687 online! | Sidvisningar idag: 27 886 | Igår: 198 037 |

www.apg29.nu

Live Apg29 med Christer Åberg: Tisdag 21.00 · Torsdag 21.00 · Lördag 21.00


En ond tunga

Läsarmejl av Svenne 

tunga

Människans tunga är ett ting på både gott och ont. Den kan användas både till välsignelse och till fördärv.

I Jak. 3:5 beskrivs den som en liten lem och framställs också under bilden av en eld. Vi läser ordagrant från versen:

”Så är ock tungan en liten lem och kan likväl berömma sig av stora ting. Betänken huru en liten eld kan antända en stor skog.”

I en annan översättning står det: ”Kom ihåg hur bara en gnista kan sätta den väldigaste skog i brand.” Tungan kan åstadkomma en olycka som kan jämföras med en väldig skogsbrand. I tider av torka är det torrt som fnöske överallt, och börjar det brinna i undervegetationen sprider sig elden upp i själva träden.

Ofta sprider elden sig så fort, att den är svår att hejda. Tungans synder sprider sig också fort, och man har ingen kontroll över de olyckor den kan skapa. Rykten löper snabbt och det finns knappt något som är svårare att döda än ett rykte. Vi läser från vers 6:

”Också tungan är en eld; såsom en värld av orättfärdighet framstår den bland våra lemmar, tungan som befläckar hela kroppen och sätter ’tillvarons hjul’ i brand, likasom den själv är antänd av Gehenna.”

I en annan översättning står det: ”Tungan sitter väl gömd, men från sitt gömställe förorenar den hela kroppen.”

Tungan sätts i brand av helvetet och elden kan inte utsläckas. Onda tungor påverkar alla delar av människolivet och kan fördärva hela kroppen, inte bara människokroppen, utan också församlingskroppen.

Tasslande och sladdrande tungor är förödande för församlingslivet och utgör hinder för väckelse. ”Vad hjärtat är fullt av, det talar ju munnen (Matt. 12:34). Tungan är det redskap med vilket vi formar våra ord. Sedan frambär vi dem från vår mun. Därför ska i domen onyttiga ord bli fällande (Matt. 12:37). De visar vad som bor i en människa.

En del församlingsmedlemmar kan inte styra sina tungor ens under pågående gudstjänst. De pratar och pladdrar och uppträder mycket störande. Ett sådant beteende stör Guds Ande, som vill vara närvarande under mötet.

I vers 7 uppräknas ett flertal djur som kan tämjas ”genom människans natur.” Till och med ormar kan tämjas, men de är fulla av dödande gift. Men tungan kan ingen tämja, vilket måste bero på att den är antänd av helvetet. Giftet som utgår från tungan (vers 8) är i allra högsta grad livsfarligt.


Svenne

Läsarmejl


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg fredag 19 januari 2018 19:12 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


21 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Lenny

Bästa Svenne! Du har rätt tungan är lem både av välsignelse men leder i många fall till fördärv. Det finns oändliga bevis på detta tyvärr. Vad hjärtat är fullt av därav talar Munnen (Matt.12;34) det är ju sant.

(En av kardinalsynderna begicks ju med detta redan bland dom första människorna. Jesus blod offrades ju för allt detta på korset. För detta inträffar varje dag, huru livsfarligt kan ett förlupet ord vara, bara ett enda ord kan tända en brand eller orsaka ett outplånligt stigma hos en medmänniska.

En synd som endast Jesus och Gud Fader i sin oändliga nåd kan förlåta oss. Men har vi blivit frälsta då ska vi leva genom lagen i våra hjärtan. För då befäster vi den. Då har vi blivit rättfärdiga genom tro. Oberoende av lag gärningar. Se (Rom 3:21-31)

Vad vi talar om här är ju vad som sker när man inte lever efter Guds vilja. Ingen kan vi anklaga, vi alla har eller haft del i denna synd.

Den som är utan synd kasta första stenen.

Svara -   - 19/1-18 20:44 -


Harriet Bouvin

Varför illustreras i så fall en tunga som tillhör en katt och inte en människa?

Svara -   - 19/1-18 22:03 -


Tomas N

Så väldigt sant. Vi kan tala liv eller död in i människors liv. Visserligen går rn del för långt so "I decree and declare" ,men det är Guds design. På samma sätt som Gud skapade genom ordet och Jesus är ordet,så har vår stor betydelse.

Det gäller även det skrivna ordet.

Ett vänligt ord kan betyda så mycket och ett elakt ord förstör mera än vad den oförsiktige hade tänkt. Och dessa effekter gäller även de som kanske tror att de är av segt virke och med skinn på näsan,för budskapet går in ändå och det finns en andlig auktoritet och verklighet över det som sägs

Så därför är påminnelsen viktig. Vi behöver ge akt på vad vi säger och skriver

Svara -   - 19/1-18 23:23 -


Lena Henricson

Bra Svenne att du tar upp detta viktiga ämne. Och det vi skriver här på Apg29 är ju också viktigt. Att vi skriver sådant som bygger upp. Bra att pröva det man tänker skriva inför Gud,innan man skickar iväg det!

Svara -   - 19/1-18 23:34 -


Svenne

Svar till Harriet Bouvin.

Det är Christer som lagt in bilden. Han kanske inte hade någon bild, där en människa räcker ut tungan.

Svara -   - 20/1-18 09:21 -


Peter Hall

För vart fåfängligt ord, som utgår ur människans mun, skall hon i domen göra räkenskap för.

Det här uttalandet kan hänga samman med huruvida en kristen kan stå emot till döds, inför hotet om halshuggning. Om hon uttalar islams trosbekännelse och därmed förnekar den Herre som har köpt henne, då skall hennes verk brännas upp. 1Kor.3:14-15

Svara -   - 20/1-18 14:25 -


Roger T. W.

Den tunga som krossade mig var en kvinnas, min hustrus. Det gjorde hon efter mitt dop. Hon hatade kristendomen och är nu en högbetald genusforskare. Be för henne, ni som kan be med kärlek.

Svara -   - 21/1-18 00:27 -


Peter Hall

Är ni fortfarande gifta, så är din hustru helgad i och genom att du är en troende broder. 1Kor.7:14

Hav förtröstan, Roger. Jag befinner mig i samma sits, med en hustru som inte gärna vill höra mig tala om religion. Nu låter jag mig inte nedslås av detta, eftersom jag har ett hopp till Gud, att han är barmhärtig och vill alla väl. Min hustru är mycket duktig och mig till en välsignad hjälp, så hon förtjänar inte att bli tillintetgjord. Nu är saken den, att hon är fullt nöjd med detta liv, som hon har fått och önskar därför inte evigt liv. Vi får se, vad hon säger den dagen, när hon förstår att även hon skall bli levande. Då tackar hon nog inte nej.

Denna tidsålders Gud (djävulen) har så förblindat människorna, att de inte ser det sanna ljuset från Kristus stråla fram.

Svara -   - 21/1-18 15:46 -


bengt

roger och peter

jag kan be för att era fruar blir frälsta om

ni vill det

Svara -   - 21/1-18 17:54 -


Roger T. W.

Svar till bengt.

Tack, Bengt. Det gäller min första hustru. Äktenskapet gick sönder.

Svara -   - 21/1-18 22:54 -


Peter Hall

Svar till bengt.

Tack för din omtanke, Bengt, men jag begär inte att du skall be för min hustru. Vill du ändå göra det, så står det dig fritt. Kanske hon då blir mer villig att lyssna, om Gud vill.

Ingen kan komma till Sonen om inte Fadern drager honom. Ingen kommer till Fadern utom genom Sonen. (Muslimerna är således grymt bedragna. 2Tess.2:9-10)

Svara -   - 22/1-18 09:28 -


Harriet Bouvin

Svar till Peter Hall.

Frikyrkliga företrädare för den här sajten tror väl inte på ngn förintelse? De tror väl på evig plåga för dem som går förlorade?

För övrigt verkar din hustru vara tacksam för det som hon har fått. Att inte vilja fortsätta att existera, hur får du ihop det med djävulen, menar du?

Svara -   - 27/1-18 00:22 -


Harriet Bouvin

Svar till Svenne.

Jo jag förstår det men det blir väl lite som att illustrera med ett äpple när en artikel handlar om ett päron?

Svara -   - 27/1-18 00:23 -


Harriet Bouvin

Svar till Roger T. W..

Eftersom allt som sker föregås av en orsak,

har du i så fall händelsevis frågat henne om varför hon känner så?

Svara -   - 27/1-18 00:24 -


Leif Boman

Svar till Harriet Bouvin.

Att gå evigt förlorad innebär evig plåga i sig!

Förstår du vad jag menar, att alltid veta att man missade målet?

Givetvis väntar straff för onda gärningar först, men sedan är min tro den att plågan utan Gud i evigheters evighet är tillräckligt illa....Total förintelse för andar och själar, Nej!

Jesu frid...

Svara -   - 27/1-18 06:32 -


Harriet Bouvin

Svar till Leif Boman.

Vad olika personer avser med begreppet förintelse kan missförstås emellanåt.

Att att det nämnda straffet däremot "givetvis" ska uppfattas innebära ett straff för onda gärningar, ja så är det kanske men jag finner inte detta vara särskilt tydligt i Bibeln - eftersom det finns så många åsikter kring den saken.

Svara -   - 27/1-18 16:18 -


Svenne

Svar till Harriet Bouvin.

Ja det var kvinnan som tog av den förbjudna frukten och åt (om det nu var ett äpple eller ett päron) och drog mannen med i fördärvet.

Svara -   - 27/1-18 16:29 -


Leif Boman

Svar till Harriet Bouvin.

Jag tycker ändå det ser ganska tydligt och klart ut!

(Matt 12:36‭-‬37) Men jag säger er att för varje onyttigt ord som människor talar, skall de stå till svars på domens dag. Efter dina ord skall du frias, och efter dina ord skall du fällas."

(Hesekiel 24:14) Jag, Herren , har talat. Det kommer! Jag skall göra det! Jag skall inte släppa efter, inte visa mildhet och inte ångra mig. Efter ditt sätt att leva och efter dina gärningar skall man döma dig, säger Herren, Herren ."

Här är två ställen av massvis som är hur tydliga som helst, jag förstår inte hur man kan missa, eller missförstå detta?

Det är nog så att många bara inte vill se!

Jesu frid...

Svara -   - 27/1-18 23:06 -


Harriet Bouvin

Svar till Svenne.

Ja DET var mitt fel, eller hur? Stackars dig.

Svara -   - 29/1-18 23:26 -


Harriet Bouvin

Svar till Svenne.

Med hänsyn till den smutskastning av kvinnan, som kyrkan genom historien har gjort sig skyldig till, vilket samband kan det ha med, att män ofta föredrar män?

Likväl skulle det aldrig falla mig in, att flera tusen år senare lägga skulden på Svenne.

Svara -   - 29/1-18 23:29 -


Harriet Bouvin

Svar till Leif Boman.

Om du har en önskan att föra en seriös dialog med mig, så redogör då gärna för det som du först gör här men,
undvik samtidigt att ge uttryck för din egen känslomässiga frustration i slutet, därför att den frustrationen är enbart subjektiv o inte på ngt sätt övertygande - i synnerhet inte för personer med erfarenheter från 30 år i pingstkyrkan.
Härefter finns det upprepat i Skriften sådant som är svårt att bortförklara, när där talas om utplåning.
Hur uppfattar du t ex "I dödsriket kan ingen tänka eller känna." ?

Svara -   - 29/1-18 23:36 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Världens största kristna tv-bolag satsar i TBN Nordic i Stockaryd

TBN Nordic i Stockaryd

Från och med Lördagen den 7 juli 2018 verkar nu Mediahusets Vänner, som startade TV2020 som sedan blev Lifely Channel, under varumärket TBN Nordic.

0

Läs allt!


Man säger att Jesus dröjer

Talet om att Jesus dröjer är inspirerat av Djävulen. Det förleder människor att tro, att de skall vara med under den stora vedermödan och uppleva Antikrists regim.

34

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

Läs allt!


En inblick i det fruktansvärda offer Jesus utstod för våra själars Frälsning!

Läsarmejl av Nils 

2

Läs allt!


Detta är kärleken

Läsarmejl av David B

Pliktkristen eller en berörd kristen?

1

Läs allt!


Du ska inte mata trollen

Du ska inte mata trollen

Trollen är en tidstjuv, de vill skrämma och tysta oss. Det finns alltså en agenda bakom deras beteende. Därför bemöter jag aldrig kommentarer av personer som jag misstänker är troll. Jag ger dem alltså ingen mat.

Läs allt!


Pwzqemuözrözvykvvgt

Ja, vad betyder detta krypterade ord som finns i rubriken? ”Pwzqemuözrözvykvvgt.” Någon som vet?

1

Läs allt!


Regnbågens tecken

Regnbågens tecken

Detta förbund innebär att aldrig mer skall en flod komma och utrota allt liv och fördärva jorden. Och tecknet på detta förbund är regnbågen.

1

Läs allt!


Går man till helvetet om man begår självmord?


En miljon människor begår självmord varje år i världen. Vart 40:e sekund tar en människa sitt liv. Det är fler människor som dör av självmord än av krig och mord.

Läs allt!


Snabba tider för mord på svenska kliniker

Snabba tider för  mord på svenska kliniker

Om jag förstår det rätt är det dråp om man dödar någon oplanerat, medan mord är planerat. Eftersom man planerar aborter så är det ju ingenting annat än mord!

5

Läs allt!


Elida besöker Israel

Svenska Elida, på solidaritetssegling för kristna minoriteter och enda demokratin i Mellanöstern, anländer till Israel.

2

Läs allt!


Världens 20 rikaste pastorer 2018

Världens 20 rikaste pastorer 2018. Nummer ett kommer att chocka dig!

62

Läs allt!


En arg kvinna ringer och svär och förbannar över att Jesus är enda vägen till Gud

En arg kvinna ringde till Christer Åberg och svor och förbannade och ifrågasatte att Jesus är enda vägen till Gud.

10

Läs allt!


Regnbåge över Christer Åberg i livesändningarna

Regnbåge över Christer Åberg i livesändningarna

En fantastisk bild från livesändningen igår. Full av symbolik! Regnbågen över Christer Åberg, och effekten med Bibeln och den öppna handen.

3

Läs allt!


Turkiet satsar hundratals miljoner på att bygga moskéer över hela världen

Moske

Den turkiska regeringen satsar hundratals miljoner på att bygga moskéer i ett långsiktigt mål att sprida islam över hela världen. 

34

Läs allt!


Tack gode Gud för Donald Trump - Nu stoppas handeln med aborterade foster

USA stoppar handel med aborterade foster

Bild: varldenidag.se. 

Nu stoppar USA stoppar handel med aborterade foster. Det är bara att tacka Gud för Trumpadministrationen i USA. Det har hänt mycket positiva saker sedan Donald Trump blev vald till president.

13

Läs allt!


Hijab för barn säljs

Barnhijab

Den brittiska varuhuskedjan Marks & Spencer marknadsför en barnhijab som passar för 6-8-åringar.

24

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

När döms man till helvetet?

Var jag än hade fötts så hade frälsningens erbjudande getts mig. Jag blev inte frälst för att jag föddes i ett "kristet land" utan därför att Jesus sökte mig!

2

Läs allt!


Idag talar Jesus och jag profeterar över dig - Mikael Skogsén

Idag talar Jesus och jag profeterar över dig med Mikael Skogsén.

4

Läs allt!


Den gode Hitler vann över Lenin

Den gode Hitler vann över Lenin

Bild: rpp.pe.

Hitler, som besegrade Lenin i borgmästarvalet i det peruanska bergsdistriktet Yungar, säger att han är den gode Hitler.

0

Läs allt!


Ingen kan lura Jesus

Ingen kan lura Jesus

Bild: dagen.se.

Goddag yxskaft! Sen när gick det att lura Jesus?

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 42, tisdag 16 oktober 2018 kl. 03:22

Jesus söker: Finn!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Livbojen

Läsarmejl av David B 

En livboj är till för att slänga ut människor i nöd. En video med David B.

3

Läs allt!


Senaste kommentarer


Herrens ledning i missionsarbetet

Läsarmejl av Jörgen Milton 

Herrens ledning i missionsarbetet

Till vår stora glädje blev det också dopförrättning denna gång, då tre personer valde att följa honom.

1

Läs allt!


Uppryckandet - vårt saliga hopp!

Uppryckandet - vårt saliga hopp!

”Uppryckandet är den förvandling som levande troende upplever, när Herren vänder tillbaka för att hämta de troende till himlen. Människor kommer då att uppleva att bli förvandlade, utan att uppleva döden.”

6

Läs allt!


Vad ska du göra för att gå förlorad till ett evigt helvete?

7

Läs allt!


Be och ge

Be och ge

0

Läs allt!


Horoskop, mindfulness och yoga är österländska religioner

Av Holger Nilsson

I många veckotidningar, och även i dagspress, återfinns horoskop. Hur seriös press kan publicera något så suspekt kan verkligen ifrågasättas.

7

Läs allt!


Samkönade äktenskap är förfalskade låtsasäktenskap

Folkomröstning i Rumänien för äktenskapet

Bild: varldenidag.se. 

90 procent sa ja till äktenskap mellan man och kvinna.

1

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Barn mår dåligt av Pride

På Engelska skolan i Umeå måste alla barn delta i  Pride-veckan som arrangeras på skolan. En förälder betättar: Mitt barn kom hem från skolans Pride-vecka och sa att hon mådde dåligt. 

8

Läs allt!


Klimatet?

Läsarmejl av LeifA 

Klimatet

Hörde på nyheterna om FN:s rapport att det är bråttom att minska utsläppen.

15

Läs allt!


Varför gå till kyrkan?

Måste man gå till kyrkan varje vecka om man är kristen? Vad är poängen med det?

73

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt

STÖD APG29

Du kan ge på tre olika sätt:

  • Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4
  • Swish: 070 935 66 96
  • Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 445 417 489 sidvisningar på Apg29!

Apg29 har just nu 16 946 bloggartiklar, 90 787 kommentarer och 58 994 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab | SoundCloud

TA EMOT JESUS!

↑ Upp