578 online! | Sidvisningar idag: 75 150 | Igår: 167 044 |

www.apg29.nu

gospel-apg29


Live Apg29 | Biblar | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Christer Åberg | Sök | Kontakt

En inblick i det fruktansvärda offer Jesus utstod för våra själars Frälsning!

Läsarmejl av Nils 

1. Ett tjockt mörker inneslöt korset. Matt. 27: 45. "Men vid sjätte timmmen kom över hela landet ett mörker som varade till nionde timmen. " En solförmörkelse varar inte 3 timmar! :

2. Jesus var ensam och övergiven av lärjungarna och tom. Av sin himmelske Fader. "Och vid nionde timmen ropade Jesus med hög röst och sade, "Eli, Eli, lema sabaktani!"Matt. 27: 46. "Det betyder: "Min Gud Min Gud, varför har du övergivit Mig. " :

3. Också förhänget i Templets allra heligaste rämnade, uppifrån och ända ned. Matt. 27: 51. "Och Se, då rämnade förlåten i Templet i två stycken, uppifrån och ända ned, och jorden skalv och klipporna rämnade. "Att förlåten rämnade, bekräftar att Jesu var det verkliga offerlammet för vår synd.

4. Matt. 27: 52-53. "Och gravarna öppnades och många avsomnade heligas kroppar stod upp. De gick ut ur sina gravar och kom efter Hans uppståndelse in i den heliga staden och visade sig för många. "En mäktig bekräftelse för många att Jesu seger över Döden var verklig.

***

5. Jesus var anklagad för mänsklighetens synd. Jes. 53: 5-6. "Ja, Han var sargad för våra överträdelsers skull, slagen för våra missgärningars skull. Näpsten var lagd på Honom för stt vi skulle få frid""Men Herren lät allas vår missgärning drabba Honom. "

6. Kalken Jesus fick tömma innehöll något omätbart mörkt, djupt och oändligt mer rysligt än någon upplevt tidigare. Matt. 26: 38-39. "Min själ är djupt bedrövad ända till döds. . . Därefter gick Han lite längre bort och föll ned på sitt ansikte och bad och sade, "Min Fader om det är möjligt, så gånge denna kalk ifrån : Mig. Dock icke som Jag vill, utan som Du vill. "

7. Tyngden av all världens skuld, alltifrån Adam intill idag av ondska, fördärv och synd lades då på Honom. Jesus band sig själv i Getsemane, att möta Guds vredes dom över all världens synd.

8. Så förskräcklig visades synden för Honom och tyngden av skulden Han måste bära att Han frestades och fruktade att det skulle utestänga Honom för evigt från Hans Fader!Avgrunden var så mörk och så djup att Hans ande skälvde inför det vi aldrig kan förstå. Luk. 22: 42, "Och vid nionde timmen ropade Jesus med hög röst och sade, "Eli, Eli, lema sabaktani? Min Gud Min Gud, varför har Du övergivit Mig?" Ps. 22: 1-22. Han som aldrig i evighet varit skild från sin Fader, utstod då helvetets straff för oss.

9. Jesus började faktiskt dö natten i Getsemane, när Hans blodkärl brast och Han svettades blod. Ångesten i hjäratat var då större än den fysiska smärta Han senare fick lida. Det kallas "himoto grossest", och visar den svåra stress Jesus upplevde av fruktan att syden var så kränkande för Gud att deras skilsmässa skulle bli evig. Ps. 69: 3-5, 15-16.

10 . Gud visar sig i sitt ord som Kärlek, men Han måste också vara rättfärdig i sina domar. När vi blir upproriska och gör det onda skall Han då skydda oss, eller låta oss skörda konsekvensen av det, med hopp om bättring?Orsaken till Guds vrede över synden, är dess upphovsman satan som genom Jesu seger nu har blivit dömd. Joh. 12: 31. "Nu går en dom över denna världen, nu skall denna världens furste utkastas. "

11. Fast Han inte kunde se bortom graven, proklamerade Han sin Tro på Gud intill slutet!Luk. 23: 46. "Och Jesus ropade med hög röst och sade: "Fader, i : Dina händer befaller Jag min ande!"

12. När soldaten stack spjutet i Hans sida, kom där ur vatten och blod. Joh. 19: 34. Medicinskt visar detta att Jesus dog av ett brustet hjärta, ej av korsfästelsen.

13. Betänk att Jesus : hade makten att rädda sig själv. Matt. 26: 54. "Men hur bleve då skrifterna fullbordade som säga att så Måste ske?"Och de hånde Honom: Matt. 27: 42. "Andra har Han hjälpt, sig själv kan : Han inte hjälpa. "Joh. 10: 18. "Ingen tager Mitt liv, utan Jag ger det av fri vilja. "

*** :

Om du ännu inte mottagit Jesus genom Hjärtats Tro och Munnens bekännelse, läs och begrunda dessa ord om en Guds kärlek som offrat sitt Liv och därmed Allt just för Dig. Även du kan nu vända dig till Jesus och mottaga räddning från syndens straff och komma till himlen en gång. Utan att mottaga Jesus finns inget annat hopp än att gå Evigt Förlorad till ett Evigt Helvete av plågor!Gud respekterar vårt Fria val, en frihet med Ansvar men också med dess konsekvens!


nils

Läsarmejl

Artiklar och video som är gjorda av andra än Apg29.nu kan ha åsikter som bloggsajten inte delar.


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg sändag 14 oktober 2018 17:00 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


10 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

David B

Ära, tillbedjan och lovsång till vår underbare Jesus.

Svara -   - 15/10-18 07:44 -


Lena Henricson

Så starkt,Nils! Ska läsa detta ännu mer långsamt och eftertänksamt så snart som möjligt!

Och framför allt,TACK JESUS!🙏🌹

Svara -   - 15/10-18 23:28 -


nils

Svar till Lena Henricson.

Tack Lena, att det är någon som intresserar sig för denna Världshistoriens Viktigaste Person i denna Världshistoriens Viktigaste Händelse!

Och en dag skall Alla knän böja sig,deras som är i himlen som är på jorden och under jorden,och bekänna Gud Fadern till ära att Jesus Kristus är Herre.

Svara -   - 16/10-18 08:47 -


Lena Henricson

Ja, Nils,jag är också förvånad att intresset är så svalt.

Svara -   - 16/10-18 15:49 -


Lena Henricson

Har nu läst detta långsamt och begrundande. Vill rekommendera fler att göra så!!!

TACK KÄRE JESUS ATT DU UTSTOD DETTA FÖR MIG!

Svara -   - 17/10-18 16:14 -


Stefan Jonasson

Du skrev ju så fin och rätt om JESUS försoning offer.. Nils men jag vet inte vad som fattas dig när du ofta antyder. Att en troende och frälst människa skulle kunna gå förlorad och inte få följa med när JESUS kommer... Hålla på att kalla dom troende andligt sovande och lata är inte rätt..

Svara -   - 18/10-18 02:06 -


nils

Svar till Stefan Jonasson .

I ljuset av detta Jesu Oerhörda Offer,för oss Skyldiga syndare må vi pröva oss själva om vi förlorat den första Kärleken,och viljan att göra något för de förlorade!

Se också på hur likgiltiga de flesta är för att vilja Evangelisera,att dela ett traktat eller säga något om Jesus till andra.
Vår son David är en av få,som oftast ensam går ut på gator och torg med evangelium idag.
Jag gör det veckovis med traktater och samtal och kan en av 1000-bliva frälst är Allt Vunnet!
¤¤¤
Har själv fått detta ord från Herren;"Jesus kommer snart.Församlingen är Inte Redo!"
Vaknade gråtande efter den drömmen,och har fler gånger hört det i drömmar och gråtit.
Vill citera vad Jesus sade om sin församling av idag;"Trodde de på Min Ankomst skulle de Inte Leva Som De Lever idag!"
När hörde du sist en predikan om Helgelse och behovet av Helgelse för att vara Redo?
Önskar dig Stefan allt gott,att bli ett Ljus för de som ännu vandrar i Mörkret! Mvh/nils

Svara -   - 19/10-18 18:58 -


Stefan Jonasson

Jag känner mig tvungen att ta upp detta ämne.. Dom frälstas trygghet i JESUS FULLBORDADE VERK..

När man är frälst är vår eviga frälsning redan klar.. det är JESUS som är garanten för vår frälsning.. Jag har en personlig erfarenhet av att ha levt i tron på att att GUD hade förkastat mig.. Och övergivit mig men det var inte sant.. Därför är jag lite känslig när prestation kraven lyfts fram.. Vi vill ju göra GUDS vilja men det är kamp ibland.. Jag har ibland läst dina inlägg och kunnat bli styrk av de sanningar du framför.. GOD BLESS..

Svara -   - 19/10-18 20:22 -


Stefan Jonasson

Det kom till mig en gång när jag tänkte på hur JESUS för förmanade församlingen som hade övergivit den första kärleken... Att den första kärleken i 1joh 4:10 kärleken består inte i att att vi har älskat GUD utan att han har älskat oss först och sänt sin son till försoning för våra synder.. Om vi inte kan vila i att vi är älskade och föronade av GUD blir det bara fel..

Svara -   - 19/10-18 20:36 -


nils

Svar till Stefan Jonasson .

Tack Stefan för denna härliga,grunden och roten för vår Tro som ju börjar med att Mottaga Herrens kärlek.

Men även till slutet;"Ty vi hava blivit delaktiga av Kristus,såframt vi eljest Intill Änden hålla fast Vår Första Tillförsikt." Heb.3:14
¤¤¤
När jag i en syn såg Jesus hänga på korset,sade Han mig; "Detta har Jag gjort för dig."
Sedan ställde Han frågan till mig;"Vad har du gjort för mig?"
Den frågan träffade mitt innersta,och blev en början till att leva ett helgat liv och som fortsätter livet ut.
Lever man som du beskriver,då är allt väl om Herrens ord och Ande får vägleda dig.
Idag verkar det att man ej talar ofta om Helgelsens nödvändighet, om att vara avskild från denna världens orenhet och onda påverkan.
Det är ett Andens Inre verk som leder oss till Andlig mognad,men också kan bliva till
"en bedrövelse efter Guds sinne," när saker behäver ändras i mitt liv. 2Kor.7:10.
Herrens välsignelse önskar jag dig,och att du behåller vilan i Guds kärlek. Mvh/nils

Svara -   - 20/10-18 18:57 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?New Age banar väg för Antikrist

New Age banar väg för Antikrist

Av Holger Nilsson  Under 1980-talet har vi mer och mer stött på uttrycket ”New Age”. Fortfarande så står dock många frågande inför vad New Age är för något, detta trots att miljontals världen över har blivit berörda, påverkade och indragna i denna strömning som nu sveper fram. Vid t ex årsskiftet 1986-87, på nyårsafton, så var det miljontals av människor som gick in i meditation, trancetillstånd och rituella handlingar. Det var ingen tillfällighet att så skedde utan det var en samordnad satsning av New Age-människor över hela världen.

2

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 2

Christer Åberg berättar om sin tro. Del 2.

1

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 3

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. Del 3 av 10.

6

Läs allt!


Kommer den som bytt kön till himlen?

Transsexuell

Kommer de människor till himlen som har bytt kön genom operation?

8

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

21

Läs allt!


Jesu trovärdighet bevisad genom hans uppfyllda förutsägelser!

Läsarmejl av nils Avgörande för den sanningshalt ett budskap innehåller, är dess talesmans Trovärdighet. Då Bibeln talar om Gud och människans eviga tillvaro, om Himlen och Helvetet måste dess upphovsman tålas att granskas.

3

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 1

I den här videon berättar jag vad jag tror på. Detta är den första videon av flera delar.

1

Läs allt!


Kristna förföljs mer än någonsin

Open Doors World Watch List 2019

Bild: Open Doors. 

Open Doors årliga World Watch List om förföljda kristna visar att 2019 är värsta året hittills. Det är i särklass svåraste året sedan mätningarna startade.

20

Läs allt!


Syndares vän?

Vänner

Läsarmejl av David Billström Jesu är vår främsta förebild på att nå ut till människor som inte är troende. När Jesus vandrade på jorden så visste han vad som rörde sig inom människor som kom till honom. Han är densamme idag.

2

Läs allt!


En korsfäst McJesus på museum i Israel

Korsfäst McJesus

Bild: SVT. 

Protester i Israel mot Jani Leinonens "konstverk" McJesus som föreställer en korsfäst Ronald McDonald.

6

Läs allt!


Bered dig att möta Gud - Mannen som dödade Guds röst - Del 7

Romare

Av Hans Jansson, Uppsala 

”Vi vill leva, vi vill leva!” Jag minns ännu hur jag greps av en gränslös panikångest då jag hörde den obevekliga dödsdomen upprepas gång på gång.

0

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 2

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 2 av 10.

3

Läs allt!


Den oönskade - Del 17

Christer Åberg hälsar

Nu fortsätter jag med min omskakande och uppskattade följetong från min barndom. Berättelsen kommer öka sin intensitet och bli ännu mer dramatisk. Några mycket spännande och gripande avsnitt ligger nu framför.

0

Läs allt!


En tigande Jesus - Mannen som dödade Guds röst - Del 6

Romersk soldat

HANS JANSSON, Uppsala Herodes Antipas möter oss igen i den bibliska historien. Denna gång står han inför Jesus. Det hade då gått tre år sedan Johannes döparens halshuggning.

2

Läs allt!


Lögnen, falskheten och sveket

Lögnen av Annie Lööf

75

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Ondskans list - Mannen som dödade Guds röst - Del 5

Soldat

Av Hans Jansson, Uppsala Det vilar något ”listigt” och ondskefullt över Herodias agerande i det sammanhang vi beskriver. Det för mina tankar till vad som står i första Moseboken.

5

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


Skapade till man och kvinna

Vad Gud har sammanfogat av Egon Mellin

Av Egon Melin Redan i skapelsen hade Gud bestämt, att det skulle råda könsskillnad i människosläktet. Därför heter det: ”Till man och till kvinna skapade han dem."

8

Läs allt!


Demoraliseringens gift

Läsarmejl av David Billström När man gör allt detta blir ett samhälle demoraliserat. Och ett demoraliserat samhälle är svagt. För människor har fullt upp med sina egna problem.

4

Läs allt!


Mannen som dödade Guds röst - Del 4: Guds röst

Av Hans Jansson, Uppsala Johannes döparen var Guds röst till i första hand judafolket, men också till den enskilde Herodes Antipas. Han sade ju också om sig själv: ”Jag är rösten som ropar i öknen”.

0

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 03, söndag 20 januari 2019 kl. 10:28

Jesus söker: Fabian, Sebastian!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Av Mikael Walfridsson Det här är en chockerande lista, som delades på organisationen ”United with Israel” hemsida. Den beskriver några av dom värsta antisemitiska och antiisraeliska handlingar, som det judiska folket upplevde i 2018. Det var ett år, där antisemitismen visade sitt värsta ansikte.

39

Läs allt!


Christer Åberg sjunger: Vem är Kungen i djungeln?

Måste bara ses! Christer Åberg sjunger och spelar ukulele sången: Vem är Kungen i djungeln? 

3

Läs allt!


Tio år sedan min fru Marie och vår son Joel dog

För tio år sedan den 21 december dog min fru strax innan klockan 12 på natten och vår nyförlöste son Joel dog sedan halvfemtiden på morgonen den 22 december.

1

Läs allt!


Senaste kommentarer


Kristinebergs-profetian stämmer med vår tid

- En profetia om den sista tiden!

Den gamla profetian från 1800-talet talar om att Jesus skall visa sig i ett berg i Sverige i den sista tiden och sedan på berget så att alla kan se!

13

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 1

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 1 av 10.

3

Läs allt!


”Gud välsigne abort och Förenta staterna i Amerika”

Läsarmejl av nils 

Abort - Mamma

En kvinna hade nu ett program Netflix Airs där hon hyllar abort, och avslutar med orden: "Gud välsigne Abort och Förenta staterna i Amerika", och sjunger och dansar till det.

38

Läs allt!


I helvetet plågas syndarna

Om du går till helvetet, kommer du plågas. Det är vad helvetet är till för. Precis som den rike mannen i Lukas 16, kommer du att plågas i lågor.  Alla syndare går till helvetet, och de går dit för att plågas.

102

Läs allt!


Nyfödda är redan ett ”ex”

Nyfödda är redan ett ex

Bild: Skärmdump från Facebook. 

Invånarna staden New York kan nu ändra sin könstillhörighet utan läkarintyg. Dessutom kan de till och med ändra på sina nyfödda barns könstillhörighet.

5

Läs allt!


Om du är född i fel kropp kan du bli född på nytt

Loui Sand

Bild: SVT. 

Louise Nelum Sandamali "Loui" Sand, 26 år, är en svensk handbollsstjärna som nu slutar att spela handboll för att utredas för könsdysfori. 

2

Läs allt!


Christian Bale: Tack Satan för inspirationen

Läsarmejl: Pelle Lind 

Christian Bale: Tack Satan för inspirationen

Bild: Från TV4. 

Pris för bästa manliga huvudroll gick till skådespelaren Christian Bale i filmen Vice, som tackade sin inspirationskälla: Satan.

43

Läs allt!


Amerika nyheter: Mikrochips inplanteras för valutahantering i Sverige

Läsarmejl av nils 

Microchip

I Stockholm, Sverige väljer 1000-tals att välja Handla med ett litet Micro. Chips, inplanterat under deras skinn.

55

Läs allt!


Den andliga världen i full aktivitet för en enda persons frälsning

Christer Åbergs mycket viktiga budskap om hur värdefullt en enda persons frälsning är.

1

Läs allt!


Det har med islam att göra

Det har med islam att göra

Läsarmejl av Stefan Eliasson På detta sätt rättfärdigar man sina handlingar. Louisa och Maren är inte unika, nyligen hittade man en massgrav med 34 halshuggna kristna i Libyen.

0

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 464 496 458 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 126 bloggartiklar, 93 236 kommentarer och 61 289 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp