458 online! | Sidvisningar idag: 32 994 | Igår: 171 555 |

www.apg29.nu


Live Apg29 | Biblar | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Christer Åberg | Sök | Kontakt

En tigande Jesus - Mannen som dödade Guds röst - Del 6

Romersk soldat

HANS JANSSON, Uppsala 

Herodes Antipas möter oss igen i den bibliska historien. Denna gång står han inför Jesus. Det hade då gått tre år sedan Johannes döparens halshuggning.

Bibelordet berättar att hans lärjungar tog hand om hans kropp och begravde den. Men medan Johannes döparens ande fördes till härlighetens himmel fortsatte Guds frälsningsplan för det fallna människosläktet. Johannes hade fullgjort sitt uppdrag med att visa på Jesus som Frälsaren. Och nu träder Jesus fram i sin offentliga gärning.

Det finns inget så stort som att likt Johannes få vara ett redskap i Guds hand. Och att en gång ha fullgjort sitt uppdrag och få möta uppdragsgivaren som skall säga:

” Bra, du gode och trogne tjänare: Gå in i din Herres glädje”1. Hur tomt och meningslöst däremot för den som bara levt för detta förgängliga liv. Vad hjälper då en god ställning, karriär och rikedom om man inte är i Guds vilja och har hans välsignelse över sitt liv.

Jesus ställde en gång frågan: vad hjälper det en människa att hon vinner hela världen men förlorar sin själ?2. På liknande vis var det för Herodes Antipas. Denna tomhet fick han med all säkerhet känna av redan den kväll han uttalat dödsdomen över den man som varit Guds röst i hans liv. Men Guds vilja med mänskligheten gick inte att stoppa, utan den sökte sig vidare. Då Herodes Antipas fick höra talas om Jesus och hans gärningar var det Guds nästa steg i hans frälsningsplan för människorna.

Då Jesus senare uppstod från de döda och hämtades hem till himlen, fortsatte Guds Ande att genom Jesu lärjungar förmedla Guds ord till människorna ända in i vår tid. På så sätt vill även denna skrift förmedla Guds Ord till frälsning. Vid det tillfälle Jesus nu kom inför Herodes Antipas stod Jesus inför att ge sitt liv på korset för vår frälsning. Efter att i tre år verkat med tecken, under och Guds ords förkunnelse, gav han sig i förföljarnas händer. Tiden var då inne för honom att bli försoningsoffret för våra synder. Han fördes inför landshövdingen Pilatus, i Judéen.

Men då Pilatus fick höra att Jesus kom från Galiléen, sände han honom till Herodes Antipas, som ju var landsfurste över Galiléen, men som tillfälligt vistades i Jerusalem. Då står det i Bibeln att Herodes hade länge velat träffa Jesus. Det verkar emellertid inte som om Jesus låtit honom göra det. Herodes hade under dessa tre år som Jesus verkat inte träffat Jesus, fastän Jesus verkade mest i Galiléen där Herodes härskade.

Redan då Herodes hade fått höra ryktena om Jesu första tids gärningar säger Lukas i sitt evangelium att: ”Herodes ville gärna träffa Jesus.”3

Och då han nu äntligen efter tre år får tillfälle att möta Jesus, säger samme Lukas: ”När Herodes fick se Jesus, blev han mycket glad. Han hade länge velat träffa honom, eftersom han hade hört talas om honom och han hoppades nu få se honom göra något tecken.”4

Men då inträffar något märkligt. Fastän Herodes ställde en mängd frågor till Jesus, svarade Jesus inte Herodes Antipas. Förmodligen hade han som var Guds ords fullbordan inget att säga den som så förhärdat sitt hjärta att han dödat den som varit Guds röst till honom.

Men vid denna tid hade Herodes tydligen blivit så förhärdad så att han inte sörjde över att Jesus teg. Istället hånade han honom och gjorde narr av honom. Behovet av att få svar på sina frågor var inte längre ett trängande behov. Däremot vändes nu hans sinne till förakt för Jesus. Bibeln berättar att han tillsammans med sina soldater bemötte Jesus med förakt. De klädde honom i en narraktig klädnad och skickade honom sedan tillbaka till Pilatus.

Då ingen fruktan finns för att Guds röst tystnat är förhärdelsen ofta ett faktum. Den som däremot sörjer över tystnaden i sitt inre kan fortfarande räkna med Guds omsorg.

Det står en liten märklig passus i detta sammanhang hos Lukas. Det står att den dagen Herodes och Pilatus på detta vis verkade för Jesu korsfästelse, blev de vänner med varandra. Förut hade det rått fiendskap dem emellan.

Djåvulens hantlangare söker stöd hos varandra utan tanke på den dom som en dag skall drabba dem i evighetens värld. Herodes Antipas hade sin sökningstid och så är det med var och en av oss. Men en gång tystnar Guds kallande röst. Ofta så sent som då vår livslåga släcks. Då är det viktigt att vi sagt ja till Guds kallande röst medan nådens tid varat.

Efter döden finns nämligen ingen väg till bättring. Därför bör vi noga begrunda följande sångtexts uppmaning: ”En gång det blir försent, fast du det aldrig ment. Du Jesus möta skall min vän, men då som domaren. Bered dig möta Gud, bered dig möta Gud. Ej vill du evigt förlorad gå, bered dig möta Gud.”

Noter: 1) Matt.25:21, 23. 2) Mark.8:36. 3) Luk.9:9. 4) Luk.23:8-9, 12.


HANS JANSSON, Uppsala

Artiklar och video som är gjorda av andra än Apg29.nu kan ha åsikter som bloggsajten inte delar.


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg sändag 13 januari 2019 19:55 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


2 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

SH

Vill tacka för denna undervisning! Tror att en gammal Herrens tjänare skrivit det här.

Det vilar Guds Ande över denna förkunnelse. Tack Jesus!

Svara -   - 14/1-19 19:12 -


Leif

Svar till SH.

Ja, Hans är en mycket stark förkunnare. Jag fick äran att lyssna till hans fantastiska predikan när han ett litet tag bodde här, och är mycket glad över att haft den förmånen.

Svara -   - 14/1-19 22:06 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Migrationsverket ställer fel frågor om man är kristen

12 frågor

Bild: arjagkristen.nu.

De flesta av Migrationsverkets 12 frågor är helt omöjliga att svara på och dessutom helt meningslösa när det i själva verket bara behövs en fråga för att avgöra om någon är kristen eller ej.

0

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 3

Christer Åberg berättar om sin tro. Del 3.

0

Läs allt!


New Age banar väg för Antikrist

New Age banar väg för Antikrist

Av Holger Nilsson  Under 1980-talet har vi mer och mer stött på uttrycket ”New Age”. Fortfarande så står dock många frågande inför vad New Age är för något, detta trots att miljontals världen över har blivit berörda, påverkade och indragna i denna strömning som nu sveper fram. 

28

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 2

Christer Åberg berättar om sin tro. Del 2.

1

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

21

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 3

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. Del 3 av 10.

7

Läs allt!


Kommer den som bytt kön till himlen?

Transsexuell

Kommer de människor till himlen som har bytt kön genom operation?

8

Läs allt!


Jesu trovärdighet bevisad genom hans uppfyllda förutsägelser!

Läsarmejl av nils Avgörande för den sanningshalt ett budskap innehåller, är dess talesmans Trovärdighet. Då Bibeln talar om Gud och människans eviga tillvaro, om Himlen och Helvetet måste dess upphovsman tålas att granskas.

4

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 1

I den här videon berättar jag vad jag tror på. Detta är den första videon av flera delar.

1

Läs allt!


Kristna förföljs mer än någonsin

Open Doors World Watch List 2019

Bild: Open Doors. 

Open Doors årliga World Watch List om förföljda kristna visar att 2019 är värsta året hittills. Det är i särklass svåraste året sedan mätningarna startade.

20

Läs allt!


Syndares vän?

Vänner

Läsarmejl av David Billström Jesu är vår främsta förebild på att nå ut till människor som inte är troende. När Jesus vandrade på jorden så visste han vad som rörde sig inom människor som kom till honom. Han är densamme idag.

2

Läs allt!


En korsfäst McJesus på museum i Israel

Korsfäst McJesus

Bild: SVT. 

Protester i Israel mot Jani Leinonens "konstverk" McJesus som föreställer en korsfäst Ronald McDonald.

6

Läs allt!


Bered dig att möta Gud - Mannen som dödade Guds röst - Del 7

Romare

Av Hans Jansson, Uppsala 

”Vi vill leva, vi vill leva!” Jag minns ännu hur jag greps av en gränslös panikångest då jag hörde den obevekliga dödsdomen upprepas gång på gång.

0

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 2

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 2 av 10.

3

Läs allt!


Den oönskade - Del 17

Christer Åberg hälsar

Nu fortsätter jag med min omskakande och uppskattade följetong från min barndom. Berättelsen kommer öka sin intensitet och bli ännu mer dramatisk. Några mycket spännande och gripande avsnitt ligger nu framför.

0

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

En tigande Jesus - Mannen som dödade Guds röst - Del 6

Romersk soldat

HANS JANSSON, Uppsala Herodes Antipas möter oss igen i den bibliska historien. Denna gång står han inför Jesus. Det hade då gått tre år sedan Johannes döparens halshuggning.

2

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


Lögnen, falskheten och sveket

Lögnen av Annie Lööf

79

Läs allt!


Ondskans list - Mannen som dödade Guds röst - Del 5

Soldat

Av Hans Jansson, Uppsala Det vilar något ”listigt” och ondskefullt över Herodias agerande i det sammanhang vi beskriver. Det för mina tankar till vad som står i första Moseboken.

5

Läs allt!


Skapade till man och kvinna

Vad Gud har sammanfogat av Egon Mellin

Av Egon Melin Redan i skapelsen hade Gud bestämt, att det skulle råda könsskillnad i människosläktet. Därför heter det: ”Till man och till kvinna skapade han dem."

8

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 04, måndag 21 januari 2019 kl. 04:01

Jesus söker: Agnes, Agneta!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Demoraliseringens gift

Läsarmejl av David Billström När man gör allt detta blir ett samhälle demoraliserat. Och ett demoraliserat samhälle är svagt. För människor har fullt upp med sina egna problem.

4

Läs allt!


Christer Åberg sjunger: Vem är Kungen i djungeln?

Måste bara ses! Christer Åberg sjunger och spelar ukulele sången: Vem är Kungen i djungeln? 

3

Läs allt!


Tio år sedan min fru Marie och vår son Joel dog

För tio år sedan den 21 december dog min fru strax innan klockan 12 på natten och vår nyförlöste son Joel dog sedan halvfemtiden på morgonen den 22 december.

1

Läs allt!


Senaste kommentarer


Mannen som dödade Guds röst - Del 4: Guds röst

Av Hans Jansson, Uppsala Johannes döparen var Guds röst till i första hand judafolket, men också till den enskilde Herodes Antipas. Han sade ju också om sig själv: ”Jag är rösten som ropar i öknen”.

0

Läs allt!


Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Av Mikael Walfridsson Det här är en chockerande lista, som delades på organisationen ”United with Israel” hemsida. Den beskriver några av dom värsta antisemitiska och antiisraeliska handlingar, som det judiska folket upplevde i 2018. Det var ett år, där antisemitismen visade sitt värsta ansikte.

39

Läs allt!


Kristinebergs-profetian stämmer med vår tid

- En profetia om den sista tiden!

Den gamla profetian från 1800-talet talar om att Jesus skall visa sig i ett berg i Sverige i den sista tiden och sedan på berget så att alla kan se!

13

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 1

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 1 av 10.

3

Läs allt!


”Gud välsigne abort och Förenta staterna i Amerika”

Läsarmejl av nils 

Abort - Mamma

En kvinna hade nu ett program Netflix Airs där hon hyllar abort, och avslutar med orden: "Gud välsigne Abort och Förenta staterna i Amerika", och sjunger och dansar till det.

38

Läs allt!


I helvetet plågas syndarna

Om du går till helvetet, kommer du plågas. Det är vad helvetet är till för. Precis som den rike mannen i Lukas 16, kommer du att plågas i lågor.  Alla syndare går till helvetet, och de går dit för att plågas.

103

Läs allt!


Nyfödda är redan ett ”ex”

Nyfödda är redan ett ex

Bild: Skärmdump från Facebook. 

Invånarna staden New York kan nu ändra sin könstillhörighet utan läkarintyg. Dessutom kan de till och med ändra på sina nyfödda barns könstillhörighet.

5

Läs allt!


Om du är född i fel kropp kan du bli född på nytt

Loui Sand

Bild: SVT. 

Louise Nelum Sandamali "Loui" Sand, 26 år, är en svensk handbollsstjärna som nu slutar att spela handboll för att utredas för könsdysfori. 

2

Läs allt!


Christian Bale: Tack Satan för inspirationen

Läsarmejl: Pelle Lind 

Christian Bale: Tack Satan för inspirationen

Bild: Från TV4. 

Pris för bästa manliga huvudroll gick till skådespelaren Christian Bale i filmen Vice, som tackade sin inspirationskälla: Satan.

43

Läs allt!


Amerika nyheter: Mikrochips inplanteras för valutahantering i Sverige

Läsarmejl av nils 

Microchip

I Stockholm, Sverige väljer 1000-tals att välja Handla med ett litet Micro. Chips, inplanterat under deras skinn.

55

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 464 625 855 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 128 bloggartiklar, 93 268 kommentarer och 61 314 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp