Live | Bönesidan | Sök | Kontakt
Surfar nu: 505 www.apg29.nu


En snurrande platt jord?

I begynnelsen skapade Gud himlarna och jorden

Nu har någon skrivit ett långt inlägg i någon kommentar på Apg29 om att jorden inte är rund, om att kärnvapen inte finns, och flera andra punkter som skribenten påstår. Här bemöter jag dessa argument.

Med jämna mellanrum dyker de upp, dessa villolärare som vill sprida sina egna agendor och slå förvirring i folk, så att de ska tvivla på frälsningen i Jesus Kristus. Detta är ju syftet med alla villoläror. Att komma bort från tron på Jesus. Allt som flyttar din blick och fokus från Jesus är en villolära. Det är alltså lätt att känna igen villoläror om man förstår detta syfte.

Jag har fått mejl hemsänt till mig från folk som försöker bevisa att Jorden är platt. Och detta är inte ifrån ofrälsta människor utan från människor som säger sig vara kristna. Jag har till och med fått ett långt handskrivet brev hemsänt  till mig från en kristen person som försöker bevisa att den runda Jorden är platt.

Det var redan på 1800 talet som ateister kom med lögnen om att kristna skulle tro eller har trott att Jorden är platt. Du har säkert hört lögnen att kristna medeltidskyrkan trodde på en platt jorden var platt och att prästerna varnade Christofer Columbus att resa jorden runt eftersom de Var rädda falla av från den platta jordens kant. Men detta är lögn och kallas för faktoider. Alltså en lögn som har blivit fakta men som fortfarande bara är en lögn.

Nu har någon skrivit ett långt inlägg i någon kommentar på Apg29 om att jorden inte är rund, om att kärnvapen inte finns, och flera andra punkter som skribenten påstår. Jag bemöter dessa argument i kommentarsfältet men jag skriver här också i denna artikel så att du ska få tag på det.

Inte fakta utan faktoider

Det är faktiskt sant att det finns människor idag som på fullaste allvar tror att jorden är platt, trots att det redan för tusentals år sedan bevisades att den är rund. 

Sjöfarare som Columbus och gemene man hade redan sedan greken Eratosthenes på 100-talet efter Kristus, haft rätt bra koll på hur stor den runda jorden var. Hans beräkning av jordens omkrets genom att mäta av solskuggans längd på två olika orter vid samma tidpunkt gav en noggrannhet som bara skiljde sig 3,5 % från det verkliga värdet (3 936 mil i stället för det korrekta värdet 4 000 mil).

Men för att få ihop att jorden är platt så behöver man ha så många olika hänvisningar till olika slags smådetaljer. Då kan vem som helst bli förvirrad. Och på grund av att man inte kan hålla reda på alla lösryckta smådetaljer kan man trilla dit på lögnen och tänka att "det kanske ligger någontinh i det". 

Ett snurrande platt klot i universum?

Den första punkten som skribenten påstår är:

A) Vi lever INTE på ett snurrande klot i världsrymden. För tror du det så tror du också direkt eller indirekt på en "evolution". Rymden och allt som hör till är ren SF.

I somras stod jag på Gotland och tittade ut över havet. Jag blev förvånad över att jag då tydligt kunde se att havet krökte sig på höger och vänstersidorna. Det gick alltså tydligt se med blotta ögat att jorden är rund. 

Att ha klart för sig att jorden är rund har ingenting att göra med någon evolution. Detta är en förrädisk retorik för att få människor att tvivla. Att jorden är rund och svävar i universum är ett bevisat faktum medan evolutionen är en blott en teori. 

Evolutionen är inget bevisat faktum. Det handlar egentligen om en alternativ troslära till Bibeln. Men denna troslära är falsk och en villolära medan bibeln är sann. Bibeln beskriver faktiskt en rund jord, rund sol och en rund måne och ett universum med många stjärnor i. 

En stor Gud

Och detta är självklart, för himlarna och jordens skapare Gud bör ju naturligtvis rimligtvis veta hur hans verk ser ut som han har skapat. Att tro på ett universum gör Gud stor. Att inte tro på en universum gör Gud liten. 

Jag har en stor Skapare. Hur stor är han för dig?

Det är bara att läsa Första Mosebok kapitel 1 så förstår vi att jorden måste vara rund. 

Gud sade: "Varde på himlavalvet ljus som skiljer dagen från natten!" De skall vara tecken som utmärker särskilda tider, dagar och år" (Första Moseboken 1:14)

"De skall vara tecken som utmärker särskilda tider, dagar och år..." Detta är bara möjligt om jorden är rund.

Förfalskad historia?

B) Vår historia är förfalskad. En bra start är att börja titta på alla fantastiska byggnader som fortfarande finns kvar över hela världen. Vem har byggt dem och när?

Låt mig gissa... Människan?

Detta är typiskt för konspirationsteoretiker. Att de ställer retoriska frågor för att få människor att tvivla trots att finns självklara svar och bevis till dessa frågor.

Bibeln säger:

Kain kände sin hustru och hon blev havande och födde Hanok. Och Kain byggde en stad och kallade den Hanok efter sin son. (Första Moseboken 4:17)

Och de sade: "Kom, så bygger vi oss en stad och ett torn som har spetsen uppe i himlen. Låt oss göra oss ett namn, så att vi inte sprids ut över hela jorden."  (Första Moseboken 11:4)

I dessa bibelord står det att det är människan som har byggt dem och även när.

Förfalskat tusenårsrike

C) Vi lever i slaveri och befinner oss alltså redan i NWO. Troligast är att Uppenbarelsebokens profetia om att Satan släppts fri EFTER tusenårsriket redan är över oss sedan en tid.

Om detta påstående hade stämt då hade Jesus kommit tillbaka till jorden för tusen år sedan. Nej, läser vi Bibeln så ser vi att:Tusenårsriket bryter in och Satan fängslas då Jesus fysiskt och synligt kommer tillbaka till jorden. I slutet av tusenårsriket släpps Satan lös igen. Därefter blir det nya himlar och en ny jord. 

Jerusalems förstörelse 

D.) Jerusalem och Judeens förstörelse år 67-70 satte definitivt sorti för gamla förbundet och efter det så råder det nya. Att framhäva gamla förbundets lagar och förordningar är att trampa på Jesus, att korsfästa Honom en andra gång!

Nej, det stämmer inte. Det var inte Jerusalem och Judeens förstörelse som avslutade det gamla förbundet och instiftade det nya. Det var Jesu död på Golgata kors!

Bibeln säger:

På samma sätt tog han [Jesus] bägaren efter måltiden och sade: "Denna bägare är det nya förbundet i mitt blod, som utgjuts för er.  (Lukasevangeliet 22:20)

Supervapen

Denna punkt stämmer inte med verkligheten:

E) Supervapen som ex. "kärnvapen" existerar inte, för vem tror att Gud skulle tillåta det? Dessutom om rymden inte existerar hur skulle de kunna levereras med raketer? Och varför fortsätta med dyrbar kapprustning när man istället enkelt kunna använda "taktiska" kärnvapen? Det finns heller inga trovärdiga bevis för alla s.k. provsprängningar.

Vad tror du de som dog i Hiroshima och Nagasaki skulle säga om förnekelsen av kärnvapen? Eller de som fortfarande lever som fick uppleva bomberna?

Klimatet

F) Klimathysterien kan inte bevisas vetenskapligt och dessutom så har Gud lovat att bevara "klimatet" till den sista tiden.

Bibeln talar om klimatförändringar:

Den fjärde tömde sin skål över solen, och den fick makt att bränna människorna med eld. 

(Johannes Uppenbarelse 16:8)

Men när det gäller årstiderna är Bibeln tydlig med att de inte ska upphöra:

Så länge jorden består, skall sådd och skörd, köld och värme, sommar och vinter, dag och natt aldrig upphöra." (Första Moseboken 8:22)

Låt oss hålla fast vid Jesus och inte hålla på med ändlösa obibliska konspirationsteorier. 

För övrigt tillåter jag inga villoläror och trollande på denna blogg. 

Normala fall hade jag bara deletat detta utan att kommentera det.


Publicerades fredag 1 mars 2019 21:51 | #platt jord #rund jord #konspirationsteorier | Permalänk | Kopiera länk | Mejla

22 kommentarer

Thomas Sat, 02 Mar 2019 01:04:12 +010

Tack Christer för att du tar upp dessa frågeställningar. Ingen av dem är vad vi kallar för "frälsningsavgörande" och det är säkerligen inte heller någon god idé att inleda en konversation om Jesus och evangeliet med att exempelvis säga att "jorden inte är rund" eller att "kärnvapen finns inte".

Nej, vi ska ha fokus på Jesus och de saker som jag har nämt är för de som äter fast föda.

Med kärlek i Jesu namn! /Thomas

Svara


David Sat, 02 Mar 2019 08:17:34 +010

Märkligt att det överhuvud taget kan finnas människor dock som tur är väldigt få, att de kan få för sig att tro att jorden är platt,det kan ju inte vara fler folk som går på det att jorden är platt än vad det finns ett visst antal dock som tur är väldigt få som hävdar att jorden är platt ett första mars skämt i dubbel bemärkelse.

Svara


Bengt Sat, 02 Mar 2019 09:26:56 +010

Det finns ju bildbevis också på att jorden är rund

Svara


Nisse Sat, 02 Mar 2019 09:43:57 +010

Svar till Bengt.

Problemet är väl att de som tror på en platt jord även tror att alla bilder är manipulerade.

Svara


Lars-Erik Molin Sat, 02 Mar 2019 11:04:24 +010

En villolära som är aktuell just nu är klimathysterin. Det handlar om en sekt som inte får ifrågasättas. Kritik av den släpps inte fram i media, se:

'Fjärde statsmakten med Lars Bern om SVTs klimatbedrägeri i "Ekdal och Ekdal"':

https://www.youtube.com/watch?v=XM7aRw8R-KI

Svara


Calle Sat, 02 Mar 2019 11:23:44 +010

Otroligt att människor kan tro på en platt jord, men nästan lika otroligt att ca 10 % svenskar kan tänka sig rösta på V som hyllat Maduro i Venezuela och vill ha ett ekonomiskt samhällssystem som de har i det landet samt i Cuba och forna sovjetunionen.

Svara


Nisse Sat, 02 Mar 2019 13:06:42 +010

Svar till Calle.

Om det bara vore det ekonomiska som var problemet med socialismen vore det lindrigt.

Svara


Steven Sat, 02 Mar 2019 14:23:26 +010

Vem äger sanningen när fursten i denna värld är satan, som vilseleder människor, t o m de utvalda!

Svara


Roger T. W. Sat, 02 Mar 2019 21:56:44 +010

En svensk ingenjör driver tesen att kärnvapen inte finns. Att folk lyssnar på honom beror på hans framgångsrika arbeten på andra områden. Han skriver också på engelska och påverkar många. Jag studerade hans artiklar för några år sedan och berömmer hans tidigare arbeten, men kan inte ta emot hans teori om kärnvapen.En sovjetisk forskningsanläggning gjorde att några barn föddes döva och annat kan ha tystats ned. Giftet kommer att ligga kvar i Irak i miljarder år på vissa platser, säger några.Jag fortsätter att bemöta Thomas i tråden om krig. Han har inte fel om allt och behöver bara komma rätt helt och hållet. Hur många gånger har jag tvingats byta åsikt under min livstid? Så hemskt om jag inte hade gjort det. Så är det med människotankar och dit hör vetenskapen. Jag vet! Nej, jag vet ingenting.

Svara


Roger T. W. Sat, 02 Mar 2019 22:18:01 +010

Svar till Calle.

Den bolivariska revolutionen i Venezuela syftade mer på oberoende än på socialism. Man gav folket gratis utbildning och hälsovård. Vi har länge gett folket gratis utbildning och subventionerad hälsovård. Problemen började när Kuba fick inspirera en misslyckad jordreform och när oljepengarna korrumperade överklassen och de styrande. Som i väst. Där lyckades inte Chavez och Maduro bra. Den senare slåss nu mot stora privatägda företag som länge har mjölkat landet och mot andra länder med stora intressen i landets naturresurser. Maduro lyckades inte med blandekonomin och hur är det i Sverige? Man kan ana ett visst förakt mot kristna indianer, svarta och latinamerikaner i Sydamerika och folket vet det. Det här handlar om kolonialism och på det sättet har vänstern rätt.

Svara


Thomas Mon, 04 Mar 2019 19:41:31 +010

Käre Christer!

Jag har inte haft tid att kommenterar din artikel förrän nu och det är min skyldighet att besvara dig. Jag vill dock fatta mig kort:

A.) För det första är det omöjligt att med blotta ögat se någon krökning, avsett om jorden är rund eller inte. Dessutom om du står på ett klot skulle du enbart se krökningen rakt fram aldrig åt sidorna. Alltså, om du verkligen skulle se en krökning skulle jorden vara mycket liten.

Ögonen är ett optisk instrument (konvex lins), så du måste förstå dess begränsningar. Dessutom så begränsar atmosfäriska förhållanden hur långt vi kan se, men framförallt så avgör hjärnans tolkning i form av perspektiv och erfarenhet stopp för vad vi kan uppfatta. Att du tyckte se en krökning i sidled är alltså enbart något som din hjärna konstruerade en bild av. Exempelvis du flyttat dig vertikalt upp eller ned så skulle en helt annan bild genereras.

Svara


Thomas Mon, 04 Mar 2019 19:50:07 +010

B.) Alla som läst historia utöver skolans indoktrineringskurser är väl medvetna om att "segraren skriver historien". Jag vill här väcka nyfikenheten genom att ge ett exempel avseende hur arkitekturen inte alls rimmar med vad vi fått lära oss om olika tidsepoker. Det finns en otrolig skatt av kunskap som de flesta totalt negligerar.

Men, tyvärr är tom våra husdjur mera nyfikna än nutidsmänniskan :(

Svara


Thomas Mon, 04 Mar 2019 19:58:01 +010

C.) Nej, jag skrev inte att Jesus redan kommit tillbaka, utan att det s.k. "tusenårsriket" i Upp. avser det här kristna tidevarvet tills Han kommer tillbaka.

Många väntar på NWO när de inte inser att vi redan lever i slaveri. Tänk efter själv, varje liten del av ditt liv är reglerat, från födseln till du dör.

Du har ingen frihet, Christer. Allt du gör måste du betala för; ditt hem, all energin du förbrukar, din mat, din bil och nu tom luften som du andas ut. Utan inkomst går du under!

Barn är vi tvungna att lämna ifrån oss i unga år och kommer ut drygt ett decennium senare, "färdigprogrammerade" för maktelitens behov.

Svara


Thomas Mon, 04 Mar 2019 20:04:04 +010

D.) Alla vet att det var på korset som gamla förbundet spikades upp, men det var ju inte det jag avsåg, utan tidens slut som Judarna väntade på och också Jesus profetiskt utlovat på Olivberget "inom en generation".

Moses lagar kunde ju inte längre följas eftersom det inte längre fanns något tempel att offra i. Bryter man mot en lag, bryter man mot alla.

Svara


Thomas Mon, 04 Mar 2019 20:11:52 +010

E.) Givetvis förminskar jag inte det fruktansvärda lidandet som den japanska civilbefolkningen fick uppleva i de två japanska städerna.

Vad jag sa, var att förintelsen av städerna var densamma som alla andra städer i både Japan och Tyskland, dvs med dessa ohyggliga brandbombningarna med bl.a napalm och vit fosfor.

Däremot finns det inga säkra bevis på atombombernas effekt, vilken var och en själv kan konstatera om man studerar befintligt bildmaterial.

Med tanke på att de aldrig används sedan 1945, varken avsiktligt eller oavsiktligt, är det logiskt att anta att det är frågan om massiva skrämselvapen (vilket man ju använder i krig/fred och är minst lika effektiva som riktiga vapen).

Svara


Thomas Mon, 04 Mar 2019 20:21:56 +010

F.) Nej, Bibeln talar inte om klimatförändringar. Tyvärr, så är det många kristna idag som har en förvriden förståelse av Uppenbarelseboken. Dessutom är det djupt olyckligt om vi lyfter ut enstaka bibelverser för att motivera våra egna tankar och känslor.

Klimatagenden är ett nytt skrämselvapen som är minst lika effektivt som kärnvapen för den outbildade massan. Gretas segertåg bland NWO-eliten är väl en nog så tydligt bevis för det.

Svara


Thomas Mon, 04 Mar 2019 20:27:24 +010

Svar till David.

David, jag vill åter igen påpeka att jag vet att jorden inte är platt. Jag vet också att vi inte befinner oss på ett snurrande klot som rusar genom världsrymden med vektorn av fem olika orimliga hastigheter. Om vi gjorde det skulle vi inte då märkta något av det?

Svara


Kent Tue, 05 Mar 2019 18:31:19 +010

-Snurrigt, sa Bill! -Snurrigt, sa Bull!

Svara


Lars Tue, 05 Mar 2019 23:33:43 +010

Du har rätt Christer, att gotta sig i konspirationsteorier vilka äro osanna leder inte oss närmare Jesus , tvärtom .

Jesus är ju sanningen och han vill att vi ska finna sanningen på alla områden.

Det finns dock en konspirationsteori som jag har svårt att avfärda intellektuellt .

Den att USA aldrig landsatte någon människa på månen. Kortfattat bygger den mest trovärdiga teorin på, att den teknik som fanns tillgänglig på slutet av 60 talet inte förmådde klara ett sådant enormt projekt. De primitiva datorer ( som var stora som en friggebod) som då fanns hade mycket, mycket mindre processorkraft än våra IPhone och Samsungs som vi just nu skriver på .

Nu tror jag,att USA trots allt var på månen ,genom att det vore näst intill omöjligt, att hålla en så stor bluff vid liv...

Herren välsigne er rikligen

Svara


Christer Åberg Tue, 05 Mar 2019 23:53:05 +010

Svar till Lars .

Tror man att jorden är platt, då kan man tro på vad som helst, till exempel att förneka att Förintelsen (https://www.apg29.nu/a/31b) under 2:a världskriget har hänt, eller att man tror på andra konstigheter. Därför är plattjord-tron inte så oskyldig.

Svara


Thomas Wed, 06 Mar 2019 11:46:00 +010

Svar till Lars .

Det kallas ”intellektuell lathet” att namnge något man inte känner till för att slippa tillskansa sig kunskapen som krävs för att avgöra sanningshalten.

På samma sätt kan de ogudaktiga namnge vår tro för ”konspirationsteorier” och därmed slippa ifrån att ta ställning till Sanningen.

Men, vi vet vad vi tror på och kan också ge svar till dem som ifrågasätter vår tro.

Därför bör vi beakta vad som påstås och själva bilda oss en uppfattning. En uppfattning som bygger på verklig kunskap och inte bara på hörsägen och tradition.

Svara


Lars Wed, 06 Mar 2019 12:31:55 +010

Svar till Thomas.

Sant ” intellektuell lathet ” ett bra utryck.

Svara


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 12, fredag 22 mars 2019 kl. 15:49

Jesus söker: Kennet, Kent!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn. De som blev födda, inte av blod, inte heller av köttets vilja, inte heller av någon mans vilja, utan av Gud." - Joh 1:12-13

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
fredag 22 mars 2019 13:22

Bed för min dotter som tänker tatuera dig. Bed att det inte blir av och att hon blir fräkst.
Hon har en pojkvän som inte är bra för henne.
Hjälp mig i bön!

Aktuella artiklar


Senaste kommentarer


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp