904 online! | Sidvisningar idag: 65 255 | Igår: 175 529 |

www.apg29.nu

Annons

Chatt Nyhetsbrev Biblar Läsarmejl Bönesidan Dagens ros Date29 Kommentarer Fråga Christer Kontakt Sök

Endast hos Jesus finns frälsningen - Del 9


Den här artikelserien handlar om att man blir frälst då man personligen tar emot personen Jesus Kristus som Herren. Det är endast hos Jesus som frälsningen finns - hos personen Jesus Kristus.

Frälsningen finns alltså inte i saker eller i handlingar eller i läror-system eller i kyrkor, utan endast i personen Jesus Kristus.

Den som tror

Vi ska läsa från Markusevangeliet kapitel 16 och vers 16. Det är en mycket viktig vers. Och det är lätt att förstå den versen. Ändå har en del förvanskat versen och gjort den svårförstådd så att människor har blivit förvirrade. Nu läser vi versen:

"Den som tror och blir döpt skall bli frälst, Men den som inte tror skall bli fördömd."

Det är Jesus själv som säger detta. Han säger att den som tror och blir döpt skall bli frälst. Då har en del missförstått det här bibelordet. De har förstått det så att för att kunna bli frälst måste man bli döpt. Ja, än mer, de har gjort dopet till frälsande. Men vi sa precis att det är bara Jesus som frälser, personen Jesus Kristus. Inget och ingen annan kan frälsa. Det är inte Jesus + någonting mer, utan det är enbart Jesus själv som frälser.

Kom ihåg: Då någon säger att att du behöver någonting mer utöver Jesus, då är det alltid en villolära som vill föra dig bort från den enkla tron på Jesus så att du inte ska bli frälst!

Läs den här fetstilta meningen en gång till!

Jesu död och upptsåndelse

Skulle dopet vara en frälsande aspekt då skulle ju inte Jesus död på Golgata kors och uppståndelse vara tillräckligt. Om du lyssnar noga vad Jesus egentligen säger i det här i Markus 16:16, så säger han inte att du måste bli döpt för att bli frälst. Det ser vi när vi läser hela versen. En viktig regel i all bibelläsning är att man alltid läser hela versen och allt i sitt sammanhang.

Läser vi fortsättningen av versen så säger Jesus:

"Men den som inte tror skall bli fördömd".

Här säger han inte att den som inte blir döpt skall bli fördömd, utan den som inte tror. Alltså säger Jesus att den som tror skall bli frälst och den som tror ska också låta sig döpas, men om man inte tror bryr man sig inte om att bli döpt. Så förvanska inte bibelordet. Jesus menade verkligen vad han menade, så du kan inte lägga till något i bibelordet.

De döps för att de är frälsta

Människor döps för att de är frälsta genom tron på Jesus, inte för att de ska bli frälsta. Dopet hör till den som är frälst. Är du frälst så vill du också döpas därför att du nu tillhör Jesus Kristus. Inte för att bli frälst.

Är dopet frälsande då skulle de ju bara hänga på att människor döptes, ja att man till och med tvingade ner dem i vattnet så skulle de bli frälsta. Men så är det inte.

Man måste ha en personlig tro på Jesus Kristus. För frälsningen är endast hos Jesus Kristus. I det här sammanhanget ska vi se på ett annat bibelord som också är missförstått, och förvanskat.

Vi ska nu gå till Första Petrusbrevet kapitel 3 och läsa verserna 20 till och med 22:

För dem som den gången var olydiga när Gud tåligt väntade under Noas dagar, medan Arken byggdes.I den blev några få, 8 personer, frälsta genom vatten.

Det här ordet är missförstått. När det står att de blir frälsta genom vatten så tror en del att man blir frälsta genom dopet, men så är det inte. Vi fortsätter läsa vers 21:

"Efter denna förebild frälser dopet nu också er".

Oj då, men här står det ju att man blir frälst genom dopet? Nej, det står inte så, läs vidare. Man måste läsa allt i sitt sammanhang:

"Det innebär inte att kroppen renas från smuts".

Man blir alltså inte frälst genom dopet, för det innebär inte att kroppen renas från smuts. Vad innebär det då? Det förklarar versen bäst själv:

Det innebär inte att kroppen renas från smuts utan är ett rent samvetes bekännelse till Gud genom Jesu Kristi uppståndelse.

Vi har i ett tidigare kapitel talat om att man blir frälst när man bekänner att Jesus är herren. Du blir frälst genom dina ord. Då du säger till Jesus att du tar emot honom och bekänner honom som Herren. För det är precis det som den här versen talar om: Ett rent samvetes bekännelse till Gud genom Jesu Kristi uppståndelse. Det är bekännelsen som frälser, inte dopet.

Flodets vatten dödade

För vad var det som hände då floden kom? Jo, floden dödade allt liv på jorden. Floden frälste inte - räddade inte - det dödade. - Vattnet dödar, det är räddar inte, det dödar! Att då säga att dopets vatten frälser är inte bara dumt, utan det är också en ren villolära.

Men hur blir de då räddade? Jo det står ju i versen som vi precis läste. I slutet av vers 20 står det:

...medan Arken byggdes. I Arken blev några få, åtta personer frälsta genom vatten.

Det var Arken som frälste. Inte vattnet. Vattnet dödade. Men de personer, 8 till antalet, som befann sig i Arken blev räddade.

För att bli räddad måste du vara i Jesus

På samma sätt blir människor idag frälsta och räddade som befinner sig i dagens Ark, och det är Jesus Kristus, Guds son. För att bli räddad, frälst, måste du vara i Jesus. Du måste personligen ha tagit emot Jesus Kristus så att Jesus personligen är Din herre. För endast hos Jesus finns frälsningen.

Vi ser alltså i bibelordet att vattnets attribut frälser inte. Du måste tro på Jesus. Du måste vara i Jesus Kristus. Du måste ha tagit emot den levande personen Jesus Kristus. Du kommer aldrig ifrån Jesus om du vill bli frälst. Det är endast hos Jesus som frälsningen finns.

Paulus frälsning

På samma sätt är det med Paulus frälsning.

Apg 22:16. Och nu, varför dröjer du? Stå upp och låt dig döpas och tvätta bort dina synder, och åkalla Herrens namn.

Paulus blev inte frälst när han döptes, utan han blev frälst då han åkallade Herrens namn (Jesus). Det står i Bibeln:

Apg 2:21. Och det ska ske att var och en som åkallar Herrens namn ska bli frälst.

Du måste ropa på Jesus, bekänna att han är Herren. Det är enda sättet att bli frälst på. Dopet kan inte frälsa.

Kornelius frälsning

Det är lika dant med Kornelius frälsning som vi talade om i ett tidigare kapitel. Petrus säger:

Apg 10:47. Då tog Petrus till orda: Inte kan väl någon förbjuda att dessa blir döpta i vatten, då de har fått den Helige Ande liksom vi?

Han blev frälst innan han lät sig döpas. Han döptes inte för att bli frälst - han döptes därför att han var frälst!

För att bli döpt måste du tro på Jesus - du måste vara frälst. Är du inte frälst är dopet helt meningslöst.

Fångvaktarens tro

Det var på samma sätt om fångvaktaren som blev frälst i Apostlagärningarna 16. Han blev frälst då han trodde på Herren Jesus Kristus efter att Paulus och Silas hade predikat Ordet för honom och för alla i hans familj. Sedan lät han sig döpas - både han och hans familj eftersom de nu trodde på Jesus! Tror du på Jesus ska du alltid låta dig döpas.

Apg 16:30. Och han förde ut dem och sa: Herrar, vad ska jag göra för att bli frälst? 31. Då sa de: Tro på Herren Jesus Kristus, så blir du och ditt hus frälst. 32. Och de talade Herrens ord till honom och till alla dem som var i hans hus. 33. Och samma timme på natten tog han dem till sig och tvättade deras sår. Och han med allt sitt folk lät genast döpa sig. 34. Sedan förde han dem till sitt hem och satte fram mat åt dem och gladde sig över att han med hela sitt hus hade kommit till tro på Gud.

Hovmannens tro

Det var på samma sätt med hovmannen i Apostlagärningarna 8. Filippus predikade för honom om Jesus. Därefter säger han: Här finns vatten vad hindrar att jag döps? Filippus svarade: Om du tror att Jesus är Guds son kan det ske.

Apg 8:36. Och medan de färdades vägen fram, kom de till ett vatten. Då sa hovmannen: Se, här finns vatten. Vad hindrar att jag döps? 37. Då sa Filippus: Om du tror av hela ditt hjärta, så må det ske. Och han svarade och sa: Jag tror att Jesus Kristus är Guds Son. 38. Och han befallde att vagnen skulle stanna och de steg båda ner i vattnet, både Filippus och hovmannen och han döpte honom.

Här bekänner hovmannen ut sin tro. Det är när du bekänner att Jesus är Herren som du blir frälst. Inte dopet. Jag kan ta hur många exempel som helst.

Lydias tro

Till exempel så var det också med Lydia i Apostlagärningarna 16 som kom till tro på Jesus och lät sig döpas.

Apg 16:14. Och en kvinna vid namn Lydia från staden Tyatira, som handlade med purpurtyger, och som fruktade Gud, lyssnade och Herren öppnade hennes hjärta, så att hon gav akt på det som Paulus talade. 15. Och efter att hon och alla i hennes hus hade låtit sig döpas, bad hon och sa: Om ni håller mig för att vara en som tror på Herren, så kom till mitt hus och stanna där. Och hon övertalade oss.

Hon döptes inte för att tro, hon döptes för att hon trodde. Det finns alltså många exempel om detta i Bibeln. Först kommer man till tro, sedan döps man. Det är tron på Jesus som frälser, inte dopet. Men när man då tror på Jesus vill man också låta sig döpas.

Varför jag blev döpt

Till sist i den här artikeln vill jag tala om för dig varför jag döptes: Jag döptes därför att jag hade kommit till tro på Jesus. När jag läste i Bibeln sa Jesus att den som tror ska också låta sig döpas.

Eftersom jag nu trodde på Jesus och trodde på hans ord lät jag mig döpas. Jag döptes inte för att bli frälst, jag döptes därför jag redan var frälst genom tron på honom.

För endast, endast, hos den levande och uppståndne person Jesus Kristus som frälsningen finns!


Läs också:


Skriv ut Bädda in Mejla

 
Publicerat av måndag 17 juli 2017 06:40 | #frälst #frälsning #dop #endast+hos+jesus+finns+frälsningen | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

APG29 NÅR TUSENTALS VARJE DAG!
Gillar du Apg29?
Swisha en peng till: 070 935 66 96


9 kommentarer

David Ström

Jag ska inte döma andra. Det överlåter jag åt Jesus. Men nog verkar hon vilse och tillbedjande tradition och värdegrund istället för Jesus.

http://www.morgonbladet.nu/news.php?name=160306094324

Svara -   - 16/7-17 02:05 -


J.J.

Det Jackelén framför i den text som du länkar till är ren villolära. Allah är en mångud, en hednisk avgud. Mohammed är och förblir en falsk profet. Jesus är Guds son - allah har ingen son enligt Koranen. Kristna och muslimer har inte samma Gud.

Jackelén förnekar till och med att Jesus är Guds son. Hon förnekar att Jesus är vägen, Sanningen och livet. Vidare säger hon att "jungfrufödseln är ett mytologiskt språkbruk." Hon strävar mot ekumenik med katolska kyrkan, en världsreligion som öppnar upp och bereder väg för Antikrists framträdande. (Jämför katolska kyrkans katekes nr 841 med Jackeléns uttalande.)
Jackelén är en villolärare, lyssna inte på henne!
Jag uppmanar er, bröder, att se upp för dem som skapar splittring och väcker anstöt mot den lära som ni har fått undervisning i. Håll er borta från dem, för sådana människor tjänar inte vår Herre Kristus utan sin egen buk, och med fina ord och vackert tal bedrar de godtrogna människor.” (Rom 16:17–18)

Svara -   - 16/7-17 06:23 -


David B

Svar till David Ström.

"Pröva allt, behåll det som är gott." 1Tess.5:21

Det är ditt ansvar David att pröva utifrån Bibeln vad det är hon säger. Och sådant som inte stämmer med Bibeln, det dömer vi ut som fel.

Herrens nåd och frid

Svara -   - 16/7-17 08:33 -


nils

En mycket bra utläggning av att endast Jesus kan frälsa,och jag tror de flesta har ljus i detta.

Problemet i många kyrkor är att Dopets betydelse och Innebörd har tonats ned,ja Helt försvunnit.
Så många Troende har då stannat vid tron på Jesus och står kvar där,och har aldrig gått in på Tros-Lydnadens väg att låta sig döpas till Kristus;att förenas med Honom!
Detta kan då vara ett hinder för Dopet i d.H.Ande då Guds ord i Apg.2:38 säger;
"Gören bättring och låten ALLA DÖPA eder i Jesu Kristi Namn till edra Synders Förlåtelse;Då skolen I såsom gåva Undfå Den Helige Ande."
Måste säga,en frälsning Utan dopet i d.H.Ande var bara en "halv" frälsning för Mig!

Svara -   - 16/7-17 14:48 -


Leif Boman

Svar till nils.

Att låta sig döpas är visserligen något som symboliskt visar på att man har blivit renad ifrån dina

Svara -   - 16/7-17 15:14 -


Leif Boman

Svar till nils.

Förra inlägget skickades iväg innan jag var klar, och dessutom slutade det fel. Så här skulle det stått!

Att låta sig döpas är något som symboliskt visar på att man genom Jesus har blivit renad ifrån sina smutsiga synder, man har dött ifrån sitt gamla jordiska syndiga liv och så också uppstått tillsammans med Jesus till ett nytt, rent och evigt himmelskt liv. Det visar på att man medvetet har valt att följa Gud och Hans väg till himmelen!

De som inte vill låta sig döpas eller förtröstar på sitt barndop visar egentligen aldrig med fullkomlig handling att de med sin fria vilja valt att följa i Jesu fotspår. Jesus sa ju ; följ Mig! Och dessutom sa Han;

(Matt 3:15) Jesus svarade honom: "Låt det nu ske. Det är så vi ska uppfylla all rättfärdighet." Då lät han det ske.

Visserligen kan man börja bekänna sin tro på Jesus med munnens bekännelse men att bli döpt i den Helige Ande kan man nog inte räkna med förrän man med hjärtats tro också frivilligt och medvetet följer Jesus i vattendopet.

Har man bara hjärtats tro inom sig, en hjärtas tro som säger att vi behöver låta oss döpas så kan Andens dop också ske när som helst. Jag blev döpt i Anden ca en månad innan jag lät mig döpas i vatten. Men jag hade redan övertygelsen om att det också hörde till att jag skulle låta mig döpas av någon frälst i vatten.

Jesu frid...

Svara -   - 16/7-17 15:43 -


Andreas T.

Så det är inte bara Jesus som behövs, utan även dopet? Trodde det på denna sida sades att om nån säger att det behövs mer än Jesus så är det en villolära.

Svara -   - 16/7-17 23:28 -


Leif Boman

Svar till Andreas T..

För att bli frälst och född på nytt räcker det helt klart Andreas med att acceptera och ta emot Jesus, ja!

Men!

För att andligt kunna växa vidare behöver man ständigt ta nya steg i tro, och då är ett av de allra första stegen, att låta sig döpas i vatten såsom också Jesus gjorde!

När denna vilja att följa i Jesu fotspår finns hos en kristen kan man också få uppleva Andens dop som Bibeln berättar om, vilket ger den kristne kraft att fortsätta vara ett ivrigt Jesu vittne, men också kraft när svårare prövningens dagar kommer. Därför är detta Andens eldsdop så oerhört viktigt för den kristne!

Jesu frid...

Svara -   - 17/7-17 04:08 -


nils

Svar till Andreas T..

Förstår ironin Andreas,och den kan helt rätt vara på sin plats.

Det står att efter den trånga porten börjar den smala vägen,men alla "Troende" har ej kommit igenom den trånga porten,men tror sig ha gjort det.
Dopet till Kristus är att;"Vi bliva döpt till till Hans död.Och vi hava så genom detta dop till döden,blivit begravna med Honom."
Här kommer det stora undret"För att såsom Kristus uppväcktes från det döda genom Faderns härlighet,också Vi skola vandra i ett Nytt Väsende I liv." Rom.6:3-4.
Tom.i G.T. döptes Israels barn;"Alla blevo de i molnskyn och i havet Döpta till Moses." 1Kor.10:2

Svara -   - 17/7-17 15:48 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Äntligen advent

Läsarmejl av Ulrik Petersson 

Jesus kommer snart tillbaka.

Det finns flera advent, eller flera steg i Jesus ankomst.

2

Läs allt!


Kungen Kommer - Himlen TV7

Hur kan vi förbereda oss inför Jesu återkomst som Kung? Hur ser vårt framtidshopp ut? Kom med och be att Guds församling vakar med olja i sina lampor!

19

Läs allt!


De andliga nådegåvorna - Gösta Karlsson

Pastor Gösta Karlsson talar om Andens nådegåvor i ett nu några år gammalt klipp - men ständigt aktuellt!

0

Läs allt!


Perfekt julklapp: Christer Åbergs starka bok Den längsta natten

Julklapp: Christer Åbergs starka bok Den längsta natten.

100 kr! En sann berättelse om ofattbara förluster och om att vinna allt. Passa bra som julklapp!

1

Läs allt!


Bebisar lär sig byta kön genom ny bilderbok på våra förskolor

Bilderbok om transsexualitet för de yngsta.

Bild: Svt.se. 

Susanne Pelger som är doktor i genetik och lärare i biologi och matematik vid Lunds universitet, har skapat en bilderbok om transsexualitet riktad till bebisar.

38

Läs allt!


Christer Åberg predikar för skogens kossor

När Christer Åberg var ute i skogen och predikade i mobilen kom det några kossor som ville höra vad han hade att säga.

5

Läs allt!


Jesus är inte världens hämnare - Christer Åberg

Christer Åberg förklarar att Jesus inte är någon hämnare, han dömer inte eller straffar - han räddar och frälser för att han älskar dig!

6

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 47, onsdag 22 november 2017 kl. 08:38

Jesus söker: Cecilia, Sissela!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Predikantpoolen

Av Holger Nilsson 

Hans Jans i Predikantpoolen.

Nu finns det tillfälle för församlingar att välja mellan ett 25-tal pastorer och evangelister som står till förfogande för kallelser till församlingar. Reseersättning är det enda församlingarna behöver ersätta dessa med.

7

Läs allt!


Senaste kommentarer


Se upp för göken

Text och bilder av Reine Jonsson 

Gökungen matas av ängspipelärkan - Se upp för göken

En vuxen ängspipelärka matar en gökunge. 

När gökägget har kläckts ut knuffar gökungen ut de stackars små lärkungarna och gökungen blir därefter envåldshärskare och ensam om lärkparets gunst. Där efter blir han bara mer och mer tuffare i boet mot sina fosterföräldrar och stressar paret ideligen med sitt tiggande efter mera mat.

7

Läs allt!


Min dotters dröm om den vackra kvinnan

Läsarmejl av Jan-Åke Henriksson 

Vacker farlig kvinna

Min dotter som knappt läst bibeln fick en förunderlig dröm i natt att många kristna försökte i sig själva att vara goda och snälla där ingen såg att de var på väg åt ett fel håll och avvikit från den smala vägen. 

90

Läs allt!


AktuelltApg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 53 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 33 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 16 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 11 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 9 år om han hade levt idag. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

905 online! | Sidvisningar idag: 65 256 | Igår: 175 529 |

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab

TA EMOT JESUS!

↑ Upp