uppifrån och ända ned. Matt. 27: 51. "Och Se, då rämnade förlåten i Templet i två stycken, uppifrån och ända ned, och jorden skalv och klipporna rämnade. "Att förlåten rämnade, bekräftar att Jesu var det verkliga offerlammet för vår synd.

4. Matt. 27: 52-53. "Och gravarna öppnades och många avsomnade heligas kroppar stod upp. De gick ut ur sina gravar och kom efter Hans uppståndelse in i den heliga staden och visade sig för många. "En mäktig bekräftelse för många att Jesu seger över Döden var verklig.

***

5. Jesus var anklagad för mänsklighetens synd. Jes. 53: 5-6. "Ja, Han var sargad för våra överträdelsers skull, slagen för våra missgärningars skull. Näpsten var lagd på Honom för stt vi skulle få frid""Men Herren lät allas vår missgärning drabba Honom. "

6. Kalken Jesus fick tömma innehöll något omätbart mörkt, djupt och oändligt mer rysligt än någon upplevt tidigare. Matt. 26: 38-39. "Min själ är djupt bedrövad ända till döds. . . Därefter gick Han lite längre bort och föll ned på sitt ansikte och bad och sade, "Min Fader om det är möjligt, så gånge denna kalk ifrån : Mig. Dock icke som Jag vill, utan som Du vill. "

7. Tyngden av all världens skuld, alltifrån Adam intill idag av ondska, fördärv och synd lades då på Honom. Jesus band sig själv i Getsemane, att möta Guds vredes dom över all världens synd.

8. Så förskräcklig visades synden för Honom och tyngden av skulden Han måste bära att Han frestades och fruktade att det skulle utestänga Honom för evigt från Hans Fader!Avgrunden var så mörk och så djup att Hans ande skälvde inför det vi aldrig kan förstå. Luk. 22: 42, "Och vid nionde timmen ropade Jesus med hög röst och sade, "Eli, Eli, lema sabaktani? Min Gud Min Gud, varför har Du övergivit Mig?" Ps. 22: 1-22. Han som aldrig i evighet varit skild från sin Fader, utstod då helvetets straff för oss.

9. Jesus började faktiskt dö natten i Getsemane, när Hans blodkärl brast och Han svettades blod. Ångesten i hjäratat var då större än den fysiska smärta Han senare fick lida. Det kallas "himoto grossest", och visar den svåra stress Jesus upplevde av fruktan att syden var så kränkande för Gud att deras skilsmässa skulle bli evig. Ps. 69: 3-5, 15-16.

10 . Gud visar sig i sitt ord som Kärlek, men Han måste också vara rättfärdig i sina domar. När vi blir upproriska och gör det onda skall Han då skydda oss, eller låta oss skörda konsekvensen av det, med hopp om bättring?Orsaken till Guds vrede över synden, är dess upphovsman satan som genom Jesu seger nu har blivit dömd. Joh. 12: 31. "Nu går en dom över denna världen, nu skall denna världens furste utkastas. "

11. Fast Han inte kunde se bortom graven, proklamerade Han sin Tro på Gud intill slutet!Luk. 23: 46. "Och Jesus ropade med hög röst och sade: "Fader, i : Dina händer befaller Jag min ande!"

12. När soldaten stack spjutet i Hans sida, kom där ur vatten och blod. Joh. 19: 34. Medicinskt visar detta att Jesus dog av ett brustet hjärta, ej av korsfästelsen.

13. Betänk att Jesus : hade makten att rädda sig själv. Matt. 26: 54. "Men hur bleve då skrifterna fullbordade som säga att så Måste ske?"Och de hånde Honom: Matt. 27: 42. "Andra har Han hjälpt, sig själv kan : Han inte hjälpa. "Joh. 10: 18. "Ingen tager Mitt liv, utan Jag ger det av fri vilja. "

*** :

Om du ännu inte mottagit Jesus genom Hjärtats Tro och Munnens bekännelse, läs och begrunda dessa ord om en Guds kärlek som offrat sitt Liv och därmed Allt just för Dig. Även du kan nu vända dig till Jesus och mottaga räddning från syndens straff och komma till himlen en gång. Utan att mottaga Jesus finns inget annat hopp än att gå Evigt Förlorad till ett Evigt Helvete av plågor!Gud respekterar vårt Fria val, en frihet med Ansvar men också med dess konsekvens!


nils

Läsarmejl

Artiklar och video som är gjorda av andra än Apg29.nu kan ha åsikter som bloggsajten inte delar.


Publicerades sändag 14 oktober 2018 17:00 | #läsarmejl #nils | Permalänk | Kopiera länk | Mejla

10 kommentarer

David B Mon, 15 Oct 2018 06:54:09 +020

Ära, tillbedjan och lovsång till vår underbare Jesus.

Svara


Lena Henricson Mon, 15 Oct 2018 22:38:48 +020

Så starkt,Nils! Ska läsa detta ännu mer långsamt och eftertänksamt så snart som möjligt!

Och framför allt,TACK JESUS!🙏🌹

Svara


nils Tue, 16 Oct 2018 07:57:01 +020

Svar till Lena Henricson. Tack Lena, att det är någon som intresserar sig för denna Världshistoriens Viktigaste Person i denna Världshistoriens Viktigaste Händelse!
Och en dag skall Alla knän böja sig,deras som är i himlen som är på jorden och under jorden,och bekänna Gud Fadern till ära att Jesus Kristus är Herre.

Svara


Lena Henricson Tue, 16 Oct 2018 14:59:04 +020

Ja, Nils,jag är också förvånad att intresset är så svalt.

Svara


Lena Henricson Wed, 17 Oct 2018 15:24:35 +020

Har nu läst detta långsamt och begrundande. Vill rekommendera fler att göra så!!!

TACK KÄRE JESUS ATT DU UTSTOD DETTA FÖR MIG!

Svara


Stefan Jonasson Thu, 18 Oct 2018 01:16:01 +020

Du skrev ju så fin och rätt om JESUS försoning offer.. Nils men jag vet inte vad som fattas dig när du ofta antyder. Att en troende och frälst människa skulle kunna gå förlorad och inte få följa med när JESUS kommer... Hålla på att kalla dom troende andligt sovande och lata är inte rätt..

Svara


nils Fri, 19 Oct 2018 18:08:17 +020

Svar till Stefan Jonasson . I ljuset av detta Jesu Oerhörda Offer,för oss Skyldiga syndare må vi pröva oss själva om vi förlorat den första Kärleken,och viljan att göra något för de förlorade!
Se också på hur likgiltiga de flesta är för att vilja Evangelisera,att dela ett traktat eller säga något om Jesus till andra.
Vår son David är en av få,som oftast ensam går ut på gator och torg med evangelium idag.
Jag gör det veckovis med traktater och samtal och kan en av 1000-bliva frälst är Allt Vunnet!
¤¤¤
Har själv fått detta ord från Herren;"Jesus kommer snart.Församlingen är Inte Redo!"
Vaknade gråtande efter den drömmen,och har fler gånger hört det i drömmar och gråtit.
Vill citera vad Jesus sade om sin församling av idag;"Trodde de på Min Ankomst skulle de Inte Leva Som De Lever idag!"
När hörde du sist en predikan om Helgelse och behovet av Helgelse för att vara Redo?
Önskar dig Stefan allt gott,att bli ett Ljus för de som ännu vandrar i Mörkret! Mvh/nils

Svara


Stefan Jonasson Fri, 19 Oct 2018 19:32:19 +020

Jag känner mig tvungen att ta upp detta ämne.. Dom frälstas trygghet i JESUS FULLBORDADE VERK..

När man är frälst är vår eviga frälsning redan klar.. det är JESUS som är garanten för vår frälsning.. Jag har en personlig erfarenhet av att ha levt i tron på att att GUD hade förkastat mig.. Och övergivit mig men det var inte sant.. Därför är jag lite känslig när prestation kraven lyfts fram.. Vi vill ju göra GUDS vilja men det är kamp ibland.. Jag har ibland läst dina inlägg och kunnat bli styrk av de sanningar du framför.. GOD BLESS..

Svara


Stefan Jonasson Fri, 19 Oct 2018 19:46:05 +020

Det kom till mig en gång när jag tänkte på hur JESUS för förmanade församlingen som hade övergivit den första kärleken... Att den första kärleken i 1joh 4:10 kärleken består inte i att att vi har älskat GUD utan att han har älskat oss först och sänt sin son till försoning för våra synder.. Om vi inte kan vila i att vi är älskade och föronade av GUD blir det bara fel..

Svara


nils Sat, 20 Oct 2018 18:07:39 +020

Svar till Stefan Jonasson . Tack Stefan för denna härliga,grunden och roten för vår Tro som ju börjar med att Mottaga Herrens kärlek.
Men även till slutet;"Ty vi hava blivit delaktiga av Kristus,såframt vi eljest Intill Änden hålla fast Vår Första Tillförsikt." Heb.3:14
¤¤¤
När jag i en syn såg Jesus hänga på korset,sade Han mig; "Detta har Jag gjort för dig."
Sedan ställde Han frågan till mig;"Vad har du gjort för mig?"
Den frågan träffade mitt innersta,och blev en början till att leva ett helgat liv och som fortsätter livet ut.
Lever man som du beskriver,då är allt väl om Herrens ord och Ande får vägleda dig.
Idag verkar det att man ej talar ofta om Helgelsens nödvändighet, om att vara avskild från denna världens orenhet och onda påverkan.
Det är ett Andens Inre verk som leder oss till Andlig mognad,men också kan bliva till
"en bedrövelse efter Guds sinne," när saker behäver ändras i mitt liv. 2Kor.7:10.
Herrens välsignelse önskar jag dig,och att du behåller vilan i Guds kärlek. Mvh/nils

Svara


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 16, söndag 21 april 2019 kl. 02:50

Jesus söker: Anneli, Annika!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn. De som blev födda, inte av blod, inte heller av köttets vilja, inte heller av någon mans vilja, utan av Gud." - Joh 1:12-13

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
söndag 21 april 2019 00:38

Gud kom o rädda oss med din makt o låt oss finna glädje i dig

Aktuella artiklar


Senaste kommentarer


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp