155 online! | Sidvisningar idag: 123 908 | Igår: 195 434 |

www.apg29.nu

Annons

En ond tunga

Läsarmejl av Svenne 

tunga

Människans tunga är ett ting på både gott och ont. Den kan användas både till välsignelse och till fördärv.

I Jak. 3:5 beskrivs den som en liten lem och framställs också under bilden av en eld. Vi läser ordagrant från versen:

”Så är ock tungan en liten lem och kan likväl berömma sig av stora ting. Betänken huru en liten eld kan antända en stor skog.”

I en annan översättning står det: ”Kom ihåg hur bara en gnista kan sätta den väldigaste skog i brand.” Tungan kan åstadkomma en olycka som kan jämföras med en väldig skogsbrand. I tider av torka är det torrt som fnöske överallt, och börjar det brinna i undervegetationen sprider sig elden upp i själva träden.

Ofta sprider elden sig så fort, att den är svår att hejda. Tungans synder sprider sig också fort, och man har ingen kontroll över de olyckor den kan skapa. Rykten löper snabbt och det finns knappt något som är svårare att döda än ett rykte. Vi läser från vers 6:

”Också tungan är en eld; såsom en värld av orättfärdighet framstår den bland våra lemmar, tungan som befläckar hela kroppen och sätter ’tillvarons hjul’ i brand, likasom den själv är antänd av Gehenna.”

I en annan översättning står det: ”Tungan sitter väl gömd, men från sitt gömställe förorenar den hela kroppen.”

Tungan sätts i brand av helvetet och elden kan inte utsläckas. Onda tungor påverkar alla delar av människolivet och kan fördärva hela kroppen, inte bara människokroppen, utan också församlingskroppen.

Tasslande och sladdrande tungor är förödande för församlingslivet och utgör hinder för väckelse. ”Vad hjärtat är fullt av, det talar ju munnen (Matt. 12:34). Tungan är det redskap med vilket vi formar våra ord. Sedan frambär vi dem från vår mun. Därför ska i domen onyttiga ord bli fällande (Matt. 12:37). De visar vad som bor i en människa.

En del församlingsmedlemmar kan inte styra sina tungor ens under pågående gudstjänst. De pratar och pladdrar och uppträder mycket störande. Ett sådant beteende stör Guds Ande, som vill vara närvarande under mötet.

I vers 7 uppräknas ett flertal djur som kan tämjas ”genom människans natur.” Till och med ormar kan tämjas, men de är fulla av dödande gift. Men tungan kan ingen tämja, vilket måste bero på att den är antänd av helvetet. Giftet som utgår från tungan (vers 8) är i allra högsta grad livsfarligt.


Svenne

Läsarmejl


submit to reddit
Skriv ut Mejla Skriv läsarmejl

SWISHA: 070 935 66 96 - DÅ STÖDER DU APG29!


Publicerat av Christer Åberg fredag 19 januari 2018 19:12 | #läsarmejl #svenne | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


21 kommentarer

Lenny

Bästa Svenne! Du har rätt tungan är lem både av välsignelse men leder i många fall till fördärv. Det finns oändliga bevis på detta tyvärr. Vad hjärtat är fullt av därav talar Munnen (Matt.12;34) det är ju sant.

(En av kardinalsynderna begicks ju med detta redan bland dom första människorna. Jesus blod offrades ju för allt detta på korset. För detta inträffar varje dag, huru livsfarligt kan ett förlupet ord vara, bara ett enda ord kan tända en brand eller orsaka ett outplånligt stigma hos en medmänniska.

En synd som endast Jesus och Gud Fader i sin oändliga nåd kan förlåta oss. Men har vi blivit frälsta då ska vi leva genom lagen i våra hjärtan. För då befäster vi den. Då har vi blivit rättfärdiga genom tro. Oberoende av lag gärningar. Se (Rom 3:21-31)

Vad vi talar om här är ju vad som sker när man inte lever efter Guds vilja. Ingen kan vi anklaga, vi alla har eller haft del i denna synd.

Den som är utan synd kasta första stenen.

Svara -   - 19/1-18 20:44 -


Harriet Bouvin

Varför illustreras i så fall en tunga som tillhör en katt och inte en människa?

Svara -   - 19/1-18 22:03 -


Tomas N

Så väldigt sant. Vi kan tala liv eller död in i människors liv. Visserligen går rn del för långt so "I decree and declare" ,men det är Guds design. På samma sätt som Gud skapade genom ordet och Jesus är ordet,så har vår stor betydelse.

Det gäller även det skrivna ordet.

Ett vänligt ord kan betyda så mycket och ett elakt ord förstör mera än vad den oförsiktige hade tänkt. Och dessa effekter gäller även de som kanske tror att de är av segt virke och med skinn på näsan,för budskapet går in ändå och det finns en andlig auktoritet och verklighet över det som sägs

Så därför är påminnelsen viktig. Vi behöver ge akt på vad vi säger och skriver

Svara -   - 19/1-18 23:23 -


Lena Henricson

Bra Svenne att du tar upp detta viktiga ämne. Och det vi skriver här på Apg29 är ju också viktigt. Att vi skriver sådant som bygger upp. Bra att pröva det man tänker skriva inför Gud,innan man skickar iväg det!

Svara -   - 19/1-18 23:34 -


Svenne

Svar till Harriet Bouvin.

Det är Christer som lagt in bilden. Han kanske inte hade någon bild, där en människa räcker ut tungan.

Svara -   - 20/1-18 09:21 -


Peter Hall

För vart fåfängligt ord, som utgår ur människans mun, skall hon i domen göra räkenskap för.

Det här uttalandet kan hänga samman med huruvida en kristen kan stå emot till döds, inför hotet om halshuggning. Om hon uttalar islams trosbekännelse och därmed förnekar den Herre som har köpt henne, då skall hennes verk brännas upp. 1Kor.3:14-15

Svara -   - 20/1-18 14:25 -


Roger T. W.

Den tunga som krossade mig var en kvinnas, min hustrus. Det gjorde hon efter mitt dop. Hon hatade kristendomen och är nu en högbetald genusforskare. Be för henne, ni som kan be med kärlek.

Svara -   - 21/1-18 00:27 -


Peter Hall

Är ni fortfarande gifta, så är din hustru helgad i och genom att du är en troende broder. 1Kor.7:14

Hav förtröstan, Roger. Jag befinner mig i samma sits, med en hustru som inte gärna vill höra mig tala om religion. Nu låter jag mig inte nedslås av detta, eftersom jag har ett hopp till Gud, att han är barmhärtig och vill alla väl. Min hustru är mycket duktig och mig till en välsignad hjälp, så hon förtjänar inte att bli tillintetgjord. Nu är saken den, att hon är fullt nöjd med detta liv, som hon har fått och önskar därför inte evigt liv. Vi får se, vad hon säger den dagen, när hon förstår att även hon skall bli levande. Då tackar hon nog inte nej.

Denna tidsålders Gud (djävulen) har så förblindat människorna, att de inte ser det sanna ljuset från Kristus stråla fram.

Svara -   - 21/1-18 15:46 -


bengt

roger och peter

jag kan be för att era fruar blir frälsta om

ni vill det

Svara -   - 21/1-18 17:54 -


Roger T. W.

Svar till bengt.

Tack, Bengt. Det gäller min första hustru. Äktenskapet gick sönder.

Svara -   - 21/1-18 22:54 -


Peter Hall

Svar till bengt.

Tack för din omtanke, Bengt, men jag begär inte att du skall be för min hustru. Vill du ändå göra det, så står det dig fritt. Kanske hon då blir mer villig att lyssna, om Gud vill.

Ingen kan komma till Sonen om inte Fadern drager honom. Ingen kommer till Fadern utom genom Sonen. (Muslimerna är således grymt bedragna. 2Tess.2:9-10)

Svara -   - 22/1-18 09:28 -


Harriet Bouvin

Svar till Peter Hall.

Frikyrkliga företrädare för den här sajten tror väl inte på ngn förintelse? De tror väl på evig plåga för dem som går förlorade?

För övrigt verkar din hustru vara tacksam för det som hon har fått. Att inte vilja fortsätta att existera, hur får du ihop det med djävulen, menar du?

Svara -   - 27/1-18 00:22 -


Harriet Bouvin

Svar till Svenne.

Jo jag förstår det men det blir väl lite som att illustrera med ett äpple när en artikel handlar om ett päron?

Svara -   - 27/1-18 00:23 -


Harriet Bouvin

Svar till Roger T. W..

Eftersom allt som sker föregås av en orsak,

har du i så fall händelsevis frågat henne om varför hon känner så?

Svara -   - 27/1-18 00:24 -


Leif Boman

Svar till Harriet Bouvin.

Att gå evigt förlorad innebär evig plåga i sig!

Förstår du vad jag menar, att alltid veta att man missade målet?

Givetvis väntar straff för onda gärningar först, men sedan är min tro den att plågan utan Gud i evigheters evighet är tillräckligt illa....Total förintelse för andar och själar, Nej!

Jesu frid...

Svara -   - 27/1-18 06:32 -


Harriet Bouvin

Svar till Leif Boman.

Vad olika personer avser med begreppet förintelse kan missförstås emellanåt.

Att att det nämnda straffet däremot "givetvis" ska uppfattas innebära ett straff för onda gärningar, ja så är det kanske men jag finner inte detta vara särskilt tydligt i Bibeln - eftersom det finns så många åsikter kring den saken.

Svara -   - 27/1-18 16:18 -


Svenne

Svar till Harriet Bouvin.

Ja det var kvinnan som tog av den förbjudna frukten och åt (om det nu var ett äpple eller ett päron) och drog mannen med i fördärvet.

Svara -   - 27/1-18 16:29 -


Leif Boman

Svar till Harriet Bouvin.

Jag tycker ändå det ser ganska tydligt och klart ut!

(Matt 12:36‭-‬37) Men jag säger er att för varje onyttigt ord som människor talar, skall de stå till svars på domens dag. Efter dina ord skall du frias, och efter dina ord skall du fällas."

(Hesekiel 24:14) Jag, Herren , har talat. Det kommer! Jag skall göra det! Jag skall inte släppa efter, inte visa mildhet och inte ångra mig. Efter ditt sätt att leva och efter dina gärningar skall man döma dig, säger Herren, Herren ."

Här är två ställen av massvis som är hur tydliga som helst, jag förstår inte hur man kan missa, eller missförstå detta?

Det är nog så att många bara inte vill se!

Jesu frid...

Svara -   - 27/1-18 23:06 -


Harriet Bouvin

Svar till Svenne.

Ja DET var mitt fel, eller hur? Stackars dig.

Svara -   - 29/1-18 23:26 -


Harriet Bouvin

Svar till Svenne.

Med hänsyn till den smutskastning av kvinnan, som kyrkan genom historien har gjort sig skyldig till, vilket samband kan det ha med, att män ofta föredrar män?

Likväl skulle det aldrig falla mig in, att flera tusen år senare lägga skulden på Svenne.

Svara -   - 29/1-18 23:29 -


Harriet Bouvin

Svar till Leif Boman.

Om du har en önskan att föra en seriös dialog med mig, så redogör då gärna för det som du först gör här men,
undvik samtidigt att ge uttryck för din egen känslomässiga frustration i slutet, därför att den frustrationen är enbart subjektiv o inte på ngt sätt övertygande - i synnerhet inte för personer med erfarenheter från 30 år i pingstkyrkan.
Härefter finns det upprepat i Skriften sådant som är svårt att bortförklara, när där talas om utplåning.
Hur uppfattar du t ex "I dödsriket kan ingen tänka eller känna." ?

Svara -   - 29/1-18 23:36 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Christer Åberg intervjuar Karin Hansson Lindgren från Kristna Värdepartiet

Gäst i Apg29! Christer Åberg intervjuar Karin Hansson Lindgren från Kristna Värdepartiet.

16

Läs allt!


Matteus, Markus och Lukas samstämmighet om församlandet

Läsarmejl av nils 

Har vi bortsett från Matteus, Markus och Lukas samstämmighet om församlandet?

7

Läs allt!


Missionärsuppdrag i Filippinerna i september

Läsarmejl av Jörgen Milton 

När jag för sex år sedan första gången besökte Ati-folket Filippinerna kunde jag inte ana den kärlek jag skulle få till dessa människor. 

0

Läs allt!


Gud har skapat människan till att vara människa

Människan är en människa och ingenting annat än en människa

1 Mos 1:27: "Och Gud skapade människan till sin avbild, till Guds avbild skapade han henne, till man och kvinna skapade han dem."

1

Läs allt!


Människa, du är ingen gris!

Kommentar av Katrina 

Människa, du är ingen gris!

Bild: Aftonbladet. 

Människan härstammar från gris, det måste vara sant för det står i Aftonbladet.

3

Läs allt!


En föraning till vedermödan

Av Mikael Walfridsson 

Solur i sanden

När vi talar om födslovåndor, är det egentligen en förberedelse och en varsel till det som uppenbarelseboken förutser. 

5

Läs allt!


Gud har skapat människan, men människan gjorde sig själv till en apa

Människan gjorde sig till apa

35

Läs allt!


Bilbränder, Mr Spock, Runar Sögaard med Jimmie Åkesson på väckelsemöte

Apg29 med Christer Åberg. Bilbränderna, Tionde, Mr Spocks hemliga tecken och Runar Sögaard bjuder in till väckelsemöte med Jimmie Åkesson.

17

Läs allt!


Bolmsöfestivalen 2018 med Lindbergarna

Bolmsöfestivalen 2018

0

Läs allt!


100 bilar brann i flera städer - terrorbrott

Bilbränder i Göteborg

Frölunda torg i Göteborg på måndagskvällen. Bild: Zagros Hama. 

Bilar sattes i brand på flera ställen i Göteborgsområdet, men även i Trollhättan, Lysekil och Falkenberg. Cirka 100 bilar har brunnit i regionen.

83

Läs allt!


Pride bejakar våld, sadism och droger

Hundar i Pride

Pride bejakar våld och sadism, och man uppmanar besökarna: ”Njut av närhet och distans, ömhet och sadism, estetik och dominans.”

21

Läs allt!


Med evig kärlek - Christer Åberg

En mycket viktig video med Christer Åberg där han talar om Guds eviga kärlek och hans förblivande nåd!

4

Läs allt!


Ingvar Harknäs syn om eldsvågen

Läsarmejl av nils 

Vulkan - lava

"Men de himlar och den jord som nu finnas de hava i kraft av samma ord blivit sparade åt eld, och de sparas nu till domens dag då de ogudaktiga människorna skola förgås. " 2 Pet. 3:7.

30

Läs allt!


Varför ska man gifta sig?

Varför aka man gifta sig?

Varför ska man gifta sig? Är det för att kunna ha sex eller finns det något större syfte?

15

Läs allt!


Hund fick paket - var tvungen att skriva under och legitimera sig

En hund fick ett paket från Postnord

Bild:Aftonbladet. 

Hunden Chaya fick ett paket på posten från England. Men för att få ut paketet var hunden själv tvungen att hämta det, legitimera sig och skriva under med sin tass som hade blivit färgad med en stämpeldyna.

30

Läs allt!


Christer Åberg ryter till om Helvetet

Christer Åberg ryter till om Helvetet. Och förklarar även en viktig sak om Himlen.

38

Läs allt!


Annons


Fem uppfyllda profetior som pekar på Jesu tillkommelse

Av Mikael Walfridsson 

Israels flagga

När det gäller ändetiden, så lyser det profetiska ordet klart på den profetiska himlen. När vi ser dessa profetiors uppfyllande, gör det att vi kan känna och förstå tiden, och veta att vi lever i den tid där vi kan förvänta Jesu återkomst och början på Jakobs nöd.

17

Läs allt!


Människa, du är ingen katt!

Katt

För några år sedan såg jag på Aftonbladets webb-tv en ung kvinna som trodde att hon var en katt. 

10

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 33, fredag 17 augusti 2018 kl. 15:39

Jesus söker: Verner, Valter!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Ramadan 2018

Så här många muslimska attentat och mord har det skett hittills under Ramadan 2018.


Vänd inte åter till Sodom

Sodom och Gomorra

Lot blev räddad från syndens stad Sodom då han fördes bort av krigshärar. Men efter att Abram har gripit in och befriat Lot och hans familj och folket så återvände de till syndens stad. Min vän: Du ska inte vända åter till Sodom efter att du har blivit frälst. 

21

Läs allt!


Senaste kommentarer

Leif Boman : Gud har skapat människan, men människan gjorde sig själv till en apa

Lasse: Christer Åberg intervjuar Karin Hansson Lindgren från Kristna Värdepartiet

Alf: Christer Åberg intervjuar Karin Hansson Lindgren från Kristna Värdepartiet

Nils: Matteus, Markus och Lukas samstämmighet om församlandet

Lena Henricson: Christer Åberg intervjuar Karin Hansson Lindgren från Kristna Värdepartiet

Bengt: Christer Åberg intervjuar Karin Hansson Lindgren från Kristna Värdepartiet

Lasse: Christer Åberg intervjuar Karin Hansson Lindgren från Kristna Värdepartiet

Karl Håkan Sandell: Gud har skapat människan, men människan gjorde sig själv till en apa

Karl Håkan Sandell: Gud har skapat människan, men människan gjorde sig själv till en apa

Karl Håkan Sandell: Gud har skapat människan, men människan gjorde sig själv till en apa

Lars Bråmå: Gud har skapat människan, men människan gjorde sig själv till en apa

Jessica: Christer Åberg intervjuar Karin Hansson Lindgren från Kristna Värdepartiet

Karl Håkan Sandell: Matteus, Markus och Lukas samstämmighet om församlandet

Kalle: Christer Åberg intervjuar Karin Hansson Lindgren från Kristna Värdepartiet

Bertil Rosenius: Matteus, Markus och Lukas samstämmighet om församlandet

Bengt: Christer Åberg intervjuar Karin Hansson Lindgren från Kristna Värdepartiet

Bertil Rosenius: Matteus, Markus och Lukas samstämmighet om församlandet

Nils: Matteus, Markus och Lukas samstämmighet om församlandet

Lasse: Christer Åberg intervjuar Karin Hansson Lindgren från Kristna Värdepartiet

Mikael W: Christer Åberg intervjuar Karin Hansson Lindgren från Kristna Värdepartiet


Dödsskjutningar i Sverige

Dödsskjutningar i Sverige

Hittade den här statistiken på Facebook om antal dödsskjutningar i Sverige från 2006 till 2017. Det har ökats drastiskt!

24

Läs allt!


Chockvärmen - Det brinner i luften

Idag när jag steg ut från min svala lägenhet blev jag chockad. Vilken värme som slog mot mig! Trots att det blåser så var det som att det brann i luften. 

27

Läs allt!


Katastrofal kursändring - Del 10

Av Holger Nilsson 

Uppryckandet

Detta är en avslutande artikel i denna serie om kursändringen som skett på eskatologins område.

6

Läs allt!


Bok som avslöjar katolska kyrkan passar inte in i Livets Ords katolskt influerade bokhandel

Läsarmejl av Pelle Lind 

Inga andra gudar av Per-Arne Imsen

Livets Ords bokhandel tar inte emot Per-Arne Imsens bästsäljande bok som avslöjar katolska kyrkan. 

Boken ”Inga andra gudar” har sålts mer än jag hade kunnat drömma om. Första upplagan håller nu på att ta slut. 

39

Läs allt!


Vem kommer med i uppryckandet?

Av Mikael Walfridsson 

Vem kommer med i uppryckandet?

På samma sätt som när vi talar om olika tidpunkt för uppryckandet, så finns det också olika syn på själva deltagande i uppryckandet. Där finns det olika syn på vem som egentligen får följa med när Jesus kommer tillbaka för att hämta sin församling. Det finns två olika tolkningar, där vi skiljer på delvis (partiell) och en fulltalig bortryckande.

8

Läs allt!


Katastrofal kursändring - Del 9

Av Holger Nilsson 

Uppryckandet

Denna kursändring som har skett kan till en stor del tillskrivas teologerna.

6

Läs allt!


Han fick se Stephen Hawking i helvetet och demoners angrepp på pastorer

Läsarmejl av nils 

Helvetet

Morgonen 15 April 2018 började jag, Cesar Sandova Honduras, tillbedja Herren och kl. 12 såg jag Herren började visa mig nya saker. Tänkte att Herren skulle fortsätta visa mer av himmelriket, men det var ej så. Då tog Herren min ande ut från kroppen, men denna gång till platsen av plågor.

146

Läs allt!


Baby profeterar om uppryckandet och att Jesus kommer

Detta måste du se! Oerhört gripande och starkt. Det lilla barnet Lily profeterar om uppryckandet och att Jesus - Kungen - kommer! 

29

Läs allt!


Pride, hatet och Guds kärlek

Christer Åberg talar om Pride, hatet och Guds kärlek och visar tre uppskakande videoklipp.

10

Läs allt!


Förbjud leksaksvapen

Förbjud leksaksvapen

Bild: Aftonbladet. 

Efter den tragiska dödsskjutningen på den förståndshandikappade 20-åringen som bar ett leksaksvapen uppmanar nu leksaksbranschen att ta bort realistiska vapen.

11

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt

STÖD APG29

Du kan ge på tre olika sätt:

  • Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4
  • Swish: 070 935 66 96
  • Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 435 379 873 sidvisningar på Apg29!

Apg29 har just nu 16 773 bloggartiklar, 87 218 kommentarer och 57 613 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab | SoundCloud

TA EMOT JESUS!

↑ Upp