2 283 online! | Sidvisningar idag: 5 082 | Igår: 531 342 |

www.apg29.nu

Annons

Menyn är högst upp till vänster!
Prenumerera gratis på Apg29:s nyhetsmejl:

En ond tunga

Läsarmejl av Svenne 

tunga

Människans tunga är ett ting på både gott och ont. Den kan användas både till välsignelse och till fördärv.

I Jak. 3:5 beskrivs den som en liten lem och framställs också under bilden av en eld. Vi läser ordagrant från versen:

”Så är ock tungan en liten lem och kan likväl berömma sig av stora ting. Betänken huru en liten eld kan antända en stor skog.”

I en annan översättning står det: ”Kom ihåg hur bara en gnista kan sätta den väldigaste skog i brand.” Tungan kan åstadkomma en olycka som kan jämföras med en väldig skogsbrand. I tider av torka är det torrt som fnöske överallt, och börjar det brinna i undervegetationen sprider sig elden upp i själva träden.

Ofta sprider elden sig så fort, att den är svår att hejda. Tungans synder sprider sig också fort, och man har ingen kontroll över de olyckor den kan skapa. Rykten löper snabbt och det finns knappt något som är svårare att döda än ett rykte. Vi läser från vers 6:

”Också tungan är en eld; såsom en värld av orättfärdighet framstår den bland våra lemmar, tungan som befläckar hela kroppen och sätter ’tillvarons hjul’ i brand, likasom den själv är antänd av Gehenna.”

I en annan översättning står det: ”Tungan sitter väl gömd, men från sitt gömställe förorenar den hela kroppen.”

Tungan sätts i brand av helvetet och elden kan inte utsläckas. Onda tungor påverkar alla delar av människolivet och kan fördärva hela kroppen, inte bara människokroppen, utan också församlingskroppen.

Tasslande och sladdrande tungor är förödande för församlingslivet och utgör hinder för väckelse. ”Vad hjärtat är fullt av, det talar ju munnen (Matt. 12:34). Tungan är det redskap med vilket vi formar våra ord. Sedan frambär vi dem från vår mun. Därför ska i domen onyttiga ord bli fällande (Matt. 12:37). De visar vad som bor i en människa.

En del församlingsmedlemmar kan inte styra sina tungor ens under pågående gudstjänst. De pratar och pladdrar och uppträder mycket störande. Ett sådant beteende stör Guds Ande, som vill vara närvarande under mötet.

I vers 7 uppräknas ett flertal djur som kan tämjas ”genom människans natur.” Till och med ormar kan tämjas, men de är fulla av dödande gift. Men tungan kan ingen tämja, vilket måste bero på att den är antänd av helvetet. Giftet som utgår från tungan (vers 8) är i allra högsta grad livsfarligt.


Svenne

Läsarmejl


Skriv ut Bädda in Mejla


Publicerat av Christer Åberg fredag 19 januari 2018 19:12 | #läsarmejl #svenne | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

APG29 NÅR TUSENTALS VARJE DAG!
Gillar du Apg29?
Swisha en peng till: 070 935 66 96


21 kommentarer

Lenny

Bästa Svenne! Du har rätt tungan är lem både av välsignelse men leder i många fall till fördärv. Det finns oändliga bevis på detta tyvärr. Vad hjärtat är fullt av därav talar Munnen (Matt.12;34) det är ju sant.

(En av kardinalsynderna begicks ju med detta redan bland dom första människorna. Jesus blod offrades ju för allt detta på korset. För detta inträffar varje dag, huru livsfarligt kan ett förlupet ord vara, bara ett enda ord kan tända en brand eller orsaka ett outplånligt stigma hos en medmänniska.

En synd som endast Jesus och Gud Fader i sin oändliga nåd kan förlåta oss. Men har vi blivit frälsta då ska vi leva genom lagen i våra hjärtan. För då befäster vi den. Då har vi blivit rättfärdiga genom tro. Oberoende av lag gärningar. Se (Rom 3:21-31)

Vad vi talar om här är ju vad som sker när man inte lever efter Guds vilja. Ingen kan vi anklaga, vi alla har eller haft del i denna synd.

Den som är utan synd kasta första stenen.

Svara -   - 19/1-18 20:44 -


Harriet Bouvin

Varför illustreras i så fall en tunga som tillhör en katt och inte en människa?

Svara -   - 19/1-18 22:03 -


Tomas N

Så väldigt sant. Vi kan tala liv eller död in i människors liv. Visserligen går rn del för långt so "I decree and declare" ,men det är Guds design. På samma sätt som Gud skapade genom ordet och Jesus är ordet,så har vår stor betydelse.

Det gäller även det skrivna ordet.

Ett vänligt ord kan betyda så mycket och ett elakt ord förstör mera än vad den oförsiktige hade tänkt. Och dessa effekter gäller även de som kanske tror att de är av segt virke och med skinn på näsan,för budskapet går in ändå och det finns en andlig auktoritet och verklighet över det som sägs

Så därför är påminnelsen viktig. Vi behöver ge akt på vad vi säger och skriver

Svara -   - 19/1-18 23:23 -


Lena Henricson

Bra Svenne att du tar upp detta viktiga ämne. Och det vi skriver här på Apg29 är ju också viktigt. Att vi skriver sådant som bygger upp. Bra att pröva det man tänker skriva inför Gud,innan man skickar iväg det!

Svara -   - 19/1-18 23:34 -


Svenne

Svar till Harriet Bouvin.

Det är Christer som lagt in bilden. Han kanske inte hade någon bild, där en människa räcker ut tungan.

Svara -   - 20/1-18 09:21 -


Peter Hall

För vart fåfängligt ord, som utgår ur människans mun, skall hon i domen göra räkenskap för.

Det här uttalandet kan hänga samman med huruvida en kristen kan stå emot till döds, inför hotet om halshuggning. Om hon uttalar islams trosbekännelse och därmed förnekar den Herre som har köpt henne, då skall hennes verk brännas upp. 1Kor.3:14-15

Svara -   - 20/1-18 14:25 -


Roger T. W.

Den tunga som krossade mig var en kvinnas, min hustrus. Det gjorde hon efter mitt dop. Hon hatade kristendomen och är nu en högbetald genusforskare. Be för henne, ni som kan be med kärlek.

Svara -   - 21/1-18 00:27 -


Peter Hall

Är ni fortfarande gifta, så är din hustru helgad i och genom att du är en troende broder. 1Kor.7:14

Hav förtröstan, Roger. Jag befinner mig i samma sits, med en hustru som inte gärna vill höra mig tala om religion. Nu låter jag mig inte nedslås av detta, eftersom jag har ett hopp till Gud, att han är barmhärtig och vill alla väl. Min hustru är mycket duktig och mig till en välsignad hjälp, så hon förtjänar inte att bli tillintetgjord. Nu är saken den, att hon är fullt nöjd med detta liv, som hon har fått och önskar därför inte evigt liv. Vi får se, vad hon säger den dagen, när hon förstår att även hon skall bli levande. Då tackar hon nog inte nej.

Denna tidsålders Gud (djävulen) har så förblindat människorna, att de inte ser det sanna ljuset från Kristus stråla fram.

Svara -   - 21/1-18 15:46 -


bengt

roger och peter

jag kan be för att era fruar blir frälsta om

ni vill det

Svara -   - 21/1-18 17:54 -


Roger T. W.

Svar till bengt.

Tack, Bengt. Det gäller min första hustru. Äktenskapet gick sönder.

Svara -   - 21/1-18 22:54 -


Peter Hall

Svar till bengt.

Tack för din omtanke, Bengt, men jag begär inte att du skall be för min hustru. Vill du ändå göra det, så står det dig fritt. Kanske hon då blir mer villig att lyssna, om Gud vill.

Ingen kan komma till Sonen om inte Fadern drager honom. Ingen kommer till Fadern utom genom Sonen. (Muslimerna är således grymt bedragna. 2Tess.2:9-10)

Svara -   - 22/1-18 09:28 -


Harriet Bouvin

Svar till Peter Hall.

Frikyrkliga företrädare för den här sajten tror väl inte på ngn förintelse? De tror väl på evig plåga för dem som går förlorade?

För övrigt verkar din hustru vara tacksam för det som hon har fått. Att inte vilja fortsätta att existera, hur får du ihop det med djävulen, menar du?

Svara -   - 27/1-18 00:22 -


Harriet Bouvin

Svar till Svenne.

Jo jag förstår det men det blir väl lite som att illustrera med ett äpple när en artikel handlar om ett päron?

Svara -   - 27/1-18 00:23 -


Harriet Bouvin

Svar till Roger T. W..

Eftersom allt som sker föregås av en orsak,

har du i så fall händelsevis frågat henne om varför hon känner så?

Svara -   - 27/1-18 00:24 -


Leif Boman

Svar till Harriet Bouvin.

Att gå evigt förlorad innebär evig plåga i sig!

Förstår du vad jag menar, att alltid veta att man missade målet?

Givetvis väntar straff för onda gärningar först, men sedan är min tro den att plågan utan Gud i evigheters evighet är tillräckligt illa....Total förintelse för andar och själar, Nej!

Jesu frid...

Svara -   - 27/1-18 06:32 -


Harriet Bouvin

Svar till Leif Boman.

Vad olika personer avser med begreppet förintelse kan missförstås emellanåt.

Att att det nämnda straffet däremot "givetvis" ska uppfattas innebära ett straff för onda gärningar, ja så är det kanske men jag finner inte detta vara särskilt tydligt i Bibeln - eftersom det finns så många åsikter kring den saken.

Svara -   - 27/1-18 16:18 -


Svenne

Svar till Harriet Bouvin.

Ja det var kvinnan som tog av den förbjudna frukten och åt (om det nu var ett äpple eller ett päron) och drog mannen med i fördärvet.

Svara -   - 27/1-18 16:29 -


Leif Boman

Svar till Harriet Bouvin.

Jag tycker ändå det ser ganska tydligt och klart ut!

(Matt 12:36‭-‬37) Men jag säger er att för varje onyttigt ord som människor talar, skall de stå till svars på domens dag. Efter dina ord skall du frias, och efter dina ord skall du fällas."

(Hesekiel 24:14) Jag, Herren , har talat. Det kommer! Jag skall göra det! Jag skall inte släppa efter, inte visa mildhet och inte ångra mig. Efter ditt sätt att leva och efter dina gärningar skall man döma dig, säger Herren, Herren ."

Här är två ställen av massvis som är hur tydliga som helst, jag förstår inte hur man kan missa, eller missförstå detta?

Det är nog så att många bara inte vill se!

Jesu frid...

Svara -   - 27/1-18 23:06 -


Harriet Bouvin

Svar till Svenne.

Ja DET var mitt fel, eller hur? Stackars dig.

Svara -   - 29/1-18 23:26 -


Harriet Bouvin

Svar till Svenne.

Med hänsyn till den smutskastning av kvinnan, som kyrkan genom historien har gjort sig skyldig till, vilket samband kan det ha med, att män ofta föredrar män?

Likväl skulle det aldrig falla mig in, att flera tusen år senare lägga skulden på Svenne.

Svara -   - 29/1-18 23:29 -


Harriet Bouvin

Svar till Leif Boman.

Om du har en önskan att föra en seriös dialog med mig, så redogör då gärna för det som du först gör här men,
undvik samtidigt att ge uttryck för din egen känslomässiga frustration i slutet, därför att den frustrationen är enbart subjektiv o inte på ngt sätt övertygande - i synnerhet inte för personer med erfarenheter från 30 år i pingstkyrkan.
Härefter finns det upprepat i Skriften sådant som är svårt att bortförklara, när där talas om utplåning.
Hur uppfattar du t ex "I dödsriket kan ingen tänka eller känna." ?

Svara -   - 29/1-18 23:36 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Kristna varningssidor leder till avfall

Varning för djupt vatten

Det finns osunda så kallade kristna bloggar och sajter som varnar för villfarelse men som själva leder till avfall.

72

Läs allt!


Muslim mördade fem kristna i Dagestan

Fem kvinnor dödade i skjutning mot rysk kyrka

Bild: samnytt.se. 

En muslimsk gärningsman ropade ”Allahu Akbar” och sköt ihjäl fem människor med jaktgevär när de lämnade en gudstjänst i en rysk-ortodox kyrka  i den muslimska ryska delrepubliken Dagestan.

50

Läs allt!


Film: Den rike mannen och Lasarus

En stark film om den sanna berättelsen av Jesus om den rike mannen som kom till dödsriket (helvetet) medan den fattige Lasarus kom till paradiset.

16

Läs allt!


Synd mot den helige Anden, #metoo och himlen

Christer Åberg berättar om Jesus och sjunger och spelar på sin ukulele många sånger.

0

Läs allt!


Falska bevis mot Christer Pettersson efter Palmemordet

Bevis mot Pettersson förfalskades av polisen

Bild: Expressen. 

Nu framkommer det i en tv-dokumentär att avgörande bevis mot Christer Pettersson för mordet på Olof Palme förfalskades av polisen. 

12

Läs allt!


Varning inför valet 2018 - Lars Enarson

Av Lars Enarson 

Allt står inte väl till. Sverige befinner sig just nu på randen till en avgrund. Om inte en radikal förändring snart äger rum kommer den totalitära, antikristliga diktaturen inom kort att vara ett etablerat faktum i Sverige. 

77

Läs allt!


Annons


Tidstecken – Februari 2018

Av Mikael Walfridsson 

Klockor

Vi närmar oss Jesu återkomst, och den tid av dom som kommer att gå ut över världen. Mitt i allt detta har vi vårt underbara hopp – Jesu dyrbara återkomst. 

2

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 08, onsdag 21 februari 2018 kl. 00:13

Jesus söker: Hilding!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Evolutionsteorin motbevisad

Läsarmejl av JL 

Sanningen om evolutionsteorin

I många år har evolutionsteorin fått stå som en vetenskaplig sanning på hur livet har uppkommit. Ändå går det att peka på många brister i evolutionsteorin. 

19

Läs allt!


Senaste kommentarer


Ryssland anfaller

Ryssland anfaller

Bild: Aftonbladet. 

Både profetior och media och svenska militärer talar om att Ryssland kan anfalla Sverige. Nu har Aftonbladet tagit fram hur många soldater som land för land kan ta fram om Ryssland anfaller Baltikum. 

15

Läs allt!


Koranens Allah är inte Bibelns Gud

Islam - Kristendom

Bibeln säger att Gud har en son medan koranen säger att Allah inte har någon son. Därmed är det bevisat att det är två olika gudar.

37

Läs allt!


AktuelltApg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 374 093 832 sidvisningar på Apg29!

Apg29 har just nu 16 326 bloggartiklar, 79 685 kommentarer och 53 020 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab

TA EMOT JESUS!

↑ Upp