529 online! | Sidvisningar idag: 97 612 | Igår: 178 464 |

www.apg29.nu


Live Apg29 | Biblar | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Christer Åberg | Sök | Kontakt

En kristen mördas var 5:e minut - Nyheter med Christer Åberg

Christer Åberg läser nyheter från olika tidningar och kommenterar kort. Dessutom visar han en film från Riksdagen om förföljda kristna. 

Supertisdag hos talmannen • Fyra alternativ – Lööf är med i alla gruppsamtal

En "supertisdag" väntar hos talman Andreas Norlén med fyra regeringsalternativ som tvingas till förhandlingsbordet med ett tydligt mål:

Hitta ett förslag på statsminister som det ska bli omröstning om i riksdagen.

Annie Lööf spelar en nyckelroll under dagen - hon är med i alla samtal och meddelade sitt huvudspår på väg in:

– En alliansregering, säger C-ledaren när hon anländer till dagens möten.

Källa: 


I dag lanserar Google sin utmanare till Swish

Swish har rönt stora framgångar i Sverige.

Nu lanserar teknikjätten Google utmanaren Pay – men hittills är bara en svensk storbank med på tåget, rapporterar SvD.

Däremot kommer Danske Banks kunder i Norden att få tillgång till Google Pay redan före årsskiftet.

Källa:


Belgisk julmarknad byter namn till ‘vintermarknad’ för att inte kränka religiösa minoriteter

Även den traditionella julbelysningen i Brygge ska ersättas med mer neutrala vinterljus. Varken stadens invånare eller politiker är särskilt förtjusta i beslutet.

– Vi får inte tala om julmarknaden, utan bara om en vintermarknad. Detta är inte bara ett totalt galet beslut, det går också emot vilka vi är, säger Pol Van Den Driessche från det lokala oppositionspartiet N-VA.

Invånare kopplar beslutet till islam och påpekar att de belgiska normerna och värderingarna eroderar, kulturen försvinner och traditionerna byter namn – men samtidigt måste de respektera ramadan och andra importerade högtider.

Även på andra håll i Belgien, som Bryssel och Antwerpen, har man gjort samma förändringar.

Källa:


SD - Alexander Christiansson om förföljelse och förtryck

“Sverige måste bidra till ett mer generöst bistånd exempelvis till de kristna grupper som nu vill återvända och bygga upp ett liv på Nineveslätten i Irak. Det är nu på tiden att Sverige på allvar höjer rösten för de förföljda kristna i världen och även andra förföljda minoriteter. Min talartid är nästan fem minuter, och den har nu passerat. På den tiden har ytterligare en person dött på grund av sin tro.”

Alexander Christiansson, ny riksdagsledamot för Sverigedemokraterna, manar till större politiskt fokus på det faktum att kristna runt om i världen förföljs och förtrycks, och att antalet kristna som mördas på grund av sin tro uppgår till drygt hundra tusen människor per år.

Källa:


Prenumerera på kanalen:
https://www.youtube.com/user/apg29nu?sub_confirmation=1

Apg29.nu är en evangeliserande bloggsajt, unik av sitt slag, som drivs av evangelisten Christer Åberg.

Info om Christer Åberg.


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg tisdag 30 oktober 2018 12:34 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

STÖD APG29: Swisha: 070 935 66 96 • Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 • Paypal: https://www.paypal.me/apg29/


6 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Calle

Glädjande nyheter den kristna kvinna Asia Bibi i Pakistan som suttit fängslad sedan 2009 och dömts till döden för hädelse mot Islam, har nu blivit frigiven, Tack Jesus!!!

Svara -   - 31/10-18 11:33 -


David Ström

Man kan ju se att länder som förr ansågs kristna i Europa nu föraktar sitt ursprung och sin religiösa hemvist. Varför ödmjukar de sig inför de lättkränkta? När jag var barn så bröt de upp plattorna i centrum av mitt bostadsområde och ställde upp en stor Julgran cirka tio meter hög. Nu är ju Julen ett spektakel som man kan ha åsikter om. Det är bara ett fåtal som läser julevangeliet på julafton. Men i alla fall. Det är en tradition i den kristna världen att fira jul. Man kan bara frågande förundra sig över att så många nationer i västvärlden är så undfallande mot Islam, denna invasiva religion. Det blir lätt retorik, men det är inte meningen. Jesus säger vill någon ha din skjorta. Ni har hört att det blev sagt: Öga för öga och tand för tand. Men jag säger er: värj er inte mot det onda. Nej, om någon slår dig på högra kinden, så vänd också den andra mot honom. Om någon vill processa med dig för att få din skjorta, så ge honom din mantel också. Om någon vill tvinga dig att följa med en mil i hans tjänst, så gå två mil med honom. Ge åt den som ber dig, och vänd inte ryggen åt den som vill låna av dig. ""Alltså om någon vill ha något av dig, särskilt en behövande så bör man inte se åt sidan. Men Islam vill inte bara ha skjortan. Han vill ha ditt liv och din stjäl samt ta över landet du bor i, och Jesus och kristna är motståndare som anses orena men duger som slavar. Det står någonstans i krönikeboken att att Israel är på väg att anfallas av ett stort och mäktigt folk och att de blir förskräckta eftersom de inser att de är chanslösa mot den överlägsna fienden. De fastar och ber Gud om hjälp. De går och möter den anfallande hären men längst fram mot fronten har de Guds tjänare som sjunger lovsång. Israel klarade sig den gången. men hur gick det till?

Svara -   - 31/10-18 15:46 -


Erik S

Angående politik/politiker och det kaos som råder i landet om regeringsfrågan-eller om det är ett medvetet kaos-så framhålls Annie Lööf som en trolig statsminister. Hon har ju själv sagt att det nu är dags för Sverige att få sin första kvinnliga statsminister. Vi ligger långt efter, enligt Lööf, andra länder har haft kvinnliga i många år.

Det kan man kanske hålla med om. Men däremot är Lööf inte själv nåt alternativ. Efter alla dom märkliga uttalanden hon gjort, så får man nog dra öronen åt sig. Hon verkar vara en fara för det här landet, på riktigt alltså.

Ska vi ha en kvinnlig statsminister, så är väl Ebba Bush-Thor ett mer lämpligt namn. Hon är duktig, sympatisk och trevlig. Tyvärr får man inte det intrycket av Lööf. Lööf verkar vara en maktgalen karriärpolitiker som glömt bort det "mänskliga" i politiken-hon ska regera, kosta vad det kosta vill. Hon kan nog trampa på vem som helst, bara hon får sin vilja igenom. Såna statsministrar klarar vi oss utan. (vi har ju haft 2 st nu i rad och det får räcka med det)

Ska vi ha en kvinnlig, så föredrar jag E. Bush-Thor, hon ligger "hästlängder" före Lööf.

Svara -   - 31/10-18 16:28 -


Erik S

Ursäkta, nu skriver jag igen, men det är både viktigt och hemskt. Apropå att många kristna mördas för sin tros skull-1 var 5:e minut!

Europadomstolen för mänskliga rättigheter -och den domstolen har jurisdiktion över 47 europeiska länder, och vars beslut är juridiskt bindande för alla 28 medlemsländer i EU-har nu legitimerat en lag med syfte att bevara "den religiösa freden" i Europa!

Vad innebär då detta? Jo, att europeiska stater kan minska yttrandefriheten om man anser att någon yttrat sig "nedsättande" om muslimer! Alltså, kritik mot Muhammed, islams grundare utgör hets mot folkgrupp och hat och skyddas därför inte av yttrandefriheten!

Ett specifikt fall handlar om en österrikisk kvinna, Elisabeth Sabadich-Wolf.

Det är alltså viktigare att muslimer inte känner sig kränkta, än att du/vi får säga vad vi tycker! Detta är skrämmande och skickar hemska signaler till oss alla. Vi måste alltså väga våra ord noga, så vi inte kränker islam på något sätt. Det kan stå oss dyrt. Men att muslimer kränker kristna, det är inte aktuellt att ta upp, tydligen.

Fler och fler tecken visar på att vi är på väg mot tidens slut. Och att vi kristna kommer att utsättas för hårdare och hårdare tryck. Läste också i går, att fler och fler gamla missionshus, bönehus och kyrkor köps upp av muslimer, som gör om dom till moskéer! Kära syskon, vi behöver verkligen bedja och förbereda oss på tuffare tider.

MVH

Svara -   - 31/10-18 16:54 -


Lasse

Svar till Erik S.

En dag ska min Herre och skapare 💖 krossa allt vad islam pride onden 😈 ja precis allt som är ondska, när Han kommer så ska rättvisan segra💝 Jesus vår kung är segraren Amen

Svara -   - 31/10-18 17:45 -


Helge

Gud välsigne dig Christer för allt ditt fina arbete här på sidan. Du kommer bli rikligt belönad i himmelen.

Svara -   - 31/10-18 18:09 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Den oönskade - Del 18

Christer Åberg Den oönskade

Den 18:e delen av min följetong om min barndom. Vi har kommit fram till högstadiet då jag började i sjunde klass. Den här delen kommer att överraska dig, vilket det också gjorde för mig då det hände.

1

Läs allt!


Migrationsverket ställer fel frågor för att avgöra om man är kristen

test2

De flesta av Migrationsverkets 12 frågor är helt omöjliga att svara på och dessutom helt meningslösa när det i själva verket bara behövs en fråga för att avgöra om någon är kristen eller ej.

27

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 3

Christer Åberg berättar om sin tro. Del 3.

0

Läs allt!


New Age banar väg för Antikrist

New Age banar väg för Antikrist

Av Holger Nilsson  Under 1980-talet har vi mer och mer stött på uttrycket ”New Age”. Fortfarande så står dock många frågande inför vad New Age är för något, detta trots att miljontals världen över har blivit berörda, påverkade och indragna i denna strömning som nu sveper fram. 

40

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

21

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 2

Christer Åberg berättar om sin tro. Del 2.

1

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 3

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. Del 3 av 10.

7

Läs allt!


Kommer den som bytt kön till himlen?

Transsexuell

Kommer de människor till himlen som har bytt kön genom operation?

8

Läs allt!


Jesu trovärdighet bevisad genom hans uppfyllda förutsägelser!

Läsarmejl av nils Avgörande för den sanningshalt ett budskap innehåller, är dess talesmans Trovärdighet. Då Bibeln talar om Gud och människans eviga tillvaro, om Himlen och Helvetet måste dess upphovsman tålas att granskas.

6

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 1

I den här videon berättar jag vad jag tror på. Detta är den första videon av flera delar.

1

Läs allt!


Kristna förföljs mer än någonsin

Open Doors World Watch List 2019

Bild: Open Doors. 

Open Doors årliga World Watch List om förföljda kristna visar att 2019 är värsta året hittills. Det är i särklass svåraste året sedan mätningarna startade.

20

Läs allt!


Syndares vän?

Vänner

Läsarmejl av David Billström Jesu är vår främsta förebild på att nå ut till människor som inte är troende. När Jesus vandrade på jorden så visste han vad som rörde sig inom människor som kom till honom. Han är densamme idag.

2

Läs allt!


En korsfäst McJesus på museum i Israel

Korsfäst McJesus

Bild: SVT. 

Protester i Israel mot Jani Leinonens "konstverk" McJesus som föreställer en korsfäst Ronald McDonald.

6

Läs allt!


Bered dig att möta Gud - Mannen som dödade Guds röst - Del 7

Romare

Av Hans Jansson, Uppsala 

”Vi vill leva, vi vill leva!” Jag minns ännu hur jag greps av en gränslös panikångest då jag hörde den obevekliga dödsdomen upprepas gång på gång.

0

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 2

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 2 av 10.

3

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Den oönskade - Del 17

Christer Åberg hälsar

Nu fortsätter jag med min omskakande och uppskattade följetong från min barndom. Berättelsen kommer öka sin intensitet och bli ännu mer dramatisk. Några mycket spännande och gripande avsnitt ligger nu framför.

0

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


En tigande Jesus - Mannen som dödade Guds röst - Del 6

Romersk soldat

HANS JANSSON, Uppsala Herodes Antipas möter oss igen i den bibliska historien. Denna gång står han inför Jesus. Det hade då gått tre år sedan Johannes döparens halshuggning.

2

Läs allt!


Lögnen, falskheten och sveket

Lögnen av Annie Lööf

82

Läs allt!


Ondskans list - Mannen som dödade Guds röst - Del 5

Soldat

Av Hans Jansson, Uppsala Det vilar något ”listigt” och ondskefullt över Herodias agerande i det sammanhang vi beskriver. Det för mina tankar till vad som står i första Moseboken.

5

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 04, tisdag 22 januari 2019 kl. 16:34

Jesus söker: Vincent, Viktor!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Skapade till man och kvinna

Vad Gud har sammanfogat av Egon Mellin

Av Egon Melin Redan i skapelsen hade Gud bestämt, att det skulle råda könsskillnad i människosläktet. Därför heter det: ”Till man och till kvinna skapade han dem."

8

Läs allt!


Christer Åberg sjunger: Vem är Kungen i djungeln?

Måste bara ses! Christer Åberg sjunger och spelar ukulele sången: Vem är Kungen i djungeln? 

3

Läs allt!


Tio år sedan min fru Marie och vår son Joel dog

För tio år sedan den 21 december dog min fru strax innan klockan 12 på natten och vår nyförlöste son Joel dog sedan halvfemtiden på morgonen den 22 december.

2

Läs allt!


Senaste kommentarer


Demoraliseringens gift

Läsarmejl av David Billström När man gör allt detta blir ett samhälle demoraliserat. Och ett demoraliserat samhälle är svagt. För människor har fullt upp med sina egna problem.

4

Läs allt!


Mannen som dödade Guds röst - Del 4: Guds röst

Av Hans Jansson, Uppsala Johannes döparen var Guds röst till i första hand judafolket, men också till den enskilde Herodes Antipas. Han sade ju också om sig själv: ”Jag är rösten som ropar i öknen”.

0

Läs allt!


Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Av Mikael Walfridsson Det här är en chockerande lista, som delades på organisationen ”United with Israel” hemsida. Den beskriver några av dom värsta antisemitiska och antiisraeliska handlingar, som det judiska folket upplevde i 2018. Det var ett år, där antisemitismen visade sitt värsta ansikte.

39

Läs allt!


Kristinebergs-profetian stämmer med vår tid

- En profetia om den sista tiden!

Den gamla profetian från 1800-talet talar om att Jesus skall visa sig i ett berg i Sverige i den sista tiden och sedan på berget så att alla kan se!

13

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 1

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 1 av 10.

3

Läs allt!


”Gud välsigne abort och Förenta staterna i Amerika”

Läsarmejl av nils 

Abort - Mamma

En kvinna hade nu ett program Netflix Airs där hon hyllar abort, och avslutar med orden: "Gud välsigne Abort och Förenta staterna i Amerika", och sjunger och dansar till det.

38

Läs allt!


I helvetet plågas syndarna

Om du går till helvetet, kommer du plågas. Det är vad helvetet är till för. Precis som den rike mannen i Lukas 16, kommer du att plågas i lågor.  Alla syndare går till helvetet, och de går dit för att plågas.

103

Läs allt!


Nyfödda är redan ett ”ex”

Nyfödda är redan ett ex

Bild: Skärmdump från Facebook. 

Invånarna staden New York kan nu ändra sin könstillhörighet utan läkarintyg. Dessutom kan de till och med ändra på sina nyfödda barns könstillhörighet.

5

Läs allt!


Om du är född i fel kropp kan du bli född på nytt

Loui Sand

Bild: SVT. 

Louise Nelum Sandamali "Loui" Sand, 26 år, är en svensk handbollsstjärna som nu slutar att spela handboll för att utredas för könsdysfori. 

2

Läs allt!


Christian Bale: Tack Satan för inspirationen

Läsarmejl: Pelle Lind 

Christian Bale: Tack Satan för inspirationen

Bild: Från TV4. 

Pris för bästa manliga huvudroll gick till skådespelaren Christian Bale i filmen Vice, som tackade sin inspirationskälla: Satan.

43

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 464 868 937 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 129 bloggartiklar, 93 315 kommentarer och 61 360 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp