1 137 online! | Sidvisningar idag: 78 300 | Igår: 268 243 |

www.apg29.nu

Annons

Menyn är högst upp till vänster!
Prenumerera gratis på Apg29:s nyhetsmejl:

En ond tunga

Läsarmejl av Svenne 

tunga

Människans tunga är ett ting på både gott och ont. Den kan användas både till välsignelse och till fördärv.

I Jak. 3:5 beskrivs den som en liten lem och framställs också under bilden av en eld. Vi läser ordagrant från versen:

”Så är ock tungan en liten lem och kan likväl berömma sig av stora ting. Betänken huru en liten eld kan antända en stor skog.”

I en annan översättning står det: ”Kom ihåg hur bara en gnista kan sätta den väldigaste skog i brand.” Tungan kan åstadkomma en olycka som kan jämföras med en väldig skogsbrand. I tider av torka är det torrt som fnöske överallt, och börjar det brinna i undervegetationen sprider sig elden upp i själva träden.

Ofta sprider elden sig så fort, att den är svår att hejda. Tungans synder sprider sig också fort, och man har ingen kontroll över de olyckor den kan skapa. Rykten löper snabbt och det finns knappt något som är svårare att döda än ett rykte. Vi läser från vers 6:

”Också tungan är en eld; såsom en värld av orättfärdighet framstår den bland våra lemmar, tungan som befläckar hela kroppen och sätter ’tillvarons hjul’ i brand, likasom den själv är antänd av Gehenna.”

I en annan översättning står det: ”Tungan sitter väl gömd, men från sitt gömställe förorenar den hela kroppen.”

Tungan sätts i brand av helvetet och elden kan inte utsläckas. Onda tungor påverkar alla delar av människolivet och kan fördärva hela kroppen, inte bara människokroppen, utan också församlingskroppen.

Tasslande och sladdrande tungor är förödande för församlingslivet och utgör hinder för väckelse. ”Vad hjärtat är fullt av, det talar ju munnen (Matt. 12:34). Tungan är det redskap med vilket vi formar våra ord. Sedan frambär vi dem från vår mun. Därför ska i domen onyttiga ord bli fällande (Matt. 12:37). De visar vad som bor i en människa.

En del församlingsmedlemmar kan inte styra sina tungor ens under pågående gudstjänst. De pratar och pladdrar och uppträder mycket störande. Ett sådant beteende stör Guds Ande, som vill vara närvarande under mötet.

I vers 7 uppräknas ett flertal djur som kan tämjas ”genom människans natur.” Till och med ormar kan tämjas, men de är fulla av dödande gift. Men tungan kan ingen tämja, vilket måste bero på att den är antänd av helvetet. Giftet som utgår från tungan (vers 8) är i allra högsta grad livsfarligt.


Svenne

Läsarmejl


submit to reddit

Skriv ut Bädda in Mejla


Publicerat av Christer Åberg fredag 19 januari 2018 19:12 | #läsarmejl #svenne | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

APG29 NÅR TUSENTALS VARJE DAG!
Gillar du Apg29?
Swisha en peng till: 070 935 66 96


21 kommentarer

Lenny

Bästa Svenne! Du har rätt tungan är lem både av välsignelse men leder i många fall till fördärv. Det finns oändliga bevis på detta tyvärr. Vad hjärtat är fullt av därav talar Munnen (Matt.12;34) det är ju sant.

(En av kardinalsynderna begicks ju med detta redan bland dom första människorna. Jesus blod offrades ju för allt detta på korset. För detta inträffar varje dag, huru livsfarligt kan ett förlupet ord vara, bara ett enda ord kan tända en brand eller orsaka ett outplånligt stigma hos en medmänniska.

En synd som endast Jesus och Gud Fader i sin oändliga nåd kan förlåta oss. Men har vi blivit frälsta då ska vi leva genom lagen i våra hjärtan. För då befäster vi den. Då har vi blivit rättfärdiga genom tro. Oberoende av lag gärningar. Se (Rom 3:21-31)

Vad vi talar om här är ju vad som sker när man inte lever efter Guds vilja. Ingen kan vi anklaga, vi alla har eller haft del i denna synd.

Den som är utan synd kasta första stenen.

Svara -   - 19/1-18 20:44 -


Harriet Bouvin

Varför illustreras i så fall en tunga som tillhör en katt och inte en människa?

Svara -   - 19/1-18 22:03 -


Tomas N

Så väldigt sant. Vi kan tala liv eller död in i människors liv. Visserligen går rn del för långt so "I decree and declare" ,men det är Guds design. På samma sätt som Gud skapade genom ordet och Jesus är ordet,så har vår stor betydelse.

Det gäller även det skrivna ordet.

Ett vänligt ord kan betyda så mycket och ett elakt ord förstör mera än vad den oförsiktige hade tänkt. Och dessa effekter gäller även de som kanske tror att de är av segt virke och med skinn på näsan,för budskapet går in ändå och det finns en andlig auktoritet och verklighet över det som sägs

Så därför är påminnelsen viktig. Vi behöver ge akt på vad vi säger och skriver

Svara -   - 19/1-18 23:23 -


Lena Henricson

Bra Svenne att du tar upp detta viktiga ämne. Och det vi skriver här på Apg29 är ju också viktigt. Att vi skriver sådant som bygger upp. Bra att pröva det man tänker skriva inför Gud,innan man skickar iväg det!

Svara -   - 19/1-18 23:34 -


Svenne

Svar till Harriet Bouvin.

Det är Christer som lagt in bilden. Han kanske inte hade någon bild, där en människa räcker ut tungan.

Svara -   - 20/1-18 09:21 -


Peter Hall

För vart fåfängligt ord, som utgår ur människans mun, skall hon i domen göra räkenskap för.

Det här uttalandet kan hänga samman med huruvida en kristen kan stå emot till döds, inför hotet om halshuggning. Om hon uttalar islams trosbekännelse och därmed förnekar den Herre som har köpt henne, då skall hennes verk brännas upp. 1Kor.3:14-15

Svara -   - 20/1-18 14:25 -


Roger T. W.

Den tunga som krossade mig var en kvinnas, min hustrus. Det gjorde hon efter mitt dop. Hon hatade kristendomen och är nu en högbetald genusforskare. Be för henne, ni som kan be med kärlek.

Svara -   - 21/1-18 00:27 -


Peter Hall

Är ni fortfarande gifta, så är din hustru helgad i och genom att du är en troende broder. 1Kor.7:14

Hav förtröstan, Roger. Jag befinner mig i samma sits, med en hustru som inte gärna vill höra mig tala om religion. Nu låter jag mig inte nedslås av detta, eftersom jag har ett hopp till Gud, att han är barmhärtig och vill alla väl. Min hustru är mycket duktig och mig till en välsignad hjälp, så hon förtjänar inte att bli tillintetgjord. Nu är saken den, att hon är fullt nöjd med detta liv, som hon har fått och önskar därför inte evigt liv. Vi får se, vad hon säger den dagen, när hon förstår att även hon skall bli levande. Då tackar hon nog inte nej.

Denna tidsålders Gud (djävulen) har så förblindat människorna, att de inte ser det sanna ljuset från Kristus stråla fram.

Svara -   - 21/1-18 15:46 -


bengt

roger och peter

jag kan be för att era fruar blir frälsta om

ni vill det

Svara -   - 21/1-18 17:54 -


Roger T. W.

Svar till bengt.

Tack, Bengt. Det gäller min första hustru. Äktenskapet gick sönder.

Svara -   - 21/1-18 22:54 -


Peter Hall

Svar till bengt.

Tack för din omtanke, Bengt, men jag begär inte att du skall be för min hustru. Vill du ändå göra det, så står det dig fritt. Kanske hon då blir mer villig att lyssna, om Gud vill.

Ingen kan komma till Sonen om inte Fadern drager honom. Ingen kommer till Fadern utom genom Sonen. (Muslimerna är således grymt bedragna. 2Tess.2:9-10)

Svara -   - 22/1-18 09:28 -


Harriet Bouvin

Svar till Peter Hall.

Frikyrkliga företrädare för den här sajten tror väl inte på ngn förintelse? De tror väl på evig plåga för dem som går förlorade?

För övrigt verkar din hustru vara tacksam för det som hon har fått. Att inte vilja fortsätta att existera, hur får du ihop det med djävulen, menar du?

Svara -   - 27/1-18 00:22 -


Harriet Bouvin

Svar till Svenne.

Jo jag förstår det men det blir väl lite som att illustrera med ett äpple när en artikel handlar om ett päron?

Svara -   - 27/1-18 00:23 -


Harriet Bouvin

Svar till Roger T. W..

Eftersom allt som sker föregås av en orsak,

har du i så fall händelsevis frågat henne om varför hon känner så?

Svara -   - 27/1-18 00:24 -


Leif Boman

Svar till Harriet Bouvin.

Att gå evigt förlorad innebär evig plåga i sig!

Förstår du vad jag menar, att alltid veta att man missade målet?

Givetvis väntar straff för onda gärningar först, men sedan är min tro den att plågan utan Gud i evigheters evighet är tillräckligt illa....Total förintelse för andar och själar, Nej!

Jesu frid...

Svara -   - 27/1-18 06:32 -


Harriet Bouvin

Svar till Leif Boman.

Vad olika personer avser med begreppet förintelse kan missförstås emellanåt.

Att att det nämnda straffet däremot "givetvis" ska uppfattas innebära ett straff för onda gärningar, ja så är det kanske men jag finner inte detta vara särskilt tydligt i Bibeln - eftersom det finns så många åsikter kring den saken.

Svara -   - 27/1-18 16:18 -


Svenne

Svar till Harriet Bouvin.

Ja det var kvinnan som tog av den förbjudna frukten och åt (om det nu var ett äpple eller ett päron) och drog mannen med i fördärvet.

Svara -   - 27/1-18 16:29 -


Leif Boman

Svar till Harriet Bouvin.

Jag tycker ändå det ser ganska tydligt och klart ut!

(Matt 12:36‭-‬37) Men jag säger er att för varje onyttigt ord som människor talar, skall de stå till svars på domens dag. Efter dina ord skall du frias, och efter dina ord skall du fällas."

(Hesekiel 24:14) Jag, Herren , har talat. Det kommer! Jag skall göra det! Jag skall inte släppa efter, inte visa mildhet och inte ångra mig. Efter ditt sätt att leva och efter dina gärningar skall man döma dig, säger Herren, Herren ."

Här är två ställen av massvis som är hur tydliga som helst, jag förstår inte hur man kan missa, eller missförstå detta?

Det är nog så att många bara inte vill se!

Jesu frid...

Svara -   - 27/1-18 23:06 -


Harriet Bouvin

Svar till Svenne.

Ja DET var mitt fel, eller hur? Stackars dig.

Svara -   - 29/1-18 23:26 -


Harriet Bouvin

Svar till Svenne.

Med hänsyn till den smutskastning av kvinnan, som kyrkan genom historien har gjort sig skyldig till, vilket samband kan det ha med, att män ofta föredrar män?

Likväl skulle det aldrig falla mig in, att flera tusen år senare lägga skulden på Svenne.

Svara -   - 29/1-18 23:29 -


Harriet Bouvin

Svar till Leif Boman.

Om du har en önskan att föra en seriös dialog med mig, så redogör då gärna för det som du först gör här men,
undvik samtidigt att ge uttryck för din egen känslomässiga frustration i slutet, därför att den frustrationen är enbart subjektiv o inte på ngt sätt övertygande - i synnerhet inte för personer med erfarenheter från 30 år i pingstkyrkan.
Härefter finns det upprepat i Skriften sådant som är svårt att bortförklara, när där talas om utplåning.
Hur uppfattar du t ex "I dödsriket kan ingen tänka eller känna." ?

Svara -   - 29/1-18 23:36 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Pride är oroande för folkhälsan

Enligt en kommande rapport från Claphaminstitutet är det falskt att  Pride är en plats för färg, glädje och alla människors lika värde. Innehållet är mycket mörkare och djupt oroande för folkhälsan.

3

Läs allt!


Jesus

Läsarmejl av David B 

Jesus

Fall, i Jesu starka och kärleksfulla famn.

1

Läs allt!


Ett ord från Herren Jesus

Läsarmejl av Nils 

En syster har ett ord från Herren den19 februari 2018, att dela med dig.

3

Läs allt!


Förbjud könsbyten på barn och vuxna

Flicka oc pojke pussas

Regeringen gav en utredare i uppdrag att titta på lagstiftningen kring könsbyteskirurgi. För några veckor sedan kom förslaget: Barn under 18 år ska kunna genomgå underlivskirurgiska ingrepp!

4

Läs allt!


Alexandra - Når den verkbrudne fikk møte Herren Jesus

Alexandra sjunger på en Maranatakonferens i Landsstevne på Selfjord 2014.

4

Läs allt!


Vulkanutbrott - ett tidstecken

Av Mikael Walfridsson 

Vulkanutbrott

Just nu, så upplever vi ett explosivt vulkanutbrott på Hawaii, där vulkanen Kilauea sänder aska över nio kilometer upp i luften. 

4

Läs allt!


Med Jesus i maskinhallen i Horsaryd

Mats Lindbom

Mats Lindbom. 

Lindbergarna och jag är i Horsaryd på unika möten i Mats Lindboms maskinhall. 

1

Läs allt!


Ett ord från Herren Jesus

Läsarmejl av Nils 

En syster har ett ord från Herren den19 februari 2018, att dela med dig.

6

Läs allt!


Horsaryd

Nu är jag på väg ner till Horsaryd för att medverka på möten i en maskinhall tillsammans med Lindbergarna. 

1

Läs allt!


Boplats sökes under Almedalsveckan

0

Läs allt!


Påven till homosexuell: Gud gjorde dig på det sättet och det är så Gud vill att du ska vara

Påven ljuger för en homosexuell man

Bild: theguardian.com. 

Enligt Juan Carlos Cruz, en homosexuell man, som har blivit utsatt för sexuella övergrepp av en katolsk präst, ska påven ha sagt till honom att Gud gjorde honom till homosexuell.

21

Läs allt!


Boplats sökes till Almedalsveckan

Boplats sökes till Almedalsveckan Kontakta Christer Åberg

Jag söker febrilt efter någonstans att bo under Almedalsveckan i Visby på Gotland. Har du någon plats ledig för mig? Behöver bara något utrymme att sova! Hör av dig till mig Christer Åberg på på 070-935 66 96, eller: kontakt@apg29.nu. Tack!

2

Läs allt!


Bildspel: Lindbergarna och Christer Åberg på Kanal 10

På Kanal 10 igår! Tommy Dahlman, Dag Sandahl, David Castor från Tro, hopp och kärlek som sändes i svt, Nenne Lindberg, Toye Torgny Toye Josefson, Sivert Lindberg och Katerina Janouch. 

1

Läs allt!


Mordet på Olof Palme löst

Skandiamannen

Bild: Expressen. 

En man som var 52 år vid mordet på Olof Palme är sedan förra året polisens huvudspår som mördaren.

6

Läs allt!


Gifte sig män med män i Bibeln?

2

Läs allt!


Äktenskapet är till för man och kvinna

Läsarmejl av Ulrik Petersson 

Äktenskapet är till för man och kvinna, ett heligt förbund instiftat av Gud själv!

5

Läs allt!


Annons


Homosexualitet har normaliserats

Barn och naken man

De olika pridfefestivalerna kommer basunera ut sina budskap över landet även denna sommar och media kommer att hjälpa till. 

24

Läs allt!


20 saker hos sista dagarnas människor

De sista dagarnas människor

Hur kommer människorna vara i de sista dagarna? Bibeln listar 20 saker.

14

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 21, söndag 27 maj 2018 kl. 07:04

Jesus söker: Beda, Blenda!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Ramadan 2018

Så här många muslimska attentat och mord har det skett hittills under Ramadan 2018.


Förbjud islam

Pojke tillber Allah

Förbjud islam, eller vad tycker du? Motivera också ditt svar i kommentaren.

45

Läs allt!


Senaste kommentarer


Inför tältsommaren: Så viker du ihop ett Pop up tält

Nu inför sommaren ska du få ett fantastiskt tips om hur man viker ihop ett Pop up tält! 

0

Läs allt!


Säger Jesus att han är Gud?

Säger Bibeln och Jesus att han är Gud? Det här videoklippet avslöjar det tydliga svaret!

33

Läs allt!


Så blir du döpt i den Helige Ande - Christer Åberg

PINGSTEN! Så blir du döpt i den Helige Ande - Apg29 med Christer Åberg. Christer Åberg demonstrerar tungotal och uttydning! Alla kan bli Andedöpta.

0

Läs allt!


Hur jag blev frälst

Läsarmejl av Marko Burazor 

Båt fyr

Men efter några möten så bestämde jag mig att dem fick be för mig så alla lade händerna på mig och bad och jag kände guds närvaro och tog emot Jesus. Det var det bästa beslut jag någonsin tagit i livet.

6

Läs allt!


Parodi på kristen tro

Idag har jag varit med på en konfirmation. Det var hemskt att bevittna. I hela tiden led jag och upprördes i mitt hjärta av alla villoläror som skymde Jesus Kristus, Frälsaren och Herren. 

24

Läs allt!


Gazavåldet beror bland annat på det svenska biståndet

Terror

Våldet vid Gazagränsen då palestinska barn skickades fram i skottgluggen beror bland annat på det svenska biståndet. Det menar Israel-kännaren Tomas Sandell. 

3

Läs allt!


God Ramadan önskar Svenska kyrkan

God Ramadan önskar Svenska kyrkan

Bild: Twitter. 

Svenska kyrkan har brutit det första och femte budet när de önskar God Ramadan.

32

Läs allt!


Blir Jimmie Åkesson Sveriges statsminister? - Apg29 med Christer

Blir Jimmie Åkesson Sveriges statsminister? - Christer Åberg pratar och sjunger i Studio Apg29.

21

Läs allt!


Koförsamlingen

När Christer Åberg var ute i skogen och predikade i mobilen kom det några kossor som ville höra vad han hade att säga. 

3

Läs allt!


Trump var den ende som höll löftet om Jerusalem

Clinton, Bush, Obama och Trump gav alla löften till israel. Donald Trump var den ende av presidenterna som höll löftet om Jerusalem.

2

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 418 879 188 sidvisningar på Apg29!

Apg29 har just nu 16 552 bloggartiklar, 82 695 kommentarer och 55 681 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab

TA EMOT JESUS!

↑ Upp