Surfar nu: 563 www.apg29.nu

Esters bok och ändens tid

Ett gästinlägg av BJÖRN HELLMAN från bloggen Den yttersta tiden. 

Esters bok och ändens tid - Ett gästinlägg av Björn Hellman

Esters bok är brännande aktuell i en sen tid. Över judar i förskingring vilar hotfulla skuggor, staten Israel blir ansatt från alla håll. Onda tungor smider anslag, desinformerar, använder lagutrymme - i tro att man kan hindra Guds vägar.

Purimhögtiden, firas i år den 20 och 21 mars i Israel. Det är en viktig högtid, där man firar räddningen av det judiska folket från Hamans planer att förgöra, döda och utrota det judiska folket. Ester är samtidigt en förbild på församlingen, som står upp och gör en skillnad för Israel. I den tid vi lever i, är Ester är samtidigt en bild på församlingen som efter sin förberedelsetid, får lov till att träda in framför konungen. En broder, Björn Hellman, har skrivit ett gästinlägg om just Esters bok och ändens tid, som jag gärna vill dela här:

Esters bok i Gamla Testamentet tilldrar sig ca år 480 f Kristus. Kung Ahasveros regerar ett världsrike som sträcker sig från Indien till Etiopien. Han regerar från "Susans borg" i Persien, närmast motsvarande dagens Iran. Inom Ahasveros väldiga rike finns ett antal folkslag och bland dessa bor många judar, utspridda i samband med den babyloniska fångenskapen. Även i Susa finns en judisk koloni. Ahasveros regerar som kungars kung och hans ord är lag. Berättelsen om Ester är ett stycke judisk historia, som ihågkoms vid Purimhögtiden. Men Esters bok är också i hög grad profetisk, med ett viktigt budskap in i ändens tid. Den berör den kristna församlingens ansvar för det judiska folket och Israel.

Drottning Vasti visar en längre tid förakt för kung Ahasveros. Till slut avsätter kungen henne och söker en ny drottning. Ester är en av de utvalda jungfrur som får gå inför kungen. Hon är judinna, och fostras av Mordokai, sin styvfar. Kungen fäster sig mycket vid Ester. Hon står brud och blir ny drottning. Hennes judiska identitet förblir hemlig.

Kungens nye tjänare Haman märker att Mordokai inte bugar för honom i porten, och han får höra att Mordokai är jude. Ett hat växer inom Haman, han smider planer mot alla judar i riket. Han går inför Ahasveros och berättar om ett folk som inte lyder kungens lagar. Haman får kungens auktoritet att göra vad han finner för gott med judarna.

Mordokai får vetskap om hotet om utplåning, i förtvivlan sänder han bud till Ester. Hon måste gå inför kungen och söka nåd för sitt folk. Ester tvekar, det är förenat med dödsfara att gå inför kungen utan att vara kallad. Mordokai sänder då åter bud till Ester:

"Tänk inte att du ensam bland alla judar ska slippa undan, därför att du är i kungens hus. Nej, om du är tyst vid detta tillfälle, så ska nog hjälp och räddning beredas judarna från annat håll, men du och din fars hus, ni ska förgöras. Vem vet om du inte just för en sådan tid som den här har kommit till kunglig värdighet? (Ester 4:13-14)

Ester blir utmanad. Hennes folk är i fara, även Mordokai, han som "varit hennes uppfostrare" till nåden hon nu står i. Ester är i en unik ställning att kunna plädera för judarna inför kungen. Kommer hon att undandra sig ansvar och kallelse av rädsla eller bekvämlighet, förneka sitt ursprung? Hur går det då med Ester, hon är själv judinna?

Efter en tid av fasta går Ester "på tredje dagen" inför kungen - och hon "undfår nåd". Ester bekräftar sin judiska börd och Hamans anslag mot hennes folk. Kungens vrede upptänds. Haman, som anklagat Mordokai för att inte hålla lagen, hängs upp på pålen han förberett för Mordokai. Mordokai, som endast vägrat buga för Haman, frias.

Esters bok är brännande aktuell i en sen tid. Över judar i förskingring vilar hotfulla skuggor, staten Israel blir ansatt från alla håll. Onda tungor smider anslag, desinformerar, använder lagutrymme - i tro att man kan hindra Guds vägar.

Församlingen, Konungens brud, är kallad att bejaka sitt ursprung, att stå upp för folket och landet Israel och att plädera för dem inför Konungen. Så räddade Ester sitt liv.


BJÖRN HELLMAN, Kungsängen

Källa: Esters bok och ändens tid - Ett gästinlägg av Björn Hellman

Tack för att du läser Apg29. DELA gärna till dina vänner. Du kan också stödja Apg29 genom att sätta in en valfri GÅVA på BANKKONTO 8169-5,303 725 382-4. På internetbanken går det att ställa in så att du automatiskt ger en summa varje månad. Men om du hellre vill kan du SWISHA in en frivillig summa på 070 935 66 96. Tack.


Vill du bli frälst?

Ja

Nej


Publicerades onsdag 20 mars 2019 09:00 | #björn hellman #tidstecken #yttersta tiden | Permalänk | Kopiera länk | Mejla

34 kommentarer

nils 20/3-2019, 10:56

Idag 20 Mars har Lars Enarsson en väktare på Israels murar,pålyst en Bön och Fastdag för hotet om delning av Israel.
Det gäller då D.Trumps och B Netyanjas "fredsavtal" som enl.Lars handlar om att dela Israels land och att Dela Jerusalem!!!
Guds ord visar Tydligt,att Herren Ej tillåter någon Delning av Israel!
¤¤¤
Joel 3:2 talar om Domen över hednafolken för de har;"Utskiftat Mitt Land."
I Sak.12:3 säger Herren;"Jag skall göra Jerusalem till en Lyftessten för alla folk;var och en som försöker lyfta den skall Illa Sarga sig därpå."
I Sak.2 säger Herren till hednafolken som plundrade Israel;"Ty den som rör Eder,han rör vid Hans ögonsten."

Svara


Kaj 20/3-2019, 11:55

Svar till nils.

Nils , är det så Tydligt,att Herren Ej tillåter någon Delning av Israel!??

Det står ju i Joel 3:2 om Domen över hednafolken FÖR DE HAR ;"Utskiftat Mitt Land."I Sak.2 säger Herren till hednafolken SOM PLUNDRADE ISRAEL.

Det står ju HAR utskiftat och SOM plundrade, då måste det ju ha skett och kommer att ske.

Kan det vara så eftersom det är Herrens ögonsten att han kan låta det ske , för att kunna döma Hednafolken ? Annars hade väl Herren sagt kort och gott Ingen ska kunna plundra eller göra något åt mot Israel !?

Men vi troende ska välsigna Israel !

Svara


David 20/3-2019, 12:28

Gud välsigna Israel och dess folk för det som troligen snart kommer att ske att du skyddar och hjälper dom i( i den ännu svårare tiden som snart troligen kommer att börja, svårt har dom ju tvingats att ha hela tiden mot sin vilja) regeringen i Israel att du hjälper politikerna där att fatta rätt beslut och dess folk att de får lära känna dig och veta vem den riktiga messias är.vi frälsta som ej står bakom många politikers beslut att dela Israel och Jerusalem skydda och hjälp oss frälsta mot den svåra tid som vi troligen kommer att drabbas av (ifall Jesus inte hämtar hem oss innan) p.g.a. att regeringarna i ett visst antal länder kommer att rösta för denna idiotiska delningen av guds och enbart Israels land för ett folk som råkar kalla sig palestinier men som i själva verket är vanliga simpla araber när de har så många muslimska länder att välja på att bo i, nä araberna blir aldrig nöjda om de inte får hela världen som sitt med sin kultur o.s.v.

Svara


AnnMarie 20/3-2019, 13:05

Svar till David.

Är det ok att kalla människor simpla araber ?🤔

Simpla svenskar,simpla musliner,simpla danskar, simpla judar,simpla katoliker,simpla pingstvänner??Ja kanske ??

Svara


David 20/3-2019, 13:23

svar till Ann Marie Jag menar att det är inget folk som politikerna ska höja till skyarna bara för att de har kallats palestinier en gång i tiden, så att de ska ha ett eget land bara för det, det som politikerna troligen tänker att genomföra nu om du möjligtvis förstår vad jag menar nu eventuellt!!!??????????

Svara


AnnMarie 20/3-2019, 13:33

Svar till David.

Jag förstår.och tycker inte de ska höjas till skyarna för det ska väl inget folk egentligen!

Svara


nils 20/3-2019, 13:35

Svar till Kaj .

Tack kaj för detta och det du skrivet att Herren Låter det ske stämmer med Hans egna ord.

"Nu hava många hednafolk församlat sig mot dig,och de säga;"Må hon vara skändad så att våra ögon få skåda med lust på Sion."

"Men dessa känna icke Herrens tankar,de förstå icke Hans råslut,att HAN har samlat dem såsom Kärvar till Tröskplatsen. Upp då och Tröska du dotter sion!" Mika 4:1-12.

"Ty JAG skall församla alla folk till strid mit Jerusalem,och staden skall intagas.,,Sak.14:2

I Hes.28:4 säger Herren;"JAG skall locka dig åstad,Jag skall sätta Krokar i dina käftar och föra dig ut med hela din här,"

Hes.38:16;"JAG skall låta dig komma över MITT LAND för att folken skola lära känna Mig,när Jag inför deras ögon Bevisat mig Helig på dig du Gog."

Herrens Härliga avsikt med allt detta;"Så skall Jag bevisa mig Stor och Helig inför många folks ögon;Och De skola Förnimma att Jag är Herren!" Hes.38:23. Mvh/nils

Svara


Niklasjönsson 20/3-2019, 14:23

Svar till Ann Marie Nä! Framför allt inte araberna i det här fallet palestinierna när de har så många länder arabiska tänker jag på då att välja på att bosätta sig i som passar palestinierna ,och inte dela det redan lilla landet Israel mitt itu till ett ännu mindre land dessutom när det förövrigt är deras land oavsett vilket.

Svara


Kaj 20/3-2019, 16:25

Svar till nils. Vi människor vill ju att allt ska gå lätt och bli perfekt direkt .

Men ju mer jag läser om Guds handlande med oss människor och länder och framförallt Israel , ser jag det måste gå genom ett avklädande med Prövningar en slags vedermöda på olika plan . Därför tror jag vi många gånger i vår okunskap kan be tvärs emot Guds vilja.Gud säjer ju b.l.a. detta är oryggligt beslutat att så MÅSTE ske . Liksom När Jesus berättar att han ska bli dödad Då tog Petrus honom avsides och begynte ivrigt motsäga honom och sade :Bevare dig Gud ! Ingalunda får detta vederfaras dig Men han vände sej om och sade Petrus : Gå bort satan och stå mej icke i vägen du är för mej e stötesten, Ty dina tankar är ICKE GUDS TANKAR UTAN MÄNNISKOTANKAR.

Ofta när jag ser i mitt egna liv oj vad egna människotankar just på grund man ser bara på ytan och inte förstår , Guds handlande som håller för evigheten.

Svara


AnnMarie 20/3-2019, 16:46

Svar till Niklasjönsson.

Ok de har många länder de kan bosätta sig i och inte är de speciellt trevliga mot judarna heller man skulle kunna jämföra situationen med den situation som vi befinner oss i Vi måste dras med muslimer som vi inte vill ha här och som vill ta över och tvinga på oss islam mot vår vilja!

Svara


Lena Henricson 20/3-2019, 18:03

Låt oss be att Sverige blir mer Israelvänligt.🙏

Svara


nils 20/3-2019, 19:25

Svar till Kaj .

Instämmer med dig,och var står det i Guds ord att Vi i Västvärlden skall Slippa undan all Nöd och Vedermöda?

Det är en själviskhet och förvillelse att tro att Herren hämtar oss före V-mödan,när så många i Öst, M-östern och Afrika redan nu lider Nöd och Död varje dag!

Problemet är en Förvillelse,en Falsk Lyckoförkunnelse som präglar Kristi kyrka av idag där Sanningen Ej tillåts att förkunnas,då ju själarna blir Oroade!

Församlingen är Ej redo för Uppryckelsen har Herren visat.Tar vi Ej vara den Nådatid vi nu har att förberedas i Ordet,Bönen och Lydnaden klarar vi Ej av den svåra tid som stundar!

Svara


Stefan Jonasson 20/3-2019, 19:49

Lyckoförkunnelse? Jag kommer aldrig att förstå vad som menas med det.....? Glädjens budskap för dom ödmjuka.. Förbinda de förkrossades hjärtan... Frihet för dom fågna... Ett nådens år från HERREN.. evangelium helt enkelt det är väl lycko förkunnelse... VEM är redo för uppryckelsen? Den som är frälst och tagit emot JESUS som sin frälsare.. Så säger ordet..! Dom som tillhör JESUS... Det finns "lyckliga idioter" som tror att det inte finns någon GUD som en dag ska skipa rättvisa... Och att det är fritt fram att vältra sig i ondska på njuta bekostnad av sin medmänniska bara därför att man har makt och rikedom...

Svara


Stefan Jonasson 20/3-2019, 19:59

Varför skulle inte församlingen (dom frälsta) inte vara redo att möta sin frälsare på skyarna.. Ibland när jag läser kommentarer så uttrycks det som att det bara är ett speciellt kristet elitkomando av högpresterande kristna som får följa med... Kanske jag missförstår..

Svara


nils 20/3-2019, 21:25

Svar till Stefan Jonasson .

De brutna Förkrossade själarna,som inför Herren givit Upp sig själv, och leds av Jesu Ord och Andens Lydnad.De med Andens Olja brinnande i sina Hjärtan de är redo,och de Älskar Inte sitt Liv i denna Värld.

De Ytligt religiösa som enbart ser och tänker på det som Utvärtes är i form av kyrkobesök, aktiviteter,och yttre beteenden,utan ett Förvandlat Hjärta som Älskar Jesus och hjälper sin nästa,håller ej måttet.Men Herren som älskar oss med svartsjuk Kärlek,Han kallar oss till att äga vårt Hjärta först av Allt,alltså en Relationsfråga och ej en Religionsfråga. Mvh/nils

Svara


Kaj 20/3-2019, 21:34

Svar till nils.

Instämmer med dej Nils ! tyvärr upprepar sej Historien gång på gång , när vi får det materiellt bra , då blir bara tal om rättigheter Och allt är bara kärlek . Saltet förlorar sin sälta!

Likväl som Gud förmanade sitt folk Israel förmanar han oss även idag för att de må gå oss väl!

5 Mos 31:20

Ty jag skall låta dem komma in i det land som jag med ed har lovat åt deras fäder, ett land som flyter av mjölk och honung, och de skola äta och bliva mätta och feta; men de skola då vända sig till andra gudar och tjäna dem och förakta mig och bryta mitt förbund.

Svara


Kaj 20/3-2019, 21:40

Vill Tillägga på mitt föregående . Jag har talat i en del församlingar om detta . och ofta fått till svar eller en tillrättavisning , Jo men nu lever vi i det nya förbundet så Det Gud sa till Mose och folket är inte gällande längre .

Svara


Kaj 20/3-2019, 22:00

Svar till Stefan Jonasson .Det har inte att göra med någon Elit ! Betänk Stefan det står faktiskt att många var så säkra på sin frälsning och visste inte att de var fattig naken och blinda Och det fruktansvärda de visste inte om det själva . Personligen bävar jag många gånger , , att man befinnes vara en av dessa . och det är jag tacksam för att den tanken finns hos mej ! Jag pekar inte finger åt någon , men vill berätta vad som blivit mej givet .

Upp 3:17

Du säger ju: ’Jag är rik, ja, jag har vunnit rikedomar och behöver intet’; OCH DU VET ICKE ATT DU JUST ÄR ELÄNDIG OCH ÖMKANSVÄRD OCH FATTIG OCH BLIND OCH NAKEN

Sak 1:15

och jag är storligen förtörnad på hednafolken, som sitta så säkra; ty när jag var allenast litet förtörnad, hjälpte de ytterligare till att fördärva.

Önskar dej Stefan allt gott !

Svara


Stefan Jonasson 20/3-2019, 22:15

Det står faktiskt i ett av breven att dom som tillhör JESUS ska följa med vid uppryckelsen... Jag kommer inte riktigt på var.. Ska leta upp det bibel stället och läsa sammanhanget.. 20 verser före och efter den bibel versen man vill få förståelse för. Sammanhanget..en bra regel

Svara


Kaj 21/3-2019, 00:10

Svar till Tomas N. Gamla Testamentet är också Guds ord till oss . Jesus talade en hel del ur GT och profetiorna .

Matt 16:4

Ett ont och trolöst släkte är detta! Det åstundar ett tecken, men intet annat tecken skall givas det än Jonas’ tecken.” Och så lämnade han dem och gick sin väg.

Luk 24:25

Då sade han till dem: ”O, huru oförståndiga ären I icke och tröghjärtade till att tro på allt vad profeterna hava talat!

Luk 24:27

Och han begynte att genomgå Moses och alla profeterna och uttydde för dem vad som i alla skrifterna var sagt om honom.

Luk 24:44

Och han sade till dem: ”Det är såsom jag sade till eder, medan jag ännu var bland eder, att allt måste fullbordas, som är skrivet om mig i Moses’ lag och hos profeterna och i psalmerna.”

Svara


Stefan Jonasson 21/3-2019, 00:29

Relationen till GUD När man tagit emot frälsningen... *åt alla dem som tog emot honom gav han rätten att bli ett GUDS BARN*barnaskapet.. Gal 4:6 eftersom ni är söner, har GUD SÄNT I VÅRA HJÄRTAN SIN SIN SONS ANDE SOM ROPAR ABBA FADER! SÅ ÄR DU INTE LÄNGRE SLAV UTAN SON, OCH ÄR DU SON ÄR DU OCKSÅ ARVINGE, INSATT AV GUD.. Vi måste fråga oss vad det betyder.. Åter igen barnaskapet.. Skulle GUD återkalla barnaskapet.... Han väntade på den förlorade sonen.. Han blev återfunnen just därför att han var en son... Var han inte en son även i svinstia... Vad den liknelsen lär oss är just det... Och att vi är både den förlorade sonen.. Och den hemmavarande sonen... Vi har inom oss den sonen som vill gå ut i världen och leva som vi vill.. Konsekvensen blir svinstian vi blir tuktad av vår egen dårskap .. Vi har också den hemmavarande sonen som går och trälar i sin religiösa iver och dömer brodern... Utan att förstå FADERNS kärlek... Vi har potentialen att bli en riktig farisee... Eller den laglöse som medvetet går emot faderns vilja.. Vi är trots det ett av hans barn.. Hans kärlek segrar till slut.. Ingen av oss ska gå förlorad...

Svara


Stefan Jonasson 21/3-2019, 00:44

Visst kan man bli irriterad på hur tex svenska kyrkan förkunnar evangelium.. Homo agendan.. Aborter.. Osv.. Läste om den här kvinnan eller mannen eller vad det nu var som hade anmält Krister för islamofobi.. Kallade hen sig för kristen.. Svårt att tro att personen ifråga var det... Är man frälst är man ett GUDS BARN är man inte frälst är man något annat.. GUD ÄR BARMHÄRTIGE ÄVEN MOT DOM SOM GÅTT VILSE... MEN HAR MAN BLIVIT ETT GUDS BARN SÅ STÅR MAN I NÅDEN.. OCH ÄR FÖRSONAD MED GUD

Svara


nils 21/3-2019, 09:40

Svar till Kaj .

Brukar också tänka på 5 Mos.31:20 som avslöjar den Mänskliga Naturens svaghet även i vår tid,där vi låter Köttets bekvämlighet ta Över och förkväva Andens svaga livsfläkt!

I Upp.bokens 7 sändebrev säger Jesus till 5 av de 7;Jag känner dina Gärningar, trots att de var Frälsta av Nåd och ägde den Helige Ande sedan några sekler tidigare. Jesu nämner inget om en läpparnas Trosbekännelse som bevis på ett Rätt Gudsförhållande.

Kaj,vad tror du Lösningen är på detta Nuvarande Dilemma när de inte vill lyssna till Sanningens Ande? Är det som Herren sade genom D.Wilkerson drygt ett decennier sedan att bara NÖD kan hjälpa från Apati?

Svara


Steven 21/3-2019, 09:46

Jesus själv säger att Moses, profeterna, GT handlar om Honom. Jag ser Ester som bruden, den kristna församlingen. Kungen är Jesus. Haman är satan som i sista tiden vill döda alla som är födda i kvinnans säd (andedöpta), som håller Guds bud samt vittnar om Jesus Kristus. Därför är det viktigt nu att ha Guds försegling (konungens dokument som gick ut i riket som räddade dåtidens judar).

Svara


Leif 21/3-2019, 13:04

Svar till Steven.

Född på nytt och Andedop är två skilda saker.

När man blir född av Gud och på så sätt blir ett Guds barn, då flyttar Guds Ande in och tar Sin boning i människan. Ungefär liknande det när en kvinna blir havande. Då börjar ett nytt liv att växa till inuti kvinnan.

När man blir Andedöpt då översköljs man av Guds Ande. Det är alltså två vitt skilda ting!

Den som "endast" har blivit född av Gud bör också söka Andens dop, eftersom det ger extra kraft under vår vandring.

Det är en önskan som Gud har och något Han vill utrusta alla Sina barn med. Varför inte alla får uppleva denna ljuvliga erfarenhet handlar mest om okunskap och brist på längtan efter mer av Gud!

Och!!!

Det handlar absolut inte om att någon är mer än någon annan, och inte alls om att trampa ner och förtrycka andra, utan endast om att Gud vill utrusta alla med mer av Sig Själv. Men som med frälsningen så måste man vilja och längta efter detta!

Jesu frid...

Svara


Kaj 21/3-2019, 14:38

Svar till nils. Ja Nils , som jag ser utifrån Guds ord är Nöden ett Nådemedel som är nödvändigt ! den största världsomspännande väckelse är ju där det står så här :3Och en av de äldste tog till orda och sade till mig: ”Dessa som äro klädda i de vita, fotsida kläderna, vilka äro de, och varifrån hava de kommit?” 14Jag svarade honom: ”Min herre, du vet själv det.” Då sade han till mig: ”Dessa äro de som KOMMA UR DEN STORA BEDRÖVELSEN och som hava tvagit sina kläder och gjort dem vita i Lammets blod. 15Därför stå de inför Guds tron och tjäna honom, dag och natt, i hans tempel. Och han som sitter på tronen skall slå upp sitt tabernakel över dem.

Dessa som komma ur den stora BEDRÖVELSEN , är så många att ingen kunde räkna dem de var folk från alla nationer och med olika språk , Det blir nog den största Väckelse som någonsin förekommit på vår jord , tack vare Bedrövelsen (NÖDEN) Då människan står rådlös med alla sina egna planer och självtillräcklighet !

Svara


Steven 22/3-2019, 23:14

Vad sket under jord i Israel?
Snart byggs templet?
https://youtu.be/A8JB7oSNUHM

Svara


Tommy 24/3-2019, 06:02

På en ändaste dag Skall hela Israel bli frälst, "en ändaste dag. Jag hade en Dröm för många år sedan om ISRAEL. Att de höll för en mäktig Port som de höll för på insidan. Men folk samlades, tryckte på deras Port dörr, och Israel kämpa för att hålla den stängd, men det började strimma ännu mer till porten och trycka på, och jag skymde då en glipa i porten eftersom, det var många som samlades intresserade och tryckte mot ISRAEL s Portar. ," Att Drömmen visar att folk Pressar mot Israel. Och Gigantiska Länder har ju ISRAEL runt, som är Muslimska Länder. , Palestina Problematiken har väl med Kung Saul att göra, varför det är sådant problem idag. Kung Saul fick ju uppgift från Profeten att döda varje av Kanans Folk, me. Det gjorde ju inte Kung Saul. Därför är Problemet kvar, han sparade ju några av Kanans folk, och vems rätt är det då?. Båda har rätt på något sätt känns det som, eftersom Kaanans folk lever och finns kvar, och hade Landet.samtidigt som GUD Gav Löftet till Abraham, om att föda barn, så blev det tjänstekvinna, vilket, inte var Guds syfte, utan Saras o Abrhams beslut, och det vart ett Folk med Ismael, och Kung Saul Lydde inte Gud, och då finns Kanans Folk och Palestina problemet kvar. Dålig på Historisk, men var det inte Kanske Kaanans Land innan. Så Kung Saul Lydde icke Profeten och Gud, och blev avsatt, och Man skulle Smörja än annan Kung David.

Svara


Leif 24/3-2019, 09:02

Svar till Tommy.

Det var egentligen inte Saul som fick uppdraget att döda alla Kaanans folk, däremot fick han uppdraget av Samuel att utrota Amaleks folk och gjorde inte riktigt det heller.

Det var några århundraden, "ca 300 år" före Saul som Mose, Josua och Israels folk fick i uppdrag att inta hela Kaanans land som de lät vissa folk bli kvar trots Guds order om att inte låta några avgudadyrkande folk bli kvar.

(4 Mos 33:55)

Men om ni inte driver bort landets invånare för er, då ska de som ni låter vara kvar bli törnen i era ögon och taggar i era sidor, och de ska tränga er i landet där ni bor.

(5 Mos 31:20)

När jag har fört dem in i det land som jag med ed har lovat åt deras fäder, ett land som flödar av mjölk och honung, och de äter och blir mätta och feta, ska de vända sig till andra gudar och tjäna dem och förakta mig och bryta mitt förbund.

Men, det var ju ändå ganska lik situation. Order av Gud att utplåna avgudadyrkan. Det samma gäller även oss kristna idag.

När man inte vill ta avstånd och gå emot sånt som är avskyvärt i Guds ögon så slår det alltid förr eller senare tillbaks på oss själva. Vi hamnar i onödiga svårigheter, vi drabbas av onödiga sjukdomar, vi drabbas av för tidig död m.m.

Också Paulus hade förstått detta, och ja! Det hänger faktiskt ihop med det som står i GT, trot om ni vill!

(1 Kor 11:27‭-‬32)

Den som äter brödet eller dricker Herrens bägare på ett ovärdigt sätt syndar därför mot Herrens kropp och blod. Var och en ska pröva sig själv och så äta av brödet och dricka av bägaren. Den som äter och dricker utan att urskilja Herrens kropp, han äter och dricker en dom över sig. Därför finns det många svaga och sjuka bland er, och ganska många är insomnade. Om vi gick till rätta med oss själva skulle vi slippa att bli dömda. Men när vi döms fostras vi av Herren, för att inte bli fördömda tillsammans med världen.

Jesu frid...

Svara


AnnMarie 24/3-2019, 12:00

Svar till Leif.

Hur ska vi i dag utplåna avgudadyrkan?

Svara


Katrina 24/3-2019, 12:40

Svar till AnnMarie.

Ja, svår fråga, vi kan inte utplåna avgudadyrkan men vi kan avstå från allt som har med avgudadyrkan att göra. och varna andra. Vi .ska inte vara delaktiva i det

Svara


AnnMarie 24/3-2019, 13:01

Svar till Katrina.

Ja vi kan avstå och stå emot för Gud har ju inte beordrat oss att utrota människor som Han gjorde då

Det där är ju svårt för en del kristna att förklara för ickekristna så de brukar säga att folket var "extra mycket" onda .

Svara


Katrina 24/3-2019, 14:39

Svar till AnnMarie.

Jag skulle uttrycka mig som att lögnens gift har skapat ödem i människors hjärnor. Man förmår inte tänka klart. Människorna lever i den förljugna världen där sanningen inte når ut.

När Gud öppnar deras ögon ser de sanningen och sanningen gör dem fria och de ser klart, så som om en slöja hade tagit bort från deras ansikte och allt blir klart.

Frid

Svara


Leif 24/3-2019, 16:32

Svar till AnnMarie.

Bra fråga! Först behöver vi givetvis förstå vad som är avgudadyrkan!

Avgudadyrkan är ju någonting utanför Gud som vi förtröstar på, sådant vi finner lugn och ro hos istället för hos Gud.

Alkohol, narkotika och cigaretter är ju ofta något som lögnaktigt ger lugn. Det kan vara en slags avgudadyrkan, men, egen förtröstan på sig själv och sin egen styrka och förstånd, och nära och kära kan absolut också bli sådant som går före Gud.

Snålhet och girighet är avgudadyrkan.

Spel på lotterier och annat liknande trams gör ju att man satsar sina resurser på andra källor än på Guds rike. Man ber helt enkelt till avgudar i detta fall.

Det materiella överhuvudtaget kan bli avgudadyrkan, sen har vi givetvis också allt vad yoga och meditationsövningar heter, och andra religioner vid sidan av Jesus. Det finns mycket av avgudadyrkan, men det vi under Jesu nya förbund skall göra, det är inte att utplåna människor, bort det, men däremot utplåna allt av onda och obibliska tankegångar som kommer emot oss.

Vi behöver stå emot den som uppmanar oss till att förtrösta på annat än vad Guds Ord säger.

(Psaltaren 118:8‭-‬14)

Det är bättre att ta sin tillflykt till Herren än att lita på människor. Det är bättre att ta sin tillflykt till Herren än att lita på furstar. Alla hednafolk omringar mig, men i Herrens namn skall jag förgöra dem. De omringar mig, ja, de omringar mig, men i Herrens namn skall jag förgöra dem. De omringar mig som bin, men de slocknar som eld i törne. I Herrens namn skall jag förgöra dem. Man ger mig hårda stötar för att få mig på fall, men Herren hjälper mig. Herren är min starkhet och min lovsång, han blev min frälsning.

Jesu frid...

Svara


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 34, lördag 24 augusti 2019 kl. 20:38

Jesus söker: Bartolomeus!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
lördag 24 augusti 2019 17:00

JESUS HJÄLP M ATT HON BLIR FRÄLST OCH TAR EMOT DIG OCH HELAD ,FÖR LÄKARNA VET INTE VAD DET ÄR FRÅGAN OM NGT I HENNES HJÄRTA MEN TACK JESUS DU KOMMER ATT GÖRA MÄKTIGA TING VID M.


Morsan reklam


Aktuella artiklar


Senaste kommentarer

Lena Henricson: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Jag: Korset i Sveriges flagga tas bort?

Jean: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Jean: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

SA: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

AnnMarie: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

SA: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Leif Boman : 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

SA: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Stefan Jonasson : Nytt muslimskt parti vill arbeta mot islamofobi men påstår att det inte är ett uttalat muslimskt parti

AnnMarie: Nytt muslimskt parti vill arbeta mot islamofobi men påstår att det inte är ett uttalat muslimskt parti

AnnMarie: Nytt muslimskt parti vill arbeta mot islamofobi men påstår att det inte är ett uttalat muslimskt parti

Roger T. W.: Kristofobi i spåren av nya Netflixserien ”The family”

Roger T. W.: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Erik S: Nytt muslimskt parti vill arbeta mot islamofobi men påstår att det inte är ett uttalat muslimskt parti

Steven: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Lena Henricson: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Lukas: Nytt muslimskt parti vill arbeta mot islamofobi men påstår att det inte är ett uttalat muslimskt parti

Tommy: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

SAS: Nytt muslimskt parti vill arbeta mot islamofobi men påstår att det inte är ett uttalat muslimskt parti


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp