Surfar nu: 291 www.apg29.nu

Ett krig mot Israel närmar sig

Ett krig mot Israel närmar sig

Bild: Twitter. 

Läsarmejl av nils 

Nyligen firades minnesdagen av Förintelsen utöver världen den 27 januari, då fångarna i Auschwitz befriades 1945.

Iran vill anfalla och utplåna Israel

Samtidigt faller skuggan av ett kommande krig alltmer över Israel. Hörde en tid sedan hur Iranska Flygvapnet nu är otåliga att få anfalla och utplåna Israel.

I går talade generalsekreteraren för Iranska proxyn Hizbollah, Hassan Nasrallah och deklarerade att beslut kan fattas "när som helst" att trappa upp situationen Israel. Det gäller de Israeliska aggressionerna mot Syrien säger han, och varnar Israel.

Här ligger faran till ett kommande krig, för Israel vet att Iran i Syrien bygger upp en Militär vapenmakt med avsikt att anfalla dem från Syriens gräns mot Israels Golanhöjden, som Israel intog i Yom Kippur kriget 1973.

Israels flyg anfaller

Därför anfaller Israels flyg sedan en tid tillbaka allt som de ser kan vara en Iransk militär uppbyggnad för ett kommande anfall. Syrien börjar nu också tröttna på dessa "övergrepp" in på deras territorium och protesterar i FN och hotar även de Israel med åtgärder mot dem.

Även Hamas hemliga Shariaråd beslutar bygga upp våldet mot Israel till deras kommande val 9 April, ett våld som ständigt sker längs Israel-Palestina gränsen nu.

Benjamin Netanahu verkar dock lugn i förtröstan på IDF och deras militära kapacitet. Israel har upptäckt och förstört 6 tunnlar som gick in i norra Israel, planerade för ett kommande anfall in i Israel.

Militär konfrontation

Allt detta sammantaget pekar mot en Militär konfrontation, inte minst när de anser sig ha rätten därtill genom Israels ständiga angrepp mot Irans militäruppbyggnad ända in i Syriens Luftrum!

Israel ser Iran som deras störste Fiende, med deras ständiga krav på dess utrotande från kartan.

Må vi Ej glömma Israels Land och Folk i våra Förböner då dess framtid gäller också Oss!


nils

Läsarmejl

Artiklar och video som är gjorda av andra än Apg29.nu kan ha åsikter som bloggsajten inte delar.

Tack för att du läser Apg29. DELA gärna till dina vänner. Du kan också stödja Apg29 genom att sätta in en valfri GÅVA på BANKKONTO 8169-5,303 725 382-4. På internetbanken går det att ställa in så att du automatiskt ger en summa varje månad. Men om du hellre vill kan du SWISHA in en frivillig summa på 070 935 66 96. Tack.


Vill du bli frälst?

Ja

Nej


Publicerades tisdag 29 januari 2019 18:33 | #läsarmejl #nils #förintelsens minnesdag #israel #svpol #krig | Permalänk | Kopiera länk | Mejla

23 kommentarer

Niklas jönsson 29/1-2019, 23:43

Jo jag har förstått av flera anledningar att det verkligen håller på att dra ihop sig till något speciellt som vi inte har haft förut och då tänker jag inte bara på det kommande kriget för det har ju skett flera gånger förr, utan vad som kommer efter detta stora kriget den falska freden med Jerusalems delande den stora jordbävningen som kommer att skapa en stor dal(Gogs larmade hops dal)tror jag till och med att den heter,där alla gogs soldater ska begravas(7 månader tar det för Israelerna att begrava dom) (och vapnen ska Israelerna ha och elda med i 7 år) så det är mycket som snart kommer att ske förutom uppryckandet av alla frälsta hem till guds paradis.

Svara


nils 30/1-2019, 09:20

Bed att Amerikas president D.Trump får fullborda sin ämbetsperiod och vara ett fortsatt stöd för Israel!
Herren har talat till sitt folk om behovet av förbön för honom,när många lagmän,jurister,
politiker,söker en laglig väg att får honom bort,och häxor och okulta förbannar honom!
Alternativet till D.Trump skulle troligen bli att stödet till Israel skulle upphöra i deras utsatta läge!

Svara


Sam G Ö 30/1-2019, 10:11

Ja det gäller faktiskt också oss som är kristna och israelvänner att be för Israel och dess ledning att den fattar rätta beslut när de ser att faran närmar sig och inte gör misstag. Vi vet att Herren styr konungars hjärtan så som vattenbäckar. Beskydd för staten Israel och huvudstaden Jerusalem. Fienden kommer att lida ett stort nederlag. Israel och judarna är det utvalda folket till evig tid och Guds ögonsten.

Svara


Steven 30/1-2019, 10:37

Igår såg jag klart Walter Veith’s video om 3:e templet (obibliskt) samt hur jesuiterna genom MotReformationen har förvillat kristna om att bl a Antikrist (istället för Jesus) inte är verksam idag (Rom & Jesuiterna).

https://youtu.be/2_81Q4qb_HU

Svara


Erik S 30/1-2019, 13:11

Svar till nils.

Ja du broder det beder vi för! Och inte bara det, utan att han får sitta en period till. Det behövs, om USA ska komma på någorlunda rätt köl. (finns ju också några profetior som säger just detta-hoppas det är riktigt)

Det tar sin tid att vända ett land tillbaka till Gudsordet. Nu är det inte så säkert att alla vänder om, men landet har fått en nådatid, ett fönster som står öppet, en chans. Men där det onaturliga och orättfärdiga blivit normalstandard, då blir det "radikalt" att följa Bibeln och stå för dess sanningar. De kristna som gör det, blir beskyllda för att vara "högerkristna" dvs. den värsta sorten (precis som Lady Gaga beskyllde Pence för häromdagen)

Vi börjar se samma tendenser i vårt kära land. De som predikar det fulla Gudsordet, ses mer och mer som "suspekta". Det finns församlingar som frågar först efter vad man skall tala om. Är det inte i linje med deras förkunnelse, så säger man nej tack! Man får inte tala om DHA verk, inte andedop, inte om Israel som den profetiska klockan och tidens tecken. SvK ska vi inte tala om ens.

Talas det däremot "liberaleologi" ett inkluderande av alla, homofolk-hbtq radikalfeminister, islam, propalestinier, man skall vara kritisk till Israel, öppna famnen till allt och alla som kommer hit, kryddar man sen detta, med religiös underhållning och uppträdande, ja då är man helt rätt ute. Man skall vara PK! Parallellerna med USA är tydliga. Motståndet mot oss kristna kommer att öka-men, samtidigt ber och hoppas vi på en bred väckelse, jag tror det kommer båda.

Vi är på väg in i samma tidsanda(ja vi är redan där) och samma typ av anklagelser som rådde under profeten Elias dagar. Men han stod fast och förkunnade vad Herren sade och Elisa stod ju med honom också. Sådana människor behövs idag.

Det som behövs är 2 Krön. 7:14!!!

Ha en fin dag! Shalom!

Svara


nils 30/1-2019, 13:55

Svar till Bertil Rosenius. Tack för dina tankar Bertil,och de tål att prövas inför Ordet och skeendet i M-östern!
Som jag läser måste det först till ett 10-stats förbund innan A-krist framträder,och då ur detta skall träda fram genom att undanröja 3 konungar där. Dan.7:8, 24-25.
De 10 konungarna är de 10 tårna i bildstoden i Dan.2 innan stenen krossar den för Guds rikes kommande.
De kallas för 10 Konungar i Upp.17:12 varför det troligen blir en konstellation av 10 länder i Ändetiden.
Kan det vara att nuvarande EU kommer att falla sönder för en ny sammanslagning?
Ang.D.Trump har Herren givit USA denne president som svar på de kristnas böner under decennier,och uppmanar Nu de Troende för till allvarlig förbön. Mvh/nils

Svara


Steven 30/1-2019, 14:04

Reformatorerna insåg med all tydlighet att Rom, Vatikanen är AntiKrist som sätter sig upp mot Gud. Och som kungar (likt Trump ich andra statsmän) vänder sig till.
Antikrist är redan här!
Det Antikrist (Rom) önskar är att vi inte ska inse detta och förleder oss att titta på ett tredje tempel (oblibliskt).
Staten Israel och vad som pågår där med en nationell frälsare istället för en individuell frälsare är en teologisk fråga, och enligt mig är Frälsningen individuell.
Och om två inte är ense, ska kristna ha följe med de som har Jesus som stötesten? En världsreligion, eller en annan typ av Messias som de gärna tar emot!?

Svara


Steven 30/1-2019, 14:10

Vilken ”messias” är det som Trump och Netanyahu med Kaballah rabbiner vill påskynda av ”egen kraft”?
Vi måste vara vakna och inte förleddas av doktriner eller privata önskemål som inte är 100% förankrade i Bibeln eller dess profetior.
Inte en enda sten ska finnas kvar i Jerusalem, sa Jesus. Sa Jesus att ett Tempel ska byggas upp igen? Nej!
https://youtu.be/_0_FH-iw68k

Svara


Steven 30/1-2019, 15:37

Svar till Bertil Rosenius.

Men Jesus sa att templet skulle vanhelgas, som i Daniels bok. Då är väl en förutsättningen att det finns ett tempel - annars kan inte detta ske.

En enda bibelvers pekar på att ett tredje tempel ska byggas? Är det så här vi bygger teologi, är det så här vi bör tolka Bibeln?

(Och vilken vers hänvisar du till?)

Om GT är mer av fysisk karaktär och NT mer av andlig karaktär, då lär inte en fysiskt tempel byggas igen? Nya Jerusalem byggs av Gud i himlen och sänks ner - det byggs inte av mänsklig hand. Våra kroppar är spiritualla stenar som bygger Kyrkan. Vi är andliga tempel.

Läs Hebréerbrevet. Tabernaklet och Templet var bara jordiska exempel på Guds himmelska tempeltjänst, där Jesus EN GÅNG FÖR ALLTID fullgjort uppdraget. Att då ens gilla idén om ett tredje tempel är horribelt. Att då ens inte motsätta sig detta som troende i Jesus, utan dessutom sanktionera det är i mina ögon en synd.

Laglösheten ökar i människors hjärtan. Antikrist är redan verksam och uppenbaras som det fjärde Världsriket: Rom.

Svara


Steven 30/1-2019, 15:40

Svar till Bertil Rosenius.

Om det är så du ”varudeklarerar” så manar jag dig att tänka till en extra gång innan du postar.

Svara


Leif 30/1-2019, 15:56

Svar till Steven.

Att då ens gilla idén om ett tredje tempel är horribelt. Att då ens inte motsätta sig detta som troende i Jesus,

Ja men Steven, det är judarna som bygger templet, det handlar ju inte om att vi gillar idén. De judar som med stor säkerhet kommer att resa upp det förberedda templet tror ju inte att vår Jesus är deras Messias. De lever fortfarande efter lagen och för dem är det självklart att ha ett jordisk tempel.

Jesu frid...

Svara


Erik S 30/1-2019, 16:42

Klart att ett 3:e Tempel skall byggas, ett jordiskt, i det nuvarande Jerusalem. Var skall annars antikrist sitta? Antikrist ande är redan verksam, ja det kan vi nog skriva under på. Men att antikrist skulle vara ett "världsrike-Rom" det är jag tveksam till. Att han däremot kommer att "styra" ett världsrike, det är väl ganska klart.

Tror inte heller att Trump är antikrist. Frågan är om han-antikrist-ens kommer från vår del av världen, Europa eller USA. Lutar åt att han kommer från Mellan-Östern. Och ganska troligt är han redan född och följaktligen lever han bland oss nu.

Att RKK har en stor del i kommande händelser och bejakar detta kommande världsrike är väl ingen tvekan om. Även så islam. En "ohelig" allians mellan RKK, islam och globalisterna-dvs. den kapitalistiska eliten, (bankerna och finansinstituten) ser vi ju redan nu. Bara att se vad G Soros sysslar med. De s.k "flyktingströmmarna" både i Europa och från mellan-amerika, finansieras ju av Soros. I sept 2014 sade han "jag skall bryta ner USA, genom att ekonomiskt stödja svarta hat-rörelser bl.a. Jag skall sätta dom i en mental fälla och få dom att hata vita människor. Dom svarta samhällena-eller den svarta befolkningen är lättast att manipulera" slut citat.

Hur väl stämmer inte detta! BLM-rörelsen i USA har ju ett starkt samarbete med radikal islamism. En tickande bomb finns där.

Påven har ju nyligen sagt att han tycker USA borde styras av en världsregering. Vi ser att tentaklerna sträcker ut sig och samarbetet mellan sista tidens aktörer, blir mer och mer tydligt.

MVH-Shalom.

Svara


nils 30/1-2019, 16:43

Svar till Bertil Rosenius. Tack för din ord och tankar när vi försöker lägga de olika pusselbitarna på plats.
Det intressanta gällande 10-Stats förbundet är att det emanerar från Bildstodens ben,
som representerar Romarriket,efter det Grekiska världsriket.
Och bildstodens fötter med de 10-tårna är då det kommande 10-stats förbundet för mig med fötterna och dess 10 tår.
Innebörden för mig är då att A-krists rike,kommer att inrymmas inom det forna Rpmarrikets gränser.
Vidare står i Dan.9:27,"Och han (A-krist) skall med Många sluta ett starkt förbund för en vecka," vilket då ej gäller bara Israel vilket många tror utan med många,(10 länder?)
¤¤¤
Jag tror att du Tror på profetiska uppenbarelser (vilket dessvärre Ej alla gör) och vill då kort beskriva vad ängeln Gabriel visade Terry Bennett i USA ang.A-krist.
Terry Bennett fick av ängeln Gabriel ett besök Dec.2001 där han fick se framtiden i 3st 7-års perioder från 2008 till 2028=21 År.
I Europa handlar det om stora politiska förändringar under 2015-2021 och ängeln uppmanade Terry att hålla ögonen på Grekland,Italien,Spanien och Frankrike som vägvisare.
Spanien som önskar en ny Alexande den store.
Italien som önskar en Kejsare.
Spanien som önskar en Kung och Drottning ( likt Ferdinand och Isabella).
Frankrike som önskar en Ny Napoleon.
Satan kommer att villfara alla desa 4 önskningar genom en kommande A-Krist!
De kommer att säga Ja!
Genom Kaos fås kontroll och en Ny Världsordning kommer ut ur detta Kaos.
Det blir Ekonomiskt Kaos som leder till denna regerings förändring i Europa.
¤¤¤
Skriver detta som en bekräftelse på Dan.2,där de10 tårna har sitt ursprung i Romarriket
och jag därför tror det är från Europa som A-krist kommer! Mvh/nils
Mvh/nils

Svara


Steven 30/1-2019, 17:38

Svar till Erik S. Googla på ”Trump cyrus temple”
Många kristna i USA röstar på Trump, som flyttade ambassaden från Tel Aviv och som menar att Jerusalem är Israels huvudstad, vilket ger legitimetet till Tredje Templet.
Jag var nyligen i Jerusalem. Mötta bl a en Talmudist i judiska kvarteret, som förespråkade Noahide Laws. När tredje templet är uppbyggt, ska alla Mose Lagar gälla för hela mänskligheten. Vilket bl a innebär dödsstraff för de som inte tror på en enda Gud. Ja, dödstraff för de som tror på Jesus som Gud.
Var är de här på APG29 som går ut och varnar om detta?!

Svara


nils 30/1-2019, 18:13

Visst kommer det ett Tredje Tempel vilket Daniel som inget alls visste något om det Nya förbundet med Människan som ett Guds Tempel,i den tid han levde.
Och Dan.9:27 säger;"Skola genom honom (A-krist) slaktoffer och spisoffer vara avskaffade," vilket säger att det Ej kan gälla något "andligt tempel" i en människa.
Dessa omtalade offerhandlingar måste göras för att legitimera A-krist som den kommande Messias för judarna som då bedrages.
Att Jesus själv Citerade profeten Daniel i Matt.24:15,visar att det då är trovärdigt.

Svara


Martin 30/1-2019, 20:48

Svar till Steven. Jaså?

Svara


Martin 31/1-2019, 09:24

Finns det ingen här som vill eller kan gå i svaromål till Steven?
Talet om katolska kyrkan som Skökan är en av alla konspirationidéer som florerar.
Det är upp till den som säger detta att bevisa dess sanningshalt.
Det är inte mer sånt än bermudatriangeln, Illuminati eller Area 51. Upptill bevis!
Bättre kan vi kristna bröder och systrar!
/MartinH

Svara


Niklas jönsson 31/1-2019, 11:57

svar till Martin,kan inte du göra det du skriver ju så ofta om olika tillrätta visningar när folk tycker si och så om allt mellan himmel och jord att nu tycker den si och nu tycker den så,du som vet allting tror du åt minstånde då kan ju gå i svaromål för Steven då så får vi andra se vad du då skriver då om du törs det visar sig snart, ha det bra Martin.

Svara


Martin 31/1-2019, 13:05

Svar till Niklas jönsson. Det är ju Christer, Mikael W, Holger och andra som påstår det ena och det andra. Helt ok. Men det är upp till dem att visa att dem har täckning för sina påståenden.
Och nej Niklas, jag tillrättavisar inte. Inte min avsikt. Och jag vet inte allt. Däremot vet jag en del. Kanske sånt du inte. Du vet saker som jag inte har koll på. Det är det som gör samtal spännande. Det enda jag gör är att jag uttrycker andra synpunkter, slutsatser mm. Det är inte tillrättavisning. Ledsen om du upplevt det så.
/MartinH

Svara


Sirikli 31/1-2019, 18:37

Människor spår,,,GUD rår.

Svara


Gerdt Malm 10/2-2019, 08:40

Jag har bara en kommentar. Donald Trump!! Han bryter löften till höger och vänster. (Vad jag känner till utifrån bibeln är " de ska sätta sin tilltro till lögnen". Vi lever i lögnens tidsålder.) Vi alla får se upp så vi inte blir lurade. Donald Trump är en bra kandidat till antikrist. Det är min kommentar. Jag beder INTE att han ska göra si eller så : D.Trump har brutit så många överenskommelser så det liknar ingenting. Av hans högmod kommer han att med säkerhet bryta uppgörelser med Israel. (Det är fortfarande mina kommentarer.) Ett slutord.: lögnen verkar finnas överallt ; speciellt i massmedia.

Svara


Erik S 11/2-2019, 06:40

Ja lögnen finns överallt, speciellt i vänster-liberal media (i USA) och vänstermedia i Sverige är inte mycket bättre. Det var i alla fall "tur" att inte H Clinton blev president, det får vi tacka Gud för! Då hade vansinnet fortsatt med oförminskad styrka, nu har det blivit en inbromsning på flera områden och det kan vi tacka Trump för. USA har fått en "nådatid" att vända om från den olycksväg dom var inne på och det var oerhört viktigt. Om det hade blivit en president som är misstänkt för allt mellan penningtvätt, tagande av muta, undanhållande av viktiga dokument, ren lögn, till misstanke om stämpling till mord, ja även saker som inte jag vill skriva här, det hade varit en katastrof för USA. Nu tog det hela en helt annan riktning, tack och lov.

Det räcker med ett enda exempel, aborterna. Han kommer försvara det ofödda livet, så långt det står i hans makt. Han har skurit ned skattestödet till den vedervärdiga organisationen PP, med miljoner dollar. Och gett delstaterna rätt att begränsa deras verksamhet. Hade Clinton blivit vald, hade denna hemska verksamhet accelererat, eftersom det var hennes kanske viktigaste fråga-hur nu en presidentkandidat kan göra legaliserat mord till en hjärtefråga, är nästan obegripligt att förstå.

Ok, ett exempel till, demokraterna har under Obama fått bort Bibeln från schemat i det amerikanska skolsystemet. (kanske inte så konstigt när presidenten var islamist och införde muslimska bönestunder i Vita Huset! åren med Obama har USA fått ångra bittert på många områden) Nu vill Trump återinföra Bibeln i amerikanska skolor och vad är det för fel med det? Demokraterna är ju galna över detta, givetvis, men han står på sig.

Ett litet exempel till, från verkliga livet. En ensam 3-barns mamma blev dömd till fängelse och barnen blev lämnade "vind för våg". En vanlig "svensson" en granne, tyckte detta var totalt galet och begärde ett möte med Trump, han sade ja. Hon lade fram saken för honom, han höll med och såg till att fängelsedomen ändrades så att mamman fick fotboja i stället och kunde sköta sina barn. Det kanske inte är så illa ändå, av presidenten i en supermakt, att ta sig an såna "små bekymmer", han torde ha en hel del annat att tänka på. Men såna här saker nämns inte i media, det kunde ju ge Trump pluspoäng och det vore ju verkligen bedrövligt. (han tar inte ut en enda dollar i lön, inte heller tar han ut nån semester, men om han åker och golfar en dag, då skriker vänstermedia i högan sky! Jodå, han är fortfarande i tjänst och står ständigt i kontakt med sin stab. Men när Obama tog många dagar ledigt-alltför många-då var det tyst i vänstermedia-hur kan det komma sig?

Du verkar vara väldigt säker när du konstaterar att citat "av hans högmod kommer han att med säkerhet bryta uppgörelser med Israel" slut citat. Jaha, ok hur vet du det så säkert? Tänk om det är precis tvärtom? Och högmod förresten, hur var det med Obama och Clinton?

Du konstaterar vidare, att han är en bra kandidat till "antikrist" och bryter löften till höger och vänster! Hoppsan, det var tufft sagt. Du kanske kan ge exempel? Tycker nog att du skjuter högt, högt över målet, ungefär som vänstern brukar göra. Och tror inte för ett ögonblick att han är kandidat till "antikrist", det skall till helt andra kriterier. Men det tar för lång tid att gå in på, här.

Ha det gott-MVH

Svara


Bengt Lund 18/2-2019, 04:25

Svar till Gerdt Malm

Skall Du vara trovärdig får Du förklara Dig. Exempel?

Svara


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 34, torsdag 22 augusti 2019 kl. 07:35

Jesus söker: Henrietta, Henrika!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
onsdag 21 augusti 2019 23:06

Be att Jesu ska hela allt som gått sönder, Herren vet och kan göra allting nytt.


Morsan reklam


Aktuella artiklar


Senaste kommentarer


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp