810 online! | Sidvisningar idag: 214 040 | Igår: 210 098 |

www.apg29.nu


En kristen mördas var 5:e minut - Nyheter med Christer Åberg

Christer Åberg läser nyheter från olika tidningar och kommenterar kort. Dessutom visar han en film från Riksdagen om förföljda kristna. 

Supertisdag hos talmannen • Fyra alternativ – Lööf är med i alla gruppsamtal

En "supertisdag" väntar hos talman Andreas Norlén med fyra regeringsalternativ som tvingas till förhandlingsbordet med ett tydligt mål:

Hitta ett förslag på statsminister som det ska bli omröstning om i riksdagen.

Annie Lööf spelar en nyckelroll under dagen - hon är med i alla samtal och meddelade sitt huvudspår på väg in:

– En alliansregering, säger C-ledaren när hon anländer till dagens möten.

Källa: 


I dag lanserar Google sin utmanare till Swish

Swish har rönt stora framgångar i Sverige.

Nu lanserar teknikjätten Google utmanaren Pay – men hittills är bara en svensk storbank med på tåget, rapporterar SvD.

Däremot kommer Danske Banks kunder i Norden att få tillgång till Google Pay redan före årsskiftet.

Källa:


Belgisk julmarknad byter namn till ‘vintermarknad’ för att inte kränka religiösa minoriteter

Även den traditionella julbelysningen i Brygge ska ersättas med mer neutrala vinterljus. Varken stadens invånare eller politiker är särskilt förtjusta i beslutet.

– Vi får inte tala om julmarknaden, utan bara om en vintermarknad. Detta är inte bara ett totalt galet beslut, det går också emot vilka vi är, säger Pol Van Den Driessche från det lokala oppositionspartiet N-VA.

Invånare kopplar beslutet till islam och påpekar att de belgiska normerna och värderingarna eroderar, kulturen försvinner och traditionerna byter namn – men samtidigt måste de respektera ramadan och andra importerade högtider.

Även på andra håll i Belgien, som Bryssel och Antwerpen, har man gjort samma förändringar.

Källa:


SD - Alexander Christiansson om förföljelse och förtryck

“Sverige måste bidra till ett mer generöst bistånd exempelvis till de kristna grupper som nu vill återvända och bygga upp ett liv på Nineveslätten i Irak. Det är nu på tiden att Sverige på allvar höjer rösten för de förföljda kristna i världen och även andra förföljda minoriteter. Min talartid är nästan fem minuter, och den har nu passerat. På den tiden har ytterligare en person dött på grund av sin tro.”

Alexander Christiansson, ny riksdagsledamot för Sverigedemokraterna, manar till större politiskt fokus på det faktum att kristna runt om i världen förföljs och förtrycks, och att antalet kristna som mördas på grund av sin tro uppgår till drygt hundra tusen människor per år.

Källa:


Prenumerera på kanalen:
https://www.youtube.com/user/apg29nu?sub_confirmation=1

Apg29.nu är en evangeliserande bloggsajt, unik av sitt slag, som drivs av evangelisten Christer Åberg.

Info om Christer Åberg.


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg tisdag 30 oktober 2018 12:34 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


6 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Calle

Glädjande nyheter den kristna kvinna Asia Bibi i Pakistan som suttit fängslad sedan 2009 och dömts till döden för hädelse mot Islam, har nu blivit frigiven, Tack Jesus!!!

Svara -   - 31/10-18 11:33 -


David Ström

Man kan ju se att länder som förr ansågs kristna i Europa nu föraktar sitt ursprung och sin religiösa hemvist. Varför ödmjukar de sig inför de lättkränkta? När jag var barn så bröt de upp plattorna i centrum av mitt bostadsområde och ställde upp en stor Julgran cirka tio meter hög. Nu är ju Julen ett spektakel som man kan ha åsikter om. Det är bara ett fåtal som läser julevangeliet på julafton. Men i alla fall. Det är en tradition i den kristna världen att fira jul. Man kan bara frågande förundra sig över att så många nationer i västvärlden är så undfallande mot Islam, denna invasiva religion. Det blir lätt retorik, men det är inte meningen. Jesus säger vill någon ha din skjorta. Ni har hört att det blev sagt: Öga för öga och tand för tand. Men jag säger er: värj er inte mot det onda. Nej, om någon slår dig på högra kinden, så vänd också den andra mot honom. Om någon vill processa med dig för att få din skjorta, så ge honom din mantel också. Om någon vill tvinga dig att följa med en mil i hans tjänst, så gå två mil med honom. Ge åt den som ber dig, och vänd inte ryggen åt den som vill låna av dig. ""Alltså om någon vill ha något av dig, särskilt en behövande så bör man inte se åt sidan. Men Islam vill inte bara ha skjortan. Han vill ha ditt liv och din stjäl samt ta över landet du bor i, och Jesus och kristna är motståndare som anses orena men duger som slavar. Det står någonstans i krönikeboken att att Israel är på väg att anfallas av ett stort och mäktigt folk och att de blir förskräckta eftersom de inser att de är chanslösa mot den överlägsna fienden. De fastar och ber Gud om hjälp. De går och möter den anfallande hären men längst fram mot fronten har de Guds tjänare som sjunger lovsång. Israel klarade sig den gången. men hur gick det till?

Svara -   - 31/10-18 15:46 -


Erik S

Angående politik/politiker och det kaos som råder i landet om regeringsfrågan-eller om det är ett medvetet kaos-så framhålls Annie Lööf som en trolig statsminister. Hon har ju själv sagt att det nu är dags för Sverige att få sin första kvinnliga statsminister. Vi ligger långt efter, enligt Lööf, andra länder har haft kvinnliga i många år.

Det kan man kanske hålla med om. Men däremot är Lööf inte själv nåt alternativ. Efter alla dom märkliga uttalanden hon gjort, så får man nog dra öronen åt sig. Hon verkar vara en fara för det här landet, på riktigt alltså.

Ska vi ha en kvinnlig statsminister, så är väl Ebba Bush-Thor ett mer lämpligt namn. Hon är duktig, sympatisk och trevlig. Tyvärr får man inte det intrycket av Lööf. Lööf verkar vara en maktgalen karriärpolitiker som glömt bort det "mänskliga" i politiken-hon ska regera, kosta vad det kosta vill. Hon kan nog trampa på vem som helst, bara hon får sin vilja igenom. Såna statsministrar klarar vi oss utan. (vi har ju haft 2 st nu i rad och det får räcka med det)

Ska vi ha en kvinnlig, så föredrar jag E. Bush-Thor, hon ligger "hästlängder" före Lööf.

Svara -   - 31/10-18 16:28 -


Erik S

Ursäkta, nu skriver jag igen, men det är både viktigt och hemskt. Apropå att många kristna mördas för sin tros skull-1 var 5:e minut!

Europadomstolen för mänskliga rättigheter -och den domstolen har jurisdiktion över 47 europeiska länder, och vars beslut är juridiskt bindande för alla 28 medlemsländer i EU-har nu legitimerat en lag med syfte att bevara "den religiösa freden" i Europa!

Vad innebär då detta? Jo, att europeiska stater kan minska yttrandefriheten om man anser att någon yttrat sig "nedsättande" om muslimer! Alltså, kritik mot Muhammed, islams grundare utgör hets mot folkgrupp och hat och skyddas därför inte av yttrandefriheten!

Ett specifikt fall handlar om en österrikisk kvinna, Elisabeth Sabadich-Wolf.

Det är alltså viktigare att muslimer inte känner sig kränkta, än att du/vi får säga vad vi tycker! Detta är skrämmande och skickar hemska signaler till oss alla. Vi måste alltså väga våra ord noga, så vi inte kränker islam på något sätt. Det kan stå oss dyrt. Men att muslimer kränker kristna, det är inte aktuellt att ta upp, tydligen.

Fler och fler tecken visar på att vi är på väg mot tidens slut. Och att vi kristna kommer att utsättas för hårdare och hårdare tryck. Läste också i går, att fler och fler gamla missionshus, bönehus och kyrkor köps upp av muslimer, som gör om dom till moskéer! Kära syskon, vi behöver verkligen bedja och förbereda oss på tuffare tider.

MVH

Svara -   - 31/10-18 16:54 -


Lasse

Svar till Erik S.

En dag ska min Herre och skapare 💖 krossa allt vad islam pride onden 😈 ja precis allt som är ondska, när Han kommer så ska rättvisan segra💝 Jesus vår kung är segraren Amen

Svara -   - 31/10-18 17:45 -


Helge

Gud välsigne dig Christer för allt ditt fina arbete här på sidan. Du kommer bli rikligt belönad i himmelen.

Svara -   - 31/10-18 18:09 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Platt jord är obibliskt

Platt jord är obibliskt

Läser man Bibeln så ser man tydligt att jorden är rund. Om jorden inte är rund då skulle Jesus ha tagit grundligt miste då han säger att att det både är dag och natt på jorden när han hämtar hem alla de frälsta till himlen.

3

Läs allt!


Ny DVD! Frågor och svar om den yttersta tiden och dess händelser

Av Holger Nilsson 

Ny DVD! Frågor och svar om den yttersta tiden

Du har nu möjlighet att ta del av denna nya DVD om den yttersta tidens händelser.

5

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


FN önskar en global regering inom 12 år

Av Mikael Walfridsson 

Agenda 2030 - FN önskar en global regering inom 12 år

Wolfgang Ishinger: ”Vi lever i en tid där den internationella världsordningen kollapsar just nu. I detta vakuum prövar alla för att se hur långt de kan gå. Det finns ett behov av en global regering.”

25

Läs allt!


Profetisk video: Jag var sjuk och i fängelse men ni besökte mig inte

Då jag sitter och pratar i min livesändning börjar jag plötsligt talar om sånt som jag inte hade en tanke på innan. Jag tror att detta är ett budskap från Gud till oss idag.

0

Läs allt!


Be den här bönen om du vill ta emot Jesus och bli frälst

Be den här bönen om du vill ta emot Jesus och bli frälst.

1

Läs allt!


Dagen intervjuade Christer Åberg om konspirationsteorier

Dagen intervjuade Christer Åberg om konspirationsteorier

Tidningen Dagen. 

Tidningen Dagen har genom Jonatan Sverker intervjuat mig och flera andra om konspirationsteorier och gjort en gedigen sex sidor lång genomarbetad artikel.

16

Läs allt!


Denne man är farlig, ofrälst och falsk profet


Påve Franciskus.

104

Läs allt!


Den första uppståndelsen

Christer Åberg och Reine Jonsson talar talar om den första uppståndelsen i Nässjö närradio.

1

Läs allt!


Den Falske Profeten - Mikael Walfridsson

Varg i fårakläder.

Upp 12:18 – Och draken stod på sanden vid havet.

10

Läs allt!


Den 9 november är årsdagen av Kristallnatten

Den 9 november är årsdagen av Kristallnatten

Den 9 november är det årsdagen av Kristallnatten då Förintelsen av judarna började i Nazityskland 1938.

7

Läs allt!


Dante, 12 år, med Downs syndrom har ett människovärde

Dante, 12 år, med Downs syndrom har ett människovärde

Bild: Expressen. 

Tusentals människor letar efter den 12-årige pojken Dante som har Downs syndrom och som är förvunnen. Detta visar att han har ett stort människovärde!

15

Läs allt!


Är det Bildas uppgift att stå bakom danskurser och yoga?

Av Holger Nilsson 

Är det Bildas uppgift att stå bakom danskurser och kurser i yoga?

Angående Bilda så är deras egen presentation så här: ”Studieförbundet Bilda för kyrka och samhälle, med kortformen Bilda, tidigare med namnet Frikyrkliga studieförbundet, är ett av Sveriges tio studieförbund.”

42

Läs allt!


Dopet i Apostlagärningarna - Del 2

Christer Åberg undervisar om alla bibelställen om dopet i Apostlagärningarna. Del 2.

0

Läs allt!


Dopet i Apostlagärningarna

Christer Åberg undervisar om alla bibelställen om dopet i Apostlagärningarna. Del 1.

0

Läs allt!


16 bibelord om att ta emot Jesus för att bli frälst

Ta emot Jesus

Här listar jag flera bibelord som alla handlar om att ta emot Jesus. Det finns fler bibelord om detta som jag inte har med här. Och alla dessa bibelverser visar att man ska ta emot Jesus!

0

Läs allt!


Bilder från min barndom - Christer Åberg

Fantastiska bilder på Christer Åberg som barn! 

Christer Åberg fotar en ko

Här fotograferar jag en ko med en lådkamera på bondgården jag växte upp. Jag är klädd i trätofflor och i andra konstiga kläder.

7

Läs allt!


7 skillnader mellan Jesus och Muhammed

Islams profet Mohammed, påstod sig predika samma budskap som Jesus. Men här har vi sju skillnader som visar att det inte stämmer! 

7

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Tommy Dahlman intervjuar Christer Åberg i Kanal 10

Tommy Dahlman intervjuar Christer Åberg i Kanal 10 om hans frus och lille sons död två dagar innan julafton för snart tio år sedan.

2

Läs allt!


Fortfarande i lager: Christer Åbergs starka bok Den längsta natten

Den längsta natten - 150 kronor

Natten till den 22 december, den natt med flest mörkertimmar 2008, genomlider Christer Åberg Den längsta natten i sitt liv, då han på ett mycket traumatiskt och oväntat sätt mister halva sin familj.

1

Läs allt!


Extra: Christer Åbergs bok fortfarande i lager

Upprop för Christer Åbergs bok Den längsta natten. Och du kan även ge ditt stöd till bloggsajten Apg29.nu.

0

Läs allt!


Koranen räcker ej för översättare måste använda Bibeln för att stödja Profeten Muhammed

Läsarmejl av nils

Blir upprörd när jag ser hur Islam inte kan klara sig med sin egen Koranen, utan måste blanda in Bibeln, vår Heliga skrift för att försvara sin falska lära! Här följer några exempel.

3

Läs allt!


Rikedom kommer på skam då det verkligen gäller

Läsarmejl av David B 

7

Läs allt!


Christer Åberg friar till Siri

Här friar jag till Siri i direktsändning. Lyssna på svaret!

3

Läs allt!


Koranen inleds med 666

/bild2.php?w=644&h=75&src=img/1446942922-666.jpg

"Bismillah" är Koranens inledningsord och betyder på arabiska "I Allahs namn", men på grekiska betyder det 666.

15

Läs allt!


Församlingar firar Halloween med zombier och dansande skelett

Av Mikael Walfridsson 

Halloween i kyrkan

Halloween är en helt igenom en ockult och mörk tradition, som ingenting har med Herren att göra. Bilden är från en församling i USA, som otroligt nog väljer att dra in Halloween-temat i församlingen.

24

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 46, måndag 12 november 2018 kl. 23:02

Jesus söker: Konrad, Kurt!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Porrsurfare - jag?

Christer Åberg har fått utpressningsmejl över att han skulle ha porrsurfat. 

19

Läs allt!


Senaste kommentarer


Den oönskade - Del sexton

Christer Åberg tio år

Jag har tidigare berättat att jag inte visste speciellt så mycket om min bakgrund. Vilka mina föräldrar är och vilken bakgrund de har känner jag inte till. Då jag en gång fick träffa min mamma berättade hon lite hastigt, som vid förbifarten, att mina morföräldrar skulle ha varit med i Missionskyrkan, men det verkar som att de i ett senare skede skulle ha gått ur. 

5

Läs allt!


En räddare i nöden - Theo och hans vänner

Farorna lurar överallt och Luther och Benny hamnar i verklig knipa, både på land och under vatten. Theo fiskar upp skolådans Bibelteater och berättar om den enda vägen som kan rädda oss.

0

Läs allt!


Två falska påståenden som Koranen och islam bygger sin tro på

Läsarmejl av nils

Islam gör anspråk att de härstammar från Abraham genom Ismael, och att Muhammed likt Abraham erkänner att det finns bara En Gud, Allah!

3

Läs allt!


Homofober är mindre intelligenta påstår forskning

Homofober mindre iq

Bild: Nyheter24. 

Nyheter24 intelligensbefriar folk som är emot homosexualitet då de påstår att de är mindre intelligenta än andra människor. 

12

Läs allt!


En kristen mördas var 5:e minut - Nyheter med Christer Åberg

Christer Åberg läser nyheter från olika tidningar och kommenterar kort. Dessutom visar han en film från Riksdagen om förföljda kristna. 

6

Läs allt!


Har Galaterbrevets magna charta någon tillämpning på oss i dag?

Läsarmejl av nils

Det är lätt att avfärda dess budskap som gällande enbart den Judekristna församlingen, ett Helt Nytt förbund skulle ersätta Lagens och Gärningarnas förbund, ett Andens förbund.

7

Läs allt!


Gulfstaten Oman erkänner Israel

Av Mikael Walfridsson 

Gulfstaten Oman erkänner Israel

Det fortsätter att komma högintressanta nyheter som gäller Israel och det kommande fredsförbundet, och det ska självklart ha plats när det gäller tidstecken som pekar på Jesu återkomst.

11

Läs allt!


Ateisten som kom på skam

Av Holger Nilsson

Resan som fortsatte - Simon Ådahl

Läs den fascinerade händelsen om då ateisten och hans förnekelse kom på skam.

1

Läs allt!


Unika dopfilmer

Unika dopfilmer - Studio Apg29 med Christer Åberg. Christer Åberg talar om dopet och visar fantastiska dopfilmer.

2

Läs allt!


Annie Lööf får vänta

Annie Lööf får vänta

Bild: Aftonbladet. 

Andreas Norlén vill nu ta en mera aktiv roll i regeringsbildningen och ska undersöka fyra regeringsalternativ. Så uppgiften går i nuläget inte till centerpartieldaren Annie Lööf som det har spekulerats om.

8

Läs allt!


Stefan Löfven har misslyckats att bilda regering

Stefan Löfven har misslyckats att bilda regering

Bild: Aftonbladet. 

Stefan Löfven har misslyckats bilda regering. Går uppdraget nu till centerledaren Annie Lööf?

8

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 451 354 032 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 007 bloggartiklar, 91 547 kommentarer och 59 753 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp