542 online! | Sidvisningar idag: 70 246 | Igår: 167 044 |

www.apg29.nu

gospel-apg29


Live Apg29 | Biblar | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Christer Åberg | Sök | Kontakt

En ond tunga

Läsarmejl av Svenne 

tunga

Människans tunga är ett ting på både gott och ont. Den kan användas både till välsignelse och till fördärv.

I Jak. 3:5 beskrivs den som en liten lem och framställs också under bilden av en eld. Vi läser ordagrant från versen:

”Så är ock tungan en liten lem och kan likväl berömma sig av stora ting. Betänken huru en liten eld kan antända en stor skog.”

I en annan översättning står det: ”Kom ihåg hur bara en gnista kan sätta den väldigaste skog i brand.” Tungan kan åstadkomma en olycka som kan jämföras med en väldig skogsbrand. I tider av torka är det torrt som fnöske överallt, och börjar det brinna i undervegetationen sprider sig elden upp i själva träden.

Ofta sprider elden sig så fort, att den är svår att hejda. Tungans synder sprider sig också fort, och man har ingen kontroll över de olyckor den kan skapa. Rykten löper snabbt och det finns knappt något som är svårare att döda än ett rykte. Vi läser från vers 6:

”Också tungan är en eld; såsom en värld av orättfärdighet framstår den bland våra lemmar, tungan som befläckar hela kroppen och sätter ’tillvarons hjul’ i brand, likasom den själv är antänd av Gehenna.”

I en annan översättning står det: ”Tungan sitter väl gömd, men från sitt gömställe förorenar den hela kroppen.”

Tungan sätts i brand av helvetet och elden kan inte utsläckas. Onda tungor påverkar alla delar av människolivet och kan fördärva hela kroppen, inte bara människokroppen, utan också församlingskroppen.

Tasslande och sladdrande tungor är förödande för församlingslivet och utgör hinder för väckelse. ”Vad hjärtat är fullt av, det talar ju munnen (Matt. 12:34). Tungan är det redskap med vilket vi formar våra ord. Sedan frambär vi dem från vår mun. Därför ska i domen onyttiga ord bli fällande (Matt. 12:37). De visar vad som bor i en människa.

En del församlingsmedlemmar kan inte styra sina tungor ens under pågående gudstjänst. De pratar och pladdrar och uppträder mycket störande. Ett sådant beteende stör Guds Ande, som vill vara närvarande under mötet.

I vers 7 uppräknas ett flertal djur som kan tämjas ”genom människans natur.” Till och med ormar kan tämjas, men de är fulla av dödande gift. Men tungan kan ingen tämja, vilket måste bero på att den är antänd av helvetet. Giftet som utgår från tungan (vers 8) är i allra högsta grad livsfarligt.


Svenne

Läsarmejl


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg fredag 19 januari 2018 19:12 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


21 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Lenny

Bästa Svenne! Du har rätt tungan är lem både av välsignelse men leder i många fall till fördärv. Det finns oändliga bevis på detta tyvärr. Vad hjärtat är fullt av därav talar Munnen (Matt.12;34) det är ju sant.

(En av kardinalsynderna begicks ju med detta redan bland dom första människorna. Jesus blod offrades ju för allt detta på korset. För detta inträffar varje dag, huru livsfarligt kan ett förlupet ord vara, bara ett enda ord kan tända en brand eller orsaka ett outplånligt stigma hos en medmänniska.

En synd som endast Jesus och Gud Fader i sin oändliga nåd kan förlåta oss. Men har vi blivit frälsta då ska vi leva genom lagen i våra hjärtan. För då befäster vi den. Då har vi blivit rättfärdiga genom tro. Oberoende av lag gärningar. Se (Rom 3:21-31)

Vad vi talar om här är ju vad som sker när man inte lever efter Guds vilja. Ingen kan vi anklaga, vi alla har eller haft del i denna synd.

Den som är utan synd kasta första stenen.

Svara -   - 19/1-18 20:44 -


Harriet Bouvin

Varför illustreras i så fall en tunga som tillhör en katt och inte en människa?

Svara -   - 19/1-18 22:03 -


Tomas N

Så väldigt sant. Vi kan tala liv eller död in i människors liv. Visserligen går rn del för långt so "I decree and declare" ,men det är Guds design. På samma sätt som Gud skapade genom ordet och Jesus är ordet,så har vår stor betydelse.

Det gäller även det skrivna ordet.

Ett vänligt ord kan betyda så mycket och ett elakt ord förstör mera än vad den oförsiktige hade tänkt. Och dessa effekter gäller även de som kanske tror att de är av segt virke och med skinn på näsan,för budskapet går in ändå och det finns en andlig auktoritet och verklighet över det som sägs

Så därför är påminnelsen viktig. Vi behöver ge akt på vad vi säger och skriver

Svara -   - 19/1-18 23:23 -


Lena Henricson

Bra Svenne att du tar upp detta viktiga ämne. Och det vi skriver här på Apg29 är ju också viktigt. Att vi skriver sådant som bygger upp. Bra att pröva det man tänker skriva inför Gud,innan man skickar iväg det!

Svara -   - 19/1-18 23:34 -


Svenne

Svar till Harriet Bouvin.

Det är Christer som lagt in bilden. Han kanske inte hade någon bild, där en människa räcker ut tungan.

Svara -   - 20/1-18 09:21 -


Peter Hall

För vart fåfängligt ord, som utgår ur människans mun, skall hon i domen göra räkenskap för.

Det här uttalandet kan hänga samman med huruvida en kristen kan stå emot till döds, inför hotet om halshuggning. Om hon uttalar islams trosbekännelse och därmed förnekar den Herre som har köpt henne, då skall hennes verk brännas upp. 1Kor.3:14-15

Svara -   - 20/1-18 14:25 -


Roger T. W.

Den tunga som krossade mig var en kvinnas, min hustrus. Det gjorde hon efter mitt dop. Hon hatade kristendomen och är nu en högbetald genusforskare. Be för henne, ni som kan be med kärlek.

Svara -   - 21/1-18 00:27 -


Peter Hall

Är ni fortfarande gifta, så är din hustru helgad i och genom att du är en troende broder. 1Kor.7:14

Hav förtröstan, Roger. Jag befinner mig i samma sits, med en hustru som inte gärna vill höra mig tala om religion. Nu låter jag mig inte nedslås av detta, eftersom jag har ett hopp till Gud, att han är barmhärtig och vill alla väl. Min hustru är mycket duktig och mig till en välsignad hjälp, så hon förtjänar inte att bli tillintetgjord. Nu är saken den, att hon är fullt nöjd med detta liv, som hon har fått och önskar därför inte evigt liv. Vi får se, vad hon säger den dagen, när hon förstår att även hon skall bli levande. Då tackar hon nog inte nej.

Denna tidsålders Gud (djävulen) har så förblindat människorna, att de inte ser det sanna ljuset från Kristus stråla fram.

Svara -   - 21/1-18 15:46 -


bengt

roger och peter

jag kan be för att era fruar blir frälsta om

ni vill det

Svara -   - 21/1-18 17:54 -


Roger T. W.

Svar till bengt.

Tack, Bengt. Det gäller min första hustru. Äktenskapet gick sönder.

Svara -   - 21/1-18 22:54 -


Peter Hall

Svar till bengt.

Tack för din omtanke, Bengt, men jag begär inte att du skall be för min hustru. Vill du ändå göra det, så står det dig fritt. Kanske hon då blir mer villig att lyssna, om Gud vill.

Ingen kan komma till Sonen om inte Fadern drager honom. Ingen kommer till Fadern utom genom Sonen. (Muslimerna är således grymt bedragna. 2Tess.2:9-10)

Svara -   - 22/1-18 09:28 -


Harriet Bouvin

Svar till Peter Hall.

Frikyrkliga företrädare för den här sajten tror väl inte på ngn förintelse? De tror väl på evig plåga för dem som går förlorade?

För övrigt verkar din hustru vara tacksam för det som hon har fått. Att inte vilja fortsätta att existera, hur får du ihop det med djävulen, menar du?

Svara -   - 27/1-18 00:22 -


Harriet Bouvin

Svar till Svenne.

Jo jag förstår det men det blir väl lite som att illustrera med ett äpple när en artikel handlar om ett päron?

Svara -   - 27/1-18 00:23 -


Harriet Bouvin

Svar till Roger T. W..

Eftersom allt som sker föregås av en orsak,

har du i så fall händelsevis frågat henne om varför hon känner så?

Svara -   - 27/1-18 00:24 -


Leif Boman

Svar till Harriet Bouvin.

Att gå evigt förlorad innebär evig plåga i sig!

Förstår du vad jag menar, att alltid veta att man missade målet?

Givetvis väntar straff för onda gärningar först, men sedan är min tro den att plågan utan Gud i evigheters evighet är tillräckligt illa....Total förintelse för andar och själar, Nej!

Jesu frid...

Svara -   - 27/1-18 06:32 -


Harriet Bouvin

Svar till Leif Boman.

Vad olika personer avser med begreppet förintelse kan missförstås emellanåt.

Att att det nämnda straffet däremot "givetvis" ska uppfattas innebära ett straff för onda gärningar, ja så är det kanske men jag finner inte detta vara särskilt tydligt i Bibeln - eftersom det finns så många åsikter kring den saken.

Svara -   - 27/1-18 16:18 -


Svenne

Svar till Harriet Bouvin.

Ja det var kvinnan som tog av den förbjudna frukten och åt (om det nu var ett äpple eller ett päron) och drog mannen med i fördärvet.

Svara -   - 27/1-18 16:29 -


Leif Boman

Svar till Harriet Bouvin.

Jag tycker ändå det ser ganska tydligt och klart ut!

(Matt 12:36‭-‬37) Men jag säger er att för varje onyttigt ord som människor talar, skall de stå till svars på domens dag. Efter dina ord skall du frias, och efter dina ord skall du fällas."

(Hesekiel 24:14) Jag, Herren , har talat. Det kommer! Jag skall göra det! Jag skall inte släppa efter, inte visa mildhet och inte ångra mig. Efter ditt sätt att leva och efter dina gärningar skall man döma dig, säger Herren, Herren ."

Här är två ställen av massvis som är hur tydliga som helst, jag förstår inte hur man kan missa, eller missförstå detta?

Det är nog så att många bara inte vill se!

Jesu frid...

Svara -   - 27/1-18 23:06 -


Harriet Bouvin

Svar till Svenne.

Ja DET var mitt fel, eller hur? Stackars dig.

Svara -   - 29/1-18 23:26 -


Harriet Bouvin

Svar till Svenne.

Med hänsyn till den smutskastning av kvinnan, som kyrkan genom historien har gjort sig skyldig till, vilket samband kan det ha med, att män ofta föredrar män?

Likväl skulle det aldrig falla mig in, att flera tusen år senare lägga skulden på Svenne.

Svara -   - 29/1-18 23:29 -


Harriet Bouvin

Svar till Leif Boman.

Om du har en önskan att föra en seriös dialog med mig, så redogör då gärna för det som du först gör här men,
undvik samtidigt att ge uttryck för din egen känslomässiga frustration i slutet, därför att den frustrationen är enbart subjektiv o inte på ngt sätt övertygande - i synnerhet inte för personer med erfarenheter från 30 år i pingstkyrkan.
Härefter finns det upprepat i Skriften sådant som är svårt att bortförklara, när där talas om utplåning.
Hur uppfattar du t ex "I dödsriket kan ingen tänka eller känna." ?

Svara -   - 29/1-18 23:36 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?New Age banar väg för Antikrist

New Age banar väg för Antikrist

Av Holger Nilsson  Under 1980-talet har vi mer och mer stött på uttrycket ”New Age”. Fortfarande så står dock många frågande inför vad New Age är för något, detta trots att miljontals världen över har blivit berörda, påverkade och indragna i denna strömning som nu sveper fram. Vid t ex årsskiftet 1986-87, på nyårsafton, så var det miljontals av människor som gick in i meditation, trancetillstånd och rituella handlingar. Det var ingen tillfällighet att så skedde utan det var en samordnad satsning av New Age-människor över hela världen.

2

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 2

Christer Åberg berättar om sin tro. Del 2.

1

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 3

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. Del 3 av 10.

6

Läs allt!


Kommer den som bytt kön till himlen?

Transsexuell

Kommer de människor till himlen som har bytt kön genom operation?

8

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

21

Läs allt!


Jesu trovärdighet bevisad genom hans uppfyllda förutsägelser!

Läsarmejl av nils Avgörande för den sanningshalt ett budskap innehåller, är dess talesmans Trovärdighet. Då Bibeln talar om Gud och människans eviga tillvaro, om Himlen och Helvetet måste dess upphovsman tålas att granskas.

3

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 1

I den här videon berättar jag vad jag tror på. Detta är den första videon av flera delar.

1

Läs allt!


Kristna förföljs mer än någonsin

Open Doors World Watch List 2019

Bild: Open Doors. 

Open Doors årliga World Watch List om förföljda kristna visar att 2019 är värsta året hittills. Det är i särklass svåraste året sedan mätningarna startade.

20

Läs allt!


Syndares vän?

Vänner

Läsarmejl av David Billström Jesu är vår främsta förebild på att nå ut till människor som inte är troende. När Jesus vandrade på jorden så visste han vad som rörde sig inom människor som kom till honom. Han är densamme idag.

2

Läs allt!


En korsfäst McJesus på museum i Israel

Korsfäst McJesus

Bild: SVT. 

Protester i Israel mot Jani Leinonens "konstverk" McJesus som föreställer en korsfäst Ronald McDonald.

6

Läs allt!


Bered dig att möta Gud - Mannen som dödade Guds röst - Del 7

Romare

Av Hans Jansson, Uppsala 

”Vi vill leva, vi vill leva!” Jag minns ännu hur jag greps av en gränslös panikångest då jag hörde den obevekliga dödsdomen upprepas gång på gång.

0

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 2

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 2 av 10.

3

Läs allt!


Den oönskade - Del 17

Christer Åberg hälsar

Nu fortsätter jag med min omskakande och uppskattade följetong från min barndom. Berättelsen kommer öka sin intensitet och bli ännu mer dramatisk. Några mycket spännande och gripande avsnitt ligger nu framför.

0

Läs allt!


En tigande Jesus - Mannen som dödade Guds röst - Del 6

Romersk soldat

HANS JANSSON, Uppsala Herodes Antipas möter oss igen i den bibliska historien. Denna gång står han inför Jesus. Det hade då gått tre år sedan Johannes döparens halshuggning.

2

Läs allt!


Lögnen, falskheten och sveket

Lögnen av Annie Lööf

75

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Ondskans list - Mannen som dödade Guds röst - Del 5

Soldat

Av Hans Jansson, Uppsala Det vilar något ”listigt” och ondskefullt över Herodias agerande i det sammanhang vi beskriver. Det för mina tankar till vad som står i första Moseboken.

5

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


Skapade till man och kvinna

Vad Gud har sammanfogat av Egon Mellin

Av Egon Melin Redan i skapelsen hade Gud bestämt, att det skulle råda könsskillnad i människosläktet. Därför heter det: ”Till man och till kvinna skapade han dem."

8

Läs allt!


Demoraliseringens gift

Läsarmejl av David Billström När man gör allt detta blir ett samhälle demoraliserat. Och ett demoraliserat samhälle är svagt. För människor har fullt upp med sina egna problem.

4

Läs allt!


Mannen som dödade Guds röst - Del 4: Guds röst

Av Hans Jansson, Uppsala Johannes döparen var Guds röst till i första hand judafolket, men också till den enskilde Herodes Antipas. Han sade ju också om sig själv: ”Jag är rösten som ropar i öknen”.

0

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 03, söndag 20 januari 2019 kl. 09:48

Jesus söker: Fabian, Sebastian!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Av Mikael Walfridsson Det här är en chockerande lista, som delades på organisationen ”United with Israel” hemsida. Den beskriver några av dom värsta antisemitiska och antiisraeliska handlingar, som det judiska folket upplevde i 2018. Det var ett år, där antisemitismen visade sitt värsta ansikte.

39

Läs allt!


Christer Åberg sjunger: Vem är Kungen i djungeln?

Måste bara ses! Christer Åberg sjunger och spelar ukulele sången: Vem är Kungen i djungeln? 

3

Läs allt!


Tio år sedan min fru Marie och vår son Joel dog

För tio år sedan den 21 december dog min fru strax innan klockan 12 på natten och vår nyförlöste son Joel dog sedan halvfemtiden på morgonen den 22 december.

1

Läs allt!


Senaste kommentarer


Kristinebergs-profetian stämmer med vår tid

- En profetia om den sista tiden!

Den gamla profetian från 1800-talet talar om att Jesus skall visa sig i ett berg i Sverige i den sista tiden och sedan på berget så att alla kan se!

13

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 1

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 1 av 10.

3

Läs allt!


”Gud välsigne abort och Förenta staterna i Amerika”

Läsarmejl av nils 

Abort - Mamma

En kvinna hade nu ett program Netflix Airs där hon hyllar abort, och avslutar med orden: "Gud välsigne Abort och Förenta staterna i Amerika", och sjunger och dansar till det.

38

Läs allt!


I helvetet plågas syndarna

Om du går till helvetet, kommer du plågas. Det är vad helvetet är till för. Precis som den rike mannen i Lukas 16, kommer du att plågas i lågor.  Alla syndare går till helvetet, och de går dit för att plågas.

102

Läs allt!


Nyfödda är redan ett ”ex”

Nyfödda är redan ett ex

Bild: Skärmdump från Facebook. 

Invånarna staden New York kan nu ändra sin könstillhörighet utan läkarintyg. Dessutom kan de till och med ändra på sina nyfödda barns könstillhörighet.

5

Läs allt!


Om du är född i fel kropp kan du bli född på nytt

Loui Sand

Bild: SVT. 

Louise Nelum Sandamali "Loui" Sand, 26 år, är en svensk handbollsstjärna som nu slutar att spela handboll för att utredas för könsdysfori. 

2

Läs allt!


Christian Bale: Tack Satan för inspirationen

Läsarmejl: Pelle Lind 

Christian Bale: Tack Satan för inspirationen

Bild: Från TV4. 

Pris för bästa manliga huvudroll gick till skådespelaren Christian Bale i filmen Vice, som tackade sin inspirationskälla: Satan.

43

Läs allt!


Amerika nyheter: Mikrochips inplanteras för valutahantering i Sverige

Läsarmejl av nils 

Microchip

I Stockholm, Sverige väljer 1000-tals att välja Handla med ett litet Micro. Chips, inplanterat under deras skinn.

55

Läs allt!


Den andliga världen i full aktivitet för en enda persons frälsning

Christer Åbergs mycket viktiga budskap om hur värdefullt en enda persons frälsning är.

1

Läs allt!


Det har med islam att göra

Det har med islam att göra

Läsarmejl av Stefan Eliasson På detta sätt rättfärdigar man sina handlingar. Louisa och Maren är inte unika, nyligen hittade man en massgrav med 34 halshuggna kristna i Libyen.

0

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 464 491 554 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 126 bloggartiklar, 93 236 kommentarer och 61 289 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp